mesleki açık öğretim okulları / Mesleki Açık Öğretim Lisesi bölümleri nelerdir? | Nasıl başvurulur?

Mesleki Açık Öğretim Okulları

mesleki açık öğretim okulları

Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Açık Öğretim Lisesi, AÖL ile tamamen aynı değildir. MAÖL'de yüz yüze eğitim ile alınması gereken alan/dal derslerinde devam mecburiyeti vardır. Peki Mesleki Açık Öğretim Lisesi tam olarak nedir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

Yayınlanma:

Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) nedir?

Endüstriyel alanlarda kurslar yoluyla, en az ilköğretim okulu mezunu gençlere meslek kazandırmak, mesleklerinde gelişmek isteyenlerin meslekî bilgi ve becerilerini yeni teknolojilere paralel olarak geliştirmek gayesi ile kurulan Mesleki Açık Öğretim Lisesi hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde… Mesleki Açık Öğretim Lisesi nedir? İşte cevabı…

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (MAÖL) NEDİR?

Endüstriyel alanlarda kurslar yoluyla, en az ilköğretim okulu mezunu gençlere meslek kazandırmak, mesleklerinde gelişmek isteyenlerin meslekî bilgi ve becerilerini yeni teknolojilere paralel olarak geliştirmek gayesi ile kurulmuş yaygın endüstriyel teknik eğitim kurumlarıdır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nde AÖL’den farklı olarak, yüzyüze eğitim denen ve örgün okularda bizzat öğretmenlerden meslek derslerini almak gerekir. Kültür (yani ortak) dersleri içinse tıpkı AÖL’de olduğu gibi yılda 3 kez sınava girilir.

İlköğretim/ortaokul mezunu veya tasdikname ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıranlar 6 dönemde, Lise diploması ile kayıt yaptıranlar lise diplomalılardan en az 8 (sekiz) kişilik grup oluşması halinde 4 dönemde, grup oluşmaması halinde diğer guruptaki öğrencilerle devam etmeleri durumunda 6 dönemde biter.

Yüz yüze eğitim ile alınması gereken alan/dal derslerinde devam mecburiyeti vardır. Öğrenciler bu derslere okulun/kurumun belirlediği plan çerçevesinde hafta sonu veya akşamları devam etmek zorundadır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesine bulunduğunuz il/ilçede yüz yüze eğitim vermekle yetkilendirilmiş Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile diğer okul/kurumlara kayıt dönemlerinde giderek kayıt yaptırabilirsiniz.

MAÖL BAŞVURU ŞARTLARI

Açık öğretim Lisesi’ne kayıt olmak için yaş sınırı yoktur.

Ortaokul veya İlköğretim Mezunu ya da Lise Ara Sınıfından ayrılmış herkes (zihinsel engellilerin dışında) kayıt olabilir.

Lise Mezunları da Açık öğretim Lisesine kayıt olabilirler.

Genel Lise eğitimi veren bir okuldan mezun olmuş olan öğrenciler, Açık öğretim Lisesi “Mesleki Açık öğretim Programı’na kayıt yaptırabilirler.

Meslek Lisesi öğrencileri Genel Lise Programına geçiş ve kayıt için başvuramazlar.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

İlköğretim ve Ortaokul Mezunu öğrenciler;

– İki adet fotoğraf,

– Nüfus cüzdanı sureti,

– Ortaokul veya ilköğretim okulu mezunu ise, ortaokul veya ilköğretim okulu diploması asli,

– kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu asli.

Lise Ara Sınıfından Ayrılan Öğrenciler;

– İki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti ve banka dekontuyla birlikte,

a) Alan seçmeli sınıf sistemi ile Ders geçme ve kredi sisteminden ayrılan öğrenciler, tasdikname ve Öğrenim Belgesi asli ile

b) Yurt dışında öğrenim görmüş öğrenciler, kredilendirilmiş denklik belgesi asli ile başvuracaklardır.

c) sınıf sisteminden ayrılan öğrenciler, Tasdikname ve Ek-2 öğrenim Belgesi asli ile

Mesleki Açık öğretim Programına başvuranlar için;

Herhangi bir meslek Lisesi son sınıfından ayrılarak Mesleki Açık öğretim Programına kaydolacak öğrencilerden sınıf sisteminden veya ders geçme ve kredili sisteminden ayrılanların, tasdiknamelerinde staj yaptıklarını gösteren bir ibare yoksa tasdikname ile ayrıldıkları okuldan alacakları staj durumlarını belirten resmi bir yazıyı diğer kayıt evrakları ile birlikte il irtibat bürolarına teslim edeceklerdir.

d) Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri;

Bu öğrenciler Tamam kalfalık belgesinin noter onaylı sureti ve EK-2 belgesinin asli ile kalfalık Belgesinde öğrenim gördüğü meslek alanına uygun Mesleki Açık öğretim Programı kapsamında yer alan Endüstri Meslek Lisesi bölümlerinden birine kayıt yaptırabilirler.

e) Askerlikle İlişiksiz Belgesi, Mesleki Açık öğretim Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden askerlik çağına girmiş olup ve daha büyük doğumlu olanlar bağlı bulundukları askerlik şubelerinden “askerlikle ilişiksiz belgesi” alarak kayıt evrakları ile birlikte İl İrtibat bürolarına teslim edeceklerdir. Kayıt döneminde bu belgeyi teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları kabul edilmeyecektir.

Mesleki Açık öğretim Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden askerlik yükümlülüğünü yerine getirenler ise; Terhis Belgesinin asli, Askerlik cüzdanının fotokopisi veya bağlı bulunduğu askerlik şubesinden alınan resmi belgeden herhangi birini mutlaka kayıt evrakları ile birlikte İl İrtibat bürolarına teslim edeceklerdir. Kayıt döneminde bu belgelerden herhangi birini teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları kabul edilmeyecektir.

Kaydı Silik durumdaki Açık öğretim Lisesi Mesleki Açık öğretim Programı öğrencilerinden de kayıt işlemlerinde askerlikle ilgili yukarda adi geçen belgeler istenecektir.

f) Mesleki Açık öğretim Programına kayıt olmak için müracaat eden öğrencilerden kayıt yaptıracakları okul türü ve bölümleri ile ilgili varsa kalfalık-Ustalık belgeleri veya bölüm diplomalarının onaylı bir örneğini kayıt evrakları ile birlikte teslim edeceklerdir.

Kayıtlar sona erdikten sonra gönderilen veya teslim edilen kalfalık-Ustalık belgeleri veya bölüm diplomaları gibi belgeler bir sonraki kayıt döneminde dikkate alınacaktır.

g) Ön kayıt için öğrencilerin öğrenim Belgesi aslini (tasdikname-diploma) ve Askerlikle İlişkisiz Belgesini sunmaları gerekmektedir.

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BÖLÜMLERİ

MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesinde; Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi programları uygulanmaktadır. MAÖL Mesleki Açık Öğretim Lisesinde bulunan alan ve dalları şunlardır:

1- ADALET ALANI
2- AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
3- AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ ALANI
4- BAHÇECİLİK ALANI
5- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
6- BÜRO YÖNETİMİ ALANI
7- ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
8- DENİZCİLİK ALANI
9- EĞLENCE HİZMETLERİ ALANI
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI
HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI
HARİTA-TAPU-KADASTRO ALANI
HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI
HAYVAN SAĞLIĞI ALANI
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI
KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ ALANI
LABORATUVAR HİZMETLERİ ALANI
MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI
MATBAA ALANI
METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
METALURJİ ALANI
METEOROLOJİ ALANI
MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
MÜZİK ALETLERİ YAPIMI ALANI
PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI
SANAT VE TASARIM ALANI
SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI
TARIM TEKNOLOJİSİ ALANI
TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI
TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI
ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
İMAM HATİP ALANI

askerlikbankaÇocukMilli Eğitim BakanlığınoterokulSanatyüz yüze

MESLEKİ AÇIKÖĞRETİM LİSESİ

Bu amaçla tarihli ve sayılı, Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelikte Meslekî Açık Öğretim Lisesi'nin kurulmasına ilişkin hükümler yer almıştır.

tarih ve sayılı Bakanlık makamının onayı ile Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bünyesinde "MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ"  kurulmuştur.

Meslekî Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki meslek liselerinin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi sistemine göre mezun vermekte olan Meslekî Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır.

yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Meslekî Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Meslekî Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır.

Meslekî Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim Tv ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Meslek dersleri eğitimi ise yüz yüze yapılmaktadır. Basılı materyaller öğrencilerin adreslerine posta yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır. Meslekî Açık Öğretim Lisesine yılları arasında kayıt yaptıran öğrenciler en erken 3 yıl (6 dönem) sonunda mezun olabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesine yılından sonra Ortaokul/İlköğretim Okulu mezunu olarak kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur. Öğrenciler çalışma takviminde belirtilen zamanlarda her dönem (yılda 2 kez) internet üzerinden kayıt yenilemek zorundadır. İki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silik duruma düşer. Silik durumdaki öğrencilerin daha önceki kredileri saklı tutulur ve tekrar kayıt yaptırarak kaldıkları yerden devam edebilirler.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi (monash.pw)

Açıköğretim

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

Eğitim ve Öğretim yılında, okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında aşağıdaki alanlarda eğitim ve öğretim verilmektedir:

  • Çocuk Gelişimi
  • Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

Mesleki Açık Öğretim Lisesi nedir?

Endüstriyel alanlarda kurslar yoluyla, en az ilköğretim okulu mezunu gençlere meslek kazandırmak, mesleklerinde gelişmek isteyenlerin meslekî bilgi ve becerilerini yeni teknolojilere paralel olarak geliştirmek gayesi ile kurulmuş yaygın endüstriyel teknik eğitim kurumlarıdır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Açık öğretim Lisesi´ne kayıt olmak için yaş sınırı yoktur.

Ortaokul veya İlköğretim Mezunu ya da Lise Ara Sınıfından ayrılmış herkes (zihinsel engellilerin dışında) kayıt olabilir.

Lise Mezunları da Açık öğretim Lisesine kayıt olabilirler.

Genel Lise eğitimi veren bir okuldan mezun olmuş olan öğrenciler, Açık öğretim Lisesi "Mesleki Açık öğretim Programı´na kayıt yaptırabilirler.

Meslek Lisesi öğrencileri Genel Lise Programına geçiş ve kayıt için başvuramazlar.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

İlköğretim ve Ortaokul Mezunu öğrenciler;

·         İki adet fotoğraf,

·         Nüfus cüzdanı sureti,

·         Ortaokul veya ilköğretim okulu mezunu ise, ortaokul veya ilköğretim okulu diploması asli,

·         kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu asli.

Lise Ara Sınıfından Ayrılan Öğrenciler;

·         İki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti ve banka dekontuyla birlikte,

a)   Alan seçmeli sınıf sistemi ile Ders geçme ve kredi sisteminden ayrılan öğrenciler, tasdikname ve Öğrenim Belgesi asli ile

b)   Yurt dışında öğrenim görmüş öğrenciler, kredilendirilmiş denklik belgesi asli ile başvuracaklardır.

c)   sınıf sisteminden ayrılan öğrenciler, Tasdikname ve Ek-2 öğrenim Belgesi asli ile

Mesleki Açık öğretim Programına başvuranlar için;

   Herhangi bir meslek Lisesi son sınıfından ayrılarak Mesleki Açık öğretim Programına kaydolacak öğrencilerden sınıf sisteminden veya ders geçme ve kredili sisteminden ayrılanların, tasdiknamelerinde staj yaptıklarını gösteren bir ibare yoksa tasdikname ile ayrıldıkları okuldan alacakları staj durumlarını belirten resmi bir yazıyı diğer kayıt evrakları ile birlikte il irtibat bürolarına teslim edeceklerdir.

d)   Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri;

   Bu öğrenciler kalfalık belgesinin noter onaylı sureti ve EK-2 belgesinin asli ile kalfalık Belgesinde öğrenim gördüğü meslek alanına uygun Mesleki Açık öğretim Programı kapsamında yer alan Endüstri Meslek Lisesi bölümlerinden birine kayıt yaptırabilirler.

e)   Askerlikle İlişiksiz Belgesi, Mesleki Açık öğretim Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden askerlik çağına girmiş olup ve daha büyük doğumlu olanlar bağlı bulundukları askerlik şubelerinden "askerlikle ilişiksiz belgesi" alarak kayıt evrakları ile birlikte İl İrtibat bürolarına teslim edeceklerdir. Kayıt döneminde bu belgeyi teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları kabul edilmeyecektir.

   Mesleki Açık öğretim Programına kayıt yaptıracak öğrencilerden askerlik yükümlülüğünü yerine getirenler ise; Terhis Belgesinin asli, Askerlik cüzdanının fotokopisi veya bağlı bulunduğu askerlik şubesinden alınan resmi belgeden herhangi birini mutlaka kayıt evrakları ile birlikte İl İrtibat bürolarına teslim edeceklerdir. Kayıt döneminde bu belgelerden herhangi birini teslim etmeyen öğrencilerin kayıtları kabul edilmeyecektir.

   Kaydı silinmiş Açık öğretim Lisesi Mesleki Açık öğretim Programı öğrencilerinden de kayıt işlemlerinde askerlikle ilgili yukarda adi geçen belgeler istenecektir.

f)   Mesleki Açık öğretim Programına kayıt olmak için müracaat eden öğrencilerden kayıt yaptıracakları okul türü ve bölümleri ile ilgili varsa kalfalık-Ustalık belgeleri veya bölüm diplomalarının onaylı bir örneğini kayıt evrakları ile birlikte teslim edeceklerdir.

   Kayıtlar sona erdikten sonra gönderilen veya teslim edilen kalfalık-Ustalık belgeleri veya bölüm diplomaları gibi belgeler bir sonraki kayıt döneminde dikkate alınacaktır.

g)   Ön kayıt için öğrencilerin öğrenim Belgesi aslini (tasdikname-diploma) ve Askerlikle İlişkisiz Belgesini sunmaları gerekmektedir.

 

 1. Kültür dersleri öğrenciler tarafından monash.pw adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, test sınavına, monash.pw adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını kayıt yaptırdığı okul merkezinden alır.

 2. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. Okulumuzdaki alanlardan bir tanesini seçen öğrenci, hafta sonu meslek derslerini okulumuzda görür. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsızlık hakkı vardır. Bu devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.

 3. Dersin haftalık saati, o dersin kredisini oluşturur. Bir dersten 50 veya ile geçmek yeterlidir. Not sadece diplomayı etkiler. Meslek derslerinden en az 2 yazılı sınav, 1 veya 2 sözlü notu öğretmen tarafından verilir.

 4. Yüzyüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.

 5. Dersler dönemliktir. Her yıl 2 dönemden oluşur. Öğrenci Eylül- Şubat aylarında 2 defa kayıt yenilemek zorundadır. Kayıtlar okulumuzda yapılacaktır. Kültür dersi sınavları, MEB tarafından merkezi sistemle yılda 2 defa Aralık-Mart aylarında yapılır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Silik ve Donuk durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerinden başarılı olsa bile bu derslerin kredilerini hak etmiş sayılmazlar.

 6. Öğrenci belgesi, Kimlik kartı, Askerlik Tecil Belgesi, EK-C2 okul merkezi tarafından verilmektedir. Erkek öğrencilerin tecil işlemi dönem sonuna kadar yapılmaktadır.

 7. Kültür derslerine ait kitaplar İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nden alınacaktır. Meslek derslerine ait kitaplar ayrıca verilmeyecek olup Ders Notları: monash.pw adresinde yayınlanmaktadır.

 8. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.

 9. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.

  Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.

  Kurallara uymayan ve Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunan öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim LisesiYönetmeliğinin Maddesi uygulanır.

 

  

DETAYLI BİLGİ İÇİN MAOL WEB SİTESİNİ ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Nasıl başvurulur?

Ülkemizde 8 yıllık ilköğretimin ardından liseye devam etmek isteyenler açık öğretimi tercih edebiliyor. İlköğretimden sonra lise eğitimini açıktan almak isteyenleri eğitime teşvik etmek adına ‘Açık Öğretim’ kavramı uzun zamandır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanıyor ve hatta teşvik ediliyor. Açık Öğretim alanlarından biri de Mesleki Açık Öğretim. Ülkemizde meslek liselerine verilen önem düşünüldüğünde, Mesleki Açık Öğretim Lisesi bölümleri de avantajlı bir hale geliyor. Peki Mesleki Açık Öğretim Lisesi nasıl başvurulur?

Mesleki Açık Öğretim LisesiMesleki Açık Öğretim Lisesi

Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) Nedir?

Mesleki Açık Öğretim Lisesi, kısaltması ile MAÖL, ilköğretimi bitirdikten sonra lise eğitimini henüz almamış ve açıktan meslek lisesi okumak isteyenlere sunulan bir açık öğretim imkanıdır. Amacı endüstriyel, yani sanayi sektörüne kalifiye eleman yetiştirmektir. Bu amaçla yüksek teknolojiden faydalanılır ve yetişecek elemanlar son teknolojiye entegre olur.

MAÖL’nin normall açıköğretimden farkı ise, bazı alanlarda yüz yüze eğitim alınması zorunluluğudur. Ortak dersler içinse AÖL’de olduğu gibi yılda 3 kez sınava girilir. Yüz yüze eğitim ile alınması gereken alan/dal derslerinde devam mecburiyeti vardır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi nasıl başvurulur?

Başvuracak adaylarda belirli şartlar aranıyor. Öncelikle herhangi bir yaş sınırı ve şartı yoktur. Bunun dışında;

  • İlköğretimi bitirmiş olmak
  • Genel bir liseden mezun olmuş olan öğrenciler de başvurabilir
  • Zihinsel engelli olmamak

Bu şartları karşılayanlar MAÖL için başvuru tarihlerinde başvuru yapabilirler. Adaylardan belirli belgeleri de getirmeleri isteniyor.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi bölümleri

Ülkemizde bir hayli ehemmiyet verilen mesleki eğitim, MAÖL içerisinde belirli bölümlere ayrılmış durumdadır. Bunlar;

1- ADALET ALANI
2- AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
3- AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ ALANI
4- BAHÇECİLİK ALANI
5- BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
6- BÜRO YÖNETİMİ ALANI
7- ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
8- DENİZCİLİK ALANI
9- EĞLENCE HİZMETLERİ ALANI
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI
HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI
HARİTA-TAPU-KADASTRO ALANI
HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI
HAYVAN SAĞLIĞI ALANI
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI
KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ ALANI
LABORATUVAR HİZMETLERİ ALANI
MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI
MATBAA ALANI
METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
METALURJİ ALANI
METEOROLOJİ ALANI
MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
MÜZİK ALETLERİ YAPIMI ALANI
PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI
SANAT VE TASARIM ALANI
SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI
TARIM TEKNOLOJİSİ ALANI
TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI
TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI
ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
İMAM HATİP ALANI

Sosyal medyana değer kat!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır