kurumuş fesleğen nasıl canlanır / Fesleğen Bakımı: 4 Kolay Adım, Püf Noktaları - Nefis Yemek Tarifleri

Kurumuş Fesleğen Nasıl Canlanır

kurumuş fesleğen nasıl canlanır

Kuruyan reyhan nasıl canlanır?

İçindekiler:

  1. Kuruyan reyhan nasıl canlanır?
  2. Top reyhan nasıl bakılır?
  3. Fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl olur?
  4. Reyhan&#;ın çiçekleri yenir mi?
  5. Fesleğenin ömrü ne kadar?
  6. Fesleğen yaprakları nasıl koparılır?
  7. Reyhan toprağı nasıl olmalı?
  8. Fesleğen reyhan nasıl ayırt edilir?
  9. Fesleğen çiçeği kışın kurur mu?
  10. Fesleğen güneşi sever mı?
  11. Reyhan çiçeğinden neler yapılır?
  12. Reyhan&#;ın ne faydaları var?
  13. Fesleğen kışın ölür mü?
  14. Fesleğen ne zaman koparılır?
  15. Fesleğen yaprağı nasıl kurutulur?
  16. Fesleğen çiçeği ne kadar yaşar?
  17. Fesleğen kışın kurur mu?

Kuruyan reyhan nasıl canlanır?

Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

Top reyhan nasıl bakılır?

Reyhan Nasıl Yetiştirilir?
  1. Reyhan saksını mutlaka güneş alan bir yere bırakın. Günde en az 4 saat güneş alması gerekmektedir.
  2. Reyhan su sevmemektedir.
  3. Reyhanı sularken çok fazla yapraklara değdirmeden kökleri sulaya özen gösterin.
  4. Reyhan fidelerini aralıklı olarak ekmeye özen gösterin.
BE

Fesleğen çiçeğinin bakımı nasıl olur?

Fesleğen Bakımı İçin Püf Noktalar Nelerdir?
  1. Güneşli ortamda bulundurulmalıdır.
  2. Sulamayı toprak biraz kuruyunca yapmalısınız.
  3. Kokusunun güzelliği ve aroması için güneşli ve sıcak bir ortamda tutulmalı
  4. Toprağı bol besinli olmalı.
  5. Fesleğen için rüzgar olmalı, ev içinde yetiştirilen fesleğenler çürüyebilir.
Daha fazla öğe•BE

Reyhan'ın çiçekleri yenir mi?

Sağlık bakımından faydaları pek çok olan Reyhan çiçeğisadece bahçelerde değil ev ortamında saksılarda da yetiştirilen aynı zamanda yemeklerde de tüketilen bir besindir. Reyhan ÇiçeğiNedir? Reyhan çiçeğisadece çiçek olarak değil faydalı bir gıda olarak da tüketilen diğer adı fesleğen olan bir bitkidir.

Fesleğenin ömrü ne kadar?

Tek yıllık, otsu bir bitki olan Ocinum basilicum (fesleğen) mini çalı ve küçük çalı formlarında gelişse de ömrüilkbardan en fazla kışa kadardır.

Fesleğen yaprakları nasıl koparılır?

Fesleğen yapraklarınıüst kısımlardan bir makas yardımıyla kesebilirsiniz. Elinizle de yavaşça yapraklarıkoparabilirsiniz. Makasla üst dalları keserseniz, diğer yaprakların sarsılmasını önlemiş olursunuz.

Reyhan toprağı nasıl olmalı?

Saksı adına tercih edilecek toprağınhumus açısından zengin olması gerekir. Bununla beraber toprağıniyi drenajlı olması oldukça önemlidir. Burada sakının altına çakıl, Antep fıstığı kabukları, ceviz kabukları konulabilir. Daha sonra humuslu toprak eklenerek, Ekim işlemi tamamlanmalıdır.

Fesleğen reyhan nasıl ayırt edilir?

Fesleğenile reyhanarasındaki fiziksel farklar Esas fark aromaları, kokularıdır. Tatlımsı kokuya sahip fesleğentiplerinin aynısından reyhantipleri de var. Mesela mor yapraklı ya da mini yapraklı çeşitlilikler reyhanlarda da fesleğenlerde de var.

Fesleğen çiçeği kışın kurur mu?

Boyu ortalama 15cm'dir.Fesleğenbitkisi fazlaca dallanıp budaklandığı gibi çiçekleride çok bol olur. Yapraklar çeşide göre değişmekle beraber genellikle yumurtamsı-uzun, temel kısmı küt, az dişli ve saplıdır. Fesleğenler kışgelince kurur. Ömürleri ilkbahardan sonbahar sonuna kadardır.

Fesleğen güneşi sever mı?

Fesleğen, humus bakımından zengin topraklarda daha rahat bir şekilde yetiştirilir. Bu nedenle toprak seçiminde torflu toprakları tercih etmelisiniz. Güneşışığını sevenbir bitki olan fesleğeniçin cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.

Reyhan çiçeğinden neler yapılır?

Reyhantaze olarak en çok salatalara ilave edilir. Bunun haricinde sarma, dolma gibi geleneksel yemeklere katıldığında da yemeğe hoş bir aroma ve lezzet verir. Kurutulmuş reyhan, et yemeklerinde ve cacıklarda kullanılabilir.

Reyhan'ın ne faydaları var?

Diyorsanız işte yanıtı.
  • Metabolik faaliyetlere yardımcı olur.
  • Anti bakteriyel özelliği ile bulaşıcı hastalıkları önler.
  • Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı savaş eder.
  • Sigara bıraktırmaya yarar.
  • Ağız kokusunu önler.
  • Vücuttaki asitleri dengeler.
  • Gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Sindirimi kuvvetlendirir.
Daha fazla öğe•BE

Fesleğen kışın ölür mü?

Boyu ortalama 15cm'dir.Fesleğenbitkisi fazlaca dallanıp budaklandığı gibi çiçekleri de çok bol olur. Yapraklar çeşide göre değişmekle beraber genellikle yumurtamsı-uzun, temel kısmı küt, az dişli ve saplıdır. Fesleğenler kışgelince kurur. Ömürleri ilkbahardan sonbahar sonuna kadardır.

Fesleğen ne zaman koparılır?

Fesleğençiçek açana kadar toplanabilir, toplarken koparmak yerine üsten dallarının kesilmesi hem daha doğru hem de bir sonraki seferde daha gür çıkmasına sebep olacaktır. Fesleğenyaprakları çoğunlukla tazeyken kullanılır, kurutulduğunda kokusunu ve lezzetini kaybeder.

Fesleğen yaprağı nasıl kurutulur?

Rüzgarlı ve sıcak ,tozsuz, gölge bir ortam en ideali…..
  1. Kesilip yıkanan yapraklar süzgece alınır suyu süzülür.
  2. Temiz bir beze serilerek, kurutulur( gün)
  3. Kalın damarlar temizlenir.
  4. İsteğinize bağlı olarak, avuç içerisinde ezerek toz haline getirin veya tüm yaprak olarak saklayın. Afiyet olsun.
BE

Fesleğen çiçeği ne kadar yaşar?

Tek yıllık, otsu bir bitki olan Ocinum basilicum (fesleğen) mini çalı ve küçük çalı formlarında gelişse de ömrüilkbardan en fazla kışa kadardır.

Fesleğen kışın kurur mu?

Boyu ortalama 15cm'dir.Fesleğenbitkisi fazlaca dallanıp budaklandığı gibi çiçekleri de çok bol olur. Yapraklar çeşide göre değişmekle beraber genellikle yumurtamsı-uzun, temel kısmı küt, az dişli ve saplıdır. Fesleğenler kışgelince kurur. Ömürleri ilkbahardan sonbahar sonuna kadardır.

Fesleğen Nasıl Yetiştirilir, Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?

Ballıbabagiller familyasına ait bir bitki olan fesleğen, mis gibi kokusuyla tanınır. Ilıman iklim koşullarında yetişen fesleğen, halk arasında 'peslan, rahan, fesliyen ve feslikan' gibi isimlerle de bilinir. Kokusuyla diğer bitkilerden kolayca ayırt edilen fesleğen, yaz aylarının sonlarına doğru çiçeklenir. Fesleğenin farklı türleri mevcuttur. Bu türlere göre yaprakları küçük veya büyük olabilir. Hem süs bitkisi olarak bakılan, hem de yemeklere lezzet vermesi için kullanılan bu bitki, evlerin balkonlarında, bahçelerinde ve pencere kenarlarında yetiştirilebilir. Peki, evde fesleğen nasıl yetiştirilir? İşte, fesleğen yetiştirme yöntemleri ve fesleğen bakımı:

saksıda fesleğen

Evde Fesleğen Nasıl Yetiştirilir?

Öncelikle fesleğeni saksıda yetiştirecekseniz Mart ayında ekmeniz gerekir. Eğer bahçede yetiştirecekseniz Mayıs ayında ekmek idealdir. Fesleğeni bahçede yetiştirecekseniz bezelye ve salatalardan uzak tutmanız gerekir. Ayrıca bahçenizde domates varsa, fesleğeni domatesin yan taraflarına ekebilirsiniz. Fesleğenin keskin kokusu, bitkinizi haşerelerden uzak tutar.

Fesleğeni tohum olarak ekebilir veya fidesini alarak doğrudan saksıya yerleştirebilirsiniz. Tohum olarak ekmek biraz daha zahmetlidir ve bolca zaman gerektirir. Bu nedenle birçok kişi fesleğen fidesi alarak büyüme süresini kısaltır.

saksıda fesleğen

  1. Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin. 
  2. Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin. Fesleğen güneş ışığını sevdiği için, pencere kenarları, bahçe ve teras gibi güneş alan yerlerde yetiştirmeye özen gösterin. Ancak şiddetli rüzgarlara karşı önlem almayı da unutmayın.
  3. Fesleğeni, drenaj delikleri olan orta boyutlarda saksılara ekebilirsiniz. Saksıda drenaj deliklerinin olması, bitkinin sağlıklı büyümesi için çok önemlidir. Eğer bu delikler olmazsa, bitkinin suyu birikir ve çürümeye yol açabilir.
  4. Fesleğen çok sulama gerektiren bir bitki değildir. Ancak toprağını kuru bırakmak, istediğiniz verimi alamamanıza yol açabilir. Fesleğeni haftada 1 kere, toprak hafif nemli kalacak şekilde, sulamanız yeterli olacaktır. Eğer bitkiniz çok güneş alıyorsa, sulama işlemini haftada 2'ye çıkartabilirsiniz.

Fesleğenin diğer isimleri: reyhan,  fesliken, Ocimum basilicum&#;dur. Avrupa&#;da fesleğene Yunan reyhanı (Greek basil) denilmektedir. Fesleğen, Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Ocimum cinsini oluşturan genelde ılıman bölgelerde yetişmeye elverişli bir bitkidir. Yetişkin olan fesleğenlerin boyu 15 ile 60 cm arasında değişir.

Anayurdu Güney Asya&#;dır fakat Akdeniz havzası ülkeleri ile Türkiye&#;de Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde sıkça yetiştirildiğini görmekteyiz. Tropik ve ılıman bölgelerde sık rastlanmaktadır. Kare kesitli, boydan boya kabarık çizgili ve yeşil renkli gövdesi, bitki tabanına inildikçe kırmızılaşmaktadır. Oval biçimli yaprakları kenarları dişli, sivri uçlu ve koyu yeşil renkli olur.

Muhiku&#;nun birbirinden keyifli deneyim kitleriyle hazırladığı yenilikçi hediye kutusu seçenekleriyle sevdiklerinize unutulmaz bir hatıra bırakın. Deneyimlemek ve keşfetmek üzerine tasarlanan bu hediyeler bir ömür onlara sizi hatırlatsın.

? İçerisinde fesleğen yetiştirmeye uygun saksı, toprak, fesleğen tohumu ve gerekli bilgilerin yer aldığı fesleğen yetiştirme deneyimi ile kendinize ve sevdiklerinize doğayla teması arttıracak harika bir sürpriz yapabilirsiniz.

kendi-feslegenini-yetistir

Fesleğen Nedir?

Çoğunlukla ılıman bölgelerde yetişen fesleğen, tek yıllık bitkiler gurubundadır.  Genellikle yemeklerde kullanılmak için yetiştirilen fesleğen, kokusuyla da evde yetiştirebileceğiniz bitkiler arasında yer almaktadır.

Yaz sonunda açan çiçekleri beyaz, pembe veya sarı-beyaz renklidir. Küçük tohumları koyu kahverengidir. Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde sıkça kullanılır. Bu bitkinin çiçekleri bol olmaktadır. Yaprakları uzun, temel kısmı ise küttür.  Fesleğenin yaşama evresi ilkbahardan sonbaharın sonuna kadardır.

Reyhan ile Fesleğen Aynı Mıdır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi reyhan, fesleğenin adlarından bir diğeridir. Sağlık açısından faydalı olan fesleğenin faydaları saymakla bitiremeyiz. Mide kramplarına etkisi, baş ağrı tedavisinde kullanılması, anti stres etkisi fesleğenin faydalarından yalnıza birkaçıdır. Peki, pek çok alanda etkili olan fesleğen nerelerde kullanılır? Günümüzde yemeklere özel bir tat katan fesleğen, pek çok tarifte faydalandığımız ince detaylardan biridir. Fesleğen sosu, makarnaya özel dokunuşu katarken salata ve et yemeklerinde de sıkılıkla tercih edilmektedir.

Eğer siz de fesleğen olmadan yemeklere lezzet katamam diyenlerdenseniz evde fesleğen yetiştirmenin faydalardan mutlaka faydalanmalısınız. Fesleğen kitabı ile fesleğen bakımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?

Kök çeliklerini makasla kesin ve suya bırakın. Ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. İç mekanda da fesleğenleri tıpkı dış mekan yetiştiriciliğinde olduğu gibi saksılara ekebilirsiniz. İç mekanda fesleğeniniz için seçeceğiniz noktanın iyi güneş aldığından ve soğuktan korunduğundan emin olun.

Fesleğen tek başına ekilebileceği gibi diğer otlarla da uyumludur. Bu nedenle içinde fesleğen de olan  farklı otları bir arada yetiştirebilirsiniz.

Fesleğen, saksı ve toprak alaşımlı olmayan kaplar içinde yetiştirilebilir. Saksınız için seçeceğiniz toprağın humusla zenginleştirilmiş olması önemlidir. Toprağın drenajı önemli olduğu için saksının en alt kısmına çakıl taşları koyabilirsiniz. Çakıl taşlarının yerine Antep fıstığı kabuğu, ceviz kabuğu gibi kabuklu yemişlerin sert kabuklarını da koyabilirsiniz.

Ardından humuslu toprağı ekleyin ve ekim işlemini tamamlayın. Fesleğeni rüzgar ve soğuktan korumaya dikkat edin. Ekim esnasında her bir fidenin arasında 20 cm boşluk bırakın, boşluklar havanın devir daim olmasını ve fidenin oksijeni iyi alarak daha gür büyümesini sağlar.

Gür Fesleğen Fideleri İçin; Fesleğenin boyu cm’ye ulaştığında daha gür hale gelmesi için makasla kesin (fesleğen, nane, maydanoz gibi otları koparmak yerine keserek budamak sonraki mahsüller için daha hızlı ve gür çıkmasını sağlar). Öncelikle üst yaprakları kesin, bu düzenli büyüme sağlamanın en etkili yoludur. Domates ve fesleğenleri bir arada yetiştirirseniz aromalarının birbirinden etkilenerek daha lezzetli ürünler elde etmenize yardımcı olabileceği söylenmektedir.

feslegen-yetistirme-deneyimi

Fesleğen Yetiştirirken Karşılaşılabilecek Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Eğer fesleğeninizin yaprakları sararıyor ya da mat bir görünüm alıyorsa o zaman fesleğeniniz yeterli nitrojen almıyor demektir. Eğer böyle bir sorunla karşılaştıysanız ayda bir kez ek takviye yapın. Özellikle iç mekanda fesleğen yetiştirirken bu önem kazanan bir püf noktadır. Gerekli olmadıkça gübrelemeyin, çok fazla gübre vermek fesleğenin tadını bozacaktır. Eğer fazla sulama yapıyorsanız bu da yaprakların rengini etkileyecek ve sararmalarına neden olacaktır.

Fesleğen Sulama Miktarı

Haftada bir defa  sulamak yeterli olacaktır. Fesleğen çok su seven bir bitki değildir ama  kuraklığı da sevmez bu nedenle haftada bir sularken derinlemesine sulama yaptığınızdan emin olun. Yazın fazla sıcak olan havalarda haftada  iki-üç sulamaya çıkarmak ideal olacaktır.  Eğer fesleğeniniz sararmaya başlarsa bu fazla sulama işaretidir. Kurumaya başlaması  az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır.

Fesleğeni bahçede yetiştirecekseniz mayıs ayında, saksında yetiştirecekseniz tohumlarını mart ayında ekmelisiniz. Eğer fesleğeni bahçeye ekecekseniz bezelye ve salatalık yanına ekmeniz önerilmez. Domateslerin yanına ekerseniz daha iyi büyür ve kokusu sayesinde domatese zarar verecek böcekleri uzaklaştırır.

Saksıya ektiğiniz fesleğenler ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin en önemli ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır. Kökleri sığ bir bitki olduğundan toprağın yüzeyi kuruduğunda sulamalısınız. Eğer fesleğenin yaprakları sararmaya başladıysa bu çok fazla suladığınızın, kurumaya başladıysa bu da çok az suladığınızın işaretidir.

Fesleğen İçin Toprak Seçimi Nasıl Olmalı?

  • Bu bitki doğrudan ışık almayı seven bir bitkidir bu sebeple dışarda, balkon ve bahçede rahatlıkla yetişir bununla beraber evlerde ve odalarda cam kenarlarında da rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
  • Fesleğen yetiştirmede en önemli konu toprak seçimi ve toprak bakımıdır.  Fesleğenin en büyük problemi toprağında oluşan küçük mantarlardır. Mantar hastalığına yakalanan bitki sararıp yaprağını döker bunun için ise; toprak seçiminde bol besinli humuslu toprak seçilmelidir.
  • Fesleğen kökleri suyu sevmez bu nedenle toprak suyu tutmak yerine suyu süzmelidir.

Fesleğeni Hangi Işık Yoğunluğunda Yetiştirmeliyiz?

Fesleğen, ışık seven bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen yetiştirmek için güneşi bol miktarda alan açık bir yer tercih etmek gerekmektedir. En az 4 saat güneş almalıdır.

Fesleğenin Faydaları Nelerdir?

  • Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır
  • İştah açar, sindirimi düzenler
  • Öksürük ve baş dönmesini keser
  • Ağız içinde oluşan yaralara iyi gelir
  • Arı sokması sebebi ile oluşan zehirin etkisini azaltır
  • Saç köklerini güçlendirir
  • Enerji verir
  • Selülit gibi cilt problemlerini azaltır
  • Doğal bir sivrisinek ilacıdır

Fesleğen Bakımı İçin Püf Noktalar Nelerdir?

  • Güneşli ortamda bulundurulmalıdır.
  • Sulamayı toprak biraz kuruyunca yapmalısınız.
  • Kokusunun güzelliği ve aroması için güneşli ve sıcak bir ortamda tutulmalı
  • Toprağı bol besinli olmalı.
  • Fesleğen için rüzgar olmalı, ev içinde yetiştirilen fesleğenler çürüyebilir.
  • Saksıda yetiştirmek istiyorsanız suyu çabuk çüzdüren toprak kullanmalısınız.
  • Yemeklerde kullanmak istiyorsanız ayda iki kez, 15 günde bir bitki besini vermelisiniz.
  • Fesleğenin lezzetinin gelişmesi için hafta bir kesme işlemini yapmalısınız.

Fesleğen Yaprakları Nasıl Toplanır?

feslegen-yapraklari-nasil-toplanir

Fesleğen çiçek açana kadar toplanabilir, toplarken koparmak yerine üsten dallarının kesilmesi tercih edilmelidir. Böylece bir sonraki seferde daha gür çıkmasına sebep olacaktır.

Fesleğen yaprakları genelde tazeyken kullanılır, kurutulduğunda kokusunu ve lezzetini kaybeder. Eğer bir süre canlı kalmasını tercih ediyorsanız bir bardak suyun içine saplarıyla koyarsanız tazeliğini kaybetmeden uzun süre kullanabilirsiniz.

Fesleğen Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Bu bitkinin birçok çeşidi vardır , tüm çeşitleri çiçek açar ve bu çiçekler zamanla tohumlanır. Fesleğen sevenler tohumlarından bitkiyi çoğaltabilirler. Çoğaltmak için açan fesleğen çiçeğinin kuruması bekleyip dikkatli bir şekilde kuruyan çiçeği avuç içerisinde ovalayarak fesleğen tohumunu elde edebilirsiniz. Tohumlar mercimekten ufak siyah ve kahverengidir.

Soğuk havaya dayanıklılıkları olmadığı için ve ayrıca çoğu çeşidinin çiçeklendikten sonra ölmesinden dolayı reyhan ve fesleğenler en çok tohumla çoğaltılırlar.

Kurumuş Fesleğen Nasıl Canlandırılır?

Eğer bir seyahate gittiyseniz veya zaman ayıramamanızdan dolayı fesleğeniniz kuruduysa size güzel bir haber! Aşağıda sayılan 3 farklı yöntemle bu problemin üstesinden gelip tekrar çiçeğinizi canlandırabilirsiniz. 🙂

1) Gübreli toprak yöntemi

İlk önce çiçeği dikkatli bir şekilde saksıdan çıkartıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus köklerine zarar vermeden saksıdan ayırmak.
Kuruyan kök kısımlarını ve yapraklarını kesiyoruz.  Başka bir saksının içerisine gübreli bir toprak koyup köklerini temizlediğimiz bitkiyi bu saksıya yerleştiriyoruz. Son adımda içine can suyu ekliyoruz ve biraz zaman geçtikten sonra bitkiniz yeniden yeşerecek.

2) Sigara külü yöntemi

Pencere önünde solmuş çiçeğiniz böceklendiyse sigara külü yöntemini kullanabilirsiniz. Az miktarda sigara külünü saksıdaki toprağa ekleyin. Bir süre sonra böceklenme son bulacak ve çiçeğiniz yeniden canlanacaktır.

3) Buz ve sıcak su yöntemi

Bitkilerinizi candırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir. Bitkinin kök kısmına buz koyun ve sonra üzerine sıcak su dökün. Ara ara bu işlemi tekrarlayın böylece çiçekleriniz tekrar eski canlılığına kavuşacaktır.

Sevdiklerinize veya kendinize bu keyifli deneyimi yaşatın!

Siz de fesleğen kokusunu sevenlerdensiniz fakat  yetiştirmeye korkuyorsanız tüm endişelerinizi bir kenara bırakıp bu deneyimi yaşayın. Muhiku olarak mutluluğa giden yolun hayatımızdaki yeni deneyimlerden geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden de en keyifli deneyim kitleri ile size ve sevdiklerinize harika sürprizler sunuyoruz.

Tüm deneyim kitlerimiz içerisinde nasıl yapılacağına dair ipuçlarıyla geliyor. Siz de kitinizden çıkan bilgiler ya da bu yazı sayesinde fesleğeninizi kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Sevgiyle büyütün!

  • Tencere Büyüyen Fesleğen için 5 İpuçları

    Bahçe tencerede fesleğen

    Fesleğen, yetiştirebileceğiniz en yararlı ve güzel bitkilerden biridir. Her yıl daha çok görünen fesleğen çeşitleri var. Kıvırcık fesleğen, Karanlık Opal fesleğen ve geleneksel Ceneviz deneyin. Çalı fesleğeninin küçük yaprakları, aynı zamanda bakmak için çok lezzetli.

    Çeşitleri olduğu için fesleğen için birçok kullanım var. Koyabilirsin buketleri fesleğen, tisanesçorbalar ve hemen hemen her balık yemeği. Ayrıca, uzun süre kurumaya ve donmasına izin verir, böylece otun tüm kış uzun süre kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Fesleğen tohumu yetiştirme sebebi, küçük kavanozlarda veya buz küpü tepsilerinde donmuş klasik pestodur.

    Fesleğen büyümesi en kolay bitki değil. İşte güzel, gür fesleğen yetiştirmeye yardımcı olacak bazı ipuçları.

  • Fesleğen güneşli bir noktaya ihtiyacı

    Vintage çanta içinde bitki bahçesi

    Fesleğen gelişmek için ılık ve güneşli bir noktaya ihtiyaç duyar. Altı ila sekiz saatlik doğrudan güneş ışığı mükemmeldir, ancak gerçekten sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, fesleğeninizi öğleden sonra bir gölge olarak vermek isteyebilirsiniz. Fesleğen gerçekten çıkarmak için, toprak ve hava oldukça sıcak olması gerekir, bu yüzden baharda bitkileri dışarı acele etmeyin. Son donunuzun ardından yaklaşık iki hafta öncesine kadar bitkilerinizi bırakmadan bekleyin ve unutmayın. onları katılaştırmak.

  • Fesleğen için bir kapsayıcı seçimi

    Akıllı tencerede fesleğen

    Neredeyse her şeyde fesleğen yetiştirebilirsin. Her türlü konteyner,çocuk havuzu ve yukarıda belirtilen çamaşır sepeti. Fesleğen odayı sever, böylece bitkilerin etrafında hava dolaşabilir. Ayrıca tamamen kurumayı sevmez, bu yüzden büyük bir pot kullanmalısınız. Bitkilerinizi kalabalıklaştırmak istemezsiniz, ancak potunuzu işlevsellik için de yapıyorsanız, onları 12 ila 18 inç aralıklarla daha yakına koyabilirsiniz. Onları 6 ila 8 inç daha fazla deneyin. Fesleğen mantarlara eğilimlidir, bu nedenle bitkiler arasında hava akışının sağlanması önemlidir.

    Tencerenizin bol miktarda drenaja sahip olduğundan ve yüksek kaliteli bir çömlek toprağı kullandığınızdan emin olun. Fesleğen çok ıslak olmayı sevmiyor, bu yüzden toprağınızı nemli tutmak istemiyorsunuz. Gibi kumaş tencere kullanmayı deneyin Akıllı Tencere yukarıda resmedilmiştir. Daha bitmiş bir görünüm için, akıllı potu bir renk tonu için bu kırmızı çamaşır sepeti gibi daha büyük bir kaba koyabilirsiniz.

  • Fesleğen Tohumu Başlamak İçin Kolay

    Büyüyen Fesleğen

    Fesleğen tohumdan başlamak inanılmaz derecede kolaydır. Son donma tarihinden yaklaşık bir ay önce tohumu yönlendirebilir veya tohumlarınıza başlayabilirsiniz. Son donma tarihinizden yaklaşık 2 hafta sonra onları dışarıda bırakmak isteyeceğinizi unutmayın. Fesleğen çimlenmek için biraz ışığa ihtiyaç duyar, bu yüzden tohumları çok derine dikmeyin - sadece 1/4 "derin. 70 F civarında sıcaklıklar mükemmeldir, ancak sıcaklıkla ilgili bir miktar esnekliğiniz vardır. Bitkiler 5 ila 10 gün boyunca filizlenir.

    Bitkilerin yaprak kümesine sahip olduklarında dikkatli bir şekilde nakledin.

    Fesleğeni suya da köklendirebilirsiniz. Bir bitkinin sapını alın ve açık bir vazo veya bir bardak suya koyun. Kökler göründüğünde, tencereye (sertleştikten sonra) ekilebilir.

  • Besleme ve Sulama Fesleğen

    güzel Basil Perpetuo

    Fesleğen su konusunda seçici. Çok kuru veya çok ıslak olmaktan hoşlanmaz, bu yüzden tencerenin kurumasına izin vermeyin çünkü eğer yaparsanız, fesleğen kızarmış ekmek olabilir. Tencereye su eklemeniz gerekip gerekmediğini bilmek için parmağınızı aşağıya doğru ikinci mafsalın üst kısmına kadar sokun. Toprak kuruduğunda, su ekleyin.

    Dikim yaparken organik bir gübreyi çömlek toprağına karıştırın. Bunu yapmadan önce, içinde toprak gübresi bulunmadığından emin olmak için saksı toprağındaki etiketi okuduğunuzdan emin olun. Her iki haftada bir seyreltilmiş sıvı gübre ekleyin.

  • Hasat ve Depolama Fesleğen

    Bitkisel Buket

    Fesleğeninizi sık sık kavramak önemlidir, çünkü uzun ve gürgül yerine gürler yetiştirmek için. Üst yaprakları çekerek, yaklaşık 4 inç uzunluğundan itibaren pinching başlayın.

    Fesleğen saklamak için kavanozlarda dondurabileceğiniz bir ton pesto yapın. Ayrıca fesleğen biraz zeytinyağı ile harmanlayarak bir bulamaç yapabilirsiniz, bu da daha sonra buz küpleri haline getirebilirsiniz.

FAQ - &#;

&#; Fesleğen çiçeği nasıl büyütülür?

&#; Saksıya ektiğiniz fesleğenler ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin en önemli ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır.

&#; Fesleğen tohumu nasıl büyütülür?

&#; Bahçeye ekilen fesleğenlerin domates ve salatalık yanına ekilmesi daha kısa sürede gelişim göstermesini sağlar. Saksıya ekilen fesleğen tohumu 1 hafta içinde kök salmaya başlar. Işıktan ve sıcak havadan hoşlanan fesleğenin güneş gören bir yerde, haftada bir sulamayla kısa sürede gelişmesi mümkündür.

&#; Fesleğen nasıl coşar?

&#; Fesleğen sulamasına gelirsek, fesleğen çok fazla sulanmayı bekleyen bir bitki değil ancak siz yine de toprağının çok kuru kalmamasına dikkat etmeli, toprak hem nemli olacak şekilde, yani haftada yaklaşık 1 kez sulama yaparak fesleğen bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

&#; Fesleğen neyi sever?

&#; Fesleğen, mineral açısından zengin ve besleyici toprakları sever. Suyu geçirme özelliğinin de olması gerekir. Fesleğenin toprağı humuslu ve mineralli olduğunda, verimli sonuçlar alınır.

&#; Fesleğen nasıl hızlı büyür?

&#; Çünkü fesleğenin büyümek için en çok ihtiyaç duyduğu gün ışığıdır. Yaklaşık 7 gün içerisinde kök tutmaya, köklenmeye başlayacaktır. Sıklıkla sulamak gerekmez. Haftada maksimum kez sulamak yeterli olacaktır.

&#; Fesleğeni canlandırmak için ne yapmalı?

&#; Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.

&#; Fesleğen nasıl gürleşir?

&#; FESLEĞEN NASIL TOPLANIR? Fesleğen çiçek açana kadar toplanabilir, toplarken koparmak yerine üsten dallarının kesilmesi hem daha doğru hem de bir sonraki seferde daha gür çıkmasına sebep olacaktır. Fesleğen yaprakları çoğunlukla tazeyken kullanılır, kurutulduğunda kokusunu ve lezzetini kaybeder.

Video Talimatları: .

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir