elektrikçi uzman çavuş / Uzman Çavuş Nasıl Olunur | Kariyer.net

Elektrikçi Uzman Çavuş

elektrikçi uzman çavuş

Uzman Çavuş Nasıl Olunur?

Genel Özellikler

Aşağıdaki veriler, şu an Uzman Çavuş pozisyonunda çalışanların ortak özelliklerine göre analiz edilmiştir.

  • Mezun Oldukları İlk 5 Üniversite

    1. Anadolu Üniversitesi
    2. Atatürk Üniversitesi
    3. Selçuk Üniversitesi
    4. Süleyman Demirel Üniversitesi
    5. Mustafa Kemal Üniversitesi
  • Mezun Oldukları İlk 5 Bölüm

    Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (MYO)%1.1

  • Çalıştıkları İlk 5 Sektör

    Üretim / Endüstriyel Ürünler%4.3

  • Çalıştıkları İlk 5 Departman

  • Eğitim Durumu

    1. Lise
    2. Ön Lisans
    3. Üniversite
    4. Diğer
    5. İlköğretim
  • Cinsiyet Dağılımı

Son Güncellenme:

Askerlik mesleğini icra etmek isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında uzman çavuş rütbesi gelmektedir. En az lise mezunu olan kişilerden seçilen uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapmaktadır. Memur maaşları gibi uzman çavuş maaşı 6 aylık periyotlarla zamlanmaktadır. 2023 Ocak ayında gelen zam ile uzman çavuş maaşları da artış göstermiştir. 

Haberin Devamı

Uzman Çavuş Maaşı 2023

Uzman çavuş maaşı görev yeri, kıdem, derece, rütbe, meslekte geçirilen sürüye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama uzman çavuş maaşları 13 bin TL'den başlamaktadır.  

Jandarma Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

Jandarma uzman çavuşlar Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev almaktadır. Görev yeri, kıdem, derece, rütbe, meslekte geçirilen sürüye göre jandarma uzman çavuş maaşları değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak jandarma uzman çavuşun maaşı 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Kara Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

TSK’ya bağlı birliklerde görev alan uzman çavuş maaşları batı, doğu görev yerleri, kıdem, derece ve rütbeye göre değişmektedir. Ortalama olarak kara uzman çavuş maaşı 2023 yılında 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Haberin Devamı

Hava Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

Hava uzman çavuş maaşları diğer birliklerde olduğu gibi batı, doğu görev yerleri, kıdem, derece ve rütbeye göre farklılık göstermektedir. Ortalama havacı uzman çavuş maaşı 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Deniz Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar? 

Deniz uzman çavuş maaşları çalışılan komutanlık, görev şehri, kıdem ve rütbeye göre değişir. 2023 yılında deniz uzman çavuş maaşı ortalama 13 bin TL'den başlamaktadır.

Uzman Çavuş Nasıl Olunur?

Devamlılık arz eden teknik ve kritik uzmanlık görevleri için Genelkurmay Başkanlığınca gerekli görüldükçe yayımlanan prensipler çerçevesinde kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca; önceki yıl uygulamaları ve yeni ihtiyaçlar dikkate alınarak uzman erbaş istihdamı ile ilgili direktif yayımlanır ve alım tarihleri uzman çavuş ve uzman onbaşı olarak ast birlik ve kurumlar ile askerlik şubelerine yayımlanarak ilgili personele duyurulur.

Terhisten sonra uzman erbaş olmak isteyenler için kuvvet komutanlıklarınca, Jandarma Genel Komutanlığınca ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek tarihlerde basın organlarında, uzman erbaşlığı tanıtıcı, başvuru şekil ve şartlarını açıklayan ilânlar verilir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak istihdamı plânlanan uzman erbaş kadroları hakkında 18/5/1929 tarihli ve 1453 sayılı Zabitan ve Askerî Memurların Maaşatı Hakkında Kanunun 2 nci maddesi hükmü uygulanır.

Haberin Devamı

Uzman Çavuş Olma Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az ilköğretim veya dengi okul mezunu olmak (Genelkurmay Başkanlığı tarafından ihtiyaç duyulacak, özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda, ilköğretim mezunlarından çok üstün başarı belgesi alanlar, kuvvet komutanları veya Jandarma Genel Komutanı yahut Sahil Güvenlik Komutanının kararları ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu şartı aranmaz.),

Tespit edilen görev yerinde ihtisas sahibi olmak,

Sağlık durumunun uzman erbaşlığa elverişli olduğunu, askerî hastahanelerden alacağı raporla kanıtlamış olmak,

Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için, uygun nitelik belgesi almış olmak,

Muvazzaflık hizmeti sırasında veya terhisinden itibaren üç yıl içinde ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartıyla; kuvvet komutanlıkları veya Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alım için görevlendirilen birimlere müracaat etmek,

Haberin Devamı

İstekli olmak,

İcra edilen temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayanlardan güvenlik soruşturması uygun olmak veya ilk atamaları doğrudan doğruya kıt’a veya birliklere yapılan uzman erbaşlar için güvenlik soruşturması uygun olmak.

Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veyauzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

Uzman Erbaş Kanununun ilgili maddesinde yazılı şartları taşıyan uzman erbaşlardan, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaç duyacağı miktar kadarı, uzman erbaş yönetmeliğinde öngörülen sınavlarda başarılı olmak ve kazandıkları takdirde verilecek eğitimlerde başarılı olmak kaydıyla astsubay çavuşluğa nasbedilirler. Astsubaylığa geçirilenlerin mecburî hizmet süresi, ilk sözleşmelerinin onaylandığı tarihten itibaren on beş yıldır. Bu personelin uzman erbaşlıkta geçen hizmet süreleri, astsubay rütbe bekleme süresinden sayılmaz. Ayrıca Astsubaylık sınavına girecek olan uzman çavuşlar Astsubay meslek yüksek okulu giriş sınavına başvuru tarihinde müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır