dahiliye neye bakar / Dahiliye Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? - Tıkla Öğren

Dahiliye Neye Bakar

dahiliye neye bakar

İ&#; Hastalıkları

İç hastalıkları uzmanları, gençlik çağından başlayıp yaşlılığa uzanan yetişkinlik sürecinde gelişen sağlık sorunlarının tanı ve tedavi için hizmet verirler. Bu sağlık sorunları, en basit ve sık görülenden nadir rastlanan sağlık sorunlarına kadar geniş bir yelpazededir. 

Liv Hospital İç Hastalıkları (Genel Dahiliye) Kliniği hasta değerlendirme, tetkik, tedavi ve takipleri sırasında ulusal ve uluslararası cemiyetler tarafından kabul görmüş ve yayınlanmış kılavuzlarla dünya standartlarında kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunar.

Kronik Hastalıklarda Takım Koordinatörlüğü Yapar

Kronik ve birden fazla hastalığı olanların sağlık hizmetinin koordinatörü de iç hastalıkları uzmanıdır. Genel Dahiliye Kliniğimiz 15 yaş üzeri tüm hasta grubuna, 24 saat kesintisiz hizmet verir. Klinik, gerekli durumlarda hematoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, kardiyoloji, nefroloji gibi diğer branşlarla birlikte çalışır. Bu şekilde en son tanı ve tedavi yaklaşımlarını kullanarak güvenilir ve kaliteli sağlık hizmetlerini başarıyla gerçekleştirir.


Doğru Tanı ve Tedavi Seçimleri

Misafirlerimize verdiğimiz koruyucu/önleyici tıp hizmetlerinde ABD Koruyucu Hizmetler Çalışma Grubu kılavuzlarını kullanıyoruz.


Başlıca Tedavi Edilen Hastalıklar

Genel Dahiliye Kliniği uzmanları hastanenin vaka toplantılarında, kalp-damar cerrahisi konseylerinde, kardiyoloji konseylerinde, tümör konseylerinde diğer branşlarla birlikte sürekli hizmet veriyorlar.

  • Üst ve alt solunum yolu hastalıkları
  • Enfeksiyon hastalıkları
  • Hipertansiyon
  • Diyabet
  • Tiroid hastalıkları
  • Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarında yükselme
  • Karaciğer, mide ve safra kesesi gibi sindirim sistemi hastalıkları
  • Akciğer hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları
  • Kansızlık ve diğer kan hastalıkları
  • Romatizmal hastalıklar
  • Kas ve iskelet sistemi hastalıkları

Dahiliye bölümü birçok hastalığa bakan, sağlık sorunları ve hastalıkları olan yetişkinlerin hastalıklarının tanı ve tedavisini yapan uzmanlık alanıdır. Dahiliye nedir, hangi hastalıklara bakar? Dahiliye (İç Hastalıkları Uzmanı) olmak için ne yapılmalı? Merak ettiklerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

dahiliye hangi hastaliklara bakar

Dahiliye Nedir?

İç hastalıkları/Dahiliye bölümü iç organları etkileyen durumları inceleyen daldır. Kalp hastalığı, hipertansiyon, obezite, diyabet, akciğer, kanser, enfeksiyonlar, solunum, damar sistemleri, böbrekler ve kan hastalıkları gibi sağlık problemlerine bakmaktadır.

Dahiliye (İç Hastalıkları Uzmanı) Hangi Hastalıklara Bakar?

Dahiliye bölümü o kadar geniş yelpazede hizmet veren bir bölümdür ki çok çeşitli hastalıklara bakmaktadır. Üst ve alt solunum yolu hastalıkları, mide, bağırsak hastalıkları, şeker hastalığı, romatizma, tansiyon, tiroid, böbrek, kalp hastalıkları, kansızlık, obezite gibi birçok hastalığa bakılmaktadır.

  • Karın ağrısı; dahiliyeye gitmemiz gereken bir sağlık sorunu teşkil edecek ve altta yatan sorunun tespitiyle tanı ve tedavisi için adımlar atılabilir. Bazen apandist, gaz sancısı, kanser gibi durumlar olabileceği gibi çok şiddetli ağrılarda acil servise gidilmesi gerekir.
  • Göğüs Ağrısı; genellikle kalp krizi riskini düşündürse de bazı durumlarda akciğerlerde veya gastrointestinal sistemdeki hastalıklardan kaynaklanma ihtimali bulunabilir. Bu gibi durumlarda dahiliye uzmanından yardım alabilirsiniz.
  • Enfeksiyon Hastalıkları; İdrar yolu enfeksiyonu, karaciğer iltihabı, ishal gibi birçok enfeksiyon hastalıklarında iç hastalıkları uzmanı ilgilenmektedir.
  • Hipertansiyon; damarlarda hasar oluşumu, beyin kanaması gibi çok ciddi sağlık problemlerinin kaynağı olan yüksek tansiyonun takip ve tedavisi için dahiliye uzmanına gidilmesi gerekmektedir.
  • Diyabet; Tip 1 ve Tip 2 olarak nitelendirilen diyabet hastalığı tedavisinde dahiliye kliniklerinden yapılmaktadır. (1)

Dahiliye Bölümü Hangi Testleri Yapar?

İlgilendiği tüm hastalıklarla ilgili tahlilleri istemektedir. Açlık kan şekeri, kolesterol, karaciğer fonksiyon testleri, tiroid fonksiyon değerlendirilesi, kan sayımı, idrar tahlili gibi birçok test isteyebilir.

İç Hastalıkları Doktoru Olmak İçin Ne Yapmalı, Hangi Bölüm Okunmalı?

Dahiliye uzmanı olmak için öncelikle tıp fakültesini bitirmek ve sonrasında gireceğiniz Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)&#;ta başarılı olarak dahiliye bölümünü kazanarak, 4 yıllık eğitimi tamamlamanız gerekmektedir. Genel dahiliye uzmanlığının yanı sıra alacakları ek eğitimle dahili tıp alanında uzmanlaşılabilir.

Dahiliye Yan Dalları Nelerdir?

Genel dahiliye uzmanlığı dışında alacağınız eğitimle bazı uzmanlık alanlarında eğitim alabilirsiniz. Genellikle kardiyoloji, akciğer hastalıkları, onkoloji, hematoloji, gastroenteroloji, romatoloji, nefroloji gibi bölümlerde uzmanlaşılabilir.

monash.pwŞ, F. (). Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Poliklinik Hizmetlerinin Omurgası: Dahiliye Polikliniği ve Amaç Dışı Kullanımı. Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, (4),
Bu girdi Sağlık’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.
Zehra Aydın

Merhabalar; ben Zehra Aydın. Sitemizde güzellik, sağlık, eğitim gibi konularda içerikler bulabilirsiniz.

Dahiliye (İç hastalıklar) nedir, neye bakar? Dahiliye bölümü hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye bölümü insan vücudunun iç organlarını etkileyen bütün koşullar ile ilgilendiği için geniş bir çalışma alanına sahiptir. Yetişkin kişilere bakmakta olan ve de iç hastalıklar ile yakın alakalı bir ana bilim dalıdır. Dahiliye (iç hastalıklar) uzmanlık dalı, akla gelebilecek olan pek çok sayıda hastalığın da tedavisi ile ilgilenmektedir.

Dahiliye Nedir?

Dahiliye genel tıp içerisindeki tüm branşlar için temel kabul edilmektedir. Hasta ve polikliniklere başvuru yapan hastaların büyük bir bölümünde rahatsızlık iç hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Dahiliye oldukça geniş bir skaladaki bu hastalıklar ile ilgilenmektedir. Yalnız, iç hastalıkların yetkisi yalnızca çocukluk çağını aşmış bireyleri kapsamaktadır. Hastanın objektif bir şekilde değerlendirilmesi ve tedavi edilmesi dahiliye uzmanlığına girmektedir. Bu bölümde görev yapan uzmanlar, cerrahi müdahale dışındaki tüm tedavi yollarına başvurma yetkisi taşımaktadır.

Dahiliye Doktoru Ne Yapar?

Dahiliyede görev alan tıp personeli iç hastalıkları uzamanı olarak adlandırılmaktadır. Bu konuda uzmanlığı bulunan doktor mesleğinin yeterliliklerini kullanarak oldukça fazla alanda çalışma yetkisine sahiptir. Buna göre iç hastalıklar uzamanı; hasta öyküsünü dinlemekte, fiziksel muayene yapabilmekte ve teşhis için gereken testleri isteyebilmektedir. Hastayı tanı için diğer uzmanlık alanlarına yönlendirmek de dahiliye doktorunun görev yetkileri arasında yer almaktadır. Hastalığa tanı konulmuşsa bunun tedavisine yönelik yöntemler de dahiliye uzmanları tarafından verilmektedir.

Dahiliye doktorları yalnızca acil servis ve polikliniklerde görev almamaktadır. Yoğun bakım ünitesinde bulunan ağır hastalar da gerektiği durumlarda bu uzamanlar tarafından takip edilmektedir. Bunun yanı sıra dahiliye uzmanı, tanı konulduktan sonra hastayı gereken durumlarda ameliyat için cerrahi servise de yönlendirebilmektedir.

Dahiliye (İç Hastalıkları) Baktığı Bazı Hastalıklar:

  • Ağız kuruluğu
  • Göğüs ağrısı (buna bağlı sol kol ağrısı)
  • Sık idarara çıkma
  • Karın ağrısı
  • Mide ağrısı
  • Mide ekşimesi
  • Gastrit,
  • İshal, Kabızlık,
  • Terleme,
  • (Tansiyon : Baş ağrısı, Baş dönmesi, bulantı, kulak çınlaması, burun kanaması, kalp ağrıları. )

© Tüm Hakları Saklıdır.
Sitedeki içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. monash.pw ile bir bağlantı kurulamaz, site sorumlu değildir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır