geçici kimlik belgesi ile uçuş yapılır mı / Düzenlenecek Belgeler

Geçici Kimlik Belgesi Ile Uçuş Yapılır Mı

geçici kimlik belgesi ile uçuş yapılır mı

Günümüzde en çok merak edilen konulardan biri de geçici kimlik belgesi ile Kıbrıs’a gidilip gidilemeyeceği olur. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre 30 Haziran tarihinden bu yana geçici kimlik belgesiyle Türkiye’den çıkışlar yasaklanmıştır. Bu nedenle eski tip nüfus cüzdanlarınız ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçici kimlik belgesiyle geçiş de mümkün değildir. Bu tarihten itibaren KKTC’ye gidiş için yeni kimlik kartlarının kullanımı zorunludur.

u kural kimliğini değiştirmemiş olan herkes için geçerlidir, bu yüzden eğer siz de Kuzey Kıbrıs’a gitmeyi planlıyorsanız en kısa zamanda yeni kimliğinizi edinmelisiniz. Bu noktada ister istemez yeni kimlik kartına nasıl başvuru yapılır, kimlik yenileme belgeleri nelerdir gibi sorular gündeme gelin. Gelin hep birlikte bu sorulara yanıt bulalım.

Yeni Kimlik Kartına Nasıl Başvuru Yapılır?

Geçici Kimlik Belgesi ile Kıbrıs'a Gidilir mi

Siz hala eski nüfus cüzdanınızı mı kullanıyorsunuz? Bu durumda hiç vakit kaybetmeden yeni kimlik kartınızı almanızı tavsiye ederiz. Çünkü eski kimliğinizle ya da geçici kimlik belgenizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmeniz artık mümkün değil.

Yurt içinde geçici kimlik belgesiyle uçuş yapılabilmesi ister istemez Kuzey Kıbrıs’a da bu tarz geçici kimlik kartlarıyla gidilebileceği konusunda insanları yanılgıya düşürür. Bununla birlikte yılının haziran sonundan itibaren bu uygulama sona ermiştir. Bu noktada yeni kimlik kartı çıkarmanız zorunlu hale gelir. Peki, yeni kimlik kartına nasıl başvuru yapılır?

Günümüzde yeni kimlik kartı başvurusu oldukça kolaydır. Dilerseniz "seafoodplus.info" internet sitesinden başvuru yapabilir dilerseniz de "Alo " çağrı merkezi üzerinden randevu alarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Randevu almadan da ilçe nüfus müdürlüklerine giderek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Şayet yurt dışındaysanız dış temsilciliklere gitmeniz yeterli olur.

Başvuru yaptığınızda Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan personel öncelikle TC kimlik numaranızı sorgular. Ardından kimlik bilgilerinizi ve en son almış olduğunuz nüfus cüzdanınızı kontrol eder. Herhangi bir sorun çıkmadığı takdirde işlemleriniz tamamlanır. Ayrıca bu süreçte parmak izi, el ayası damar izi, parmak damar izi, biyometrik veriler sisteme kaydedilir.

Geçici kimlik belgesi alınırken 15 yaşını tamamlamış herkes şahsen başvuru yapabilecek. Bu yaşın altındakilerin kimliklerinde ise fotoğraf olması zorunlu değildir. Şahsen talep edilmesi durumunda fotoğraf kimliğe yerleştirilebilir.

Kimlik Kartı Alan Kişilerin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir

Kimlik Kartı Alan Kişilerin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir?

Kimlik kartı ilk kez alınacaksa nüfus cüzdanı, pasaport, uluslararası aile cüzdanı, ehliyet gibi kimlik belgesi yerine fotoğraflı belgelerden birine ihtiyaç duyulur. Bu tarz belgelerde bulunan fotoğrafların son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Fotoğrafın ICAO standartlarına uygunluk göstermesi de aranan şartlardandır.

Yenidoğan kimlik kartı için ise anne ile babanın şahsen kimlikle başvuru yapması, aynı zamanda doğum belgesini sunması gerekir. Bu süreçte kimlik için herhangi bir bedel talep edilmez. Ayrıca bebeğin kimlik kartı olması nedeniyle şifre içeren zarf verilmez.

15 yaşından küçükler yeni kimlik kartı alırken velisinin de kendisine eşlik etmesi gerekir. Ayrıca aşağıdaki belgelerin hazır bulundurulması önemlidir:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Banka dekontu
  3. İsteğe bağlı olarak biyometrik fotoğraf

Yeni kimlik kartı almak için 15 ila 18 yaşında olanların velileriyle birlikte başvuru yapmaları gerekir. Başvuru belgeleri ise şu şekildedir:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Banka dekontu
  3. Biyometrik fotoğraf

18 yaşından büyükler başvuru yapacağı zaman aşağıdaki belgeleri yanına alması gerekir:

  1. Nüfus cüzdanı (üzerinde fotoğraf varsa)
  2. Biyometrik fotoğraf
  3. Banka dekontu

Kıbrıs adası tüm yıl boyunca kendisine birçok yerli ve yabancı turisti çeker. Bu güzel adanın bazı şehirlerinde sezon zamanlarda turistler yerli halktan daha fazla sayıda bile olabilir. Böyle durumda konaklama için oteller yerine kiralık daire ve villa seçenekleri çok daha büyük kolaylık sağlar. Kıbrıs kiralık daire ve villa seçenekleri ile hem rahat hem lüks hem de özgür şekilde burada konaklayabilirsiniz.

Kimlik Değiştirmek İçin Son Tarih Ne Zaman?

Henüz kimliğini yenilememiş olan kişiler, kimlik değiştirmek için son tarihi merak eder. Siz de hala eski kimliğinizi kullanıyorsanız en geç ’e kadar başvuru yapmanız ve yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi gerekli evrakları hazırlayarak yanınızda götürmeniz gerekir.
Yeni kimlik alacağınız zaman öncelikle randevu almanız talep edilir. Böylece de çok daha hızlı ve de rahat bir şekilde işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Randevu işlemlerini gerçekleştirmek için de "Alo " olarak bilinen müşteri hizmetlerini arayabilir ya da internette "e-kimlik" sayfasından işlem yapabilirsiniz. Randevu saatinize uygun şekilde Nüfus Müdürlüğü’ne giderek gerekli evrakları oradaki ilgili personele teslim ederek yeni kimliğinizi kısa sürede alabilirsiniz. Yeni kimliğinizi aldığınız gibi Kuzey Kıbrıs’a gidebilir, aynı zamanda hem kamu hem de özel teşebbüs hizmetlerinden çok daha hızlı bir şekilde yararlanma imkânı bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşamak ve vatandaşlık konularında daha fazla bilgi edinmek isterseniz de “Kıbrıs’ta Vatandaşlık Alma” başlıklı blog yazımızı okuyabilir, merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

Geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuş yapılır mı? Geçici kimlik belgesi ile uçağa binilir mi?

Yeni kimlik kart&#; için ba&#;vuru süreci nüfus müdürlüklerine resmi internet sitesi üzerinden ya da ALO ça&#;r&#; merkezi hatt&#; arac&#;l&#;&#;&#; ile al&#;nan randevu ile ba&#;lar. Randevu verilen tarih ve saatten önce di&#;er tüm &#;artlar&#;n yerine getirilmesi gerekir. &#;stenen belgelerle randevuya gidilerek ba&#;vuru yap&#;l&#;r.

Nüfus müdürlü&#;ü ba&#;vuruyu de&#;erlendirmeye al&#;r. De&#;erlendirme s&#;ras&#;nda hiçbir sorun ya da engel ç&#;kmazsa yeni kimlik kart&#;n&#;n ç&#;kart&#;lmas&#; için i&#;lemler ba&#;lat&#;l&#;r. Ki&#;inin önceki mevcut kimlik kart&#; da ba&#;vuru s&#;ras&#;nda al&#;n&#;p kullan&#;lmaz hale getirilir. Ki&#;i bu süreci kimlik kart&#; olmadan geçirmek durumundad&#;r.

Ancak talebi söz konusu olursa nüfus müdürlü&#;ü ki&#;iye geçici kimlik belgesi verir. Bu belge tüm kurum ve kurulu&#;larda, resmi i&#;lemlerde kimlik yerine geçebilme özelli&#;ine sahiptir. &#;ki hafta süreli olarak verilir. Yeni kimlik teslim edildi&#;i anda geçerlili&#;ini kaybeder.

Geçici kimlik belgesi ile uça&#;a binilir mi?

Belediyelerde, okullarda, hastanelerde, s&#;nava girerken gibi birçok yer ve durumda geçici kimlik belgesini kimlik kart&#; yerine kullanmak mümkün olur. Geçici kimlik belgesi seyahatlerde de kimlik yerine geçebilir. Ayn&#; geçerlilik uça&#;a binilece&#;i zaman da söz konusudur.

Geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçu&#; yap&#;l&#;r m&#;?

Kimlik kart&#; ile girilebilen ve vize istemeyen tüm ülkelere geçici kimlik belgesi ile gidebilmek mümkündür. Ayn&#; &#;ekilde yurt içi seyahatlerde de geçici kimlik belgesi kimlik kart&#; yerine kullan&#;labilir.

Ki&#;inin yeni kimlik kart&#;n&#;n gelmesini beklerken yurt içinde seyahat etme durumu ortaya ç&#;kabilir. Böyle bir durum söz konusu oldu&#;unda nüfus müdürlü&#;ünden ba&#;vuru esnas&#;na geçici kimlik belgesi talep edilmi&#; olmal&#;d&#;r.

Al&#;nan geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçu&#;lar&#;nda seyahat etmek mümkün olur.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir