biçimlendirilen harici harddiski geri getirme / PC ve Mac'de Harici Sabit Disk Nasıl Biçimlendirilir? Adım Adım Rehber - Technotoday

Biçimlendirilen Harici Harddiski Geri Getirme

biçimlendirilen harici harddiski geri getirme

 Google News

Bilgisayar kullanıcılarının en büyük sorunlarından bir tanesi de yanlışlıkla silinen dosyalardır. Bazen bizler için çok önemli olan bu dosyaları kayıpsız bir şekilde geri getirmek mümkün. Bu rehberde sizlere silinen dosyalarınızı nasıl geri getireceğinizi anlatacağız.

Harddisk, usb veya harici disk üzerinden bilerek veya bilmeyerek silinen dosyalarınızı, müziklerinizi, videolarınızı kurtarma şansına sahipsiniz. Çünkü dosyalar silindiğinde tam anlamıyla diskiniz üzerinden silinmiyor. Basit mantıkla kasetin üzerine tekrar şarkı kaydetmek gibi veriler sürekli üst üste yazılıyor. Dosyaları geri getirme işlemi genellikle küçük boyutlu dosyalarda daha iyi sonuçlar verdiğini bilmektede yarar var. Bu tarz durumlarda bizlerin yardımına koşan bir çok yazılım bulunmakla birlikte, bu yazılımların en başarılı olanlarından bir tanesi olan Remo Revocer isimli programdan bahsedeceğim.

Sabit sürücünüzdeki verileri kurtarın

Remo Recover ile bir çok veri depolama aygıtından silinen verileri kayıpsız bir şekilde kurtarabilirsiniz. Programı indirip kurduktan sonra oldukça basit bir arayüzü olan program ile silinen verinin bulunduğu diski seçip işlemi başlatmanız yeterli olacaktır. İşlemi hızlı ve derinlemesine tarama olarak yapabilirsiniz. Derinlemesine tarama, daha uzun süreli ve detaylı bir tarama yapacağından verinin geri getirilme olasılığını yükseltir. Tarama işlemi bittikten sonra size liste halinde bulunan dosyalarınızı gösterecek ve istediğiniz veriyi önizleme yaparak geri getirebileceksiniz. Ayrıca program silinen SSD bölümünü geri yükleme ile erişilemez veya bozuk sektörlü disklerinizi derinlemesine tarayıp onarır.

Programın Başlıca Özelikleri

  •  Programda yer alan hızlı ve gelişmiş tarama algoloritması sayesinde HDD&#;ninizi sektör bazında derinlemesine bir tarama işlemi yapar.
  •  Verilerinizi bulduktan sonra hangilerinin tekrar geri yüklenmesini önizleme yaparak belirleyebilirsiniz. Böylece zamandan da tasarruf sağlarsınız.
  •  Kolay arayüzü ve kurulum sayesinde teknik bilgi gerektirmeden işlemlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.
  • Verileriniz bulunduktan sonra tek tık ile dosya formatına göre filtreleyebilirsiniz.

Silinen ve geri getirmek istediğiniz dosyalarınız varsa, hardiskiniz üzerinde fazla bir işlem yapmadan Remo Recover ile kurtarabilirsiniz.

Sildiğiniz en önemli dosya neydi ve geri getirebildiniz mi?

EtiketlernetflixThe Witcher

Windows ve Mac&#;in varsayılan sabit disk dosya sistemleri (biçim olarak da bilinir) farklı olsa da, harici bir sabit sürücüyü Mac veya PC&#;nizle uyumlu hale getirmek için biçimlendirmenin bazı yolları mevcuttur.

Bu yazımız ile aşağıdaki konuları açıklayacağız:

  1. Harici bir sabit diski biçimlendirmeden Mac ve PC ile uyumlu hale getirme
  2. Mac için harici bir sabit disk nasıl biçimlendirilir
  3. Windows PC için harici bir sabit disk nasıl biçimlendirilir
  4. Mac ve PC için harici sabit disk için en iyi format hangisidir?
  5. Harici bir sabit sürücüyü Mac ve PC ile uyumlu hale getirmek için nasıl bölümlenir
  6. Mac ve Windows için harici sabit sürücüleri biçimlendirme hakkında SSS

Harici Sabit Diski Biçimlendirmeden Mac ve PC ile Uyumlu Hale Getirme Nasıl Yapılır?

Mac&#;te bilgisayar işletim sisteminizle tamamen uyumlu olmayan bir harici sabit sürücü kullanmanız gerekiyorsa ve sabit sürücüyü Mac ve PC için biçimlendirme isteğiniz varsa, harici sabit sürücülerinizi uyumlu hale getirmenin daha uygun bir yolu olduğunu bilmelisiniz. Mac&#;iniz ve PC&#;niz ile. Bu yöntem, yalnızca ara sıra farklı işletim sistemlerinde kullanmak istiyorsanız veya Mac ve PC için sürücüyü biçimlendirmenin neden olduğu tüm dosyaları kaybetmek istemiyorsanız size en uygun olanıdır.

Genellikle, çoğu sabit disk üreticisi, Seagate Backup Plus Ultra Touch ve WD My Passport gibi birçok ünlü marka da dahil olmak üzere, harici HDD&#;lerini fabrika standardı olarak biçimlendirmek için NTFS&#;yi (Yeni Teknoloji Dosya Sistemi) kullanır. Bunun nedeni, Windows&#;un dünya çapında en yaygın olarak kullanılmasıdır. Ancak, NTFS formatı, hem Mac hem de Windows&#;ta aynı harici sabit sürücüyü kullanması gereken kullanıcılar için bir güçlük olabilir. Çünkü NTFS sürücüsünü yalnızca Mac&#;te okuyabilir ve bu durumda bu sürücüye normal şekilde yazamazsınız.

Böyle bir durumda, to iBoysoft NTFS for Mac gibi Mac için profesyonel bir NTFS sürücüsü tam olarak ihtiyacınız olan şeydir. Harici sabit sürücü Mac&#;te salt okunur olsa bile, bu iBoysoft aracı, Mac&#;teki NTFS sürücülerine kolaylıkla yazmanıza olanak tanır. Artık macOS Ventura&#;dan High Sierra&#;ya, M1, M1 Pro, M1 Max ve M2 yongalı Mac&#;leri de destekliyor. İşte takip edilmesi kolay bir öğretici:

  • Bilgisayarınızda Mac için iBoysoft NTFS&#;yi ücretsiz indirin, kurun ve başlatın.
  • NTFS harici sürücünüzü Mac&#;e bağlayın, Mac için iBoysoft NTFS onu otomatik olarak bağlayacaktır.
  • Disk, okuma-yazma modunda başarıyla takıldıktan sonra NTFS harici diskine yazın.

Sürücüde tutulan önemli dosyalar yoksa, harici sabit sürücüyü Mac ve PC için nasıl biçimlendireceğinizi öğrenmek için ilerleyebilirsiniz; Mac, PC veya her ikisinde de çalışan bir dosya biçimi seçin.

Mac için harici bir sabit disk nasıl biçimlendirilir?

Bir Mac harici sabit sürücüsünü veri depolamak üzere biçimlendirmek için, yerleşik disk yönetimi aracı olan Disk Utility uygulamasını başlatmanız gerekir. Mac&#;teki Disk İzlencesi&#;nde harici sabit diskin grileştiğini veya Disk Yardımcı Programı&#;nda harici sabit diskin görünmediğini görüyorsanız, öncelikle sorunları düzeltin. Ardından, Disk İzlencesi uygulamasından silerken harici diskiniz için en iyi dosya biçimini seçmeye devam edebilirsiniz.

İpucu: Harici sürücüye önemli bir şey kaydettiyseniz, dosyaları yedeklemeyi unutmayın. Diski biçimlendirdiğinizde üzerindeki tüm veriler silinecektir.

Mac Disk İzlencesi ile Harici sürücüsünü biçimlendirme;

  1. Harici sabit sürücüyü Mac&#;inize bağlayın.
  2. Başlatma Paneli → Diğer → Disk İzlencesi&#;ni seçin ve Disk İzlencesi&#;ni tıklayın.
  3. Hedef harici sabit sürücünüzü veya biriminizi seçin ve Disk İzlencesi&#;nin üstündeki Sil düğmesini tıklayın.
  4. Disk adını düzenleyin ve bir dosya biçimi ve bir şema seçin.

Mac OS veya üzeri sürümlerde seçebileceğiniz tüm 10 format (dosya sistemleri) arasından önerileni APFS&#;dir, çünkü en iyi performans ve veri yönetimi ile çalışmak için en yeni özelliklere sahiptir. Ancak, yalnızca macOS ile uyumludur. Amacınız sürücüyü Mac ve PC için biçimlendirmekse, Mac ve Windows için FAT veya exFAT uyumlu dosya biçimlerini seçmeniz gerekir. Ve son olarak, diğer tüm dosya biçimleri yalnızca Mac için kullanılır.

İşlem sırasında, aralarından seçim yapabileceğiniz 3 çeşit şema bulacaksınız:

  • GUID Bölme Haritası: tüm Intel tabanlı Mac bilgisayarlar için.
  • Ana Önyükleme Kaydı: MS-DOS (FAT) veya ExFAT olarak biçimlendirilecek Windows bölümleri için.
  • Apple Partition Map: Eski PowerPC tabanlı Mac bilgisayarlarla uyumluluk için.

Mac kullanıcıları, uyumluluğu için çoğu durumda GUID Partition Map&#;i seçer.

5. Bölüm parametrelerini seçtikten sonra, sürücünün biçimlendirmesini onaylamak için pencerenin altındaki Sil&#;e tıklayın.

6. Bitti&#;ye tıklayın ve tüm adımları tamamladınız. Ardından Disk Yardımcı Programından çıkabilirsiniz.

PC için harici sabit sürücü nasıl biçimlendirilir?

Benzer şekilde, Disk Yönetimi adlı bir yardımcı programla sürücünüzü Windows bilgisayarlarda da biçimlendirebilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı:

Harici sürücüyü Windows&#;ta Disk Yönetimi ile biçimlendirin

  1. Disk Yönetimi&#;nde hedef harici sabit sürücüyü bulun ve zaten başlatılmış olup olmadığını kontrol edin, değilse, farenin sağ düğmesini kullanarak üzerine tıklayın ve kullanacağınız stili (şemayı) MBR veya GPT&#;yi seçin, ardından üzerine sağ tıklayın ve bağlamsal menüden Biçim&#;i seçin.
  2. Ardından, ayırma birimi boyutu, birim etiketi ve biçim dahil olmak üzere, Bölümü Biçimlendir ekranında disk bilgilerini ayarlayın. Değiştirilebilir bir sürücünün hem macOS&#;ta hem de Windows&#;ta kullanılmasını istiyorsanız FAT veya exFAT&#;i seçmeniz gerekir, bu biçim Mac ve PC&#;de çalışır.
  3. Sürücüyü biçimlendirmek için Tamam&#;a tıklayın.

Biçimlendirdiğiniz harici sabit sürücüde saklanan bazı önemli verilerin eksik olduğunu fark ederseniz, dosyaları Time Machine&#;den geri yükleyebilir veya to iBoysoft Data Recovery for Mac ile dosyaları kurtarabilirsiniz.

PC ve Mac&#;de harici sabit disk için en iyi format hangisidir?

Dosya sistemi, dosyalarınızın cihazlarınızda nasıl saklandığını ve alındığını yöneten şeydir. Bu nedenle, masaüstü sürücüler ve harici sürücüler, USB flash sürücüler ve sd kartlar gibi taşınabilir depolama cihazları dahil her sabit diskin uygun bir dosya sistemine ihtiyacı vardır.

Ancak, farklı formatların farklı avantajları ve dezavantajları vardır. Bu nedenle, Mac ve PC için bir sabit sürücüyü nasıl biçimlendireceğinizi bilmeden önce, her dosya sisteminin artılarını ve eksilerini bilmelisiniz.

1. FAT32

FAT (Dosya Tahsis Tablosu) orijinal olarak disketlerde kullanılmak üzere geliştirilmiş bir dosya sistemiydi, daha sonra Sabit sürücüler de dahil olmak üzere diğer birçok cihazda kullanılmak üzere uyarlandı ve üç ana dosya sistemi varyantı içeriyor. En çok kullanılanı, disketlerde, SD hafıza kartlarında, USB&#;de, dijital kameralarda ve birçok taşınabilir ve gömülü aygıtta yaygın olarak kullanılan FAT32&#;dir.

Artıları:

  • Mac, Windows, Linux makinelerinin, oyun cihazlarının ve USB bağlantı noktasını destekleyen diğer cihazların tüm sürümleriyle evrensel olarak çalışır.
  • Eksileri:
    Windows&#;ta 4 GB&#;den büyük dosya boyutunu ve 32 GB&#;den büyük sürücü bölümü boyutunu desteklemez.
  • macOS&#;ta 2 TB&#;den büyük sürücü bölümünü desteklemez.
  • Güvenlik sağlamaz ve disk hatalarına eğilimlidir.

2. exFAT

exFAT(Genişletilebilir Dosya Ayırma Tablosu), FAT dosya sisteminin (FAT32) modern bir türevidir ve bu nedenle, özellikle büyük kapasiteli çıkarılabilir depolama aygıtları için harici sabit diskler (örn. Seagate Backup Plus Slim) için de iyi bir seçenektir. Ayrıca USB flash sürücüler ve SD kartlar gibi flash bellek sürücülerinde de sıklıkla kullanılır. exFAT, kameralar, cep telefonları, medya oynatıcılar vb. gibi düşük belleğe ve düşük güç gereksinimlerine sahip bellenimde sıklıkla kolayca uygulanır.

Artıları:

  • En büyük bölümü destekler ve 4 GB&#;den büyük dosyaları depolar.
  • Mac ve Windows ile uyumlu bir format.

Eksileri:

  • Birçok yaygın eski işletim sistemiyle uyumlu değildir.
  • Küme boyutu düzenlemesi için alan kullanımını en üst düzeye çıkaramadığından, 32 GB&#;den küçük sürücüler için iyi bir seçenek değildir.

3. NTFS

NTFS, Microsoft tarafından geliştirilen tescilli bir günlük kaydı biçimidir. Windows sistem sabit sürücüsünün varsayılan dosya sistemi olarak kullanılır (örn. Windows 10). NTFS, şifreleme, erişim izni kontrolü ve günlük dosyasına dayalı olarak veri güvenliğinde başarılıdır.

Artıları:

  • İyileştirilmiş performans, güvenilirlik ve disk alanı kullanımı.
  • Veri güvenliğini, veri yönetimini korumada daha iyi performans gösterir.
  • Windows&#;un tüm sürümleri ve en yeni donanımlarla uyumludur.

Eksileri:

  • macOS&#;te salt okunurdur ve macOS&#;te NTFS için varsayılan olarak devre dışı bırakılmış yazma desteği kararsızdır.
  • Yeniden boyutlandırma (bir bölümü küçültme veya genişletme) için üçüncü taraf araçlara güvenmelisiniz, çünkü Windows&#;ta yerleşik olanın birçok durumda hatalı olduğu görülmüştür.

4. Mac OS Genişletilmiş (HFS+)

HFS (Hiyerarşik Dosya Sistemi) Plus veya HFS+, Apple Inc tarafından geliştirilen bir günlük kaydı biçimidir. Bu, başlangıç ​​diskinin macOS High Sierra&#;dan önceki OS&#;deki varsayılan dosya sistemidir. Ayrıca sıklıkla Time Machine yedekleme harici sürücüsü olarak kullanılır.

  • Artıları:
    Mac OS X ve macOS &#;nin tüm sürümleri tarafından desteklenir.
  • Günlük tutma, sıkıştırma ve şifreleme özelliklerine sahiptir.
  • Eksileri:
    Erişim izni kontrolü yoktur.
  • Çok sayıda dosyayla uğraşırken yavaşlar veya çöker. Bu durum, çok büyük miktarda çok küçük dosya olduğunda daha da kötüdür.
  • HFS+ sürücüsü bozulduğunda veri kurtarma için daha zor.

5. Apple dosya sistemi (APFS)

APFS, Apple&#;ın yeni tescilli dosya sistemidir. Katı hal sürücülerinde (SSD&#;ler) okuma/yazma hızlarını arttırdığı ve ayrıca diskteki mevcut verileri hesaplama şekli nedeniyle depolama alanını arttırdığı bilinmektedir.

Artıları:

  • Ek güvenlik için tek veya çok anahtarlı şifreleme ile tam disk şifrelemesine izin verir.
  • Boş depolama alanı yönetiminde verimli.
  • Sistem çökmelerinin neden olduğu bozulmayı önlemek için çökme koruması.

Eksileri:

  • Dizinlere sabit bağlantılar desteği olmadığı için Time Machine yedeklemesi için iyi değil.
  • Yalnızca mac OS High Sierra ve üzeri sürümlerde kullanılabilir.

Benzersiz özelliklerini öğrendikten sonra, Mac ve Windows bilgisayarlarda harici sürücünüz için belirtilen dosya formatlarından en iyisini seçmek daha kolay hale geliyor.

Aynı diski hem Mac hem de Windows bilgisayarlarda kullanmak istiyorsanız, ister FAT32 ister exFAT olsun, Mac ve Windows ile uyumlu bir format seçmeniz gerekir. Ancak harici sürücüyü işletim sistemlerinden yalnızca birinde kullanmayı tercih ederseniz, maksimum düzeyde çalışması için Mac için APFS (Apple dosya sistemi) ve Windows için NTFS&#;yi seçebilirsiniz. Mac&#;te NTFS&#;nin veya Windows&#;ta APFS&#;nin özelliklerinden yararlanmak için üçüncü taraf bir programın yardımına ihtiyacınız var.

Mac ve PC ile uyumlu hale getirmek için harici bir sabit disk nasıl bölümlenir
Tüm harici sürücüyü biçimlendirmek yerine, diskin Mac ve PC&#;de çalışmasını sağlamak için bir Mac sabit sürücüsünü iki bölüme ayırabilirsiniz. Biri macOS destekli bir dosya sistemiyle biçimlendirilmiş, diğeri ise Windows destekli bir dosya sistemiyle biçimlendirilmiştir. Bu sayede her formatın sahip olduğu tüm avantajları aynı sürücü ile ilgili sistemde kullanabilirsiniz.

  • Adım 1: Harici sürücüyü PC&#;nize bağlayın ve ardından Disk Yönetimi&#;ni başlatın.
  • Adım 2: Harici sürücünün başlatılıp başlatılmadığını kontrol edin.

Sürücü başlatılmamışsa, harici sabit sürücüyü Ana Önyükleme Kaydı (MBR) ile başlatmanız gerekir. Ardından iki yeni bölüm oluşturabilirsiniz. Bunlardan birini Windows için NTFS olarak biçimlendirmeniz ve diğerini istediğiniz gibi biçimlendirmeniz gerekir.

Harici sürücü başlatılırsa, MBR harici sürücü olup olmadığını kontrol etmek için diske sağ tıklamanız gerekir.

Bağlam menüsünde GPT Diskine Dönüştür&#;ü görürseniz, gri renkte veya yanmış olsun, bu bir MBR sabit disk sürücüsüdür. Ardından iki veya daha fazla bölüm oluşturabilirsiniz. Ve NTFS formatı için bir bölüm hazırlamanız ve diğerini herhangi bir dosya sistemi ile yeniden biçimlendirmeniz gerekiyor.

Menüde MBR Diske Dönüştür&#;ü görüyorsanız, bu bir GPT sabit sürücüsüdür. Bu durumda, önce yedekleme dosyalarına ihtiyacınız var, mevcut bölümleri silin, ardından MBR Diskine Dönüştür düğmesini tıklayın. Ardından, iki yeni bölüm oluşturabilirsiniz. Bir bölümü Windows için NTFS olarak biçimlendirmeniz ve ardından diğerini rastgele biçimlendirmeniz gerekir.

Kolay HDD Veri Kurtarma (Unformat)

Hard disk sürücüsünü (HDD) yanlışlıkla biçimlendirdiyseniz, hiç yedeğiniz de yoksa ne yaparsınız? Hard diski yanlışlıkla veya bilerek biçimlendirmek, diskteki tüm verilerin kaybolmasına neden olabilir. Neyse ki, EaseUS Data Recovery Wizard, bilgisayar kullanıcılarına yanlışlıkla biçimlendirilmiş hard diskinizdeki verileri kurtarmaları için hard disk veri kurtarma çözümü sunar. Güçlü arama işlevi ile HDD’deki verileri kurtarır ve biçimlendirilen HDD’deki çoğu kayıp veriyi geri getirir.

Biçimlendirme Hakkında Bilgi

Biçimlendirme, Windows İşletim Sistemi’ndeki yerleşik biçimlendirme aracı veya EaseUS Partition Master gibi bir üçüncü parti yazılım ile yapılabilir. Windows XP’nin biçimlendirme aracı ile HDD’nin nasıl biçimlendirildiği açıklanmaktadır.

1 . Masaüstünüzde “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayarak veya Başlat Menüsü’nde sağ tıklayarak “Yönet”i seçin.

2 . “Bilgisayar Yönetimi” başlıklı yeni bir pencere açılır. Çift tıklayarak sol taraftan “Depolama”yı seçin, ardından bir kere tıklayarak sağ taraftan “Disk Yönetimi (yerel)”i seçin.

3 . Şimdi pencerenin ana çerçevesinin (sağ taraf) alt kısmında, tüm sabit disk sürücülerinizin güzel bir görselini görebilirsiniz. Doğru haritada biçimlendirmek istediğiniz HDD’ye sağ tıklayın, “Biçimlendir”i seçin; (“Hızlı Biçimlendir”i de seçebilirsiniz). Hızlı biçimlendirme sadece tabloyu kaldırırken, Biçimlendirme bozuk sektörü taramak için CHDKS komutunu kullanmayacak ve tabloyu kaldıracaktır. Ardından “TAMAM”a tıklayın.

HDD’nizi yanlışlıkla biçimlendirirseniz endişelenmeyin, aşağıdaki bölüm size çok yardımcı olacaktır.

HDD Veri Kurtarma Çözümü

EaseUS Data Recovery Wizard, HDD’deki verileri kurtarmanız ve biçimlendirilen HDD’deki önemli dosyalarınızı almanız için çözüm sunar. Bu veri kurtarma yazılımı (unformat programı), biçimlendirilmiş HDD’deki verileri kolay bir şekilde kurtarmanıza yardımcı olur. Ayrıca Geri Dönüşüm Kutusundan boşaltılmış silinen dosyaları geri getirebilir veya disk bölümü kaybı veya hasarı, yazılım çökmesi, virüs bulaşması, başlatma sorunu veya diğer bilinmeyen nedenlerle kaybolan verileri geri getirebilir. Veri kurtarma programı, donanımsal RAID ve hard disk, SD ve Hafıza Kartları, flaş disk, USB bellek vb. destekler.

Uyarı:

Biçimlendirilen HDD’nin üzerine yazılırsa, sabit sürücü/diskteki verileri kurtarma şansınızı kaybedersiniz. Bu nedenle biçimlendirilmiş HDD’yi kullanmayı bırakın.

Adım Adım EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı ile HDD Veri Kurtarma (Unformat)

Biçimlendirilmiş HDD’deki verileri kurtarmanın yolu hızlı ve basittir. Yazılımı indirin ve aşağıdaki rehberi adım adım izleyin.

İpucu: Veri yazmayın, örneğin, hızlı biçimlendirme işlemi gerçekleştirdiğiniz hard diske yeni bir dosya kaydetmeyin. Hard diskteki verileri kurtarmak ve silinen verileri geri getirmek için EaseUS Data Recovery Wizard’ı kullanmakta ne kadar hızlı olursanız o kadar iyi.

Üç adımda hard diskteki verileri kurtarma aşağıdaki gibidir.

Adım 1. EaseUS hard disk veri kurtarma programını başlatın.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını çalıştırın ve kaybolan veya silinen dosyalarınızın olduğu diski seçin. Tüm kaybolan veri ve dosyaları taramaya başlamak için Tara'ya tıklayın.

select the hard drive

Adım 2. Hard diskten kaybolan verilerini bulmak için tarayın EaseUS hard disk veri kurtarma programı, seçilen diskin tamamını tarayacak ve mevcut, gizli veriler dahil tüm kaybolan dosyaları bulacaktır.

scan the hard drive

Adım 3. Hard diskten kaybolan verileri ve dosyaları ön izleyin ve kurtarın.

recover lost data

Silinen ve kaybolan dosyalarınızı "Silinmiş Dosyalar" , "Sürücü" (disk sürücü harfinizle birlikte) içinde bulabilirsiniz.

Kayıp Bölüm Dosyaları veya "Ek Dosyalar" biçimlendirilmiş ve RAW verilerinizi orada listeleyecektir.

Bulunan dosyaları ön izlemek için çift tıklayın.

Ön izlemeden sonra, diskte kaybolan dosyalardan istediklerinizi seçin ve lütfen bu dosyaları PC'nizde veya diğer harici depolama birimlerinde güvenli bir yere kaydetmek için Kurtar'a tıklayın.

Dosya adı veya dosya formatını girerek Arama kutusunda resim, belge veya video gibi belirli dosya türlerini arayabilirsiniz.

Mükemmel arama yeteneği ile, Data Recovery Wizard biçimlendirilmiş HDD’deki neredeyse tüm kaybolan verilerinizi kurtarır. EaseUS, ayrıca ürünlerinden memnun kalmazsanız 30 günlük para iade garantisi sunar. Bu nedenle biçimlendirilmiş HDD’deki verileri kurtarmak için EaseUS Data Recovery Wizard’ı kullanmak kolay olur. HDD’yi yanlışlıkla biçimlendirdiyseniz veya silme, disk bölümü kaybı veya hasarı veya diğer bilinmeyen nedenlerden verileri kaybettiyseniz, yazılımı satın alabilirsiniz.

PC için İndirMac için İndir

Ücretli ve ücretsiz en iyi veri kurtarma programları ile donatılan listemizdeki programlarla donanımsal ya da yazılımsal sorunlardan ötürü kaybettiğiniz kritik öneme sahip dosyaları geri kurtarabilirsiniz. Peki, bunun için hangi programlar kullanılmalıdır?

Bu makalede hem kullanmanızı tavsiye ettiğimiz ücretli ve ücretsiz dosya kurtarma programlarını sıraladık. Bu programların öne çıkan özelliklerini inceleyebilir ve hangisini kullanmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

En İyi Veri Kurtarma Programları Neler?

  • EaseUS Data Recovery Wizard
  • iBeesoft Data Recovery
  • Disk Drill
  • DMDE
  • Recuva
  • Glary Undelete
  • DataRecovery
  • TestDisk & PhotoRec
  • Wise Data Recovery
  • UndeleteMyFiles

Silinen dosyaları geri getirmek için kullanmanız gereken veri kurtarma programları yukarıdakilerle sınırlıdır. Bu programlar hakkında daha detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

1- EaseUS Data Recovery Wizard

EaseUS Data Recovery Wizard tamamen güvenli ve etkili bir dosya kurtarma yazılımı. EaseUS Data Recovery Wizard ile dahili disk, harici disk, hafıza kartı, dijital kamera ya da müzik oynatıcısı fark etmeksizin tüm birimlerden tüm dosyaları kurtarabiliyorsunuz.

Yanlışlıkla silme, format atma, verilerin belirli bir parçasını kaybetme, verilerinize ulaşamama veya virüs saldırıları gibi durumlarda verilerinize tekrar sağlıklı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan program ile kimi zaman hayati önem taşıyan dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Program 3 farklı modda çalışmaktadır. Bunlar, silinmiş dosya kurtarımı, tam dosya kurtarmı ve belirli bir bölüm kurtarımıdır. Programı kullanmak için yapmanız gereken 3 işlem mevcuttur. İlk olarak kurtarma modunu seçerek daha sonra tarama işlemini başlatmalısınız. Tarama işlemi tamamlandığında kurtarmak istediğiniz dosyaların önizlemesini görebilir ve kurtarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2- iBeesoft Data Recovery

Listemizin ikinci sırasında dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin güvenerek kullandığı iBeesoft Data Recovery yer alıyor. Bizim için en iyi veri kurtarma programı olan iBeesoft Data Recovery, hem dahili sürücülerden hem de harici sürücülerden dosya kurtarma işlevleri ile öne çıkıyor.

iBeesoft Data Recovery hem Windows hem de macOS cihazlarda kullanılabiliyor ve dahili disklerden harici disklere kadar neredeyse tüm depolama birimlerini destekliyor. Daha teknik düzeyde FAT, exFAT, NTFS, NTFS5, ext2, ext3 ve HDS+ dosyalama sistemlerine dayalı cihazların hepsinden veri kurtarabiliyorsunuz.

Desteklenen Depolama Birimleri

  • Dahili Diskler
  • Harici Diskler
  • Hafıza Kartları
  • USB Bellekler
  • Dijital Kameralar
  • Diğer Sürücüler

Bu sayede silinen görselleri, videoları, müzikleri, diğer ses dosyalarını, belgeleri, arşivleri ve hatta e-posta gibi diğer tüm dosyaları geri yükleyebiliyorsunuz. Program yalnızca yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları kurtarmakla kalmıyor; biçimlendirilmiş sürücüleri ve silinmiş bölümleri de kurtarabiliyor. Yani kullandığınız sürücünün bir bölümü silindiyse ya da biçimlendirildiyse, endişe etmenize gerek yok.

Üstelik virüs saldırısı, yazılım çökmesi ya da sistem formatı sonrasında kaybolan dosyalarınızı da geri yükleme şansına sahipsiniz.

Desteklenen Dosya Türleri

  • Görseller
  • Videolar
  • Ses Dosyaları
  • Belgeler
  • Arşivler
  • Diğer Dosyalar.

Yaşınız ya da bilgisayarlara olan ilginiz fark etmeksizin herkesin kullanabileceği kadar kolay ve basit bir arayüze sahip olan iBeesoft Data Recovery; tarama, bulma ve kurtarma olarak yalnızca üç adımda, silinen ve kaybolan verilerinizi kurtarmanıza yardımcı oluyor.

3- Disk Drill

macOS ile yolculuğa başlayan Disk Drill, kısa bir süre içerisinde Windows işletim sistemine sahip cihazlar için de kullanıma sunuldu.

Sadece bilgisayarınız üzerinde değil, kullandığınız herhangi bir depolama cihazı üzerindeki kaybolan dosyaları geri getirebilen program, kaybolan dosyalarınızı bulabilmek için 3 farklı algoritmayaı aynı anda çalıştırarak, kaybolan dosyalarınız bulunana kadar taramaya devam ediyor.

Zaman zaman kaybettiğinizi ya da silindiğini düşündüğünüz içerikler aslında hala diskinizin üzerinde olur. Fakat diskinizin bir bölümü kaybolduğu için bu dosya ya da verilere ulaşmanız mümkün olmaz. Disk Drill bu bölümlere ulaşmanız için gereken haritayı sunarak aslında gerçekten diskinizden kaybolmayan dosyaları geri getirmenizi de sağlıyor.

Özelliklerine bakıldığında ne kadar kapsamlı bir program olduğu anlaşılan Disk Drill, öne çıkan özellikleri ile en iyi veri kurtarma programları arasında yer almayı en çok hak eden isimlerden biri hâline geliyor.

4- DMDE

Tasarımı ve yapısı nedeni ile karmaşık bir program olan DMDE, yine de başarılı bir dosya kurtarma uygulaması olarak öne çıkıyor. Arayüzünün sade olmasına karşın iç taraftaki sınıflandırmaların karmaşıklığı nedeni ile, daha ziyade orta / üst düzey kullanıcılara hitap eden bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Kimi zaman bizim için önemli olan dosya ve belgeleri bilgisayarımız üzerinden silebiliriz yada kaybedebiliriz. Bilgisayarların diski üzerinden silinen veriler hiç bir zaman tamamen kaybolmamaktadır. Diskinizin içinde hala bir yerlerde bulunan verilerinizi DMDE ile rahat bir şekilde kurtabilirsiniz.

5- Recuva

Oldukça basit bir kurulum adımının ardından kullanmaya başlayabileceğiniz program üzerinde yer alan sihirbaz yardımıyla, bilgisayarınızdan silinen dosyalar için tarama gerçekleştirebilirsiniz.

İsteyerek veya yanlışlıkla bilgisayarınızdan silmiş olduğunuz dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz başarılı yazılımlara arasında yer alan Recuva ile bilgisayarınızdan silinen resimler, sesler, dökümanlar, videolar, sıkıştırılmış dosyalar ve e-postalar için tarama yapabilirsiniz.

Tarama sonucunda sizin için kurtarabileceğiniz veya bir diğer deyişle geri dönüştürebileceğiniz dosyalar listelenecektir. Bu sayede istediğiniz dosyaları hızlıca geri dönüştürme şansına sahip olabilirsiniz.

6- Glary Undelete

Bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir silinen dosyaları geri getirme çözümü olan Glary Undelete temel olarak bilgisayarınıza bağlı sabit diskleri, hafıza kartlarını veya taşınabilir diskleri tarayarak silinmiş olan dosyaları tespit etmenizi mümkün kılıyor.

Tarama işlemi sonuçlandıktan sonra ise bulunan kayıp dosyalar listeleniyor ve size bu dosyaları kurtarma imkanı veriliyor.

Glary Undelete sade bir arayüze sahip ve silinen dosyaları kurtarma için size hızlı bir yol sunuyor. Programın tarama hızının oldukça hızlı olduğu söylenebilir. Taramayı başlattıktan sonra saniyeler içinde silinmiş dosyalar listeleniyor. Sabit diskinizin boyutuna bağlı olarak bu süre uzayıp kısalabilir fakat genel olarak çok beklemeyeceğinizi söyleyebiliriz.

7- DataRecovery

silinen dosya kurtarma yazılımı olan DataRecovery ile farklı sebeplerden ötürü bilgisayarınıza bağlı depolama birimlerinden silinmiş olan dosyaları taratabilir ve kayıp dosyaları tespit ederek geri getirebilirsiniz. Program bu işi gerçekleştirebilmeniz için size basit ve sade bir arayüz sunuyor.

Arayüz üzerinde ilk olarak silinen dosyaların yer aldığı depolama birimini seçiyorsunuz ve sonrasında "Scan" tuşuna tıklayarak taramayı başlatıyorsunuz. Sonrasında bu disk üzerinden silinmiş olan dosyalar listeleniyor. Bu dosyalar arasından kurtarmak istediklerinizi seçerek "Recover" tuşuna tıkladığınızda dosya kurtarma işlemi başlıyor.

8- TestDisk & PhotoRec

TestDisk & PhotoRec, içerisinde yer alan özel araçlar yardımıyla sabit diskiniz üzerindeki hassas verileri tarayan ve sabit diskinizi onaran ücretsiz bir yazılımdır. Aynı zamanda program sabit diskiniz üzerinde yer alan hatalı bölümleri tekrar yapılandırır ve silinen verilerinizi kurtarabilmenize de olanak sağlar.

Komut satırı üzerinde çalışan program yardımıyla gerçekleştirmek istediğiniz tüm görevleri kolayca seçebilirsiniz. Bölüm yapısını analiz edebileceğiniz ve seçmiş olduğunuz sabit disk üzerindeki kayıp bölümleri kolaylıkla bulabileceğiniz TestDisk oldukça kullanışlıdır.

Program aynı zamanda disk geometrisini değiştirmek ve diskin ilk sektörü üzerine MBR kodu yazdırmak için kullanılabilir. Ayrıca bir bölüm üzerinde yer alan tüm verileri silebilir veya önyüklenebilir olmayan diskleri önyüklenebilir hale getirebilirsiniz. Hasarlı veya boş bölüm tabloları içeren sistemler için kullanıcılara onarım çözümleri de sunan program, kayıp bölümleri bulur ve veriler için yeni tablolar hazırlar.

9- Wise Data Recovery

Ücretsiz bir program olan Wise Data Recovery yıllardır veri kurtarma programları söz konusu olduğunda doğrudan akıllara geliyor. Wise Data Recovery, yanlışlıkla dosya silme gibi sorunlara çözüm olmak amacıyla geliştirilmiş başarılı bir dosya kurtarma yazılımıdır. Resimler, belgeler, ses ve video dosyaları, sıkıştırılmış dosyalar veya e-posta gibi tüm verilerinizi kurtarmanıza olanak tanır.

Tek yapmanız gereken programı kurduktan sonra, taramak istediğiniz sürücüyü seçmek ve tarama işlemini başlatmak. Tarama işlemi bittikten sonra listelenen dosyalar arasından istediğinizi seçerek tekrar gerii getirme şansına sahip olacaksınız. Alternatif bir dosya kurtarma yazılımı olarak Wise Data Recovery'i mutlaka denemelisiniz.

UndeleteMyFiles

Sabit diskinizi ve taşınabilir sürücünüzü taramak için farklı yöntemler sunan UndeleteMyFiles dosya türlerine ve belirlediğiniz boyuta göre arama yapabilme özelliğine sahip. Bu yöntemlerle ismini hatırlamadığınız dosyalara bile kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Program ayrıca MS Outlook Express, MS Outlook gibi e-posta istemcileri ile de uyumlu çalışarak önceden sildiğiniz e-postalara ulaşmanıza imkan sağlıyor.

Sonuç

En iyi veri kurtarma programları arasında seçim yapmanız için oluşturduğumuz listede hem ücretli hem de ücretsiz uygulamara yer verdik ancak listedeki ücretli uygulamaların önemli bir kısmı, ücretsiz deneme sürümü ile geliyor.

Söz konusu programların tümüne göz attığımızda en iyi veri kurtarma programı iBeesoft Data Recovery gibi gözüküyor. Siz de listemizin ilk sırasından bu programı indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir