anne kokusuyla uyuyan bebek / yaş bebeklerde duygusal gelişim | Uni Baby

Anne Kokusuyla Uyuyan Bebek

anne kokusuyla uyuyan bebek

BEBEKLERİN UYKU DÜZENİNDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!

‘Bebeğimi ne yapsam uyutmayı başaramıyorum. Sanki bu çocukta tavşan uykusu var. Saatlerce sallıyorum ama uyumuyor. Geceleri sürekli ayakta ve huysuz.’ Bu gibi cümleleri her yeni anneden duyarız.

Bebeğinizin uyumamasını doğru bildiğimiz bir yanlıştan olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Uyku beyin ve beden gelişimi için en önemli temel fizyolojik ihtiyaçlardan bir tanesidir. Yeni doğan bebeklerin ortalama 16 saat uyuması gerekir ve uyku süresi boyunca ortalama kez uyanırlar.

Bebeklerin Sağlıklı Uyku Süreleri

  • Yeni doğan bebekler günde toplam yaklaşık saat uyurlar.
  • aylık dönemde saat aralıksız uyur ve beslenmek için uyanır. Aktif uyku %43’e düşer.
  • 3 aylık olduklarında bebeklerin %71’i tüm gece boyunca uyurlar.
  • 4 aylık dönemde, geceleri daha uzun; gündüzleri daha kısa uyurlar.
  • 6 aylık dönemde ise saatlik uyku döngüsünde kez uyanırlar. Uyandıktan sonra bebeklerin 1//2’si kendi kendine yeniden dalarlar. Günde toplam yaklaşık saat uyurlar ve bu bebeklerin %84’ü tüm gece boyunca uyuyabilir.
  • 10 aylık bebeklerin 90%’ı tüm gece boyunca ve günde ortalama saat uyurlar.
  • 12 aylık bebekler günde toplam yaklaşık saat uyurlar.
  • ay arası gündüz uykusu teke düşer.
  • ay arası çocukların büyük kısmı günde 1 kez yarım saat ile 3 saat arası öğlen uykusuna ihtiyaç duyarlar.
  • 2 yaşında günde saat uyumaları gereklidir.

 

 

Bebeğimin uyku düzenini neler bozabilir?

Bebeğinizin ayına ya da yaşına göre değişkenlik gösterebilir. İlk aylarda kolik dediğimiz gaz sancısı, inek sütü alerjisi, reflü (midemizden yemek borusuna mide içeriğimizin kaçması), ay arası yavaş diş hareketlerinin başlaması, ay arası, bebeğinizin zihinsel ve motor gelişiminin bir parçası olan ebeveynlerden ayrı kalmaya karşı gelişen huzursuzluk gibi nedenlerle bebeğinizin uyku düzeni bozulabilir. Bu aylarda bebeğiniz yuvarlanmaya, kendini çekerek ayağa kalkmaya ve yerde sürünmeye başlamıştır ve yeni yeteneklerini sürekli denemek isteyecektir. Hatta bunu o kadar ileri götürür ki uyuduktan sonra kalkıp pratik yapmaya bile çalışır. Ama ayağa kalktığı zaman tekrar oturamayacağı için ağlayacaktır. ay döneminde yeni öğrenmeye başladığı ve çok zevk aldığı oturmak, yuvarlanmak, yerde sürünmek ve hatta adım atmak gibi aktivitelerden uzak kalmak istememesi, aylar arası, en sık görülen muhtemel sebeplerden bir tanesi de ayağa kalkıp yürüyebiliyor olmasında kaynaklanabilir.

Bozulan uyku düzeni yeniden nasıl sağlanabilir?

İlk aylarda tespit edilen sorunun tedavi edilmesiyle, ay arasındaki diş problemi geçicidir. ay arası olan problemleri ise yanına gidip ona dokunarak, ayağa kalktığı zaman oturmasını öğreterek; diğer problemlerini ise yanına gidip onunla sessizce ve nazik bir şekilde konuşup onun yanında olduğunuzu ve terk etmediğinizi hissettirerek çözebilirsiniz.

Gece-gündüz farkını bilmeyen bebekle nasıl başa çıkılır?

Bazı bebekler gece uyumayı pek sevmezler. İlk günlerde pek bir şey yapılamaz; fakat ikinci haftadan sonra ona gece ve gündüzü ayırt etmeyi öğretmeye başlamalısınız. Gündüz olduğunda onunla mümkün olduğu kadar çok oynayıp onu oyalayın. Evi ve odasını aydınlık hale getirin ve günlük olan olağan sesleri (telefon, televizyon veya telefon sesini) azaltmaya çalışmayın. Beslenme sonrası uyuyacaksa onu uyanık tutmaya çalışın. Geceleri ise onu beslemek için yanına gittiğinizde oyun oynamayın, odanın ışık ve seslerini azaltın ve yanında fazla zaman geçirmeyin, mümkünse konuşmayın. Uyumakta güçlük çeken bebekler için odaya hafif bir Eloque Lavantalı Uyku Spreyi sıkabilirsiniz.

Bebeğimi kundakladığımda daha rahat uykuya geçiyor!

Yeni doğan bebeklerde onları kundaklamak belki kendilerini güvende hissettirip uykuya dalmasında yardımcı olabilir, ama kalça çıkığına zemin hazırladığı için bundan kaçınmalısınız. Kalça çıkığının tedavisi eğer geç kalınırsa cerrahiye kadar gidebilir.

Bebeğimi ancak ayakta sallayarak uyutabiliyorum!

Bu da bizim büyüklerin en çok savunduğu durumlardan bir tanesidir. Bebekler kendi başlarına uykuya dalabilirler, ancak bizler bazen onları sallayarak uykuya dalmalarını geciktirebiliyoruz.

Ağlayarak uyur diye yatağına bırakıyorum.

Bebeğinizi ağlarken uyur diyerek yatağına bırakmak kesinlikle doğru değildir. Eğer çok ağlıyorsa ona dokunmak, orada olduğunuzu hissettirmek tekrar dalmasına yardımcı olabilir, ama buradaki yardım en az olmalı, alıp kucaklamak veya sallamak şeklinde değil, eğer her uyandığında kucaklayıp, sallarsak bu ileride kırılması zor bir alışkanlık halini alabilir. Bebeğinizin odasına Eloque Lavantalı Uyku Spreyi sıkarak uykuya geçişini çok daha kolaylaştırabilirsiniz. İçeriğindeki melisa kokusuyla bütünleşerek kesintisiz bir uykuya yardımcı olacak ve daha huzurlu uyumasını sağlayacaktır.

Uyku öncesinde bebeğimle oynuyorum!

Uyku öncesinde bebekle çok fazla oyun oynamamalıyız, uykuya dalmasını engelleyecek oyunlardan uzak durup, sakin yavaş ve daha önce bildiği uyumasına yardımcı olan bazı hareketleri tekrarlayarak uykuya dalmasına yardımcı olabiliriz.

Az uyuyan bebekler daha zekidir !

Az uyuyan bebeklerde, uykuya dalma problemi olan bebeklerdeki gibi, anksiyete, duygusal bozukluklar, daha belirgin dikkat ve konsantrasyon bozuklukları sık görülür.

Fazla uyuyan bebekler daha sağlıklı.

Aksine normalden fazla uyuyan bebeklerde bilmediğiniz bir sağlık problemi olabilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi her yaşın ortalama bir uyku süresi vardır, bundan fazla uyuyorsa bu bir enfeksiyona işaret edebilir.

Bebeğime uykuya dalacağı zaman emzik ya da biberon verdiğim zaman daha rahat uykuya dalıyor.

Bebeğinizi yatağına ağzında emzik veya biberonla yatırmayın, eğer bebek bunları sakinleşmek için bir araç gibi görürse bu durumlar alışkanlık haline dönecektir. Emzik ve biberon gibi araçlar bebeklerin emme reflekslerini tatmin etmek içindir, uykuya dalması için değil! Eğer bebeğiniz bu şekilde uykuya dalarsa, daha sonra yavaşça ağzında çıkarın ve yatağa bu şekilde yatırın.

0 yorum

Anneyle uyuyan bebekler daha g&#;venli ve mutlu

BEBEKLER YUMUŞAK YATAKLA YATMAMALI

Anne-babaların bebekleriyle aynı odayı paylaşması, uyku düzenlerini oturtmalarının yanında sağlıkları ve güvenlikleri açısından da etkili bir yöntem. Bebeğin, anne ve babası ile aynı odada yatması bebeğin nefes alıp verişinin takip edilmesiyle solunum yetmezliğine bağlı ortaya çıkabilecek boğulma risklerini azaltıyor. Amerikan Pediatrist Akademisi'ne göre de bebek ve ebeveynler aynı odayı paylaştığında, bu çocuğun doğru uyuma-uyanma ritmini kazanmasına yardımcı oluyor ve ani bebek ölüm (SIDS) riskini yüzde 50 oranında azaltıyor. Mesela ani bebek ölümlerinin en az görüldüğü Japonya'da bebekler geleneksel olarak anneleriyle uyuyor.

Ancak ebeveynlerin karıştırmaması gereken bir şey var ki o da; aynı odayı ve yatağı paylaşmak demek, bebeğin anne ile baba arasında yatması demek değil. Çünkü bebeğin ebeveynleriyle aynı yumuşak yatakta yatması, ezilmeler gibi olası kazalara karşı önerilmiyor. Bu noktada ani bebek ölümü sendromu riskini azaltıp, geceleri güvenliği ve yakınlığı bir araya getirmenin en ideal yolu, yatak yanı araçlar kullanmaktan geçiyor. Bebeği anne yanına monte edilen sert ve çarşafı iyi gerdirilmiş bir beşikte sırt üstü yatırmak doğumdan sonraki ilk aylarda tercih edilmeli. Ancak ebeveynler beşik seçerken özellikle sertifikalı beşik ve bebek ürünleri olmasına, güvenlik standartlarına uymasına, dikkat etmeli.

BEŞİK SEÇERKEN VE HAZIRLARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

-Güvenli olmayan boşluklardan kaçınmak için, şilte ve yan paneller arasındaki boşluk en fazla bir parmak genişliğinde olmalıdır.

-Nefes alma zorluğu risklerini engellemek için: şiltenin yüzeyine eliniz ile bastırın eğer eliniz batıyorsa şilte çok yumuşak demektir ve bu bebeğin başının da şilteye gömülmesine neden olabilir.

-Çarşafı bebeğin ayaklarının temas edebileceği şekilde beşiğin alt üçte birine doğru düzenleyin. Gece aşırı sıcak olması ya da bebeğin hareket etmesiyle başının kazayla çarşafa dolanması riskini önlemek için çarşaf gergin bir şekilde serilmeli.

-Güvenlik standartlarına uymalı mutlaka sertifikalı olup, güvenlik kemerleri kullanılarak yatağa güvenli bir şekilde bağlanmalı.

-Fonksiyonel, yani her türlü yatağa, yüksekliğe göre ayarlanabilir ve katlanabilir ve hareketli olmalı.

False

etiket Bebeği Geceleri Uyanmasın Diye Geliştirdiği Tüyoyla 8 Aydır Deliksiz Uyuyan Anne!

Haberler

Yaşam

Bebeği Geceleri Uyanmasın Diye Geliştirdiği Tüyoyla 8 Aydır Deliksiz Uyuyan Anne!

Odasında minnoş minnoş uyuyan bebişin gece birdenbire uyanmasının yaygın sebeplerinden birisi de ağzındaki emziğin düşmüş olması.

Odasında minnoş minnoş uyuyan bebişin gece birdenbire uyanmasının yaygın sebeplerinden birisi de ağzındaki emziğin düşmüş olması.

Ancak hepimiz biliyoruz ki o emzik o bebeğin ağzından tekrar düşecek. İşte tam bu yüzden Facebook'ta 'The Motherload' adlı İngiliz ebeveynlik sayfasının sahibi Laura Gerson oldukça kullanışlı bir tüyo paylaştı.

Ancak hepimiz biliyoruz ki o emzik o bebeğin ağzından tekrar düşecek. İşte tam bu yüzden Facebook'ta 'The Motherload' adlı İngiliz ebeveynlik sayfasının sahibi Laura Gerson oldukça kullanışlı bir tüyo paylaştı.

"Bunun viral olması beni inanılmaz mutlu etti!" diyor.

"Bunun viral olması beni inanılmaz mutlu etti!" diyor.

"Öyle emzik delisi filan değil, gün içinde aramıyor bile ama gece takınca onu epey rahatlatıyor."

"Öyle emzik delisi filan değil, gün içinde aramıyor bile ama gece takınca onu epey rahatlatıyor."

"En azından gece ağzındakini düşürüp yenisini bulamayınca o stresle uyanmak zorunda kalmıyor."

"En azından gece ağzındakini düşürüp yenisini bulamayınca o stresle uyanmak zorunda kalmıyor."

Bu tüyoyu paylaştığı anda bir sürü ebeveyn işe yaradığını söyleyip teşekkür etti.

Bu tüyoyu paylaştığı anda bir sürü ebeveyn işe yaradığını söyleyip teşekkür etti.

Tabii internetin 'duyarlı' ebeveynleri de hemen yorumlara farklı bir bakış açısıyla atıldı.

Tabii internetin 'duyarlı' ebeveynleri de hemen yorumlara farklı bir bakış açısıyla atıldı.

Diğerleri ise bunun tamamıyla ebeveynin kendi seçimi olduğunu belirtip emzik kullanan ebeveynleri savundu.

Diğerleri ise bunun tamamıyla ebeveynin kendi seçimi olduğunu belirtip emzik kullanan ebeveynleri savundu.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? ☺️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir