kedi üzüm yer mi / Kediler İçin Tehlikeli Gıdalar Nelerdir? - Spectrum

Kedi Üzüm Yer Mi

kedi üzüm yer mi

Kedilerin Meyveler ile İlişkisi Nedir? Kediler Meyve Yer mi?

Kediler etçil hayvanlardır, dolayısıyla diyetlerindeki en temel maddenin et olması gerekir. Ancak yalnızca etle beslenmek zorunda oldukları da düşünülmemelidir. Kediler de farklı lezzetleri deneyebilir ve meyveler de kedilerin tüketebileceği besinler arasında yer alır. "Kedi meyve yer mi?" sorusuna genel anlamda "evet" yanıtı verilmesi mümkündür. Ancak hangi meyvelerin, hangi sıklıkta, ne miktarda ve ne formda verileceği de bu sorunun yanıtları üzerinde etkilidir. Bu yazımızda kedilerin yiyebilecekleri meyvelerin yanı sıra kedilere zararlı meyveler hakkında da bilgi bulabilirsiniz.

Kediler Elma Yer mi?

Elma kedilerin tüketebileceği meyveler arasında yer alır. Elmanın içerisinde kediler için faydalı olan kalsiyum, C vitamini ve K vitamini gibi mineral ve vitaminler bulunur. Onlara elma verirken toksik özellik taşıyan çekirdeklerinin çıkarılması ve kabuklarının soyulması gerekir. Miktara da dikkat etmekte fayda var; birkaç ince dilim elma dostlarınızın sindirimini düzenlemek için oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır.

Kediler Karpuz Yer mi?

Yaz aylarının sıcaklarında ferah bir atıştırmalık arayışındaysanız kedinize çok az miktarda ve çok sık olmamak kaydıyla karpuz verebilirsiniz. Karpuzun çekirdeklerini ve kabuğunu vermemeniz önemlidir. Karpuz yerken kendilerini kontrol altına almayı da ihmal etmemelisiniz, aksi halde küçük çapta bir temizliğe girişmek zorunda kalabilirsiniz. Karpuz şeker oranı yüksek bir meyvedir, bu nedenle diyabet sorunu olan kedilere verilmemesi tercih edilir.

Kediler Muz Yer mi?

Kedilerin yiyebileceği meyveler arasında muz da vardır. Muz C vitamini, B vitamini ve potasyum barındırır. Birkaç ince muz dilimi onların beslenmesinde faydalı bir tercih olarak ön plana çıkar. Lifli yapısı sayesinde muz sindirim sistemleri için de faydalı bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Kediler Çilek Yer mi?

Çilek içeriğindeki C vitamini, folat, potasyum, manganez, lif ve birçok antioksidan ile sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Ancak kedilere çilek verilirken çok dikkatli olunmalıdır. Çok az miktarda çilek onlar için güvenli olabilir. Çilek vermeden önce çilekleri yıkayın, yapraklarını ve sapını temizleyin, çileği de parçalara ayırıp bir iki ince dilim ayırın.

Kediler Armut Yer mi?

Armut kedilerin yiyebileceği meyveler arasında yer alır. Armut da diğer tüm meyvelerde olduğu gibi çok az verilmelidir ve verilme sıklığı da doğru ayarlanmalıdır. Armut verirken soymalı ve çekirdeklerini çıkarmalısınız.

Kediler Ananas Yer mi?

Ananas hem taze hem de konserve olarak satılan meyvelerden biri. Tazesi kedilere az miktarda verilebilir ancak konserve ananaslardan kaçınılması gerekir. Konserve ananaslarda koruyucu katkı maddeleri olma ihtimali vardır ve üstelik oldukça tatlı olurlar.

Kediler Kavun Yer mi?

Kavun C vitamini, beta karoten, lif ve antioksidan kaynağı olmakla birlikte kediler için güvenli meyveler arasında da yer alır. Nispeten düşük kalorili olan bu meyvenin en önemli özelliği kedilerin favorisi olmasıdır. Kavunun kokusu proteinin etteki kokusuna benzer. Kavunun kabuğunu vermeden bir iki küçük küp kedinize sunarak onu mutlu edebilirsiniz.

Tüm bu meyveler haricinde kediler kayısı, yaban mersini, salatalık, nektarin ve kivi de tüketebilirler. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu meyveler kedilerin için güvenli olsa da az miktarda ve belli aralıklarla verilmeleri gerekir. Herhangi bir endişe yaşıyorsanız kedinize meyve vermeden veteriner hekimlerinize danışarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

meyvelerin üstünde duran kedi

Kediler İçin Zararlı Meyveler

Her meyveyi kedilere sunmak doğru ve daha da önemlisi sağlıklı bir tercih olmayacaktır. Üzüm kedilere kesinlikle verilmemesi gereken meyvelerin başında gelir. Yaş ya da kuru formu fark etmeksizin üzümün yutulması kedilerde ciddi sindirim sorunlarına, kusmaya, ishale, halsizliğe ve ne yazık ki akut böbrek yetmezliğine neden olabilir. Limon, misket limonu, portakal ve genel anlamda tüm turunçgiller de kedilerin yememesi gereken meyveler arasında yer alır. Turunçgiller içerisindeki bileşikler kedilerin sindirim sisteminde tahrişe neden olabilir, aynı zamanda merkezi sinir sistemini de etkileyebilir.

Kedilere Ne Kadar Meyve Verilebilir?

Kediniz meyve yemeye istekliyse ilk olarak en güvenli seçeneklerden birini değerlendirmeniz gerekir. Kedilerin yiyebileceği meyveleri verirken ölçüye dikkat etmelisiniz. Kedilerin beslenmesinde %2 oranında meyve bulunması güvenli olarak görülür. Özellikle kilo vermesi gereken bir kedi için sağlıklı bir atıştırmalık ve cazip bir ödül maması olarak da yorumlanabilirler. Bazı meyveler kediler için güvenli olsa da her meyvenin her kedi tarafından sindirilebileceği de düşünülmemelidir. Meyve yedikten sonra dostunuzda kusma, ishal, kabızlık gibi sindirim sorunları yaşandığı takdirde o meyveyi kendisinden uzak tutmalısınız. Bu noktada diyabet hastalığı olan kediler özelin de dikkat edilmesi gerekenler olduğunu ifade edebiliriz. Şeker içeren meyvelerin diyabetli kedilere verilmemesi gerekir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana seafoodplus.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Kediler Ne Yer? Mama Dışında Yiyebileceği 6 Yiyecek

Kediler Ne Yer? Kedilere Mama Dışında Ne Verilir?

İyi beslenmek tesadüf değildir ve kedinizin her daim kaliteli mamalarla beslendiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Kediler beslenmelerinin büyük bir kısmını gereksinimleri gereğince kuru kedi maması ve yaş kedi mamasından almalıdır.  Birçok kedi sahibi ve kedi besleyen hayvanseverler "kediler ne yer, kediler nasıl beslenmeli, kediler hangi et, sebze ve meyveleri tüketebilir, kediler ne yememeli" gibi soruların cevabını merak etmektedir.

Kedilerin yiyebileceği ve yiyemeyeceği bir dizi insan gıdası vardır, bu nedenle kediniz için sağlıklı ve dengeli bir diyetin ne olduğu konusunda her daim bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kediler ne yememeli? sorusuna gelince küçük dostlarımızın kuru üzüm, soğan, çiğ yumurta kafein ve kemikten uzak durması gerekmektedir. Unutmayın, her kedi farklıdır ve farklı yiyecek veya diyet gereksinimlerine ihtiyaç duyabilir, bu nedenle diyetlerini değiştirmeden önce veteriner hekime başvurmayı ihmal etmeyin.

PetzzShop

Kedinizin her daim kaliteli et ürünlerinden oluşan eksiksiz ve dengeli bir diyet maması yemesi çok önemlidir. Örneğin, kediler yeterli miktarda taurin sentezleyemez ve bu aminoasit diyetlerle desteklenmezse kedilerde göz ve kalp problemleri gelişebilir. Tüm bunların yanında köpeklerin ve insanların aksine kediler sıkı etoburlardır. Taurin, arginin, A vitamini ve gıda eksikliği olan esansiyel yağ asitleri gibi temel besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Ayrıca bol miktarda tatlı suya ihtiyaçları vardır. Kediniz, enerji ve kalori gereksinimlerini karşılamak için yeterli miktarda beslenmesi gerekmektedir.

Yetersiz veya aşırı besin alımı kediniz için eşit derecede zararlı olabilir. Tüm bunların yanında kediler meraklı hayvanlardır ve genellikle sahiplerinin yediği neredeyse her şeyi tatma arzusuna sahiptir. Şimdi bu meraklı dostlarımızın damağında eşsiz bir lezzet bırakacak birbirinden faydalı besinleri öğrenmenin vakti geldi. Artık kedilerin ne yememesi gerektiğini bildiğimize göre ne yer? 

İşte kedinizin sağlıklı ve mutlu bir hayat için yemesi gereken 6 temel gıda:

1. Et 

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Kediler zorunlu etoburdur , yani yaşamak için ete ihtiyaç duyarlar. Et, kediniz için harika bir protein kaynağıdır, bu nedenle diyetleri büyük oranda proteinden yapılmalıdır. Etten gelen protein, kedilerin sağlıklı kalplere, üreme sistemlerine ve iyi gözlere sahip olmasına yardımcı olur. Tüm bunların yanında kedilerin et tüketimi hakkında bilinen yanlış durum, kedigillerin çiğ et tüketmesi gerektiğidir. Çiğ etler koli basili, salmonella veya listeria içerebilir ve bunlar tıpkı insanlarda olduğu gibi kedileri de hastalandırmaya yetmektedir. Bununla birlikte, çok fazla yağ kedinize karın ağrısı verebilir, bu nedenle kedinizi az yağlı gıdalarda beslemeye özen gösterin. Kedinizi pişmiş etle beslerken, çok fazla baharat olmadığından emin olun ve her zaman etin tamamen pişirildiğinden emin olun! Kediler tavuk, hindi, ördek, sığır eti, kuzu, dana ve domuz eti yiyebilmektedir. 

Not: Suşi / çiğ balık, çiğ et, çiğ ve pişmemiş kemikler, hayvansal yağlar kedinizin kesinlikle uzak durması gereken et ürünleri arasında yer almaktadır. 


2. Balık

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Balık, omega-3 yağ asidinden biri olan EPA (eikosapentaenoik asit) içermektedir ve anti-enflamatuar etkiye sahiptir. Kalp, böbrek, deri ve eklem iltihabı gibi iltihaplanmaya neden olan enfeksiyonların önüne geçen bu yağ asiti, aynı zamanda alerjiye bağlı olarak gelişen iltihaplanmaları hafifleterek kaşıntılı cildi ve kepeği azaltmaktadır. Balıktaki diğer omega-3 yağ asidi olan DHA (dokosaheksaenoik asit), yavru kedilerde beyin ve göz gelişiminde oldukça önemlidir. Aynı zamanda hamile veya emziren kedilerin tüketmesi durumunda sağlıklı yavrular doğurmasına destek olmaktadır. Bazı çalışmalar balığın içerisinde bulundurduğu yağlar sayesinde kanserin büyümesini ciddi ölçüde yavaşlattığı ve kedinizin her daim parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmasını desteklediği bilinmektedir. 

Not:Kedinize asla çiğ balık yedirmemeniz gerekmektedir. Aynı bazı deniz canlılarının zehirli olabileceğini göz önünde bulundurarak her türlü deniz mahsulünü tüketmemesi gerektiğini unutmayın.


3. Yumurta

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Pişmiş yumurtalar kediniz için harika bir protein kaynağıdır. İçeriğinde çok fazla miktarda B vitamini bulunduran yumurta, kediler için son derece faydalı besinler arasında yer almaktadır. Ancak tüm bunların yanında tıpkı insanlarda olduğu gibi bazı kedilerin yumurtaya alerjisi olabileceğini hatırlatmak isterim. Bu nedenle kedinizin yumurtaya karşı herhangi bir alerjik reaksiyonu kontrol etmek için ilk önce biraz verdiğinizden emin olun. Aynı zamanda yumurtanın tıpkı balık ve ette olduğu gibi kedilere vermede önce iyice pişirilmesi gerekir.

Not:Tıpkı et ve et ürünlerinde olduğu gibi kedinize çiğ yumurta vermeniz oldukça sakıncalıdır. 

PetzzShop

4. Sebze

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

İnsanlar gibi taze sebzeler de kediler için mükemmel bir gıdadır ancak birçok kedi sebzeleri ne yazık ki sevmemektedir. Tüm bunların yanında sebzeler sindirim sistemine yardımcı olabilecek bol miktarda potasyum, riboflavin, antioksidanlar, diyet lifi ve vitaminler gibi birçok sağlıklı bileşen açısından zengin gıdalardır. Özellikle balkabağı, kuşkonmaz, brokoli, havuç, kış kabağı, yeşil fasulye ve doğranmış yeşillikler kedilerin yaşlarına bakılmaksızın tüm ırkların tüketimine uygundur. Unutmamanız gereken tek şey sebzeleri kedinize servis etmeden önce her zaman iyice yıkandıklarından emin olmak olacaktır. Kediler havuç, bezelye, tatlı patates, brokoli, yeşil fasulye, kabak, ıspanak ve avakado yiyebilir. 

Not:Soğan, sarımsak, arpacık, frenk soğanı, taze soğan, yeşil domates ve mantar, kedinizin tüketmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. 


5. Meyve

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Sağlıklı bir insan diyetine meyve eklemenin birçok faydası vardır, ancak kediler tatlı gıdalardan olabildiğince uzak durmaktadır. Kedinizin birbirinden faydalı meyveleri kolayca tüketmesi için diğer gıdalarıyla beraber karıştıravbilir ya da çekirdeklerini ayıklayarak küçük dilimlenmiş prosiyonlar halinde verebilirsiniz. Aşırı meyve tüketimi kedilerde bağırsak tahrişine, ishale veya şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca, bazıları toksik olabilen top şeklindeki meyve parçaları, tohumlar, çukurlar ve saplar gibi boğulma tehlikelerini ortadan kaldırdığınızdan emin olun. Kediniz için önerilen uygun porsiyon boyutları da dahil olmak üzere tüketebileceği meyveler arasında; elma, kayısı, muz, yaban mersini, kavuni kızılcık, portakal ve armut yer almaktadır. 

Not:Kedilerin üzüm veya kuru üzüm tüketmesi son derece sakıncalıdır. Az miktarda tüketilmesi durumunda dahi kedilerde böbrek yetmezliğine neden olabilir. 


6. Tahıl

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Kediler rahatlıkla tahıl tüketebilmektedir ancak doğası gereği etobur olan bu küçük dostlarımız için ne yazık ki besin değeri yoktur. Ancak tahıllar kediler için toksik değildir; bu nedenle az miktarda tükettikten sonra herhangi bir sağlık tehdidi oluşturmayacaktır. Tam veya rafine edilmemiş tahıllar, kedinizin severek tüketebileceği harika gıdalardır. Rafine edilmiş tahıllardan farklı olarak, tam tahıllar bol miktarda vitamin, demir ve lif miktarını içerir. Kediniz yulaf ezmesi (su ile), mısır ve kahverengi pirinç gibi dengeli besinler tüketmesinde hiçbir sakınca olmayacaktır. Bilinçli bir kedi sahibi olarak kedinizin tahıl ihtiyacını kaliteli kedi mamalarında karşılaması uzun vadede sağlıklı ve mutlu bir kedi yetiştirmenize yardımcı olacaktır.

Not:Kedilerin kuru tahılları olamaz çünkü bu onları tıkayabilir. Bunun yerine kedinize, hem kuru hem de ıslak konserve kedi maması almanız önerilmektedir. 


Kediler neden kaliteli mamayla beslenmeli?

Kediler Ne Yer ve Ne Yememeli

Kedilerin düzenli olarak protein yemeleri gerekir. İnsanlardan ve köpeklerden farklı olarak protein, kedilerin diyetlerinde ana enerji kaynağıdır ancak bu kedilerin tahıl, sebze ve meyve yiyemeyeceği anlamına gelmez. Kediler tüm bu yiyecekleri yiyebilir ancak kedinizin ihtiyacı olan tüm besin kaynaklarını alması için kaliteli kedi maması satın almanız önerilmektedir. Evcil hayvan beslenme uzmanları kedilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak en doğru tarifleri oluşturmaktadır. Patili dostlarınızı hem kuru kedi maması hemde ıslak konserve kedi maması çeşitleriyle besleyerek yaşam kalitesini arttırabileceğinizi, her daim sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olabileceğinizi unutmayın. Tüm bunların yanında kedi sahipleri ve kedi severler piyasada satışa sunulan birçok kedi maması markasından dolayı kararsızlığa düşmektedir. Özellikle birçoğu kedilerin sağlığını desteklemek yerine, ciddi ölçüde zarar verebilmektedir.

Uzun bir süredir kedi sahibi olarak evcil hayvan sahiplerine petzzshop internet adresini öneriyorum. seafoodplus.info, dünyanın önde gelen evcil hayvan gıda ve ürünlerini bünyesinde barındıran ve veterinerler tarafından tavsiye edilen kedi mamalarından bakım ürünlerine, kedi oyuncaklardan eğitim ürünlerine, kedi mama ve su kaplarından taşıma çantalarına, kedi seyahat ürünlerinden tasmalara hatta kedi kıyafetlerine  kadar binlerce ürün çeşidini içerisinde barındırıyor. Evcil hayvan sahiplerine 7 gün 24 saat online alışveriş imkanı sunan bu site, geniş ürün yelpazesi ve en uygun fiyata kaliteli evcil hayvan ürünlerini alma fırsatı sağlıyor. Kedinize her daim ucuz fiyata kaliteli mama satın alabileceğiniz güvenli mama satış sitesi seafoodplus.info için tıklayınız. 


Yavru kediler ne yer?

Yavruların küçük mideleri ve yüksek enerji ihtiyaçları vardır, bu nedenle az ve sık beslenmeleri gerekir. Yiyeceklerini kontrol etmeyi ve günde dört kez değiştirmeyi unutmayın. Büyümek için gerekli besinleri sağlayan ve daha fazla enerji yoğunluğu olan yavru kedi maması ile beslemeniz gerekmektedir. Kedinizin daha sağlıklı bir gelişim evresi yaşamasına yardımcı olacak kaliteli yavru kedi maması çeşitleri için buraya tıklayınız.


Yetişkin kediler ne yer?

Kediniz bir ile sekiz yaşları arasında "yetişkin" olarak adlandırılmaktadır. Yetişkin kedinizin günde bir veya iki kez beslenmesi gerekir, ancak bazı durumlarda kilo, yaş ve ırka göre farklılıklar görülebilmektedir. Kedinizin yetişkinlik döneminde ihtiyacı olan besin takviyelerini kolayca almasına yardımcı olacak birbirinden kaliteli yetişkin kedi mamaları için buraya tıklayınız. 


Yaşlı kediler ne yer?

Yedi yaşını dolduran ve sekiz yaşın üzerindeki kediler "kıdemli" olarak kabul edilir. Kediniz yaşlandıkça beslenme ihtiyaçları değişir ve onlara özel yiyecekler vermeniz gerekmektedir. Bu gıdalar daha az protein ve onları sağlıklı tutmak için tasarlanmış mineral ve vitamin dengesine sahip olmalıdır. Sekiz yaş üzeri kedilerin tüketmesine uygun olarak hazırlanmış en iyi yaşlı kedi mamaları için buraya tıklayınız. 

Hamile ve emziren kedi ne yer?

Hamile bir kediniz veya yeni yavrularını besleyen bir kediniz varsa, ek besinler ve yüksek proteinli kedi maması vermeniz germektedir. Sürekli olarak enerji harcayan hamile ve emziren kedilere, ihtiyacı olan besin takviyelerini içerisinde barındıran zengin kedi mamaları ve temiz içme suyu vermeyi ihmal etmeyin. Kedinizin hamilelik sırasında normalden biraz daha fazla yiyebileceğini fark edeceksiniz aynı zamanda yavru emzirirken normal yiyecek miktarının iki katını veya üç katını yiyebilir. Bu denli önemli bir süreçte kedinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayan kaliteli hamile ve emziren kedi maması çeşitleri için buraya tıklayınız.

Obez kediler ne yer?

Kedinizin sağlıklı beslenmesini ve düzenli egzersiz yapmasını sağlamak, onları sağlıklı tutmak için önemlidir. Kedinizin kilo alıp vermesi sağlık problemlerinin yanı sıra siz değerli ebeveynlerinin kontrolünde olduğunu unutmayınız. Özellikle kalitesiz kedi mamaları ve günlük arta kalan ev yemekleri kedilerde ciddi ölçüde obeziteye sebep olmaktadır. Aşırı kilo kedilerde ilerleyen süre zarfında farklı hastalıkların oluşumuna davetiye çıkartırken hareket hızını önemli ölçüde zayıflatmaktadır. Kilo problemi olan kedilerin daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olması için hazırlanmış en iyi kilolu kedi mamaları için buraya tıklayın.

Sokak kedileri ne yer?

Sokak kedileri ne yazık ki evcil kedilere göre oldukça zor şartlar altında beslenmelerini gerçekleştirirken siz değerli hayvan severlerin ilgisiyle birçok kez mideleri bayram etmektedir. Sokak kedileri de tıpkı ev kedileri gibi kaliteli kuru kedi maması, kosnerve kedi maması ve diğer ek gıdalarla beslenmektedir. Özellikle sıcak yaz aylarında kediler için kapınıza bir kap su koymayı ihmal etmeyin.Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler yoğurt yer mi?

Yoğur kediler için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. İçerisindeki yararlı mikroorganizmalar kedinizin bağırsak faaliyetlerine yardımcı olurken sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olmasına katkıda bulunmaktadır. Aynı zamanda içeriğindeki kalsiyum miktarı ile kedinizin kemik ve iskelet yapısını desteklemektedir.  Haftada 2 ile 3 kez kedinize yoğurt yedirmeniz önerilmektedir. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler ekmek yer mi?

Kedilerin aşırıya gitmeden ekmek yemesi güvenlidir. Aslında, çoğu kedi ekmeğin tadını seviyor. Ancak, kedilerin her çeşit ekmeği yiyemeyeceğini unutmamak önemlidir. Örneğin, sarımsak ve kuru üzüm ekmekleri kedigiller için güvenli değildir çünkü sarımsak ve kuru üzümler kedilere toksiktir. Az miktarda beyaz veya buğday ekmeği kedilere zarar vermese de bazı ekmek türlerinden daima kaçınılması gerekir. Sarımsak veya soğan gibi toksik maddelerle tatlandırılanlar da dahil olmak üzere ekşi ekmekler, asla kedilere verilmemelidir. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler peynir yer mi?

Kediler diğer süt ürünlerinde olduğu gibi peynir de severek tüketilen bir besindir. Çok yağlı peynir az miktarda verilmeli ya da yağsız peynir verilmelidir. Otlu peynir gibi fermente olmuş peynirlerin verilmemesi gerekir. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler salam yer mi?

Salam, sosis gibi üçüncü sınıf işlenmiş etleri kedinize veya bir sokak kedisine vermeniz onda iç parazitlerinin hızlı bir şekilde artmasına sebep olacaktır. Bu durum kaçınılmazdır.
İç parazitler genellikle kedilerin iç organlarına yerleşip burada beslenip, yaşayan organizmalardır. Mikroskobik canlılardır. Eğer kedinize veya bir sokak kedisine salam verdiyseniz bir daha asla tekrarlamamanız kedinin sağlığı için iyi olacaktır. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler patates yer mi?

Kedilerin patates yemesinde hiç bir sakınca görülmemektedir ancak bu besinleri yalnızca pişmiş olarak vermeniz gerekmektedir. Kediler için iyi enerji kaynaklarından biridir nişastalı besinlerdir. Dikkatli verilmediğinde bu yiyecekler minik dostlarımızda kilo sorunu yaratabileceğini de unutmayın. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler süt içer mi?

Kedi yavruları olarak kediler inek sütü içebilirler, ancak kediler büyüdükçe inek sütünde bulunan bir şeker olan laktoza tahammülsüz hale gelir ve artık süt ürünlerini sindiremezler. Birçok süt ürünü bile yetişkin kedilerde gastrointestinal ağrı ve ishale neden olabilir. Bununla birlikte, laktozsuz süt veya canlı kültür yoğurt her yaşta verilebilir. Devamını okumak için tıklayınız.

Kediler gerçek karnivorlardır. Yani et, diyetlerinin ana maddesidir. Peki ya meyveler kediler için güvenli mi? Ve eğer öyleyse, kediler hangi meyveleri yiyebilir?


Kedilerde tatlı tadını almalarını sağlayan reseptörler eksik olduğu için genellikle meyvede bulunan tatlılıkla ilgilenmezler. 


Kediler Muz Yiyebilir mi?

Evet, kediler muz yiyebilir. Muz iyi bir B6 ve C vitamini, potasyum ve karbonhidrat kaynağıdır. Kedinize taze veya dondurulmuş, dilimlenmiş muz verebilirsiniz. 


Kediler Karpuz Yiyebilir mi?

Evet, kediler ara sıra az miktarda karpuz yiyebilirler ancak karpuz kabuğu veya çekirdeği verilmemeli.


Kediler Çilek Yiyebilir mi?

Evet, kediler az miktarda çilek yiyebilir. Çilek mükemmel bir C vitamini, folat, potasyum ve manganez kaynağıdır. Aynı zamanda bol miktarda antioksidan ve lif içerir. Çileğin sap ve yapraklarını uzaklaştırıp, iyice yıkadıktan sonra kedinize tüketmesi için verebilirsiniz ancak fazla miktarlarda vermeniz önerilmez. 



Kediler Yaban Mersini, Ahududu, Kızılcık ve Böğürtlen Yiyebilir mi?

Evet, yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve kızılcık, kediler için güvenlidir. Bu meyveler antioksidan, flavonoid ve lifin yanı sıra A, C, K ve E vitaminleri bakımından zengindirler. Boğulma tehlikesinin önüne geçmek için meyvelerin her birini, bir ısırık büyüklüğünde porsiyonlara ayırdığınızdan emin olun.


Kediler Elma Yiyebilir mi?

Evet, kediler elma yiyebilir. Elmanın içi kalsiyum, C vitamini, K vitamini ve pektin bakımından, kabuğu ise bitkisel besinler bakımından yüksektir. Kedilerin tüketimi için küçük elma küpleri hazırlanabilir ancak bu küpler asla sap ve çekirdek içermemelidir.  



Kediler Mango Yiyebilir mi?

Evet, bu tatlı meyve kediler için iyi bir lif, C vitamini, B6 vitamini ve A vitamini kaynağı olabilir. Kedilerin tüketimi için küçük mango küpleri hazırlanabilir ancak bu küpler asla sap ve çekirdek içermemelidir.  


Kediler Ananas Yiyebilir mi?

Evet, kediler birkaç şartla ananas yiyebilir. Bu tropikal meyve fruktoz bakımından yüksektir ve çeşitli vitaminler (A, B6, folat, C) ve mineraller (magnezyum ve potasyum) içerir. Konserve yerine taze ananas tercih etmeli ve ananası kedinizle paylaşmadan önce yaprakları, dikenleri ve kabuğunu tamamen çıkardığınızdan emin olmalısınız. 


Kediler Kavun Yiyebilir mi?

Evet, kediler iyi bir C vitamini, beta karoten, lif ve antioksidan kaynağı olan kavunu yiyebilirler. Nispeten düşük kalorili bu meyve, genellikle kedigillerin favorisidir çünkü kavun kokusu, etteki proteinlerin kokusunu taklit eder. Küçük küpler veya kavum dilimleri halinde kedinize kavun verebilirsiniz ancak kabuğundan kaçının.


Bir Kedi Ne Kadar Meyve Tüketebilir?

Meyveler kedinizin diyetinin en fazla % 2'sini oluşturmalıdır. Bu, her gün yaklaşık 2 santimetrelik bir porsiyona denk gelmektedir. Küçük parçalara kesilmiş taze veya dondurulmuş porsiyonlar olarak kedinize sunulabilirler. Normal evcil hayvan mamalarından ayrı olarak verilmelidir.


Kediniz meyveyi rahatça sindiremiyorsa kusma, ishal veya kabızlık gibi sindirim bozukluğu (mide rahatsızlığı) belirtileri görebilirsiniz. Meyvelerin şeker içeriğinin yüksek olması nedeniyle şeker hastası kedilere meyve verilmemelidir.


Kediler İçin Güvenli Olan Diğer Meyveler

Bu meyveler kedilerin küçük miktarlarda yemesi için güvenlidir. Çekirdek, sap, yaprak ve kabukları uzaklaştırdığınıza emin olun. 


Kayısı 

Salatalık

Kivi

Nektarin

Armut 


Kediler İçin Güvenli Olmayan Meyveler

Üzüm ve kuru üzüm: Üzüm ve kuru üzümün kediler tarafından tüketilmesi ciddi sindirim sorunları, kusma, ishal, uyuşukluk ve hatta akut böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Limon, misket limonu ve portakal: Portakal, limon ve misket limonu gibi turunçgillerdeki yağlar ve bileşikler sindirim sistemi tahrişine, kusmaya, ishale ve hatta merkezi sinir sistemi depresyonuna neden olabilir.



Bambu sepet üzerinde taze üzüm.

Üzüm, kesinlikle "bir tane olamaz" kategorisine giren, sağlıklı ve ferahlatıcı bir atıştırmalıktır. Meyve salatalarından gece yarısı atıştırmalıklarına kadar birçok durumda üzümler ortaya çıkar, bu yüzden bu yiyeceğin evcil hayvanlarımızın çevresinde güvenli olup olmadığını bilmek önemlidir. Üzümleri sevdiğimiz kadarıyla, onları kedilerimizle paylaşıp paylaşamayacağımızı görelim.

Kedi üzümlerimi besleyebilir miyim?

Kedinizi, demetinden uzağa yuvarlanan bir üzümün üzerinde yırtıyor bulursanız endişelenmeyin, yakın bir tehlike yok. Üzümlerin bilimsel olarak kedilere zararlı olduğu kanıtlanmamıştır; Bununla birlikte, evcil hayvan sahiplerinin, üzümlerini kedilerine beslemekten kaçınmaları tavsiye edilir. Neden soruyorsun? Köpekler yüzünden. Bu doğru köpekler.

Üzümlerin zararlı etkileri

Üzüm ve kuru üzüm, köpekler için büyük bir hayır-hayırdır. Bir köpek yanlışlıkla üzüm veya kuru üzüm yutursa, ani böbrek yetmezliğine veya diğer gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Toksisite belirtileri arasında kusma, uyuşukluk ve ishal sayılabilir. Üzüm ve kuru üzümün kediler üzerinde aynı toksik etkiye sahip olduğuna dair somut bilimsel bir kanıt bulunmamasına rağmen, kedi sahipleri benzer tepkiler bildirmişlerdir. Bazı durumlarda, üzümleri sindiren kedilerin gastrointestinal stres altında kaldığı bilinmektedir. Bu nedenle, güvenli tarafta kalmak, üzümleri ve kuru üzümleri dost arkadaşlarımızdan uzak tutmak en iyisidir.

Yavru sonbahar seviyor

Üzüm hiç kedime yarar sağlar mı?

Belki de diyetini ek besinlerle desteklemek için kedi meyvelerinizi ve sebzelerinizi beslemek istersiniz. Her şey yolunda ve güzel, ancak bir kedinin mağazadan satın alınan düzenli bir kedi maması diyeti ona ihtiyacı olan tüm beslenmeyi sağlayacaktır. Veteriner hekiminiz aksini belirtmedikçe veya kedinizin özel beslenme ihtiyaçları olmadıkça, meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere yemeklerine ekstra yiyecekler eklemenize gerek yoktur. Yine de istersen, güvenli olduğu bilinen ve üzümlerden uzak durduğu bilinen yiyecekleri seç.

Kedim üzüm yerse ne yapmalıyım?

Belki geçmişte kedinize üzüm beslediniz ve herhangi bir olumsuz yan etki görmediniz. Eğer öyleyse, bu harika! Ancak bu kesinlikle normal bir durum olmamalıdır. Üzümlerin kedilerde toksisitesi çok net olmadığı için, geçmişte şanslı olsalar bile, evcil hayvanınızı olası zararlardan uzak tutmak her zaman en iyisidir.

Kediniz yanlışlıkla bir üzüm yutursa, uyuşukluk, kusma veya ishal gibi sıkıntı belirtileri izleyin. Çoğu semptom alımdan sonraki ilk 12 saat içinde ortaya çıkacaktır. Kediniz garip davranmaya başlar veya aniden iştahını kaybederse, toksik bir reaksiyon geçirebilir. Daha fazla bilgi için derhal veterinerinize başvurun ve kedinizi 24 saate kadar sıkıntı belirtileri için izlemeye devam edin.

Sonuç

Üzümlerin kediler için toksik olduğuna dair bilimsel bir kanıt bulunmamakla birlikte, bu meyvenin akut böbrek yetmezliği dahil köpeklere ciddi zarar verdiği bilinmektedir. Köpekler için zararlı olan birçok yiyecek kedilere de zarar verebileceğinden üzümleri kitlenizden uzak tutmak önemlidir. Kediniz yanlışlıkla bir üzüm yerse, ishal veya kusma gibi gastrointestinal rahatsızlık belirtilerini izleyin ve veterinerinize başvurduğunuzdan emin olun. Üzüm bizler için tatlı bir zevktir ama onları tüylü arkadaşlarımızdan uzak tuttuğunuzdan emin olalım!

Kediler Üzüm Yiyebilir Mi?

FAQ - &#;

&#; Kediler hangi meyveleri yiyebilir?

&#; Sebze ve Meyveler Çilek; kedilerin bağışıklık sistemini desteklerken, elma kedilerin A, C ve E vitamini almasını sağlar. Bu meyvelerin dışında muz, yaban mersini ve havuç da kedilerin sağlığına yararlıdır.

&#; Kediler yeşillik olarak ne yer?

&#; Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.

&#; Kedilerin ne yemesi yasak?

&#; Bilinenin aksine süt ve süt ürünlerini sindirmekte çok zorlanırlar. Ayrıca kuruyemiş ve baharatlar da kediler için oldukça zararlıdır. Kemik ve kılçıklar da kedilerin bağırsaklarını yırtabilir ve midelerine zarar verebilir. Aynı zamanda pişmemiş et ve balık gibi proteinleri de sindirmekte çok zorlanırlar.

&#; Kediler kuş üzümü yer mi?

&#; 3. Üzüm ve kuru üzüm Veteriner Mary Fuller; üzüm, kuru üzüm, kuş üzümünün hatta üzüm suyunun bile kediler için oldukça zararlı olduğunu söylüyor. Fuller'a göre ufacık bir miktar bile böbrek yetmezliğine sebep olabilir. Bu yüzden üzümü kedilerimizde uzak tutmalıyız.

&#; Kedim üzüm yedi ne yapmalıyım?

&#; Kuru üzümü doktorlar bize tavsiye etseler de, hiçbir veteriner kedinize tavsiye etmez. Kedilerin metabolizması bizimkinden farklı olduğu için, kuru üzüm yediklerinde karaciğer yetmezliği sorunuyla karşılaşabilirler. Bunun yanı sıra, kuru ya da yaş üzüm yediklerinde, sonraki 24 saate dikkat etmelisiniz.

&#; Bir kedi neden Hırlar?

&#; Kediler genellikle çok mutlu oldukları zamanlarda hırlarlar. Özellikle sevildiklerini hissettiklerinde mutlu olduğu bu şekilde gösterir. Hırlamanın bir saldırı olarak düşünülmesi yanlış bir bilgidir. Kediler genellikle mutlu olduğunda veya bir sağlık sorunu yaşadığında hırlar.

&#; Kediler Neden bizi ısırır?

&#; *Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.

&#; Kediye peynir verilir mi?

&#; Kediler Peynir Yer Mi? Peynir her ne kadar tartışma konusu olsa da aşırıya kaçılmadığı sürece tercih edilebilir bir besindir. En önemli nokta ise tuzlu peynir vermemek ve mümkün olduğunca tuzsuz ve yağsız peynirleri tercih etmek.

&#; Kedi üzüm yerse ne olur?

&#; Üzüm ve kuru üzüm: Üzüm ve kuru üzümün kediler tarafından tüketilmesi ciddi sindirim sorunları, kusma, ishal, uyuşukluk ve hatta akut böbrek yetmezliğine neden olabilir.

&#; Kediye sucuk verilir mi?

&#; Yavru kediye ne vermemeliyim? İşlenmiş gıdalardan (sucuk, salam, sosis), yağ, tuz ve baharat içeren gıdalardan uzak durmalısınız.

&#; Kedi yoğurt yer mi?

&#; Kediler Yoğurt Yer Mi? Yoğurt kedilerin kemiklerinin güçlenmesi açısından oldukça önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla kedinizin öğünlerine yoğurdu dahil edebilirsiniz. Özellikle az yağlı ve kaymaksız yoğurt tercih edebilir, içine birazcık ekmek ilave ederek verebilirsiniz.


Video: Kedilerin Yememesi GEREKEN 10 YİYECEK

Ayrıca Ilginizi Çekebilir:

✔ - Rocky Mountain Köpeklerde Ateş Benekli

✔ - Hamster'Lardaki Pirelerden Kurtulma

✔ - Bir Köpek Yavrusu Parvo Varsa Kardeşlerinin De Var Mı?

Şehir Dwellers Için En Iyi Köpek Irkları


Yardımcı Oldu Mu? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir