e sınav gözetmen görevleri / GuncelAkademi.Com

E Sınav Gözetmen Görevleri

e sınav gözetmen görevleri

E-Sınav Görevi Nedir? Ücreti Nedir? Ne Zaman Belli Olur?

E-sınav görevi, MEB tarafından düzenlenen e-sınavlarda öğretmenlerin denetmen olarak görev almasıdır. MEB tarafından farklı alanlarda elektronik ortam üzerinden sınav yapılmaktadır. Bu sınavlarda adayları denetlemek, sınavın yürütülmesini sağlamak ve genel kontrolleri sağlamak için öğretmenler görevlendirilmektedir. E-sınav görev ücreti de bu duruma katılım sağlayan öğretmenlerin aldıkları ücreti ifade etmektedir. Yapılan sınavlarda bir uygulama izleyicisi, bir başkan ve bir gözetmen yer almaktadır.

Contents

E-Sınav Görev Ücreti Ne Kadar?

E-sınav görev ücreti öğretmenlerin katıldıkları sınav başına verilmektedir. Başka bir ifade ile e-sınav görevi alan öğretmenler için ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler yıllık olarak değişmekle birlikte halihazırda şu fiyatlar üzerinden uygulanmaktadır;

  • E-sınav uygulama sorumlusu; 209,54 TL
  • E-sınav salon başkanı; 181,60 TL
  • E-sınav salon gözetmeni; 167,53 TL şeklindedir.

Ödemelerin yatması ise MEB tarafından belirlenecek olan ödeme takvimine göre yapılmaktadır. Genel olarak ise ödemelerin öğretmenin hesabına yatırılması için birkaç ay süre uygulanmaktadır.

E Sınav Görevi Ne Zaman Belli Olur?

E sınav görevi belli olma süresi başvuru tarihinden sonra genelde birkaç hafta içinde belli olmaktadır. Öğretmenin e-sınav görevi için başvuru yaptığında istenen telefon numarası üzerinden kendisine kısa mesaj gönderilmektedir. Aynı şekilde MEBSİS üzerinden de e-sınav görev yeri, tarihi ve bulunma saati belirlenmektedir.

E Sınav Görevine Geç Kalan Öğretmen

E-sınav görevine geç kalan öğretmen için belirli yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda öncelikle MEB sınav görevlerinden ceza alınmaktadır. Bunun yanında 1 yıl süre kapsamında e-sınav içerecek olan görevlere de öğretmen başvuru yapamaz. Aynı zamanda sınavın içeriğine göre ceza puanı da yine öğretmenlere dönük olarak uygulanmaktadır.

E Sınav Görevine Gitmemenin Cezası

E-sınav görevine gitmemenin cezası 1 yıl süreyle e-sınav görevlerine başvuramamaktır. Aynı zamanda öğretmenlere MEB tarafından ceza puanı da uygulanır. Öğretmenler e-sınav görevi aldığında geçerli mazeretleri bulunmuyorsa mutlaka görev yerlerinde bulunmalıdır.

e sinav

E-Sınav Görevi Nasıl Alınır?

E-sınav görevi almak MEB tarafından düzenlenen elektronik sınavlara öğretmenlerin denetmen olarak katılmasını sağlamaktır. Halk eğitim merkezleri, sürücü kursları veya benzeri sınavlar için yapılan bilgisayar üzerinden sınavlarda uygulama sorumlusu, salon başkanı veya gözetmen olarak görev alınmaktadır. E-sınavlar hafta içi 17.00 ile 20.00 arasında, hafta sonu ise 10.00 – 17.00 arasında olmaktadır. Bu kapsamda öğretmenlerin normal iş yaşamlarını aksatacak durum bulunmamaktadır. Ortalama 45 dakika süren sınavlar sonucunda öğretmenin salondaki görevi bitmektedir. Önceden bulunma ve sonrasında gerekli kontrolleri yapmak için 15 – 20 dakika daha salonda bulunması gerekebilir. Bu kapsamda yaklaşık olarak 1 saatlik zaman ayırması gerekecektir.

E-sınav görevi almak için MEBSİS üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Gerekli sınav yeri bilgilerinin girilmesi sonrasında sistem tarafından başvuru alınacaktır. Bazı bölgelerdeki sınavlara öğretmenler başvuru yapmamışsa bu durumda MEB tarafından resen atama da yapılabilmektedir.

E- Sınav Görevini Onaylamazsam Ne Olur?

E-sınav görevi belirlendikten sonra öğretmenin görev alacağını kabul ettiğini bildirmesi için onaylama yapması gerekmektedir. MEBSİS üzerinden yapılan bilgilendirme ekranında öğretmenin görevini onaylaması halinde başvurusu aktif olacaktır. Eğer başvuru yaptığı halde görevini onaylamıyorsa bu durumda e-sınav görevi iptal edilecektir. Görevin onaylanmaması öğretmene ceza puanı veya yasaklama getirmemektedir. Sadece ilgili sınava tekrar başvuru yapamaz.

E-Sınav Görevi Salon Başkanı Ne Yapar?

E-sınav salon başkanı sınavın yürütüldüğü alanda genel sorumluluk taşımaktadır. Salon başkanı tarafından salona adayların girişlerinde belgeleri kontrol edilmektedir. Belge kontrolü adayların sınava giriş belgeleri ve kimlik numaraları ile birlikte yapılır. Salon başkanının yönlendirmesi ile adaylar sınav olacakları masaya geçirilir. Sınav başlamadan önce salon başkanı tarafından adayların sınav giriş belgeleri kontrol edilerek toplanır. Sınav sırasında kopya, rahatsızlık verme veya benzeri durumlar olduğunda aday hakkında tutanak salon başkanı tarafından tutulmaktadır.

E-Sınav Bina Sorumlusunun Görevleri

E-sınav bina sorumlusunun görevleri sınav yapılacak alanda yönetmeliğe uygun şekilde sınavın geçmesini sağlamaktır. Sınav öncesinde sınav için gerekli olan belgeleri salona getirir. Sınav sonunda ise adaylardan alınmış olan sınava giriş belgelerini toplayarak şehir içi sınav evrakı nakil kuryesine teslim etmektedir. Bina sorumlusu tek bir salondan değil, sınavın yapıldığı binadaki tüm salonlardan sorumludur. Sınav saatinden en az 2 saat önce binada bulunur ve sınavın bitişinde de ortalama 1 saat kadar binada yer alır.

2023 Sınav gözetmen/görevli (ÖSYM-MEB) ücretleri ne kadar oldu?

2023 yılında gerçekleşecek ÖSYM ve MEB sınavlarında görevlilerin alacakları ücret araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının Ocak-Haziran dönemi için emeklilere ve memurlara yüzde 30 zam yapılacağını duyurması üzerine 2023 MEB sınav görevli ücretleri de bu oranlara göre yeniden hesaplandı.

2023 ÖSYM, MEB SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2023 Ocak-Haziran dönemi sınav görevi ücretleri yüzde 15'lik vergi dilimi esas alınarak hesaplanmıştır. Vergi diliminize göre ödenecek tutar değişiklik gösterebilir. Aşağıdaki hesaplanan rakamlar MEB tarafından yapılacak sınavlarda ödenecek tutarlardır.

2022 yılında Bina Yöneticisi yüzde 15'lik vergi dilimine göre 533 TL alırken 2023 yılında 694 TL alacak.

2022 yılında Bina Sınav Sorumlusu yüzde 15'lik vergi dilimine göre 562 TL alırken 2023 yılında 1.096 TL alacak.

2022 yılında Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı yüzde 15'lik vergi dilimine göre 477 TL alırken 2023 yılında 740 TL alacak.

2022 yılında Gözetmen yüzde 15'lik vergi dilimine göre 449 TL alırken 2023 yılında 584 TL alacak.

2022 yılında Salon Başkanı yüzde 15'lik vergi dilimine göre 463 TL alırken 2023 yılında  602 TL alacak.

2022 yılında Yardımcı Engelli Gözetmen yüzde 15'lik vergi dilimine göre 562 TL alırken 2023 yılında  730 TL alacak.

2022 E-Sınav Uygulama Sorumlusu yüzde 15'lik vergi dilimine göre 421 TL alırken 2023 yılında  548 TL alacak.

2022 yılında E-Sınav Salon Başkanı yüzde 15'lik vergi dilimine göre 365 TL alırken 2023 yılında 474 TL alacak.

2022 yılında E-Sınav Gözetmeni yüzde 15'lik vergi dilimine göre 337 TL alırken 2023 yılında 438 TL alacak.

E-sınav Salon Başkanının Görevleri

Elimdeki bilgiler.....

E Sınav işlemleri

- ana bilgisayardan görevli girişini yap
- adayları kimlik ve sınav belgeleri ile al, aday yoklama listesine göre yerlerine yerleştir
- sınav bitiminde cevap dökümünü ve salon aday yoklama listesini imzalat
-- cevap dökümünü ve giriş belgelerini yoklama listesi sırasına göre diz
-sınav tutanağını 2 nüsha imzalayıp bina komisyonuna teslim et
--



E Sınav Uygulama izleme sorumlusunun görevleri

Sınav saatinden yarım saat önce orada olmanız yeterli. Ama ilk gidişte bi 45dk önce falan gidin siz yinede. Sınav binasına geldikten sonra;
1. Eğer ki ilk oturum ise yönetici bilgisayarını ve diğer sınava girecek adayların bilgisayarlarını açıyorsunuz.
2. Yönetici bilgisayarının masa üstünde e-sınav bağlantı kısa yolunu açıp gelen ekrandan sınav kurallarını okudum uyarısının başındaki tiki tıklayıp sisteme giriş diyoruz ve mebbis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyoruz. Diğer görevliler de(Salon Başkanı ve Gözetmen) aynı şekilde giriş yapıyorlar.
3. Giriş yaptıktan sonra yazıcıdan sınava gireceklerin imza listesi otomatik olarak çıkar. Aynı zamanda sisteme giriş yaptığınızda öğrenci bilgisayarlarının ekranına o bilgisayarda sınava girecek olana adaya ait fotoğraf ve kimlik bilgileri gelecektir. (Öğrenci bilgisi gelmeyen bilgisayar olursa o bilgisayarı yeniden başlatın büyük ihtimalle sorun çözülecektir.)
4. Sınavdan 15 dk önce salon başkanı bina dışında gerekli uyarıları yapar ve sınava girecekleri bilgilerini kontrol ederek içeri alır. Gözetmen ise salon girişinde elinde sınava gireceklerin listesiyle bekler ve gelen adayların kimlik bilgilerini bir kezde o kontrol ettikten sonra elindeki listeden o adayın hangi bilgisayarda sınava gireceğine bakar ve adayı yönlendirir.
5. Yüz tanıma sistemi çalıştığı için yerine oturan adaylardan kısa süreli olarak maskelerini indirmelerini ve ekrana bakmalarını istersiniz. Yüz tanımadan geçen (60 ve üzeri) adayları uyarıp tekrardan maskelerini takmalarını söylersiniz. Yüz tanımadan geçmeyen adaylar için ise aday fotoğrafının üzerine tıklayıp fotoğrafını kurs bilgilerinden getir seçeneği ile tekrardan tarama yaptırabilirsiniz. Bu şekilde yaptığımda genelde adaylar yüz tanımadan geçiyorlar. Bunlara rağmen yüz tanımadan geçmeyen aday olursa sınav giriş belgesi ve kimlik kartındaki fotoğrafla adayı karşılaştırırsınız. Eğer ki adayın kendisi olduğu yönünde bir kanaat oluşmuşsa sınav başladıktan sonra tutanağa; "..... kimlik numaralı aday yüz tanıma sisteminden geçememiş fakat yapılan kontrollerde adayın kendisi olduğu anlaşılmıştır." şeklinde not düşüp tutanağı kaydedersiniz. Yapılan kontrolde adayın kendisi olmadığı yönünde bir kanaat oluşursa joker aday tespit adımlarına geçersiniz.
6. Sınavın başlamasına 5 dk. kala Uygulama ve İzleme sorumlusu olarak siz sınavda adayların uyması gereken kuralları okursunuz.
7. Salon başkanı adayların sınav giriş belgelerini sınav başlamadan önce toplar.
8. Uygulama izleme sorumlusu olarak Sınav saati geldiğinde SINAVI BAŞLAT butonundan sınavı başlatırsınız. (Eğer ki sınav saatinden önce tüm adaylar salonda yerlerini almışsa sınav kurallarını okuyup sınav saatinden önce de sınavı başlatabilirsiniz.)(E-sınavın ilk uygulanmaya başladığı yıllarda kural bu şekildeydi fakat artık sınav saatinden önce sınavı kesinlikle başlatmıyoruz.)
9. İlk aday solandan çıkana kadar sınava gelen kişileri salona alabilirsiniz. Eğer ki adaylardan birisi çıkmışsa salona sonradan gelen aday alınmaz. İlk aday sınavdan çıktıktan sonra gelmeyen aday olmuşsa fotoğrafının üzerine tıklayıp aday sınava gelmedi kısmını işaretlemeniz gerekiyor.
10. Aday sınavını bitirdiğinde yazıcıdan otomatik olarak sorulara vermiş olduğu yanıtların çıktısı gelecektir. Adaya bu çıktıyı imzalatıp alıyorsunuz ayrıca sınavını bitiren adaya imza listesinden isminin karşına imza attırıyorsunuz.
11. Sınavda bir aksaklık yaşanırsa tutanağı SINAV İŞLEMLERİ butonuna tıklayarak yazabilirsiniz.
12. Tüm adaylar sınavı bitirdiğinde ya da süre tamamlandığında iki adet SINAV TUTANAĞI çıktısı yazıcıdan otomatik çıkacaktır. Bunları sizle birlikte, salon başkanı ve gözetmenin de imzalaması gerekiyor. (Çıkmazsa SINAV İŞLEMLERİ butonuna tıklayıp oradan manuel olarakta yazdırabilirsiniz.)
13. Aday yoklama imza listesi, Sınav giriş belgeleri, Adayın sınav bitiminde çıkan ve adaya imzalattığımız cevap kağıdını ve son olarak 2 adet TUTANAĞI size verilen zarfa koyup Bina Sorumlusuna teslim ediyorsunuz.
14. Eğer ki son oturumda görevli iseniz; Ana bilgisayarı ve öğrenci bilgisayarlarını kapatıyorsunuz.

 

MEB Sınav Görevi Puanları ve Anlamı

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Salon Başkanı

1650

65

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Gözetmen

1600

63

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Cezaevi Salon Başkanı

1650

59

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Cezaevi Gözetmen

1600

57

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Yedek Gözetmen

1200

47

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Yardımcı Engelli Gözetmen

2000

71

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Bina Sınav Sorumlusu

2000

78

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Bina Sınav Komisyon Başkanı

1900

75

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

61

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Hizmetli

1000

36

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Taşıyıcı

1000

36

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Şöför

1000

36

Açık Okul ve IOKB Sınavları

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

61

BİLSEM

Salon Başkanı

1650

65

BİLSEM

Gözetmen

1600

63

BİLSEM

Yedek Gözetmen

1200

47

BİLSEM

Yardımcı Engelli Gözetmen

2000

71

BİLSEM

Bina Sınav Sorumlusu

2000

78

BİLSEM

Bina Sınav Komisyon Başkanı

1900

75

BİLSEM

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

61

BİLSEM

Hizmetli

1000

36

BİLSEM

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

61

E Sınav

Uygulama İzleme Sorumlusu

1500

166

E Sınav

Salon Başkanı

1300

144

E Sınav

Gözetmen

1200

133

E Sınav

Bina Sorumlusu

1900

106

Merkezi Sınav

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

85

Merkezi Sınav

Salon Başkanı

1650

94

Merkezi Sınav

Gözetmen

1600

91

Merkezi Sınav

Yedek Gözetmen

1200

69

Merkezi Sınav

Yardımcı Engelli Gözetmen

2000

100

Merkezi Sınav

Bina Sınav Sorumlusu

2000

114

Merkezi Sınav

Bina Sınav Komisyon Başkanı

1900

109

Merkezi Sınav

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

85

Merkezi Sınav

Hizmetli

1000

50

Merkezi Sınav

Taşıyıcı

1000

50

Merkezi Sınav

Şöför

1000

50

MTSAS Sınavı

Salon Başkanı

1650

122

MTSAS Sınavı

Bina Sınav Komisyon Başkanı

1900

141

MTSAS Sınavı

Gözetmen

1600

119

MTSAS Sınavı

Yedek Gözetmen

1200

89

MTSAS Sınavı

Yardımcı Engelli Gözetmen

2000

125

MTSAS Sınavı

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

106

MTSAS Sınavı

Hizmetli

1000

63

MTSAS Sınavı

Taşıyıcı

1000

63

MTSAS Sınavı

Şöför

1000

63

MTSAS Sınavı

Bina Sınav Sorumlusu

2000

148

MTSAS Sınavı

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

106

Protokol Sınavı

Salon Başkanı

1650

94

Protokol Sınavı

Gözetmen

1600

91

Protokol Sınavı

Yedek Gözetmen

1200

69

Protokol Sınavı

Yardımcı Engelli Gözetmen

2000

100

Protokol Sınavı

Bina Sınav Sorumlusu

2000

114

Protokol Sınavı

Bina Sınav Komisyon Başkanı

1900

109

Protokol Sınavı

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

85

Protokol Sınavı

Hizmetli

1000

50

Protokol Sınavı

Taşıyıcı

1000

50

Protokol Sınavı

Şöför

1000

50

Protokol Sınavı

Bina Sınav Komisyon Üyesi

1700

85

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır