alic sirkesinin yapilisi / Alıç Sirkesinin Faydaları ve Yapılışı | seafoodplus.info

Alic Sirkesinin Yapilisi

alic sirkesinin yapilisi

Alıç Sirkesinin Faydaları ve Yapılışı

alic-sirkesi

Alıç sirkesi bütün vücudumuzu adeta onaran, doğal bir ilaç gibidir. Beyinden, kalbe ve hatta sinir sistemimize bile müthiş fayda sağlayan bu sirke hakkında tüm merak edilenleri yazdık.

Halk arasında ekşi muşmula olarak bilinen alıç, meyvesinden yapılan sirkesi ile meşhurdur. Ülkemizde alıça ayrıca ‘yemişen, barut ağacı, kızılcık, kuş yemişi, geyik dikeni, koca karı yemişi, kızlar yemişi, akdiken ve aluç’ da denmektedir. Ormanlarda yetişen bu bitki, Gülgiller familyasına aittir. Sirkenin yanı sıra; meyvelerinden reçel, marmelat ve macun yapılmaktadır.

Alıç sirkesi, hemen hemen her bünyede yan etkisi olmaksızın, rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. Sirkeler arasında en etkili olan, onlarca şifa etkisi olan özel bir sirkedir. Alıç meyvesinin yetişme şekli sebebiyle, alıç sirkesinin doğanın en özel ürünlerinden biri olduğu söylenir. Uzmanlar, şiddetle alıç sirkesini tavsiye etmekte ve herkesin günlük beslenmesine dâhil etmesini önermektedir.

Alıç Sirkesini Nasıl Tüketmeliyiz?

Alıç sirkesi, sabah ya da akşam; ihtiyaca göre hem sabah hem akşam tüketilebilir. Genelde tavsiye edilen ölçü, bir çay bardağı suya, bir tatlı kaşığı alıç sirkesi ekleyerek tüketilmesi yönündedir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, bir tedavi söz konusuysa; iyileşme sürecinin bir parçası olarak alıç sirkesi kullanabilirsiniz.

Sağlık sorunu olmayanlar da kendilerini korumak ve sağlıklı yaşlanmak için alıç sirkesini düzenli olarak kullanabilirler.

Alıç sirkesinin olumlu etkileri, düzenli kullanıldığında vücutta etkisini gösterir. Ayrıca düzenli tüketilmesinde, herhangi bir sakınca yoktur. Alıç sirkesi, tamamen doğal, zararı olmayan bir besindir.

Alıç Nasıl Bir Meyvedir?

Doğada yabani bir şekilde yetişen ve neredeyse 20 farklı çeşidi bulunan alıç, ülkemizde en çok güney ve batı tarafında bulunmaktadır. Koruluk, çalılık ve dere kenarlarında alıç bitkisi rahatlıkla yetişebilir. Alıçın çiçekleri yılın ilkbahar aylarında; Nisan ve Mayıs’ta açarlar. Pembe, beyaz renkte çiçekleri vardır ve hoş kokusu ile bilinirler. Hasat zamanı ise sonbahardır. Çiçekleri tam açmadan, ağacın kabukları ile meyveleri sonbaharda toplanır ve kurutulur. Çoğunlukla bu kurutulan meyveler, kabuklar ve hatta çiçekler toz haline getirilir. Daha sonra da kaynatılır. Ekşimsi bir tadı olan alıç meyvesinin içeriğinde yoğun C vitamini, tanen ve çeşitli başka vitaminler vardır. Ayıca alıç meyvesi antioksidan bakımından oldukça zengindir.

Dünyada alıç, sağlıkçılar tarafından çoktan keşfedilmiştir. İçeriğinde alıç kullanılan bitkisel ilaçlar oldukça popülerdir.

Alıç Sirkesinin Sağlığa Faydaları

  • Alıç sirkesinin en önemli özelliği, vücudumuzda daha fazla oksijen ve kan dolaşımı olmasına yardım etmesidir. Damarları genişletir ve böylece oksijen alımı kuvvetlenir. Kan dolaşımının artması vücut için çok önemli bir gereksinimdir. Zayıf kan dolaşımı birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.
  • Alıç sirkesinin damar sertliğine çok iyi geldiği bilinmektedir. Eğer dikkat edilmezse, damar sertliğine yatkın vücut yapılarında zamanla; kalp krizi, beyin damar tıkanması, beyin kanaması ve kangren gibi çok ciddi hastalıklar meydana gelmektedir. Kalp krizinden sonra gelişebilen yüksek kan basıncı sorunlarında da iyileştirici etkileri vardır.
  • Kalpteki ritim bozukluklarına ya da çarpıntılara alıç sirkesi iyi gelir. Hatta kalp yetmezliği veya vücudun iltihaplı hastalıklar sonrası yaşadığı kalp kasları zafiyetinde alıç sirkesi tüketilmesi tavsiye edilir. Kronik kalp yetmezliği olanlar da bile alıç sirkesi, olumlu etkiler göstermiştir.

Bunun dışında alıç sirkesinin iyi geldiği diğer sağlık sorunları şöyledir:

  • Böbrek hastalıklarında alıç sirkesi tedaviye yardımcı olmaktadır. Böbrek kumunu döker ve idrarı sökmeye yardım eder. Ayrıca kabızlık ve ishalin giderilmesinde de oldukça etkilidir.
  • Çok güçlü bir antioksidan deposu olduğu için sağlıklı beslenmeyi tamamlayıcı etkin bir rolü vardır.
  • Mide rahatsızlığı olanlar için etkili bir besindir. Mideyi güçlendirir.
  • Soğuk algınlıklarında, grip ve nezlede alıç sirkesi kullanmak hastalık sürecinin hızla atlatılmasını sağlar. Boğaz iltihabı ve göğüsteki sağlık sorunlarına da iyi gelir. Ateş düşürmede de oldukça etkilidir.
  • Stresli dönemlerde kullanılması tavsiye edilir. Sinir sistemine olan yatıştırıcı etkisi sayesinde, uyku sorunlarını da çözmeye yardım eder. Panik atak gibi ruhsal sorunları olanlara da fayda sağlar.
  • Amipli dizanteriye olumlu etkileri olduğu ortaya konmuştur.
  • Şeker hastalığında, ilaçlı tedaviyi destekleyici bir özelliği vardır. Mutlaka tavsiye edilir.
  • Alıç sirkesi çeşitli sağlık sorunlarından dolayı baş ağrısı yaşayanlara da iyi gelmektedir.
  • Ciltte oluşan kaşıntılarda alıç sirkesinden faydalanılır.
  • Zayıflamak isteyenler, diyetlerinin bir parçası olarak alıç sirkesi kullanırsa; daha sağlıklı bir kilo verme süreci yaşarlar.
  • Emziren annelere, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir. Süt üretimine yardımcı olur.
  • Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir.
  • Hafızayı güçlendirmek için birebirdir.

Alıç Sirkesi Yapımı Nasıldır?

Gereken Malzemeler

  • 1 kilo alıç meyvesi
  • Kaya tuzu
  • Organik Sirke
  • 4 litre su
  • Büyük cam kavanoz

Yapılışı

Öncelikle mevsiminde ve taze olan 1 kilo kadar alıç meyvesini, güzelce temizleyiniz. Tavsiyemiz, market yerine organik pazarlardan satın almanızdır. Daha sonra cam kavanoza yerleştiriniz. Üzerine 4 litre kadar su ekleyiniz. Ardından içine bir fincan, doğal sirke koyunuz. Elma ya da üzüm sirkesi; hangisi elinizin altındaysa onu tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan nokta, sirkenizin doğal olmasıdır. Marketlerde satılan sirkeler pastörize edilmiştir ve mayalanmaya yardımcı olmaz. Ardından 1 tatlı kaşığı doğal kaya tuzu ekleyerek, iyice karıştırınız. Kavanozun üzerini tülbentle kapatınız ve sıkıca bağlayınız. Sirke karışımını, karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Ve kavanozu güneş görmeyen, serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Hazırladığınız sirkenin üzerine tarihi not almanız süreyi takip edebilmeniz açısından faydalı olacaktır. 3 veya 4 haftaya kadar alıç sirkeniz içilmeye hazır hale gelecektir. Alıç sirkesinin içeriğindeki probiyotiklerden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için sirkeyi doğru koşullarda muhafaza etmelisiniz. Sirkeyi hazır olduktan sonra süzmekte fayda var. Süzdükten ve şişeledikten sonra, serin bir yerde kullanmak üzere saklayınız.

Sirke

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Alıç meyvesi, milattan önce yedinci bin yıl gibi erken bir tarihte Çin&#;de bir yiyecek olarak ortaya çıkmıştır. Son yıllarda, kan yağları konsantrasyonlarını azaltma ve kalp aritmisini tedavi etme potansiyeli nedeniyle çok ilgi görüyor. Ayrıca alıç tüketiminin, konjestif kalp yetmezliğinin erken aşamalarında ve kan basıncını düşürmede olumlu etkileri vardır. Ek olarak, alıç meyvesi aterom ve tromboz oluşumunu da azaltıcı etki gösterir.

Sirke ise, binlerce yıldır birçok kültürde hem besin hem de ilaç olarak kullanılmıştır. Hem hayvanlar hem de insan çalışmaları, sirkenin potansiyel bir antiglisemik etkiye sahip olduğunu gösterir. Düzenli sirke alımının tip 2 diyabetli bireylerde hemoglobin A1c değerlerine olumlu etkileri vardır.

Alıç meyvesi Türkiye&#;de yaygın şekilde taze meyve olarak tüketilir ve Alıç sirkesi üretimi genellikle Bolu İlinde yapılır. Alıç sirkesi, düzenli kullanımın yanı sıra ılık su ile karıştırılarak sıcak içecek olarak da tüketilir. Sirke üretmek için meşe ağacından yapılan fıçılarda kırmızı ve sarı alıç meyveleri eşit miktarda kullanılır ve oksijenli koşullarda iki yıl boyunca fermente edilir.

Ateroskleroz (damar sertliği) ilaçlarla önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ateroskleroz tedavisinde, tedavinin süresi ve kimyasal ilaçlara bağlı yan etkiler nedeniyle; bitkisel ilaçlar bu ilaçların yerini almaya uygun olabilir. Özellikle yoksul ülkelerde koruyucu hekimlikte ucuz, etkili ve yerli çözümler çok önemlidir, bu nedenle sorunu çözmek için alternatif tedaviler aranır.

Yapılan çalışmalar göstermektedir ki alıç meyvesi özütü, kardiyovasküler sistemi koruyucu, hipotansif ve hipokolesterolemik olmak gibi birçok sağlık yararına sahiptir. İnsülin direnci sendromuna bağlı obezite ve diğer hastalıklardaki hızlı artış, büyüyen bir halk sağlığı sorunudur. Bireylerin tükettikleri diyetlerin kalitesi metabolik bozukluklarla mücadelede önemli bir rol oynar.  Yaygın olarak sos için kullanılan sirkenin bazı tıbbi kullanımları da vardır. Asetik asit, sirkenin ana bileşenidir. Diğer bazı bileşenler arasında antosiyanin, flavanoller (kateşin, epikateşin), vitaminler, mineral tuzlar, amino asitler ve uçucu olmayan organik asitler bulunur. Sirke, glikojen replasmanının artması, hipertansiyonun önlenmesi, Ca stimülasyonu gibi birçok etki gösterir.

Son zamanlarda yapılan birçok çalışma, sirke alımının normal ve diyabetik kişilerde karbonhidrat yüküne karşı glikoz yanıtını azalttığını belgelemiştir. Sirkenin güvenli, yaygın olarak bulunabilen ve uygun fiyatlı bir ürün olduğu düşünülürse, aterosklerozun biyokimyasal risk faktörlerinin tedavisinde kullanılması mümkündür.

Özetleyecek olursak;

  • Alıç sirkesi, hafifletici faydaları ile dikkat çekici bir içeriktir. Salatalara ekleyerek veya başka şekilde yiyerek diyette faydalarından yararlanabilirsiniz.
  • Yüksek düzeyde antioksidan içerir. Antioksidanlar serbest radikallerle baş eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Alıç sirkesi uykusuzluğa iyi gelir. Stresli zamanlarda kullanılması tavsiye edilir. Sinir sistemi üzerindeki sakinleştirici etkisi sayesinde uyku problemlerine de yardımcı olur.
  • Damar sertliğini giderme özelliğine sahiptir. Voltaj dengeleyici görevi görür. Şeker hastalığını tedavi etmek için kullanılır.

Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilo alıç
  • 3 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 elma
  • 1 çay bardağı Elma Sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı toz Şeker
  • 2 litre su

Yapılışı:

Temiz içme suyunu büyük bir cam kavanoza koyun. Alıçları iyice yıkayın ve suya ekleyin.
Elmaları kesin, karışıma ekleyin. Tuz, şeker ve sirke ekledikten sonra kavanozu kapatın ve karışımı iyice çalkalayın. gün karanlık ve serin bir yerde sirkenizi saklayın. Sonrasında kullanabilirsiniz.

Alıç sirkesi, sabah veya akşam; ihtiyaca göre sabah ve akşam tüketilebilir. Genellikle bir bardak suya bir çay kaşığı alıç sirkesi ilave edilerek içilmesi tavsiye edilir. Tüm sirkeler gibi alıç sirkesi de su ile içilmelidir. Aksi takdirde sirke içeriğindeki asit vücuda zarar verebilir. Özellikle mide hassasiyeti olanlar dikkatli olmalıdır.

Alıç sirkesinin en tehlikeli yan etkisi midedir. Ülser veya gastrit gibi sindirim sistemi bozuklukları olan hastalarda mide-bağırsak sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle kullanım dozunun aşılmadığından ve doğru yöntemlerle tüketildiğinden emin olmak gerekir.

/0 Yorumlar/tarafından admin

Alı&#; sirkesi nedir, nasıl yapılır? Alı&#; sirkesinin faydaları nelerdir?

Alıç sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen bir sirkedir. Faydaları da oldukça fazladır. Metabolizma hızlandırması, yüksek tansiyon düzenleme, grip, nezle, uykusuzluk, stres, sinir, depresif ruh hali, kalp damar hastalıkları, dermatolojik problemler, cinsellik ve mide parazitleri gibi bir sürü sorunun tedavisi amaçlı kullanılan alıç sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor.  Alıç meyvesi, bitkilerde bulunan güçlü antioksidan bileşikler olan zengin bir polifenol kaynağıdır  Antioksidanlar , yüksek seviyelerde bulunduklarında vücudunuza zarar verebilecek serbest radikaller olarak adlandırılan kararsız molekülleri nötralize etmeye yardımcı olur. Alıç meyvesi, sayısız sağlık yararı ile bağlantılı olan antioksidan özelliklere sahip bitki polifenolleri içerir.

Alıç sirkesi nedir?

Alıç sirkesi, Alıç meyvesinden yapılan tadı hafif buruk bir sirke türüdür.

Besin açısından zengin meyve olan alıç, ekşi, keskin bir tada ve hafif tatlılığa sahiptir. Renkleri sarıdan koyu kırmızıya kadar değişir 

 Yüzlerce yıldır insanlar alıç sirkesini sindirim sorunları, kalp sorunları ve yüksek tansiyon için bitkisel bir ilaç olarak kullandılar. 

Alıç sirkesi nedir, nasıl yapılır Alıç sirkesinin faydaları nelerdir

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir?

  • İç hastalıkları tedavisinde destekleyici rolü olan alıç sirkesi çorbalarda yada salatalarda kullanılarak tüketilebilir.
  • Beyni güçlendirdiği gibi hafızayı da kuvvetlendirir.
  • Yüksek tansiyon problemi yaşayanlar alıç sirkesi tüketirse damarlarda oluşan yüksek basıncı dengeleyerek tansiyonunu düzene sokar.
  • Alıç sirkesinin içerisinde yüksek oranda antioksidan vardır. Antioksidanlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda giren serbest radikallerle baş eder.
  • Stres, sinir, depresiflik ve uykusuzluk gibi problemlerin tedavisinde destekleyici özelliği vardır.
  • Akciğerlerdeki ağrı ve baskı hissi için alıç sirkesi tüketilebilir.
  • Kalp damar hastalıklarında tedaviyi destekler.
  • Kalp kaslarının güçlenmesinde yardımcı olur.
  • Felç riskini ve kalp krizi riskini azaltır.
  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak yağ yakımını artırır.
  • Mide parazitlerinin giderilmesinde yardımcı olur.
  • Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi bağışıklık üst solunum yolları hastalıklarını önler ve iyileştirmek için yardımcıdır.
  • Tahriş, kızarıklık, alerji gibi dermatolojik problemlerde kontrollü şekilde içilmesi problemlerin giderilmesinde yardımcı olabilir.
  • Cinsel ilişkide performans artmasına yardımcı olur.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Hücre yenileyen ve besleyen özelliğiyle kanser risklerini aza indirdiği bilinmektedir.
  • Kadınlarda menopoz döneminde yaşanan problemleri olumlu yönde düzeltebilir. Ayrıca yumurtalıkların olumlu etkilenmesini sağlar.
Alıç sirkesi nedir, nasıl yapılır Alıç sirkesinin faydaları nelerdir

Alıç sirkesi nasıl kullanılır?

Bir bardak içme suyunun içerisine bir tatlı kaşığı alıç sirkesi koyup karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca salatalarında, çorbalarınızda veya yemeklerinizde belirli düzeyde kullanarak da tüketebilirsiniz.

Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kg alıç
  • 3 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet elma
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 litre su

Yapılışı:

Büyük bir kavanoza 2 litre suyu koyun. 1 kg alıçları iyice yıkayıp süzdürün ve kavanozdaki suya ekleyin. 1 adet elmayı dilimleyip kavanoza ekleyin. 3 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı elma sirkesini ekledikten sonra sıkı bir şeklide kavanozun kapağını kapatalım ve iyice çalkalayalım. Alıç sirkenizi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin gün kadar sonra tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır demektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir