kemal ozkan sunnet fiyati / Prof. Dr. Levend Özkan Yorumlarını oku ve randevu al - seafoodplus.info

Kemal Ozkan Sunnet Fiyati

kemal ozkan sunnet fiyati

'En büyük hayalim Sünnetland kurmak'



Kemal Özkan: 'Disneyland neyse Sünnetland da o olacak. Ama benim buna artık gücüm kalmadı. Hayalimi benim gibi sünnetçi olan doktor oğlum gerçekleştirecek'



Pipiler üç gruba ayrılıyor. Cimbomlu pipiler en açık olanlardır ve kolay sünnet edilir. Beşiktaşlı pipiler normal, Fenerli pipiler ise kesilmesi en zor olandır Bunları ünlülerin sünnetçisi Kemal Özkan (71) anlatıyor. Koyu bir Galatasaraylı olan fenni sünnetçi Özkan geçen hafta 'Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Dile kolay, 41 yılda aralarında onlarca ünlünün de bulunduğu bin kişi onun elinden geçti. Kemal Özkan son üç yıldır sünnet işini doktor oğlu Levent Özkan'a devretmiş durumda ama sünnet olmak isteyenler, 4. Levent'teki onun adını taşıyan sünnet sarayına geliyor hâlâ. Özkan kesmese de bütün sünnet törenlerinde mutlaka yerini alıyor.



Diğer sünnetçilerden farkınız nedir?



Mutlaka çocukla iletişime girerim. Canını kesinlikle yakmam. En çok parayı ben alıyorum ama çocuğa en çok ilgiyi de ben gösteriyorum. Çocuğu mutlu etmek ve onu kendime bağlamak benim en büyük farkım sanırım.



Siz fanatik bir Galatasaraylısınız galiba



Evet. Mesleğimde futbolun çok faydasını gördüm. Futbol, sünnet çocuklarıyla iletişime geçmemin anahtarıydı, hâlâ da öyle. Çocuğun pipisine bakıyor ve 'Sen Cimbomlusun' diyorum. Bugün üç çocuk getirin, ben onların pipisine bakıp hangi takımı tuttuğunu anlarım.



Nasıl anlayabilirsiniz ki?



Yapışıksa Fenerlidir (gülüyor) yani sen sorunlusun diyorum. Darsa Beşiktaşlısın, açıksa Cimbomlusun ve hiçbir problemin yok diyorum. Bunun, meslekteki başarıma çok büyük katkısı oldu.



Neden 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyorsunuz?

Ben istemedim, halk istedi. Son günlerde beni görenler 'Herhalde artık rekorlar kitabına girersin' demeye başlamıştı. Biz de başvurduk ve bekliyoruz. Azerbaycan'dan Avustralya'ya kadar her yerde sünnet yaptım. 'ün üzerinde yabancıyı sünnet ettirdim. O kitaba girmem artık önemli değil, ben halkın gözünde 'Guinness'e girdim.



En büyük hayaliniz nedir?



Sünnetland'ı kurmak. Disneyland neyse Sünnetland da o olacak. İçinde Türkiye'nin farklı kültürlerine ait özellikler bulunacak. Karadeniz köşesinde Karadeniz'e has oyunlar, eğlenceler olacak. Doğu kökenli bir çocuğun yakınları da başka bir köşede olacak. Ama bu hayali gerçekleştirecek imkanım, gücüm yok. Dünyaya tekrar gelsem yine aynı mesleği yaparım. Oğlum gibi diplomalı olmak isterdim. Benim diplomam basit bir diplomaydı, ben o diplomayı büyüttüm.



Bu işten zengin olmadınız mı daha?



Bugün Allah'a çok şükür bin çocuğun sünnet babasıyım ama zengin değilim. Zengin olsaydım, Sünnetland'ı kurardım ya da yanımızdaki yeri satın alırdım. Bugüne kadar bir kamyon tuğlayı getirip yığdım. Üst üste dizmeden bir eser çıkmaz. Bunu da oğullarım yapacak. Üç yıldır sünnetleri doktor oğlum Levent yapıyor. Onun yanında mutlaka bulunuyorum. Elimi eteğimi çekmiyorum tabii ki; işleri organize ediyorum, çocuğun yanında oluyorum.



'Oğlum Murat'a küçükken abisi Levent'i sünnet ettirdim'



Neden oğlunuz ön planda değil o zaman?

Ön planda olmasını istiyorum ama insanlar artık beni kabul etmiş sanki. Zaten o da göz önünde olmak istemiyor.



O da sizin kadar başarılı mı?



Kesinlikle çok başarılı. Oğlum Murat'a küçükken abisi Levent'i sünnet ettirdim. İğneyi ben yaptım. Kıskacı taktım ve o da abisini sünnet etti. Ben öyle yaparak Murat'ı da alaylı sünnetçi yaptım ama o işletmeci oldu. Levent ise benim mesleğimi seçti. 'de ayak parmağımın ameliyat edilmesi ve alınması gerekiyordu. Levent o gün 30 çocuğu sünnet ederek bu işe başladı ve gerçekten işini iyi yapıyor.



İdeal sünnet yaşı kaçtır?



İki ideal yaş grubu var. Aileler çocuklarını ya doğduktan hemen sonra dokuzuncu ayına kadar olan dönemde sünnet ettirmeli ya da 5 yaşından sonra. Dokuzuncu aydan 5 yaşına kadar olan dönemde sünnet ettirilmemeli. Çocuğu psikolojik olarak olumsuz etkiler bu dönem. Ama 5 yaşından sonra yapılabilir.



Sünnetçilik zor bir iş mi?



bin çocuğu sünnet ettim, hâlâ kolay gelmiyor. Bir hata, o insanın mahvolması demek. Küçük bir yer kestim ama hiçbir zaman bu işi küçümsemedim.



'Sünnetli erkek daha geç boşalır, kadın da daha çok zevk alır'



Sünnetli bir erkekle sünnetsiz erkek arasında, alınan cinsel haz bakımından farklılık var mı?



Elbette, seks sırasında alınan zevk açısından çok farklılık var. Sünnetsiz erkeklerde penis çok hassastır. Erken boşalma daha çoktur. Oysa sünnetli erkek daha geç boşalır. Doğal olarak kadın da daha çok zevk alır. Bir de sünnetsiz erkeklerde, ne kadar temizlenirse temizlensin, mutlaka kötü bir koku oluşur. Sünnetlilerde bu yoktur.



Geç yaşta sünnet olmanın sakıncaları var mı?



60 yaşındaki bir insan da olabilir 80 yaşındaki de. Ben 80 yaşındaki bir adamı 10 yıl önce sünnet etmiştim. Adam hatalı sünnet ettirilmiş, yarım sünnetliydi.



Sünnet törenleri nedeniyle yeraltı dünyasından da çok tanıdıklarınız oldu galiba. Onların yakınlarının sünnet törenlerinde bir vukuat yaşandı mı?





İnsan kendine güvenirse karşısında kim olursa olsun hafife alıyor. Kürt İdris'in ortalığı titrettiği zamanlarda başıma bir olay geldi. Yıl Kürt İdris Emirgan'da Villa Zarif diye bir yer açtı. Bir gün beni çağırdı. İki yanında tabanca vardı. Zangır zangır titriyordum. Bana 'Sen iyi sünnet yapıyormuşsun, iki oğlumla iki yeğenimi pazar günü saat 'de sünnet ettireceğiz' dedi. Pazar günü bana bir telefon geldi. Telefondaki kişi 'Biz sünneti Lalezar'da yapacağız' dedi. O dalgınlıkla Lalezar ile Villa Zarif'i birbirine karıştırdım. Akşam oldu, Villa Zarif'e gittim, kimse yok. Doğru yeri öğrenip gittiğimde saatler geçmişti. Herkes bana bakıyor. Kürt İdris'e 'Kimse bana haber vermedi' deyiverdim. O bana kızacağına yanındakilere fırça çekti. O sırada 'Ben yanlış anladım' diyemezdim çünkü çok korkmuştum.



'Menderes Utku'yu uçakta, bir çocuğu deve üzerinde sünnet ettim'



Yahudi sünnetiyle Müslümanların sünneti arasında fark var mı?

Onlarda çok eskiden hahamlar tırnaklarıyla kesermiş. Ama şimdi durum değişti, bizimkiyle hemen hemen aynı. Tek fark şu; onlarda çocuk doğduktan sonra ilk sekiz gün içinde sünnet ettiriliyor. Bizde ise süre yok, istediğimiz zaman yapabiliyoruz.



Menajer Stelyo Pipis, 'Bugün sünnet yarın deniz diyorlar ama iki ay oldu denizi göremedik' demiş.



Onu kimin, nasıl sünnet ettiğini bilmiyorum ama büyük bir ihtimalle yarım kesilmiş olabilir. Yarım kesildiği için yara toplamıyor. Tam kesilseydi 15 gün sonra ayağa kalkabilirdi.



Katıldığınız en ilginç sünnet töreni hangisiydi?



'te ilk kez kişiyi 50 kişilik bir ekip halinde sünnet ettik. Sanki bütün İstanbul'u sünnet etmiş gibi hissettim. Toplu sünnet törenlerinin en büyüğü 'da Batman'da 2 bin çocuğun sünnetiydi. Ama en ilginci devede sünnetti. Menemen'de bir aile, farklı bir şey olsun diye deve üzerinde sünnet istedi. Ümit Utku'nun oğlu Menderes Utku'yu havada uçaktayken sünnet ettim.



'Hakan Ural, Mustafa Sandal ve Alişan'ın sünnetlerini ben gerçekleştirdim'



Bir de işin ünlüler boyutu var. Neden ünlülerin sünnetçisi olarak anılıyorsunuz?



Ben ünlülerin sünnetçisi değilim. Mustafa Sandal'ı ben sünnet ettim ama onun ünlü olacağını nereden bileyim. Böyle böyle adım ünlülerin sünnetçisine çıktı. Toplum psikolojisi belki de



Peki hangi ünlüleri sünnet ettiniz?



Fatih Mühürdar, İskender Doğan, Hakan Ural, Mustafa Sandal, Alişan, Ozan Orhon, Menderes Utku, İdo, Arif Sağ'ın oğlu, Tuğrul Şan'ın oğlu, Asım Ekrem'in çocukları, Yılmaz Güney'in oğlu. Aslında daha çok var ama aklıma gelmiyor.



Sizin kadar iyi sünnet yapan kimse yok mu?



Elbette vardır ama ben çok değişik yapıyorum. Benim sünnetimi düzelten başka bir doktorla tanışmadım ama yüzlerce doktorun yaptığı sünneti düzelttiğimi bilirim. Keşke bir sünnet anında yanımda olsanız. Parmağım da beynim de başka türlü çalışır o sırada.



Ekonomik durumu kötü olan insanlardan para almadığınız söyleniyor.

Fakir biri geldiğinde çevirmem ve ondan bir kuruş almam. Her yıl fakirler için toplu sünnetler yapıyorum. Ama ben Tekel'den aldığım rakıyı satmıyorum ki, alın teri el emeği benimki. Durumu iyi olanlardan bu iş karşılığında milyon lira alıyorum.



'Lokal anesteziyi ilk ben yaptım'



Malatyalıyım. Baba tarafım bey, anne tarafım ağa kızıydı. Bizim oralarda sünnetleri ya berber ya çıkıkçı yapardı. Bir beyzadenin sünnetçi olmasını düşünemezdiniz bile. Benim çocukluk hayalim askeriyeydi. Kuleli'den gelen kırmızı şeritli pantolonla eve dönmeyi hayal ederdim. Kuleli için sınavlara girdim, sonuçları beklerken açıkta kalmayayım diye Ankara Yenişehir Sağlık Koleji'ne başvurdum. Sırf eşe dosta mahcup olmamak için bitirdim ve memur oldum. Çocukları sünnet etmeye 'te başladım. Bir gün dişim ağrıyordu, dişçiye gittim. Ağrı kesici bir iğne yaparak dişimi çekti. Ben de böyle bir ağrı kesiciyi lokal anestezi gibi kullanabilir miyim diye beynimde bir şimşek çaktı. Aslında sünnetleri bir arkadaşımla birlikte yapıyorduk. Ben yardım ediyorum, o kesiyordu. Bu lokal anesteziyi denemek için bir fırsat çıktı. Arkadaşımla anlaştık; anesteziyi ben, sünneti o yapacaktı. Ben sünnet edeceğimiz çocuğun yanına gittim ve arkadaşımı beklemeye başladım. İğne yapmıştım ama arkadaşım gelmedi. Çaresiz kaldım ve ben kestim. Neredeyse gözlerim kapalıydı keserken. Kazasız belasız bitirip kendimi dışarı attım ve hemen bir sigara içtim. Hastane dışında lokal anesteziyi Türkiye'de ilk kez ben yapmış oldum. Acıtmadan kesiyordum, sarıyordum ama ikinci gün felaket oluyordu o bölge çünkü sargı bezi yapışıyordu deriye. Sonra dikiş atmaya karar verdim ve bu da tuttu. Okulda öğretilmeyenlerin çoğunu hayata geçirdim.

Prof. Dr. Levend Özkan

yılında İstanbul’da doğan Levend Özkan, ilkokulu Levent İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul Özel Alman Lisesi’nde okudu. Sonrasında tıp eğitimi almaya karar veren Özkan, yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazandı. yılında mezun oldu ve aynı sene Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girdi. Ardından Kocaeli Üniversitesi T.F. Üroloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

yılında Üroloji Uzmanı unvanını alan Özkan sonrasında böbrek nakli konusunda uzmanlaşmaya karar verdi. Sırasıyla İstanbul Tıp Fakültesi, Yale Üniversitesi ve Miami Üniversitesi Organ Nakli Merkezleri’nde eğitim gördü. Türkiye’ye döndükten sonra yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Böbrek Nakli Merkezi’ni kuran Dr. Özkan yılında doçent, yılında profesör unvanı aldı.

Babası unutulmasın diye işin başına ge&#;ti

Kemal Özkan’ın oğlu ürolog doçent Babanız mı yönlendirdi sizi hekim olmaya?

Fenni Sünnetçi terimi doktor olmayan sağlık memurları için, hatta bazen sağlık memuru bile olmayan, bu işi temiz şekilde yapan kişilerle ilgili bir terim. Bir doktor kendisine o zaman hiçbir zaman fenni sünnetçi demezmiş tabii. Babam beni yönlendirdi mi? Bilemiyorum. İnsan her zaman yönlendirildiğini anlamıyor. Burada doğdum, küçük yaşlardan itibaren sünnet sarayında ufak tefek işlerle uğraştım.

Kaç yaşındaydınız?

Hep buradayım, eskiden yalnızca yazın sünnet olurdu. Biz de tatilimizin çoğunluğunu burada geçirdik. Ayak işlerinden tutun asistanlığa kadar her şeyi burada yaparak büyüdük. İnsanlarla konuşmayı burada öğrendik, toplumla kaynaşmayı keşfettik. İçimize de işledi doğal olarak.

Babanız mı hekim olmanızı istedi?

Üniversiteye girerken babam illa ki tıp okuyacaksın demedi. Ama bu iş hakkında bilgi sahibi olmamızı isterdi. Ürolog olma kararını beşinci sınıfta aldım.

Babanızın tepkisi ne oldu?

Sevindi tabii. Ama gelip de “Of iyi ki ürolog istedin ben de bunu istiyordum” demedi.

İşin başına geçtiniz. Bir fark oldu mu?

Ben sadece sünnet yapmak için ürolog olsaydım, ’da işin başına geçerdim. ’de uzman oldum, yine işin başına geçerdim ve ticari olarak daha mantıklı olurdu. Üniversiteden ayrılma kararımı babamın vefatından üç sene sonra verdim. Yapacağım şeyleri yaptım, elimden geldiğinde gerçekleştirdim, profesörlüğüm yakın ama şunu fark ettim: Özellikle burası çok önemli bir kurum, babamın ismi çok önemli. Yavaş yavaş bunu ele almassam, bu ismin kaybolacağını düşündüm.

Bu işi daha yukarıya taşımak zor olmayacak mı?

Sonuçta bu işte hem alaylı olup hem de üstüne bilimsel şekilde ele almış bir kişi olarak tekim diye düşünüyorum. Sünnetin her şeklini gördüm. Ben hep ısındım bu işe. Daha da ileriye taşıyabilirim bu işi. Sadece sünnet değil bu olay. Oradaki deri parçasının alınması değil. Sosyal, geleneksel, tıbbi, psikolojik çok fazla yönü var. Bu yönlerin hepsini çok iyi görebildiğimi düşünüyorum.

Doğar doğmaz sünnet özel hastanelerle çıktı

Sizin abiniz yapmış sünnetinizi

Evet. Şimdi Önermediğimiz sünnet yaşında, yaşında sünnet oldum ama ben her gün burada ve hazırdım tabii. Günümüzde, ya bebekken, ya yaş diyoruz.

Neden?

Sünnet işlemini ya bebeğin hareketlenmediği, tıbbi olarak risklerin azaldığı dönemde yapmak gerekiyor. Bu iş artık biraz ekonomik. Özel hastanelerin artmasıyla doğar doğmaz sünnetler çıktı.

Doğru yaş nedir sünnet için?

Toplumda 40’ı çıksın diye bir anlayış var. Ben buna katılıyorum. ay anlamına geliyor bu. Yüzyıllardan beri gelen deneyimlerden oluyor bu. Mesela yeni doğan sarılığı ilk hafta içinde olur. Anomalinin tanısı ilk 10 günde koyulur. Bebeğin canı acımasın diye lokal anestezi yapacağız, kimyasal bir madde. Ağrı kesici, fitil vereceğiz. Yani sünnet yaptığınızda çocuğa bazı ilaçlar da veriyorsunuz. Çocuğun metabolizmasının bunları elimine etmeye hazır olması gerekiyor. Çocuğun gereksiz yere bu ilaçlarla yoruyorsunuz. Bu iş acil değil.

40’ı çıksın diyorsunuz

Evet. ay civarı diyorum aileye. Bebek kiloya ulaşıyor, istediğim lokal anestezi dozlarımı kullanabiliyorum. Herkes kopyala yapıştır misali yaş arası yaptırmayın der. 2 yaşın altı çocuğun hatırlamaması içindir. Aradaki yaşlar zordur bir erkek çocuğa bakmak için. O yüzden diyorum ki, ya ay civarı, ya da okul çağına gelmiş olması gerekin sünnet için.

Çocuklar nasıl değişti?

Çok değiştiler. Ailelerin de çok korumacı artık. Artık çocuklarda obezite çok görülüyor ve obez çocukları sünnet etmek daha zor.

İyi sünnetçi çocukla konuşup korkusunu alır

Babanızdan neler öğrendiniz? Sünnetin neredeyse her şeyini öğrendim babamdan. Babam doktor değil sağlık memuruydu. Bu işe gönül verdikten sonra çok fazla doktorla da kendisi tıbbi her türlü şeyini öğrenmişti. Sonra da insanlar ondan öğrendi. El alışkanlığından sonra sünneti yaparsınız ama karşınızdaki uyanık çocukla konuşarak, onun yaşına inmek, sakinleştirip cerrahi işlem yapmak, ki bu korkuyla diş hekimleri de karşılaşıyor, bu ciddi tecrübe ister. En çok bunları öğrendik. Bir çocuğun sünnette ne hissedeceğini, bu işi hızlıca hallederek aynı zamanda sizi nasıl sevebileceğini öğrendik.

Sihri bu muydu?

Sanırım buydu. Bir şeyi diğerlerinden farklı yapıyordu. Sağlık memurluğunu da bırakıp kendini sünnete adamıştı.

Ünlülerin sünnetçisi hayatını kaybetti

Türkiye'nin en ünlü sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan (80) vefat etti.

Uzun zamandır diyabet başta olmak üzere çeşitli kronik hastalıklarla mücadele eden Özkan, Zekeriyaköy'deki evinde hayatını kaybetti.

Kemal Özkan'ın cenazesi, 9 Nisan'da Levent Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Meslek hayatı boyunca binlerce sünnet yapan Kemal Özkan, Türkiye'de ünlü ailelerinin sünnetçisi olarak da tanınıyordu.

Özkan, Levent'te 'lı yılların sonunda kurduğu sağlık evinde sünnet operasyonunu lokal anestezi ve sütur (dikiş) uygulamalarıyla tıbbi bir ameliye haline getirdi.

Sünnetin tıbbi olarak modern teknik ve hijyen koşullarında yapılması dışında, psikolojik ve pedagojik tarafına da eğilen Özkan, sünnet olacak çocukları sünnete hazırlayan ve korkularını ortadan kaldıran yöntemleriyle üne kavuştu.

Özkan, yaptığı sünnet operasyonlarının neredeyse yarısını, maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için düzenlenen ücretsiz sünnet şölenlerinde gerçekleştirdi.

AA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir