ehliyet almak için randevu istanbul / Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? | Ajans 24 Sigorta

Ehliyet Almak Için Randevu Istanbul

ehliyet almak için randevu istanbul

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Trafik Sigortası Fiyatları

Kasko Sigortası Fiyatları

Ehliyet almak için öncelikle online olarak randevu almak gerekiyor. Online randevu için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde:

  1. Nüfus Müdürlüğü’ne (NVİ) ait monash.pw adresine girilir veya aranabilir,

  2. Hangi işlemin gerçekleştirileceği seçilir, 

  3. Bulunulan il seçilir,

  4. Randevu almak istenilen ilçe nüfus müdürlüğünü seçilir,

  5. Kişisel bilgiler girilir,

  6. E-posta adresine gelen doğrulama kodunu girilir,

  7. Uygunluğuna göre tarih ve saat seçilir,

  8. Randevu onaylanır.

Ehliyet Ücretleri Nereye Yatırılıyor?

Ehliyet başvurusu için yatırılması gereken ücreti; 

  • Vergi dairelerine 

  • Anlaşmalı bankalara 

  • Gelir İdaresinin internet vergi dairesine  

  • Geliştirme işlemini yapan bankaların ATM'sine

  • Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemine ödeme yapılabilir. 

Ödemenin yapıldığına dair dekontun randevu gününde yanınızda bulunması istenir.

Ehliyet Harç Ücreti

İlk kez ehliyet alacaklar için ehliyet harç ücreti 

 Ehliyet Sınıfı  A1, A2, A Sınıfı  B Sınıfı  F Sınıfı  C, D, E, G, M Sınıfı 
 Harç Ücreti  ,40 TL ,90  TL ,40 TL ,70 TL
 Değerli Kağıt Bedeli   TL  TL  TL  TL
 Vakıf Payı 65 TL 65 TL 65 TL 65 TL
 Toplam Ücret ,40 TL ,90 TL ,40 TL ,70 TL

Yenileme Yapacaklar İçin Ehliyet Harç Ücreti

Ehliyet yenileme ücreti ehliyetin alınma tarihine göre değişir. Buna göre yılı öncesinde alınan ehliyetler için yenileme ücreti 15 TL iken, yılı sonrası yenileyenlerin, kaybedenlerin, çaldıranların TL harç ücreti ödenmesi gerekir.

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı ve direksiyon sınavlarına girerek başarılı olduysanız online ehliyet randevunuzu aldıktan sonra aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir.

  • Kimlik belgesi,

  • Sürücü sertifikası (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor),

  • Öğrenim belgesi, 

  • Sürücü sağlık raporu,

  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (ödendi dekontu),

  • 1 adet biyometrik fotoğraf,

  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

  • Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Eski Sürücü Belgesi Yenileme ve Kayıp/Çalıntı İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik belgesi,

  • Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi,

  • Sürücü sağlık raporu,

  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı (ödendi dekontu),

  • 1 adet biyometrik fotoğraf,

  • Kan gurubunu belirtir belge veya yazılı beyan,

  • Adli sicil belgesi (elektronik ortamda sistemden kontrol ediliyor).

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sürücü belgesi/ehliyet için sağlık raporunun alınabilmesi için iç hastalıkları (dahiliye) ve göz doktorunun muayene etmesi gerekiyor. Bunun için ehliyet için sağlık raporları doğrudan sağlık ocağından alınamıyor. Sağlık ocağına gidilmesi durumunda devlet hastanelerine sevk işlemi yapılıyor. (İstisnai bir durum olarak bazı aile hekimleri göz muayenelerini de kendileri yaparak doğrudan sağlık raporunu da verebiliyor.) Sağlık ocakları dışında, tüm devlet hastanelerin ve dahiliye ile göz doktoru bulunan tüm özel sağlık kuruluşlarından ehliyet için sağlık raporu alınabiliyor. 

Ehliyet Randevusu Onayı

Online ehliyet başvurunuzu Nüfus Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Randevu almak için, yukarıdaki işlemleri sırasıyla tamamladıktan sonra sistem tarafından mail adresinize gönderilen onay linkine tıklayın. Bu aşamadan sonra tarih ve saat seçimi yaparak randevunuzu oluşturabilirsiniz.  


Son Adım: Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Elektronik ve direksiyon olmak üzere iki aşamalı ehliyet sınavını geçtiniz. Şimdi sırada, yollara çıkmanızı sağlayacak olan ehliyetinize kavuşmak var! Tabii ehliyetinizi çıkarmak için öncelikle ehliyet randevusu almanız gerekiyor. İşte, “Ehliyet randevusu almak istiyorum.” diyenlerin izlemesi gereken adımlar:

Öncelikle Sürücü Sertifikanızı Almalısınız

Direksiyon sınavını başarıyla geçtiğinizde, kayıtlı olduğunuz sürücü kursu tarafından bir sürücü sertifikası düzenleniyor ve bu sertifika onaylanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderiliyor. Onaylanan sertifikanız hafta içerisinde kayıtlı olduğunuz sürücü kursunuz tarafından size veriliyor.

Sürücü sertifikası, ehliyet almak için gerekli belgelerden biri olduğu için randevu alma işlemini sertifikanız elinize geçtiğinde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Şimdi, Randevu Alma Zamanı

Sürücü sertifikanızı aldıktan sonra ehliyet randevusunu alabilirsiniz. Peki, ehliyet randevusu nereden alınır?

Ehliyet randevusu almak için iki seçeneğiniz var:

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından online ehliyet randevusu alabilirsiniz.
  • Alo Vatandaşlık Etkileşim Merkezini arayarak telefonla ehliyet randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Ehliyet Randevusu Almak İstiyorum

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ehliyetinizi almak için sürücü sertifikası ve randevu almak yeterli değil. Randevuya gittiğinizde bazı belgeler vermeniz gerekiyor. İşte, sürücü belgesi alabilmek için gerekli evraklar:

  • Nüfus cüzdanı
  • Sürücü sertifikası
  • Sürücü kursu dosyası (Kurs tarafından size verilecek.)
  • Sürücü sağlık raporu (Aile hekiminden ya da diğer sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz. Kan grubunuzun belirtildiğine emin olmalısınız.)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Ehliyet harcını yatırdığınıza dair dekont (Anlaşmalı bankalardan yatırabilirsiniz.)
  • Eski ehliyetiniz (Ehliyet yenileme işlemi için başvuranlar için geçerli.)

Başvuru Sonrasında Ehliyet Ne Zaman Gelir?

Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürücü belgeniz, belirttiğiniz adrese 15 gün içerisinde teslim ediliyor. Fakat bu, 15 gün boyunca araç kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü randevuda belgelerinizi teslim ettiğinizde Nüfus Müdürlüğü size 15 gün geçerliliği olan bir geçici ehliyet belgesi veriyor. Yani ehliyetiniz gelene kadar 15 gün geçerli olan bu resmi belgeyle araç kullanabilirsiniz.

Ehliyet Randevusu Nereden Alınır

Ehliyet Randevu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Randevunuzu aldıktan sonra kontrol etmek isterseniz bu durumda ehliyet randevusu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Randevu Sorgulama sayfasından yararlanabilirsiniz.

Ehliyet Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Ehliyet randevunuzu oluşturdunuz, ama seçtiğiniz tarihte ve saatte bir işiniz çıktı. Bu durumda randevunuzu iptal edebilir ve başka bir tarih için randevu oluşturabilirsiniz. Ehliyet randevusunu iptal etmek için randevu aldığınız site üzerinden işlem yapabilir ya da Alo ’u arayabilirsiniz.

Ehliyet Ücretleri Ne Kadar?

Yeni ehliyet çıkarmak ve eski tip olan ya da kaybolan ehliyeti yenilemek için randevu oluşturduktan sonra ehliyet harcını ödemeniz gerekiyor. Ödemeniz gereken tutar; ehliyet sınıfına, ehliyeti yenileme ya da ilk ehliyeti çıkarma durumuna göre farklılık gösterebiliyor. Ayrıca bu fiyatlar her yıl güncellenebiliyor. Bu nedenle ödenmesi gereken ehliyet ücretinin güncel tutarını Başvuru Ücretleri sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Ehliyet Randevusu Almak

Yollara Çıkmadan Önce Yapmanız Gereken Bir Şey Daha Var!

Ehliyetinizi aldınız, artık dilediğiniz yere ulaşmak daha konforlu! Fakat trafikte beklenmedik durumlar yaşanabileceğini göz ardı etmemekte fayda var. İşte, tam da bu nedenle hem sizi ve aracınızı hem de trafikteki diğer canlı ve araçları garanti altına alabilmek için araç sigortalarından yardım almak şart! Dilerseniz trafik sigortası ve kasko sigortası farklarına göz atabilir, bu iki araç sigortasını daha yakından tanıyabilirsiniz. Ayrıca kasko sigortası teklif ve trafik sigortası teklif sayfalarından aracınıza özel fiyat bilgisi de alabilirsiniz.

Güvenli yolculuklar!

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ EHLİYET RANDEVU ALMA SİSTEMİ

ehliyet randevu

NVİ ÜZERİNDEN EHLİYET RANDEVU NASIL ALINIR?

NOT: Sürücü belgeleri artık Nüfus Müdürlüklerince verilecektir! 

Türkiye genelinde BÜTÜN RANDEVULAR alt kısımda verdiğimiz linkten alınacaktır. Başvurunun ilk aşamasında &#;Başvuru Türü&#; olarak &#;Kendi adıma&#; ve ya &#;Aile randevusu&#; aile randevusu seçtikten sonra İL seçmeniz gerekiyor. İL seçtikten sonra randevu veren Nüfus Müdürlüklerinden size uygun olan müdürlük seçilmelidir.

Üst kısımda anlatılan işlemler yapıldıktan sonra TC Kimlik No, Ad, Soyad ve Güvenlik kodunu doğrulayınız. Bir sonraki aşamada doğum tarihi bilgileriyle kontrol yapılacaktır. Doğum tarihi bilgilerinizi gün ay yıl olarak giriniz. Bu işlemlerinde devamında bir tane güvenlik sorusu da sorulacaktır. Örneğin &#;Babasının babasının isminin ilk harfi&#;, &#;babanızın isminin ilk harfi&#;, &#;Eşinizin isminin 2. harfi&#;  gibi.

Bu işlemlerin ardından açılan ekranda ekranda cep telefonu numarası, mail adresini girmeniz ve randevuyu onaylamanız gerekecek.

Bunun yanında Nüfus müdürlüğü sayfası üzerinde ehliyet randevu sorgulama yaparak randevunuzun doğru olduğunu teyit edebilirsiniz. Mail ve telefon bilgilerinizi hatasız girmeniz gerekmektedir. Önemle duyurulur

ehliyet randevu

 

ÖNEMLİ UYARILAR:

Randevu seçenekleri olarak:
Kendi adınıza, babanızın adına, anneniz adına, kardeşiniz adına, eşiniz adına, oğlunuz adına, kızınız adına ve vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz.

Randevuyu alacak kişi toplam 6 aile bireyi için randevu alabilmektedir.

Ehliyet için randevu alanlar monash.pw Kartı randevusu da alabiliyor bunun için istediğiniz kişilerin yanında bulunan kutucuğu işaretleyiniz.

EHLİYET RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

Ehliyet randevu iptal etmek için ise altta verdiğimiz link ile gittiğiniz sistemde TC kimlik no, Ad soyad, Güvenlik kodunu  giriniz. Girdikten sonra altta &#;iptal&#; yazan butona tıklarsanız randevunuz iptal edilir.

Ehliyet randevu iptal

Eğer randevu aldıysanız gitmeniz gerekir. Eğer nüfus müdürlüğüne gidemiyecekseniz randevunuzu iptal ediniz.

 

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER (İLK MÜRACAAT)

1) Sürücü Belgesi Dosyası

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası

4) Sürücü Sağlık Raporu

5) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

6) 1 adet fotoğraf (5&#;6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)

7) Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

 

 

EHLİYET YENİLEME/DEĞİŞTİRME İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 1 adet fotoğraf (5&#;6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

 

YIPRANMADAN VE KAYIPTAN DOLAYI EHLİYET YENİLEME

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 1 adet fotoğraf (5&#;6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

***Ehliyetini çaldıranların ve kayıp edenlerin en yakın trafik tescil şubesine başvuru yaparak kayıp veya çalıntı beyanı vermesi gerekmektedir. Bu şekilde sisteme zayi kaydı işlenmektedir. İhmal etmeyiniz. Ayrıca kayıp ilanı vermenize gerek yok.

 

FARK İŞLEMLERİ(Herhangi bir sınıf sürücü belgesi olanlar) 

Sürücü belgesi dosyası hariç, ilk defa sürücü belgesi verilmesi müracaatında istenilen belgeler fark işlemlerinde de istenir.

 

İLK DEFA EHLİYET ALACAKLARIN BİLMESİ GEREKENLER

Ehliyet alabilmeniz için teorik sınav ve sonrasında gerçekleştirilen direksiyon sınavını başarıyla tamamlamanız gerekiyor.

Direksiyon sınavından başarılı olduktan sonra sertifikalar, bağlı bulunduğunuz ilçeye  onay için gönderiliyor. Kursun ve ilçenin yoğunluğuna göre sertifikalar 1 veya 2 haftada çıkıyor.
Sürücü kursundan alacağınız ehliyet sertifikasını, ehliyet belgesi gibi kullanamazsınız. Sertifikayı, sürücü belgesine dönüştürmeniz gerekiyor.

Ehliyet sertifikasını, 2 yıl içinde ehliyet belgesine dönüştürmezseniz geçerliliğini yitirir. Bunun yanında sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıl olduğu için, çok beklerseniz raporu da yenilemeniz gerekebilir.

Randevu almadan harç ücretlerini ödemeniz gerekiyor. Ödemeler bankalar aracılığıyla yapılmaktadımonash.pwtinizi istediğiniz ilden veya ilçeden alabilirsiniz. (ASBİS sistemi) Diyelim bir ilde öğrencisiniz, fakat başka bir ilde ikamet ediyorsunuz isterseniz öğrencilik yaptığınız ilden, isterseniz ikamet ettiğiniz ilden ehliyetinizi alabilirsiniz.

Randevulara şahsen gidilir. Randevularda parmak izi alınmaktadır. Bir kişi bir başka kişi adına ehliyet için başvuruda bulanamaz.

Bayanlar için soy isim değişikliği mevcut ise evlenmede evlilik cüzdanı, boşanmada mahkeme kararı ya da nüfus müdürlüğünden açıklamalı nüfus kayıt örneği

 

TÜRKİYE GENELİ EHLİYET RANDEVU SİSTEMİ
Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum,Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

monash.pw

YILINDA EHLİYET YENİLEME VE DEĞİŞİM YAPACAKLAR NE KADAR HARÇ ÜCRETİ ÖDER?

Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedeli (13 TL + 2 TL) olmak üzere toplam 15 TL&#;dir.

Bilindiği üzere, eskiden ehliyet başvurularınızı doğrudan trafik tescil müdürlüklerine yapmakta ve çok uzun süreler işlem sırasının size gelmesini beklemekteydiniz. Yeni sistemde ehliyet başvuruları alacağınız randevularla beraber kurumda hiç beklemeden yapılmaktadır.

Nüfus Müdürlüğü Ehliyet Randevu

Ehliyet randevuları 2 Nisan tarihi itibariyle nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. Türkiye genelinde artık ehliyet randevuları aşağıda verdiğimiz link üzerinden alınacaktır. Bu tarihten önce verilen ehliyetler trafik müdürlüklerinden alındığı için ehliyet başvurularının hangi kuruma yapılacağı konusunda kafa karışıklıkları oluşmaktadır.

Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda sürücü belgesi seçeneğini seçerek, devamında gelecek ekranda adınız, soyadınız, t.c. kimlik numaranız, doğum tarihiniz, telefon numaranız ve güvenlik kodunu kutucuklara yazarak devam et butonuna basınız. Daha sonrasında Ehliyet Randevusu Almak istediğiniz nüfus müdürlüğünün il ve ilçe bilgilerini girip, istediğiniz bir tarihi seçerek ehliyet randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Randevu sayfasında sadece kendiniz değil, ek olarak aile bireylerinizin adı da yer alacaktır. İsteğinize göre diğer aile bireylerine de aynı ekrandan Ehliyet Randevusu oluşturabilirsiniz. Kişi ekleme işlemleri bittikten sonra dilemeniz halinde Ehliyet Randevusu Tarihi Değiştirme mümkündür. Dilerseniz Ehliyet Randevu gün ve saatini istediğiniz başka bir zamanla değiştirebilirsiniz.

Tüm bu adımları bitirip Ehliyet Randevu İşlemleri bittikten sonra, ilk ekranda girmiş olduğunuz cep telefonu numaranıza onay mesajı gelecektir. Bu mesajdaki onay kodunu ekranda çıkacak Ehliyet Randevu Onay Kodu kutucuğuna girdikten sonra Ehliyet Randevusunu başarıyla oluşturdunuz demektir.

nvi ehliyet randevu

Önemli Uyarı: Randevu saatini 30 dakikadan fazla geçirenlerin randevulu işlemlerin tamamlanmasından sonra süre kalması halinde başvuruları alınacaktır.

Ehliyet Randevusu Sorgulama

Ehliyet Randevunuzu oluşturduktan sonra eğer randevuyu oluşturduğunuzdan emin olmak istiyorsanız veya randevu tarihinizi unuttuysanız yine Ehliyet Randevu aldığınız sayfada üst kısımda bulunan Sürücü Belgesi Başvuru Durumu butonuna tıklayarak gelen ekranda adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve güvenlik kodunu altlarındaki kutucuklara yazarak Ehliyet Randevu tarihinizi görüntüleyebilirsiniz. Ehliyet randevunuzu yine aynı ekran iptalde edebilirsiniz.

UYARI: Ehliyet Randevusu Sorgulama Ekranı için aşağıdaki linke tıklayınız.

monash.pw

Ehliyet Randevu İptal Etme

Ehliyet randevunuzu iptal etmek istemeniz halinde,  randevu sorgulama ekranına gelerek yine adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve güvenlik kodunuzu girdikten sonra ekranın altında &#;ehliyet randevu iptal etme&#; butonu çıkacak. Bu butona basıp kabul etmeniz halinde iptal işlemini tamamlamış olacaksınız.

ÖNEMLİ UYARI:Ehliyet randevu tarihinde müsait değilseniz ve randevuya gidemeyecekseniz, ehliyet randevunuzu en az 2 gün önceden iptal etmenizi öneririz. İptal işlemi yapmadan randevuya gitmezseniz, 1 ay boyunca randevu alamazsınız.

Alo Ehliyet Randevu

Ehliyet randevu işlemleri &#;Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü&#; internet sitesi üzerinden yapılacağı gibi, aynı zamanda &#;Alo Ehliyet Randevu telefon&#; hattı üzerinden de yapılabilir. Alo hattını arayınca müşteri hizmetleri sizden adınız, soyadınız, doğum tarihiniz gibi kimlik bilgilerini aldıktan sonra yardımcı olarak Ehliyet Randevu İşlemleri ile ilgili bütün taleplerinizi karşılayacaklardır.

İnternet üzerinden Ehliyet Randevu Alamıyorum diyen vatandaşlarımıza ALO Ehliyet Randevu hattı üzerinden ehliyet randevusu almalarını öneririz.

Alo ’u aradıktan sonra randevu için sırası ile aşağıdaki işlemleri yapıyorsunuz.

  • Band kaydını dinledikten sonra #1’i tuşlayın
  • 11 haneli kimlik numaranızı girin
  • Girdiğiniz kimlik numaranız okunacak tekrar #1’i tuşlayın
  • Artık vatandaş temsilcisine bağlanıyorsunuz. Bağlandığınızda vatandaş temsilcisi sizin adınıza ehliyet randevunuzu oluşturacaktır.

ÖNEMLİ UYARI: Ehliyet randevu sisteminde kayıtlı olmayan Nüfus Müdürlüklerinden ehliyet randevusu almanız gerekmemektedir. Doğrudan Nüfus müdürlüğüne giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Ehliyet Randevu için Gerekli Belgeler

Yeni Ehliyet

Yeni ehliyet için randevu alırken aşağıdaki belgeleri getirmeniz gerekiyor.

Ehliyet Yenileme

Ehliyet yenileme randevu alırken aşağıdaki belgeleri getirmeniz gerekmektedir.

  • Eski sürücü belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • 13 TL Değerli Kağıt Bedeli, 2 TL Vakıf Payı Yatırılması ( Eski Sürücü Belgesi Yenilemede )
  • TL Değerli Kağıt Bedeli, 37 TL Vakıf Payı Yatırılması ( Yeni Sürücü Belgesi Yenilemede )
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf ( 6 Ay içinde çekilmiş)
  • Kan grubu kartı
  • Adli Sicil Belgesi ( Sistemden kontrol edilmektedir.)

Kayıp Ehliyet

Kayıp yada yıpranmış ehliyetiniz için randevu alırken aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmanız gerekmektedir.

  • Eski sürücü belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • 13 TL Değerli Kağıt Bedeli, 2 TL Vakıf Payı Yatırılması ( Eski Sürücü Belgesi Kayıp Yenilemede )
  • TL Değerli Kağıt Bedeli, 37 TL Vakıf Payı Yatırılması (Yeni Sürücü Belgesi Kayıp Yenilemede)
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf ( 6 Ay içinde çekilmiş)
  • Kan grubu kartı
  • Adli Sicil Belgesi ( Sistemden kontrol edilmektedir.)

Ehliyet Fark İşlemleri (Sınıf Ekleme) 

  • Nüfus cüzdanı
  • Sürücü Sertifikası
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı(sürücü belgesi hizmet bedeli) dekontları
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf ( 6 Ay içinde çekilmiş)
  • Kan grubu kartı
  • Adli Sicil Belgesi ( Sistemden kontrol edilmektedir.)

Ehliyet İçin Gerekli Harçlar Hangi Bankaya Yatırılır

Sürücü belgesi alabilmek için sürücü belgesi harcı , sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedeli ( vakıf payı ) olmak üzere 3 ayrı harç yatırmamız gerekmektedir. Bu harçları yatırmadan sürücü belgesi alınamamaktadır. Bu harçların hangi bankaya yattığını öğrenmek için Ehliyet Ücreti Hangi Bankaya Yatıyor?  konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Geçici Ehliyet Belgesi

Geçici ehliyet belgesi Nüfus Müdürlüklerinden ehliyet randevusu oluşturulurken verilen ve ehliyetiniz elinize ulaşıncaya kadar ( en fazla 15 gün ) araç sürmenize imkan veren belgenin adıdır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için monash.pw makalemizi okuyabilirsiniz.

Ehliyet Kargo Takibi

Ehliyetleriniz, nüfus müdürlüklerinde ehliyet işlemleri için parmak izi vb. işlemleriniz yapıldığı sırada nüfus memuruna beyan edeceğiniz adrese gelmektedir. Ehliyetlerin adrese teslim işlemleri PTT kurumu üzerinden yapılmaktadır. Ehliyetiniz basılıp kargoya verilince beyan ettiğiniz cep telefonunuza PTT tarafından Ehliyet Barkod numarası gönderecektir. Aşağıda verdiğimiz PTT Ehliyet Takip linkine tıklayarak ve barkod kodundaki 13 haneli takip numarasını girerek ehliyetinizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

ehliyet kargo takibi

Not: Sürücü Belgelerini kaybedenlerin en yakın trafik tescil şubesine giderek kayıp bildiriminde bulunması yeterlidir. Eskiden olduğu gibi gazeteye kayıp ilanı vermek gerekmemektedir.

İlk Defa Ehliyet Alacaklar İçin Önemli Bilgiler

  • Ehliyet başvurusunda bulunabilmek için ilk olarak teorik sınavdan 70 ve üstü puan almış olmanız gerekmektedir.
  • Teorik sınavı geçtikten sonra , direksiyon sınavını da başarılı bir şekilde tamamlamalısınız.
  • Teorik ve direksiyon sınavlarını başarılı bir şekilde verdikten sonra sürücü sertifikanızı kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan almalısınız.
  • Ehliyet kursundan aldığınız sürücü sertifikası kesinlikle ehliyet yerine geçmemektedir, sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmezseniz hiçbir geçerliliği yoktur.
  • Sürücü sertifikasıyla beraber 2 yıl içerisinde ehliyet belgesi başvurusunda bulunmazsanız geçerliliğini kaybetmektedir.
  • Sürücü belgesi için almış olduğunuz sağlık raporları düzenlendikleri tarihten itibaren 1 yıl geçerli olmaktadır.
  • Ehliyet belgesi için gereken ücretleri , ehliyet randevusu almadan önce ödemiş olmanız gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır