gaziantep manzaralı yerler / Gaziantep'de Manzara İzleme Noktası | seafoodplus.info

Gaziantep Manzaralı Yerler

gaziantep manzaralı yerler

Gaziantep'te gezilecek yerler

Gaziantep, hem tarih ve kültür hem de gastronomi meraklılarına unutulmaz bir gezi sunuyor. Bu kadim şehir, binlerce yılda şekillenmiş büyüleyici yöresel mutfağı, asırlık çarşıları, hanları, tarihi camileri, birbirinden güzel ve konforlu Gaziantep otelleri ve hamamları ile ise kültür gezilerinin değişmez adreslerinden biri.

Gaziantep’te mutlaka görmeniz gereken 70 yeri yazarken Instagram etiketlerinden faydalandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde size özel bir liste hazırladık. Hem tarih, kültür ve mimari meraklıları hem de yeni lezzetler tatmak isteyenler için adeta bir cenneti olan Gaziantep’i keşfetmeye hemen başlayabilmeniz için gezilecek yerlerin konum linklerini tek tek ekledik. 

1- Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi

Sadece Gaziantep'in değil, Türkiye'nin de en önemli tarihi yapılarından biri olan ve şehrin simgesi haline gelen Gaziantep Kalesi, bölgeye hakim yüksek bir tepede inşa edilmiş büyüleyici bir yapı. Ülkemizin günümüze kadar tamamen sağlam kalmayı başarmış ender kalelerinden biri olan ve yaklaşık yıl önce Roma döneminde gözetleme kulesi olarak inşa edilen Gaziantep Kalesi, büyüleyici kaleler yapması ile ünlü Bizans İmparatoru Justinianus döneminde günümüzdeki halini aldı.

Osmanlı kaynaklarında 36 kulesi olduğundan bahsedilen kalenin günümüzde 12 tane kulesi bulunuyor ve bu kuleler sundukları büyüleyici Gaziantep manzarasından dolayı günün her saati turistlerle dolu. Memlükler, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar tarafından da zaman içinde küçük değişiklikler yapılan Gaziantep Kalesi, yılında aslına uygun olarak restore edildi. Şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği, iç bölümlerini de keyifle gezebileceğiniz Gaziantep Kalesi'nin sularından ise özellikle geceleri Gaziantep’in en etkileyici manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

2- Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Türkiye'nin ve dünyaca ünlü müzelerinden biri de Gaziantep'te yer alıyor. Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan ve yılında ziyarete açılan Zeugma Mozaik Müzesi, her yıl tüm dünyadan yüz binlerce tarih, kültür ve arkeoloji meraklısını kendine çeken zengin koleksiyonlara sahip.

Geç Antik, Süryani ve Hristiyan dönemi dini motifleri ile süslü binlerce büyüleyici mozaik eseri yakından görebileceğiniz müzede özellikle Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan ve m2 gibi devasa bir alanı kapsayan Roma dönemi mozaikleri, heykelleri, sütunları ve çeşmeleri çok ilgi çekiyor. m2 duvar resimleri, tunçtan yapılan Mars heykeli, savaş tanrısı Ares'in bronz heykeli ve gördüğümüzde hemen hatırlayacağınız Zeugma’nın Mona Lisa’sı olarak bilinen çingene kızı mozaiği ise müzenin kesinlikle yakından görmeniz gereken eserleri arasında. Gaziantep merkezinde Mithatpaşa Mahallesi, Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı üzerinde yer alan Zeugma Mozaik Müzesi'ni hafta içi her gün yaz döneminde ile , kış döneminde ise ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

3- Rumkale

Rumkale

Gaziantep'te başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz büyüleyici bir manzara izlemek için Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği konumda bir yarımada üzerinde yer alan Rumkale’ye uğramalısınız. Antik çağlardan beri pek çok medeniyet tarafından kullanılan ve Roma ile Orta Çağ mimari özelliklerini yansıtan Rumkale, sarp kayalar üstündeki büyüleyici manzarasıyla tüm dünyadan fotoğrafçıların da sıkça ziyaret ettiği yerlerden biri.

Aziz Nerses Kilisesi ve Barşavma Manastırı'nı gezebileceğiniz kalenin iç bölümlerindeki çarpıcı su sarnıçlarını ve yaşam alanlarını da inceleyebilirsiniz. Hristiyanlık tarihinde büyük bir öneme sahip olduğu için yabancı turistler tarafından da çok ziyaret edilen Rumkale’de Roma döneminde Hz. İsa'nın en bilinen havarilerinden olan Yohannes'in yaşadı ve burada Hıristiyanlık dinini yaymaya devam etti, ayrıca Yohannes İncili’nin de Rumkale’de bir mağarada saklandığı rivayet ediliyor.

Hendek bağlantısı kesildiği için kalenin karşısında her zaman bulabileceğiniz küçük gezi tekneler ile ulaşabileceğiniz Rumkale’nin bulunduğu alandan Fırat Nehri ve Merzimen Çayı’nın büyüleyici panoramik manzaralarını şahit olabilir, Yontma Taş Devri’nden beri kullanıldığı düşünülen kale çevresindeki mağaralar ve yerleşim alanlarını rehberde turlarla gezerek ilginç bilgiler alabilirsiniz.

Konum Linki

4- Bey Mahallesi ve Tarihi Gaziantep Evleri

Bey mahallesi

Gaziantep şehrinin en eski yerleşim bölgesi olan Bey Mahallesi, yüzlerce yıllık tarihi yapılarıyla kültür gezilerinin yanı sıra fotoğraf turlarının da değişmez adreslerinden biri. Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi nüfus kaydının bulunduğu Bey Mahallesi, tarihleri 'lü yıllara kadar uzanan etkileyici taş evler, konaklar, camiler, hamamlar ve dar sokaklarıyla size unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor.

Günümüzde mahallenin bazı taş konakları, otantik dokularını koruyarak müze, butik otel, kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Ülkemizin tarihi dokusu bozulmamış ender mahallelerden biri olarak kesinlikle ziyaret etmenizi önerdiğimiz Bey Mahallesi'nde Gaziantep'in geleneksel mimarisini yansıtan 2 ile 3 katlı konakların fotoğraflarını çekebilir, Etnografya Müzesi ve Hamam Müzesi gibi şehrin önemli müzelerini ziyaret edebilir veya yüzlerce yıllık bir restoranda mola vererek Gaziantep'in dünyaca ünlü lezzetlerini tadarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

5- Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep hayvanat bahçesi

Kapsadığı dönümlük alanıyla Avrupa'nın ikinci, Türkiye ve Ortadoğu'nun ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuklu ailelere keyifli bir gezi deneyimi yaşatıyor. farklı türden ’den fazla hayvanı yakından görme şansı bulabileceğiniz hayvanat bahçesinde aslan, kaplan, kurt, timsah gibi yırtıcılardan su aygırı, fil, ceylan ve dağ keçilerine kadar binlerce farklı hayvanın yanı sıra ender görülen kuş türlerinin fotoğraflarını da çekebilirsiniz.

yılında ziyarete açılan ve üstü açık tur otobüsleri ile safarilere çıkabileceğiniz Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin etkileyici göletleri ve hayvanların sağlığı düşünülerek hazırlanmış dünya standartlarında yaşam alanları çok ilgi çekiyor. Çocukların midilli atlarla gezebileceği at çiftliklerinin de bulunduğu Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni yaz aylarında ile , kış aylarında ise ile saatleri arasında küçük bir ücret karşılığında gezebilirsiniz.

Konum Linki

6- Dülükbaba Tabiat Parkı

Dülükbaba

Gaziantep merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta, Şehitkamil ilçesine bağlı Dülük mevkiinde yer alan Dülükbaba Tabiat Parkı, 40 kilometrelik devasa alanıyla Türkiye'nin en büyük koru ormanlarından biri konumunda. Binlerce kişilik donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla ilgi gören tabiat parkının karaçam, selvi ve meşe ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları da doğa yürüyüşleriyle çok popüler.  

Gaziantep’in tarihi manzaralarını kuş bakışı izleyebileceğiniz seyir terasları, mesire alanları, kır bahçeleri, çocuk oyun alanlarıyla özellikle hafta sonları ve yaz aylarında turistler tarafından da çok ziyaret edilen Dülükbaba Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alan biyolojik gölet de doğa severlerin özellikle görmesi gereken yerler arasında.

Konum Linki

7- Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep bakırcılar

Hem Gaziantep şehrinin tarihi atmosferi yaşamak hem de keyifli bir tatil alışverişi yapmak için ilk uğramanız gereken yerlerden biri olan Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, Saray Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alıyor. yılı aşkın uzun bir tarihe sahip ve günümüzde de eski dönemlerde olduğu gibi şehrin ticaret kalbinin attığı yerlerden olan Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep'te yüzlerce yıldır yapılan bakır işçiliğini yansıtan yüzlerce çeşit el yapımı bakır ürünü, yöresel yiyecekler, baharatlar, organik ürünler, kurutulmuş gıdalar ve hediyelik süs eşyaları ile her zaman çok hareketli.

Tek katlı ve ahşap süslemeli küçük el sanatı dükkanlarıyla otantik atmosferini korumayı başarmış Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, şehri gezen yabancı turistlerin de alışveriş yapmak için ilk uğradığı yer. Hem toplu taşıma araçlarıyla hem de kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz çarşıda bakır ve pirinçten yapılmış heykellerden ibrikler, çay ve kahve takımları, tepsiler, sedef kakma sandıklar, el yapımı sehpalar ve büyüleyici aynalara kadar pek çok ürün satın alabilirsiniz.

Konum Linki

8- Zincirli Bedesten

Zincirli Bedesten

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yer alan ve el yapımı ürünler almak için uğrayabileceğiniz başka bir önemli ticaret alanı olan Zincirli Bedesten, Gaziantep’in efsanevi beş bedesteninden günümüze kadar kalmayı başarmış iki bedesteninden biri. yüzyılda inşa edildiği günden beri her zaman hareketli olan ve aslına uygun olarak yenilenen taş mimarisiyle görülmeye değer bir mimari eser olan Zincirli Bedesten’de günümüzde 70'den fazla dükkan hizmet veriyor.

Baharatlar, el emeği göz nuru el sanatı ürünleri, bakır ve gümüş takılar, yöresel yiyecekler, tatlılar ve giysiler ile harika bir alışveriş yapabileceğiniz Zincirli Bedesten’de tarihi manzaralar eşliğinde harika fotoğraflar çekebilir veya çay evlerinde bir mola vererek yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

9- Almacı Pazarı

Almacı Pazarı

Yöresel lezzetler denemeyi seviyorsanız, Gaziantep'in en ünlü tarihi çarşılarından biri olan Almacı Pazarı’na mutlaka uğramalısınız. Şahinbey ilçesi Şekeroğlu Mahallesi'nde yer alan pazar, günün her saati yerli ve yabancı turistlerle oldukça hareketli. Ünlü Antep fıstıkları, cevizler, kurutulmuş meyve ve sebzeler, onlarca çeşit baharat, ev yapımı tarhana, peynir çeşitleri, yöresel tatlılar ve organik ürünlerin yanı sıra el sanatı ürünleri ile de pazarda çok ilgi görüyor. Taş mimarili otantik atmosferini de korumayı başaran Almacı Pazarı’nda şehre özgü onlarca yeni lezzeti tadabilir ve satın alabilirsiniz.

Konum Linki

Yaşayan Müze (Gaziantep Tarihi Gümrük Han)

Gaziantep'te tarih ve kültür meraklılarının yanı sıra mimari severlerin de mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz Yaşayan Müze (Gaziantep Tarihi Gümrük Han), şehir merkezinde Karagöz Mahallesi’nde Güllük Caddesi üzerinde yer alıyor. ile yılları arasında yaptırılan 2 katlı bir yolcu hanının yılında aslına uygun olarak restore edilmesiyle hizmete açılan Yaşayan Müze, geleneksel Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak ilgi çekiyor.

Geniş avlusu ve taş mimarisiyle Gaziantep'in en güzel yapılarından olan Gümrük Han, günümüzde de aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor. Yöresel dekorasyonlarla süslü odalarında konaklayabileceğiniz ve restoranında Gaziantep yemekleri tadabileceğiniz han, bu canlılığından dolayı Yaşayan Müze olarak tanımlanıyor. İçerisinde el yapımı bakır, ebru ve hat sanatı atölyeleri ile geleneksel Osmanlı el sanatlarını yaşatmayı da amaçlayan müzede alışverişler yapabilir, tarihi atmosferde birkaç gün konaklayabilir veya gezinizde burada bir mola vererek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Masal Parkı

Masal parkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yılında inşa edilerek ziyarete açılan Masal Parkı, geniş bir yeşil alan içinde iki farklı bölümden oluşuyor. Hem Türkiye hem de dünyadan Nasrettin Hoca, Yedi Cüceler, Shrek, Şirinler gibi onlarca ünlü masal ve çizgi film kahramanının heykeli ile süslü parkın 2. bölümünde ise etkileyici masal şatoları, süs havuzları, su kanalları ve devasa çocuk oyun alanları bulunuyor.

Çocuklu ailelerin Gaziantep’te mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz Masal Parkı; palmiye, çam, sedir ağaçları ile süslü mesire alanları, yürüyüş yolları ve botanik bahçeleri ile yetişkinlere de yılın her mevsimi spor yapma veya dinlenme olanağı sağlıyor. 7 gün 24 saat açık olan Gaziantep Masal Parkı’ndan küçük bir ücret karşılığında faydalanabilirsiniz.

Konum Linki

Akkent Meydan Parkı

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'ne sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve m2 gibi büyük bir alan üzerine inşa edilen Akkent Meydan Parkı, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşıp spor yapmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. İçerisinde yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, 3 tane halı saha ve basketbol sahaları bulunan Akkent Meydan Parkı, yılında ziyarete açıldı. Özellikle hafta sonları spor yapmak isteyen insanlarla dolan parkta çocuklarınızla keyifli zaman geçirebilir ve temiz havada yürüyüşler yaparak yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Hamam Müzesi

Hamam Müzesi

Sadece Gaziantep’in değil, Türkiye'nin de en ilginç müzelerinden biri olan Gaziantep Hamam Müzesi, geleneksel Osmanlı hamam mimarisi ve kültürünü görebileceğiniz en güzel yer. yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan devasa külliyenin hamam bölümünde ziyarete açılan Hamam Müzesi, Gaziantep kültüründe de önemli bir yer tutan Türk hamamlarının pek çok dönemdeki örneklerini yakından görmenizi sağlıyor.

İçerisinde soğukluk, ılıklık, sıcaklık bölümleri olan bronz heykeller, otantik dekorasyonlar, antikalar, duvar resimleri ve etkileyici taş işçilikleri ile tarihi Osmanlı hamam atmosferini hissedebileceğiniz Gaziantep Hamam Müzesi; tarih, kültür ve mimari meraklıları için keyifli bir deneyim sunuyor. Her gün saat ile saatleri arasında hizmet veren Gaziantep Hamam Müzesi’ni küçük bir ücret karşılığında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Erikçe Kent Ormanı

Erikçe kent ormanı

Gaziantep'in gizli bahçesi olarak bilinen ve yılında toplam metrekarelik yeşil alan üzerinde hizmete açılan Erikçe Kent Ormanı, şehir merkezinden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz ve doğa ile iç içe güzel zaman geçirebileceğiniz başka bir popüler rekreasyon alanı.

Erikçe Kent Ormanı’nın içerisinde büyük bir macera parkı, çocuk oyun alanları, engelli tuvaletleri, mescitler, büfeler, kır bahçeleri, çam ormanları içinde uzanan çardaklar, yürüyüş ve bisiklet yolları bulabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında Gaziantep halkı ve turistler tarafından sıkça ziyaret edilen kent ormanının seyir terasından da harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Zeugma Antik Kenti

Zeugma antik kenti

Türkiye'nin en bilinen antik kentlerinden biri olan ve Nizip ilçesine 10 kilometre uzaklıkta yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Zeugma Antik Kenti, büyüleyici mozaikleri ile tüm dünyadan ilgi görüyor. Büyük İskender'in generallerinden birinin M.Ö. yıllarında kurduğu antik kent, M.Ö. 31 yılında Roma İmparatorluğu'na bağlandı ve en parlak zamanını Roma döneminde yaşadı.

Tam anlamıyla bir mozaik kenti olarak öne çıkan Zeugma Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik çalışmalarda elde edilen pek çok paha biçilmez mozaik günümüzde Zeugma Mozaik Müzesi'nde ve Türkiye'nin diğer önemli müzelerinde sergileniyor. Rehberli turlarla keşfe çıkabileceğiniz, Gaziantep tarih ve kültür gezilerinin değişmez adreslerinden biri olan Zeugma Antik Kenti’nde binlerce yıldır sağlam kalmış mozaikleri yakından görme şansı bulacaksınız.

Konum Linki

Kaleoğlu Mağarası

Kaleoğlu Mağarası

Gaziantep'in en çok ziyaret edilen tarihi hazinelerinden biri olan Kaleoğlu Mağarası, yıllık bir mağara ve içerisindeki büyüleyici manzaradan dolayı çok ilgi görüyor. Yazın en sıcak günlerinde bile ortalama 15 derece sıcaklığa sahip mağaranın tertemiz havasının da özellikle solunum sorunu rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor.

Günümüzde içerisinde Gaziantep’e özgü el yapımı ürünler, halılar, kilimler ve antika mobilyaların sergilendiği Kaleoğlu Mağarası’nın kafesinde ise mağara atmosferinde bir mola vererek kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Etkileyici havalandırma delikleri, kuyuları ve sütunlarıyla unutulmaz bir gezi deneyimi sunan Kaleoğlu Mağarası, Şahinbey ilçesi Gümrük Caddesi üzerinde kolayca ulaşılabilir bir konumda olduğu için turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Şahinbey Parkı

Şahinbey Parkı

Şehrin en popüler parklarından biri olan ve içerisindeki teleferik, macera parkı, minyatür parkı, mesire alanları ve çocuk oyun alanlarından dolayı her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Şahinbey Parkı, Gaziantep’in mutlaka görmeniz gereken rekreasyon alanlarından biri. Şehrin çarpıcı kuş bakışı manzaraları izleyebileceğiniz teleferiğinin çok ilgi çektiği parkta Anıtkabir, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, İshak Paşa Sarayı, İstanbul Boğaz Köprüsü ve Gaziantep Kalesi gibi onlarca simgesel yapının minyatür örneklerinin de fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Macera sevenlere dağ kızağı deneyimi de sunan Şahinbey Parkı’nın kişilik amfi tiyatrosunda ise kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Özellikle geceleri ışıklı su gösterilerinin düzenlendiği havuzlarıyla da keyifli bir gezi sunan Şahinbey Parkı; kaliteli hediyelik eşya dükkanları, kafeleri ve restoranlarıyla da Gaziantep’in popüler dinlenme alanlarından biri.

Konum Linki

Kavaklık Parkı

kavaklık parkı

Gaziantep'in en eski mesire alanlarında Kavaklık’ın yenilemesiyle halka açılan Kavaklık Parkı, kısa sürede şehrin en sevilen parklarından biri haline geldi. Özellikle spor severlere hitap eden ve içerisindeki koşu parkurları, bisiklet yolları, spor sahaları ile her yaştan insanın spor yaptığı park, sabah saatlerinde ve hafta sonları oldukça hareketli. Parkın içerisinde iyi düzenlenmiş lale bahçeleri, etkileyici heykeller, çay bahçeleri ve dinlenme alanlarının yanı sıra çocuklar için bir trafik eğitim alanı da bulunuyor. Kavaklık Parkı, Gaziantep merkezinde yer aldığı için kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla parka ulaşabilir, spor veya güzel bir gezi yapabilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Botanik Parkı

Gaziantep Botanik Bahçesi

Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve dünyanın pek çok yerinden bitki çeşidini bir arada görebileceğiniz peyzajlı bahçeleri ve m2 yeşil alanıyla doğa severlerin Gaziantep’te kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan Gaziantep Botanik Bahçesi, yılında hizmete açıldı.

Onlarca çeşit ağaç, çalı, otsu bitki, çiçek, tıbbi ve şifalı bitkiler arasında unutulmaz bir gezinti yapabileceğiniz botanik bahçesi, her mevsim ziyaretçilerine harika fotoğraflar sunuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında parkı ziyaret ederseniz, çiçek açan ağaçların büyüleyici manzaralarına da şahit olabilirsiniz. Gaziantep Botanik Parkı, Şehitkamil ilçesinde Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde şehir merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyor ve saat ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep’in merkezi ilçesi Şahinbey’de gezebileceğiniz başka bir güzel yer de özellikle çocukların ve nostalji severlerin çok ilgisini çeken Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi. Şehrin tarihi yapılarıyla ünlü en eski yerleşimi Bey Mahallesi'nde yüzlerce yıllık bir konağın restore edilmesi ile hizmete başlayan müze, Türkiye'nin 4. oyuncak müzesi.

Sunay Akın danışmanlığında hazırlanan zengin koleksiyonlarında 'lü yıllardan 'lü yılların sonlarına uzanan 'den fazla oyuncağın sergilendiği oyuncak müzesi, 9 farklı tema galerisi ve iki katlı mağara odalarıyla da görülmeye değer. Sadece birbirinden güzel ve ilginç oyuncakları değil, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını da size hatırlatacak Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin mağazasında ise pek çok benzersiz oyuncak satın alabilirsiniz. Müzeyi haftanın her günü ile saatleri arasında keyifle gezebilirsiniz.

Konum Linki

Millet Hanı

Millet Han

ile yılları arasında Sadrazam Lala Mustafa Paşa tarafından inşa ettirilen Millet Hanı, klasik Osmanlı kervansaray mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. İki katlı ve tek avlulu olarak tasarlanan han; Bıçakçılar Çarşısı, Pazar Hamamı ve Kazaz Çarşısı'na da ev sahipliği yapıyor.

yılında yenilenerek günümüzdeki halini alan ve kayıtlarda Aziziye Hanı olarak geçen han, Atatürk'ün Gaziantep ziyaretinden sonra halk arasında Atatürk Hanı olarak adlandırıldı ama Mustafa Kemal Atatürk’ün “Burası benim değil, milletin hanı olsun” sözünden sonra tarihi yapı Millet Hanı ismini aldı. İçerisinde Gaziantep’e özgü el sanatları ürünleri alabileceğiniz dükkanlar bulunan hanın etkileyici heykeller ve asırlık çınar ağaçlarıyla süslü avlusunda da çayınızı yudumlayarak yorgunluk atabilirsiniz. Millet Hanı, Şekeroğlu Mahallesi’nde Güllük Caddesi üzerinde şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Konum Linki

Şehreküstü Konakları

Şehreküstü

Gaziantep'in tarihi hazineleri ile ünlü ilçesi Şahinbey'de yer alan ve Gaziantep’e özgü etkileyici taş mimarileri ile her mevsim büyüleyici manzaralar sunan Şehreküstü Konakları, hem fotoğrafçılık gezileri hem de kültür ve tarih turlarının değişmez adreslerinden biri. 'lü yılların şehir mimarisi yansıtan, 2 veya 3 katlı konakların sıralandığı bölge, yılında Şahinbey Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edildi ve yılında turistik ziyaretlere açıldı. Ahşap ve taş işçilikleriyle öne çıkan bu klasik Gaziantep konaklarının iç mekanlarını da gezebilir, dönem mobilyaları ve antikalar arasında tarihte güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz.  

Konum Linki

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Emine Göğüş

Gaziantep'in en bilinen müzelerinden biri olan ve tarihli büyüleyici bir taş konak içerisinde ziyaret edebileceğiniz Emine Göğüş Mutfak Müzesi, tarihi konağının yılında restore edilmesi ile ziyarete açıldı. Türkiye'nin en önemli mutfak kültürlerinden birine sahip olan Gaziantep’in yöresel mutfağının yaşatılması ve tanıtılmasını amaçlayan zengin koleksiyonlara sahip müze, hem yerli ve yabancı turistlerin hem de gastronomi meraklılarının mutlaka uğradığı yerler arasında.

Gaziantep'in ünlü yöresel yemeklerinin görselleri, geleneksel mutfak malzemeleri, sofra eşyaları, misafir ağırlama ritüelleri, düğün yemekleri ve piknik yemeklerine kadar pek çok farklı alanda düzenlenmiş sergilerini gezebileceğiniz Emine Göğüş Mutfak Müzesi, çarpıcı balmumu heykelleri ile de oldukça etkileyici. Gaziantep'in binlerce yıllık mutfak kültürü ve lezzetli yemekleri hakkında detaylı bilgiler alabileceğiniz mutfak müzesini haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Gaziantep Arkeoloji müzesi

Şehrin binlerce yıllık etkileyici tarihinden paha biçilmez hazinelerin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi, yılında halkevinde hizmete başlayan Gaziantep’in ilk müzesi. yılında kendi binasına taşınan müzede Zeugma Antik Kenti gibi Gaziantep çevresindeki pek çok önemli arkeolojik kazı alanından elde edilen ’den fazla paha biçilmez tarihi eser sergileniyor.

Yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep'in tarihi ve kültürünü anlamak için ziyaret ettiği yerlerden olan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde Jeolojik Dönem fosilleri, ünlü Maraş Fili iskeleti, Neolitik Dönem taş heykellerini incelemenin yanı sıra Bakır Çağı, Eski Tunç Çağı, Demir Çağı, Geç Hitit Dönemi, Pers Dönemi, Kommagene Dönemi, Hellenistik ve Roma Dönemi’nden Cumhuriyet Dönemi’ne kadar uzanan unutulmaz bir yolculuk yapacaksınız. Şehitkamil ilçesinde İstasyon Caddesi üzerinde yer alan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni yaz döneminde ile , kış döneminde ise ile saatleri arasında, pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edilebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

26 Ocak yılında Gaziantep’i ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı tarihi konak, restore edilerek müze haline getirildi ve yılında ziyarete açıldı. Atatürk'ün de nüfusa kayıtlı olduğu tarihi Bey Mahallesi'nde yer alan müzede Atatürk'ün kişiler eşyalarından Kurtuluş Savaşı'ndaki Gaziantep savunmasına ait tarihi belgelere, görsel sunumlardan Atatürk Araştırma Kitaplığı’na kadar pek çok farkı bölümü gezebilirsiniz.

Müzenin hediyelik eşya bölümünde ise hem Atatürk hem de Gaziantep temalı yüzlerce hediyelik ürünü inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Gaziantep’i gezerken kesinlikle uğramanız gereken, hem tarihi mimarisi hem de koleksiyonuyla sizi etkileyecek Gaziantep Atatürk Anı Müzesi’ni haftanın her günü saat ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Pişirici Kasteli ve Mescidi

Pişirici kasteli

Gaziantep'in en ünlü ve en çok ziyaret edilen tarihçi hazinelerinden olan Pişirici Kasteli ve Mescidi, Anadolu-Türk mimarisi şaheserlerinden biri olarak görülmeye değer. Osmanlı döneminde şehirdeki evlerin su ihtiyacını karşılayan ve kastel adı verilen su dağıtım sistemleri çok önemliydi ve Pişirici Kasteli, yüzyılda inşa edilerek günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış en özel kastellerden biri.

Cami altına yapılan ve 40 basamaklı merdivenlerle inilebilen bu etkileyici su kuyuları ve dağıtım kanalları, günümüzde de hala çok ilgi görmeye devam ediyor. Çarpıcı taş mimarisi ve etkileyici mescit bölümleri ile Gaziantep tarih ve kültür gezilerinin değişmez adreslerinden biri haline gelen Pişirici Kasteli ve Mescidi’ni gezerken oyma taşlarla inşa edilmiş tavanı da özellikle incelemenizi öneririz. Hem Osmanlı hem de Selçuklu döneminden mimari izler taşıyan Pişirici Kasteli ve Mescidi, Gaziantep Ağa Camisi'nin hemen karşısında yer alıyor.

Konum Linki

Yeşil Vadi Parkı

Yeşil Vadi Parkı

Sadece tarihi ve doğal güzellikleri ile değil, devasa parklarıyla da çok özel bir şehir olan Gaziantep'te metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi Parkı, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Gaziantep ve Anadolu mutfaklarından yöresel lezzetler tadabileceğiniz restoranlar, kafeler, kır bahçelerinin yanı sıra kapalı yüzme havuzları, spor sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, konserler düzenlenen amfi tiyatroları, çocuklar için lunaparkı ve kano gezileri yapabileceğiniz göletleri ile Yeşil Vadi Parkı, günün her saati oldukça hareketli.

Onlarca masal ve çizgi film kahramanının heykellerinin sıralandığı Masal Parkı ve eğlenceli çocuk oyun alanları ile çocuklu aileler için keyifli bir gün sunan parkta her yaş grubu için güzel bir aktivite bulabilirsiniz. Piknik alanlarında tüm gün doğal güzellikler içinde yorgunluk atabileceğiniz Yeşil Vadi Parkı, Şahinbey ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde Yeşil Vadi Bulvarı üzerinde yer alıyor ve toplu taşıma araçlarıyla bu devasa parka kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Yesemek Açık Hava Müzesi

Yesemek

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Yesemek Mahallesi'nde yer alan ve Hitit döneminden beri aktif olarak kullanılan heykel yapım atölyeleri ile ünlü olan Yesemek Açık Hava Müzesi, tüm dünyadan kültür ve arkeoloji meraklarını kendine çeken etkileyici bir gezi alanı.

yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen ve şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Yesemek Açık Hava Müzesi’nde antik dönem dağ tanrılarının heykelleri, pek çok farklı döneme ait aslan kafaları, Hitit simgeleri ve Asur dönemine ait büyüleyici heykelleri arasında keyifli bir gezi yaparak benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Bölgeye hakim bir tepede yer alan antik kente de uğrayabileceğiniz gezinizde bu tepeden açık hava müzesinin heykellerinin panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Celal Doğan Parkı

yılında m2 alan üzerine inşa edilen ve şehrin önemli parklarından biri olan Celal Doğan Parkı, kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz en popüler yeşil alanlardan biri. Son yıllarda yenilenmesi gündemde olan parkta çam ağaçlarıyla çevrelenmiş yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra güzel heykeller, kafeler, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları da bulabiliriniz. Gaziantep’i gezerken bir mola vermek ve kalabalıklardan uzakta yemyeşil bir ortamda dinlenmek için Şehitkamil ilçesinde Gazi Ali Düşün Caddesi üzerinde yer alan Celal Doğan Parkı’na uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Parkantep Harikalar Diyarı

Gaziantep’in dünyaca ünlü tarihi hazinelerini gezdikten sonra çocuklarınızla birlikte güzel zaman geçirmek için uğrayabileceğiz Parkantep Harikalar Diyarı, yılında ziyarete açıldı. Her yaştan çocukların ve gençlerin eğlenceli zaman geçirmesi için yapay rafting, su kızağı, dağ kızağı, korku tüneli, ejderhalar bölümü, yarış alanı, tren gezileri ve çocuk diskosu gibi olanaklar sunan Parkantep Harikalar Diyarı’nda çocukların midilli atlarla safari yapabilecekleri bir at çiftliği de hizmet veriyor. Restoranlar, kafeteryalar ve çocuk bakım odaları da bulabileceğiniz Parkantep Harikalar Diyarı, Şahinbey ilçesinde toplu taşıma araçları ile rahatça ulaşabileceğiniz bir konumda ve haftanın her günü saat ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Şire Hanı

Gaziantep merkezinde tarihi atmosferini korumuş etkileyici yapılardan biri olan Şire Hanı, halk arasında Belediye Hanı olarak da biliniyor. ile yılları arasında inşa edilen ve Osmanlı döneminin en güzel han örneklerinden biri olan Şire Hanı, taş mimarisinin yanı sıra renkli vitray pencereleri ile de etkileyici bir görüntüye sahip. Hanın geniş avlusunda yer alan kafe ise günün her saati yerli ve yabancı turistlerle oldukça hareketli. Gaziantep'in en büyük kervansaraylarından biri olan ve m2 gibi büyük bir alanı kapsayan Şire Hanı’nın içerisinde yöresel yiyeceklerin satıldığı hediyelik eşya dükkanları ve el sanatı atölyeleri de bulabilirsiniz.

Konum Linki

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Gaziantep'in en çok ziyaret edilen ve en etkileyici müzelerinden biri olan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı dönemindeki benzersiz şehir savunmasını bütün detaylarıyla anlatan etkileyici bir koleksiyona sahip. 12 odalı tarihi bir konak ve konağın altındaki mağaralarda özenle hazırlanmış sergileriyle hizmet veren Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde şehrin “Gazi” unvanı aldığı çarpıcı savunmayı ve Gaziantep halkının çabalarını anlatan balmumu heykeller, projeksiyon gösterileri, ses efektleri; silah olarak kullanılan satır, kazma, kürek gibi yüzlerce eşyayı görebilir ve Kurtuluş Savaşı dönemine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, Şahinbey ilçesine Suyabatmaz Mahallesi'nde yer alıyor ve haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Konum Linki

14 Şehit Anıtı

14 Şehit Anıtı

Gaziantep’in en etkileyici anıtlarından biri olan ve Şehitkamil ilçesinde yer alan 14 şehit Anıtı, şehrin Fransız işgaline uğradığı dönemlerde Dokurcum Değirmeni’nde şehit edilen küçük yaşlardaki 14 tane çocuğun anısına inşa edilmiş duygu yüklü bir anıt. Şehri gezerken hemen dikkatini çekecek olan 14 Şehit Anıtı’nda şehit olan 14 çocuk ve çocukların katledildiği değirmen tasvir ediliyor. Anıtta ayrıca 11 ay devam eden şehir savunmasında şehit düşen ’den fazla Gazianteplinin de isimleri anılıyor. Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi anacağınız ve duygu dolu anlar yaşayacağınız 14 Şehit Anıtı, Gaziantep’i gezerken mutlaka uğramanızı önerdiğimiz simgesel yapılar arasında.

Konum Linki

Kendirli Kilisesi ve Gazi Kültür Merkezi

Kendirli

Günümüzde Kendirli Gazi Kültür Merkezi olarak hizmet veren yılı yapımı büyüleyici Kendirli Kilisesi, Gaziantep’i şehri gezen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yapılar arasında. 3. Napolyon’un da katkılarıyla inşa edilen ve Kurtuluş Savaşı'ndan önce kilise, sonra ise sinema ve öğretmenevi olarak hizmet vermiş Kendirli Kilisesi; büyüleyici taş mimarisi ve oyma taş süslemeciliği ile hala çok ilgi görüyor.

Kültür merkezi olarak gezebileceğiniz kilisede işgal döneminde Gaziantep halkının yaptığı kahramanlıkların anlatıldığı bölümlerin yanı sıra Atatürk'ün ve pek çok önemli komutanın kişisel eşyaları da sergileniyor. Yılın her dönemi seminerler, konferanslar ve atölyelerin düzenlendiği Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde hem etkinliklere katılabilir hem de çarpıcı koleksiyonları inceleyebilirsiniz. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat ile saatleri arasında kültür merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Alaüddevle Camii

Alaüddevle Camii

Gaziantep'in en eski camilerinden biri olan ve ’lü yılların sonunda Dulkadiroğlu Beyliği döneminde inşa edildiği düşünülen Alaüddevle Camii, şehrin ilgi çeken tarihi yapılarından biri olarak görülmeye değer. Klasik Anadolu camilerinden farklı ilginç bir mimariye sahip cami, Hristiyan kiliselerinin mimari yapılarından etkilenen kemerli pencereleri, işlemeli sütunları ve kapıları ile mimari meraklılarının da ilgisini çekecek bir eser. Dönemin kiliselerinde yaygın olarak kullanılan balık süslemeleri ve mihrabındaki etkileyici taş oymacılığı ile de dikkat çeken Alaüddevle Camii, Şahinbey ilçesi Şekeroğlu Mahallesi’nde yürüyerek ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

Şirvani Camii

Şirvani Camii

Görkemli Gaziantep Kalesi'nin güneybatı bölümünde inşa edilen Şirvanlı Camii, ile yüzyıllarda Dulkadiroğulları veya Memlük döneminde inşa edildiği tahmin edilen, şehrin önemli tarihi hazinelerinden biri. Kitabesinde yılında Seyit Mehmet Şirvani tarafından onarıldığı yazan cami; taç kapısı, kubbeli mihrabı ve etkileyici ahşap oymacılığı ile ilgi çekiyor. Gaziantep Kalesi'ni gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı, günümüzde de hizmet vermeye devam eden tarihi Şirvani Camii’ni siz de ziyaret edebilir ve günümüze kadar sağlam kalmış çarpıcı mimariyi inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Ali İhsan Göğüş Müzesi

Gaziantep'in tarihi kalbi Bey Mahallesi'nde yüzlerce yıllık tarihi bir konağın restore edilmesiyle yılında ziyarete açılan Ali İhsan Göğüş Müzesi, Türkiye'nin ilk turizm bakanı Ali İhsan Göğüş’ten ismini alıyor. Tek avlulu ve iki katlı konağın dönem mobilyaları ile süslü odaları arasında gezebileceğiniz müzede Ali İhsan Göğüş’ün kişisel eşyaları, fotoğrafları ve antika koleksiyonları gibi pek çok sergiyi de inceleyebilirsiniz. En üst katında muhteşem Bey Mahallesi manzaraları eşliğinde hizmet veren bir piyano kafenin de bulunduğu Ali İhsan Göğüş Müzesi’nde piyano dinleyerek Gaziantep'in tarihi manzaralarını izlemek ise sanat severler arasında çok sevilen bir aktivite.

Konum Linki

Tahtani Camii

Tahtani camii

Şahinbey ilçesinde Uzun Çarşı Caddesi üzerinde yer alan ve şehrin en eski camilerinden biri olan Tahtani Camii’nin kitabesinde yılında yazmasına rağmen caminin çok daha eski bir tarihte inşa edildiği düşünülüyor. Etkileyici ahşap mimarisinden dolayı halk arasında Tahtalı Camii olarak da bilinen Tahtani Camii; dikdörtgen planlı mimarisi, çapraz tonozları ve benzersiz ahşap işçiliği ile şehrin en güzel camilerinden biri. Günümüze kadar mimari yapısını korumayı başarmış ender camilerimizden olan ve hala hizmet vermeye devam eden Tahtani Camii, özellikle kutsal günler ve dini bayramlarda tamamen doluyor. Gezinizde siz de bu tarihi ahşap camiye size ziyaret edebilir, caminin ilginç mimarisini huzurlu bir atmosferde inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Köklüce Kanyonu

Türkiye'nin en önemli tarih hazinelerinden bazılarına ev sahipliği yapan Gaziantep, her mevsim eşsiz manzaralar sunan doğa alanlarıyla da ilgi gören bir şehir. Bölgenin önemli doğa sporları merkezlerinden olan ve Araban ilçesi sınırlarında yer alan Köklüce Kanyonu; el değmemiş doğal güzellikleri, binlerce yılda oluşmuş kaya oluşumları, buz gibi dereleri, donanımlı kamp alanları, dereler boyunca ilerleyen yürüyüş yolları ve sarp kanyon duvarlarıyla doğa severlerin mutlaka keşfetmesi gereken bir yer.

Ücretsiz donanımlı kamp alanlarını kullanabileceğiniz Köklüce Kanyonu’nda rafting, kaya tırmanma, dağcılık, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşleri ve dağ bisikleti turları gibi pek çok etkinliğe de katılabilirsiniz. Gaziantep merkezine 67 kilometre uzaklıkta yer alan ve her saat Gaziantep Otogarı’nda bulabileceğiniz Araban minibüsleri ile ulaşabileceğiniz Köklüce Kanyonu’nu rehberli fotoğraf safarilerine çıkarak da keşfedebilir ve her mevsim harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Para Müzesi

Birbirinden güzel müzeleriyle tam bir kültür başkenti olan Gaziantep’te gezebileceğiniz en ilginç müzelerden biri olan Gaziantep Para Müzesi, Gaziantepli Esat Kaplan’ın 30 yıldır hem Türkiye hem de farklı ülkelerden topladığı 3 ton ağırlıktaki paraların sergilendiği güzel bir müze. Devr-i Alem Para Müzesi adıyla da bilinen ve dünyanın en büyük para müzelerinden biri olan Gaziantep Para Müzesi’nde pek çok farklı dönemde kullanılan banknot ve madeni paraları yakından inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi

Şehitkamil ilçesinde Zafer Caddesi üzerinde ziyaret edebileceğiniz başka bir Gaziantep müzesi de yılında ziyarete açılan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi. Türkiye'nin ilk 15 Temmuz müzesi olarak darbe girişiminin yaşandığı günü, etkileyici atmosferi ve ilginç koleksiyonuyla detaylı bir şekilde ele alan müzede o anlara tanıklık edebilir ve darbede şehit düşen vatandaşlarımızı anabilirsiniz. Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nin dış cephesinde, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden tane Gaziantepli şehidin isminin yazılı olduğu anıt da hemen dikkat çekiyor.

Konum Linki

Pazar Hamamı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Seferpaşa Mahallesi'nde yer alan ve halk arasında Göymen Hamamı olarak da bilinen Pazar Hamamı, Gaziantep'in ünlü tarihi hamamlarından biri. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve içerisinde soğukluk, sıcaklık, soyunma bölümlerinin bulunduğu Pazar Hamamı, klasik Osmanlı hamam mimarisini yansıtan etkileyici kesme taş mimarisi ve oyma işçilikleri ile de görülmeye değer bir eser. Yüzlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de hizmet vermeye devam eden tarihi Pazar Hamamı’na Gaziantep gezinizden sonra hem yorgunluk atmak hem de tarihi atmosferin tadını çıkarmak için uğrayabilirsiniz.

Naip Hamamı

Naib hamamı

Gaziantep'in başka bir ünlü hamamı da Gaziantep Kalesi’ne oldukça yakın olan ve yılında inşa edildiği düşünülen Naip Hamamı. Şehrin en ünlü hamamlarından biri olan ve Evliya Çelebi'nin kitaplarında övgüyle bahsettiği Naip Hamamı, yılında aslına uygun olarak yenilendi. Günümüzde sauna, masaj odaları ve spor salonu gibi bölümlerinin de eklendiği tarihi Naip Hamamı, saat ile arası kadınlara, ile arası ise erkeklere hizmet veriyor. Şahinbey ilçesi Seferpaşa Mahallesi’nde yer alan hamama toplu taşıma araçlarıyla şehrin her yerinden rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Uzay Parkı

Peyzajlı çiçek bahçeleri ve bitki çeşitliliği ile şehrin popüler gezi alanlarından biri olan, ayrıca Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ne ev sahipliği yapan Uzay Parkı’na şehir merkezinden kolayca ulaşabilir ve güzel bir gezi yapabilirsiniz. Ziyaretçilerine pek çok olanak sunan rekreasyon alanında bilim merkezini gezdikten sonra çiçek bahçeleri arasında yürüyüşler yapabileceğiniz parkurlar, etkileyici göletler, geniş çocuk oyun alanları, çocukların çok sevdiği Masal Parkı, kafeler ve restoranlar bulabilirsiniz. Hem bilim ve teknoloji hem de doğayla iç içe keyifli bir gün geçirmek için Uzay Parkı, Gaziantep’te ilk gitmeniz gereken yerlerden biri.

Konum Linki

Gezegenevi ve Bilim Merkezi

Gezegen Evi Gaziantep

Gaziantep'te çocukların ve gençlerin mutlaka uğraması gereken etkileyici bir yer de Şehitkamil ilçesinde Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde, Uzay Parkı içerisinde yer alan Gezegenevi ve Bilim Merkezi. yılında her yaştan çocuk ve gençlere bilimi eğlenceli bir şekilde öğretmek amacıyla hizmete açılan merkezin içerisinde üç boyutlu projeksiyonların yanı sıra kimya, robotik kodlama, fizik ve biyoloji atölyeleri gibi pek çok farklı bölüm bulunuyor.

Her yıl binlerce gence ücretsiz olarak eğitimlerin verildiği merkezde canlı astronomi ve teknoloji sunumları da çok ilgi görüyor. m² kapalı ve m² açık alanında yıl boyu onlarca etkinlik, atölye ve workshop düzenlenen Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ne haftanın her günü ile saatleri arasında uğrayabilir ve çocuklarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Ömer Ersoy Kültür Merkezi

Ömer ersoy

Gaziantep’in etkileyici tarihi yapılarından biri olan tarihli Aziz Petrus Kilisesi’nin aslına uygun olarak restore edilmesi ile hizmete açılan Ömer Ersoy Kültür Merkezi, şehrin en hareketli ve önemli kültür merkezlerinden biri. Pek çok konuda eğitimler, atölyeler ve workshopların yanı sıra yıl boyu düzenlenen kültür ve sanat etkinlikler ile de ilgi gören kültür merkezi, çarpıcı mimarisiyle de hemen dikkat çekiyor. Büyüleyici ve mistik atmosferinde konserler, tiyatro gösterileri ve çeşitli sanat etkinlik ile güzel zaman geçirebileceğiniz Ömer Ersoy Kültür Merkezi, gece aydınlatıldığında da görülmeye değer bir manzara oluşturuyor.

Konum Linki

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

Binlerce yıllık uzun tarihi ve kendine özgü kültürü olan Gaziantep'te hem şehrin kültürünü hem de tarihini anlamak için yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden olan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, yılında hizmete girdi. Şehrin el sanatları gelenekleri, mutfak kültürü, doğal güzellikleri, turistik noktaları ve etkileyici tarihi hazinelerine adanan zengin koleksiyonlara sahip müzede farklı dönemlerden yöresel giysilerle Gaziantep halkının yaşamını yansıtan balmumu heykeller de görülmeye değer güzellikte.

yılında şehrin büyük tütün tüccarlarından biri tarafından yaptırılan tarihi bir han içerisinde, Akyol Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilir, yıl boyu ise düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılabilirsiniz.

Konum Linki

Kemikli Bedesten

Gaziantep'in ünlü beş bedesteninden günümüze kalan iki etkileyici bedestenden bir diğeri olan Kemikli Bedesten, Zincirli Bedesten ile birlikte gezebileceğiniz, günümüzde de çok hareketli tarihi bir alışveriş merkezi. Şahinbey ilçesinde Şehitler Caddesi üzerinde yer alan ve yılında inşa edildiği günden beri şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelen Kemikli Bedesten’in içerisinde 70’den fazla el sanat atölyesi ve hediyelik eşya dükkanı hizmet veriyor.

Hem kesme taşlarla yapılmış dikdörtgen planlı mimarisini inceleyebileceğiniz hem de tarihi atmosferinin tadını çıkarabileceğiniz Kemikli Bedesten’de el yapımı bakır ürünlerinden yöresel takı ve giysilere, gümüş ürünlerinden Gaziantep lezzetlerine kadar pek çok ürün satın alabilirsiniz. Bedesten, haftanın her günü ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Ömeriye Camii

Şehir merkezinde Düğmeci Mahallesi üzerinde bulunan ve Gaziantep’in en eski camisi olan Ömeriye Camii’nin yılında inşa edildiği düşünülüyor. Halife Hz. Ömer döneminde yaptığı tahmin edilen ve ismini de buradan alan Ömeriye Camii; etkileyici taş kapısı, mihrabını süsleyen kara taşlar, oyma taş ve ahşap işçilikleri ile aynı zamanda Gaziantep'in en etkileyici tarihi yapılarından biri.

Yüzlerce yıl ayakta kalmayı başaran ve aslına uygun olarak restore edilen cami, günümüzde hala hizmet vermeye devam ediyor. Halk arasında yayılan bir rivayete de konu olan caminin tabanı, her yıl biraz daha toprağa gömülüyor ve yapı tam olarak toprağa gömüldüğü zaman kıyamet kopacağına inanılıyor. Ömeriye Camii’ni ziyaret ederek hem şehrin en eski camisini gezebilir hem de huzurlu atmosferde dinlenebilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Panorama Müzesi

Panorama müzesi gaziantep

Şehrin en önemli simgesi olan Gaziantep Kalesi’nin içerisinde gezebileceğiniz Gaziantep Panorama Müzesi, Kurtuluş Savaşı'nda büyük başarı gösteren Gaziantep savunmasını anlatan etkileyici heykelleri ve resimleri ile halkın mücadelesini kronolojik bir sırayla veren mutlaka uğramanız gereken müzelerden biri.

Şehrin işgal döneminin her anına tanıklık edebileceğiniz ve şehitlerimizi anabileceğiniz müzenin bulunduğu noktadan Gaziantep'in büyüleyici panoramik manzaralarını da izleyebilirsiniz. 12 dönüm gibi büyük bir alanı kapsayan, içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları, silahları ve üniformalarının sergilendiği özel bir bölüm de bulunan Gaziantep Panorama Müzesi’ni haftanın her gün düzenlenen rehberli turlarla gezebilirsiniz.

Konum Linki

Mitras Tapınağı

Dünyada yerin altına inşa edilen en büyük tapınak olarak bilinen Mitras Tapınağı, Gaziantep'in ilk yerleşim yeri olan Dülük Antik Kenti içerisinde yer alıyor. Şarklı Mağara olarak da bilinen devasa tapınak, içinde sakladığı binlerce yıllık eserlerden dolayı dünyanın her yerinden arkeoloji ve tarih meraklılarını kendine çekiyor.

İran kökenli dini motifler, kalp kabartmaları, çivi yazıları ve Mitras’ın hayvan kurban etme töreni resimleriyle süslü Mitras Tapınağı, aynı zamanda dünyanın en eski tapınaklarından biri olarak kabul ediliyor. Gaziantep merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan Mitras Tapınağı’nı rehberli turlarla gezebilir ve binlerce yıllık mağara resimleri arasında benzersiz fotoğraflar çekerek unutulmaz zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi

Gaziantep'in en ünlü müzelerinden biri olan, şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi, tarihi bir Gaziantep konağının 6 odasında sergilenen etkileyici koleksiyonuyla ilgi görüyor. Türkiye'nin ilk özel cam eserler müzesi olan ve yılında hizmete açılan Medusa Cam Eserler Müzesi'nde yıllık bir mamutun çene ve omurga kemiklerinden yapılan objelerden Eski Tunç Çağı ile Bakır Çağı’na kadar uzanan cam, bronz, bakır ve altın malzemelerle yapılmış takılara kadar yüzlerce önemli eser sergileniyor.

Roma ve İslam dönemine ait gözyaşı şişeleri, cam ile yapılmış takılar, amphoralar ve cam bileklikler gibi objelerle süslü olan müze, aynı zamanda gümüş, sedef, cam boncuk ve dokuma atölyeleri için de sıkça ziyaret ediliyor. Şahinbey ilçesinde Seferpaşa Mahallesi’nde yer alan müzeyi pazartesi hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

İslam Bilim Tarihi Müzesi

yüzyıl başlarında inşa edilen taş ve ahşap mimarili klasik bir Gaziantep konağında ziyaret edebileceğiniz İslam Bilim Tarihi Müzesi; astronomi, coğrafya, denizcilik gibi konuların yanı sıra fizik, kimya ve tıp gibi pek çok alanı kapsayan güzel bir koleksiyona sahip.

Tarih boyunca Müslüman bilim adamları tarafından yapılan keşifler ve çalışmaların sergilendiği müzenin koleksiyonlarında İslam'ın bilim ve teknoloji dünyasına armağanlarını yakından tanıma şansı bulacaksınız. ’den fazla icadın örneğini görebileceğiniz İslam Bilim Tarihi Müzesi, Şahinbey ilçesinde Yeşil Cami Caddesi üzerinde yer alıyor ve haftanın her günü saat ile arası ücretsiz olarak gezilebilir.

Konum Linki

Ali Nacar Camii

Ali Nacar Camii

Gaziantep'in merkez ilçesi Şehitkamil'de gezebileceğiniz başka bir tarihi cami de yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ali Nacar Camii. Döneminin önemli marangozlarından Ali Bey tarafından inşa edilen ve etkileyici ahşap oymaları ile Gaziantep'in en güzel tarihi hazineleri arasında yer alan Ali Nacar Camii; binlerce yıldır bozulmamış mimarisi, huzurlu atmosferi ve özellikle benzersiz el oyması tasarımlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Şehir merkezinden yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz tarihi camiye toplu taşıma araçlarıyla da 10 dakika içinde gidebilirsiniz.

Konum Linki

Karkamış Antik Kenti

Karkamış antik kenti

Gaziantep tarih turlarının değişmez adreslerinden biri haline gelen ve hem Türkiye hem de Suriye topraklarında bölümleri bulunan Karkamış Antik Kenti, tarihi Erken Bakır Çağı’na kadar uzanan hazineleri ile görülmeye değer yerlerden biri. Döneminin en büyük kentlerinden biri ve Karkamış Krallığı’nın merkezi olan antik kent, özellikle mozaikleri ve taş kabarmaları ile antik dönemin yaşam tarzı, giyimi ve kültürüne ışık tuttuğu için de ayrı bir öneme sahip. Pek çok arkeolojik kazı çalışmasının yapıldığı Karkamış Antik Kenti’nden çıkarılan paha biçilmez eserler ise Gaziantep Arkeoloji Müzesi ve Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde sergileniyor. Antik kenti rehberli turların yanı sıra kendi başınıza da keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi

Gaziantep mevlevihane

Şahinbey ilçesinde Küçükpazar Sokak üzerinde yer alan ve şehrin gezilmeye değer etkileyici müzelerinden biri olan Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük mevlevihanesi olma özelliğine de sahip. İçerisi sema gösterileri yapan ve Kur'an okuyan Mevlevi dervişlerin balmumu heykelleri, dönem mobilyaları ve antikalar ile süslü mevlevihane, sizi modern dünyadan alıp bambaşka bir atmosfere götürecek.

Müzenin koleksiyonlarında ise el yazması Kur'an-ı Kerimler, yüzlerce yıllık kilimler, halılar ve Osmanlı dönemi hat sanatının en güzel örneklerini inceleyebilirsiniz. İki katlı, taş ve ahşap mimari tarihi bir konakta hizmet veren müzeyi pazartesi hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Fıstık Parkı

İsmini şehrin ünlü fıstıklarından alan Fıstık Parkı, yürüyerek kolay ulaşarak şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta doğanın içinde keyifli zaman geçebileceğiniz bir gezi alanı. Şahinbey ilçesinde Ahmet Turan Ertuğ Caddesi üzerinde yer alan ve Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü'nün bulunduğu bölgede inşa edilen Fıstık Parkı, m2 gibi büyük bir yeşil alanı kapsıyor.

İçerisinde fıstık, badem ve meyve ağaçları arasında uzanan yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, etkileyici heykellerin yanı sıra sosyal tesislerin de bulunduğu park, günün her saati oldukça hareketli. Özellikle geceleri ışıklandırılan heykelleri ile büyüleyici bir manzara sunan ve yaz akşamları yürüyüş yapmak için ideal olan Fıstık Parkı’nın içerisindeki müzeye uğrayarak fıstıklardan üretilen onlarca ürünü satın alabilirsiniz.

Konum Linki

Gaziantep Kurtuluş Camii

Kurtuluş Camii gaziantep

Şehrin en ilginç camilerinden biri olan ve yılında Meryem Ana Kilisesi olarak inşa edilen Kurtuluş Camii, klasik Osmanlı mimarisi ile Gotik mimarinin bir birleşimini size sunacak. Gaziantep’in en büyük camilerinden biri olarak da ilgi gören, özellikleri dini bayramlar ve kutsal günlerde tamamen dolan Kurtuluş Camii’nin devasa çan kulesi ise günümüzde minare olarak kullanılıyor. Benzersiz mimarisi ile tarih severlerin yanı sıra mimarlık meraklılarının da keyifle ziyaret edebileceği yapılardan olan Kurtuluş Camii, Şahinbey ilçesinde Cami Sokak üzerinde kolayca ulaşılabilir bir konumda.

Konum Linki

Fevkani Kilisesi

Gaziantep’e yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Nizip ilçesinde ziyaret edebileceğiniz önemli bir tarihi yapı olan ve yüzyılda inşa edilen Fevkani Kilisesi, ismini verdiği Fevkani Mahallesi'nde ziyaret edilebilir. Bizans döneminde yapıldığı düşünülen kilise, dikdörtgen planlı ve moloz taşlarla inşa edilmiş. İçerisindeki etkileyici aziz ve dini figürleri ile döneminin en etkileyici kiliselerinden biri olan Fevkani Kilisesi, 'lü yıllardan sonra cami olarak da kullanılmış. Nizip halkı tarafından toplanan parayla restore edilen ve günümüzde turistik amaçlarla ziyaret edilen, Nizip Kilisesi olarak da bilinen Fevkani Kilisesi’ne uğrayarak güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Gaziantep'in binlerce yıllık etkileyici kültürünü anlamak için ziyaret edebileceğiniz başka bir önemli müze de tarihi Bey Mahallesi’nde etkileyici bir tarihi konak içerisinde gezebileceğiniz Hasan Süzer Etnografya Müzesi. Gaziantep halkının yüzlerce yıllık günlük ev yaşam tarzlarının tasfir edildiği balmumu heykeller, otantik eşyalarla süslü odalar ve bir kaya içine oyulmuş mahzeni ile 3 katını da keyifli gezebileceğiniz Hasan Süzer Etnografya Müzesi’nde şehrin ünlü el sanatı ürünlerinin yanı sıra İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın kullandığı bir motosiklet de sergileniyor. Müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Burç Ormanları

İçerisinde Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne de ev sahipliği yapan Burç Ormanları, şehir merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta çok sevilen bir yeşil alan. hektarlık bir alanı kapsayan ve onlarca çeşit ağaç ve bitki çeşitliliği içerisinde uzanan mesire alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve spor sahalarıyla özellikle hafta sonları çok hareketli olan Burç Ormanları’nda doğa gezilerine çıkabilir, piknik yapabilir veya hayvanat bahçesini ziyaret ederek yüzlerce farklı hayvanı yakından görebilirsiniz. Orman alanına şehir merkezinden her saat belediye otobüsleriyle veya taksilerle kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Hüseyin Paşa Hamamı

Hamamlarıyla ünlü Gaziantep'te gezebileceğiniz başka bir tarihi hamam da kitabesinde yılında inşa edildiği yazılan ve yüzlerce yıldır aktif olarak hizmet vermeye devam eden Hüseyin Paşa Hamamı. Halk arasında Tarihi Paşa Hamamı olarak da bilinen ve Şahinbey ilçesinde Gaziler Caddesi üzerinde yer alan Hüseyin Paşa Hamamı’nın içerisinde soğukluk, sıcaklık ve soyunma olarak 3 tane farklı bölüm bulunuyor. Etkileyici taş mimarileri, hat sanatı süslemeleri ve ışıklandırmasıyla şehrin en ilgi gören hamamlarından biri olan Hüseyin Paşa Hamamı’nın tarihi atmosferinde sıcak sularda yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

Sofdağı Yaylası

Sıcak yaz günlerinde Gaziantep'te gidebileceğiniz en güzel yeşil alanlardan biri olan ve şehir merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan Sofdağı Yaylası, aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gezileri için de en popüler adreslerinden. Gaziantep Platosu’nun kuş bakışı manzaralarını izleyebileceğiniz, muhteşem gün doğumu ve gün batımı manzaraları ile ünlü Sofdağı Yaylası; buz gibi akan dereleri, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havası ve yemyeşil ormanlarıyla keyifli bir günlük gezi sunuyor.

Kaynak sularının cilt sorunlarına iyi geldiği bilinen Sofdağı Yaylası’nda üretilen organik sebzeler, meyveler ve süt ürünlerini de satın alabilirsiniz. Yaylanın en yüksek noktası olan Kepekçi Tepesi’ne de mutlaka uğramayı ve panoramik fotoğraflar çekmeyi unutmayın.

Konum Linki

Dülük Antik Kenti

Gaziantep merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan ve tüm dünyadan arkeoloji meraklılarını kendine çeken Dülük Antik Kenti’nin yıllık bir yerleşim olduğu tahmin ediliyor. Kent ve kutsal alan olarak 2 parçaya ayrılan antik kent, dünyanın en büyük yer altı tapınağı olan Mitras Tapınağı ile ziyaretçilerini büyülüyor. Dini motifler, çivi yazıları ve taş kabartmalarla süslü tapınakları arasında tarihte bir yolculuğa çıkabileceğiniz Dülük Antik Kenti; Hititler, Asurlular ve Perslere kadar pek çok uygarlık tarafından kullanılmış. Rehberli tarih turlarıyla gezmenizi önerdiğiniz antik kentin benzersiz tapınaklarının fotoğraflarını çekerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Eyüpoğlu Camii

Eyüpoğlu Camii

Gaziantep merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşarak ziyaret edebileceğiniz, şehrin tarihi camilerinden biri olan Eyüpoğlu Camii’nin yılında inşa edildiği tahmin ediliyor. Günümüze kadar sağlam kalan pek çok bölüme sahip cami, ismini de verdiği Eyüpoğlu Mahallesi’nde merkezi bir konumda yer aldığı için sıkça ziyaret ediliyor. Beyaz mermerlerle süslenmiş iç bölümü ve geometrik süslemeleri ile dikkat çeken mihrabıyla ünlü Eyüpoğlu Camii, günümüze de hizmet vermeye devam ediyor ve hem ibadet hem de turistik gezilere açık.

Konum Linki

Ahmet Çelebi Camii

Şahinbey ilçesi Ulucanlar Mahallesi'nde yer alan ve Peygamber soyundan gelen Hacı Osman oğlu Şeyh Ramazan Efendi tarafından inşa ettirilen Ahmet Çelebi Camii, hem etkileyici mimarisi hem de yer altındaki kasteli ile ziyaretçileri kendine çekiyor. Kitabesinden yılında yapıldığı anlaşılan cami, 44 merdivenle inilen ve mahalleye su sağlama amacıyla inşa edilen devasa kasteli, kesme taş mimarisi ve onlarca kaya oyması süslemesi ile şehrin en iyi güzel camilerinden biri. Hem kadınlar hem de erkekler için ayrı ibadet bölümlerinin bulunduğu ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken Ahmet Çelebi Camii, Gaziantep’in yüzlerce yıldır hizmet veren camilerinden biri olarak ziyaret edilmeye değer.

Konum Linki

Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi

Gaziantep Kalesi'ni gezerken kolayca ziyaret edebileceğiniz tarihi bir konakta hizmet veren Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, konağın 12 odasına yaylan binlerce eseri ile Türkiye'nin ilk ve özel bakır eserler müzesi. Gaziantep ve çevre şehirlerin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen el yapımı bakır eserinin sergilendiği müze koleksiyonlarında Osmanlı döneminden günümüze uzanan ibrikler, sürahiler, tepsiler, kılıçlar gibi ’den fazla eseri yakından görme şansı bulacaksınız. Müzenin hediyelik eşya bölümünde ise Gaziantep’e özgü bakım ürünleri satın alabilirsiniz.

Konum Linki

Burç Tabiat Parkı

Burç tabiat parkı

Şahinbey ilçesinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin hemen yanında gezebileceğiniz Burç Tabiat Parkı, Burç Ormanları’nın önemli bir bölümünü kapsıyor. El değmemiş doğal güzelliklerini korumak amacıyla yılında milli park ilan edilen ve donanımlı kamp alanları ile kampçıların Gaziantep’te en sık uğradığı yer olan Burç Tabiat Parkı’nın içerisinde mesire ve mangal alanları, mescitler, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları sıralanıyor.

Seyir teraslarından harika doğa fotoğrafları da çekebileceğiniz Burç Tabiat Parkı, Gaziantep halkı ve turistler tarafından yaz aylarında piknik yapmak için tercih edilen yerlerden biri. Gaziantep merkezinden toplu taşıma araçları ile 10 dakikalık bir yolculukla tabiat parkına ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Hızır Yaylası

Yaz aylarında doğayla iç içe temiz havada dinlenebileceğiniz başka bir sevilen Gaziantep yaylası da İslahiye ilçesinde Amanos Dağları eteklerinde konumlanan Hızır Yaylası. Çam, sedir, köknar, kızılçam, ardıç ve meyve ağaçları arasında ilerleyen yürüyüş yolları, rengarenk çiçekler ve dağ laleleri ile süslü Hızır Yaylası, tertemiz derelerin kenarında sıralanan piknik alanlarıyla da sevilen bir gezi alanı. Yaz aylarında köylülerin kaldığı ahşap evlerinin fotoğraflarını çekebileceğiniz yaylada bisiklet turları, doğa gezileri ve kampçılık gibi pek çok aktiviteye katılabilir, organik ürünler satın alabilir ve yöresel yayla yemekleri tadabilirsiniz.

Konum Linki

Keyvanbey Hamamı

Hamamlar şehri Gaziantep’te Gaziler Caddesi üzerinde yer alan ve günümüzde de yüzlerce yıldır olduğu gibi hizmet vermeye devam eden başka bir önemli hamam da Kervanbey Hamamı. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen hamam; sıcaklık, soğukluk ve soyunma bölümlerine sahip. Klasik Osmanlı hamamı kubbeleri, yıldız planlı mimarisi ve büyüleyici taş işçilikleri ile dikkat çeken Kervanbey Hamamı, şehir gezdikten sonra yorgunluk atabileceğiniz en güzel tarihi hamamlardan biri.

Konum Linki

Gaziantep geziniz bittiyse üzülmeyin sıradaki durak: Mardin'de gezilecek yerler

Gaziantep Gezilecek Yerler

İçindekiler

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Güneydoğu Anadolu Bölgesi&#;nde yer alan Gaziantep, bir diğer adıyla da anılan &#;Antep&#;, Türkiye&#;nin en kalabalık dokuzuncu şehridir. Tarihi bir şehir olan Gaziantep, bulunduğu bölgeye göre çok gelişmiştir ve bu nedenle &#;Doğu&#;nun Paris&#;i&#; olarak adlandırılır. Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan bu bölge, sadece tarihi yapıları değil, aynı zamanda farklı kültürleri de içerisinde barındırıyor. Birbirinden farklı müzeleri, antik kentleri, tarihi yapıları, taş zeminli dar sokakları ve evleri bir kenara, lezzetli yemekleri bir tarafa&#;

Kaç Günde Gezilir; Gaziantep&#;i 3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Gaziantep&#;te hava sıcaklıkları Haziran-Eylül ayları arasında oldukça yüksek olup, Aralık-Şubat ayları arasında ise çok soğuktur. Bu nedenle en uygun dönem olarak sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için, Ulaşım Rehberi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ne Yenir; Gaziantep&#;in en meşhur lezzetleri arasında; katmer, beyran, antep fıstıklı şekerli börek ve ali nazik kebabı yer alıyor. Bu lezzetleri yakından öğrenmek için, buyrun Gaziantep&#;in Yöresel Yemekleri yazımıza! Ayrıca Gaziantep Restoranları yazımıza da göz atabilirsiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: ₺

*Gaziantep Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

seafoodplus.infotep Kalesi

Gaziantep Kalesi

Burası neresi? Alleben Deresi&#;nin güney kenarında yer alan Gaziantep Kalesi, yaklaşık 25 metre yükseklikte olup, herkes tarafından fazlasıyla dikkat çekmektedir. Kalenin ne zaman ve kimler tarafından inşa edildiği tam olarak bilinmese de, bununla ilgili çeşitli efsaneler anlatılmaktadır. Yaklaşık 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen kalenin, bir höyük üzerinde inşa edildiği ve MS 2. ve 3. yüzyıllarda ise kale ve çevresinde &#;Theban&#; isimli küçük bir kentin yer aldığı biliniyordu. Zaman içerisinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda, MS 2. ve 4. yüzyıllarda, kalenin ilk olarak Roma döneminde bir gözetleme kulesi olarak kullanıldığı bilgisine ulaşılmıştır.

Kalenin günümüzdeki halini ise, MS 6. yüzyılda, &#;Kaleler Mimarı&#; olarak adlandırılan Bizans İmparatoru Justinyanus döneminde aldığı biliniyor. Kalede 12 adet kule bulunuyor ve Evliya Çelebi Seyahatnamesi&#;nde kalenin 36 burcundan bahsediyor ancak günümüzde bunlardan sadece 12 tanesini görebiliyoruz. Gaziantep Kalesi, Memluklular, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar tarafından ihtiyaca göre zaman zaman onarılmıştır. Sonraki yıllarda, Mısır Sultanı Kayıtbay tarafından elden geçirilen kalede, ana kapı ve kale köprüsünün iki yanındaki kule Kanuni Sultan Süleyman tarafından yeniden yaptırılmıştır.

Neden gitmeliyim? Kalede, yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gaziantep İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından kazı ve restorasyon çalışmaları yapılmış ve halen Gaziantep Arkeoloji Müzesi tarafından süren çalışmalar sonucunda Osmanlı dönemine ait bir hamam ve bir cami ortaya çıkmıştır. Kale, günümüzde ise Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panaroması Müzesi olarak kullanılıyor. Müze içerisinde, Gaziantep&#;in gösterdiği savunmayla ilgili bir sunum yer alıyor.

  • Adres: Seferpaşa, Naip Hamamı Sk., Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: Kış: &#; / Yaz: &#;
  • Telefon: () 12 00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

seafoodplus.info Antep Evleri (Bey Mahallesi)

Bey Mahallesi

Burası neresi? Atatürk&#;ün, Türkiye&#;de resmi olarak nüfusa kayıtlı olduğu mahalle olan Bey Mahallesi, Gaziantep&#;in simgesel bir yapısı ve tarihinin beşiği desek yanılmayız. Mahallede yer alan &#;lü yıllardan kalma tarihi taş evler ise, kesinlikle görülmeye değer yapılardır. Bu tarihi taş evlerin bir kısmı restore edilerek cafe ya da restorana dönüşse de, hala önemini koruyor diyebiliriz. Sadece taş evler değil, aynı zamanda Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Müzesi, Etnografya Müzesi ve Hamam Müzesi de burada yer alıyor.

Tarihi dokusu hiç bozulmayan bu mahallede, yüzyıla kadar Müslümanlarla, azınlık Ermenilerin kapı komşusu olarak bir arada yaşaması da ne derece önemli olduğunu gösteriyor. Özellikle Ermenilerden kalma konaklar ile St. Mary Kilisesi yani Kurtuluş Cami&#;nin hala yer alması da bunu kanıtlayacak nitelikle.

Neden gitmeliyim? İki katlı veya üç katlı olan bu eski evler, yöreye özgü taşlarla inşa edilmiş ve sokakları dolaşırken, evlerin mimarisi ve dokusuna hayran kalacağınız bir gerçek! Özellikle bazı eski evlerin, pekmez veya zeytinyağı gibi yiyecekleri depolamak için mahzen olarak kullanıldığını görecek ve dikkatinizi daha da çekecek. Kilise ve camilerinin yan yana oluşu, dar taş sokakları, tarihi taş evleri ve çeşit çeşit müzeleriyle Bey Mahallesi, Gaziantep gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini almalı!

-Müzeler

seafoodplus.infoan Gaziantep Kent Müzesi

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

Burası neresi? Bayazhan, yılında bir tütün tüccarı olan Bayaz Ahmet Efendi tarafından inşa ettirilmiş ve yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilerek, Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi adıyla faaliyete geçmiştir. Gaziantep kent kültürü ve tarihinin tanıtılması amaçlanan müzede; yöresel el sanatları, bakırcılık, kalaycılık, Antep çeyiz takımı, yemenicilik, baklavacılık, kilim, halıcılık, eğlence, mesken ve yemek kültürü, fıstık tarımı gibi konular kısa tanıtım filmleri ile birlikte mankenlerle anlatılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Gaziantep&#;in tarihi, turistik yerleri, doğal güzellikleri, ekonomisi, el sanatları ve mutfak kültürü hakkında ne varsa her şeyi bu müzede öğrenebilir ve yakından tanıma şansı elde edebilirsiniz. Müzede; sadece kardeş şehirler teşhir salonu, sergi mekanları, kentin önemli mimari yapılarının maketleri yer almıyor, aynı zamanda yöresel yemeklerin sunulduğu restoran ve cafe, yerel el sanatlarının sergilendiği mağazalar da yer alıyor.

  • Adres: Akyol Mahallesi Atatürk Bulvarı No Şahinbey / Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 0() 08 88
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 5₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

seafoodplus.info Göğüş Mutfak Müzesi

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Burası neresi? Gaziantep Kalesi&#;nin güneyinde yer alan Göğüş Konağı, yılında inşa edilmiştir. Türkiye&#;nin ilk Turizm ve Tanıtma Bakanlarından Ali İhsan Göğüş&#;ün doğduğu ev olan bu konak, belediye tarafından restore edilerek yılında müze olarak hizmete açılmıştır. Şehre gelen ziyaretçilerin ilgi ve merakla uğradığı yerlerden biri olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi&#;nde, Gaziantep&#;in mutfak kültürünün tanıtılması amaçlanmıştır. Türkiye&#;de ilk mutfak müzesi olma özelliğine sahip olan bu müzede; Gaziantep mutfağında kullanılan araç ve gereçler ile birlikte Gaziantep&#;in yöresel yemeklerinin görselleri sergileniyor.

Ali İhsan Göğüş&#;ün annesi Emine Göğüş adına açılan bu müzede mutfak kültürü, yöresel giysiler içindeki balmumu heykelleri eşliğinde canlandırılıyor ve bir hayli dikkat çekiyor. Burada; günlük hayattan mutfak ve sofra eşyalarına kadar, misafir ağırlamadan bayram ve özel yemeklerine kadar, düğün eğlencelerinden piknik geleneğine kadar oldukça kapsamlı bir tanıtım yapılıyor. Her salonun konusu ile ilgili bilgi panolarının yer aldığı müzede, mutfak malzemeleri ve kap kacaklar özel camlı vitrenlerde sergileniyor.

Müzenin bölümleri; İki katlı müzenin alt katında; Gaziantep yemekleri, saklama ve depolama aletleri, yiyecek ve içecek kültürü, panolar ve balmumu heykelleriyle anlatılıyor. Ayrıca yine bu katta, ziyaretçilere özel ikramlar sunuluyor ve Gaziantep mutfak kültürünü anlatan özel bir gösteri ekranlardan yayınlanıyor. İkinci katta ise; bir stant, mutfak araç gereçlerin sergilendiği vitrinler ve bir kiosk bulunuyor. Bu kiosk sayesinde, Gaziantep&#;in tarihçesi, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, tarımı, hayvancılığı ve kültürel zenginliği tanıtılıyor. Aynı zamanda müzede; Ali İhsan Göğüş&#;e ait bir oda yer alıyor ve içerisinde hayatı ile ilgili belgelerle, ailesine ait mutfak eşyaları sergileniyor.

  • Adres: Karagöz Mh., Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 66 16
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 2₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al < 

seafoodplus.infotep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Burası neresi? Bey Mahallesi&#;nde yer alan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Türkiye&#;nin dördüncü oyuncak müzesi ünvanına sahiptir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin bir hayli ilgisini çeken bu müzede oyuncakların hikayeleri o kadar gerçek ve etkileyici ki&#; Hayran olmamak elde değil! Sunay Akın&#;ın danışmanlığında, yılında hizmete açılan müzede, ile &#;li yılları arasında üretilmiş yaklaşık &#;e yakın oyuncak sergileniyor. Müzenin en eski oyuncağının ise, &#;lü yıllarda evde evcil hayvan beslemek istemeyen ailelerin, çocukları için ürettikleri tahta bir tavşan olduğu biliniyor.

Müzenin bölümleri; Müzenin birinci katında, Türk oyuncak üretici markalarının oyuncakları yer alıyor. Çizgi film, tiyatro, sinema ve masal kahramanlarının oyuncaklarının neredeyse hepsine yer veren müzede, Pinokyo, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Taş Devri, Hayalet Avcıları, Charlie Chaplin, Mickey Mouse gibi oyuncaklar sergileniyor. Mutfak ve sosyal yaşam temalı oyuncakların yer aldığı alanda, porselen çay takımları, mutfak ve banyo malzemeleri, kısacası günlük ev yaşantısını anlatan oyuncaklar, bulunuyor.

Müzenin ikinci katında, ilk üretilen oyuncaklar yer alıyor. Örneğin; ilk Alman oyuncak markası olan Lehmann oyuncaklar, Doll House olarak bilinen bebek evleri, ilk yapbozlar, gerçek saçlı bebekler, ile &#;li yıllar arasında üretilen peluş oyuncaklar, Barbie bebeğin ilk üretimi, Japon maymun peluşlar ve Teddy Bear gibi oyuncak tarihinin ilk örnekleri sergileniyor. Son olarak çatı katında ise, yakın dönem oyuncakları yani Apollo uzay mekiği, Uzay Yolu dizisi maketi, robotlar, gemiler ve uçaklar sergileniyor.

Neden gitmeliyim? Müze, restore edilirken evin içerisinde ortaya çıkan iki mağara da ziyarete açılmış ve böylece dünyanın çifte mağaralı ilk oyuncak müzesi olmuş. Mağara sergi salonunda, 24 farklı ülkeden, ulusal kıyafetler giymiş çocuklar ve onların ait oldukları ülkelerin mimari yapıları sergileniyor. Üç katlı tarihi bir Antep evi içinde kurulmuş olan bu müzenin girişinde de çocuk heykelleri yer alıyor. İlk geldiğiniz andan itibaren hayranlık duyacağınız ve oldukça şaşıracağınız bir gerçek&#; Çocuklarınızla harika vakit geçirmek adına, kesinlikle ziyaret edilmeli!

  • Adres: Bey, Hanifi Oğlu Sk., Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 15 51
  • Giriş ücreti: Tam: 2₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

6.Şahinbey Savaş Müzesi

Şahinbey Savaş Müzesi

Burası neresi? Kurtuluş Savaşı sırasında Gaziantep direnişinin tüm yönlerini etkili bir şekilde sunan Şahinbey Savaş Müzesi, 12 odalı bir tarihi binada hizmet veriyor. İlk olarak, müzenin bahçesinde kaleden indirilen Ramazan Topu&#;nun bir benzeri karşılıyor sizi. Binanın altında bulunan mağara, bir sergi alanı olarak açılmış ve burada Antep&#;in bir orduya karşı gelişinin sırrı, mermi toplayan çocukların canlandırması, İmalat-ı Harbiye canlandırması, savaştaki kadınların canlandırması ve şehitlerin nakli gibi birçok olay canlandırılmalı bir şekilde anlatılıp sergileniyor.

Neden gitmeliyim? İngiliz ve Fransız işgaline karşı kahramanca yürüttüğü ve &#;Gazi&#; unvanını kazandığı savunmanın önemini canlandırmalarla mükemmel bir şekilde anlatan müzede, her şey kronolojik bir sırayla tasarlanmıştır. Bu sergi-sunum alanlarında, hem görsel hem de duyusal olarak birçok şeye tanıklık edeceksiniz. Aynı zamanda müzede; Gaziantep savunmasına ait belgeler, İngiliz ve Fransızlara ait silah parçaları, halkın kullandığı tabanca, av tüfeği, kılıç, kama, et satırı, kazma, kürek, nacak ve daha pek çok eşya yer alıyor.

  • Adres: Suyabatmaz, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 59 78
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

seafoodplus.infotep Hamam Müzesi

Gaziantep Hamam Müzesi

Burası neresi? Osmanlı mimarisinin ve kültürünün en güzel örneklerinden biri olan Gaziantep Hamam Müzesi, yılında restore edilmiş ve Gaziantep&#;in hamam kültürünün yaşatıldığı bir müze haline gelmiş. Soğukluk, ılıklık ve sıcaklık olarak üç bölümden oluşan müzede, koleksiyoncu Haluk Perkin bağışladığı araç gereçler ve hamam adetleri, balmumu heykeller ve maketlerle canlandırılarak anlatılmış. Müzenin yer aldığı bina, yıllarında Lala Mustafa Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmış ve uzun yıllar &#;Paşa Hamamı&#; olarak hizmet vermiştir.

Gaziantep&#;teki hamamlar, diğer hamamlara göre, hamamdaki sıcaklığı sabit tutmak ve hamamın yer altı suyundan direkt olarak yararlanmak için yer altına gömülü olarak inşa edilmiş. Aynı zamanda müzenin tavanında, diğer hamamlara oranla daha çok gözenek yer alıyor ve bu gözenekler &#;Fil Gözü&#; olarak adlandırılıyor. Gözeneklerinin fazla olması ise, doğal aydınlık vermesi ve mercekli cam fanusların güneş ışınlarını direkt içeri vermesiyle bulunduğu noktayı sıcak hale getirmesinden dolayıdır. Ayrıca mercekli cam fanusların içeriyi göstermemesi, yani buğulu olmaları da farklı bir özelliktir.

  • Adres: Karagöz, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 12 00
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 2₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

seafoodplus.infotep Savunması ve Kahramanlık Panaroma Müzesi

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panaroma Müzesi

Burası neresi? Gaziantep Kalesi&#;nin içerisinde yer alan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panaroma Müzesi&#;nde, İstiklal Savaşı&#;nda gerçekleşen mücadale ve olaylar anlatılıyor. Gaziantep halkının ve askerlerinin mücadale ve kahramanlıkları kronolojik bir sırayla anlatılan müzede, aynı zamanda olayların, resimler, heykeller ve makalelerle, kabartmalı bir şekilde anlatılması da oldukça dikkat çekiyor.

Neden gitmeliyim? Ayrıca müzede yer alan televizyonda, bununla alakalı belgeselleri seyredebiliyorsunuz. Kurtuluş mücadelesindeki halk ve subayların portreleri, büstleri ve heykellerine rastlayacak ve her biriyle gurur duyacaksınız. Gaziantep&#;in işgali, halkın yaşadığı sıkıntıları, cephelerde savaşan insanları ve daha birçok şeyi bu müzede öğrenecek ve yakından şahit olacaksınız.

  • Adres: Seferpaşa, Karagöz, Kale Altı Çarşısı Sk., Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon:
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

seafoodplus.infoürk Anı Evi Müzesi

Atatürk Anı Evi Müzesi

Burası neresi? Gaziantep&#;te kazanılan zaferin ardından, Atatürk burada resmi olarak nüfusa kaydedilir ve Atatürk&#;e bağlılığını göstermek amacıyla, Bey Mahallesi&#;nde Atatürk Anı Evi Müzesi yaptırılır. Geleneksel Antep evi içerisinde, Cumhuriyet&#;in ve Antep&#;in tarihine ilişkin önemli eşyalar ve konular bulunuyor.

Müzenin bölümleri; Müzenin ilk katında, Atatürk&#;ün Antep&#;e geldiği tarihte kullandığı karyola, Antep kilimi, paşa mangalı, işlemeli gömlek ve sedir gibi eşyalar sergileniyor. Müzenin üst katında ise; Atatürk Araştırma Kitaplığı bulunuyor ve içerisinde Cumhuriyet Dönemi ve Türk Tarihi&#;nin yayınları yer alıyor. Ayrıca Gaziantep&#;teki ünlü kişilerin açıklamaları da panolarda sergileniyor. İki binadan oluşan müzenin, bu kısmında Antep savunması ile ilgili görsel anlatımlar ve döneme tanıklık eden kişilerin yazıları ve röportajları yer alıyor. Aynı zamanda müzede, Atatürk&#;ün buraya geldiğinde kullandığı yemek takımı, fincanı da sergilenmekte.

  • Adres: Bey, Ali Özalgan Sokak No:4, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 12 00
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 5₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi

Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi

Burası neresi? Gaziantep Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı&#;nın zemin katında bulunan bu müze, öğrencilere şehrin kültürünü tanıtmak ve öğretmek amacıyla kurulmuştur. Üniversitenin kendi öğrencileri için, yılında hizmete açtığı Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi&#;nde, Gaziantep&#;in arkeolojisi ve kültür varlıkları, belgelerle kronolojik bir sırayla anlatılıyor. Müzenin içerisinde; Yetiştirdiği Önemli Şahsiyetler, Antep Ağzı ve Dil Özellikleri, Şehrin Hayatında Önemli Olaylar, Aile Hayatı, Günlük Hayat, Özel Hayat, Özel Günler, Çocuk Oyunları ve Oyuncakları, Eğlence Hayatı, Fotoğrafçılık ve Karagöz Oyunculuğu gibi alanlara yer veriliyor.

Neden gitmeliyim? Şehrin kültürünü ortaya çıkarmak ve yaşanılanları unutmamak için açılan bu müzeye, sadece öğrenciler değil birçok yabancı ziyaretçi de gelebiliyor tabii ki. Müzede; Gaziantep&#;in yüzyıldan günümüze kadar geçirdiği evreleri, yaşam tarzını, el sanatlarını ve gündelik hayatlarını yansıtan koleksiyonlar sergileniyor. Ayrıca Gaziantep ve çevresinden toplanan fosiller, müzede ayrı bir önem taşıyor.

  • Adres: Gaziantep Üniversitesi Yerleşkesi, Şehitkamil, Şehitkamil
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 15 38
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

İslam Bilim Tarihi Müzesi

İslam Bilim Tarihi Müzesi

Burası neresi? Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Bilim Tarihi Müzesi, birçok ilki ve yeniliği barındıran bir müze olmasıyla oldukça ilgi görüyor. İslam kültüründeki bilimsel faaliyetlerin, keşiflerin ve icatların sergilendiği müzede, astronomi, coğrafya, denizcilik, fizik, tıp ve kimya alanlarında Müslüman bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar bulunuyor. Bu bilim adamların eserlerini interaktif uygulamalarla zenginleştirilip, farklı bir tasarım ve içeriklerle anlatılması sağlanmıştır. Aynı zamanda müzede, İslam&#;ın etkisi altında kalmış uygarlıkların bilim ve teknik tarihindeki rolü de anlatılıyor.

Müze, yüzyıl çeyreğinde tamamlanan bir okul binası olduğu için pencereleri oldukça yüksektir. Binanın mimari özellikleri başlangıçta sorun yaratsa da, iç tasarımla bunu önleyerek çözüme uygun hale getirilmiştir. Müzede sergilenen eserler, ortak bir çalışmayla seçilmiş olup, içerisinde 54 farklı dalda bilim adamına ait adet aletin replikası yer alır. Müzenin bölümleri; tıp, kimya, fizik-astronomi, harita ve denizcilik gibi başlıklardan oluşuyor ve örneğin kimya bölümünde koku ünitesi, fizik-astronomi bölümünde yıldızların mesafesinin hesaplanması gibi uygulamalar yer alıyor.

  • Adres: Kolejtepe, Yeşil Cami Cd. No:5, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Gorgo Mesuda Cam Eserler Müzesi

Gorgo Mesuda Cam Eserler Müzesi

Burası neresi? Türkiye&#;nin ilk özel cam eserler müzesi olan Gorgo Mesuda Cam Eserler Müzesi, Gaziantep Kalesi yakınlarında yer alıyor ve eski Antep evi içerisinde altı odadan oluşuyor. Odaların beş tanesi sergi salonu olurken, diğeri de eserlerin kopyalarının yapılıp ziyaretçiye sunulduğu bir alandır. Yaklaşık 4 bine yakın esere ev sahipliği yapan müzede, cam eserler, bronz ve pişmiş toprak eserler, Roma ve İslam dönemine ait altın ve bronz sikkeler, altın takılar yer alıyor.

Daha detaylı bahsedecek olursak; Müzede; Eski Tunç Çağı&#;na ait bronz figürler, Roma Dönemi&#;ne ait bronz eserler, cam bardaklar, kil mühür baskıları, İslami Dönemi&#;ne ait fosilleşmiş bir mamutun sağ alt çene kemiği ve omur kemiği, Roma ve İslami Dönem&#;e ait cam şişeler, parfüm ve gözyaşı şişeleri, cam ve taştan yapılmış kolyeler, takılar, sıvı kapları, Fenike Dönem&#;ine ait renkli cam amforalar, cam bilezikler, pişmiş toprak kandiller sergileniyor.

Neden gitmeliyim? Müzenin bahçesinde bir cam ocağı yer alıyor ve Suriyeli bir usta tarafından üfleme tekniği ile müzedeki cam eserlerin kopyaları yapılıyor. Aynı zamanda müzedeki atölyelerde, farklı el sanatlarının tanıtıldığını ve şovların yapıldığını söylemeliyiz. Gümüş telkari atölyesi, sedef atölyesi, kutnu dokuma atölyesi, cam boncuk atölyesinin yanı sıra antika satış mağazası da bu müzede yerini alıyor.

  • Adres: Seferpaşa, Şakir Sk. No:9, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri:
  • Telefon: () 30 49
  • Giriş ücreti: Tam: 4₺ / İndirim: 2₺
  • Yol tarifi al > 

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Hasan Süzer Etnografya Müzesi

Burası neresi? Bey Mahallesi Hanifioğlu Sokak&#;ta yer alan bu Antep evi, birkaç defa el değiştirdikten sonra, yılında Hasan Süzer tarafından satın alınmış. Satın alındıktan sonra, restorasyon çalışmalarına gidilmiş ve Hasan Süzer Etnografya Müzesi olarak kulanılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlanmış. Konak-Müze tarzında düzenlenen bu binada, Antep halkının ev yaşantısı ve etnografik yapısı mankenlerle canlandırılarak sergileniyor. Ana kaya içine oyulmuş bir mahzen üzerinde yer alan bina, 3 kattan oluşuyor ve binanın ikisi ana yola, diğeri de ara sokağa açılan üç giriş kapısı bulunuyor. Ön cephede yer alan işlemeli büyük kapıdan &#;hayat&#; adı verilen orta bahçeye geçilirken, küçük kapıdan ise &#;selamlık&#; adı verilen bölüme geçiliyor.

Müzenin bölümleri; Binanın zemin katında; iş odası yer alıyor ve bir ipek üzerinde farklı çiçek desenleriyle gergef işleme, ahşap tezgahında çıkrık çevirme, gergahta ipeği germe çalışmaları mankenlerle canlandırılıyor. Ayrıca bu odada Antep&#;in bazı el sanatları ve İngiliz Casus Lawrence&#;ye ait bir motosiklet sergileniyor. Tandır odası olarak düzenlenen odada; anne, baba ve çocukların tandır etrafında sohbet etmesi mankenlerle canlandırılıyor. İş odasının hemen yanındaki ocaklık odasında ise; hamurun yoğurulması, ekmeğin açılması ve ateş üstünde saça konulması mankenlerle anlatılıyor. Son olarak binanın içerisinde hamam yer alıyor ve burada da küçük kızını yıkayan anne mankenle canlandırılıyor. Aynı zamanda bu bölümde, banyoda kullanılan kurna, hamam tasları, kemik taslar ve sabunlukta sergileniyor.

  • Adres: Bey, Hanifi Oğlu Sk. No, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi günleri kapalı
  • Telefon: 0 () 47 21
  • Giriş ücreti: 5₺
  • Yol tarifi al > 

Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi

Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi

Burası neresi? Gaziantep Kalesi yakınlarında yer alan Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, 12 odalı tarihi bir Antep evidir. Müzede sergilenen eserler, Ali Atalar&#;ın özel koleksiyonu olup, Türkiye&#;nin ilk sergisi olma özelliğine sahiptir. Sergilenen bu eserler; Koleksiyoner Ali Atalar&#;ın, Gaziantep ve çevresi dahil olmak üzere Türkiye&#;nin tüm bölgelerinden topladığı bakır eserlerden oluşuyor. Bu nedenle de Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, Türkiye&#;nin ilk ve tek özel bakır eserleri müzesidir.

Müzede; yaklaşık parça eser bulunuyor ve çoğunlukla Osmanlı Dönemi&#;nde yaşayan bakır ustalarına ait eserlere yer veriliyor. Bu eserler arasında; tabaklar, ibrikler, kazanlar, taslar, tepsiler, satıllar, sahanlar, mühürler, takı malzemeleri, sürahiler, kantarlar, radyolar, dikiş makineleri, tartı malzemeleri, Osmanlı Dönemi&#;ne ait silahlar, süngüler, kamalar, kılıçlar gibi daha birçok eser yer alıyor. İki ayrı binadan oluşan müzenin içerisinde, aynı zamanda hediyelik eşya bölümü ve cafe de bulunuyor.

  • Adres: Yaprak, Hasan Balta Sok. No, Şehitkamil/Gaziantep
  • Telefon: () 32 38
  • Yol tarifi al > 

Dünya El Sanatları Kültür Müzesi

Dünya El Sanatları Kültür Müzesi

Burası neresi? Dünya El Sanatları Kültür Müzesi&#;nde, Osmanlı Dönemi&#;nin kültürü yansıtılıyor ve içerisinde eski bakır eşyalar, Osmanlı Dönemi&#;ne ait şamdanlar, havanlar, gaz lambaları, vitrin süsleri, el yazma kitapları ile çeşitli tarihi eşyalar sergileniyor. Müzede sadece Osmanlı kültürü değil aynı zamanda Gaziantep kültürüne ait eserler de yer alıyor ve yaklaşık 2 bine yakın eser bulunuyor.

Müzede; 6 oda, 3 salon ve 1 alışveriş bölümünün yanı sıra mutfak ve hamama sahip yıllık bir mağara da yer alıyor. Mutfak bölümünde; Osmanlı mutfağında kullanılan bakır eşyalar, Hamam bölümünde ise; Osmanlı hamam malzemeleri sergileniyor. Diğer odalarda da; Avrupa&#;nın çeşitli yerlerinden getirilen parça yer alıyor. Eserler arasında; Fransızlardan kalma savaş aletleri ve silahlar, kapı çeşitleri, kapı tokmakları, silahlar, hançerler, bıçaklar, gramofon, radyo, televizyon, tablo, kağıt ve gümüş paralar gibi daha birçok eşya bulunuyor.

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi

Burası neresi? Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılında hizmete açılmış. Gaziantep&#;in sembolik yapılarından biri haline gelen müze, dünyaca ünlü &#;Çingene Kızı&#; mozaiği ile tanınıyor. İsmini bölgede yer alan antik kentten alan müze, teknolojik ve mimari açıdan hem Türkiye&#;nin hem de dünyanın önde gelen müzeleri arasındadır. Üç farklı alan şeklinde düzenlenen müzenin ilk bölümünde; Zeugma Antik Kenti&#;nden çıkarılan mozaikler, ikinci bölümünde; Gaziantep ve çevresinden çıkarılan ve Geç Antik Dönem&#;e ait kilise mozaikleri sergilenirken, üçüncü bölümünde ise; idari ve bölümler ve konferans salonu bulunuyor.

Zeugma mozaiklerinin bir kısmı, Greko-Romen camiasının yemek daveti verdikleri mekanların tabanlarında yer alıyordu. Bu mozaikler, yer döşemesi olarak kullanılıyordu ve aynı zamanda yemeklerden önce ya da sonra mim, pandomim ve tragedya gösterilerinin ilgili sahnelerinde konu alıyordu. Özellikle Poseidon Evi&#;nde Perseus-Andromeda mozaiğinin yer aldığı yemek odalarındaki duvar resimleri tam olarak bunu anlatır.

Neden gitmeliyim? Müzenin içerisinde; Roma ve Geç Antik Dönem&#;e ait 2 bin metrekare mozaik, metrekare duvar resmi, 4 Roma Dönemi çeşmesi, 20 sütun, 4 kireç taşından yapılma heykel, tunç Mars heykeli, mezar taşları, lahitler ve mimari parçalar yer alıyor. Müzenin en önemli eserlerinden birinin Mars heykeli olduğunu ve her kattan kolaylıkla görebileceğinizi belirtelim. Ayrıca bir diğer önemli eser olan Çingene Kızı mozaiğine de, labirent şeklinde tasarlanan gizemli odaya giderek ulaşabilirsiniz. Müzede daha birçok önemli mozaiklerin yer aldığını ve kesinlikle Gaziantep gezilecek yerler listesinde bulunması gerektiğini söylemeliyiz.

  • Adres: Mithatpaşa, Hacı Sani Konukoğlu Blv., Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 27 27
  • Giriş ücreti: 30₺ **Müzekart ile yılda 2 kere, Müzekart+ ile sınırsız ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Yesemek Açık Hava Müzesi

Yesemek Açık Hava Müzesi 

Burası neresi? MÖ ile MS arasında, yakın doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi olan Yesemek, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi&#;nde yer alıyor. Gaziantep Müdürlüğü tarafından düzenleme yapılarak açık hava müzesi haline getirilen alanda, taşlardan oyulmuş birçok eser yer alıyor. Bu eserler arasında; sfenksler, kapı aslanları, oturan aslanlar, kanatlı aslanlar, Dağ Tanrısı rölyefleri ve mimari unsurlar bulunuyor.

İslahiye’ye 23 km uzaklıkta bir yamaç üzerinde yer alan Yesemek Köyü, heykel yapım atölyesi olarak ilk kez Hitit döneminde açılmış ve yerli halk olan Huriler burada çalışmış. Hititlerden sonra ele geçen heykellerde Asur ve Suriye etkileri görülürken, sonraki dönemlerde ise Aramiler heykellere kendi kültürünü yansıtmış. Böylece Yesemek Heykel Atölyesi, çeşitli devletlerin birbirinden farklı kültürlerini yansıtmasıyla önemli bir merkez haline gelmiş.

Ancak atölye zamanla önemini yitirmiş ve Yesemek, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze haline dönüşeceği yerde, ilk defa kazı çalışması yapan Felix Von Lusvhan tarafından yılında Zincirli’de bulunmuş. Devam eden kazı çalışmaları sonucunda ’den fazla heykel ve heykel taslağı keşfedilmiş.

  • Adres: Yesemek, İslahiye/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: Kış: &#; / Yaz: &#;
  • Telefon: 0 () 10 55
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

-Sanat ve Kültür Merkezleri

Gezegenevi ve Bilim Merkezi

Gezegenevi ve Bilim Merkezi

Burası neresi? Gezegenevi ve Bilim Merkezi, Turkcell ve Gaziantep Belediyesi&#;nin işbirliğiyle, yılında çocukların ve gençlerin, bilim ve teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmesi adına açılmış. Farklı bir dış mimarisine sahip olan bu merkezde, sadece alt kat hizmete açılmış olsa da, içerisindeki simülasyonlar ve deney malzemeleri herkesi tatmin edecek türden. Bilim merkezi; projeksiyondan yansıtılan görüntüleri 3 boyutlu olarak izlemenizi ve öğrenmezi sağlayan bir sisteme sahip olduğu için oldukça keyifli dakikalar geçireceğiniz bir gerçek.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; ortamın seslerini toplayıp ileten sesli borular, alçak basınçtan kopmayan balonlar, Dünya&#;nın Güneş ile olan bağlantıları ve yılında keşfedilen, ilk defa kendi ekseni etrafında dönen sarkaç düzeneği yer alıyor. Sadece bununla sınırlı kaldığını düşünmeyin, içerisinde keşfedeceğiniz ve öğreneceğiniz daha birçok şey var. Özellikle astronot kıyafetinin arkasına geçip çektireceğiniz fotoğraflarla çok eğleneceksiniz! Ayrıca astronomi, kimya, robotik kodlama, fizik, biyoloji gibi bilimsel atölyelerin yanı sıra film seanslarıyla uzayla ilgili pek çok bilgiyi öğrenmenizi de sağlıyor.

  • Adres: Gazi, Uzay Parki, Zübeyde Hanım Blv., Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 82 02
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 3₺ / Öğrenci: Ücretsiz
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

Kendirli Gazi Kültür Merkezi

Kendirli Gazi Kültür Merkezi

Burası neresi? Şahinbey ilçe merkezinde yer alan Kendirli Kilisesi, &#;lı yıllarda inşa edilmiş. Zaman içerisinde yıkılma tehlikesi geçiren kilise, seafoodplus.infoon&#;un da desteğiyle yeniden inşa edilmiş ve İstiklal Harbi&#;nden önce bir kilise, daha sonraki yıllarda ise sinema ile öğretmen evi olarak kullanılmış. Günümüzde ise, belediye tarafından kültür merkezi amaçlı düzenlemeler yapılmış ve bu kilise Gazi Kültür Merkezi olarak hizmete açılmış. Aynı zamanda belediye, Atatürk&#;ün animatik bir robotunu yaptırmış ve Atatürk&#;ün Gaziantep&#;e geldiğinde, balkondan halka seslenmesinin canlandırmasını yapmışlar. Kendirli Gazi Kültür Merkezi&#;nde, Atatürk&#;ün yanı sıra Gaziantep savunmasında kahramanlık gösteren birçok halk kahramanının da tanıtımı yapılıyor.

  • Adres: Bey Mahallesi Atatürk Bykvaru Öğretmen Evi Yanı No 24/A Şahinbey &#; Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#; **Pazartesi günleri kapalı
  • Telefon:
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

-Turistik Noktalar

Rumkale

Rumkale

Burası neresi? Fırat Nehri ile Merzimen Çayı&#;nın birleştiği noktada, bir yarımada üzerinde yer alan Rumkale, yüksek kayalarla örtülü bir tepede konumlanıyor. Tarihi bir kale olan Rumkale, antik çağlardan günümüze gelene kadar birçok farklı isimle anılmış. Örneğin, Sitamrat, Kal-a Rhomayta, Hromklay, Ranculat, Kal-at el Rum, Kal-at el Müslimin ve Kale-i Zerrin gibi. Mimari yapısında Genç Roma ve Ortaçağ karakteri taşıyan kale, oldukça eski bir geçmişe sahip ve hem kale hem de çevresinde birçok medeniyet gelip geçmiş. Fırat Nehri ve çevresinden ele geçen kalıntılardan, Rumkale ve çevresinin Yontma Taş Devri&#;nden bu yana bir yerleşim yeri olduğu anlaşılıyor.

Roma Dönemi&#;nde seafoodplus.info&#;nın havarilerinden olan Yohannes&#;in, Rumkale&#;ye yerleştiği ve İncil&#;in bir kopyasını çevredeki mağaralardan birine sakladığı biliniyordu. Bu nedenle Rumkale, Hristiyanlar için ayrı bir önem taşıyor. Geçmişte Şanlıurfa ve Gaziantep arasında sınır görevi gören Rumkale, o zamanlarda Fırat Nehri kıyısında bulunuyordu. Günümüzde ise, üç tarafı Baraj Gölü ile çevrelenmiş bir yarımada görünümündedir. Ayrıca kalenin eteklerinde eskiden bir antik şehir yer alıyordu ancak şu an bu bölgenin sularla kaplı olduğunu bilmelisiniz.

Neden gitmeliyim? Rumkale&#;nin iki ana giriş kapısı bulunuyor ve biri Fırat Nehri, diğeri de Merzimen Çayı tarafında yer alıyor. Rumkale&#;ye eskiden bir köprü ile kara bağlantısı sağlanıyordu ancak şimdilerde bu köprünün sadece ayaklarının kalıntısı kalmış. Bu nedenden dolayı, Rumkale&#;ye sadece tekne turları ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Kale içerisinde; Şair Aziz Nersev Kilisesi ve Barşavma Manastırı&#;na ait kalıntılar ile birlikte aynı zamanda su kuyusu ve sarnıçlarına ait kalıntılar yer alıyor.

Rumkale&#;ye ulaşmak için iki farklı tekne turu bulunuyor. Bunlardan biri, Rumkale-Halfeti turu, diğeri de Rumkale-Savaşan turudur. Rumkale-Halfeti tekne turu; 2 saat sürüyor ve birkaç köyü görmenizi sağlıyor. Rumkale-Savaşan tekne turu; dakika sürüyor ve Rumkale ile birlikte Savaşan Köyü&#;nü görmenizi sağlıyor.

  • Adres: Kasaba, Kasaba Köyü Yolu, Yavuzeli/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 86 02
  • Yol tarifi al > 

Pişirici Kasteli ve Mescidi

Pişirici Kasteli ve Mescidi

Burası neresi? Meydan ya da sokak çeşmeleri için kullanılan kasteller, Gaziantep&#;in en meşhur yapıları arasındadır. Gaziantep&#;in bu meşhur yapıları arasında, en eski olanı ise Pişirici Kasteli ve Mescidi&#;dir. Müftüoğlu Sokak&#;ın hemen başlangıcında yer alan bu kastel, aynı zamanda Gaziantep Ağa Cami&#;sinin karşısında bulunuyor. Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan kastelin, tam olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmese de, yılında inşa edildiği tahmin ediliyor. Biri kuzeyde diğeri güneyde olmak üzere iki merdiven girişi bulunuyor. Kastelin girişinde ise, havuz, banyo ve helaların yer aldığı bir alan bulunuyor. Oyma taştan yapılmış bir tavanı olan mescidin tam ortasında ise, yüzyıllardır kaynayan berrak su yer alıyor.

Naib Hamamı

Naib Hamamı

Burası neresi? Evliya Çelebi&#;nin Seyahatnamesi&#;nde bahsettiği Naib Hamamı, Gaziantep Kalesi&#;nin aşağısında kalıyor. Tarihi bir hamam olan Naib Hamamı, yılında inşa edilmiş. Osmanlı&#;nın hamam geleneğini yansıtan en güzel yerlerden biri olan Naib Hamamı, yılında yenilenerek tekrar açılmış. Her gün açık olan bu hamamdan, ya sadece hamam özelliklerinden yararlanabilir ya da sauna, masaj ve cilt bakımı gibi kişisel hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca jimnastik salonu ve vitamin bar bölümüne bayılacaksınız! Gelirken havlu, şampuan ve terlik gibi aklınıza gelebilecek kişisel eşyalarınızı getirmeyi unutmayın.

  • Adres: Seferpaşa, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: Kadınlar için: &#; / Erkekler için: &#;
  • Telefon: 0 40 36 / 0 17 91 / 0 07 95
  • Giriş ücreti: Kadınlar: 18₺ / Erkekler: 19₺ / yaş: 7₺
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar/Parklar

Gaziantep Botanik Bahçesi

Gaziantep Botanik Bahçesi

Burası neresi? Gaziantep&#;in ilk botanik bahçesi olan bu yer, yılında açılmış ve eğitim merkezi amacıyla kurulmuş. Öğrenciler başta olmak üzere tüm ziyaretçilere, Dünya&#;nın ve Türkiye&#;nin bitki örtüsünü tanıtmaktır hedefleri. Yaklaşık 10 farklı bitki konseptinin bölümler halinde sergilendiği bahçede, her bitkinin üzerinde familyası, türü ve anavatanı gibi bilgiler bulunuyor. Hem görsel bir şölen yaşayacak hem de yeni bilgiler öğreneceksiniz. Özellikle bahar aylarında çiçeklerin rengarenk açması da, görülmeye değerdir. Ayrıca burada düğün fotoğrafları gibi özel günler için birçok çekim yapıldığını da bilmelisiniz.

  • Adres: Gazi Mh, Zübeyde Hanım Blv. No, Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 82 82
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 1₺ / Öğrenci: ₺
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

Dülükbaba Mesire Alanı

Dülükbaba Mesire Alanı

Burası neresi? Şehitkamil ilçesinde Dülük mevkiinde yer alan Dülükbaba Tabiat Parkı, şehir merkezine 8 km uzaklıktadır. Herhangi bir ulaşım problemi bulunmayan bu alan, Türkiye’nin elle dikilmiş en büyük koru ormanlarından biri olma özelliğine sahip. Bu alan içerisinde, kamp kurma ve karavanlarla konaklama imkanının sağlandığını ve beş günde 5 bin kişinin yararlanabileceği kadar bir alana sahip olduğunu söylemeliyiz.

Gaziantep’in ilk mesire yeri olan Dülükbaba’da, kızılçam, karaçam, servi, meşe ve badem gibi farklı ağaç türlerinin yer aldığı görülüyor. Ayrıca Gaziantep’in en yüksek yerlerinden biri olduğu için de manzarasına hayran olmamak elde değil! Ziyaretçilerin dinlenme ve eğlenmeleri adına oldukça uygun bir yer olan bu yer, yılında Orman İçi Dinlenme Yeri olarak açılmış, yılında ise A Tipi Mesire Yeri olarak tescillenmiş.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; spor kompleksi, dinlenme evleri (bungalov), piknik alanları, giriş kontrol ve idari tesisler bulunuyor. Daha detaylı bahsedecek olursak; kır gazinosu, idare binası, üçlü alışveriş ünitesi, tuvalet, çeşme, piknik masaları, çöp bidonları, çocuk oyun alanları, bulaşık yıkama yeri gibi birçok şey yer alıyor. Gaziantep’i gezmekten yorulursanız, buraya gelin ve güzelce dinlenin! İster mangalınızı kendiniz pişirin isterde tepede yer alan lokantada yemeğinizi yiyin… Tercih size kalmış!

  • Adres: Yukarıbeylerbeyi, Gaziantep Kahramanmaraş Yolu, Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 50 00
  • Giriş ücreti: Kişi: 1₺ / Araç: 5₺
  • Yol tarifi al > 

Kavaklık Parkı

Kavaklık Parkı

Burası neresi? Gaziantep’in en eski piknik alanı olan Kavaklık, Alleben Deresi’nin içinden geçiyor. Büyük ve yeşil bir alanı kapsayan Kavaklık Parkı, sabahları spor ve yürüyüş için kullanılırken, hafta sonları da piknik için kullanılıyor. Kavaklık içerisinde; çay bahçeleri, çocuk parkları, oyun sahaları, piknik masaları, bisiklet yolları, gezi ve koşu parkurları, yeme-içme tesisleri, halı saha, çocuklar için trafik eğitim alanı, jimnastik aletleri, piknik masaları gibi ihtiyaç duyacağınız her şey mevcut.

Burç Tabiat Parkı

Burç Tabiat Parkı

Burası neresi? Şahinbey ilçe sınırlarında yer alan Burç Tabiat Parkı, aynı zamanda hayvanat bahçesiyle yan yana konumlanıyor. Yerel halk tarafından, özellikle yaz aylarında, piknik yapmak için tercih edilen bu alan, yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş. Bulunduğu konum itibariyle oldukça yoğun ilgi gören Burç Tabiat Parkı’nda, hem doya doya dinlenecek hem de piknik yapacaksınız. Mangal yakıp piknik yapabileceğiniz gibi, bisiklete binerek bir gezintiye çıkabilir ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca yanında yer alan hayvanat bahçesine giderekte günü değerlendirebilirsiniz. Parkın içerisinde; bank, çeşme, otopark, mescit, çocuk oyun alanları ve yürüyüş alanları bulunuyor. 

  • Adres: Yamaçtepe, Şahinbey/Gaziantep
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 3₺ / Öğrenci: 1,5₺ / Bisiklet: 3₺ / Araç: 9₺
  • Telefon: () 50 00
  • Yol tarifi al > 

-Yaylalar

Sofdağı Yaylası

Sofdağı Yaylası

Burası neresi? Gaziantep’e 33 km uzaklıkta yer alan Sofdağı Yaylası, şehir merkezine yakınlığından dolayı hafta sonları yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor. Gaziantep platosunu yüksekten seyretmek, doğa ile iç içe olmak ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapmak için en ideal yerlerden biridir Sofdağı Yaylası. Hafif rüzgar esintisiyle ağaçların altında gölgelenecek ve pınarlardan akan suların sesiyle kendinizden geçeceksiniz. Bu yaylanın en yüksek tepesi olan Kepekçi Tepesi’ne çıkıp, temiz bir hava almadan kesinlikle dönmemelisiniz.

Neden gitmeliyim? Yaylanın batısından küçük bir kabak yer alıyor ve hafta sonları buraya yakın yerleşimlerden birçok ziyaretçi geliyor. Neden mi? Çünkü yöre halkı tarafından kaynaktan çıkan suyun şifalı olduğuna ve birçok iç ve cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Sofdağı Yaylası’nda köylüler tarafından sulu tarım yapılıp, sebze ve meyve yetiştiriliyor ve yaz aylarında geldiğinizde yoğurt, süt, yumurta gibi gıda malzemelerinin yanı sıra domates, salatalık, fasulye gibi sebze ve meyve ürünlerini satın alabiliyorsunuz.

Hızır Yaylası

Hızır Yaylası

Burası neresi? Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Altınüzüm Kasabası’nda yer alan Hızır Yaylası, Amanos Dağları’nın tepesinde konumlanıyor. Her mevsim yeşillikler içerisinde olan bu yaylada, yeşilin her tonunu görebilir ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığına şahit olabilirsiniz. Rengarenk kır çiçekleri ve dağ laleleri ile mükemmel bir doğal güzelliğine sahip olan Hızır Yaylası, harika vakit geçireceğiniz ideal yerlerden biridir. Gaz lambası ışığında yiyeceğiniz akşam yemeği ve yapacağınız sohbetler size bir nostalji yaşatacak ve bambaşka duygular hissetmenizi sağlayacak.

Neden gitmeliyim? Geniş bir alana yayılmış çam, sedir, köknar, çınar, kızılağaç, ardıç ve meyve ağaçlarıyla donatılan yaylada, dereler ve bu derelerin suladığı alanlarda yetişen sebze, meyve, tarla ve süs bitkileri gibi birçok ürün yer alıyor. Günübirlik gelebileceğiniz yaylada, isterseniz uzun süreli olarak da konaklayabilirsiniz. Tarım amacıyla yaylaya çıkan köylülerin kaldıkları ve doğal malzemelerden yaptıkları barakalarda dilediğiniz kadar kalabilirsiniz.

-Mağaralar

Kaleoğlu Mağarası

Kaleoğlu Mağarası

Burası neresi? Şahinbey ilçesinde yer alan Kaleoğlu Mağarası, yeni keşfedilmiş olup, turizme kazandırılmaya çalışılmaktadır. Yeni Han Halıcılar Sarayı&#;nda bulunup, Gaziantep Kalesi&#;ne oldukça yakın bir mesafede konumlanan bu mağara, belli bir döneme kadar taş ocağı olarak kullanılmış. Daha sonraki dönemlerde, Yeni Han&#;a ahırlık yapmış ve günümüzde ise, restore edilerek gezilecek yerlerden biri haline gelmiş.

Neden gitmeliyim? Yerli ve yabancı birçok turistin yoğun ilgisiyle karşılan bu mağarada, aynı zamanda güzelce dinlenip sohbet edebilir, bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Tarihi bir mekan olan mağaranın içerisinde, havalandırma delikleri, kuyular, sütunlar ve Gaziantep&#;e özgü otantik eşyalar yer alıyor. Sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirmek ve yöresel yemeklerin tadına bakmak için mutlaka uğramalısınız.

  • Adres: Karagöz, Gümrük Cd. No:4, Şahinbey/Gaziantep
  • Telefon: 53 93
  • Yol tarifi al > 

-Kanyonlar

Köklüce Kanyonu

Köklüce Kanyonu

Burası neresi? Araban ilçesine bağlı Köklüce Kanyonu, Gaziantep&#;in en iyi tırmanış noktalarından biri olma özelliğine sahip. Tırmanış yapmak için bir sürü rotası olan kanyonda, aynı zamanda kampta yapabiliyorsunuz. El değmemiş, doğal kalmış bu kamp alanında, dilediğiniz gibi konaklayabiliyorsunuz. Ancak tuvalet, duş, elektrik gibi ihtiyaç duyacağınız şeyler henüz yok. Sadece ücretsiz olarak istediğiniz herhangi bir yere çadır kurabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? İçerisinde ihtiyaç duyacağınız şeyler olmasa bile, yakınındaki köy halkı o kadar sıcak ve iyi insanlar ki sizin isteklerinizi yerine getirmeye hazırlar. Ayrıca kanyonun girişinde yer alan küçük bir köy bakkalı var ve basit ihtiyaçlarınızı buradan da karşılayabilirsiniz. Hem tırmanış hem de kamp yapacağınız bu yerde harika vakit geçirebilir, kanyonun ortasındaki derede balık tutabilir ve keyfinize bakabilirsiniz.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Hayvanat Bahçeleri

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Yüzölçümü bakımından hem Türkiye&#;nin hem de Ortadoğu&#;nun en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, ormanın içerisine kurulu olup, hayvanlar için doğal bir yaşam alanı sağlar. yılında yapımına başlanıp, yılında hizmete açılan hayvanat bahçesi, Dünya&#;nın ve Avrupa&#;nın ikinci büyük hayvanat bahçesidir. Burç ormanları içerisine kurulu olan bu tesise yaz aylarında gelirseniz, küçük havuzun içerisinde veya çevresinde kazların yüzdüğünü ve güneşlendiğini göreceksiniz.

Havuzun sağ tarafında ise, 8 farklı maymun ve şempanze türünü göreceğiniz bir kafes, kafesin karşısında da bir akvaryum yer alıyor. 3&#;ü deniz, 18&#;i tatlı su olan 21 adet akvaryum içerisinde, 74 farklı türden balığı görmeniz mümkün. Bu kadarlı sınırlı kaldığını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu hayvanat bahçesinde; bülbül, turna, angut ve leylek gibi 90 farklı kuş türü, aslan, kaplan, leopar, fil, hipopotam ve kurt gibi vahşi doğadan hayvanlar, bukalemun, yılan ve timsah gibi sürüngenler, karaca, ala geyik, ceylan ve dağ keçileri gibi sakin hayvanlar bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Türkiye&#;de büyük ve açık tur otobüsleriyle safari yapılmasını sağlayan ilk hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip. Safari Park yazan büyük kapıdan girerek, bu tura başlayabiliyorsunuz. Herhangi bir ücret ödemeden, 15 dakikada bu parkı gezmiş oluyorsunuz. Bu tura katılmak ve yürüyerekte zaman geçirmek istemiyorsanız, park içerisindeki tren turuna da katılabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız midilli atlara binerekte burayı seyahat edebilir ve böylece daha eğlenceli vakit geçirebilirler.

  • Adres: Yamaçtepe, Burç Ormanı İçi, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: Yaz: &#; / Kış: &#;
  • Telefon: 58 40 &#; 41 &#; 42 &#; 43 &#; 44 &#; 45
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 10₺ / Öğrenci: 5₺
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

-Oyun/Eğlence Merkezleri

Parkantep Harikalar Diyarı

Parkantep Harikalar Diyarı

Burası neresi? Şahinbey ilçesinde yer alan Parkantep Harikalar Diyarı, yılında açılmış ve Batalhöyük ile Recep Koç Parkı&#;nı da içerisinde barındırır. Oldukça geniş bir oyun alanına sahip olan bu yer, çocuklar için özel olarak kurulmuş. Ayrıca çocuklar için birçok oyun alanı bulunan Parkantep Harikalar Diyarı&#;nda; su kızağı, rafting alanı, aile treni, korku tüneli, uçan ejderhalar, araba yarış alanı, dağ kızağı, sihirli fincan ve çocuk diskosu gibi alanlar yer alıyor. Üstelik at biniciliği, kafeterya ve restoran, mescid, çocuk bakım odası ve otopark gibi hizmetler de zamanla açılarak, sizlere sunulmuş.

  • Adres: Fidanlık, Parkantep Harikalar Diyarı, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 77 01
  • Giriş ücreti: 40₺
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al > 

-Parklar

Masal Parkı

Masal Parkı

Burası neresi? Çocuklu ailelerin bir numaralı adresi olan Masal Parkı, yılında inşa edilmiş. Yeşillikler içerisinde büyük bir alana sahip olan bu park, çocuklara yönelik olsa da büyükler için de nefes alınabilecek bir ortam sağlıyor. Park iki bölümden oluşuyor ve birinci bölümde; Türk ve Dünya masal kahramanlarının heykelleri ve rölyef eserleri, ikinci bölümde ise; çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Keloğlan, Şirinler, Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses, Shrek gibi daha pek çok çizgi ve masal kahramanlarını bu parkta görebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Heykel ve oyun alanlarının yanı sıra, masal dinleme sistemleri, çay bahçesi, güneş saati, dinlenme ve yürüyüş alanları, şatolar, süs havuzları, su kanalları ve okuma alanları da bulunuyor. Okuma alanlarında çocuklarınız okuma alışkanlığı kazanıyor ve su kanallarında ise bot giyerek gezinti yapma imkanı buluyor. Geniş bir yeşillik alana sahip bu parkta, aynı zamanda çam ağacı, yapraklı ağaç, palmiye ağacı, sedir ağacı, piramit mazı ile birlikte süs bitkisi ve mevsimlik çiçek yer alıyor. Hem de oldukça fazla! 🙂

  • Adres: Sarıgüllük, Lütfü Akcan Sk. No:2, Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Giriş ücreti: 10₺
  • Yol tarifi al > 

*Gaziantep&#;e Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler 

Adana

Adana

Burası neresi? Türkiye&#;nin turistik bölgeleri arasında yer alan Adana, ünlü ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Türkiye&#;nin en büyük altıncı şehri olan Adana, konumu nedeniyle de oldukça popüler bir noktadır. İlçeleri ve komşu şehirleriyle adından söz ettirmeyi her zaman başarıyor. Birbirinden güzel tarihi yerleri, müzeleri, plajları, mesire alanları ve birçok yeriyle Adana, kesinlikle bir gün ziyaret edilmeli.

Neden gitmeliyim? Adana&#;ya geldiğinizde; Sabancı Merkez Cami, Taş Köprü, Adana Sinema Müzesi, Yumurtalık Plajı, Merkez Park, Dinazor Parkı, Karataş Tabiat Parkı, Kapuzbaşı Şelalesi, Seyhan ve Ceyhan Nehri gibi daha pek çok yeri mutlaka görmelisiniz. Bu saydığımız yerler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve bunlardan farklı daha birçok yeri keşfetmek için Adana&#;da gezilecek yerler yazımızı incelemelisiniz.

Gaziantep Adana arası mesafe km olup, yaklaşık arabayla yolculuk 2 saat sürer.

Mersin

Mersin

Burası neresi? Akdeniz&#;in en büyük şehirlerinden biri olan Mersin, aynı zamanda Türkiye&#;nin en büyük on birinci şehridir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı, birçok tarihi ve kültürel yapıyı himayesinde barındırıyor. Eski ismiyle &#;İçel&#; olarak bilinen Mersin&#;de, nereye baksanız, nereye gitseniz hep antik kentler ve antik kalıntılara rastlıyorsunuz. Bu renkli tarihi dışında, doğası, iklimi, toprakları ve sıcakkanlı insanları ile kesinlikle görülmeye değerdir.

Neden gitmeliyim? Müzeleri, plajları, parkları, şelaleleri, mağaraları, kanyonları ve daha birçok gezilecek yere sahip olan Mersin, lezzetli yemekleriyle de ün salmıştır. Özellikle buraya gelipte bir tantuni yemeden sakın dönmeyin! Aynı zamanda Mersin&#;e geldiğinizde; Kleopatra Kapısı, Kız Kalesi, Mersin Marina, Tisan Yarımadası, Tarsus Şelalesi, Lamos Kanyonu ve birbirinden farklı plajları ve koylarını ziyaret etmelisiniz. Ayrıca daha detaylı bilgi için Mersin gezilecek yerler yazımıza buyrun!

Gaziantep Mersin arası mesafe km olup, yaklaşık arabayla yolculuk 3 saat sürer.

Hatay

Hatay İskenderun

Burası neresi? Üç büyük dinin bir arada, hoşgörü içerisinde temsil edildiği Hatay, adeta kardeşlik şehridir. UNESCO tarafından &#;Barış Kenti&#; seçilen Hayat, geçmiş döneme ait birçok tarihi kalıntısıyla adeta büyülüyor. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra, yaylaları, kaplıcaları, plajları ile de göz doldurduğu bir gerçektir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay&#;ın, aynı zamanda yöresel yemeklerine de bayılacaksınız.

Neden gitmeliyim? Hatay&#;a geldiğinizde; Hatay Arkeoloji Müzesi, Samandağ Sahili, Harbiye Şelalesi, İskenderun Sahili, Hamamat Kaplıcaları, Batıayaz Yaylası, Güzelyayla Piknik Alanı gibi daha pek çok yeri ziyaret etmelisiniz. Dilerseniz, bu yerler hakkında daha kapsamlı bilgiye Hatay&#;da gezilecek yerler yazımızda ulaşabilirsiniz.

Gaziantep Hatay arası mesafe km olup, arabayla yolculuk 2 saat 26 dakika sürer.

Osmaniye

Osmaniye

Burası neresi? Güney Akdeniz&#;in incisi olan Osmaniye, bir diğer adıyla da bilinen Kaleler Şehri, kültür ve turizmin birleştiği bir yerdir. Osmaniye sınırları içerisinde tam 26 kale mevcut ve zaten Kaleler Şehri olarak anılmasının sebebi de bu. Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Osmaniye, Çukurova&#;nın doğusunda yer alıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için oldukça köklü bir tarihi geçmişi olan Osmaniye, tahmin ederseniz ki daha çok kaleleri ile öne çıkıyor. Ancak bununla sınırlı kaldığını düşünmeyin! Milli parkları, kaplıcaları, yaylaları, açık hava müzesi ve daha birçok yeri ile sizleri mest edecek.

Neden gitmeliyim? Osmaniye geldiğinizde; Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Şarlak Şelalesi, Dumanlı Yaylası, Çiftmaz Tabiat Parkı, Düldül Dağı gibi daha pek çok yere uğramalısınız. İsterseniz, daha detaylı bilgi için Osmaniye&#;de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Gaziantep Osmaniye arası mesafe km olup, arabayla yolculuk 1 saat 38 dakika sürer.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ceyhan Köprüsü

Burası neresi? Akdeniz Bölgesi&#;nde yer alan Kahramanmaraş, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile her zaman eşsiz bir yer olmayı başarıyor. Tarihi zenginliğinden dolayı mimari çeşitliliğine hayran kalacağınız bu yerin, aynı zamanda dini konumuna da çok şaşıracaksınız. Tüm bu güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfağı karşısınızda ise, kilo almamak elde değil. 🙂 O meşhur maraş dondurmasını yemeden sakın dönmeyin!

Neden gitmeliyim? Kahramanmaraş&#;a geldiğinizde; Geleneksel Maraş Konakları, Başkonuş Yaylası, Çokran Şelalesi, Kumaşır Gölü, Mercimek Tepesi, Arkeoloji Müzesi, Dondurma Müzesi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve daha birçok yeri gezi listenize eklemelisiniz. Diğer yerlere ulaşmak isterseniz, Kahramanmaraş gezilecek yerler yazımıza bakmalısınız.

Gaziantep Kahramanmaraş arası mesafe 77 km olup, yaklaşık arabayla yolculuk 1 saat sürer.

Kilis

Kilis

Burası neresi? Akdeniz ile Güneydoğu bölgeleri arasındaki geçiş kuşağı üzerinde yer alan Kilis, Suriye ile komşudur. Gaziantep&#;e yakınlığıyla bilinen Kilis, çok eski yerleşim yerlerinden biridir ve tarihi Hititler&#;e kadar uzanıyor. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmasıyla da oldukça zengin bir tarihi vardır. Kasteller, türbeler, camiler, hamamlar gibi birçok tarihi yer ile gezilecek yer sizlerin ziyaretini bekliyor.

Neden gitmeliyim? Kilis&#;e geldiğinizde; Ravanda Kalesi, Salih Efendi Sokak, Neşet Efendi Konağı, Ulu Cami, Şeyh Ahmet Mahmut Cami, Altın Dede Türbesi, Hoca Hamamı, Söğütlüdere gibi daha pek çok yere uğramalısınız. Şimdi gelin Kilis gezilecek yerler yazımıza bakın ve daha çok bilgi öğrenin.

Gaziantep Kilis arası mesafe 56 km olup, yaklaşık arabayla yolculuk 55 dakika sürer.

*Alışveriş

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı

Burası neresi? Eski Saray Caddesi&#;nde yer alan Bakırcılar Çarşısı, yıllık bir geleneği hala yaşatıyor desek, yanılmayız. Alet ve eşya yapma sanatını, günümüzde Gaziantep&#;te yaşayan bakır ustaları, sabahın erken saatlerinde işlerinin başına geçerek sürdürüyor. Osmanlı Dönemi&#;nde Anadolu&#;nun en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep için ayrı bir öneme sahiptir. Bakır işçiliği Gaziantep&#;in bir el sanatıdır ve çarşı ismini bu eşyalardan almıştır. Gaziantep&#;te geçmişten günümüze kadar bakırcılığın ayrı bir önemi olup, yüzyıla kadar geleneksel bakır işciliği yapılıyordu. Günümüzde ise, yeni ve özgün bakır işçiliği yapılmaktadır.

Bakır işiyle uğraşan dükkanların yanı sıra birçok sayıda farklı el sanatı esnafı da bulunuyor. Tek katlı bu dükkanların ön yüzleri ahşap kaplamalı olup, sert kalker taştan inşa edilmiştir ve burayı dolaşırken adeta tarihte bir yolculuk yapmış hissine kapılacaksınız. Süs eşyalardan mutfak gereçlerine kadar her şeyi bulacağınız bu çarşıda, demirciler, aktarlar, yemeniciler, sedef kakmacıları gibi birçok çeşitli el sanatı ustalarının dükkanlarına da rastlayacaksınız.

Neden gitmeliyim? Karşılıklı olarak sıralanmış bakırcıların arasında gezinirken, hem nasıl çalıştıklarını öğrenebilir hem de elde ettikleri ürünlere yakından bakabilirsiniz. Üstelik bu alana meraklıysanız, misafirperver ustaların yanına uğrayarak sohbet edebilir ve size bir çay ikram etmelerine razı gelebilirsiniz. 🙂 E hazır o kadar geldiniz, eliniz boş dönmeyin. Bakırdan yapılmış her türlü süs eşyası, bakır ve pirinçten yapılmış heykeller, kazanlar, ibrikler, çay kahve takımları, tepsiler, yemeniler, çanta, yastık kılıfı, perde, sedef kakmalı sandıklar, sehpalar ve aynalar gibi pek çok ürünü satın alabilirsiniz.

  • Adres: Boyacı, Eskici Çarşısı Sk., Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 72 64
  • Yol tarifi al > 

Zincirli Bedesten Çarşısı

Zincirli Bedesten Çarşısı

Burası neresi? Farklı dönemlerde Gaziantep&#;te 5 tane bedesten yapılmış olup, günümüzde bunlardan sadece Zincirli Bedesten ve Kemikli Bedesten kalmıştır. Bedestenin ne demek olduğunu bilmiyor veya unuttuysanız, kısaca bahsedelim. Geçmiş yıllarda alışveriş amacıyla yapılmış, çeşitli dükkanların yer aldığı ince uzun üstü kapılı çarşılardır. Eski dönemin AVM&#;leridir de diyebiliriz. &#;Zincirli Bedesten&#; ve Kemikli Bedesten&#; olan bu tarihi iki çarşı, yine Gaziantep&#;in en önemli ticaret merkezleri arasında yer alıyor.

Darendeli Hüseyin Paşa tarafından, yüzyılda yaptırılan Zincirli Bedesten, halk arasında &#;Kara Basamak Bedesteni&#; olarak adlandırılıyor ve uzun yıllar kasaplara ev sahipliği yapmasından dolayı da &#;Et Hali&#; olarak da biliniyor. Restorasyon çalışmalarıyla yenilenen bu yerde, 73 dükkan yer alıyor. İki bölümden oluşan bedestenin, 5 tane de kapısı bulunuyor. Bedesten&#;de genel olarak, baharat çeşitleri, yöreye özgü turistik eşyalar, el emeği objeleri gibi birçok şey satılıyor.

  • Adres: Şekeroğlu, Alaüddevle Sk. No, Şahinbey/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 59 69
  • Yol tarifi al > 

Almacı Pazarı (Elmacı Pazarı)

Almacı Pazarı (Elmacı Pazarı)

Burası neresi? Yerel kültürü ve lezzetleri en iyi şekilde görebileceğiniz mekanlardan biri olan Almacı Pazarı, bir diğer adıyla da bilinen Elmacı Pazarı, otantik ve bir o kadar da nostaljik bir pazardır. Fıstık ve ceviz gibi kuruyemişler, kurutulmuş sebze ve meyveler, baharatlar, bakır cezve ve sahanlar gibi daha pek çok ürünü burada bulabilir ve satın alabilirsiniz.

Ancak biraz pahalı olduğunu söylemeliyiz, yani iş biraz turistik bir hal almış. Örneğin, Türk kahvesi başka bir dükkanda 30₺ olabiliyorken, bu pazarda aynısını 70₺&#;ye bulabilirsiniz. Bu nedenden dolayı, alışveriş yapmadan önce iyice gezinin ve fiyat analizi yapın, sonra gelin neresi uygunsa oradan alın! Ama yine de taze kuruyemişleri ve özellikle de antep fıstığı için buraya gelmelisiniz, çünkü başka bir yerde bu denli kaliteyi bulamayabilirsiniz.

Sanko Park Alışveriş Merkezi

Sanko Park Alışveriş Merkezi

Burası neresi? Gezmekten yorulduğunuzda gelebileceğiniz yerlerden biri de şüphesiz AVM&#;lerdir. Yaz kış demeden her zaman gelip zaman geçirebileceğiniz, çocuklarınızla eğlenebileceğiniz, arkadaşlarınızla gelip sohbet edip yemek yiyebileceğiniz yerler arasında ilk sıralarda. Bu yüzden Gaziantep gezilecek yerler listenizi bitirdiyseniz, Sanko Park AVM&#;ye gelmeli ve biraz dinlenmelisiniz. İçerisinde adet mağazaya yer veren alışveriş merkezinde, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Restoranlardan eğlenceli alanlara, aksesuarlardan ev dekorasyonuna, ayakkabılardan kıyafetlere kadar pek çok burada mevcut.

  • Adres: Sarıgüllük, İ, İshak Rafet Isıtman Cd., Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 60 66
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

Forum Gaziantep

Burası neresi? Yerli halk tarafından sıklıkla ziyaret edilen Forum Gaziantep, yılında açılmış. Alışveriş ve eğlence üzerine çok kapsamlı bir yer olan bu yerde, mağaza yer alıyor ve oldukça cezbedici olanaklar sağlıyor. Merkezi konumu itibariyle, herkes tarafından seviliyor ve yeni gelenler için de güzel olanakları bulunuyor.

  • Adres: Yaprak Mah., İstasyon Cd. D, Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 85 55
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

Primemall Gaziantep

Primemall Gaziantep

Burası neresi? Bir diğer gidebileceğiniz alışveriş merkezi Primemall Gaziantep, yılında hizmete açılmış. Her çeşit markanın mağazasına ulaşabilir, birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı restoranlarda yemek yiyebilir, etkinliklere katılabilir, eğlence alanlarında vakit geçirebilir ve daha pek çok aktiviteye katılabilirsiniz.

  • Adres: 15 Temmuz Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cad. Sok No, Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: 45 45
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi 

M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi 

Burası neresi? Güneydoğu Anadolu Bölgesi&#;nin ilk alışveriş merkezi olan M1 Gaziantep AVM, yılında hizmete açılmış. Tek katlı mimarisi, geniş otopark alanı ve pek çok markanın yer aldığı mağazaları ile yoğun ilgi görüyor. Özellikle çocuklu ailelerin kesinlikle ilk gelmesi gereken yerlerden biridir. Çocuklara yönelik etkinliklere ve eğlence alanlarına bayılacaksınız! Alışveriş, eğlence, yeme-içme&#; Ne ararsanız, hepsi burada mevcut.

  • Adres: Karacaahmet Mh. Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı No Şehitkamil/Gaziantep
  • Çalışma saatleri: &#;
  • Telefon: () 95 60
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

*Tarihi Yerler

Bu konu hakkında daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için, Gaziantep&#;in Tarihi Yerler adlı yazımızı incelemelisiniz.

*Gece Hayatı

Oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan Gaziantep&#;te, gündüzleri nasıl hareketliyse geceleri de bir o kadar hareketlidir. Yer aldığı bölgeye göre bir hayli gelişmiş olan Gaziantep&#;te gece hayatı adına barlar, gece kulüpleri, cafeler ve türkü barlar gibi daha pek çok seçenek vardır. Sizler için hemen birkaç tavsiye verelim! Dans etmek isteyenler için Dedeman Otel&#;de yer alan Deep Night Club, Avrupa tarzında bir eğlence arayanlar için Kırkayak Parkı&#;nın karşısında yer alan SPR Pub Restoran, canlı müzik dinlemek isteyenler için Atatürk Bulvarı&#;nda yer alan Papirus Cafe&#;yi tercih edebilirsiniz.

Birçok ünlü sanatçının konser verdiği mekan olan Hayal Kahvesi ve Meymeşk Bar, genç nüfusun akın ettiği Garaj Bar, rock müzik dinlemek isteyenlerin gittiği Le Mia Verita, yöresel eğlencenin adresi olan Zılgıt Cafe-Bar&#;ı da listeye eklemelisiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Gaziantep Kalesi&#;ne git ve Gaziantep&#;in tarihini, kültürünü yakından hisset!
  • Bey Mahallesi&#;nde gezintiye çık ve tarihi Antep evlerini gör!
  • Birbirinden farklı müzelerini ziyaret et, her birine ayrı ayrı uğra yeni bir şeyler öğren!
  • Rumkalesi&#;nde tekne turuna katıl!
  • Yorulduğunda, Naib Hamamı&#;nda keyif yap!
  • Gaziantep&#;in ilk botanik bahçesini görmeye git!
  • Dülükbaba Mesire Alanı, Kavaklık Parkı ya da Burç Tabiat Parkı&#;nda piknik yap!
  • Yaylalara çık ve doğayla iç içe ol, temiz hava al!
  • Köklüce Kanyonu&#;nda bir tırmanış ya da kamp yap!
  • Gaziantep Hayvanat Bahçesi&#;nde safari turuna katıl!
  • Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten Çarşısı ve Elmacı Pazarı&#;na git, Gaziantep&#;in el sanatlarını öğren ve dükkanlarında dolaş!
  • Parkantep Harikalar Diyarı ya da Masal Parkı&#;na çocuklarınızı götürün ve doyasıya eğlenin!

*Şehir İçi Ulaşım

Gaziantep&#;in şehir içi ulaşımında; halk ve belediye otobüsleri, minibüs, tramvay ve taksiler kullanılıyor. Otobüsler arasından sarı ve mavi halk otobüsleri, belediye tarafından işletiliyor ve bu nedenle oldukça ucuz bir ulaşım sağlıyor. Aynı zamanda Gazi Ulaş tarafından da tramvay ve belediye otobüsleri işletiliyor. Bu ulaşım ağından yararlanmak için &#;Kart 27&#; adlı teknolojik ödeme aracını kullanmanız gerekiyor. Turistler için tek günlük ulaşım kartları da mevcut olup, kent içerisindeki satış noktalarından bu kartları satın alabilirsiniz. İlçeler arası yolculuklarda ise, minibüs ve dolmuşları kullanabilirsiniz. Ancak daha hızlı seyahat etmek istiyorsanız, taksilerden faydalanabilirsiniz.

Gaziantep, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden bir tanesi olarak ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Geçmişten bugüne çeşitli medeniyetlere ve devletlere de şahitlik eden Gaziantep'te görülmesi gereken birçok doğa harikası da bulunmaktadır. Gaziantep'te bulunan tüm doğal güzellikleri gezmek yaklaşık olarak iki gününüzü alacaktır.  Gaziantep'in birçok ilçesinde, köyünde ve mahallesinde bulunan doğal güzellikleri mutlaka görmelisiniz. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan turlarda ve Gaziantep gezilerinde bu doğal güzellikler ziyaretçi akınına uğramaktadır. Sizler de ülkemizde bulunan bu ender doğa harikalarını görmeli ve Gaziantep'in eşsiz atmosferi ile birlikte müthiş doğanın tadını çıkarmalısınız.

Gaziantep'te görmeniz gereken doğal güzellikler şunlardır:Fırat Nehri, Alleben Göleti, Dülükbaba Ormanı, Burç Ormanları, Sof Dağı Yaylası ve Tahtaköprü Baraj Gölü.

Fırat Nehri

Hem Gaziantep'in hem de Türkiye'nin en ünlü doğal güzelliklerinden olan Fırat Nehri, Gaziantep'in Nizip ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kale Köyü'nde bulunmaktadır. Gaziantep'in merkezinden Fırat Nehri'ne şahsi araçlarınız ile ulaşım sağlamak istediğiniz takdirde D Karayolu'nu kullanarak 30 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bunun için Adana - Şanlıurfa Otoyolu'nu da kullanabilirsiniz. Taksilerle de aynı güzergahtan ulaşım sağlayabilirsiniz ve Gaziantep'in merkezinden Nizip'e giden otobüslere binerek Nizip'e varabilir, buradan da aktarmalı bir şekilde Kale Köyü'ne ve Fırat Nehri'ne gidebilirsiniz.

Asya'nın en uzun ırmağı olması ile bilinen ve ünlenen Fırat Nehri, Gaziantep'in en önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Gaziantep bu doğal güzelliği çevresindeki diğer şehirler ile de paylaşmaktadır. Ülkemiz açısından da bu anlamda çok önemli bir nehir olan Fırat Nehri her yıl binlerce turistin ziyaret akınına uğramaktadır. Ülkemizde ve dünyada mutlaka görmeniz gereken bir doğal güzelliktir. Eşsiz manzarası ve doğasıyla da oldukça sevilmektedir. Gaziantep'te halka açık bir şekilde ziyarete açık olan Fırat Nehri'ni sizler de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çevresinde kamp, piknik ve daha birçok aktivite de yapabilirsiniz.

Fırat Nehri'ni her dönemde ve her mevsimde ziyaret edebilirsiniz. Fırat Nehri tamamen halka açık bir şekilde bulunmaktadır. Girişlerde hiçbir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Fırat Nehri'ni ziyaret etmek, kendisini ve etrafını kullanmak tamamen ücretsizdir.

Alleben Göleti

Gaziantep'in önemli doğal unsurlarından olan Alleben Göleti, Gaziantep'e bağlı olan Şahinbey ilçesinin içerisinde yer alan Yamaçtepe Mahallesi'nde bulunmaktadır. Bu göle gidiş için taksileri ya da dolmuşları kullanabileceğiniz gibi şahsi araçlarınızı da tercih edebilirsiniz. Gaziantep'in merkezine 1,5 kilometre mesafede bulunan Alleben Göleti'ne Kemal Köker Caddesi üzerinden dört dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alleben Göleti hem çok önemli bir doğal unsur hem de Türkiye'de yer alan önemli bir balık tutma gölüdür. Balıkçılık faaliyetlerinin yoğunlukta ve sıklıkla yapıldığı Alleben Göleti'ni Gaziantep ziyaretinizde mutlaka görmelisiniz. Eşsiz bir manzara ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatır. Piknik ve mangal gibi aktivitelere de izin verilmektedir. Genellikle hafta sonları yoğunlukla ziyaret edilen bir gölettir ve doğal atmosferi ile çok sevilmektedir.

Alleben Göleti'ni her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Gölet her sabah saat 'de açılırken her akşam saat 'de kapanmaktadır. Ziyaretler için hiçbir yaş kısıtlaması yoktur. Çocuklar için uygun bir alandır.

Alleben Göleti girişlerinde bir yaya 1 Türk Lirası gibi bir ücret ödemektedir. Ancak gölet alanına araba, motor, minibüs gibi araçlar ile girildiğinde ücretler artış göstermektedir. Araçlar büyüklüklerine göre 10 Türk Lirası ile 30 Türk Lirası arasında ücret ödemek zorundadır.

Dülükbaba Ormanı

Dülükbaba Ormanı, Gaziantep'in il merkezinde yer almaktadır. Ormana otobüs, minibüs, taksi ya da şahsi araçlarınız ile gidebileceğiniz gibi yürüyerek de dakikalar içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dülükbaba Ormanı, Gaziantep için önemli bir mesire alanı ve parktır. Temiz havası ve doğası ile Gaziantep yerlileri başta olmak üzere tüm misafirlerinin dikkatini çeken bu orman, içerisinde piknik yapılabilen ve mangal yakılabilen ayrıca kamp için de tercih edilebilecek doğal bir ortamdır.

Dülükbaba Ormanı her dönem ve her mevsim ziyarete açıktır. Ziyaretler için herhangi bir yaş kısıtlamasına gerek yoktur.

Dülükbaba Ormanı girişleri ücretsizdir.

Burç Ormanları

Gaziantep'in merkezinde yer alan Burç Ormanları'na dakikalar içerisinde yürüyerek, minibüslerle, otobüslerle ya da şahsi araçlarınız ile hızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tabiat parkı olarak hizmet veren Burç Ormanları, hem şehrin merkezinde hem de şehir gürültüsünden uzak olarak Gaziantep'te doğa ile iç içe dinlenebileceğiniz bir alandır. İçerisinde mesire alanı imkanı da sunan bu orman, oldukça temiz bir havaya sahiptir ve atmosferi ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Burç Ormanları'nı her dönem ve her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretler için bir yaş kısıtlaması söz konusu değildir.

Burç Ormanları girişleri ücretsizdir.

Sof Dağı Yaylası

Gaziantep'in Işıklı Köyü sınırları içerisinde bulunan Sof Dağı Yaylası, şehir merkezine tam olarak otuz iki kilometre uzaklıktadır. Şahsi araçlarınızı ya da taksileri kullanarak kısa sürede yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yayla oldukça dik bir alanda bulunmaktadır. Bu sebeple gidiş yolunda dikkatli olunmasında fayda vardır.

Doğal yürüyüş alanlarına ve mesire yerlerine sahip olan Sof Dağı Yaylası, her yıl şenlikler ve kutlamalara ev sahipliği yapmaktadır. Gaziantep'te görmeniz gereken önemli doğal unsurlar arasında bulunmaktadır. Gaziantep'te olduğunuz süre boyunca mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yayladır ve soğuktur. Ancak hem fotoğrafçılar, hem dağcılar hem de koşucular için önemli alanlardan bir tanesidir.

Sof Dağı Yaylası'nı istediğiniz her dönem ve her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Sof Dağı Yaylası girişlerinde bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yayla girişlerinde ücret talep edilmemektedir.

Tahtaköprü Baraj Gölü

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Tahtaköprü Baraj Gölü, Karasu Çayı üzerinde kurulmuştur. Yerli halkın da sık sık ziyaret ettiği bu göle taksilerle ya da şahsi araçlarınız ile yarım saat ya da bir saat aralığında bir zamanda ulaşım sağlamanız mümkündür.

Tahtaköprü Baraj Gölü, etrafında pikniğe, kampa ve daha birçok aktiviteye müsait olan doğal bir alandır. Yerliler tarafından da ziyaretçiler tarafından da sıklıkla ziyaret edilen bir göldür. Etrafında birçok farklı türde kuş türüne rastlanmıştır. Gaziantep'te bulunduğunuz süre boyunca mutlaka ziyaret etmeniz gereken önemli bir göldür.

Tahtaköprü Baraj Gölü'nü her dönem ve her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Yaş kısıtlaması yoktur.

Girişlerde ücret talep edilmemektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir