halk eğitim merkezlerine öğretmen olarak nasıl başvurulur / Halk Eğitim Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezlerine Öğretmen Olarak Nasıl Başvurulur

halk eğitim merkezlerine öğretmen olarak nasıl başvurulur

Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır?

Biliyorsunuz ki eğitim sadece örgün eğitim kurumlarında değil yaygın eğitim kurumlarında, sanat, meslek edindirme kurslarında da hız kesmeden devam etmektedir. Usta öğretici; yaygın eğitim kurumlarında eğitmen olarak görev yapan kişileri tanımlamaktadır.

usta ogretici

Usta Öğretici Başvuruları Ne Zaman?

Halk eğitim merkezlerinde öğretmen olarak görev almak isteyen kişiler e yaygın üzerinden ilan edilen tarihlerde başvurularını yapabilirler.

Usta öğretici başvuruları her yıl ağustos ayında ilan edilmektedir. Kuruma göre değişkenlik göstermekle birlikte ağustos ayında başlayıp eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir. Halk eğitim merkezi usta öğretici başvurusu yapmak istediğiniz merkezin resmi internet sitesinden başvuru tarihlerini görebilirsiniz.

Usta öğretici nedir, nasıl olunur? Bu konuda bilgi almak için ise bağlantıya tıklayabilirsiniz. seafoodplus.info

Halk Eğitim Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır?

Usta öğretici belgesi almak için e-yaygın üzerinden başvuru yapabilirsiniz. seafoodplus.info linke tıkladığınızda Halk Eğitim Merkezi ile ilgili yapmak istediğiniz her işlemi yapabileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Kurs başvurusu, kurslara ön başvuru, eğitici görev onayı ve bu yazımıza konu olan usta öğretici başvurusu sizleri karşılayacak olan sekmeler olacak. Burada yapmanız gereken iş ve işlemler sırasıyla şöyle;

usta-ogretici-basvuru

Usta Öğretici Başvurusu seçtiğinizde karşınıza gelecek sayfada doldurmanız gereken bilgileri adım adım ve doğru şekilde girmeniz gerekmektedir.

Mezuniyet Belgeleri: Mezuniyet türü (eğitim gördüğünüz ve mezun olduğunuz okul, bölüm; İlkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu, ön lisans, lisans, Eğitim fakültesi mezunları, pedagojik formasyon, yüksek lisans ve doktora) en son eğitim gördüğünüz ve mezuniyete konu olan okulu girmeniz gerekmektedir. Sonra mezuniyet alanı, mezuniyet bölümü ve mezuniyet belgenizi yükleyerek kaydetme işleminden sonra bir sonraki aşamaya geçilmesi gerekmektedir.

Meslek lisesi, imam hatip lisesi mezunları ise &#;Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu/İmam Hatip Lisesi&#; bölümünü seçerek belge yükleyebilmektedir.

Mesleki Kurs Bitirme Belgesi: Bu kısımda doldurmanız gereken bilgiler belge türü, belge alanı, belge bölümü ve son olarak belge örneğini sisteme yüklemeniz sizden istenen bilgiler arasındadır.

Bu bölümde alanınız ile ilgili varsa ustalık belgesi, seafoodplus.info kurs bitirme belgesi, seafoodplus.info ve üzeri meslek yeterlilik belgesi yüklenmektedir. Belge yoksa bu alan geçilir.

İş Deneyimi: Alanında hizmet verdiği &#;eğitici sigorta günü/&#; gün olarak hesaplanmaktadır. Çalışma süreleri SGK dökümündeki gün sayısı dikkate alınır ve sisteme de barkodlu SGK dökümü yüklenecektir.

Diğer Belgeler: Bu aşamada ise başarınızı taçlandırdığınız belgeleriniz varsa usta öğreticilik belgesi, antrenörlük belgesi, icazet belgesi(Geleneksel El Sanatları alanında icazet belgeniz varsa) gibi belgelerinizi sisteme yükleyebilirsiniz.

Kurum ve Kurs Seçimi: Bu aşama sizin nerede çalışmak istediğiniz ve hangi alanlarda eğitim vermek isterseniz bu ekran size bu konuda size yol gösterecektir.

Başvuru Onayı: Telefon numaranız, mail adresiniz ve hangi alanda görev yapmak isterseniz oluşturduğunuz talebinizle birlikte bilgilerinizi kaydetmenizle başvurunuzu yapmış olacaksınız.

Başvurunuzun sonucunu ise yine e yaygın üzerinden görebilirsiniz. Usta öğretici başvurusu sekmesinin altında bulunan &#;eğitici görev onayı&#; sekmesini tıklayarak başvurunuzun neticesine bakabilirsiniz. Başvurunuzun onaylandığı takdirde ise sizden aşağıdaki belgeler istenecektir.

Usta Öğreticiliği İçin istenen Belgeler(Görev Verildiği Takdirde)

  • Dilekçe
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi(2adet)
  • Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi,
  • Pedagojik formasyon belgesi aslı ve fotokopisi
  • oryantasyon eğitim belgesi(pedagojik formasyon olmayanlar için)
  • Sağlık raporu,
  • Adli sicil kaydı
  • Erkek öğreticiler için askerlik durum belgesi
  • Alanınızdaki hizmet/iş deneyimi belgeleri

İsmek Usta Öğretici Nasıl Olunur?

Enstitü İstanbul İsmek İstanbul&#;da yaşayanlar için büyük bir eğitim fırsatı sunuyor. Aynı zamanda iş olanağı da sunan İsmek&#;te eğitmen olabilirsiniz. seafoodplus.infoul/ adresinden başvuru yapabilirsiniz. Burada bulunan eğitmen duyurularında, şartlarını karşıladığınız branşta öğretici olabilirsiniz. Ayrıca İBB bünyesine alınan memur alımlarına da bu adresten ulaşabilirsiniz.

ismek usta ogretici

Gasmek Usta Öğretici Başvurusu

Gasmek; Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarıdır. Gasmek&#;te personel ihtiyacı olan pozisyonlar için işe alım sınavları düzenlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitmen yeterliliklerine sahip usta öğretici-eğitmen-öğretmen adaylarının mezuniyet durumları da baz alınarak yapılacak sınav sonucunda işe alınırlar.

gasmek usta ogretici

Üsmek Usta Öğretici Başvuru

Üsmek; Üsküdar Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarındandır. Bu kurslarda eğitmen olmak isterseniz seafoodplus.info adresinden doldurmanız istenen bilgilerin girerek başvuru yapabilirsiniz.

usmek usta ogretici

Komek Öğretmen Başvurusu Nasıl Yapılır?

Konya Komek&#;te eğitici olmak ister misiniz? Komek öğretmeni olmak için seafoodplus.info başvuruların açılmasıyla birlikte verilen adreste sizden istenen bilgileri doldurmak olacaktır. Şartları ise lise, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapanlar başvuru yapabilir. Ayrıca usta öğretici belgesi olanlarda komek öğretmeni olmak için başvuru yapabilir.

Komek Güz Bahar dönemi usta öğretici başvuruları e-Yaygın üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilecek. Komek usta öğretici son başvuru tarihi ise 31 Ağustos.

Usta Öğretici Maaşları Ne Kadar?

Usta öğreticiler kadrolu çalışabilecekleri gibi kadrosuz olarak da görev alabilirler. Kadrosuz görev alan öğreticilerin maaşı ise girilen ders saatine göre MEB&#;in belirlediği saat başı ücretine uygun olarak hesaplanır. Sizde maaşınızı hesaplamak için belirlenen saat başı ücretle girdiğiniz ders sayısını çarparak hesaplayabilirsiniz.

Usta öğretici maaşları her yıl değişmektedir. Ayrıca girdiğiniz ders saatleri de alacağınız maaşı etkilemektedir. Girdiğiniz ders saati toplamının saat ücretiyle çarpılması ile bulunmaktadır.

profilresim

Fatma Aydın

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye&#;nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

Halk Eğitim Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici Ve Ücretli Uzman Öğretici Görevlendirilmesinde Aranılan Şartlar Nelerdir, Usta Öğretici Başvuru Belgeleri Nelerdir.

Görev Süreleri
Ders Görevi İle Görevlendirilen Sigortalı Usta Öğreticilerin Günlük Çalışma Süresi En Fazla 8 Ders Saatidir. Bu Çalışma Süresi Resmi Görevi Bulunmayanlar (Herhangi Bir İş Akdi İle Başka Kurum Veya Kuruluşta Çalışmayanlar) İçin Haftada 40, Emekliler İçin 30, Başka Kurum Ve Kuruluşta İş Akdi İle SGK&#;lı Çalışanlar İçin 10 Ders Saatini Geçemez. Sigortalı Usta Öğreticiler Bir Mali Yıl İçinde En Fazla 11 Ay Çalışabilirler.

Ek Ders Yönetmeliği
Ders Ücreti Karşılığında Görevlendirme

MADDE 9- (1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde;
a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;
1) (Değişik: 24/09/ tarihli ve / sayılı BKK) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,
2) (Değişik: 13/03/ tarihli ve / sayılı BKK) Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate,
kadar ek ders görevi verilebilir.
b) İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlerden;
1) Resmî görevi bulunanlara haftada 10 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlara haftada 40 saate,
kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir.

(2) (Ek fıkra/7/ tarihli ve sayılı CK) Bu madde kapsamında ders görevi verilenlerden resmi görevi bulunmayanlara, fiilen okuttukları her 5 ders saati için 1 saat daha eğitim öğretime destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir.
seafoodplus.info

Denklik Yolu İle Kalfalık Ustalık Belgesi Alma Koşulları İçin Tıklayın.

Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl Ağustos Ayı İçerisinde Millî Eğitim Müdürlükleri Ve Kurum Müdürlüklerinin İnternet Sitesi Ve İlan Panolarında Ek-1’deki İlan Örneği İle En Az 15 Gün Süreli Duyuru Yapılarak Başvuru Takvimine Göre Alınır. Başvurular E-Yaygın Sistemi Üzerinden E-Devlet Şifresi ile Yapılır.”

“a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları eylül ayının 15’ine kadar ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.”
“c) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılır.”
“(13) Üçüncü ve dördüncü fıkrada sayılanlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda emekli kişiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre sıralanarak usta öğretici olarak görevlendirilir.”
“(15) Üçüncü fıkranın (a) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, sırasıyla alanında eğitim seviyesi ve hizmet puanına göre belirlenir. Aynı fıkranın (b) ve (c) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir.”

Mücbir sebepler haricinde kurs onayından sonra göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle kurslarda görevlendirilmez ve bu durum e-Yaygın Sistemine işlenir.”

E-Yaygın Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır Tıklayın.

Halk Eğitim Merkezlerinde Usta Öğretici BaşvurularıAğustos Ayında E-Yaygın Sistemi Üzerinden Yapılır (Yıl İçerisinde Alım Yapılan Halk Eğitim Merkezleri Bulunabilir). Başvuru Süreleri Tamamlandıktan Sonra Takvim Dışı Başvurular Devam Eder. Kurumlar Yüklenen Belgeleri Onayladıktan Sonra Başvurular Komisyon Tarafından Onaylanır.

Usta Öğretici Sıralama Listeleri Belli Olduktan Sonra Listedeki Sıralamaya Göre Kurs Açacak Usta Öğreticiler Kurum Tarafından Çağrılır.

• Halk Eğitim Merkezlerinde Yeterli Sayıda Öğretmen Veya Kadrolu Usta Öğretici Bulunmaması Durumunda İhtiyaç, Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerden Karşılanır. Ek Ders Ücreti Karşılığında Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesinde; Öncelikle Çevredeki Yüksek Öğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Örgün Ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Görevli Öğretmenler Ve Diğer Resmî Ve Özel Kurum Ve Kuruluşlarda Çalışan Uzman Kişiler, Emekli; Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Alan Uzmanları, Öğretmenler Ve Kadrolu Usta Öğreticiler İle Bakanlığa Bağlı Yaygın Eğitim Kurumlarında En Az İki Kurs Dönemi Başarılı Şekilde Uzman Ve Usta Öğreticilik Yapmış Olanlar, Öğreticilik Yapabilme Yeterliliğine Sahip Olup Herhangi Bir Kurum Ve Kuruluşta Veya Kendi Adına Sigortalı Çalışanlardan Karşılanır.

• Kendi Okulunda Veya Kurumunda Aylık Karşılığı Ve Zorunlu Ücretli Ek Ders Karşılığındaki Çalışma Sürelerini Tamamlayamayan Öğretmenlerin, Merkezlerde Görevlendirilmesi İstek Ve İhtiyaç Doğrultusunda Olur. Kurslarda Görevlendirilmeleri Kadrolarının Bulunduğu Okul Ve Kurumların Günlük Çalışma Saatleri İçinde Olur. Kadrolarının Bulunduğu Okul/Kurumların Resmi Çalışma Saatleri Dışında Kurslarda Görevlendirilmesi, Öğretmenin İsteğine Bağlıdır.

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır? Usta Öğreticilik Belgesi Alma Koşulları Yazımızı Okumak İçin Tıklayın
• Yukarıda Nitelikleri Belirtilenlerden İhtiyaç Karşılanamaz İse Aşağıdaki Şartları Taşıyanlar Arasından İlk Defa Ücretli Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi Yoluna Gidilir.

Merkezlerde Görev Yapacak Ücretli Uzman Ve Usta Öğreticilerin Branş/Alan Yeterliliklerinde Öncelik Sırasına Göre;

Kadrolu Usta Öğretici
MADDE 25 –
1) Usta Öğreticiye Kurum Müdürü Tarafından İhtiyaç Olması Hâlinde Açılan Kurslarda Görev Verilir. Gerektiğinde Birden Çok Kurs Merkezinde De Görev Verilebilir.
2) Kurs Görevi Verilemediği Takdirde, Görevli Bulunduğu Çevrede, Kurum Müdürlüğünün Uygun Göreceği Planlama, Kursa Hazırlık, Öğretim Programı Geliştirme Çalışmaları, Kurs Materyali Geliştirme Çalışması, Alan Araştırmaları Ve Çevre İnceleme, Atölyelerde Üretim Çalışmaları Görevi Verilir.
3) Asıl Alanlarında Kurs Açılmamışsa İstekleri De Dikkate Alınarak Alanlarına Yakın Kurslarda Görev Verilebilir. Alanında Veya Yan Alanda Kurs Açılamaması Durumunda Kurumunun Uygun Göreceği Büro Ve Üretim Hizmetlerinde Görevlendirilir.

Ders Ücreti Karşılığı Görevlendirme
MADDE 26 –
1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılanır.

2) İhtiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.

3) Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:
a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.
b) (Mülga:RG/6/)
c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.
ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

4) Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.

5) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:
a) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.
b) Türk vatandaşı olmak.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
d) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) Askerlikle ilişiği bulunmamak.
f) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

6) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

7) (Değişik:RG/6/)(1) Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl ağustos ayı içerisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1’deki ilan örneği ile en az 15 gün süreli duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, doğrudan kurum müdürlüklerine veya e-Yaygın sistemi üzerinden yapılır.

8) Başvuruda bulunacaklardan;
a) Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten dilekçe,
b) Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri,
istenir.

9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır:
a) (Değişik:RG/6/)(1) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları eylül ayının 15’ine kadar ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır.
c) (Değişik:RG/6/)(1) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılır.
ç) (Mülga:RG/6/)(1)

10) Resmî kurumlardan veya ilan yoluyla ders ücreti karşılığı görevlendirmelerle ihtiyacın karşılanamaması hâlinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma izni, İçişleri Bakanlığınca oturma izni ve alanında yeterlilik belgesinin denkliğinin yapılmış olması şartıyla ilgili mevzuat kapsamında yabancı uyruklular ders ücreti karşılığında görevlendirilebilir.

11) Ceza ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik açılacak kurslarda, öğreticilik görevi öncelikle cezaevi ve tutukevinde görev yapan öğretici niteliğine sahip kişilerden karşılanır. Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır.

12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.

13) (Değişik:RG/6/)(1) Üçüncü ve dördüncü fıkrada sayılanlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda emekli kişiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre sıralanarak usta öğretici olarak görevlendirilir.

14) Ücretli usta öğretici olarak görev verileceklere, Bakanlıkça hazırlanan programa göre eğitim verilir.

15) (Ek:RG/6/)(1) Üçüncü fıkranın (a) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, sırasıyla alanında eğitim seviyesi ve hizmet puanına göre belirlenir. Aynı fıkranın (Değişik ibare:RG-3/8/) (c) ve (ç) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir.

Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu EK-2

KURS ALANINDA EĞİTİM

(Bu bölümden sadece biri değerlendirilecektir.)

DOKTORA65
TEZLİ YÜKSEK LİSANS55
Eğitim Fakültesi (Lisans)47
Lisans40
Ön Lisans25
Ustalık Belgesi / Meslek Lisesi Diploması/
4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi/
4. Seviye Mesleki Yeterlik Belgesi
10

ALANINDA EĞİTİM TOPLAM PUANI

65

ALANINDA HİZMET/

İŞ DENEYİMİ

Alanında hizmet / iş deneyimi yıl için 1 puan

HİZMET / İŞ DENEYİMİ PUAN TOPLAMI

10

EK PUAN

Tezli Yüksek Lisans7
Pedagojik Formasyon6
Tezsiz Yüksek Lisans5
Lisans4
Ön Lisans2
Usta Öğreticilik Belgesi1

EK PUAN TOPLAMI

25

TOPLAM PUAN

Açıklamalar
• Alanında hizmet iş deneyimi “eğitici sigorta günü/” olarak hesaplanacaktır.
• Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.
• Puanların eşitliği hâlinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı hâlinde ise kura ile belirlenir.
• Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır.
• “Kurs Alanında Eğitim” bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca “Ek Puan” bölümünden puan verilmeyecektir.

Usta Öğretici Değerlendirme Formu (EK-2) 3 Kısımdan Oluşmaktadır.
Kurs Alanında Eğitim
Alanında Hizmet / İş Deneyimi
Ek Puan
Alanında Kurs Açanlar Kurs Alanında Eğitim Durumundaki Puanları Alırlar. Bu Bölümdeki Puanlardan Sadece Biri Geçerlidir. En Fazla 65 Puan (Alanında Doktora) Alınabilir. Lisans Mezunu Olanlar 40 Puan Alır. Bilgisayar Alanında Lisans Mezunu Bilişim Teknolojisi Alanında Kurs Açmak İsterse 40 Puan Alacaktır.
Alanında Hizmet / İş Deneyimi Kısmanda Toplam Eğitici Olarak Çalışılan Gün Sayısına Göre Sistem Otomatik Puan Vermektedir. Bu Kısımdan Alınabilecek En Fazla Puan 10’dur.
Ek Puan Kısmı Alan Dışı Kurs Açanlar Kurs Alanında Eğitim Kısmından Puan Alamamaktadır. Alan Dışı Kurs Açanlar Mezuniyet Durumlarına Göre Belirtilen Puanı Almaktadır. Ayrıca Usta Öğretici Belgesi Bir Puan Almaktadır.

Başvuruların Değerlendirilmesine İlişkin Hususlar
a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2&#;deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları Eylül ayında ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır.
c) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 15 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılır.
d) Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz.
e) Denetimlerde kursu kapatılan usta öğreticiye bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz.

Ücretli Usta Öğreticilerin Görev Ve Sorumlulukları

MADDE 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün ile saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.

(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.

(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

Usta Öğretici Başvuruları Sırasında İstenilen Belgeler (Görev Alanlardan İstenir)
1-Başvuru Formu (Kurumdan Alınacak)
2-Kimlik Fotokopisi
3-Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En Son Mezun Olunan Okulun Diploma Fotokopisi (Aslını Da Gerekli)
4-Antrenörlük (Vizeleri Alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar)
5-Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz Yok İse Halk Eğitim Merkezine Başvuru Yapınız.) ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)
6-SGK Hizmet Dökümü/ (4-A/BARKODLU / E-Devlet&#;ten Alınabilir)
7-Erkek Çalışanlar İçin Askerlikle İlişkisinin Olmadığına Dair Belge
8-Adli Sicil Kaydı- (Yakın Tarihli-E-Devlet&#;ten Alınabiliyor)
9- İş Güvenliği Ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa)
Sağlık Raporu (Herhangi Bir Sağlık Kurumundan Alınabilir)
Aile Bildirim Formu (Kurumdan Alınacak)
Emekliler İçin ( Emekli Olduğunu Gösterir Belge )
Hijyen Eğitimi (Güzellik Ve Sac Bakımı Alanında Başvuruda Bulunanlar Tarafından Verilecektir.)
Her Branş Kendi İçinde Değerlendirileceği İçin Görev Almak İstediğiniz Her Branş İçin Ayrı Ayrı Dosya Oluşturmanız Gerekmektedir. (Örneğin Bir Beden Eğitimi Öğretmeni Hem Futbol Hem De Basketbol Kursu Açmak İstiyorsa İki Ayrı Dosya Teslim Etmesi Gerekmektedir.)
MEB-Örgün Eğitim Kurumları İle Diğer Resmi Kurumlarda Görev Yapan Kamu Görevlilerinin Getireceği Evraklar:
1. A) Başvuru Formu (Kurumdan )
2. B) Görev Yeri Belgesi
3. C) Diploma
4. D) Oryantasyon Belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.) Vermesi Yeterlidir.
5. E) Var İse ( Antrenörlük, Sertifika Vb. Gibi )
Başvurularda İstenilen Evrakları Telli Mavi Dosya İçerisinde Sırasına Göre Dizerek, Alındı Belgesi Karşılığında Teslim Edilecektir.

Merkezde görevlendirilen Uzman ve Usta Öğretici, öğreticilik görevini plan ve program dâhilinde yürütür. Kendisine modüler sistemde kurs açılan Uzman ve Usta Öğretici, modüler sistemin tüm gereksinimlerini bilmek ve plan ve programlarını buna uygun olarak hazırlamakla yükümlüdür.
Uzman Ve Usta Öğreticinin Günlük Çalışma Süresi En Fazla 8 Saattir. Merkez, Uzman Ve Usta Öğreticiyi Cumartesi-Pazar Günleri De Dâhil Olmak Üzere Saatleri Arasında Görevlendirebilir. Resmi Tatil Günlerinde Görev Yapamaz.
Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Tespit Edilecek Yerde Görev Yapmakla Yükümlüdür.
Uzman Ve Usta Öğretici, Merkezce Kabul Edilebilir Bir Mazereti Olmadığı Sürece Kursunu Bitirmekle Yükümlüdür. Uzman Ve Usta Öğretici Kursu Bitirmesine Mani Olan Mazeretini Merkeze Yazılı Olarak Bildirir.
İlgili Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sigorta İş Ve İşlemleri Merkezce Yürütülür, Usta Öğreticilerin Sağlık Raporları Aldığı Zaman Kurumumuza İbraz Etmek Durumundadırlar Aksi Takdirde Oluşan Cezai Ödemeler Usta Öğretici Tarafından Ödenecektir.
Sonraki Öğretim Yıllarında Görev Almak İsteyen Uzman Ve Usta Öğreticilerin Sözleşmeleri Öğretim Yılı Başından İtibaren Yenilenir.

E-Yaygın Üzerinden Ücretli Usta Öğretici Başvuru Nasıl Yapılır?
Ücretli Usta Öğretici Başvuruları için e-Yaygın sistemine e-Devlet şifresi ile giriş yapılır.

Başvuru İşlemleri Altı Başlıkta Tamamlanacaktır.
Mezuniyet Belgeleri
Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri
İş Deneyimi Belgeleri
Başarı Belgeleri
Kurum ve Kurs Seçimi
Başvuruyu Tamamla

Mezuniyet Belgeleri Bölümü
Mezuniyet Belgeleri Bölümünde öncelikle mezun olduğunuz alanı doğru seçiniz.
Örneğin Eğitim Fakültesi Mezunu iseniz Lisans (Pedagojik Formasyon/Eğitim Fakültesi) seçeneğini, diğer fakültelerden mezun iseniz Lisans, iki yıllık Yüksekokul mezunları Önlisans vb.
Mezuniyet Bilgileri kısmını alt bölümleri ile birlikte eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra KAYDET butonuna tıklayarak Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri Bölümüne geçiniz.

Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri Bölümü
Bu bölümde Ustalık Belgesi, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4. Seviye ve üzeri Mesleki Yeterlilik Belgelerinden herhangi birine sahip olanlar tüm belgeleri için yükleme yapabilirler. Belgesi olmayanlar boş bırakıp KAYDET butonuna tıklayarak İş Deneyimi Bilgileri Bölümüne geçmeleri gerekmektedir.

İş Deneyimi Bilgileri Bölümü
Bu bölümde e-Devlet üzerinden alınan barkodlu ayrıntılı SGK Hizmet Dökümü yüklenerek bu belgede yer alan bilgilere göre doldurulacaktır. Bu bölümde dikkat edilecek en önemli husus Usta Öğreticilik, Öğretmenlik ve ücretli öğretmenlikte geçen süreler sayılarak işlenecektir. Diğer hizmet kollarında çalışılan süreler dikkate alınmayacaktır. Hizmet dökümünde yer alan meslek kodları kısımlarından bakarak kendi alanınızda çalıştığınız süreyi hesap edebilirsiniz. Yıllara göre çalışılan süreler tabloda toplanarak işlendikten sonra KAYDET butonuna tıklayarak, alanlarında ilk defa görev alacak kişiler herhangi bir işlem yapmadan KAYDET butonuna tıklayarak Başarı Belgeleri Bölümüne geçmeleri gerekmektedir.

Başarı Belgeleri Bölümü
Başarı Belgesi kısmında yer alan belgelerden almış olduğunuz belgeleriniz varsa başındaki çentiğe tik atarak karşısındaki dosya seç kısmından ilgili belgeyi ya da belgeleri yükleyip kaydediniz. Bu bölümle ilgili belgeniz yoksa boş bırakarak KAYDET butonuna tıklayarak Kurum ve Kurs Seçimi kısmına geçiniz.

Kurum ve Kurs Seçimi Bölümü
Kurum ve Kurs Seçimi bölümünde yeterlilik belgelerinize uygun olarak hangi alanlarda kurs verebileceğinizi seafoodplus.info adresinde kurs programlarındaki eğitici niteliğini kontrol ederek yeterlilik sahibi olunan kurslar tercih edilmelidir. Birden fazla kurs programında görev alabilirsiniz. Ayrıca eğitici olarak görev almak istediğiniz Halk Eğitimi Merkezini seçip KAYDET butonuna tıklayarak Başvuruyu Tamamlayın kısmına geçiniz.

Başvuruyu Tamamlayın Bölümü
Başvurunuzun son aşaması olan Başvuruyu Tamamlayın kısmında Telefon Numarası ve e-mail adresi girildikten sonra İş Durumu kısmına Ücretli Usta Öğretici seçeneğini seçip KAYDET butonuna tıklayarak başvuruyu tamamlayın.
• Her sayfada ayrı ayrı kaydetme işlemi yapmayı unutmayınız.
• Sistemden başvuru yaptıktan sonra belgelerin aslını kurumumuza getirerek onaylatmayı unutmayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir