kornişon turşu faydaları / Turşunun bilinmeyen faydaları - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

Kornişon Turşu Faydaları

kornişon turşu faydaları

Kornişon Turşu Nedir Nasıl Yapılır?

Kış ya da yaz fark etmeksizin sofraların değişmeyen lezzeti şüphesiz ki kornişon turşudur. Çanakkale ve Marmara bölgesinde tarladan sofraya mottosu ile kornişon turşu üreten Buğlem turşuları ile siz de sofranıza lezzet katabilirsiniz. Su ve tuz çözeltisi ile birlikte doğal fermantasyon yöntemleri kullanarak ürettiğimiz kornişon turşularımızı siz de gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Yakan acı biber turşusu ya da biberiye turşusunun yanında kornişon biber neredeyse hiç acı değildir. Mini minik salatalıklardan üretilen kornişon turşuları hem çok lezzetli hem de sofraların adeta vazgeçilmezidir.

Kornişon Turşu Nedir?


Kornişon Salatalık

Kornişon turşu her ne kadar normal turşu ile sıklıkla karıştırılsa da aslında durum öyle değildir. Turşu domates, kavun, armut, ayva, mantar, salatalık, lahana, patlıcan, erik, biber, soğan, sarımsak gibi birçok sebzenin karıştırılması ile üretilmesinin yanında kornişon turşu içeriğinde sadece minik minik kornişon salatalıklarından üretilir. İçerisinde çoğu durumlarda ekstra tat vermesi açısından sarımsak ya da kırmızı biber de konulmaktadır. Kornişon turşularımız tarlalarımızdan özenle toplanan salatalıklardan üretilir ve hiçbir şekilde yapay tatlandırıcılar ya da aroma vericiler kullanılmaz. Tamamen doğal şartlarda üretimi gerçekleştirilir.


Kornişon Turşu Nasıl Yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi Çanakkale Kornişon turşularımız el değmeden otomatik seri bandında üretilmektedir. Ayrıca doğal fermantasyon yöntemleri sayesinde de sizlere her daim doğal turşu tadını sunmaya özen göstermekteyiz. Gelin bu hazzı sofralarınıza kadar nasıl getiriyoruz birlikte görelim:

1. Marmara ve Çanakkale bölgelerinde yetişmiş minik kornişon salatalıklarımız özenle toplanır,

2. İlk günkü tazeliğini kaybetmemesi için yakınlarda kurulu fabrika ve özel üretim atölyelerimize getirilen kornişon salatalıklarımız kalite kontrol ve denetim sürecinden geçer,

3. Testlerden başarılı bir şekilde geçen kornişon salatalıklarımız için üterim serüveni başlamış olur,

4. El değmeden tamamen doğal fermantasyon yöntemleri ile seri üretime alınan kornişon salatalık turşularımızda hiçbir şekilde yapay tatlandırıcılar, aroma vericiler ya da diğer katkı maddeleri kullanılmamaktadır.

5. Doğal tadını ve kıvamını alması için uygun koşullarda beklemeye alınır ve kısa süre içerisinde de tüketilmeye hazır hale gelir,

6. Kornişon turşularımız artık sofralarınızdaki yerini almak üzere yolculuğa hazır hale gelir.


Kornişon Turşu Faydaları

Tamamen doğa yöntemlerle üretilmiş Çanakkale kornişon turşu faydaları aslında saymakla bitmez. Ancak biz size literatürde en çok bahsedilen faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

• Antioksidan özelliği bulunmaktadır, enfeksiyonlara karşı etkilidir,

• İçerisinde bulunan sirkenin hemoglobin düzeyini arttırmasından dolayı diyabet hastaları için tüketilmesi oldukça yararlıdır,

• Sindirimi düzenleyici etkisi vardır,

• Yapısındaki fermente sirkeden dolayı yüksek tansiyonu düşürür,

• Alzheimer’a yakalanma riskini azaltır,

• İştah açıcı olmasının yanında bir yandan da tokluk hissi verir.

Bu ve benzeri daha birçok faydası ile kornişon turşusunu sizler de gönül rahatlığı ile tüketebilir ve sevdikleriniz ile birlikte sofranızda yer verebilirsiniz.

Salatalık, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi onlarca türü ve kendine has lezzetiyle sağlığa faydalarının saymakla bitmeyeceği turşu, özellikle soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden biridir. Turşuyu sevenler yazın çeşit çeşit sebzelerden evde kurar ve kışın soğuk havalarda sağlıklı şekilde tüketir. Zira evde cam kavanozda sağlık koşullarına uygun şekilde kurulan turşu dozunda tüketildiği takdirde vücuda pek çok fayda sağlar. Yemeklerin yanında turşu tüketmenin de sağlığa pek çok faydası vardır. Yenilen yemeğin sindirimini kolaylaştırarak mideyi rahatlatmasının yanı sıra içeriğindeki sirke ve limon sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamini de sağlar.

Evde turşu bozulmadan nas&#x;l saklan&#x;r? Üzerinde beyaz tortu oluştuysaEvde turşu bozulmadan nasıl saklanır? Üzerinde beyaz tortu oluştuysa

TURŞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir: Genellikle sebzelerden kurulsa da bazen meyvelerden de kurulabilen turşu içeriğinde bulunan yoğun mineral, vitamin ve antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkin rol oynar. Uzmanlar farklı sebzelerin turşularını tüketmenin vücuda giren antioksidanları çeşitlendirdiğinden daha fazla fayda sağlayacağını söylüyor. Özellikle kışın soğuk havaların getireceği hastalıklardan korunmak ve şimdilerde dünyanın ve ülkemizin gündemini son derece meşgul eden koronavirüs salgınından korunmak için bağışıklığımızı mümkün olduğunca güçlü tutmak için turşu tüketmek son derece önemli hale gelmiştir.

  • Doğal antibiyotik: Turşuyu çoğunlukla herkes tadını sevdiği için tüketse de kimi insanlar sadece içeriğindeki yoğun antiksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendirip hastalıklara kalkan olması için tüketir. Turşu oluşumu esnasında eklenen limon ve sirke zaten başlı başına vitamin kaynağı ve doğal antibiyotik etkisis gösterir.

  • Kilo vermeye yardımcı: Turşu kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin de menüsünde mutlaka bulunan içerdiği yoğun lif miktarı sayesinde uzun süren tokluk hissi veren bir besindir. İçindeki sirke ve limon sayesinde vücutta asidik bir etki bırakır ve vücudun yağ depolamasını engeller. Ayrıca kabızlığa karşı da korur.


  • Mide bulantılarına iyi gelir: Hayatın her anında mide bulantılarına birebir olan turşu mide bulantısı problemi sıkıntısı çeken herkesin ilk aklına gelen besindir. Tuzlu ve asitli tadıyla mide enzimlerini bastırır ve bulantı hissini ortadan kaldırır. Özellikle anne adayları hamileliklerinin ilk dönemlerinde yoğun şekilde mide bulantısı yaşadıklarında turşuyu sıklıkla tüketirler.

  • Kalp damar hastalıklarına karşı koruyor: Turşu içerisinde bulunan yoğun antioksidanlar, mineral ve vitaminler sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı kişileri korur. İçerdiği yüksek tuz ve sirke, limondan kaynaklı asidik kıvamı bu tür konulardan rahatsızlık yaşayanlara iyi gelir. Ancak fazlasının zararı da tabii ki vardır. Zira yüksek tuz tansiyon hastalarının tansiyonlarını daha da arttırarak olumsuzluklara yol açabilir. Tansiyon hastalığından muzdarip kişiler tüketimi dozunda bırakmalıdır.

  • Bağırsakların sağlıklı şekilde çalışması: Turşu evde kurulduğunda çok daha sağlıklı bir besin haline gelir. Çünkü dışarıdan satın alınan turşularda daha uzun süre dayansın diye kullanılan fermenteler ev turşularında yoktur. Her şeyinde evde yapılanı sağlıklı olduğu gibi turşuda da böyledir. Çünkü evde yapılan turşuya sadece sirke ve tuz eklenir. Bu nedenle ev turşusu tam bir bağırsak dostudur. Bağırsak sağlığını koruyarak sağlıklı ve düzenli çalışan bir bağırsak sistemi sağlar. Özellikle yüksek lif içeren meyve ve sebzelerden kurulan turşular kabızlığı önleyerek sindirim sistemine daha sağlıklı bir çalışma sistemi kazandırır.


  • Kas ve kemiklerde oluşan kramplara iyi geliyor: Turşunun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Turşu yemenin insan sağlığına sağladığı bir diğer fayda ise vücutta kaybedilen sıvıların mineral ve vitaminlerinin hızlıca vücuda geri alınmasını sağlamaktır. Hepsinin tek besinde birleşmesi ve pratik şekilde vücuda alınıyor olması da bu durumun avantajıdır. Ayrıca içeriğindeki sirke sayesinde kemik ağrıları ve kaslarda oluşabilecek krampları da engellemiş olur. Yapılan araştırmalara göre turşu suyu içen sporcuların turşu suyu hiç içmeyen sporculara göre kas krampları daha kısa sürüyor.

  • A vitamini deposu: Sağlıklı görmeyi sağlayan ve vücutta eksildiğinde görme duyusunda da eksikliğin hissedildiği A vitamini açısından  zengin bir besindir turşu. Ayrıca buna ek olarak A vitamini vücuttaki kalsiyumun tutulumunu da arttırarak osteoporuzun oluşumunu da engeller. 

  • Kansere karşı koruyor: Turşu içeriğinde bulunan yoğun antioksidan sayesinde vücuda girmeye çalışan serbest radikal zararlı bakterilerle adeta savaşır. Kanserli hücrelerin oluşumunu büyük ölçüde engeller. Özellikle sarımsak, karnabahar ve pancar turşusunda ekstra olarak bulunan flavonoidlerin antioksidan kapasitesi çok yüksektir. Dolayısıyla uzmanların da önerdiği tek bir turşu yerine birden fazla çeşitli turşu tüketerek bağışıklığı daha fazla güçlendirmektir. güçlenmiş bir bağışıklık sistemine sahip olan kişilere de kanser hücreleri zarar veremeyecek oluşumu büyük ölçüde engellenecektir.

YEMEĞİN YANINDA TURŞU YEMEK FAYDALI MIDIR?

Turşuyu insanlar genelde yemeklerin yanında tüketmeyi tercih ediyor. Özellikle kuru fasülye, nohut vb. bakliyatların yanında sıklıkla yenen turşuyu yemeklerin yanında yerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Turşu kurulurkan kullanılan yoğun tuzdan kaynaklı olarak yanında yenilen yemeklerin tuzlarına dikkat edilmelidir. Her ikisi de tuzlu olursa başta tansiyon olmak üzere pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir. Diğer yandan yemeklerin yanında yenen turşu sindirim sistemini olumlu etkileyerek hazmı kolaylaştırır. Ayrıca midede asit birikimini engeller. Ancak tüm bu şartlar dozunda turşu tüketimiyle mümkündür. Haddinden fazla yendiğinden her besinde olduğu gibi turşu da bazı olumsuzluklara yol açabilir. 

KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE TURŞUNUN ÖNEMİ

Tüm dünyanın ve ülkemizin neredeyse 1 yıldır son derece büyük emekler vererek mücadele ettiği koronavirüs hastalığına karşı da turşu tüketmek son derece önemlidir. Bunun sebebi şüphesiz turşunun bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisinin bulunmasıdır. Turşu içeriğinde yoğun miktarda bulunan sirke ve limon sayesinde vücuda gereken vitaminleri bir miktar sağlarken bağışıklığı güçlendirmede de etkin rol oynar. O yüzden nasıl ki kışın soğuk algınlığı grip gibi hastalıklardan korunmak için tercih ediyorsak şimdi de koronavirüse karşı bir nebze de olsa vücudumuzu korumak için tüketebiliriz.

KAYNAK: HABER7

Aşırısı hastalıkları tetikler! Turşunun zararları nelerdir?

Aşırısı hastalıkları tetikler! Turşunun zararları nelerdir?

Doğadaki güçlü probiyotikler arasında yer alan turşunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Ancak gün içinde fazla tüketildiğinde ciddi rahatsızlıklara zemin hazırlar. Çok yüksek oranda sodyum barındıran turşu vücudun biyolojik yapısını alt üst eder. Turşunun zararları nelerdir?

Miktarında tüketildiğinde her şeyin faydası vardır. Ancak fazla tüketildiğinde en faydalı besin bile zararlı hale gelebilir. Sofralarda hiç eksilmeyen turşu da bunlardan biridir. Özellikle mide ve bağırsaklara fayda sağlayan turşu yüksek oranda probiyotik içerir. Bu probiyotikler bağırsaklardaki floraları dengeler. Aynı zamanda turşu bağışıklık sistemini de yenilemede faydalıdır. Biber, salatalık, patlıcan, sarımsak, domates daha bir çok besinin turşusu yapılır. Bu besinlerin her biri hem kendileri faydalı hem de turşu yapıldıklarında ortaya çıkardıkları bakteri sayesinde faydaları daha fazla olur.

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyipİLİŞKİLİ HABEREn doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip

turşunun aşırısı zarar verir

turşunun aşırısı zarar verir

AŞIRISI HASTALIKLARI TETİKLER!

Vücuttaki tuz ve sodyum eksikliğini de gidermede fayda sağlayan turşunun faydası zehirlenme ve sindirim bozukluğuna yol açar. Yani uzmanlar sindirime faydası olan bu besinin fazla tüketilmesi dahilinde sindirimi bozabilir.

fazla tüketilen turşu sindirimi bozar

fazla tüketilen turşu sindirimi bozar

Tam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır? En kolay turşu suyu hazırlama rehberiİLİŞKİLİ HABERTam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır? En kolay turşu suyu hazırlama rehberi

TURŞUNUN ZARARLARI NELERDİR?

  1. İçeriğindeki sodyum mide ve bağırsak çapını genişletir. Genişleyen mide ve bağırsak iştahın açılmasına neden olur. Sürekli aç hissine yol açan sodyum kilo alımı kolaylaştırır. Bu yüzden gün içinde miktarında turşu tüketilmesi faydalıdır. 
  2. Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir. Hatta ciddi boyutları ise mide kanserine bile zemin hazırlayabilir.
  3. Turşu vücuttaki suyun hızlı emilimini sağlar. Vücutta su hızlı emildiğinde böbreklerin fonksiyonel işlevselliği bozulur. Böbrek üstü bezlerin bozulmasından dolayı vücut sıvı kaybını daha hızlı yaşar. Sık sık tuvalete çıkılır. Bu da idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbrek yaşı oluşumlarına neden olabilir. 
  4. Vücuttaki sıvı kaybı sayede böbreklere değil aynı zamanda kemiklerinde sistemini olumsuz etkiler. Kemik erimesine kadar yol açabilir. Hatta bazı uzmanlar kemik ve kas sistemlerinde sıkıntı yaşayan kişilerin turşu tüketmesini önermez. 
Zeytinyağının bebeklere faydaları nelerdir? 6 aydan sonra bebeklere neden zeytinyağı verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Zeytinyağının bebeklere faydaları nelerdir? 6 aydan sonra bebeklere neden zeytinyağı verilir?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir