sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans ne işe yarar / Sağlık Yönetimi (Tezsiz)

Sağlık Kurumları Işletmeciliği Yüksek Lisans Ne Işe Yarar

sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans ne işe yarar

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü, sağlık alanında yetenekli, uzman ve profesyonel kişilerin sektöre kazandırılması adına eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümünden başarıyla mezun olan kişiler sağlık kurumları işletmeciliği teknikeri unvanı alırlar. Bölüm mezunları sağlık sektörü alanında idari ve mali departmanlarda görev alırlar. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü okuyan kişilere sağlık sektöründe talep gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği, sağlık sektörü değerlerini öne çıkaran, hasta ile müşteri arasındaki ilişki ve iletişim konusunda uzman olan bir disiplindir. Bu kapsamda, sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda alanında uzman kişilerin yetiştirilmesi amaçlanır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ön lisans programı olan bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Bu bölümde eğitim görmek isteyen aday öğrenciler, üniversite sınavından sonra belirlenen Sağlık Kurumları İşletmeciliği puanları düzeyine göre tercihlerini yaparlar. Belirlenen Sağlık Kurumları İşletmeciliği taban puanları tercih sürecinde oldukça önemlidir. Bu bölüm, üniversitelerin meslek yüksekokulu bünyesinde eğitim vermektedir. Öğrencilerin bu bölümden başarıyla mezun olabilmeleri için AKTS gerekliliğini sağlamaları gerekir. 4 dönemlik eğitim süresi bulunan ön lisans bölümü, sağlık kurumları işletmeciliği teknikerleri yetiştirmek için vardır. 2 yıllık bölümü başarıyla tamamlayan ve mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, ön lisans diploması alarak ve tekniker unvanı kazanarak okuldan mezun olurlar. Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2 yıllık bölüm mezunları, isteğe bağlı olarak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavı ile 4 yıllık ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. İlgili ön lisans bölümünden mezun olanlar Dikey Geçiş Sınavı'na girerek alacakları puan ile; İşletme Yönetimi, İşletme ve Sağlık Yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak lisans diploması elde edebilirler.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünde öğrenciler 4 dönem boyunca alan ile ilgili dersleri alırlar. Meslek yüksekokullarında bu bölümünde eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;

  • Sağlık Hizmetleri Pazarlaması
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Sağlık Kurumlarında Kalite ve Kontrol
  • Hukukun Temel Kavramları
  • Tıbbi İstatistik
  • Tıbbi Belgeleme
  • Sağlık Hukuku
  • Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri
  • Sağlık Kurumları Mevzuatı
  • Sağlık Sigortacılığı
  • Temel Sağlık Hizmetleri
  • Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim
  • Sağlık Kurumları Yönetimi

gibi birçok dersten 4 dönem boyunca sorumlu olacaklardır. Bölümü kazanan ve tüm alan derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler de Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans diploması alarak okuldan mezun olurlar.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği ne iş yapar sorusu şu şekilde açıklanabilir; Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü mezunları, sağlık sektöründe idari ve yönetim alanında çalışmalarını sürdürürler. Öğrencilerin bu alanda gördükleri tüm pratik ve teorik dersler, sağlık sektörü içerisinde görevlerini yerine getirmeleri için katkı sağlar. Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları ne iş yapar şu şekilde de açıklanabilir; üretim, pazarlama, mali, insan kaynakları, idari ve organizasyon gibi departmanlarda görev alır. Çalıştığı alandan bağımsız olarak kurumun sağlık hizmetini daha iyi sağlayabilme ve kaynak durumunu en iyi şekilde kontrol edebilmenin altyapısını hazırlar. Özellikle kurum ve kuruluşların imkanları ve personel ihtiyacı doğrultusunda kaynak sağlama, koordinasyon, kurumun iletişim organlarını kontrol edebilme gibi görevleri üstlenirler. Sağlık hizmetinde iletişimin önemi büyüktür. Bu iletişimin eksiksiz ve doğru biçimde sağlanması amacıyla koordinasyon yeteneğinin bu kişilerde olması gereklidir. İletişim kabiliyetinin yüksek olması meslekte aranan en temel kriterdir. Aynı zamanda planlama konularında da yeteneklerini ortaya çıkarmaları gerekir. Özellikle iktisat, stratejik iletişim ve halkla ilişkiler konularında kendisini geliştirmesi gereken sağlık kurumları işletmeciliği teknikerlerinin teknoloji alanında bilgisayar ve MS Office programlarına hakim olmalarında fayda vardır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Sağlık sektörü, çok geniş alanlara sahiptir. Kurum içerisinde mali, idari, koordinasyon, iletişim, muhasebe gibi birçok iş alanında iş süreçleri bulunur. Özellikle işin planlama ve koordinasyon kısımlarında görev alan bu kişiler, çalıştıkları sağlık kurumlarına katkı sunarlar. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünden mezun olan kişiler, sağlık sektöründeki kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanına sahiptir. Çalıştıkları hastanelerde hizmet süreçlerinin yürütülmesini sağlarlar. Hastane sağlık bilgi sistemleri yönetimi ve kurulumunu yerine getirirler. Çalıştıkları kurumda hizmet kalitesini yükseltmek için işlevsel projeler ortaya çıkarırlar. Muayene ücretleri ve sağlık ücretlerinin belirlenmesinde rol oynarlar. Çalışma planları ve çevre sağlığı gibi hastane idaresi ile ilgili tüm işleri üstlenerek, hastane içerinde düzen sağlarlar. Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşı ise çalışılan kuruma göre farklılık göstermektedir. Sağlık kurumları işletmeciliğinden mezun olan kişilerin çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlar aşağıdaki gibidir;

  • Rehabilitasyon merkezleri
  • SGK
  • Üniversite Hastaneleri
  • Özel Hastaneler
  • Devlet Hastaneleri
  • Sağlık Araştırma Kurumları
  • Emekli Sandığı
  • BAĞ-KUR
  • Özel Sigorta Şirketleri
  • Tıbbi Cihaz Üreten Kuruluşlar

Sağlık kurumları işletmeciliği mezunları seafoodplus.info iş ilanları seçeneklerini takip ederek en uygun iş ilanlarına ulaşabilir. Adaylar, sağlık kuruluşları iş ilanları seçeneklerinde belirtilen şartları detaylıca inceleyebilir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Hakkında

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunları, Yurt İçi ve Yurt Dışında Çalışma İmkânı Buluyor

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında idari işlemlerin yönetilmesini ifade etmektedir. Sağlık Kurumları İşletmecisi ise, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda idari işlemlerin yerine getirilmesini sağlayan kişi olarak görevini sürdürmektedir.


Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programının Amacı Nedir?

Sağlık İşletmeciliği Programının amacı; iktisat ve işletme bilgisinin yanı sıra sosyo-psikolojik hizmetler de dikkate alınarak bütüncül bir yaklaşımla sağlık kurumları işletmeciliği alanında uzmanlar yetiştirmek, Türkiye’de Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında önemli bir ihtiyaç olan kalitede rekabet edebilecek donanımın gerektirdiği eğitimi vermek, öğrencilere Sağlık Kurumları İşletmeciliği konusunda yeterli uygulamalarla deneyim kazandırmak ve gerekli olan sosyal güvenlik hukuku ve sağlık mevzuatı konularında bilgi birikimi kazandırmaktır.

Program mezunlarına sağlık kurumlarını yönetebilmek için gerekli olan disiplinler arası bütüncül yaklaşım kazandırarak, sağlık kurumlarını kaliteli hizmet veren, ekonomik anlamda da başarılı ve kalitede rekabet edebilen bir işletmecilik anlayışı ile işletmelerini sağlamaktadır. Böylece evrensel kalitede yetişecek olan öğrencilerin, ülkemizde ve tüm dünyada büyümekte olan bu sektörde istihdamını kolaylaştırmaktadır.

Programın akademik ve teknolojik gelişmeler içerisindeki yeri, ülkemizde ve tüm dünyada gelişmekte olan bir alan olarak varlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda gerek sağlık teknolojilerinde gelişmelerin sıklığı ve gerekse sağlık kurumlarının ekonomideki payının değişkenliği bu alanı dinamik ve hızlı gelişen bir alan yapmaktadır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında Alınan Dersler Nelerdir?

Programda öğrencilere YÖK zorunlu dersleri yanında, genel ve sağlık hukuku alanında dersler, yönetim organizasyon, halkla ilişkiler ve pazarlama, satın alma ve malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, genel işletme, sağlık ekonomisi, kalite yönetimi, genel muhasebe gibi işletme ağırlıklı dersler, iş sağlığı ve güvenliği, temel sağlık bilgisi ve tıbbi terminoloji, ilk yardım gibi sağlık alanında dersler verilmektedir.

Mezunlar, Yurt İçi ve Yurt Dışında Çalışma Olanağı Buluyor

Örgün ve İkinci Öğretim olarak eğitim veren programda yer alan 90 kredilik zorunlu derslerin büyük bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği’nce verilmektedir. Seçmeli dersler ise diğer bölümler tarafından verilmektedir. Ayrıca öğrenciler staj görmekte ve mezuniyet projesi hazırlamaktadırlar. Öğrencilere çok yönlü, kaliteli, evrensel standartlarda, alanın gerektirdiği eğitimin verilmesi ve bu programda öğrenim veren üniversitelerin sayısının az olması, mezun olacak öğrencilere hem içeride hem de dışarıda iş olanakları açısından avantaj sağlayarak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmalarına imkân vermenin yanı sıra kolaylıkla istihdam olmalarını sağlamaktadır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği programını bitirenlere “Sağlık Kurumları İşletmecisi” unvanı verilmektedir.

Hızla gelişmekte olan ve sayıları her geçen gün artan sağlık kurumlarının varlığı bu alanda mezun olanlara talebi artırmaktadır. Bu bakımdan mezunlar gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında kamu ve özel sağlık kurumlarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Staj İmkânı

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPSUAM) bünyesindeki, Ümraniye, Feneryolu ve Etiler’de bulunan sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde, kurum dışında da irtibat halinde bulunulan çözüm ortakları ile birlikte öğrencilerin staj yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sağlanmaktadır.

 Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Mezun olan öğrenciler; kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilmektedir.


Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Nedir?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında idari işlemlerin yönetilmesini ifade etmektedir. Sağlık Kurumları İşletmecisi ise, sağlık sektörü ile ilgili her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda idari işlemlerin yerine getirilmesini sağlayan kişi olarak görevini sürdürmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, sağlık kurumlarını yönetebilmek için gerekli olan disiplinler arası bütüncül yaklaşım kazandırarak, sağlık kurumlarını kaliteli hizmet veren, ekonomik anlamda da başarılı ve kalitede rekabet edebilen bir işletmecilik anlayışı ile işletmelerini sağlamaktadır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, Taban Puanları
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Temel Yetenek Testi (TYT) Puan Türü ile öğrenci almaktadır. Bölümlerin burslu ve %50 indirimli ÖSYM taban puanları şöyledir:

Bölüm

ÖSYS Taban Puan

Sağlık Kurumları İşletmeciliği (BURSLU)

,

Sağlık Kurumları İşletmeciliği (%50 İNDİRİMLİ)

,

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı dersleri ve müfredat detayları

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında YÖK zorunlu dersleri yanında, genel ve sağlık hukuku alanında dersler, yönetim organizasyon, halkla ilişkiler ve pazarlama, satın alma ve malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, genel işletme, sağlık ekonomisi, kalite yönetimi, genel muhasebe gibi işletme ağırlıklı dersler, iş sağlığı ve güvenliği, temel sağlık bilgisi ve tıbbi terminoloji, ilk yardım gibi sağlık alanında dersler verilmektedir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nedir?

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programından mezun öğrencilere, “Sağlık Kurumları İşletmecisi” unvanı verilmektedir. Programdan mezun olanlar; kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilmektedir.

Başvuru ve Öğrenci Alımı

Programa başvurmak için

  • Lisans mezunu olmanız yeterli
  • Programa başvuruda ALES şartı aranmaz
  • Program ücretini 2 taksitte ödeyebilirsiniz

Ön kayıt için SAĞLIK YÖNETİMİ Programına başvuruda gerekli evraklar; 

  • Lisans diploması
  • Transkript
  • 1 adet fotoğraf

Kesin kayıt için

  • 2 adet fotoğraf ve banka dekont belgesinin aslı

Başvurular için gerekli evraklar Sosyal Bilimler Enstitüsüne kargo yolu ile ulaştırılacaktır. 

Sosyal bilimler enstitüsü bünyesinde yürütülen uzaktan eğitim tezsiz yükseklisans programlarına ait ücretler için tıklayınız.

Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Dersleri

  • Dersler internet üzerinden yürütülmektedir
  • Devam zorunluluğu gerektirmeyen canlı ders uygulamalarını içermektedir
  • Bireysel öğrenme formatında hazırlanmış içerikler (video, sunum, ünite) bulunmaktadır
  • Vize sınavları online, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılmaktadır
  • 10 farklı ilde yüz yüze sınav imkanı vardır. ( Final yapılan illerimiz ; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Ordu. Bütünleme yapılan illerimiz; Erzurum, Ankara, İstanbul )
 
seafoodplus.info1.Dönem DersleriÖğretim ÜyesiT/U/KZ/M/SAKTS
SKİYSağlık Yönetimi ve Organizasyonu 3/0/3Z6
SKİYSağlık Bilgi Sistemleri ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri 3/0/3S6
SKİYSağlık Yönetimi Etiği 3/0/3Z6
SKİYSağlıkta Muhasebe ve Finansman Uygulamaları 3/0/3S6
SKİYSağlık Kurumlarında Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 3/0/3S6

 

 
seafoodplus.info2.Dönem DersleriÖğretim ÜyesiT/U/KZ/M/SAKTS
SKİYSağlık Yönetiminde Güncel Konular                                      3/0/3S6
SKİYSağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi 3/0/3S6
SKİYSağlık Kurumlarında İletişim 3/0/3S6
SKİYHasta ve Çalışan Güvenliği 3/0/3Z6
SKİYSağlık Kurumlarında Örgütsel Davranış 3/0/3Z6
SKİYSağlık Kurumlarında Stratejik Yönetim 3/0/3Z6
SKİYDönem ProjesiDanışman Z 

 

  • Tezsiz yüksek lisans programlarında başarı (geçme) notu, puan üzerinden 65 puandır.
  • Ders başarı notunun hesaplanmasında; vize sınavının(ara sınavın) ortalamaya etkisi %20 iken, Final (yılsonu) ile Bütünleme sınavının etkisi %80’dir.
  • Vize sınavları 81 il merkezinde yüzyüze yapılmaktadır.
  • Final (yılsonu) sınavlarımız 20 farklı ilde yüz yüze yapılmaktadır.
  • Bütünleme sınavlarımız ise 3 farklı ilde yüz yüze yapılmaktadır. İllerimiz; Erzurum, Ankara, İstanbul. 

       
Sağlık Yönetimi canlı ders programı için tıklayınız.

PROGRAM SORUMLUSU

 

İbrahim YÜZÜGÜLLÜ 

 

İletişim: 85 69

ÖĞRETİM ÜYELERİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Sağlık Yönetimi ve Organizasyonu 
Sağlıkta Muhasebe ve Finansman Uygulamaları 
Hasta ve Çalışan Güvenliği 
Sağlık Yönetiminde Güncel Konular 
Sağlık Yönetimi Etiği 
Sağlık Kurumlarında İletişim 
İnsan Kaynakları Yönetimi 
Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 
Sağlık Bilgi Sistemleri ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri 
Örgütsel Davranış 
Stratejik Yönetim 

 

  • Derslerini (10 adet ders toplam 30 kredi) ve dönem projesini bitiren öğrenci, dönem projesi ve akademik taahhüt dilekçesi ile birlikte OBS lisansüstü etkinlikler bölümüne yükler.
  • Değerlendirme formu danışman tarafından yüklenir ve dönem projesi danışman tarafından onaylanır.
  • Öğrenci OBS üzerinden mezuniyet işlemini başlatır.
  • Danışmanı onaylar ve Sosyal Bilimler Ensitüsü tarafından onaylandıktan sonra diploma hazırlanır.
  • Sağlıkla ilişkili çok farklı alanlarda konusunda yetkin hocalarımız sayesinde ideal bir sağlık yöneticisinin donanımına sahip olabilirsiniz.

       Akademik Taahhüt Dilekçesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir