kestane fırında nasıl kavrulur / Fırında Kestane Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Kestane Fırında Nasıl Kavrulur

kestane fırında nasıl kavrulur

Fırında Kestane Tarifi: Kestane Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Ka&#; Derecede Pişer? En G&#;zel Kestane Yapımı

Kestane, soğuk kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalık yiyeceklerinden biridir. Kestane enfes bir kış klasiğidir. Kestanenin evde farklı pişirme teknikleri vardır. Ancak kestane en güzel ve en iyi şekilde fırında pişer. Fırında kestane pişirmek için gerekli olan şey ise kestane, tuz ve şekerdir.

Bu sağlıklı ve besleyici besinin insan sağlığına pek çok olumlu etkisi bulunur. Kestane; vitamin, mineral ve protein anlamında oldukça zengin bir besindir. Magnezyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, B1, B2 ve C vitaminleri yönünden çok zengin olan kestane; düşük yağ ve yüksek nişasta oranına sahiptir. Kestane; ateş düşürücü, mide hastalıklarını hafifletici, sakinleştirici, yaşlanmayı engelleyici, beyin hücrelerini tazeleyici, unutkanlığı önleyici, kanser riskini düşürücü, kolesterolü ve kan basıncını düzenleyici özelliğe sahiptir. Bütün bu sağlıklı etkileri sebebiyle kestane sağlığına ve formuna dikkat edenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Kestane Fırında Nasıl Yapılır?

Kestanenin fırında pişirme tekniği en iyi şekilde pişmesini ve lezzetini korumasını sağlar. Sıcacık ve yumuşacık pişen kestane fırında bütün lezzetini iyice salar. Fırında kestane yapımı oldukça pratiktir ve bu nedenle isteyen herkes kendi evinde en güzel kestaneleri pişirebilir. Kestanenin fırın dışında tavada ve közde pişirme yöntemleri de vardır.

Gerekli Malzemeler

1 kilo kestane

1 kaşık tuz

1 kaşık şeker

En Güzel Fırında Kestane Yapımı

1- Kestanelerin ortasına tek tek "+" şeklinde çizik atın. Üzeri çizilen kestanelerin içi fırında çok daha iyi pişer.
2- Çizik attığınız kestaneleri su dolu bir kaba dökün ve içine tuz ve şeker ekleyin.
3- Kestaneleri yarım saat kadar su dolu kapta bekletin. Bu sayede kestanelerin içi şişerek daha yumuşak bir hale gelir.
4- Fırınınızı açın ve derecesini dereceye getirin.
5- Sudan çıkardığınız kestaneleri fırın tepsisine yan yana dizin. Kestanelerin iyi pişmesi için üst üste binmemesi gerekiyor.
6- Kestaneleri dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.
7- Fırından aldığınız kestaneleri sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Fırında Kestanenin Püf Noktaları

1- Kestanenin iyi pişmesi için taze olması gerekir. Aldığınız kestanelerin tazeliğine dikkat edin.
2- Kestaneleri fırına vermeden önce suda bekletirseniz şişmelerini ve daha iyi pişmelerini sağlarsınız. Ayrıca suda bekleyen kestanelerin kabukları piştikten sonra çok daha kolay soyulur.
3- Kestaneleri fırına verirken kullandığınız fırın kabının veya fırın tepsisinin altına yağlı kağıt sererseniz, kestanelerin fırın tepsisine yapışmasını ve tepsi üzerinde iz bırakmasını engellersiniz.
4- Dilerseniz suda beklettiğiniz kestaneleri bir fırın poşetinin içine koyarak da pişirebilirsiniz. Bu yöntem için kestaneleri suda beklettikten sonra fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca başlayın. Daha sonra ağzını bağladığınız poşetin bir kürdan veya çatal yardımıyla birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayın. derece fırında 30 - 35 dakika pişirerek tüketebilirsiniz. Bu pişirme yöntemi kestanelerin kurumasını engeller.
5- Kestanelerin üzerini çizerken attığınız kesiklerin çok derin olmamasına veya çok küçük olmamasına dikkat edin. Eğer kestaneleri bıçak kullanarak kesme işlemi sizin için zorsa bu işlem için özel olarak kullanılan kesme aparatlarını kullanabilirsiniz.

Kestane Pişirme Yöntemleri

Fırında Kestane

Yaklaşık 2 hafta önce değerli bir takipçim kestane soyamadığından şikayetçi olmuştu. Ben de kendisi için ve tabi ki tüm diğer takipçilerim için kestane pişirme yöntemlerini deneyip hangisinin daha kolay soyulduğunu bulmaya karar verdim.

Kestanelerinizi daha kolay bir şekilde soyabilmek için ilk yapmanız gereken ilk fotoğrafta görüldüğü gibi kestanenin bombeli tarafını boydan boya iyice çizmek. Ama bu çizik atma olayını öyle iyi ayarlamanız lazım ki bıçak içteki ince kabuğu kesmeli fakat piştikten parçalanacak kadar da derine girmemelidir. Bunun için kısa boylu ama keskin bir bıçak kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de pişirme yöntemlerine bakalım;

İç Kestane

1- Fırınlama: Kestaneyi sade bir şekilde yemek istiyorsanız ideal bir yöntemdir. Zira en kolay kestane pişirme yöntemidir. Soyması çok zor değildir. Ancak pişen kestane kabukları sertleştiği için soyarken parmaklarınızda çizikler oluşması muhtemeldir. Bu yöntemle pişen kestaneler soğudukça kabuklarından çıkması zorlaşır. Bu nedenle fırında fazla miktarda kestane pişirdiyseniz eğer ilk etapta yiyebileceğiniz kadarını alıp geri kalanını ısısını sıfırladığınız fırında bekletin. Soğuyan kestanelerin içi de sertleşir ve lezzetini bir miktar kaybeder, bu nedenle bekletmemeye özen gösterin. Çizdikten sonra derecede önceden ısttığınız fırında iyice çatlayana kadar pişirebilirsiniz.

Yağda Kestane

2- Haşlama: Kestane şekeri yapmak için en uygun pişirme metodudur. Elinizin dayanacağı sıcaklığa geldiğinde soyduğunuz takdirde iç kabukları da soyulur, fotoğraftaki şekilde kalmaz. Ben fotoğraf çekimi dolayısıyla biraz bekletmek zorunda kaldığım için iç kabuklarını soyamadım.

Dış kabuğu fırınlanmış kestaneden çok daha kolay soyulur, daha yumuşak ve daha lezzetlidir. Bekleseler de sertleşmezler. Yıkayıp güzelce çizdikten sonra bol suda 25 dk kadar haşlamanız yeterli olur.

Yağda Kestane İçi

3- Kızartma: Kestaneleri en düzgün şekilde çıkarma metodudur. Bir işin kolaylığını anlatmak için kullanılan tereyağından kıl çekmek eyleminden bile daha kolaydır. Ancak bu kestaneler ne yemek ne de kestane şekeri yapmak için uygundur. Bunları sadece kestaneli pilav yaparken kullanabilirsiniz. Lezzetleri pek iyi olmadığı gibi kestanenin zaten yüksek olan kalorisini daha da yükseltir. Harcadığınız yağ da cabası. Çizdiğiniz kestaneleri  kızdırdığınız yağın içinde orta hararetli ateşte  dk pişirin.

4- Tuzlu Suda Bekletme: Sevgili arkadaşım Hilal'den gelen bir tavsiyeyi de eklemek istedim. Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar. Bu yöntemi denedim. Çok etkisini göremediğim gibi kestanelerin tuzlu oluşunu sevmedim. Sade halleriyle çok daha lezzetliler bence. Yazıya gelen yorumlardan birinde bir arkadaşımız bu yöntemden memnun kaldığını belirtmiş. Siz de deneyip işinize yarayıp yaramadığını görebilirsiniz.

5. Kağıtta Kestane:  Yeni bulduğum bir yöntemi de eklemek istedim buraya. Yemek konusunda "buldum" kelimesini kullanmaya da çekiniyorum bu arada. Herkesin aklına gelebilecek şeyler yemeklerde yapılan değişiklikler, o yüzden benden önce birileri zaten yapıyorsa ben bulmuş olmuyorum:) Yeni aklıma gelen diyeyim de garanti olsun. Yeni aklıma gelen kağıtta kestane pişirme yöntemi benim bugüne kadar denediklerim arasında kestanenin en kolay soyulmasını sağlayan yöntem. Ayrıntılarını ve nasıl yapıldığını Pratik kestane pişirme yöntemi yazısından okuyabilirsiniz.

Afiyetle kalın

 

 

 

Benzer Başlıklar

kebapkestaneveganvegan tariflervejetaryenvejetaryen tarifler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır