suluada / Maldivler değil Suluada

Suluada

suluada

Turkuaz suları ve beyaz kumlarıyla herkesin gitmek istediği dünyaca ünlü tropik bir ada Maldivler. Son yıllarda yakınımızdaki benzer cennet köşeleri de Maldivler ile nitelendirir olduk. Akdeniz&#;de bulunan Suluada da bunlardan biri.

Salda Gölü gibi Türkiye’nin, Antalya’nın ve Akdeniz’in Maldivleri olarak anılan Suluada gerçekten de doğal güzelliğiyle Maldivler’e benziyor. Gelin bizler adaya en çok yakıştırdığımız bölge adıyla &#;Akdeniz’in Maldivler&#;i olarak nitelendirelim.

Suluada, tarih boyunca hep değerli bir alan olsa da, son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan ve eşsiz güzelliğini gösteren fotoğraflarıyla birlikte kendinden daha da çok söz ettirir hale geldi. O güzel fotoğrafların çekildiği yerleri keşfetmek için hepimiz can atar hale geldik. Popülerliği günden güne artan Akdeniz’in Maldivleri Suluada hakkında her şeyi araştırdık ve sizlerle paylaşmak istedik…

İşte Suluada hakkında merak edilen tüm detaylar&#;

1. Antalyalıların bile az bildiği bir saklı cennet Suluada


Antalya’da en çok bilinen plajlardan biri Olimpos, kuşkusuz. Her türlü zevke ve ihtiyaca yönelik tatil yapmak burada mümkün. Suluada, eskiden Olimpos’a kadar gelenlerin veya tekneyle tura katılanların uğrak noktasıyken, şimdilerin en merak edilen tatil bölgesinden biri haline geldi.

2. Bu kadar popüler olmasındaki sır, deniz suyu ve kumun renginde yatıyor


Bembeyaz kumu ve turkuaz suyuyla tam bir cennet parçası burası. Suluada’nın kaya yapısı kalsiyum karbonat içeriyor. Buradaki kumun bu kadar beyaz olmasındaki sır ise kumun içinde yaşayan çok sayıdaki &#;foraminifera&#; adlı mikroorganizmalar. Adadan çıkan tatlı su nedeniyle taşlar bembeyaz olunca, deniz suyu daha da berraklaşmış bir görünüm alıyor. Hal böyle olunca tropik bir havuz görüntüsü çıkıyor karşımıza.

3. Suluada, birçok canlıya yuva olan ve biyoçeşitlilik açısından zengin bir bölge


Turkuazdan maviye koyulaşan deniziyle Suluada; foklara, yunuslara, orfozlara ve su kuşlarına da yuva olan tertemiz bir ada.

4. Tarih boyunca suyunun şifalı olduğuna inanılıyor

Adadan çıkan tatlı suyun tarih boyunca şifalı olduğuna inanılmış. Özellikle de böbrek taşlarına iyi gelmesi için buradaki suyun içilmesi öneriliyor.

5. Adaya yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanıyor

Suluada’ya ulaşım biraz zahmetli ancak vardığınızda tanık olacağınız güzelliklere kesinlikle değer. Adaya ulaşım yalnızca 15 km. uzaklıkta bulunan Adrasan&#;dan deniz yoluyla sağlanıyor. Buradan hareket eden gezi tekneleriyle yapacağınız 45 dakikalık keyifli bir yolculuk sonrasında Suluada&#;ya ayak basıyorsunuz.

Antalya merkeze 95 km. uzaklıkta bulunan Adrasan’a ise yaklaşık 1,5 saatlik araba yolculuğuyla ulaşmak mümkün. Antalya otogarından kalkan otobüsler de bir diğer ulaşım şekli.

6. Adaya ulaşım; tekne turları, özel yat gezileri ve balıkçı tekneleriyle sağlanıyor

Yalnızca yaz aylarında hizmet veren tekne turları saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Fiyatları ise 60  TL TL arasında değişiyor. Tur fiyatlarına balıklı menüler de dahil oluyor. Tekne turlarının uğrak noktaları ise Adrasan Deniz Feneri, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Çoban Limanı, Kargıcak Koyu, Amerikan Koyu ve Fosforlu Mağara.

7. Suluada’da iki plaj bulunuyor


Suluada’da kıyıdan girmeye müsait iki adet plaj bulunuyor. Ön taraftaki plaj biraz daha dalgalı olduğundan dolayı arka koyda daha sakin bir deniz keyfi yapabilirsiniz. Tekne turlarının akın ettiği saatler dışında adanın keyfini daha iyi çıkarabileceğinizi göz önünde bulundurarak planlamalarınızı da bu saatlere göre yapabilirsiniz.

8. Adada yerleşim olmadığından dolayı elektrik ve su bulunmuyor

Suluada&#;nın elektrik ve su altyapısı olmadığından adada otel ve pansiyon da bulunmuyor. Konaklama seçenekleri için Adrasan veya Olimpos&#;taki butik otelleri, bungalovları ve ağaç evleri tavsiye ederiz.

9. Adada kamp yapmak için izin almak şart

Adada kamp yapmak kulağa hoş geliyor değil mi? Bu konuda istekli olanların Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından izin almak gerekiyor.

Tatilcilerin en gözde uğrak noktası olsa da hâlâ Antalya’nın bakir bölgelerinden biri

Suluada&#;nın, Antalya’nın bakir kalabilen ender bölgelerinden biri olmasını ulaşım güçlüğüne ve konaklama imkanının bulunmamasına bağlamak pek de yanlış olmaz.

Ancak ada, bu zorluklarına rağmen yaz aylarında günde 2 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor.

Akademisyenlere göre Suluada&#;nın özel saha ilan edilmesi gerekiyor

Son dönemde popüler olmasıyla turist akınına uğrayan Suluada&#;nın sahillerinde boş şişeler, poşetler ve mangal kalıntıları görmeye başlamak oldukça üzücü. Sahil artık kirlenmeye başladığını ve kumun renginin bile her geçen gün değiştiğini söyleyen doğa severler, bu durumdan epey mutsuz ve acilen yetkililer tarafından önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyor.

Akademisyenlere göre ise, kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Suluada&#;nın özel saha ilan edilmesi gerekiyor.

Kapak Fotoğraf: seafoodplus.info

Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Adrasan Sahili'ne Kendi Gelen Kişi Başı₺,00
Antalya'dan Ulaşım Dahil Kişi Başı₺,00
 Kemer'den Ulaşım Dahil Kişi Başı₺,00
Belek ve Boğazkent'ten Ulaşım Dahil Kişi Başı
₺,00

Evlerinize en yakın ana cadde üzerinden ve bulunmuş olduğunuz otelden sizleri aldıktan sonra Adrasan Suluada turumuza başlıyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz kahvaltı molamızın ardından Adrasan'a ulaşıyoruz. Teknemiz saat 'da hareket ediyor. ilk molamızı dünyaca ünlü Maldivler Adası'na benzerliği ile bilinen Suluada'da gerçekleştiriyoruz. Bu beyaz plajda içerisindeki siyah taşlar ise nefis bir görsellik katıyor. Baktığınızda cam gibi karşınızda duran suyun berraklığı, kumun beyazlığı ile buluşunca aklınıza Maldivler geliyor. Suluada verdiğimiz yüzme molasından sonra öğle yemeğimizi teknede alacağız. Yemekte deniz balığı olan levrek yada çupra, makarna, salata, zeytinyağlı mezeler siz değerli misafirlerimize ikram edilecektir. Teknemizde daha sonra sırası ile Suluada Arka Plaj ve Hacivat Koyları'nda yüzme molası veriyoruz. Akşam üzeri saat ‘a kadar muhteşem hava, deniz ve eğlencenin doyasıya tadını çıkarıyoruz. Biriktirdiğimiz güzel anılarla bizleri bekleyen araça yerleşip dönüş yolcuğumuza başlıyoruz. Geri dönüş yolunda vereceğimiz molanın ardından sizleri aldığımız noktalara bırakıp bir sonraki organizasyonda tekrar görüşmek üzere vedalaşıyoruz. 

NOT: Hava şartlarına göre koylarda değişiklik olabilir.

NOT: Rezervasyonlar tur ücretinin tamamı yada % 50 ön ödemesi alındıktan sonra gerçekleşir. 24 saat önceden iptal bilgisi verilirse tur iptali ve % ödeme iadesi gerçekleşir.

TarihKişi BaşıÇocuk

 ₺ 0 - 1 Yaş Ücretsiz
2 - 11 Yaş  ₺
Turun düzenlendiği günler: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar

Ek Bilgiler

İptal Şartları

Notlar

ADRASAN SULUADA YAT TURU Hakkındaki görüşleriniz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir