muafiyet sınavını geçemezsek ne olur / Muafiyet sınavı nedir? Muafiyet sınavı örnekleri - Son Dakika Eğitim Haberleri

Muafiyet Sınavını Geçemezsek Ne Olur

muafiyet sınavını geçemezsek ne olur

Muafiyet sınavı nedir, ne demektir, girmek zorunlu mudur?

Muafiyet sınavı nedir, ne demektir?

Yabancı dil zorunluluğu bulunmakta olan bölümlerde, yeterli seviyede yabancı dile sahip olan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları ve sene kaybına uğramamaları adına her sene ( genel itibariyle güz ve yaz dönemlerinde ) üniversitelerde açılan sınavlara yabancı dil muafiyet sınavı adı verilmektedir. Muafiyet sınavlarında Grammer, Listening, Speaking, Writing olmak üzere dört aşama bulunmaktadır.

  • Grammer : Türkçe tabiri ile dil bilgisi test usulü yapılmaktadır ve adayların belirli netler yapmaları durumunda bir sonraki aşamaya geçirilir.
  • Listening : Listenin yani dinleme bu yapılan muafiyet sınavlarından bir tanesidir. Burada dinlediğimizi anlayabilmeye yönelik bir sınav gerçekleştilir.
  • Speaking : Speaking ise konuşma demektir ve bu sınavda yeteri oranda yabancı dil konuşup konuşamadığımız öğrenilir.
  • Writing : Writing sınavı yani yazma hususunda da adından da anlaşılacağı üzere adayın yabancı dil için yazma kabiliyeti ölçülür.

Bu sınavların ortalaması alınarak adayın yabancı dile olan hakimiyeti ölçülmektedir. Bu sayede adayın o sene yabancı dil eğitimi görüp, görmeyeceğine karar verilir. Sınavı geçemezseniz yabancı dil eğitimi almak durumundasınız. Ancak sınavı geçseniz dahi yabancı dilinizi geliştirmek için yeniden dil eğitimi alabilirsiniz. Muafiyet sınavında genel itibariyle geçme notu 60 olsa da, bu not üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Üniversitenizin duyurular kısmına girerek bu sınavların ne zaman yapıldığını, geçme notunu ve diğer detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Muafiyet sınavı hakkında sık sorulan sorular ve yanıtları aşağıda yer almaktadır. Şayet sizin de konu hakkında sorularınız bulunuyorsa, yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz.



Muafiyet sınavına girmek zorunlu mudur : Muafiyet sınavına girmek zorunlu değildir. Ancak katılırsanız ve sınavı geçerseniz sene kaybı yaşamaktan kurtulabilirsiniz. Ayrıca kazanamasanız bile yabancı dil seviyenizi öğrenebilirsiniz.

Muafiyet sınavına girmezsem ne olur : Sınava katılmazsanız yabancı dil hazırlık sınıfını okumak mecburiyetinde kalırsınız.

Muafiyet sınavı ne zaman : Muafiyet sınav tarihleri yükseköğretim kurumları tarafından belirlenmekte olup, her üniversitenin belirlemiş olduğu tarih farklıdır.

Muafiyet sınavına kimler girebilir : Muafiyet sınavına bölümünde yabancı dil hazırlık bulunan tüm öğrenciler katılabilir.

Muafiyet sınavı nasıl geçilir : Muafiyet sınavı yazımızda da belirttiğimiz üzere yabancı dile olan yatkınlığını belirlemek üzere yapılan bir sınavdır. Bu sınavı geçmek için iyi derece yabancı dile hakim olmanız gerekmektedir.

Muafiyet sınavı kolay mı / zor mu : Muafiyet sınavlarının zorluk derecesi üniversitelere göre farklılık gösterse de genel itibariyle kolay diyebileceğimiz bir seviyede yapılmaktadır.


DİĞER MUAFİYET SINAVI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

seafoodplus.info, muafiyet sınavı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle seafoodplus.info'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. seafoodplus.info'dan yapılan muafiyet sınavı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

Ölçme-Değerlendirme Birimi

İngilizce Yeterlik Sınavı (ISTEP)

Bir akademik yılda; Ekim, Ocak, Haziran, Ağustos aylarında olmak üzere toplam 4 kez İngilizce Yeterlilik Sınavı (ISTEP-Istinye English Proficiency Exam) uygulanır. Dönem başında Ekim ayında uygulanacak İngilizce Yeterlilik Sınavı’na, 2 gün öncesinde uygulanan İngilizce Düzey Belirleme Sınavından 75 ve üzeri puan alan öğrenciler alınır. 75 puan altındaki öğrenciler bu sınava giremez.

Ocak, Haziran ve Ağustos ayındaki sınavlara en az B2 seviyesini tamamlamış ya da B2 seviyesine geçmiş öğrenciler girebilir. Her sınavdan önce, sınava girmeye hak kazanmış öğrenci listesi yayınlanır.

60 puan ve üstü öğrenciler Hazırlık Programını başarıyla tamamlamış sayılır. 60 puan altında kalan öğrenciler, bölüm eğitimine başlayamazlar, bir sonraki ISTEP’e girip, başarı göstermeleri beklenir.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (ISTEP); Dinleme, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır.


Dinleme 2 bölümden oluşur.

•    Selective Listening: Bu bölümde öğrenciler önce soruları görür, daha sonra bir akademik dersi dinlerken eş zamanlı olarak soruları cevaplarlar. 

     Selective Listening örnek soruları ve cevap anahtarı için tıklayınız.

     Selective Listening ses dosyası için tıklayınız.

•    Note-Taking: Bu bölümde öğrenciler önce akademik bir metni dinleyip not alırlar, daha sonra soruları görürler ve cevaplarlar.

       Note-Taking örnek soruları ve cevap anahtarı için tıklayınız.

       Note-Taking ses dosyası için tıklayınız.

Okuma 3 bölümden oluşur.

•    Reading 1: Bu bölümde yaklaşık kelimelik bir akademik okuma parçası ve soruları verilir. Soruların dikkatli bir şekilde parçayı okuyarak cevaplandırılması beklenir. Verilen süre 40 dakikadır.

Reading 1 örnek okuma parçası, sorular ve cevap anahtarı için tıklayınız.

•    Reading 2: Bu bölümde yaklaşık kelimelik bir akademik okuma parçası ve soruları dağıtılır. Bu bölümde çoktan seçmeli 5 soru sorulur. Verilen süre 20 dakikadır. 

Reading 2 örnek okuma parçası, sorular ve cevap anahtarı için tıklayınız.

•    Reading 3: Bu bölümde yaklaşık kelimelik bir akademik okuma parçası ve soruları dağıtılır. Bu bölümde okuma parçasının kısa bir özeti verilir. Bu özette 5 adet boşluk vardır. Bu boşlukların parçadan uygun kelimelerle doldurulması gerekir. Verilen süre 20 dakikadır. 

Reading 3 örnek okuma parçası, sorular ve cevap anahtarı için tıklayınız.

Yazma 2 bölümden oluşur.

•    İlk bölümde öğrencilerden kelimelik bir adet kompozisyon yazmaları beklenir.

•    İkinci bölümde öğrencilere bir grafik/tablo/harita vb. ve bir de kısa metin verilir. Öğrencilerin, verilen bu kaynaklardaki bilgileri kullanarak sorulan soruya yaklaşık kelimelik bir veya iki paragraf yazarak cevap vermeleri beklenir. 

Örnek Writing soruları için tıklayınız.

Toplam süre 70 dakikadır. 

Değerlendirme: Her bölüm puan üzerinden değerlendirilir. Ortalamaya şu oranlarda etki eder: Dinleme %30, Okuma %30, Yazma % Başarı notu 60’dır.

Seviye Eğitimi Ölçme Sınavları

Her seviye 6 haftalık eğitimden oluşur. Bu 6 haftalık seviye eğitimi süresince öğrencilerimiz aşağıdaki ölçme sisteminde değerlendirilir.

  • 1 İçerik-Odaklı Sınav (Content-Based Exam) – %20
  • 1 Quarter Sınavı – %20
  • 2 quiz – toplam %10
  • 1 portfolyo – %40
  • Derse devamlılık- %10

Bu ölçme-değerlendirme kriterlerine göre 80 ve üzeri ortalama alan öğrencilerimiz Seviye Başarı Sınavına girmeye hak kazanır. 80 altında kalan öğrencilerimiz sınava giremez ve seviye tekrarı yapar.

Seviye Başarı Sınavı

Seviye Başarı Sınavına (Level Achievement Test) aynı seviyedeki tüm öğrencilere ortak uygulanır. 6 haftalık eğitimi tamamlamış olan seviyedeki başarısını ölçen sınavdır. Bu sınava girmeye hak kazanan öğrenciler, bu sınavdan 75 ve üzeri puan alırsa bir üst seviyeye devam eder. 75 altında kalan öğrenciler seviye tekrarı yapar.

Üniversitemiz Tarafından Muafiyet için Kabul Edilen Diğer Sınavlar

Aşağıda belirtilmiş uluslararası geçerliliği olan sınavlardan, gerekli sonuç belgelerini ilan edilen tarihte teslim eden öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından ve Erasmus İngilizce Yeterlilik sınavından muaf sayılırlar. İlan edilen tarihten sonra getirilen belgeler kabul edilmez.

Bu belgelerin geçerlilik süreleri 2 yıldır. Süresi geçmiş belgeler kabul edilmez.

NOT: Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı için aşağıda ilan edilen belgeleri getiren öğrencilerin puan karşılığı tam puan() olarak değerlendirilir.

Öğrenciler, İstinye İngilizce Yeterlik Sınavı (ISTEP) ve İngilizce Hazırlık Programı'ndan muaf olmak için resmi TOEFL (TOEFL iBT veya TOEFL iBT Special Home Edition), IELTS Academic, PTE Academic, LanguageCert, CPE veya CAE puanlarını sunabilirler. Puanlarını başarıyla gönderen ve muafiyet hakkı kazanan öğrenciler haftalık olarak web sitemizde duyurulacaktır. Her sınavın onay ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Eğitim dili % İngilizce olan bir liseden (yerel veya uluslararası) mezun olduğunu transkript vb. ile belgeleyen öğrenciler de İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar ve sınav sonucu sunmaları gerekmez. Bu öğrencilerin sertifikalarını kayıt sırasında Öğrenci Kayıt İşlerine ibraz etmeleri gerekmektedir (İngilizce dersleri almış olmak veya eğitim dilinin kısmen İngilizce olması muafiyet hakkı sağlamaz.)

TOEFL
İnternet tabanlı testlerde kabul için minimum puan 75'tir. Lütfen resmi TOEFL puanlarının ETS üzerinden İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Lisans Organizasyonuna (reporting code C) gönderilmesi gerektiğini unutmayın. Resmi olmayan puan raporu kopyaları (Test Taker Score Report, pdf kopyaları, e-postalar vb.) kabul edilmez.

IELTS Academic
Kabul için minimum puan 'dır. Onay için lütfen Test Rapor Formu (TRF) numaranızı [email protected] adresine gönderiniz. Resmi olmayan puan raporu kopyaları (Test Taker Score Report, pdf kopyaları, e-postalar vb.) kabul edilmez.

PTE Academic
Kabul için minimum puan 55'tir. Onay için lütfen Puan Rapor Kodunuzu [email protected] adresine gönderiniz. Resmi olmayan puan raporu kopyaları (Test Taker Score Report, pdf kopyaları, e-postalar vb.) kabul edilmez.

LanguageCert
Kabul için minimum puan 70'tir. Onay için lütfen sertifika numaranızı [email protected] adresine gönderiniz. Resmi puan raporu kopyaları (Sınav Katılımcısı Puan Raporu, pdf kopyaları, e-postalar vb.) kabul edilemez.

CEA and CPE
Kabul için minimum puan, CPE için C ve CEA için B'dir. Lütfen puan raporlarınızı onay için [email protected] adresine gönderiniz. Resmi puan raporu kopyaları (Sınav Katılımcısı Puan Raporu, pdf kopyaları, e-postalar vb.) kabul edilemez.

İngilizce Muafiyet Sınavı Nedir?

İngilizce Öğren

İngilizce Öğren/ İpuçları

Alper Onur
Aralık 6,

8 dakikalık okuma

Her öğrenci için üniversite sınavına hazırlık dönemi zorlu geçiyor. Ama istediğin okulda düşlediğin bölüme yerleşebilmenin mutluluğu tarifsiz. Emek verdiğin bir işin karşılığını almak, üniversiteli olmak için katlanılan her şeye değiyor. Üniversiteye giriş sınavına duyulan stresle karışık telaş, sonrasında yerini tatlı heyecanlara bırakıyor.

Günümüzde İngilizce bilmek oldukça önemli. Bundan dolayı birçok üniversite öğrencisi, eğitim dili İngilizce olan okulları tercih ediyor. Çünkü İngilizce evrensel bir dil. Tüm dünyada da ortak iletişim dili olarak kullanılıyor. İngilizceye hakim olmak, iyi şekilde konuşabilmek gitgide daha önemli bir hale geliyor. 

Öğrenciler, ders müfredatları dahilinde merak ettikleri konular hakkında araştırma yapmak isteyebilir. İngilizce bilen öğrenci, araştırma için daha fazla kaynakla iş görme şansına sahip olacak. Çünkü akademik makalelerin çoğu İngilizce yazılıyor. 

Eğitim Dili İngilizce Olan Üniversiteler

İngilizcenin günümüzde ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Peki, üniversite öğrencileri neden eğitim dili İngilizce olan okulları tercih ediyor? Bu okullarda eğitim görmenin ne gibi avantajları var? Biraz da bu konulardan bahsedelim.

Dil öğrenmek yalnızca gramer bilgisiyle sınırlı bir husus değil. Bir dili iyi bir biçimde öğrenebilmek, büyük ölçüde pratik yapmaya dayalı. Gündelik yaşamda İngilizceyi tam anlamıyla hayatına entegre edemeyebilirsin. Ancak eğitim dili İngilizce olan bir okulda okursan, bu mümkün. Çünkü ister istemez gündelik yaşamın akışında İngilizce dinleyip İngilizce konuşmak zorunda kalacaksın. 

Open English ile İngilizce Öğren!

Open English, online İngilizce kursu&#; Sıfırdan İngilizce öğrenmeyi düşünüyorsan ya da temel İngilizce bilgini geliştirmek istiyorsan Open English yanında! 7/24 canlı sınıflarda İngilizce öğrenebilirsin. Üstelik nerede yaşıyorsan oradan bağlanarak bu imkana sahip olabilirsin. 

Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle pratik yapma şansın var. İstediğin yerden Open English ile İngilizce öğrenmeye başlayabilirsin. Her an İngilizce öğrenebileceğin bu kurs ile İngilizceyi günlük yaşamının bir parçası haline getirebilirsin.

Open English ile İngilizce öğrenmek hem kolay hem de eğlenceli! Daha detaylı bilgi için lütfen formu doldurun.

ingilizce muafiyet sınavı - ingilizce muafiyet nedir

Eğitim Dili İngilizce Olan Üniversitelerin Avantajları

Okuduğun okulun eğitim dilinin İngilizce olması, yüksek lisans eğitimi için bir temel niteliğinde. Bu, akademik kariyer düşünen öğrenciler için oldukça avantajlı bir konu. Çünkü yüksek lisans yapmak için de okullar, belli bir İngilizce bilgisi talep ediyor. 

Bir akademisyen, İngilizce bilmeden dünyadaki gelişmeleri takip edemez. Çalıştığı alanla ilgili makaleler okuması gerekebilir. Bu nedenle İngilizce bilmek, birçok kaynağa erişmek bakımından önemli bir unsur. İngilizce bilmenin avantajları hakkında detaylı bilgi edinmek istersen İngilizce Öğrenmenin Faydaları adlı yazıya da bir göz atabilirsin. 

Eğitim dili İngilizce olan okullar, yalnızca akademik kariyer için önem teşkil etmiyor. İş hayatında da İngilizce aynı oranda mühim. Okulda İngilizceyi iyi şekilde öğrenmen uluslararası şirketlerde çalışabilme şansını artırıyor. Ayrıca iş ararken sadece yaşadığın ülke ile sınırlı kalmıyorsun. Birçok ülkede İngilizce bilgin sayesinde nitelikli işler bulabiliyorsun. 

Eğitim dili İngilizce olan okullar, öğrencilerine kozmopolit ortamlara daha hızlı uyum sağlama becerisi de kazandırıyor. Çünkü Erasmus denilen öğrenci değişim programları için çokça tercih ediliyorlar. Eğitim dili İngilizce olan bir okulun öğrencisi olursan, bu şansa sahip olabilirsin. Böylece farklı kültürlerden insanlar tanımış ve iyi İngilizce konuşan biri olabilirsin. 

Eğitim dili İngilizce olan üniversiteler, öğrencilerin İngilizce yeterliliğini ölçen bir sınav yapıyor. Bu sınavın adı İngilizce Muafiyet Sınavı. Sınav, öğrencilerin İngilizce seviyelerini tespit etmek amacıyla düzenleniyor. Çünkü öğrencinin İngilizcesi yeterli değilse lisans eğitiminde göreceği dersleri anlayamaz. Bundan dolayı derslerde sıkıntı çekip zorlanabilir. 

Peki, İngilizce Muafiyet Sınavı nedir? İngilizce Muafiyet Sınavına girmek zorunlu mu? İngilizce Muafiyet Sınavına kimler giriyor? İngilizce Muafiyet Sınavını geçemezsem ne olur? Bunlar gibi pek çok soru aklını meşgul ediyor olabilir. Bu soruların cevaplarını vermeye çalışalım. 

İngilizce Muafiyet Sınavı Yapan Üniversiteler

Eğitim dili İngilizce olan okullarda İngilizce Muafiyet Sınavı yapılıyor. Bu sınav, öğrencilerin İngilizce bilgisini ölçüyor. Sınavdan belirlenen puanı alamayan öğrenci, bir yıl kadar hazırlık sınıfında eğitim görüyor. Öğrencilere hazırlık sınıfında sadece İngilizce eğitimi veriliyor. 

İngilizce Muafiyet Sınavı, eğitim dili İngilizce olmayan okullarda da yapılıyor. Buradaki amaç, öğrencinin ilk sene Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini alıp almayacağını belirlemek. Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor. Öğrenci, aldığı Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini başarıyla tamamlamadan mezun olamıyor. 

Eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede okumak istiyor olabilirsin. Bir yıl hazırlık sınıfında eğitim almak, sana zaman kaybetmek gibi hissettirebilir. O halde İngilizce çalışmaya başlayıp İngilizce Muafiyet Sınavından geçer not alman gerekli. Bu durum eğitim dili İngilizce olmayan bir okulda okuyup zorunlu dersi almak istemeyen öğrenciler için de geçerli. 

İngilizce Hazırlık Sınıfı Olan Üniversiteler

Günümüzde birçok üniversite, İngilizce eğitimine önem veriyor. Ülkemizdeki pek çok üniversitede İngilizce hazırlık sınıfı bulunuyor. Bu okullardan en çok tercih edilenleri sıralayalım:

  • Ankara Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi
  • Akdeniz Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Üniversiteler, İngilizce Muafiyet Sınavından geçer not alan öğrencilerin, hazırlık sınıfını atlamasına olanak tanıyor. Eğer hazırlık sınıfını geçip doğrudan lisans eğitimine başlamak istiyorsan bu mümkün. Bunun için İngilizce Muafiyet Sınavından iyi bir puan alman gerek. Ama endişelenme, İngilizce öğrenmek Open English ile çok kolay! 

ingilizce muafiyet sınavı nedir - ingilizce muafiyet sınavı detayları

İngilizce Muafiyet Sınavı Nedir?

İngilizce Muafiyet Sınavının (Proficiency); Yeterlilik Sınavı, Hazırlık Atlama Sınavı, İngilizce Yeterlilik Sınavı gibi pek çok ismi mevcut. Sınava üniversiteye yeni başlayan öğrenciler giriyor. Bu sınavla öğrencilerin lisans eğitimi için yeterli İngilizce bilgisi olup olmadığına bakılıyor. Sınavdan geçenler direkt olarak lisans eğitimine başlamaya hak kazanıyor. Sınavdan yeterli puanı alamayanlar ise hazırlık sınıfına başlıyor. 

İngilizce Muafiyet Sınavına Girmek Zorunlu mu? 

Üniversiteler, öğrencilerin dil becerisini ölçmek için yaptıkları bu sınavı zorunlu tutuyor. Eğer öğrenci sınava girmezse başarısız sayılıyor. Direkt olarak hazırlık sınıfından eğitime başlaması gerekiyor. Hazırlık sınıfını atlayıp doğrudan lisans eğitimine başlamak istiyorsan bu sınava girmelisin. 

İngilizce Muafiyet Sınavı Ne Zaman Yapılıyor?

İngilizce Muafiyet Sınavı (Proficiency) standart bir sınav değil. Yani her üniversite kendi belirlediği kurallara göre öğrencileri sınava tabi tutuyor. Sınav, üniversitenin akademik takviminde belirlenen gün ve saatte yapılıyor. 

İngilizce Muafiyet Sınavında Ne Soruluyor?

Sınavı her üniversite kendine özgü bir şekilde yapıyor. Fakat sınavın içeriğinde çok kritik değişiklikler yok. Öğrencinin İngilizce seviyesini ölçmeye yönelik sorular soruluyor. Genelde boşluk doldurma, çoktan seçmeli sorular, eşleştirme gibi uygulamalar var. Bazı okullarda konuşma (speaking) testi de oluyor. 

İngilizce dilbilgisi (gramer), kelime bilgisi (vocabulary), İngilizce okuduğunu anlayabilme (reading comprehesion), İngilizce dinlediğini anlayabilme (listening comprehesion), yazma (essay) gibi alanlara yönelebilirsin. Sınav çok zor bir sınav değil. Eğer İngilizce bilgini sağlam ve canlı tutabilirsen bu engeli aşarsın. 

İngilizce Muafiyet Sınavına Nasıl Hazırlanılır? 

Sınavın standart bir formatı olmadığından bahsetmiştik. Her üniversiteye göre değişiklik gösteriyor. Fakat çok kritik değişiklikler değil bunlar. Aynı içeriğe sahip, öğrencinin İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla hazırlanmış bir sınav. 

İngilizce Muafiyet Sınavında başarılı olmak istiyorsan öncelikle temel İngilizce bilgindeki eksik yanlarını tespit etmelisin. Ardından eksiklerini İngilizce dilbilgisi konularına çalışarak giderebilirsin. Kelime ezberleme ve kelime çalışmaları oldukça önemli. 

İlk aşamayı bitirdikten sonra İngilizce okumalar yapabilirsin. Mesela ilgini çeken konularda ya da kendi alanınla ilgili makaleler olabilir bunlar. Hem bu, ileride İngilizce makale yazacağın zamanlara bir alıştırma olur. İngilizce makale nasıl yazılır merak ediyorsan İngilizce Makale Yazmak adlı yazıyı okuyabilirsin. 

Son aşama olarak dinleme ve konuşma pratikleri işe yarayacaktır. Bol bol İngilizce pratik yapmak alışmanı sağlar. Bunun yanında sınava daha önce girmiş kişilerden fikir edinebilirsin. Sıfırdan İngilizce öğrenmekya da İngilizce Muafiyet Sınavına hazırlanmak için bir kursa kayıt olabilirsin. 

 

Open English ile İngilizce öğrenmek ve pratik yapmak çok kolay! Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için lütfen yan taraftaki formu doldur.

Share

İlginizi çekebilecek diğer yazılar


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir