istanbul siirt uçak / İstanbul Siirt uçak bileti, Ucuz uçak biletleri fiyatları - ENUYGUN

Istanbul Siirt Uçak

istanbul siirt uçak

Siirt’te Ne Yenir?

Sofra kültüründe de öne çıkan Siirt, yüzyıllara dayanan kültürel birikimi ile misafirlerine çok özel lezzetler sunuyor. Güneydoğu mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz şehirde genellikle yaz mevsiminde yenilen bir yemek olan büryan öne çıkan lezzetlerden… Derin bir kuyuda, odun ateşinde pişen kuzu etinden yapılan büryan dışında perde pilavı da şehrin meşhurları arasında. Perde pilavı, badem içi, çam fıstığı, tavuk eti ve baharatlar le lezzetlendirilip bir hamur çerçeve ile bakır bir tencere içinde pişiriliyor.

Kış mevsiminde ise değirmende öğütülen yarma buğday ve yazın kurutulan topak ayran ile yapılan ayranlı yarma, un ve yağın kısık ateşte kavrulması ile yapılan aside, festival lezzeti olan bumbar ve özel bir hamurun yağda kızartılması ve toz şeker ile buluşması ile yapılan bir tatlı olan imçerket de Siirt’te tadabileceğiniz lezzetler arasında bulunuyor.

Siirt’te Gezilecek Yerler

Siirt seyahatinizde şehrin tarihi miraslarını görmek isterseniz yılından günümüze geldiği tahmin edilen Ulu Camii ile gezinize başlayabilirsiniz. Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan yapı, çinili minaresi ile öne çıkıyor.

Yöreye özgü “cas” adı verilen bir harç ile kubbesi yapılan Veysel Karani Türbesi ve yapımında metal malzemeler ile inşa edilen, kabir ve kapılarında kitabelerin bulunduğu Sultan Memduh Türbesi de ziyaret edebileceğiniz yerler arasında monash.pwçmişten günümüze kalan manastırlar arasında önemli yapılardan biri olarak kabul edilen Hadervis Kilisesi ve sarp bir tepe üzerinde Bizans döneminde inşa edilip, tarihi yapısı bozulmadan günümüze kadar ulaşmış olan Derzin Kalesi de Siirt’te görebileceğiniz tarihi yerler arasında bulunuyor.

Şirvan ilçesine bağlı Kormas köyünde, yine Bizans döneminden kalan ve adeta bir şatoyu andıran görüntüsü ile İnce Kaya Kalesi’ni de görebilirsiniz. Şirvan ilçesindeki bir diğer kale olan İrun Kalesi ise, bulunduğu dağın eteğinden geçen nehir ile yer altı bağlantısı olması ile de ilgi çekiyor.

Şehrin önemli su kaynaklarından, Dicle Nehri’nin bir kolu olan Botan Çayı’nın karşısında bulunan Botan Mağara Şehri de ildeki en görülesi yerlerden biri. Kalker oluşumlu jeolojik bir yapıya sahip olan bölgede birçok mağara ve kilise kalıntısı bulunuyor. Suyun açındırması ile oluşan mağaraların eski dönemde ev olarak kullanıldığı biliniyor.

Siirt’teki ilk yerleşim yerlerinden biri olan, Gökdoğan ve Bozhöyük köyleri arasında konumlanan geniş bir alana yayılan Erzen Ören Yeri’ni de görebilirsiniz.

Siirt’in Doğal Güzellikleri

Coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin dördüncü büyük su toplama alanı olan Siirt'te, başta Botan Suyu olmak üzere; Reşinan Suyu, Garzan, Kezer ve Başur çayları bulunuyor. Dağların yanı sıra, platoların da yoğunluklu olarak bulunduğu şehir, çeşitli vadi oluşumlarına sahip. Bunlardan en önemlisi olan Botan Vadisi Kuran, Kapılı ve Doğruyol dağlarının arasında yer alıyor. Türkiye'nin en sarp ve dik vadilerinden biri olma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra Behrancı Vadisi de görülmeye değer doğa harikalarından…

Botan Çayı kıyısında bulunan Billoris (Sağlarca) Kaplıcası da şehirdeki önemli doğal güzellikler arasında bulunuyor. Romatizmal hastalıklar, sinirsel rahatsızlıklar gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılan kaplıcalar, Siirt’in en çok ziyaret edilen noktaları arasında bulunuyor.

Siirt’te Alışveriş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli lezzetlerinden biri olan fıstığın en iyilerinden birini Siirt’te bulacaksınız. Yeşil altın olarak adlandırılan Siirt fıstığı, hem yerinde tadıp hem de kendiniz ya da sevdikleriniz için alabileceğiniz en özel şeylerin başında geliyor. Yine Siirt’e özel tatlardan biri olan Pervari balı da hem tadıp hem de alabileceğiniz ürünlerden. Herekol Dağları eteklerindeki yaylalardan gelen bu yöresel bal, eşsiz bir tada sahip.

Güneydoğu bölgesine özel bıttım sabunu da Siirt’ten kendinize ya da hediye götürmek istediğiniz kişilere alabileceğiniz bir diğer alternatif. Çitlembik yağından, tamamen doğal yöntemler ile ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen bıttım sabununun saç ve cilt problemlerine de iyi geldiği biliniyor.

Kalıcı bir hediyelik almak isterseniz geleneksel dokuma yöntemleri ile üretilen tiftik battaniyeler de Siirt’e özgü el işi ürünler olarak tercih edebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor.

Siirt Seyahat Önerileri

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Siirt coğrafi özellikleri ile doğa sporları için de elverişli bir alan sunuyor. Seyahatinize adrenalin dolu bir deneyim eklemek isterseniz, Botan Vadisi’nin yükseklerinde yapılan yamaç paraşütünü deneyerek vadinin muhteşem manzarasını farklı bir göz ile görebilirsiniz.

Botan Çayı ise özelikle rafting sporu ile ilgilenenler için oldukça elverişli bir alan sunuyor.

Eğer Siirt seyahatinizden güzel manzara fotoğrafları ile dönmek isterseniz de Botan Vadisi’ne hakim bir konumda bulunan Kaletül Üstad Tepesi hem yemek yiyip hem de manzaranın keyfini sürebileceğiniz bir adres.

Siirt Uçak Bileti Ara

Siirt Havalimanı

Kente hava ulaşımı Siirt Havalimanı'ndan yapılır. 14 Eylül yılında tek pist olarak faaliyete geçen havalimanı, şehir merkezine 14 km uzaklıkta yer alır. Çağdaş bir havalimanı olabilmek için çalışmaların devam edildiği Siirt Havalimanı, yılından bu yana iç hatlarda hizmetini sürdürür.

Siirt Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Siirt Havalimanı, yolcularına kent merkezine gidebilmeleri için çeşitli alternatifler sunar. Siirt'in orta doğusundaki Pınarca Mevkii'nde konumlanan havalimanından Siirt il merkezine belediye servisleri, belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralama ile ulaşım imkanı bulabilirsiniz. Eğer bagaj yükünüz fazla değilse en ekonomik yol olan belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra havalimanından belli aralıklarla kalkan belediye servislerini de kullanabilirsiniz. Araç kiralama firmalarından araç kiralayarak 14 km mesafede bulunan kent merkezine gidebilirsiniz. Havalimanında bulunan taksilerle de il merkezine ya da dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Siirt uçak bileti satın alarak kadim kenti ziyaret edebilirsiniz.

Siirt'te Nerede Kalınır?

Siirt uçak bileti alarak ülkemizin dört bir yanında ziyaretçi akınına uğrayan Siirt'te konaklayabileceğiz birçok tesis bulunur. Siirt'in merkezinde ve çevre illerde pek çok otel bulunur. Belediye belgeli tesisler, Öğretmen Evi ve diğer otel ve misafirhane seçenekleri de vardır. Otellerin büyük bir kısmı il merkezinde bulunur. Havalimanı yakınlarında yer alan spa otellerde de kalabilirsiniz.

Siirt'te Gezilecek Yerler

Tarih öncesi çağlara uzanan geçmişi ve kültürel mirası ile önemli bir şehir olan Siirt, Mezopotamya ile Anadolu'nun kesiştiği noktada konumlanır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent, Güneydoğu mutfağının en güzel lezzetlerini taşır. Siirt'i ziyaret ettiğinize birçok tarihi miras ile karşılaşırsınız. Siirt uçak biletleri fırsatlarını inceleyerek bu tarihi kenti ziyaret edebilirsiniz. Biletbayisi üzerinden uçak bileti al seçeneğini tıklayarak kentin eşsiz güzelliklerini keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Siirt uçak bileti alarak kentte görebileceğiz yerlerden bazıları şunlardır:

  • Ulu Camii: Selçuklu Sultanı Mugizüddin Mahmut tarafından yaptırılan Ulu Cami, Siirt il merkezinde yer alır. Hem ibadethane hem de tarihi yapı olarak kullanılan caminin yapım yılı 'dur. yılından Ankara Etnografya Müzesi'ne taşınan caminin minaresi, Çinili Minare olarak anılır.
  • Derzin Kalesi: Baykan ilçesinin Adakale Köyü'nün sınırları içerisinde bulunan Derzin Kalesi, Bizans dönemine ait bir yapıdır. Sarp bir kayalığın üzerine inşa edilen kalenin gözetleme kuleleri hala ayaktadır. Tarihi dokusu ve eşsiz manzarası ile dikkat çeken kaleye girişler ücretsizdir.
  • Sağlarca Kaplıcası: Siirt kent merkezine 15 km uzaklığında, Eruh yolu üzerinde olan Sağlarca Kaplıcası, arasında değişen bir sıcaklığa sahiptir. Sağlık turizminin en önemli yerlerinden biri olan Sağlarca Kaplıcası; kireçlenme, sinir, eklem, kas yorgunluğu, ameliyat sonrası rahatsızlıkları gibi sorunlara şifa olur.
  • Veysel Karani Türbesi: Baykan ilçesinde yer alan Veysel Karani Türbesi, Hz. Muhammed'in sevgisine nail olmuş ender kişilerden biri olan Veysel Karani adına inşa edilmiştir. yılında yaptırılan tarihi yapı, her yıl binlerce turist tarafından dini turizm açısından ziyaret edilir.
  • Çemikari Yaylası: Pervari ilçesine yer alan ve kent merkezine yaklaşık 92 kilometre mesafede bulunan Çemikari Yaylası, meşhur Karakovan balının üretildiği yerdir.
  • Erzen Ören Yeri: Kurtalan sınırları içerisinde yer alan Erzen Ören Yeri, yapılan kazılara göre Malazgirt Savaşı'nın ardından Türklerin Anadolu'daki ilk yerleşim yeridir. Günümüzde arkeolojik çalışmaların devam ettiği bölge, Siirt ile Batman il sınırında bulunur.
  • Siirt Saat Kulesi: Siirt il merkezinde yer alan Saat Kulesi, yılında Alâeddin Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Kentin tam ortasında bulunan yapının inşasında iki renkli kesme taş kullanılmıştır.
  • Kormas Kalesi: Tarih sahnesinde Osmanlı ve Selçuklu devletleri tarafından kullanılan Kormas Kalesi, Şirvan ilçesinde yer alır.

Siirt'te Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Anadolu ve Mezopotamya topraklarının içinde bulunan Siirt, turizm açısından oldukça zengin bir şehirdir. Doğal güzellikleri, yöresel mutfağı ve tarihi mirasları ile öne çıkan Siirt'i yılın her mevsimi ziyaret edebilirsiniz. Siirt uçak bileti satın alarak kentte mutlaka yapmanız gerekenle şu şekilde listelenebilir:

  • Veysel Karani Türbesi'ni ziyaret etmek,
  • Ulu Camii'yi görmek,
  • Botan Çayı'nda rafting yapmak,
  • Yerel mutfağın lezzetlerini keşfetmek,
  • Tillo Seyir Terası'ndan Botan Vadisi'nin eşsiz manzarasına tanıklık etmek,
  • Delikli Taş'a gitmek,
  • Hükümet Caddesi üzerindeki Saat Kulesi'ni görmek,
  • Şehir merkezinde Siirt'e özgü ürünler satın almak,
  • Herekul, Bacavan, Cemikarı ve Ceman Yaylalarında doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak,
  • Siirt Kaplıcalarını ziyaret etmek.

Siirt'in Yerel Lezzetleri

Mutfağı ile bölgenin kültürünü yansıtan Siirt'te bakliyat, sebze ve et ile domates ve salça kullanılarak yapılan yemekler ön plandadır. Siirt gezinin sırasında tanışacağınız en ünlü yerel lezzetler:

  • Siirt Büryanı (Pervan),
  • Aside Tatlısı,
  • Siirt İçli Köftesi (Kitel),
  • Perde Pilavı,
  • Burbar Dolması (Cokat),
  • Ayranlı Yarma,
  • Sarımsaklı Köfte,
  • İsmeket Köfte (İsmeyket)
  • Rayoşu Meketip,
  • Siirt Dolması,
  • Zerfet,
  • Gebole,
  • Cecruniye,
  • Kiftel Leben,
  • Şorbıt Zehtar,
  • Pırtıke çorbası,
  • İmçerket,
  • Varak Kek.

Siirt'te Nerede Ne Yenir Ne İçilir?

Anadolu coğrafyasının en önemli geçiş yolları üzerinde bulunan ve farklı kültürlerden binlerce yıllık geçmişi bünyesinde barındıran Siirt, eşsiz lezzetleri, doğal güzellikleri, zengin tarihi ile görülmeye değer. Siirt uçak bileti satın alarak bazı yerel lezzetlerin en güzellerini yiyebileceğiz yerler:

  • Siirt'te büryan kebabı,
  • Tatlıcı ve pastanelere imçerket, aside, gebole ve rayoşu meketip,
  • Ev yemekleri ve yöresel yemekler yapan restoranlarda mihr çorbası, pırtike çorbası, kiftel leben ve zerfet,
  • Çeşitli et lokantalarında Siirt içli köftesi, bumbar dolması, perde pilavı, sarımsaklı köfte ve çeşitli et yemekleri.

Siirt Hava Durumu

Siirt'in hava durumu mevsimsel koşullara göre farklılık gösterir. Siirt'te yazlar klasik olarak sıcak ve kurak, kışlar ise şiddetli soğuk ve bol yağışlı geçer.

Siirt Yüzölçümü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Siirt'in toplam yüz ölçümü kilometrekaredir.

Siirt İklimi ve Bitki Örtüsü

Siirt'te İç ve Doğu Anadolu'ya has karasal iklim etkilidir. Kışları oldukça sert bir iklimdir. Siirt'in bitki örtüsü bozkırlardan oluşur. Çalılık ve bodur ağaçları oldukça çoktur. Orman bakımından zengin olmayan Siirt'te yer yer fıstık, meşe, armut, bıttım ve badem ağaçları ile çok sayıda üzüm bağlarına rastlanılır.

Siirt Nüfusu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılı verilerine göre Siirt'in toplam nüfusu bin kişidir.

İstanbul - Siirt Uçak Bileti Ara

Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.

Taksi

Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Otobüs

Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.

Marmaray

Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.

Metrobüs

Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

Metro

Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

10 Haz Tarihinde Güncellenmiştir.

İstanbul Siirt U&#;ak Bileti

Yıllar boyunca üzerinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul gerek doğası gerek bu tarihi yapısıyla ziyaret edenleri büyülemektedir. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gezmek için daha uygun olsa da senenin her döneminde sizi kendine hayran bırakacak farklı güzelliklere sahiptir. İstanbul’da anadolu ve avrupa yakasında birer tane olmak üzere toplam iki havalimanı bulunmaktadır.

 

 

 

Sitemiz üzerinden en uygun İstanbul uçak bileti karşılaştırması yapabilir ucuz biletleri kolayca alabilirsiniz. Anadolu yakasına gelmeyi düşünenler burada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacaklardır. Sabihan Gökçen Havalimanı ismini ilk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen’den almaktadır. İç ve Dış Hat terminalleri bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra şehir merkezine veya merkezi noktalarına ulaşım için birden fazla seçeneğiniz bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Havataş seferleri ile Kadıköy, Taksim ve Yeni Sahra’ya gidebilirsiniz. Belediye otobüslerini kullanarak E3 ile 4. Levent, E9 ile Bostancı, E10 ve E11 ile Kadıköy, E18 ile Altunizade-Ümraniye, 16S İle Uzunçayır Metrobüs Durağı, KM20 ve KM22 ile Pendik Kartal duraklarına ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek olan Taksi pahalı bir ulaşım aracı olmasına rağmen tercih olarak akılda kalması gerekenlerdendir.

 

 

 

 

İstanbul Avrupa Yakasında Bulunan İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen yolcular şehir merkezine ulaşım için Havataş, Metro, Belediye Otobüsü ve Taksi seçeneklerini değerlendirebilirler. Havataş ile Atatürk Havalimanı’ndan karşılıklı olarak Taksim ve Yenikapı’ya servisler düzenlenmektedir. Metro seçeneğini kullanarak Yenikapı’ya gidebileceğiniz gibi belediye otobüsleri TH-1 ile Taksim YH-1 ile Yenikapı’ya gidebilirsiniz.

 

 

İstanbul’a geldiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Gezilecek yerler konusunda zengin bir içeriğe sahip olan İstanbul yılında yerli ve yabancı toplam 12,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. İstanbul’un en çok gezilen yerleri kısaca değinmemiz gerekirse;

 

Topkapı Sarayı; Konumu ve mimarisi itibariyle dünyanın en güzel saraylarından olan Topkapı Sarayı yılından beri müze olarak hizmet vermektedir. Yüzyıllar boyunca Osmanlı Devleti Topkapı Sarayı’ndan yönetilmiş büyük Osmanlı hazineleri bu sarayda yer almıştır. Ziyaretinizde Harem, Kutsal Emanetler, Bağdat köşkü ve Divan-ı Humayun’u ziyaret edebileceğiniz gibi Osmanlı hazinelerini özellikle paha biçilemeyen Kaşıkçı Elmasını Topkapı Sarayı’nda görebilirsiniz.

 

Sultan Ahmet Camii; 20binden fazla iznik çinisi ile bezenmiş olan camii avrupalılar tarafından Mavi Camii olarak adlandırılmaktadır. 6 minaresiyle de bilinen camii mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

 

Ayasofya Müzesi; Ayasofya müzesi doğu roma zamanında kilise olarak yapılmış olup aynı yerde üç kez inşa edilmiştir. İlk kez İmparator Konstantios tarafından yılında inşa edilen yılında çıkan ayaklanma ile yıkılmıştır. yılında İmparator II. Theodosios tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. yılında çıkan “Nika İsyanı” ile tekrar yıkılan kilise yılında tamamlanıp tekrar ibadete açılmıştır. Kubbesinin yerden 55,6 metre yükseklikte olması ve heybetli yapısı ile günümüze kadar ulaşan benzersiz yapılardan biridir.

 

Yerebatan Sarnıcı; Doğu Roma imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan Yerebatan Sarnıcı adet sütunu ve özel ışıklandırması sayesinde çarpıcı bir atmosfer yaratmaktadır. Günümüzde su içerisinde bulunan balıkları ziyaretçileri tarafından ilgi ile karşılanırken dilek havuzu ve medusa başlı sütunları fotoğraf severler tarafından da ilgiyle karşılanmaktadır.

 

Galata Kulesi; İlk yapılış amacı fener olarak düşünülse de ilerleyen yıllarda gözlem evi, yangın kulesi, zindan ve rasathane olarak kullanılmıştır. Günümüzde restoran olarak hizmet veren kulenin manzarası eşsizdir.

 

Kapalı Çarşı;  yılında Fatih Sultan Mehmet Han emri ile inşa ettirilen çarşı 64 cadde ve dükkandan oluşmaktadır. İstanbul’un simgelerinden olan kapalı çarşı yaz aylarında günlük ile bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Kapalı Çarşı’dan özellikle halı-kilim, deri, gümüş, altın, çini, bakır, tekstil, çanta ve hediyelik eşyalar tercih edilmektedir.

 

Kız Kulesi; İstanbul’un simgelerinden biri olan kız kulesi hakkında bir sürü hikaye anlatılmaktadır. Sizde İstanbul ziyaretinizde Kız kulesini ziyaret edip bu hikayeleri yerinde dinleyebilirsiniz.

 

Dolmabahçe Sarayı; Sultan Abdülmecit tarafından yılında yaptırılan Saray İstanbul Boğazının güzelliklerinden yararlanmayı sağlamaktadır. Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan turlara katılıp bu eseri mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

 

İstiklal Caddesi; Taksim Meydanı’ndan Beyoğlu Tünel’ine kadar uzanan cadde istanbulun en ünlü ve hareketli caddelerinden birisidir. Araç trafiğine kapalı olan caddede nostaljik tramway ile cadde boyunca gidebilirsiniz. Cadde üzerinde bulunan cafe, sinema, restoran, mağaza, galeri, bar gibi noktalarla her kesimden insana hitap etmektedir. Özellikle cadde üzerinde müzik veya çeşitli etkinlikler gerçekleştiren sokak sanatçıları gezinize renk katacaktır.

 

Haydarpaşa Tren Garı; Türk filmlerinde İstanbul’a gelen herkesin ilk olarak gözüktüğü bu yeri eminiz sizde ziyaret etmek istersiniz.

 

 

İstanbul gezilecek yerler konusunda sizi haliyle mutlu edecektir. İstanbul lezzetlerine de kısaca değinmek gerekirse hiç gelmemiş olsanız bile şarkılara konu olan boğazda balık ekmek yemek sizin de aklınıza kazınmış olmalıdır. Çok uygun fiyatlarla ulaşabileceğiniz bu lezzet emin olun sizi pişman bırakmayacaktır. Ortaköye uğradığınızda etrafınızda bulunan her dükkanda kumpir satılması bir tesadüf gelebilir ama öyle değil. Kumpiri ile meşhur olan ortaköyde birbirinden çeşitli seçeneklerle dilediğiniz kumpiri yiyebilme imkanı bulacaksınız. Halka ve şambaba tatlıları küçük sokak arabalarında çokça rastlayacağınız İstanbul lezzetlerindendir. İstiklal caddesinde bir klasik olan ıslak hamburgerler eğer daha önce tatmadıysanız sizi şarşırtacak bir lezzet ile damaklarınıza bayram ettirecektir.

 

İstanbul’a gezisi için ayırmanız gereken süre size bağlı olarak değişecektir. Yedi tepe üzerine kurulmuş olan bu şehir; müzeleri, çarşıları, tarihi yapıları, kendine has lezzet noktaları ve doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecektir. Sizde en kısa zamanda İstanbul uçak bileti alarak bu güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde yapacağınız arama ile kolayca en ucuz istanbul uçak bileti hangisi olduğunu görebilir ziyaretiniz için ulaşım masrafını en aza indirebilirsiniz. Hepfly olarak sizlere keyifli bir İstanbul gezisi dileriz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır