saf alkol cilt temizliği / İzopropil Alkol Nedir Ve Ne İşe Yarar? İzopropil Alkol Nerelerde Kullanılır Ve Kullanım Alanları

Saf Alkol Cilt Temizliği

saf alkol cilt temizliği

Cilt Bakımında Alkol Kullanmak Sağlıklı mıdır?

Alkol, cildin uygulanan ürünleri daha hızlı emmesine yardımcı olabilirken bazı durumlarda kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir. Cilt bakım ürünlerinde alkol kullanılırken birkaç farklı isim ile anılmakta ve bu bileşen çok çeşitli ürünlerde kullanılabilmektedir. Nemlendiricilerde kullanılan bazı alkolun cildi kurutma ve tahrişe daha yatkın hale getirme potansiyeli bulunmakta iken bazıları gerçekten cildi nemlenmeye yardımcı olabilir. Bu yazıda cilt bakımında alkol kullanmanın sağlıklı olup olmadığı hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Cilt Bakım Ürünlerinde Alkolün Amacı

Cilt Bakımında Alkol Kullanmak Sağlıklı mıdır?Alkol, makyaj, losyonlar, koku, tıraş ürünleri, ağız bakımı, cilt ve saç ürünleri de dahil olmak üzere çeşitli cilt bakım ürünlerinde yoğun olarak kullanılan bir bileşendir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından tanımlanan alkol, farklı isimlerle cilt üzerinde çeşitli etkileri olan geniş ve çeşitli bir kimyasallar ailesidir. Chicago Kozmetik Cerrahi ve Dermatoloji dalında sertifikalı dermatolog olan Lauren Fine, alkolün eklenmesinin bir takım nedenleri olduğunu belirtmiştir. Bu nedenler katıldığı ürünün daha zarif ve hafif hissettirmesi ve daha hızlı emilmesini sağlaması şeklindedir. Buna ek olarak, alkol olası bir koruyucudur, ancak bu rolü dolduran diğer bileşenler olduğu için ana koruyucu değildir.

Cilt Bakım Bileşenleri Listesinde Alkol İsimleri

Cilt bakımı bileşen etiketlerinde listelenen alkolü görmenin bazı yolları şunlardır:
• Etil Alkol: Bu, FDA&#;ya göre etanol veya tahıl alkolü olarak da bilinir. Etil alkol denatüre edilir, bu da kozmetikte kullanılmasına izin vermektedir.
• Denatüre Alkol (Alkol Denat): Kozmetiklerde alkolle ilgili vergi ödemekten kaçınmak için şirketler, onu içilemeyecek kadar acı hale getiren bir bileşen olan denatüre alkol kullanmaktadır . Makyaj, losyonlar, koku ve cilt ve saç bakım ürünlerinde denatüre alkol bulacaksınız. Metil alkol ve SD alkol de dahil olmak üzere başka isimleri de vardır (örneğin, 3-A, 30, B, C, B ve C).
• İzopropil Alkol: Muhtemelen bu daha yaygın olarak evlerde kullanılan ismi sürtünme, ovalama alkolüdür. Tırnak, saç ve cilt bakımı dahil olmak üzere bir dizi üründe kullanılmaktadır. Ve büzücü, köpük önleyici bir madde ve bir çözücü gibi çeşitli rollerle fayda sağlamaktadır.
• Metil Alkol veya Metanol: Banyo ürünlerinde bulunur ve denatüre alkol olarak kabul edilir.
• Benzil Alkol: Meyve ve çaylarda doğal olarak bulunan bir alkol olan benzil alkol, sabunlar, kozmetikler, temizleyiciler ve saç ürünlerinde bulunur.
• Setil, Stearil, Setearil veya Lanolin Alkol: Bunlar yağlı alkollerdir ve FDA&#;ya göre cilt bakımında kullanılan geleneksel alkollerden çok farklıdırlar. Bunları saç kremi, fondöten, göz makyajı ve cilt nemlendiricileri ve temizleyicilerinde görmek mümkündür. Bunlar cildi nemlendirmeye yardımcı olur; formülasyonlarda kullanıldığında, yağ ve sıvının ayrılmasını da önlerler.

Cilt Bakımında Alkol Faydalı mıdır, Zararlı mıdır?

Cilt bakımında alkol kullanımının artıları ve eksileri vardır. Massachusetts, Wellesley&#;de kurulu sertifikalı bir dermatopatolog olan Gretchen Frieling, alkolün yağ birikmesine nüfuz edebileceğini ve yüzdeki kir ve gresi çözebileceğini belirtmektedir. Ancak Dr. Frieling, cilt tipinin ve hedefin göz önüğnde bulundurulması gerektiğini vurgulamaktadır. Örneğin, kişinin aşırı yağlı bir cildi varsa, alkol bazlı bir toner gözenek tıkanmış sebumu azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak kuru bir cilde sahipse veya hassas bir cildi varsa, (egzama veya alerji varsa) aynı alkol bazlı toner cildi kurutabilir. Bazı kişilerde alkolün diğer bileşenlerin nüfuzunu arttırdığı için, araştırma başına cildin bir üründe potansiyel olarak toksik veya zararlı kirletici maddeleri emmesi daha olası olabilir.
Cilt Bakımında Alkol Kullanmak Sağlıklı mıdır?Tartışmaya rağmen, alkolün varlığı, küçük miktarlarda kullanan bir ürün satın alındığı sürece, genellikle korkacak bir ürün değildir. Alkol birçok cilt ürününde bulunur ve çoğu insan bunu sorunsuz kullanılmaktadır. Normal cilt tipleri için alkolün ciltte bir soruna neden olması olası değildir. Yine de kişinin cildi herhangi bir nedenle hassassa, ürünün içindeki malzemeler etiketten kontrol edilmelidir. Kişinin cilt bariyeri tahriş olmuş veya döküntü nedeniyle bozulmuşsa, alkolün tahriş edici potansiyeli vardır. Uygulandığında sürülen alan yanmaktadır.

Ürünün İçindekiler Listesinde Alkolün Tipi Kontrol Edilmeli

Tıpkı bir gıda etiketi gibi, içerik listesine nereden geldiğini inceleyerek bir üründe ne kadar alkol olduğunu anlaşılabilir. Etiketlerde yer alan alkolün makul konsantrasyonlarda olduğunu belirttiği halde yüksek olan ürünler ise kullanımı kötü sonuçlar yaratabilir. Alkol en iyi bileşenlerden biri ise, muhtemelen kurumaktadır ve sürekli kullanımında bu, cildin bariyerini bozabilir. Bozulmuş bir bariyer, nemin ciltten kaçmasına izin verir ve kızarıklık ve iltihaplı cilt ile sonuçlanan potansiyel tahriş edici maddelerin girmesini sağlamaktadır.
İçindekiler listesinde alkolün görünmesi için makul bir yer daha düşüktür. Etanol, metanol, etil alkol, denatüre alkol, izopropil alkol, SD alkol ve benzil alkol içeren ürünlerin kullanılmamasını tavsiye edilmektedir.Özellikle kuru ciltler için bir sorun oluşturabilecekleri için bileşen seviyeleri yüksek olarak listelenmiş olan ürünlere dikkat etmek gerekir.
Alkolsüz Cilt Bakım Ürünlerini Tercih Etme
Bir ürün alkolsüz olarak etiketlenmişse, FDA uyarınca etil alkol içermez. Yine de içerik listesine göz atılmalıdır, fakat bu konuda kafa karışıklığı yaşanabilir. Çünkü ürününüz setil, stearil, setearil veya lanolin alkol gibi yağ alkollerini içerebilir. Fakat bilinmelidir ki bunlar tamamen farklı bir kategoridir.

Cilt Bakımında Yararlı Alkol Çeşitleri

Cilt Bakımında Alkol Kullanmak Sağlıklı mıdır?Başka bir alkol kategorisi yağlı alkollerdir. Bunlar arasında yağlardan türetilen setil, stearil ve setearil alkol bulunur. Yağ alkolleri genellikle losyonlarda, nemlendiricilerde kıvam arttırıcılar ve emülsiyonlaştırıcılar olarak bulunur. Tahriş edici değildir ve faydalı olabilir. Nemi cilde kilitleme ve suyun nüfuz edemeyeceği koruyucu bir bariyer oluşturma yetenekleri nedeniyle, bu bileşenlere sahip ürünler susuz ciltler için en iyi sonucu vermektedir. Sonra yünden elde edilen lanolin alkolü var. Ekim &#;da Dermatoloji Dergisi&#;nde yayınlanan bir araştırmaya göre, özel olarak formüle edildiğinde, kontakt dermatit kaynağı olsa da, aslında yaralı ciltler için bile nazik olabilir. Araştırma, özel olarak formüle edilmiş bir lanolin alkol içeren bir yara iyileştirici merhem uygulamanın etkilerini incelenmiş; analiz edilen yaklaşık kişiden hiçbiri ürüne temas alerjisi geliştirmemiştir.

Cildi Tahriş Edebilecek Diğer Maddeler

Cildini alkol içeren ürünlere duyarlı olduğunu fark ederse, tahriş kaynağının sadece alkol olmadığı göz önünde tutulmalıdır. Çünkü ürün parabenler ve kokular gibi bazı koruyucuları içerebilir. Kullanılan üründe paraben olup olmadığını bilmek için, metilparaben ve bütilparaben gibi paraben ile biten maddeleri taranmalıdır. Saç boyaları ve yüzünüzde ıslak mendil kullanmak da tahrişi tetikleyebilir, Haziran &#;de Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Halk Sağlığı Dergisi&#;nde yayınlanan bir çalışma bunu göstermektedir. Kişinin tm olarak neye tepki verdiğini bilmesi zor olabilir ve u yüzden dermatologtan yardım alınması gerekebilir. Kişiye dermatoloğu tarafından kullandığı ürünlerde ortak olan bileşenlerden hangisinin alerji yaptığına dair bir yama testi yaparak kendisine zararlı olan bileşen tespit edilebilir.

Cilt Bakım Ürünlerindeki Alkol Üzerine Bilinmesi Gerekenler

Alkol, bileşenlerin cilde nüfuz etmesine, ürünü korumasına ve uygulandığında hafif hissetmesine yardımcı olmak için yararlı bir katkı olabilir. Daha küçük miktarlarda zararlı olması muhtemel değildir, ancak kişinin hassas, kuru veya egzama eğilimli bir cildi varsa özellikle dikkatli olunmalıdır. En önemlisi, ürünün etiketi okunmalı ve içindeki alkolün cilt sorunlarına neden olduğundan endişeler varsa dermatoloğa danışılmalıdır.

Kaynakça:
seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info

Yazar: Özlem Güvenç Ağaoğlu

Metil alkol cilde temas ettiğinde dahi zehirlenmeye yol açabiliyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli "etil alkolün yalnızca içkilerde değil, parfüm ve kolonyalarda da kullanılmaması gerekiyor. Çünkü ciltte de emilimi yüksek olduğu için zehirleyebiliyor. Ucuz kolonyalarda da maalesef ki metil alkol kullanılıyor. Bir kişi ucuz kolonyaları sık sık kullanırsa, bundan dolayı metil alkol zehirlenmesi yaşayabiliyor. Yani, metil alkol cilde temasla dahi zehirleme yapabiliyor. Bu nedenle kaynağı belli olmayan kolonya kullanımından ve alkol tercihinden kaçınılması gerekiyor. Bir kişi içki içtiyse ve göremiyorum ya da bulanık görüyorum diyorsa yüzde 99,9 metil alkol tüketmiştir. Az bir tüketim sonrasında da bulantı, kusma, mide ağrısı oluyorsa metil alkolden şüphelenmek gerekiyor" dedi.

-

Haberler - Anadolu Ajans&#x;

ARŞİV

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, metil alkolün yalnızca içkilerde değil, parfüm ve kolonyalarda da kullanılmaması gerektiğinin altını çizerek, "Çünkü ciltte de emilimi yüksek olduğu için zehirleyebiliyor. Ucuz kolonyalarda da maalesef ki metil alkol kullanılıyor. Bir kişi ucuz kolonyaları sık sık kullanırsa, bundan dolayı metil alkol zehirlenmesi yaşayabiliyor. Yani, metil alkol cilde temasla dahi zehirleme yapabiliyor. Bu nedenle kaynağı belli olmayan kolonya kullanımından ve alkol tercihinden kaçınılması gerekiyor." dedi.

Prof. Dr. İkizceli, birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan, sahte içki olarak da bilinen metil alkolün zararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Metil alkolün etil alkolden çok daha ucuza satıldığını belirten İkizceli, sanayide kullanılan bir alkol çeşidi olduğunu, antifriz ve araçların cam temizleyicileri gibi kimyasal temizlik ürünlerinde bulunduğunu söyledi.

METİL ALKOL ZEHİRLENMESİ NASIL ANLAŞILIR?

İkizceli, sahte içki tüketildiğinde bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetlerinin baş gösterdiğini ancak bu belirtiler sahte olmayan içki içildikten sonra da görülebildiği için hastaların sağlık kuruluşlarına başvurmada geç kalabildiğini anlattı.

Sahte içkinin esas belirtisinin görme bozukluğu olduğuna dikkati çeken İkizceli, şöyle devam etti:

"Eğer bulantı ve kusmanın üzerine görme bozukluğu da yaşanıyorsa o zaman sahte içki alınmış olma ihtimali yükseliyor. Bu durumda hemen tedavi edilmesi gerekiyor. Özellikle görme bozukluğu bulanık görmekten görememeye kadar ilerleyebiliyor. Görememe durumu kalıcı olabiliyor. Bir kişi içki içtiyse ve göremiyorum ya da bulanık görüyorum diyorsa yüzde 99,9 metil alkol tüketmiştir. Az bir tüketim sonrasında da bulantı, kusma, mide ağrısı oluyorsa metil alkolden şüphelenmek gerekiyor."

Prof. Dr. İbrahim İkizceli, sahte içki kullanımından sonra bulantı ve kusma belirtilerinin saat içerisinde başladığını, görme bozukluğunun ise içkinin miktarına göre ile saat arasında ortaya çıkabildiğini kaydetti.

GÖRME BOZUKLUĞU MEYDANA GELMEDİYSE KURTULMA ŞANSI YÜZDE 80

Alkol alımının ardından bulantı ve kusma şikayetleri yaşadığı için acil servise başvuran bir kişinin kan gazına bakıldığını, eğer hastane şartları elverişliyse etil alkol seviyesinin incelendiğini aktaran İkizceli, tetkikler sonucunda kan gazı değerleri değişmiş, etil alkol seviyesi ise düşük çıkmışsa metil alkol almış olma ihtimalinin ortaya çıktığını ifade etti.

Sahte içki tüketildiğinin saptanması halinde, basit, orta ve ağır vakalara üç farklı tedavi yöntemi uygulandığını anlatan İkizceli, "Birincisi, basit olan vakalarda hastaya etil alkol veriyoruz. Metil alkol zehirlenmesinde etil alkol antidot gibi kullanılıyor. Bu şekilde kişiyi kurtarma şansımız yüksek. Orta vakalarda eğer imkan varsa fomepizol kullanıyoruz. Eğer ağır vakaysa da diyalize alıyoruz." diye konuştu.

İbrahim İkizceli, metil alkol az miktarda içildiyse ve görme bozukluğu henüz meydana gelmediyse kişinin kurtulma şansının yüzde 80'lerde olduğunu, ancak görme bozukluğu yaşandıysa ve kan değerleri bozulduysa bu şansın yüzde 'larda seyrettiğini dile getirdi.

"METİL ALKOLÜ RENKLENDİRİP, KOKULANDIRIP NORMAL İÇKİYMİŞ GİBİ SATIYORLAR"

Prof. Dr. İkizceli, zehirlenme durumunun kaçak, ucuz ya da nereden geldiği belli olmayan içkiler tüketildiğinde yaşandığının altını çizerek, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Alkolle imal edilmiş ürünlerin de ucuzunu kullanmasınlar. Metil alkolün yalnızca içkilerde değil, parfüm ve kolonyalarda da kullanılmaması gerekiyor. Çünkü ciltte de emilimi yüksek olduğu için zehirleyebiliyor. Ucuz kolonyalarda da maalesef ki metil alkol kullanılıyor. Bir kişi ucuz kolonyaları sık sık kullanırsa, bundan dolayı metil alkol zehirlenmesi yaşayabiliyor. Yani, metil alkol cilde temasla dahi zehirleme yapabiliyor. Bu nedenle kaynağı belli olmayan kolonya kullanımından ve alkol tercihinden kaçınılması gerekiyor."

"KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN"

Prof. Dr. İbrahim İkizceli "fırsatçı" olarak tanımladığı bazı kişilerin, etil ve metil alkolün tadı ile kokusu birbirine benzediği için sonucunu düşünmeyerek, etil alkol yerine metil alkol kullandıklarını, renklendirip, sulandırıp, kokulandırıp metil alkolü normal içkiymiş gibi sattıklarını ve bundan kar elde ettiklerini anlattı.

Sahte içki satışının bu kişilerce "hızlı para kazanma metodu" olarak görülen bir sistem olduğunu söyleyen İkizceli, "Zaman zaman (zehirlenme vakalarının) pik yapmasının sebebi zaten bu. Birisi çıkıyor para kazanmak için özellikle çok fazla içki tüketilen yerlere ucuza satıyor bunları. Ucuza satınca tabii alan kişi de mantığını sorgulamıyor ve araştırmıyorsa o zaman sahte içki dağıtmış oluyor müşterilerine." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İkizceli, insan vücuduna zararlı olacak ürünlerin üretimine Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının izin vermediğinin altını çizerek, vatandaşlara "Kaynağı belli olmayan, markasız, herhangi bir yerden alınan ürünleri kullanmayın" tavsiyesinde bulundu.

ARŞİV: BARDAĞIN ÜÇTE BİRİ BİLE ÖLDÜRÜCÜ

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • haberler
  • metil alkol
  • zehirlenme
  • Sağl&#x;k

SAĞLIK HABERLER&#x;

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml WKBY-ECA

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml

Kurumsal Fatura

Satıcı : myeksi

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün myeksi tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

POVİEXİN %70 Saf Etil Alkol Sprey Başlı El Cilt Antiseptiği ml

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Paket İçeriğiTekli
  • Hacim ml
  • İçerikAlkol Bazlı

İzopropil Alkol Nedir Ve Ne İşe Yarar? İzopropil Alkol Nerelerde Kullanılır Ve Kullanım Alanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Düşük maliyeti nedeniyle üretim sürecinde izopropil alkol kullanmanın birçok avantajı vardır. Ancak kapsamadığımız şey izopropil alkolün bazı riskleri ve tehlikeleridir. Peki, izopropil alkol nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

İzopropil alkol, rafineri egzoz gazlarından izole edilen %40 ile %60 propilen içeren bir fraksiyonun sülfürik asit ile reaksiyona girdiği dolaylı bir hidrasyon tekniği ile üretilmektedir.

İzopropil Alkol Nedir ve Ne İşe Yarar?

İzopropil alkol, yüksek dayanıklılığa sahip birçok etanol ürünü gibi, bakterilere karşı son derece antimikrobiyaldir. Popüler bir antiseptik olmasının nedeni budur. Doktorların enjeksiyonlardan önce cildinizi sildikleri, piercingcilerin cildinizi piercing için hazırlarken kullandıkları dezenfektandır ve birçok el dezenfektanında bulunur. Yüzey bakterilerini öldürebildiği ve bunlara karşı koruyabildiği için bu şekilde kullanılmaktadır. Bu nedenle genellikle evde küçük kesikler ve sıyrıklar için de kullanılır.

İzopropil alkol, genellikle %70 ile %99 arasında değişen yüksek alkol konsantrasyonuna iner. Bu, onu yüksek kanıt olarak sınıflandırır. Doğal olarak tüketmenin güvenli olmadığı anlamına gelir. Antiseptik olarak kullanıldığında, yüksek konsantrasyonlu izopropil alkol hücre duvarına nüfuz edebilir. Daha sonra tüm hücreye nüfuz eder ve tüm proteinlerin pıhtılaşmasına neden olur. Bu mikroorganizmayı öldürür.

Haberin Devamı

İzopropil Alkol Nerelerde Kullanılır?

Yüzey Dezenfektanı;

İzopropil alkol, antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra çözücü olarak etki etme kapasitesi nedeniyle harika bir yüzey dezenfektanıdır. Aslında hastane yüzeylerini dezenfekte etmek için kullanılan birçok üründe bulunan etken maddelerden biridir. İzopropil alkol hastanelerde ve cerrahi el fırçalamalarında kullanılacak kadar iyiyse, ev temizlik dolabına harika bir katkı sağlar. Özellikle pencereler veya aynalar gibi cam yüzeyleri temizlemek için uygundur. Bunun nedeni yüksek oynaklığıdır. Hızlı bir şekilde buharlaşarak, geride hiçbir iz veya kalıntı bırakmaz.

Yağ ve Kir Çözücüsü;

İzopropil alkol, tezgahtan klozete kadar tüm yüzeyleri temizlemek ve dezenfekte etmek için evinizde kullanılabilir. Antiseptik özellikleri, kalan bakterileri öldüreceği anlamına gelir ve bir çözücü olarak hareket etme yeteneği, yapışkan kalıntıları, gresi, yağları vb. kolayca silmenizi sağlar.

Haberin Devamı

Elektronik Parçalar;

Bilgisayar ekranlarından ROM kartuşlarındaki kontak pimlerine kadar, elektronik ekipman temizliği söz konusu olduğunda izopropil alkol favori bir üründür. Bunun nedeni, herhangi bir çizgi veya hasar bırakmadan bir bileşeni derinlemesine temizleyebilmesidir. Elektronik endüstrisinde manyetik bandı, optik disk sürücüsü lazerlerini ve IC paketlerini temizlemek için yaygın olarak kullanılır. Yüzeye zarar vermeyeceği için CD'lerde ve DVD'lerde parmak izlerini silmek için bile kullanılabilir.

Sıkılaştırıcılarda;

Sıkılaştırıcılar, gözenekler gibi vücut dokunuzun sıkılaşmasına ve kasılmasına neden olabilecek maddelerdir. Gözenekleri en aza indirerek cildin daha pürüzsüz görünmesi için yüze düzenli olarak sıkılaştırıcılar kullanılır. İzopropil alkol büzücü olarak davranır ve birçok cilt toneri ve sıkılaştırıcı formülde ortak bir bileşendir.

Haberin Devamı

Kas Ağrıları İçin Liniment;

İzopropil alkol çok kuru olduğu için cildi tahriş edici olarak sınıflandırılır. Antiseptik ve sıkılaştırıcı olarak kullanılmaktadır. Ancak cildin zarar görmesini önlemek için bu sadece küçük miktarlarda yapılmalıdır. Astar, ağrıyı ve şişmeyi azaltmak için ağrıyan kaslara sürülen bir sıvıdır. İzopropil alkolün cildi tahriş ettiği düşünülmektedir. Aslında etkili bir astar oluşturduğu anlamına gelir. Bunun nedeni, cildi tahriş ederek, izopropil alkolün vücudun o bölgesine kan dolaşımını artırabilmesidir. İyileştirilmiş dolaşım, ağrı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.

Diğer Kullanım Alanları;

Aseton, gliserol ve izopropil asetat üretiminde kullanılır. Ayrıca arabaların ön camının buzunu çözmek için; çeşitli kimyasal reaksiyonlarda bir laboratuvar reaktifi olarak ve hatta numune koruma gibi işlemlerde bir koruyucu ve dehidre edici ajan olarak da kullanılmaktadır. İzopropil alkol en yaygın uygulamalarından biri endüstriyel bir çözücü olmasıdır. Bir dizi işlemde kullanılabilir. Çözücü olarak bazı kullanımları şunları içerir;

Haberin Devamı

Laboratuvar kimyasallarında seyreltme ve ekstraksiyon,

Boya sıyırma,

Baskıresimde fleksografi, litografi ve ekipman temizliği,

Galvanik kaplamada soğuk temizlemede de kullanılmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir