32 haftalık bebek kilosu / Gebeliğin 32. Haftasında Neler Oluyor? | Hamilelik

32 Haftalık Bebek Kilosu

32 haftalık bebek kilosu

Gebeliğin 32.hafta son iki gebelik ayına girmiş bulunuyorsunuz. Eğer ilk hamileliğinizse heyecan, kaygı ve merak içerisindesiniz. Her şeyi merak ediyorsunuz bebeğin gelişimini, sizdeki fiziksel değişimleri bilmek ve öğrenmek istersiniz. Bu yüzden haftahaftagebelik.com da tam da olmanız gereken yerdesiniz. İlk defa anne olacaklara doğumdan sonra hayatınız değişecek diyebiliriz. Eski alışkanlıklarınız değişecek tüm hayatınız bebeğinizin ve eşinizin üzerine yoğunlaşacaktır.

Doğumda tecrübeli birilerinden yardım almak size fayda sağlayacaktır. Doğumda yanınızda kimin veya kimlerin olmasını istiyorsanız o kişilere bunu söyleyin sizi yalnız bırakmayacaklardır.

Gebelikte 32.Hafta

Gebelikte 32.Hafta Annedeki Değişim

Gebelikte 32.hafta; karnınız ve memeler gittikçe büyüyor. Memelerinizin ağırlığı nedeniyle kambur yürüyebilirsiniz, sütyen kullanmak sizi rahatsız edebilir, hamilelik sutyenleri kullanabilirsiniz.

32. Hafta

Gebelikte 32.hafta rahim büyüklüğü yaklaşık 32 cm.

Meme altlarında terlemeye bağlı gelişen enfeksiyon riskinden korunmak için soğuk-ılık duş alabilir terleyen bölgeler içinse pudra kullanabilirsiniz.

Hareketleriniz sınırlanmaya başlamıştır hızlı hareket edemeyebilir bacaklarınız zorlanabilir günün büyük bölümünü dinlenmeye ayırın.

Haftada yarım kilo almanız normaldir Sizinle birlikte bebeğinizde büyüyor. Kilonuzdaki ve baş ağrılarınızdaki hızlı artışa dikkat edin bu durumlarda doktorunuza başvurun.

36. Haftaya kadar 15 günde bir doktora gitmeniz yeterliyken 36. Haftadan sonra en az haftada bir kontrole gideceksiniz.

Eşinizle tüm yaşadıklarınızı paylaşın o şimdi sadece bir gözlemci onun sizi anlamasını beklemeyin çok beklersiniz…

Hamilelikte 32. Hafta Bebekteki Değişim

32.gebelik haftası; Bebeğinizin boyu 42,4 cm ağırlığı 1,7 kilogramdır. Bebeğiniz, ağırlığının büyük bölümünü son haftalarda alıyor bugüne kadar aldığınız kilolar size ait bundan sonraki kiloların çoğu bebek tarafından alınır.

32. Hatfa

Gebeliğin 32. haftasında anne karnındaki bebeğin ayak tırnakları da çıkmış ve uzamıştır.

Bebeğinizin keyfine diyecek yok parmağını emiyor, kollarını sallıyor, tekmeler atıyor, gülümsüyor hatta suratını asıyor.

Bebeğinizin kemikleri sertleşiyor ve kireçleniyor.

Bebeğiniz artık parlak ve koyu ışığı algılıyor.

Hamileliğin 32. haftası bebeğinizin beyinsel ve sinirsel yapıları gelişiyor. Bu nedenle kalsiyum açısından zengin besinler tüketin.

Kalsiyum açısından zengin besinler:

  • Süt
  • Yoğurt
  • Peynir
  • Badem
  • Kılçıklarıyla yenilebilen balıklar ve
  • Yeşil yapraklı bitkiler tüketebilirsiniz.
  • Yemeklerinizi az ama sık yiyin yemeklerde tek çeşit yerine çeşitli yemekler yiyin
  • Bebeğiniz için günde yaklaşık olarak 250-350 kalori almanız gerekmektedir.
  • Taze balık ürünleri tüketin, fındık, tereyağı, havuç  ceviz gibi ürünleri tüketmeyi unutmayın. Bu ürünler göz ve beyin sağlı için gerekli
  • Bebeğinizin hareketleri takip ederek onun sağlığı konusunda fikir edinebilirsiniz.
  • Bol miktara su için
  • Beli genişleyebilen iç çamaşırları alınız.

Bahçeci Sağlık Grubu

Adım Adım Gebelik: Hamilelikte 32. Hafta

32 haftalık gebelik, bebeğin boy ve kilosunun arttığı ve anne adayının rahminin hızla büyümeye devam ettiği dönemdir. 32 haftalık bebek, doğum kilosunun yaklaşık olarak 3’te 1’ini geriye kalan 7 haftalık süre içinde alır. Farklı bir deyişle bu dönemde bebek, yaklaşık 1,6 kg. ağırlığındadır. Gebelikte 32 hafta döneminde bebek, doğum pozisyonu olarak bilinen baş aşağı duruş pozisyonuna doğru yavaşça dönmeye başlar. Akciğer ve sindirim sisteminin gelişiminin devam ettiği bu süreçte bebek, yeni doğan bir bebeğin yapabildiği her şeyi yapabilir.

Vücut tüyleri, saçları, kirpik ve kaşları da gözle görünür durumdadır. Cildinin altında yer alan yağ tabakası da bu dönemde gelişimini sürdürür. Bu aynı zamanda bebeğin cildinin yumuşak olmasına ve pembeleşmesine neden olur. 32 haftalık hamilelik, annenin vücudunda da değişimin devam ettiği dönemdir. Bebeğin artan ihtiyaçları doğrultusunda annenin dolaşım sistemindeki kan hacmi, yaklaşık %40 oranında artar. 32 cm. boyuta ulaşan rahim; mesane, diyafram ve mide üzerine baskı yapar. Buna bağlı olarak anne, nefes darlığı ve mide yanması gibi şikayetlerden yakınabilir. 32 haftalık gebelikte sık idrara çıkma şikayeti de rahmin mesane üzerine bası yapmasından kaynaklanır. Bu dönemde sıklıkla sorulan 32 haftalık bebek kaç kilo olmalı? ve 32 haftalık bebek kaç aylık olur? gibi soruların yanıtlarına geçmeden önce hamilelikte 32 hafta döneminde neler yaşanır, bunlara bir göz atalım.

32 Haftalık Gebelik

32 haftalık bebek hareketleri rahim içinde yeterince alan bulunmadığı için bu dönemde bir miktar azalır. Bebek, büyümeye devam ederken vücudunu baş aşağı doğru çevirmeye başlar. Bacaklar, popo ve diz bölgesinden bükülü ve çapraz pozisyondadır. Kollar da bacaklar gibi omuz ve dirseklerden bükülüdür. Doğum pozisyonu olarak bilinen bu duruş şekli, bebeği rahatsız etmez. Bu haftada olduğu gibi doğuma kadar olan süre boyunca da bebeğin akciğer görevini, plasenta üstlenir. Göbek kordonu yoluyla alınan kirli kan, annenin vücudunda oksijenlenerek tekrar göbek kordonu ile bebeğe gönderilir. Annenin büyüyen karnı ve memeleri, ağırlık dengesinin bozulmasına neden olur. Bu dönemin, yaz aylarına gelmesi durumunda meme altlarının terlemesi enfeksiyon riskini arttırır. Sık duş almanın ya da pudra kullanımının önem kazandığı bu dönemde anne adayı, sıklıkla dinlenmeli ve yorucu aktivitelerden uzak durmalıdır. Bebeğin gelişimi ile birlikte kilo artışı da bu dönemde devam eder. Haftalık olarak yarım kilo almanın normal kabul edildiği gebeliğin 32. haftasında anne, haftada bir kez doktor kontrolüne gitmelidir. Hamileliğin bu döneminde sorulan sorular genellikle 32 haftalık bebek kilosu hakkındadır. Siz de 32 haftalık bebek kaç kilo olur ve 32 haftalık gebelik kaç aylık merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

32 Haftalık Bebek Kilosu & Boyu

32 haftalık gebelik bebek kilosu yaklaşık 1,7 kg. kadardır ancak bebek doğum ağırlığının 3’te 1’ini gebeliğin kalan süresi içinde alır. Bu yüzden gebeliğin 32. haftasından itibaren anne adayının kilosunda da gözle görülür bir artış yaşanır. Bebeğin boyu yaklaşık 42 cm. uzunluğundadır. 32 haftalık gebelik bebek kilosu ve boyu bebekten bebeğe farklılık gösterse de sağlıklı bir gelişim için bebeğin ağırlığı ve kilosu, bebek gelişim persentil eğrileri arasında yer almalıdır. “32 haftalık bebek kaç kilo olur?” sorusu bu şekilde yanıtlanabilir.

32 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

“32 hafta gebelik kaç aylık?” sorusu bu dönemde annelerin kafasını kurcalar. Bu soru, 32. haftanın 1. günü itibarıyla 7 ay 14 gün olarak hesaplanır, 7,5 ay şeklinde de yanıtlanabilir.

32 Haftalık Gebelikte Doğum Olur Mu?

32 haftalık doğan bebek, orta derece prematüre bebek olarak adlandırılan sınıfta yer alır ve doğması durumunda hayati riski bulunmaz. Dış ortama henüz hazır olmasa da bu dönemde bebek dünyaya kolayca adapte olabilir. 32 haftalık doğum, erken doğum olarak adlandırılsa da 32 haftalık erken doğum yapanlar, bebeğin genel durumu düzelir düzelmez bebeklerini emzirebilir. Bebek bu dönemde emerken çabuk yorulur. 3-4 kez emdikten sonra 5 dakika kadar dinlenebilir. Bu yüzden 32 haftalık doğum yapanlar, bebeklerini memeden hemen çekmemelidir.

32 Haftalık Bebek Görüntüsü

Yapılan ultrasonografi incelemesinde bebeğin yeni doğmuş bebek gibi göründüğü rahatlıkla fark edilebilir. Bu dönemde bebeğin başı gövdesiyle kol ve bacak uzunluğu da vücuduyla orantılıdır. Bebeğin rahim içinde kıpırdayacak çok fazla yeri olmasa da sıklıkla kol ve bacaklarını hareket ettirdiği gözlenebilir. 32 haftalık bebek görüntüsü incelenirken eğer bebeğin pozisyonu uygunsa yüzü de rahatlıkla görülebilir. Yüzünde somurtma, kızgınlık ve gülümseme gibi ifadeler olabilir. Bebeğin yağ gelişimi devam ettiğinden bu hafta bebeğin cildi, pürüzsüz ve pembe bir görünüme sahiptir.

32 Haftalık Gebelikte Bebeğin Hareketleri

Bu haftada anne adayları “32 haftalık hamileyim, karnımdan dolayı rahat hareket edemiyorum” diye yakınabilir, bu durum bebek için de geçerlidir. Her ne kadar esnek rahim içinde bebek kol ve bacaklarını bir miktar oynatsa da önceki haftalarda olduğu kadar rahat hareket edemez. 32 haftalık ikiz gebelik varlığında ise her iki bebek de daha sıkışık pozisyondadır ancak bu durum onları rahatsız etmez. Bebek bu dönemde doğum pozisyonuna yani baş aşağı dönmeye başlar. 32 haftalık gebelik görüntüsü incelendiğinde bebeğin kol ve bacaklarının çapraz ve vücuduna doğru toplanmış olduğu görülebilir.

32 Haftalık Bebek Gelişimi

Bebeğin ayak ve el tırnaklarının uzamaya devam ettiği 32 haftalık bebek gelişimi döneminde kemikleri de sertleşmeye devam eder. Aydınlığı ve karanlığı seçebilen bebek, dünya düzenine uyum sağlamaya başlar. Yutkunmak, emmek ve tekme atmak gibi faaliyetlerinde artış olur. Ayaklarına dokunmaya ve el parmaklarını emmeye devam eder. Pek çok farklı yüz ifadesi yapabilen bebeğin saç, kaş ve kirpikleri gözle görülebilir. Yağ dokusunun gelişmesiyle birlikte ayva tüyü olarak tabir edilen tüyler dökülmeye başlar. Beyin ve sinir sisteminin gelişmeye devam ettiği bu dönemde anne adayı beslenmesine dikkat etmelidir.

32 Haftalık Gebelikte Beslenme

32 haftalık gebelikte beslenme, üzerinde durulması gereken öncelikli konulardan biridir. Bebeğin beyin ve sinir sisteminde bulunan yapıların gelişimi devam ettiğinden anne adayının, protein yönünden zengin beslenmesi gerekir. Süt, yoğurt ve peynir, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, badem ve fındık gibi besinlerin tüketimi artırılabilir. Bunun yanı sıra kılçığı ile birlikte yenen balıklar da protein açısından beslenmede önemli bir yer tutar. C vitamini bakımından zengin beslenmek, plasenta gelişimine destek olur. Tüm gebelik süresi boyunca olduğu gibi bu dönemde de annelere mevsim meyveleri ve sebzelerinin tüketilmesi önerilir. Kalorisi düşük fakat besleyici değeri yüksek besinler ile beslenilmeli; gazlı içecekler, çay ve kahve tüketimi mümkün olduğunca sınırlandırılmalıdır.

Annenin gebeliğin 32. haftasından itibaren her hafta yarım kilo alması normaldir. Bu haftadan itibaren rutin doktor kontrolleri ise haftada bir kez yapılmalıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir