sakal beyazlamasına ne iyi gelir / Saç Beyazlık Giderici Fiyatları ve Yorumları - Trendyol

Sakal Beyazlamasına Ne Iyi Gelir

sakal beyazlamasına ne iyi gelir

Beyazlayan sa&#;ların eski rengine d&#;nmesi m&#;mk&#;n m&#;?

Haberin Devamı

Bu araştırmada söylendiği gibi beyazlayan saçların rengi geri döner mi? diye sorduğumuzda Kutlubay, “Beyazlaşan saçların eski rengine dönme ihtimali var fakat olasılık düşüktür” yanıtını veriyor ve ekliyor.

“Eğer ki beyazlaşmaya neden olan vitiligo, vitamin eksiklikleri, stres ve depresyon gibi bir durum varsa ve bu sorun tedavi edilirse saçlar eski rengine dönebilir. Sebep ne kadar erken ortadan kaldırılırsa, saçlar o kadar hızlı eski haline döner. Gençlerde daha etkilidir. Özellikle yaşlı bireylerde sorunu çözmek saç beyazlamasını tedavi etmeyebilir, işe yaramazsa saç boyama gibi ya da doğal boyalardan kına gibi kozmetik çözümler tercih edilebilir. Bir başka yöntem PRP’dir. Kişinin kendi kanını alıp, hücrelerine ayrıştırıp, saçlı deriye enjekte ederiz. Burada amaç, salgılanan büyüme faktörlerinin melanin sentezini uyarmasıdır.”

Yasemin Fatih Amato, genç yaşlarda saç kökündeki melanin pigmentlerini yapan hücrelerin sayısının - /mm2adet civarında olduğunu, zamanla melanin üreten hücre sayısı ve hücrelerin üretiminin azaldığını söylüyor. 

Beyaz saç tellerinin de tıpkı renkli saç telleri gibi esnek ve uzama hızlarının da aynı olduğunu, yani beyazlaşan saçların yapısının değişmediğini, pigment azaldığı zaman gri, pigment yok olduğu zaman beyaza dönen saçların kalitesinin renginden çok yaşlanma belirtileriyle birlikte bozulduğunu belirten Amato, ağır anemi, hipertiroidi, ağır endokrin hastalıklar, beslenme bozukluğu ve kanser hastalarında hızlı beyazlanmanın söz konusu olabileceğini ancak bu olumsuzluklar ortadan kaldırılırsa grileşmeye başlayan saçlarda geriye dönüşün mümkün olacağını söylüyor.

BEDEN VE RUH SAĞLIĞI BİR ELMANIN İKİ YARISI

Numan Konuk, bu araştırmanın kozmetik amaçlı yapıldığını, Marie Antonette sendromu olarak da bilinen ağır stres karşısında saçların aniden beyazlamasının psikosomatik olgulardan biri olduğunu çünkü beden ve ruh sağlığının bir elmanın yarısı gibi birbirini tamamladığını söylüyor.
Yakın zamanda Harvard Üniversitesi araştırmacılarının bu olgunun mekanizması üzerine bir araştırma yaptıklarını belirtiyor ve araştırmanın detaylarını anlatıyor.

“Stres sonrasında böbrek üstü bezinden kortizol hormonunun yani adrenalinin salınmasının bütün beden organları üzerine olumsuz etkiler yaptığı bilinmekte seafoodplus.info bu araştırmacılar kortizol salınmasını devre dışı bıraktıkları (böbrek üstü bezini çıkartarak) halde saçlardaki beyazlamanın durmadığını tespit ettiler. Saçlara rengini veren kıl kökündeki pigmentlerin “sempatik sinir sistemi” aracılığı ile her bir kıl folikülüne giderek pigmentleri yenileyen kök hücreleri tükettiğini buldular. İşleyen bu mekanizma sonucunda bu kök hücreler pigment üreteceği yerde pigment depolarını boşaltıcı bir işlev görür hale gelip saçın renklenmesinin önüne geçiyor. Dolayısı ile stresi azaltmanın saçlardaki erken beyazlamanın önüne geçilebileceği yönünde araştırmalara yönelindi.” 

Konuk, prematüre-erken saç beyazlamasının her zaman bir hastalığa ya da strese işaret etmeyeceğinin altını çiziyor. Genetik faktörler ya da stresten başka faktörlerin de aynı sonucu doğurabileceğini ekliyor.

SAÇI BOYAMAK VE BEYAZ SAÇ TELLERİNİ KOPARMAK BEYAZLARI ÇOĞALTMAZ

Kutlubay bilinenin aksine saç boyamanın saçların erken beyazlamasına neden olmadığını, bazı uzmanların saç boyalarının içinde bulunan bir takım maddelerin beyazlaşmayı kolaylaştıracağını iddia etseler de; bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek olmadığının altını belirtiyor.

Yine en sık dile getirilen yanlışlardan biri de beyaz saçları koparmanın Beyaz saç tellerini çoğaltacağını düşüncesinin çok yanlış olduğunu söyleyen Kutlubay, koparılan saç telinin diğer saç köklerini etkilemeyeceğini ve bu konuda endişe duymaya gerek olmadığını vurguluyor.

Kaynak: Daily Mail, BBC News

Sakallarım Beyazladı Sakal Beyazlaması Neden Olur?

Sakal Beyazlamasının Nedenleri ve Etkili Çözümleri

Sakal ağarması, beyazlaması erkeklerin bir kısmını üzen bir durumdur. Sakal beyazlaması Vitiligo hastalığından, strese, yaşlanma  gibi çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir.

Erkeklerde Sakal Beyazlaması Neden Olur?

Ten rengimiz, saçlarımızın, gözlerimizin, kirpik ve kaşlarımızın rengi melanin pigmentine bağlıdır. İşte bu pigment, sakallara da renk vermekten sorumludur. Eğer bir erkeğin vücudunda melanin pigmenti azalırsa sakalları beyazlar. Yaşın ilerlemesiyle beraber melanin pigmentini üreten melanosit hücreleri artık işlevini eskisi gibi yerine getiremez olur ve zamanla tamamen aktifliğini kaybeder. Yani melanin pigmenti önce daha az üretilmeye başlar, bir süre sonra hiç üretilemez. İşte yaş ilerledikçe saçlara ve sakallara ak düşmesinin nedeni budur.

Sakal ve saç beyazlaması erken yaşlarda meydana geldiyse, sorunun genetik olduğu düşünülür. Anne veya baba erken yaşta böyle bir problemle karşılaştıysa, bireyin de bu durumu yaşaması muhtemeldir. Eğer kişide melanin pigmenti doğuştan yoksa, bu duruma vitiligo denir ve görülme sıklığı % arasındadır. Vitilogo durumunda vücut kılları ve derinin bazı bölgeleri doğuştan beyazdır. Öte yandan erken yaşta saç veya sakal beyazlaması, başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Onlardan bazıları aşağıda bildirilmiştir.

Sakal beyazlamasının en önemli sebeplerinden biri vitamin eksikliğidir. Özellikle B12 vitamininin yetersiz oluşu, sakalların ağarmasına yol açmaktadır.

"Üzüntüden saçlarına ak düştü." sözü doğru bir sözdür. Gerçekten de fazla sıkıntı ve üzüntü, saç ve sakalların erken beyazlamasına neden olur.

Sigara veya kahve tiryakileri erken saç ve sakal beyazlaması için risk grubundadır. Öte yandan alkol kullanmak da bu sorunun nedenleri arasındadır.

Kronik hastalıkların bir kısmı da sakallara ak düşürmektedir.

Anksiyete hastalarında erken sakal beyazlaması görülebilir.

Sürekli kızartılmış ve bol yağlı gıdalarla beslenmek sakalların beyazlamasına sebebiyet verebilir.

Asitli ve baharatlı yiyeceklerin fazla tüketimi de erken yaşta sakal beyazlamasını tetikler.

Sakal Beyazlaması Nasıl Geçer?

Beyazlayan sakal rengi nasıl düzeltilir? sorusunun cevabı, buna neyin sebep olduğunu bulmakta gizlidir. Sakallarınız beyazladıysa ilk olarak bir dermatologa başvurmanız gerekir. Böylece problemin kaynağını öğrenebilir, sakal beyazlatmak için farklı farklı ürünler deneyerek zamanınızı ve paranızı heba etmemiş olursunuz.

Aslında beyazlamış saçların ve sakalların renklenmesini sağlayan bir ilaç veya bitkisel ürün yoktur. Ağaran saç ve sakalları tekrar eski haline getirmek mümkün değildir. Ancak renklendirmek için doğal boyalar ve saç/sakal boyaları kullanılabilir.

Saç ve sakallarınızın beyazlamasını engellemenin ya da yavaşlatmanın yolu, az evvel de belirttiğimiz gibi, bir dermatologdan yardım almaktır. Vitamin ve mineral eksikliklerinden,  tiroid bozukluklarından veya başka rahatsızlıklardan kaynaklanan saç ve sakal beyazlamasını, doktorunuzun tavsiyeleriyle azaltabilirsiniz.

Beyaz sakalları boyayarak rengini değiştirebilirsiniz.

Sakal boyasını internetten veya eczanelerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Kaliteli sakal boyaları genelde pahalı olsa da etkili sonuç alabilmek için paradan kısmamak lazımdır.

Sakal Beyazlamasının Bitkisel Tedavisi

Bıyık ve sakallarınız erken beyazlamaya başladıysa, çörek otu ile masaj yapmanız önerilir. Bu doğal yağ, bıyık ve sakallarınızın görünümünü iyileştirecektir.

Sakal Beyazlaması Neden Olur? Sakal ve Bıyık Beyazlamasına Çözüm Önerileri

Kirli sakal ve bıyık ikilisi, güncelliğini kaybetmeyen daimi bir erkek stili olsa da erken yaşta beyazlayan sakallar can sıkıcı olabilir. Sorunun kaynağını bilerek bu doğrultuda önlem almak, saç, sakal ve bıyık beyazlamasına çözüm aramanın ilk adımıdır. Öyleyse, sakal kırlaşmasına neden olabilecek etkenleri sıralayalım ve ardından neler yapabileceğimize göz atalım&#;

Saç ve sakal beyazlaması yaşlılığın doğal bir parçası olmasına rağmen her zaman aynı sonuca bağlanması yanlıştır. Bir başka ifadeyle, 20&#;li yaşlardaki veya 30&#;lu yaşların başındaki genç erkeklerin sakallarındaki beyazlama sorunu yaşlılıkla ilgili değildir. Peki öyleyse sakallarınız neden erken yaşta beyazlıyor? Grileşmenin veya beyazlamasının temel sebebi, sakala, saça ve bıyığa (hatta vücudunuzdaki tüm kıllara ve cildinize) renk kazandıran melanin pigmentinin azalmasıdır. Melanin azlığı, sakallar dahil vücuttaki tüm tüylerin renk kaybına uğramasıyla sonuçlanır.

Burada asıl soru şu: Kıllara renk veren bu pigmentin azalmasına sebep olan şey nedir? Ne yazık ki, bu sorunun tek bir cevabı yok. Genetik faktörlerden besin eksikliklerine kadar geniş yelpazede birçok etken melanin eksikliğine ve bu bağlamda sakal beyazlamasına yol açabilir. İşte onlardan bazıları&#;

Besin (vitamin & mineral) eksikliği: Vücudumuzdaki tüm organların sağlıklı çalışması için besinlere ihtiyacımız olduğu gibi saç, sakal ve bıyıkların da bu besinlere ihtiyacı vardır. Öncelikli olarak B12 vitamini olmak üzere, B6, biotin, D vitamini, E vitamini ve bakır eksikliği melanin üretimini sekteye uğratır. Ayrıca, magnezyum, selenyum ve çinko bu konuda önemli minerallerdendir.

Genetik faktörler: Saç ve sakal beyazlaması söz konusu olduğunda genetik faktörlerin etkili olduğunu muhtemelen biliyor olmalısınız. Bugüne dek yapılan birçok bilimsel çalışma bu bilgiyi şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğruluyor. Yani evet, babanızın sakalı genç yaşta beyazladıysa sizin de sakalınız erken yaşlarda ağarabilir. Ancak, bir sorunun genetik olarak sürüyor olması, yalnızca babadan oğula geçeceği anlamına gelmez. Genetik özelliklerinizi babanızdan değil, sizden 4 &#; 5 kuşak önce yaşamış büyük büyük babanızdan alıyor bile olabilirsiniz.

Stresli bir yaşam sürdürmek: Söylentilere göre, yüzyılın en önemli filozoflarından olan Karl Marx, Nisan ayında 8 yaşındaki oğlu Edgar&#;ın ölümüyle derinden sarsılmış ve yalnızca bir gecede saç ve sakalı bembeyaz olmuş. Elbette bu, şehir efsanesinden ibaret abartılı bir iddiadan fazlası değil. Ancak, stresli bir yaşam sürdürmenin sakal beyazlamasına yol açtığı da su götürmez bir gerçek. Herhangi başka bir etken olmamasına rağmen sakallarınıza ak düştüyse bunun sorumlusu stres olabilir. Geleceğe yönelik kaygılar, psikolojik bozukluklar ve sonu gelmeyen endişeler, melanini azaltan etkenlerdir. Dahası, yalnızca beyazlatmakla kalmaz, saç dökülmesine yol açabilir.

Sigara ve alkol tüketimi: Sigara tiryakisi biriyseniz, sakal beyazlaması riskiyle karşı karşıyasınız demektir. Aslında sigara ile erken yaşlanma arasında kesin bir ilişki vardır. Bu yaşlanma faktörü nedeniyle saç ve sakal erken beyazlamaya başlar. 30&#;lu yaşlarda sakalları beyazlayan birçok kişinin sorununun asıl kaynağı sigaradır. Diğer bir etkisi ise beyazlamanın yanı sıra saç hücrelerine zarar vererek dökülmeye neden olmasıdır. Sigara ve alkolün dostunuz olmadığını lütfen unutmayın.

Bazı sağlık sorunları: Bazı rahatsızlıklar sakallarınızın erken beyazlamasına neden olabilir. Tiroid bozuklukları saç sakal beyazlamasının nedenlerinden biridir. Ayrıca, alopesi areata (saçkıran) ve vitiligo gibi bağışıklık sisteminin sakal köklerine saldırdığı otoimmün bir hastalık renk kaybına yol açabilir.

Kimyasal bazlı sakal bakım ürünleri: Daha önce hiç ihtimal vermediğiniz bir sakal bakım ürünü bile aslında sorununuzun ana kaynağı olabilir. Kimyasal içerikli sakal bakım ürünlerinin ve boyların uzun süreli kullanımı sakallarınızın beyazlamasına neden olabilir. Bu nedenle, içeriğinden emin olmadığınız kozmetik ürünleri kullanmayın ve sizi gerçekten rahatsız etmiyorsa sakallarınızı boyamaktan vazgeçin.

Sakal Beyazlaması Nasıl Geçer?

Sakallarınız erken yaşta beyazladıysa nedenlerine bağlı olarak önleyebilir ve daha fazla ilerlemesini  durdurabilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, sakallarınız bir kere beyazlamışsa, beyaz telleri yeniden siyaha döndüremezsiniz. Bir başka ifadeyle, beyazlayan sakalı doğal yöntemlerle veya herhangi bir ilaç kullanarak yeniden siyah çıkmasını sağlamak imkansızdır. Aslında, beyazlayan saç ve sakala çözüm olabilecek herhangi bir ilaç veya klinik bir tedavi de zaten yoktur.

Sakallardaki renk değişimini kesin olarak tersine çevirmek her ne kadar imkansız olsa da ilerlemesini durdurmak mümkündür. İşte, işinize yarayabilecek birkaç çözüm önerisi&#;

  • Sağlıklı beslenin ve B12 vitamini başta olmak üzere herhangi bir vitamin veya mineral eksikliğiniz olmadığından emin olun. Vitamin eksikliğini basit bir kan tahliliyle öğrenebilirsiniz. Sonuçlara göre doktorunuz vitamin takviyesi kullanmanızı isteyebilir veya bazı besinlere öncelik vermenizi önerebilir.
  • Sigara tiryakisi biriyseniz, beyazlayan sakallarınız artık bu illetle vedalaşmanız gerektiğinin en bariz işaretlerinden biridir. Sigarayı bırakın ve alkollü içeceklerden uzak durun.
  • Modern çağımızın en büyük sorunlarından biri strestir. Tamamiyle stressiz bir hayat ütopik bir hayal olsa da mümkün olduğunca kaygılardan uzak, mutlu bir hayat sürdürmeye çalışın.
  • Tiroid sorunlarınız veya otoimmün bir hastalığınız varsa mutlaka tedavi olun.

Sakal Beyazlamasının Bitkisel Çözümü Var mı?

Saç beyazlaması ve sakal beyazlaması tipik olarak aynı nedenlere dayanır. Maalesef her ikisi için de klinik olarak işe yararlılığı kanıtlanmış bitkisel bir tedavi yoktur. Ancak, doğal yollar ile sorunlarına çözüm bulduğunu iddia eden birçok insan var. Sakal beyazlaması için kullanabileceğiniz doğal ürünlerden bazıları:

  • Bhringraj (yer paskalyası)
  • Köri yaprağı
  • Fo-Ti
  • Amla tozu ve hindistan cevizi yağı karışımı
  • Hint yağı ve hardal yağı karışımı
  • Susam yağı ve havuç tohumu yağı karışımı.

Bitkisel ürünlerin herkeste işe yaramayabileceğini ve bilimsel bir temele dayanmadığını unutmayın.

Bıyık Neden Beyazlar?Sakal Beyazlaması Nasıl Geçer?Sakal Beyazlaması Sebepleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir