kan grubuna göre beslenme b grubu / Kan Grubuna Göre Beslenme Listesi | Pınar Hep Yanımda

Kan Grubuna Göre Beslenme B Grubu

kan grubuna göre beslenme b grubu

Kan grubuna göre beslenme diyeti, kan grubununa bağlı olarak hangi yiyeceklerin bir kişinin iç kimyasıyla en iyi şekilde çalışacağını belirleyebileceğini ileri sürer. Peki, B kan grubuna sahip insanlar nasıl beslenmeli? İşte B kan grubuna göre beslenme

B kan grubunun göçebe kan grubu olduğu ve Himalaya Bölgesine göç edenlerde görüldüğü belirlenmiş. Kan grubu B olanlarda süt ve süt ürünlerini rahatlıkla tüketebilmek gibi bir özellik var. B kan grubuna göre beslenenler, et seçiminde dikkatli olmalıdır.

B KAN GRUBU NASIL BESLENMELİ?

B kan grubu için yararlı sayılabilecek besinler arasında koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri; zeytinyağı, ceviz; inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri; Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz; erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü; köri, reyhan (fesleğen), yeşil çay bulunuyor.

B KAN GRUBU İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

Zararlı olan yiyecekler arasında da deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti; dondurma, sakız; her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç)
kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri; enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası; aloe vera, hindistan cevizi; karabiber, beyaz biber, tarçın; jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek sayılabilir.

KAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME

Kan grubu diyeti, günümüzdeki popüler diyetlerden bir tanesi. ''Bireyin genetiğine özel beslenme'' olarak da tanımlanıyor. Bu diyete göre bireyin kan tipi diyetinin içeriği ile bireylerin kan gruplarına göre farklı besinlere ve stres kaynaklarına nasıl tepkiler vereceği belirleniyor.

Kan gruplarına göre beslenmenin oluşumundaki düşünce; vücuda alınan besinlerdeki bileşenlerin (çoğunlukla lektinlerin) kanı olumlu ya da olumsuz şekilde etkilediği ve buna göre bir beslenme düzeni oluşturulması fikri savunulmaktadır. Bu düşünceye göre kandaki yararlı bileşenler kanın akış hızını arttırırken, zararlı bileşenler ise yavaşlatır. Bununla birlikte zararlı bileşenler kan yoluyla organlara taşınarak hastalıklara sebep olabilmektedir. Bu yüzden sağlıklı beslenme için bu diyete uyulması gerektiğine inanılmaktadır.

Kan gruplarına göre beslenme nasıl uygulanır?

Bu diyete göre her kan grubu için özel bir beslenme düzeni geliştirilmiştir. Her kan grubu için yararlı ve zararlı besinler listelenmiştir.

A kan grubu bireyler için öneriler: A kan grubu olan bireylerin daha çok tarımsal besinlere yatkın ve karbonhidrat tüketmekte daha iyi oldukları söyleniyor. Hayvansal kaynaklı protein ve yağları tüketmekte zorlandıkları ifade ediliyor. Sebze, meyve, baklagil ağırlıklı, glutensiz bir beslenme düzeni tercih edilmelidir. Vegan diyet uygulanabilir. Bitkisel yağ ve tohumlar ve organik gıdalar tüketmesi yararlı olacaktır. Zararlı besinler ise; tavuk ve hindi hariç diğer et ve et ürünleri, süt, dondurma, tere yağ, kavrulmuş kuruyemişler.

B kan grubu bireyler için öneriler: B kan grubuna sahip bireylerin bir çok besine toleransı olduğu ifade ediliyor. Kırmızı et, meyve, sebze, süt tüketilebilir. Yeşil çay ve maden suyu tercih edilebilir. Kaçınılması gereken besinler; tavuk eti, mercimek, nohut, mısır, glutenli ürünler.

AB kan grubu bireyler için öneriler: AB kan grubuna sahip bireyler genellikle A ve B gruplarının tükettiği besinleri tüketebilirler. Sebze, meyve, balık, et, süt ürünleri, baklagiller ve tahıllar tüketebilirler. Fazla miktarda kırmızı et ve tahıl tüketmekten kaçınılmalıdır. Nar haricindeki tüm meyveler tüketilebilir. Mısır ve fasulye tüketiminizi sınırlandırın. Az ve sık yemek yiyin.

0 kan grubu bireyler için öneriler: 0 kan grubu olan bireyler et, balık ve diğer hayvansal besinlerden zengin beslenebileceği iddia edilmiştir. A grubunun aksine tahıllı besinlerden taneli sebzelerden uzak durulması gerektiği belirtilmiştir. Düşük karbonhidratlı, bol proteinli bir beslenme düzeni tercih edilebilir. Yer fıstığı, baklagil, fasulyeden uzak durulmalıdır. Günde 3 öğün bu kan grubundan olan insanlar için idealdir. Siyah çay ve kahveden uzak durulmalıdır.

Kan grubu diyetiyle ilgili bir çok kaynakta kan gruplarının kilo vermekle bir alakası olmadığını, diyetin bir çok noktada yetersiz ve dayanaksız kaldığı açıklanmıştır. Ayrıca diyetin geneline bakıldığında uygulanabilirliğinin zor olduğu dikkat çekmektedir. Kan gruplarına göre beslenme düzeni şeklinde bireylerin beslenmesini kısıtlanmamalı ve ya genellenmemelidir. Dünya'da aynı kan grubuna sahip insanların yaşam şekli, bulundukları yerleşim yerleri farklıdır. Bu tür nedenlerden dolayı beslenmeleri de farklılık gösterir ve diyet kişiye özeldir.

 

B Kan Grubuna Göre Beslenme

Meyve ve sebzeler

Meyve ve sebzeler, temel vitamin ve mineralleri sağladıkları için diyetinizin önemli bir parçası olsa da, B pozitif kanınız varsa yememeniz gereken birkaç çeşit meyve sebze vardır. Kan Grubu Diyetinde çoğu meyveyi yiyebilirken, kaçınılması gereken tek çeşit hindistancevizidir. B tipi kanınız varsa yeşil yapraklı yiyecekleri beslenmenizde doldurabilirsiniz ancak mısır, domates, avokado ve balkabağını ne yazık ki atlamalısınız.

Tahıllar ve Baklagiller

B tipi kanınız varsa pirinç ve yulaf ezmesi izin verilen tahıllar arasında yer almaktadır ancak diyetinizden çıkarmanız gereken başka seçenekler de vardır. Bunlar, ekmek ve makarna gibi buğday bazlı yiyecekler dahil olmak üzere mercimek ve buğdayı içerir. B tipi pozitif kanınız varsa, nohut ve siyah fasulye dahil olmak üzere belirli fasulye çeşitlerinden de kaçınmalısınız.

Ek Gıdalar

Kan gruplarında beslenmeye göre, çoğu süt ürününü B pozitif kanınız varsa yiyebilirsiniz, ancak mavi peynir ve Amerikan peynirinden kaçınmalısınız. Ketçap ve biber gibi bazı baharat ve baharatları da atlamalısınız. B pozitif kanınız varsa brendi, viski, rom, cin ve votka gibi damıtılmış likörler de sınırsızdır.

B Kan Grubunda Örnek Bir Günün Diyeti

Kan gruplarında beslenmede bu yasaklar listesi ile diyetle iyi yemek yemek zor değil ama biraz mutfak hayal gücü gerektirebilir. Kahvaltıda yeşil yapraklı çırpılmış yumurta servis etmeyi deneyin (lahana, roka ve ıspanak karışımı işe yarar) ve öğle yemeğinde ızgara somon ile ıspanak salatası servis edin. Akşam yemeğinde, bol miktarda sebze ve kinoa gibi buğdaysız bir tahılla servis edilen terbiyeli kebaplarla kendinizi ödüllendirin. Mutlaka her diyette olduğu gibi bol su tüketin ve yeterli fiziksel aktiviteye hayatınızda yer açın. Alkol yüksek kalorili olduğu için diyetlerde istenmese de illa ki içecekseniz brendi, rom, vokta gibi damıtılmış alkollerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Menü planlama için bir beslenme ve diyet uzmanından yardım alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir