alaçatı sığacık arası kaç km / SIĞACIK VE SEFERİHİSAR GEZİLECEK YERLER| Biz Evde Yokuz

Alaçatı Sığacık Arası Kaç Km

alaçatı sığacık arası kaç km

  • İzmir – Sığacık arası mesafe 50 kilometredir. Özel aracınızla İzmir’den Sığacık’a 1 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir-Çeşme otoyolundan Çeşme güzergâhına giderken Seferihisar gişesini geçtikten sonra Seferihisar tabelasına sapıp 20 kilometre sonra Sığacık’a varabilirsiniz.

Contents

Sığacık izmir arası kaç km?

– İzmir merkezden Sığacık 52 km ve 50 dakika sürüyor. – Alaçatı – Sığacık arası 76 km, 1 saat sürüyor.

Seferihisar sigacik izmir arasi kac km?

Seferihisar, İzmir ile Konak/ İzmir arası 48 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 49 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 37 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 32 dakika sürede tamamlayabilirsiniz. Dizel bir araç bu mesafede ortalama 2.64 Lt, benzinli bir araç ise 3.84 Lt yakıt tüketir.

Izmir otogar Sığacık arası kaç km?

İzmir – Sığacık arası mesafe 50 kilometredir. Özel aracınızla İzmir ‘den Sığacık ‘a 1 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir -Çeşme otoyolundan Çeşme güzergâhına giderken Seferihisar gişesini geçtikten sonra Seferihisar tabelasına sapıp 20 kilometre sonra Sığacık ‘a varabilirsiniz.

Sığacık ta nereler gezilir?

Seferihisar Sığacık Gezilecek Yerler

  • 1. Sığacık Kalesi. Sığacık Kalesi’nin içi.
  • 2. Sığacık Üretici Pazarı Sığacık, pazar günleri kurulan üretici pazarıyla İzmir’in en gözde pazarlarından birine sahip.
  • 3. Kaleiçi sokakları
  • Teos Antik Kenti.
  • Teos Marina.
  • Değirmen.
  • Büyük Akkum Plajı

İzmir Merkez Seferihisar kaç km?

Seferihisar ‘a Özel Araç İle Ulaşım İzmir şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan Seferihisar ilçesine özel araba ile yolculuk ortalama 45-50 dakika sürmektedir.

Izmir Merkez Çeşme arası kaç km?

İzmir Çeşme Arası Kaç Km dir? İzmir Merkez Çeşme Merkez Arası Tam 86,8 KM ‘dir. Arabayla ortalama 59 Dk. ‘da gidilmektedir.

Izmir urla arası kaç kilometre?

İzmir Urla arası 39 Km ‘dir. Bu mesafe 35 dakika sürmektedir.

Alaçatı izmir arası kaç km?

İzmir ve Alaçatı ‘nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 70 km ‘dir.

Sığacık dolmuşları nereden kalkıyor?

İzmir- Sığacık dolmuş: Üçkuyular İlçe Terminali ya da İzmir Otogarı’ndan kalkan Seferihisar dolmuşları ile Sığacık yol ayrımına kadar gelinebiliyor. Yol ayrımında indikten sonra Sığacık dolmuşları aracılığıyla bu şirin mahalleye gidebilirsiniz.

Sığacık ta nerede denize girilir?

Bu nedenle tatilcilerin birçoğu da her sene burayı tercih etmektedir.

  • Akkum Plajı Akkum Plajı Sığacık bölgesine en yakın ve en popüler plajlardan birisidir.
  • Akarca Plajı Mavi bayraklı olan Akarca Plajı halk plajıdır.
  • Emeksiz Plajı
  • Altınköy Plajı
  • Girlen Plajı
  • Siteler Bölgesi.

Sığacık da nerede kalınır?

Seferihisar Sığacık ‘da Nerede Kalınır?

  • Mona Glamping Caravan Suits.
  • Mandalin Pansiyon.
  • Gardenya Butik Otel.
  • Monza House Otel.
  • Ion Slow City Hotel.

Sığacık köy pazarı hangi gün?

Biri şehir merkezinde Salı günleri kurulan Seferihisar köy pazarı, diğeri de Sığacık kale içinde Pazar günleri kurulan Sığacık üretici pazarı.

Sığacık pazarı hangi günler açık?

Seferihisar’da Cuma günü kurulan Pazar, gıda dahil her şeyi bulabileceğiniz oldukça büyük bir pazardır. Pazar günleri meşhur Sığacık Pazarı ‘nı gezerken leziz yemeklerin yanı sıra dayanışmanın, üretkenliğin ve sanatın bu küçük kasabada nasıl sentezlendiğine tanık olursunuz.

Şirince de nerelere gidilir?

Şirince Gezilecek Yerler

  • Şirince Çarşısı Şirince ‘de yaşamın merkezi çarşıda.
  • 2. St. John Baptist Kilisesi.
  • 3. Taş Mektep.
  • Nişanyan Evleri.
  • Hodri Meydan Kulesi.
  • Nesin Matematik Köyü
  • 7. Tiyatro Medresesi.
  • 8. Nişanyan Kaya Mezarı

İzmir Çeşme Ilıca ile Sığacık Seferihisar Arası Kaç Km?

İzmir Çeşme Ilıca Sığacık Seferihisar Kaç Km

İzmir Çeşme Ilıca ile Sığacık Seferihisar arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 70 Kilometre mesafededir. İzmir Çeşme Ilıca Sığacık Seferihisar arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 1 saat 3 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün 12:34 olacaktır.

İzmir Çeşme Ilıca Sığacık Seferihisar Km Yakıt Hesaplama

İzmir Çeşme Ilıca ile Sığacık Seferihisar yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 70 Km mesafede 4,6 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺109 olur. Dizel bir aracınız varsa 3,9 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺85 olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺47 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺109₺85₺47

NOT: , 18.06.2023 tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: 24 TL, Motorin: 22.13 TL, LPG: 10.59 TL'dir. Benzinli aracın 100 Km'de 90 km/s hızında ortalama 6.5 Litre, dizel aracın ise ortalama 5.5 Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

İzmir Çeşme Ilıca Sığacık Seferihisar Yol Tarifi

İzmir Çeşme Ilıca Sığacık Seferihisar Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. İzmir Çeşme Ilıca hava durumu veya Sığacık Seferihisar hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

SIĞACIK & SEFERİHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER, İZMİR

Seferihisar Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u yani sakin şehri. 3-4 sene önce ilk kez geldiğimizde Sığacık’ın (Seferihisar’ın Sahil Kasabası) muazzam restore edilen sokaklarının fotojenikliği, pazar günleri burada kurulan üretici pazarı, az bilinen Teos antik kenti ile kalbimizi çalmıştı.

Bu sene (2019 yazı) Sığacık’ı tekrar ziyaret ettiğimizde ise biraz içimiz burkuk ayrıldık. Gelenlerin tekrar tekrar gelmesi, eve döndüklerinde de eşlerine dostlarına önermesi ile popülerleşmiş, dışarıdan gelen esnaf yerel halkın ev ve işletmelerine yerleşmiş, pek o “sakinliği” kalmamış.

“Eyvah Alaçatı gibi olacak!” diyenler ise derin bir nefes alabilir. Alaçatı lüksününden çok uzak, börekçi, nakışçı teyzeleri ile daha yerel bir tarzda gidiyor. Kimisine göre bu çok iyi, kimisine göre kötü. Artık size ne ifade ediyorsa…

Nereden bakarsanız bakın, Sığacık’ın sokakları, Seferihisar’ın serinleten plajları bir günününüz ayırmaya değer. Seferihisar ve Sığacık’ın gezilecek yerlerini sizin için çıkardık, seçmesi kolay olsun diyen keyif aldığımız yerleri ♡ ile işaretledik.

İzmir’den diğer gezilecek yer önerilerimizi de buradan okuyabillirsiniz: İzmir

Index

Seferihisar Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Seferihisar’a Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Seferihisar’a uçakla gelecekseniz, size en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Fakat uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Seferihisar ve Sığacık’a Ne Kadar Zaman Ayırmak Lazım?

Biz programımızı söyle çizerdik: Önce Doğa Okulu’nda katılmak istediğimiz bir eğitim var mı bakardık. Varsa eğer, planımızı ona göre şekillendirirdik. Eğitimin süresine göre ayırmanız gereken vakit değişebilir.
Eğer eğitim yoksa, bizce buraları görmeye 1 gün yeter: Sabah Sığacık’ı gezerdik. Pazar gününe denk getirmek özellikle pazarı yakalamak için iyi olur. Sonra çıkıp Teos’u gezerdik. Öğleden sonrayı da Büyük Akkum’da denize girerek geçirirdik. Burada güneşi batırdıktan sonra da Artemis’te enginarlı bir akşam yemeği çekerdik.


Sığacık’ta Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Sığacık’ta büyük oteller yerine ağırlıklı olarak butik oteller, küçük oteller ve pansiyonlar var. Kaleiçi’ndeki tarihi evlerden bazıları pansiyon olarak işletildiğinden bu güzel evleri sadece seyirle kalmayıp, içinde yaşamak neye benziyor deneyimleyebiliyorsunuz. Tercih ederseniz aralarda yepyeni yapılar da var. Aynı zamanda bölgede çok güzel kiralık evler de var. Bizim önerdiğimiz otelleri ve evleri aşağıda bulabilirsiniz.

Mandalin Pansiyon $$


Sığacık Kaleiçi’nin en popüler pansiyonu. Bunun sebebi içinin 2017’de yenilenmiş olması. Tek gecelik misafir kabul etmiyorlar. İncelemek için TIKLAYIN.

Mellow Blue Boutique Hotel $$


Sığacık kale içi bölgesinde, geniş bahçe konseptine sahip, a la carte restoranı buluna bir butik otel seçeneği. Her gün kontinental kahvaltı sunuluyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Sığacık’ta Taş Ev $$


Sığacık’ta Mandalina ve zeytin ağaçları içerisinde sakin bir taş ev seçeneği. 6 kişi kapasiteli, tek yatak odasında 4 yatak bulunuyor ve tek banyolu. İncelemek için TIKLAYIN.

Seferihsar’da Müstakil Villa $$


Seferihisar’da, 8 kişi kapasiteli, 4 yatak odasında 6 yatak olan, 4,5 banyolu ve havuzlu bir villa seçeneği. İçinde wifi, mutfak, çalışma alanı mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Sığacık’taki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Sığacık’taki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
– Sığacık’taki tüm KİRALIK EVLER için TIKLAYIN.

Tüm fiyat karşılaştırmalarını kişi başı maliyetlere göre yaptık. Kalabalık bir arkadaş grubuyla seyahat edecekseniz, ev kiralaması yaptığınızda kişi başı maliyetler çok daha düşüyor. Fakat çevrede çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler var. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Seferihisar’a geldiğinizde sadece Sığacık merkezle sınırlı kalacaksanız araçlı olmanız şart değil. Çok küçük bir yer ve her şey birbirine yakın mesafede. Fakat Sığacık için bir gün ayarmanız kafi olur. İkinci gününüzde denize girmeye ve çevredeki gastronomi noktalarını deneyimlemek isteyeceksiniz. Bu nedenle eğer kendi aracınız ile gelmiyorsanız, araç kiralamanızı öneririz. İzmir Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.

Seferihisar Türkiye’nin İlk “Sakin Şehri” (Citta Slow)

İzmir Seferihisar, Türkiye’nin ilk Citta Slow’u yani “Sakin Şehri”. Seferihisar’ın 2009 yılında aldığı bu ünvan şehirleşme ve küreselleşme karşısında, mimarisi, kültürü, gelenekleri, zanaatleri bozulmadan bugüne gelen, nüfusu 50 binin altındaki yerleşkelere İtalya’daki bir komite tarafından veriliyor ve sıkı denetleniyor. Citta Slow’un en temel hedeflerinden biri de yerel topluluklarda ve kasabalarda eco-gastronomi pratiklerini günlük hayatın içine sokarak “Slow Food” felsefesini geliştirmek. Slow Food, Amerika’nın liderliğinde dünyayı ele geçiren fast food akımına tepki olarak İtalya’da doğmuş bir akım. Yani aslında yavaş olmakla bir alakası yok, ismini fast food’a itiraz eden bir kelime oyunundan alıyor. Slow Food yemeğin küreselleşmesi ve sağlıksızlaşmasına karşı ata mutfağına tutunmak demek.

Seferihisar’da ekonomik faaliyetlerin temelini tarım ve özellikle de zeytincilik oluşturuyor ama narenciye ve enginar yetiştiriciliği de önemli gelir kaynaklarından. Burada nüfusun % 80’i tarımla uğraşıyor. Öte yandan balıkçılık ve turizm de ilçe ekonomisine katkı veren önemli sektörlerden.

Seferihisar’da Gezilecek Yerler

Teos Antik Kenti, Sığacık Kalesi ve Marinası, Sığacık Pazarı mutlaka gezilmesi gerek yerleri. Denk gelirseniz Kale Meydanı’nda yazın konserler de oluyor. Ayrıca buraya kadar gelmişken Sığacık’a yarım saat uzaklıktaki Seferihisar Doğa Okulu’na bir uğrayın deriz. Zihninizi açacak bir yer olduğuna emin olabilirsiniz.

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Teos Antik Kenti
  2. Sığacık Kaleiçi
  3. Sığacık Kalesi
  4. Sığacık Pazarı
  5. Teos Marina
  6. Doğa Okulu
  7. Akkum Plajı
  8. Akvaryum Plajı
  9. Akarca Halk Plajı

Yeme-İçme

  1. Artemis Restaurant
  2. Milos Balık
  3. La Dude Art Cafe
  4. Dut Gibi
  5. Cartel Coffee & Cocktails
  6. Fehu Konak
  7. Jolly Boys Cafe & Bar

Alışveriş

  1. Zeybekoğlu Mandıra

1. Teos Antik Kenti, Seferihisar ♡

teos-seferihisar

Tarihle aranız nasıl bilmiyoruz ama bu zeytin ağaçları içinde kaybolmuş antik şehir sırf doğa yürüyüşü niyetine bile uğranabilecek bir yer. Sığacık’ın en önemli tarihi değeri, M.Ö. 1000 yıllarında Akalar’dan kaçan Giritliler tarafından kurulan ve daha sonra İonialıların kenti olan Teos Antik Kenti. Buradaki en temel yapı da İyon düzenindeki Dionysos Tapınağı. Buradaki tapınak dünyada Şarap Tanrısı Dionysos’a adanan en büyük tapınakmış. Tabi sadece sütun, kaide ve sütun başlığı gibi temellerinden bahsetmek mümkün. İçinde bir de hala konserler verilen amfitiyatro da var.

Kalıntılar çok büyük bir alana yayılıyor. Her yerini gezmek istiyorsanız 2 saat ayırın deriz. Ama onun yerine kapıdaki görevliden en canalıcı yerlerini öğrenip 1 saatte de gezebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Sığacık’ın Film Seti Gibi Sokakları ♡

sigacik

Evet burası Türkiye’nin huzur başkenti net! Sığacık, Seferihisar merkezden 5 km uzakta, Kanuni’nin Rodos seferi için yaptırdığı kalenin surlarının içine saklanmış, Arnavut kaldırımlı sokaklara dizilmiş, avlulu, cumbalı, tahta panjurlu konaklarla dolu mükemmel korunmuş mimarisi, aydın sakinleri ve ruhu dinlendiren güzelliği ile film seti gibi bir sahil kasabası. Tatilini hem deniz kıyısında, hem ruhu olan bir yerde geçirmek isteyenler için ideal yer. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Sığacık Kalesi

sigacik-kale-ici
Limanın hemen yakınında bulunan Sığacık Kalesi’nin Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. Ama depremler nedeniyle hasara uğrayan ve daha sonralarıAydınoğulları ve Osmanlılar döneminde birçok kez tamir gören kalenin tarihteki en önemli yeri, Osmanlılar döneminde Kaptan-ı DeryaPiri Reis’in önerisiyle Rodos Seferi’ne hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman’ın emri üzerine donanma komutanı Parlak Mustafa Paşa tarafından 1521-1522 yılları arasında Teos Antik Şehri harabelerinden taşınan taşlarlayeniden inşa edilip deniz üssü olarak kullanılması. Zaten Sığacık buranın içine kurulduğu için içerisini görmüş olıuyorsunuz. Bir de marina tarafına çıkıp dışarıdan görün deriz.

Sığacık bir kalenin surları içinde. Kalenin 3 kapısı var. 30 yıl öncesine kadar burada hala ahşap kapılar varmış, saat 22’de kale kapıları kapanırmış. 2 de bekçi beklermiş kapıyı. Malesef şu an bu kapıların nerede olduğu bilinmiyor.
NOT: Sığacık’ta arabayı park etmek dert. Zaten ufak bir yer olduğu için ilk bulduğunuz yere park etmenizi tavsiye ederiz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Sığacık Pazarı

sigacik-pazar-recel-tursular

Daha önceki gelişimizde şöyle yazmıştık;

“Slow Food felsefesi ile Seferihisar’da birçok yerel ürün pazarı kuruluyor. Bunlardan en ünlüsü Sığacık‘ta Pazar günleri kaleiçinde kurulan Üretici Pazarı. Bu pazarda, yiyecek-içecek-kullanılacak eşya olsun sadece burada üretilen ürünler, bizzat üreticisi tarafından satılıyor. Al sat yapılmıyor.”

Ancak son gidişimizde birçok kişinin al sat yaptığını söylediler. Yani fırından ekşi mayalı ekmeği, tepsi böreğini alıp, burada satmak gibi. Açıkçası ne kadarı karalama, ne kadarı gerçek biz de bilmiyoruz.

Öyle ya da böyşe bu pazarda en çok ev hanımları iş başında. Sığacıklı hanımların ellerinden çıkma ürünler hala pazarın en büyük artısı. Hiçbir pazarda bir arada göremeyeceğiniz kadar çok yiyecek tezgahı var.

Ama o kadar çok satıcı var ki, sokakların güzelliği şemsiyeler ve tezgahlarla maalesef örtülüyor. Biz o yüzden pazarın olmadığı günleri tercih ediyoruz.

NOT: Pazar, özellikle yazın çılgın kalabalık oluyor! Arabanızı uzak yakın demeden ilk gördüğünüz yere park edin deriz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Teos Marina

Hemen Sığacık’ın sahilindeki Teos Marina‘nın çarşısı halka açık. Aynı zamanda ücret karşılığı tenis kortlarını ve havuzunu da kullanabiliyorsunuz.

Teknesi olanlar da ücretlerin döviz değil, Türk Lirası olduğunu duymaktan mutluluk duyacaktır. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Seferihisar Doğa Okulu

doga-okulu-3

Doğa Okulu, Sığacık’a yarım saat – 24 km uzaklıkta bulunan Orhanlı Köyü‘ndeki altı dönümlük zeytinlik ve makiliğin içinde, eski Orhanlı İlkokulu’nun restorasyonu ile oluşturulmuş, Nesin Matematik Köyü, Bademler Tiyatrosu, Tiyatro Medresesi gibi imece usulü kendini çeviren, el emeği göz nuru bir oluşum.
Doğa Derneği, Seferihisar Belediyesi, Orhanlı Köyü Derneği gibi kurumlar, Orhanlı ve Seferihisar halkı, Alakır Nehri Kardeşliği gibi topluluklar, pek çok sanatçı, araştırmacı, düşünür ve gönüllü Doğa Okulu’nun kendi deymiyle “gövdesini” oluşturuyor.

Aslında Seferihisar’ın Citta Slow ünvanı almasıyla 2009 yılında başlayan proje 2014 Şubat ayında tamamlanmış. Bu sürece en çok destek olan sanatçılardan biri de Tarkan! Hatta okulun araştırma ve öğrenim çalışmalarını başlatmak için İstanbul ve Seferihisar’da iki destek konseri bile vermiş.

doga-okulu-4

İmece Usulü

Seferihisar Doğa Okulu, bir usta-çırak usulü öğrenim yeri. Burası sınıfları olmayan bir okul. Çünkü Seferihisar Doğa Okulu’nun sınıfları aslında doğanın ta kendisi. Her şey paylaşıma açık ve imece usülüyle işliyor.

Okul açıldığı günden beri geleneksel tarım ve mimari, ekoloji, sözlü kültür, doğa okuryazarlığı ve takvimi, sanat, doğa hukuku ve doğa felsefesi gibi alanlarda yamaklık ve çıraklık kursları veriyor. Eğitimleri örneklemek gerekirse: Kerpiç Okulu, Kuş Okulu, Yavaş Tarım Okulu, Zeytinyağı Okulu, Yeryüzü Okulu, Zeybek Okulu, Fotograf Okulu, Kopuz Okulu, Doğa Zamanı gibi gibi…Okulun diğer tüm çalışmalarını web sitelerindeki tohumlarımız ve usta çırak kursları bölümünden inceleyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

doga-okulu-2

Nasıl Doğa Okulu’nda Yer Alabilirsiniz?

Doğa Okulu’na katılmak ve destek vermek için bir mekan veya zaman sınırlaması yok. Bu yüzden destek için Doğa Okulu’nda fiziksel olarak bulunmanız gerekmiyor. Sizden gelen yeni ve yaratıcı fikirlere de her zaman açıklar. Fakat spesifik olarak nasıl katkıda bulunabilirim derseniz de katkı alanlarını şu şekilde sıralamışlar:

  • İster Anadolu’dan ister başka coğrafyalardan kültürel öğeleri fotoğrafla, videoyla veya yazarak belgeleyip Doğa Okulu’na göndererek,
  • Mahallenizdeki veya çevrenizdeki eski topraklarla görüşmeler yapıp, bu görüşmeleri videolu veya yazılı kayda alarak,
  • Okula maddi destek sağlayan can damarlarından biri olan“Yavaş Dükkan” konseptini tanıtıp bilfiil kullanarak,
  • Doğa ile iç içe olan fakat zamanla unutulmaya yüz tutmuş üretim pratiklerini hala devam ettiren yerler veya kişiler keşfederseniz, onların iletişim bilgilerini yollayarak,
  • Okulu sosyal medyadan da takip edip paylaşarak,
  • Zamanınız olursa kurslara katılıp, projelerde gönüllü olarak yer alarak,
  • Ve tabi ki ortak paylaşım ve imeceye dayalı yaşam biçimini olabildiğince hayat felsefesi haline getirerek katkıda bulunabilirsiniz.

Seferihisar Mandalina Festivali

sigacik-kalesi

Her yıl Eylül-Kasım arasındaki bir tarihte Sığacık’ta gerçekleştiriliyor. Festivalin 2015 yılında 16.’cısı düzenlenmiş. Amaç yerel mandalinayı tanıtmak. Sokak şenlikleri ve konserler oluyor.Tabi Mandalina Güzeli, En İyi Mandalina,En İyi Üretici, En İyi Mandalinalı Yemek ve Tatlı yarışmaları festivalin olmazsa olmazlarından.

Seferihisar Plajları

seferihisar-plajlari

Seferihisar’ın etrafı mavi bayraklı plajlarla çevrili: Sığacık Büyük Akkum, Ekmeksiz, Akarca ve Ürkmez Plajları. Seferihisar Belediyesi’nin tüm plajlara şemsiye ve şezlong koyduğunu da hatırlatalım. İzmir’den daha fazla plaj önerisi için İzmir Plajları yazımıza göz atabilirsiniz.

Bizim tercih edeceğimiz yer açık ara Büyük Akkum olur. Ama giriş ücretli olduğundan civardaki halk plajlarını da yazdık:

🏊 Sığacık Büyük Akkum Plajı

Burası buz gibi suda yüzmeyi sevenler için. Plajı kum. Biraz rüzgarlı olabiliyor. Haftasonları tıka basa dolunca pek keyifsiz oluyor.  Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

🏊 Ürkmez (Akvaryum) Plajı

Huzur arayanlara bire bir ama haftasonu için garanti veremeyiz. Denizi berrak ve temiz. Fakat şimdiden uyaralım: Çabuk derinleşen denizi ve sahili taşlı plajı var. Konum için tıklayın.

🏊 Akarca Halk Plajı

Daha sakin ve beach club kafasında olmayan yerden denize girmek için ise Sığacık’a arabayla 7dk uzaklıktaki Akarca Halk Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Halk plajı olsa da burada da işletmeler var. Denizi biraz çakıllı ve serin. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

🏊 Ekmeksiz Plajı ♡

Ne yazık ki Ekmeksiz Plajı 2015’de arazi, ihaleler vs. durumlarından halka kapatıldı. Oysa ki buranın çok kıymetli plajlarından biri. Umarız ilerleyen zamanlarda açılır. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Bu Videoyu İzlerseniz Gezinizi Çok Daha İyi Planlarsınız

Yeme-İçme

sigacik-restoran

🍴 Artemis Restoran – Enginar Cenneti ♡

Burası Sığacık içinde değil ama Seferihisar’da, Sığacık yakınlarında, gerçekten özel bir yer: 10 dönüm enginar tarlasının yanında ağaçların altında bir aile işletmesi. Tarladan sofraya, kendilerine özgü 15 çeşit enginar yemeği yapıyorlar. Enginar dondurmasından çorbasına, çayından güvecine… Çok ender enginar yemekleri var. Salaş ve farklı bir yer. Canlı yayını videomuzdan Enginar Cenneti Artemis Restoran’daki deneyimimizi izleyebilirsiniz. Et oburlar korkmasın, et yemekleri de var. Adres: Azmak Mevki No:78, 35460 Düzce Köyü, Seferihisar Tel: 0232 746 8154 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

🍴 Milos Balık ♡

Sığacık kaleiçindeki, Milos buraların en ünlü rakı-balık mekanı. Samimi bir Rum Meyhanesi konseptiyle deniz mahsulleri ve taze meze çeşitleri var. İsli uskumrusu, kalamarı, atomu, güveci ve fesleğenli mezgiti meşhur. Asmalar altındaki masalarıyla ambiyansıyla, gelen kitlesiyle sevilesi bir yer. Adres: Sığacık Mahallesi, Şadırvan Meydanı 9/11, Kaleiçi Tel:(0232) 745 7503 Konum için tıklayın. Haritada 2/span> numara.

🍴 Sığacık Köy Ürünleri Pazarı

Türkiye’nin Slow Food köyüne gelip de pazarından sığacıklı hanımların elinden taze taze çıkan ürünlerden tatmadan gitmek olmaz. Pazar günleri kurulan tezgahlarda bilimum ev yapımı poğaça, kurabiye, pasta, kremalı börek sütlü çörek… Eğer bir Pazar günü buradaysanız, bir tezgahtan diğerine, herşeyden tada deneye arşınlamak lazım sokaklarını Sığacık Kaleiçi’nin. Adres: Sığacık, 137. Sk. 40 B, 35460 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

🍴  La Dude Art Cafe

Sığacık kaleiçinde oturanlara sorduğumuzda üst üste akşam yemeği önerisi olarak burayı aldık ama test edemedik. Sahibi burayı insanların hem yöresel yemekleri yediği, hem de sanat konuştuğu bir sanat ortamı olarak planlamış. Yerliler burayı önerdiklerine göre vardır bir hikmeti. Adres: Liman Caddesi, No:32, Sığacık Mahallesi,Kaleiçi  Tel: +90 507 830 1896 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

🍴  Dut Gibi

Dut Gibi de Kaleiçi’nin yeni nesil meyhane konseptindeki en yeni mekanı. Güveçte sebzeli levrek gibi balık çeşitleri, et ızgaralar ve Ege mezelerine doyabileceğiniz bir mekan yaratmışlar. Adres: Sığacık Mahallesi 129 Sokak No 52 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Gece Hayatı

Cartel Coffee & Cocktails

Sığacık’taki en zevki bar. Pek öyle dans ortamı yok, daha çok muhabbet yeri. Müzikleri ve kendine has kokteylleri de başarılı. Gündüzleri de kahveye uğrayabilirsiniz. Adres: Sığacık Mah, Akkum Cd. No:9, 35460 Seferihisar Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Fehu

Sığacık’ın içindeki bahçe içindeki bar. Aynı zamanda içinde bir de 3. dalga kahve evi var. Buzlu Americano’dan Frappe’ye, Türk kahvesinden sahlepe, hem soğuk hem sıcak  çok fazla seçenek var. Cheesecake’leri de başarılı. Adres: Sığacık Mah.127 Sok. No:33 Seferihisar Tel:+90 536 851 24 75 Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Jolly Boys

Sığacık sahilinden Marina tarafına yürürken önünden geçeceğiniz canlı müzik mekanı. Adres: Sığacık, Liman Cd. No:24, 35460 Seferihisar/İzmir Tel: +905423323475 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Seferihisar’dan Ne Alınır?

Armola peyniri – Seferihisar’a özgü, evlerde yapılan bir peynir türü. Keçi sütünden, beyaz peynir, süzme yoğurt ve az tuzlu lor ile yapılan bir lezzet. Zeybekoğlu Mandıra adlı dükkandan satın alabilirsiniz. Adres: Camikebir, 85. Sk. No: 1, 35460 Seferihisar Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Mandalina – Seferihisar’ın satsuma cinsi mandalinaları ünlü. Sonbahardan itibaren bulabilirsiniz.

Seferihisar Nerede, Sığacık Nerede?

sigacik-nerede

Haritadan gördüğünüz üzere Seferihisar İzmir yarım adasının güneyinde, tam yarımadanın bittiği yerde.
Sığacık ise Seferihisar’ın bir sahil kasabası.

Peki, İzmir’den Seferihisar kaç kilometre?
İzmir merkezden Sığacık 52 km ve 50 dakika sürüyor. 
– Alaçatı – Sığacık arası  76 km, 1 saat sürüyor.
– İzmir Adnan Menderes Havalimanı – Sığacık arası 70 km ve 1 saat sürüyor.

Sığacık ve Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

İzmir’den otobüs:  730 Numaralı belediye otobüsü le Seferihisar’a geldikten sonra, Migros önünden geçen ve Sığacık yönüne giden yeşil dolmuşlara binerek rahatça ulaşabilirsiniz.
Dolmuşla: İzmir Üçkuyular İlçe Terminali’nden Ürkmez – İzmir  ya da Seferihisar – İzmir dolmuşlarına atlayabilirsiniz
Arabayla: İzmir – Çeşme otoyoluna girin. Seferihisar çıkışından çıkın. Sığacık ya da Teos tabelalarını takip edebilirsiniz. (Teos Sığacık’tan sonra)

İZMİR 2 BOYUTLU KENT REHBERİ

UYGULAMA HAKKINDA

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğümüz personellerince hazırlanan İzmir 2 Boyutlu Kent Rehberi, Coğrafi Bilgi Sistemi Veri Tabanı Sunucusunda (CBSVT) depolanan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki coğrafi verilerin sunumunu sağlayan bir yazılımdır. Uygulama, kullanıcıların veriye farklı sorgular ile (adres, pafta, koordinat, önemli yer bilgisi vb.) hızlı bir şekilde ulaşımını sağlayarak belirli şablonlarda ekran ve yazıcı raporlarının alınmasını, temel verilerin bir arada görüntülenmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte uygulama, kullanıcıların günlük iş ve projeleri için önbilgi edinmeleri amacıyla hazırlanmış olup veriler ile ilgili kesin bilgilerin ilgili birim/kurum arşivinden alınması gerekmektedir. Uygulamada kontrol panelindeki butonlar ile katmanların kontrolü, ölçüm (alan, uzunluk) ve çıktı işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

VERİLER HAKKINDA

Rehberde yer alan adres,önemli yer, 1/1000 uygulama imar planıverileri Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından gerekli topolojik kontroller ve düzeltmeler yapıldıktan sonra veri tabanına aktarılmaktadır. CBS Müdürlüğü tarafından geliştirilen veya geliştirilmesi sağlanan yazılımlar aracılığıyla aktarılan bu veriler İzmir 2 Boyutlu Kent Rehberi uygulamasından da görülebilmektedir. Yayınlanan veriler 15 günlük periyotlarda güncellenmektedir.

Ortogörüntü

2005 yılı Kasım ayında alımı yapılan ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından kıymetlendirilen 1m çözünürlüklü renkli IKONOS uydu görüntüsü ile Harita Şube Müdürlüğü tarafından uçak ile alımı gerçekleştirilen 2010 yılına ait yaklaşık 50cm konum hassasiyeti olan renkli ortogörüntülerden oluşmaktadır.

Adres Verileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanında kalan 30 İlçedeki 1306 Mahalle/köy, 59369 yol, 223773 yol fotoğrafı, 838961 bina, 2478124 bina fotoğrafı, 1476011 kapı no, 2147517 bağımsız bölüm, 33344önemli yer verisinden oluşan Coğrafi Adres Bilgi Sistemi (CABS) verilerinden oluşmaktadır. Bu kapsamda yol tiplerine, fotoğraf bilgilerine, binaların isim, kat adeti, kullanım niteliği, bağlı olduğu sokak ve fotoğraf bilgileri ile bağımsız bölüm sayıları ve kullanım amaçlarını içeren bilgilerine de ulaşılabilmektedir.

Çevre Düzeni Planı Verisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanını kapsayan 2010 yılı 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planıdır.

PAFTA LEJANTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetki alanımızı kapsayan 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ülke pafta lejantı ile 1/1000 ölçekli imar pafta lejantından oluşmaktadır.

Koordinat Bilgileri

Rehberde sunumu yapılan veriler; ITRF-96 Datumundaki Transfer Merkator(TM)-3° Projeksiyonunda tanımlıdır

İLETİŞİM

Her türlü soru ve öneriliriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü
1253 sok. 2/4 Oğuzlar Ek Hizmet Binası 35290
Oğuzlar/Konak/İZMİR
Tel : 0 232 293 17 38
Fax: 0 232 293 39 37
E-Posta: [email protected]

Hızlı Arama

Mahalle, sokak, cadde, koordinat vb. bilgi girilerek arama yapılıp istenilen yere gidilir. Çıkan sonuçlarda 360° (panorama) kısmına tıklanırsa panorama görüntüsü de açılır.

Adres Ara

İlçe, Mahalle, Cadde/Sokak ve kapı numarası bilgisiyle istenilen adres bulunur.

Ada/Parsel Ara

İlçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri ile arama yapılır.

Pafta Ara

Pafta türü, ölçeği ve adı ile arama yapılır.

Görüntü Kaplamaları

Hava fotoğrafı, uydu fotoğrafı, raster harita ve çevre düzenleme planlarının altlık olarak açılıp kapanması sağlanır. Aynı şekilde adresin görünürlüğü de ayarlanır.

Harita Görünümü

Harita görünümünde altlık olarak uydu görüntüsünün açılıp kapanmasını sağlar. <

Koordinat

Haritanın sağalt köşesinde bulunan koordinat aracı, harita üzerinde farenin gezdiği yerlerin koordinatını gösterir.

360° (Panoramik Görüntü Aç-Kapat)

Haritadaki panorama noktalarını gösterir. Mavi renkteki panorama noktaları tıklandığında o noktadaki panorama ekranı açılır. Panorama ekranı açık iken 360° tuşuna basılırsa açık panorama ekranını kapatır.

İzmir’i Keşfet

Bu özellikle bölgesel olarak ya da tüm İzmir’deki nöbetçi eczaneler,acil toplanma yerleri, sağlık, eğitim, kamu kurum kuruluşları, dini tesisler, sosyal hizmetler, kültür-sanat, müze, antik kent ve tarihi yerleri bulmaya yarar; telefon ve adres bilgilerini sunar.

Büyüt/Küçült

Harita ekranında yakınlaşma ve uzaklaşma işlemleri yapılır.

Tam Görünüm

Haritayı merkezde Konak olacak şekilde ekrana sığdırır.

Pafta İndeksi

Harita üzerinde imar 1/1000, ülke 1/1000, ülke1/5000 ve ülke 1/25000 pafta indeksleri açılıp, görüntülenebilir.

Ekranı Temizle

Temizle aracı harita ekranı üzerindeki pencereleri kapatır ve yapılan çizimleri silerek ekranı temizler.

Poligon Ölçüm Aracı

Harita üzerinde alan ölçmek için kullanılır. Farenin sol tuşuna tıklayarak çizime başlanır, çift tıklayarak çizim bitirilir. Çizim bitiminde alan bilgisi ekranda gözükür.

Uzunluk Ölçüm Aracı

Harita üzerinde uzunluk ölçmek için kullanılır. Farenin sol tuşuna tıklayarak çizime başlanır, çift tıklayarak çizim bitirilir. Çizim bitiminde uzunluk bilgisi ekranda gözükür.

Yazdır

Uygulama ekranında görünen kısmın yazdırılmasını sağlar.

Sağ-Tuş Menüsü

Harita ekranında fare ile sağ tıklandığında açılan menüden istenilen araçlar seçilebilir.

Yakında Ara

Çevrede belirli mesafe aralıklarında nöbetçi eczane,acil toplanma yerleri, sağlık, eğitim, kamu kurum ve kuruluşları, dini tesisler, sosyal tesisler, kültür-sanat merkezleri ve tarihi yerler aranabilir.

Detay Bilgisi

Mahalle, yol ve bina yapıları gibi harita üzerindeki detaylar hakkında bilgi verir.

Hakkında

Uygulama ve uygulamada kullanılan veriler hakkında bilgi içerir.

Temizle

Harita ekranı üzerindeki pencereleri kapatır ve yapılan çizimleri silerek ekranı temizler.

Panorama Menüsü

Harita menüsündeki 360° aracı ile aktif olan panorama noktalarını tıklayarak panorama penceresi açılır.

Parlaklık

Panorama görüntüsünün parlaklık ayarı yapılır.

Büyüt/Küçült

Panorama ekranında yakınlaşma ve uzaklaşma işlemleri yapılır.

Tam Ekran

Panorama görüntüsünün ekranı kaplamasını sağlar.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır