regl öncesi sırt ağrısı / Şiddetli Regl Sancıları Hastalık Habercisi mi? - Mahmure

Regl Öncesi Sırt Ağrısı

regl öncesi sırt ağrısı

Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

1 - Tempolu yürüyüş yap&#x;n

Tempolu bir yürüyüş kalp atış hızını artırarak kan akış hızını düzenler. Vücuda oksijen girer ve bedeniniz enerji depolar. Kendinizi daha dinç hissedersiniz.


Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz
Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

2 - Basit pilates egzersizleri

Pilates egzersizleriyle, açma ve germe hareketleri yapmak vücudunun esnemesine, kaslarının rahatlamasına yardımcı olur. Sürekli esnemek yerine bu canlandırıcı bir seçimi tercih edebilirsiniz.


Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz
Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

3 - Yoga hareketlerini deneyin

Yoga yapmak ağrı hissinin hafiflemesini sağlar. Özellikle Vinyasa Yoga oldukça faydalıdır. Bu sayede zihnin de rahatlar, depresif haller son bulur. Çünkü hareket etmek, keyifsizliğe ve hassas ruh haline de iyi gelir. Mesela çocuk pozu tam size göre


Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz
Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

4 - Keyifli, kolay ve enerjik egzersizler

Pelvik bölgesinin rahatlaması PMS ve regl dönemlerindeki konforunuz için önemli. Bunun için köprü hareketini uygulayabilirsiniz. Yere sırt üstü uzanıp ve belinizi yükseltin. Burada 10 saniye kalın ve nefes alın. İnerken nefesinizi verin.


Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz
Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

5 - Egzersizleri doğru zamanda, doğru şekilde yap&#x;n

Hafif ağırlıklar kaldırmak kasların güçlenmesi açısından önemli. Yani bu dönemlerde de fitness yapmaya devam edebilirsiniz. Kendinize fazla yüklenmemeye dikkat ederek tabii. Vücudunuzu dinleyin ve ona da her zaman özen gösterin.

Mutlaka okuyun:Regl öncesi gerginliğe karşı beslenme önerileri


Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz
Regl öncesinde kas ağr&#x;lar&#x;na iyi gelen 5 egzersiz

Adet Döneminde Sırt Ağrısı Neden Olur?

Regl dönemi sırt ağrıları genellikle adet döneminden birkaç gün önce veya adetin ilk gününde başlayıp dönem sonuna doğru giderek azalır. Her ne kadar rahatsız edici olsa da çoğu zaman ciddi bir sağlık sorunu değildir ve bazı ev çözümleriyle ağrının şiddeti azaltılabilir.

Adet sancıları denilen şey yalnızca karın krampları ve bacak ağrılarından ibaret değil. Aslında, menopoza girmeyen kadınların yarısından fazlası &#;özel günlerinde&#; hafif ila orta şiddetli dönemsel ağrılarla mücadele ediyor. Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşabilen bu ağrılara, sinirlilik, uyku bozuklukları ve ishal gibi durumlar da eşlik edebiliyor. Peki ama tüm bunların perde arkasında ne var? Kısa cevap, hormonlarınız! Yani evet, adet döneminde sırt veya bel ağrısı çekiyorsanız bunun için prostaglandinler ismi verilen hormonlarınıza teşekkür edebilirsiniz&#;

Makaleye Genel Bakış

Adetliyken Neden Sırtım Ağrıyor?

Regl döneminde ortaya çıkan geçici sırt ağrılarının yaygın nedeni prostaglandinler ismi verilen hormonlardır. Prostaglandinler (rahim zarını atmak için rahim kasılmasını teşvik etmek için adet döngüsü sırasında salınan hormonlar) alt sırt kaslarını etkileyebilir. Söz konusu hormonların fazlalığı dismenore veya başka bir ifadeyle ağrılı adet görmeye neden olur. Ağrı alt karın bölgesinden bele doğru yayılabileceğinden, şiddetli kasılmalar bel ağrısıyla sonuçlanabilir.

Kadınlardaki dönemsel sırt ağrıları genellikle adetten birkaç gün önce veya adetin ilk gününde başlar. Ağrının şiddeti ilk gün biraz daha fazla olabilse de adetin son günlerine doğru şiddeti giderek azalarak kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, yoğun adet kanaması olan bir kadınsanız veya 30 yaşın altındaysanız sırt ağrılarınız biraz daha şiddetli geçebilir. Ek olarak, bebek sahibi olduktan sonra bu tür dönemsel ağrılarınızın şiddeti büyük ihtimalle azalacaktır.

Adet dönemindeki bel ve sırt ağrılarının genellikle hormonlarla ilgili olduğundan bahsettik. Ancak, bazı durumlarda bu ağrıların nedeni daha ciddi bir durum olabilir. Örneğin, rahim dokusunun rahim dışına yer değiştirmesi ile karakterize bir durum olan endometriozis şiddetli bel ağrılarına neden olabilir. Ayrıca, PMS (premenstrüel sendrom) veya PMDD (premenstrüel disforik bozukluk) ismi verilen adet döngüsüyle ilgili fiziksel ve duygusal belirtiler topluluğunu içeren durumlardan muzdarip olabilirsiniz.

Adet Döneminde Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Adet dönemi sırt ağrılarından kurtulmanın % garantili bir yolu olmasa da ağrıların şiddetini azaltarak rahatlamanızı sağlayabilecek çeşitli şeyler vardır. İşte, ev ortamında deneyebileceğiniz birkaç öneri&#;

Sıcaklık

Sıcaklık, ağrıyı hafifletmek ve ayrıca kas sertliğini azaltmak için kan akışını arttırır. 15 ila 20 dakika boyunca bir sıcak su torbası (termofor) uygulamayı deneyin veya daha iyi bir seçenek olarak uzun, sıcak bir banyo yapın.

Ağrı kesiciler

Ağrı kesici ilaçlar (ibuprofen ve naproksen dahil), prostaglandinleri bloke eden anti-inflamatuarlardır. Ağrı kesiciler ayrıca şiddetli adet kanamasının yoğunluğunu azaltabilir ve hatta bazı kadınlarda durdurabilir. Bakınız: Adeti ne keser?

Doğum kontrol yöntemleri

Şiddetli adet ağrılarından şikayetçiyseniz bazı doğum kontrol yöntemleri bu konuda imdadınıza yetişebilir. Östrojen ve progestin gibi hormonları içeren herhangi bir yöntem kullanılabilir. Doğum kontrol hapları, spiral olarak bilinen rahim içi araç ve enjeksiyonlar bu gruba dahildir.

Sağlıklı yaşam koşulları

Alkol, sigara ve kafeinden kaçının. Bol su için ve sağlıklı beslenin. Ayrıca, düzenli olarak egzersiz yapan kadınların daha az ağrılı adet krampları ve bel ağrısı yaşadıklarını gösteren çalışmalar var. Hafif yoğunluklu düzenli egzersiz dönemsel ağrılarınızın şiddetini azaltabilir. Ek bir seçenek olarak rahatlatıcı bir masaj yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Ne Zaman Doktora Gitmeliyim?

Adetinizin ilk 1 &#; 2 gününde hafif bir sırt veya bel ağrısı yaşamanız can sıkıcı olabilir fakat bunun ötesinde ciddi bir sağlık sorunu değildir. Ancak, 2 veya 3 günden fazla süren şiddetli ağrılarla uğraşıyorsanız veya çektiğiniz ağrı günlük işlerinizi yapmanıza engel olacak kadar şiddetliyse doktora muayene olmanız gerekir.

Ayrıca, ısı uygulamak, reçetesiz ağrı kesicilerden almak ve masaj yaptırmak gibi geleneksel çözüm yolları işinize yaramadıysa neler yapabileceğiniz hakkında doktorunuzla konuşmanız iyi bir fikir olabilir. Adet dönemi sırt ağrıları dahil tüm sağlık sorunlarınızda size en iyi ve yalnızca doktorunuzun yardımcı olabileceğini unutmayın.

Adet Döneminde Belde AğrıAdetliyken Sırt AğrısıRegl Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir