buruna soğan suyu damlatmanın faydaları / İbn-İ Sina'nın Yıllar Önce Yazdığı Şifa! - Foto Galeri - monash.pw

Buruna Soğan Suyu Damlatmanın Faydaları

buruna soğan suyu damlatmanın faydaları

Kulak iltihabına ne iyi gelir? Kulak iltihabı neden olur ve nasıl ge&#;er?

Bu iki yol, kulak iltihabını kurutmak için etkili sayılabilir. Ancak her şeyden daha önemlisi kulak iltihabı sorununda uzman görüşüne başvurmanız olacaktır. Zaman kaybetmeden, kulak iltihabına neden olan sorunu öğrenmek için doktora başvurabilirsiniz.

Kulak İltihabı Neden Olur?

Kulakta meydana gelen iltihap sorunu genellikle bakterilerden kaynaklıdır. Kulakta meydana gelen enfeksiyon genellikle kendisini soğuk algınlığı olarak gösterir. Burun akıntısı, boğazda yanma ve diğer enfeksiyon belirtileri, kulak iltihabına eşlik eder.

 - Boğazda meydana gelen enfeksiyon, kulak bölgesinde de iltihaplanma oluşmasına neden olabilir.

 - Kulak bölgesine alınan darbeler, burada iltihaplanmalar meydana gelmesine neden olabilir.

Kulakta iltihap meydana geldiğinde uzman doktora danışılmalıdır. Kulak Burun Boğaz bölümü iltihaplanma yaşandığından gidilecek doktordur.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı yaşayan bireylerde uzmanlar genellikle iltihap kurutucu ilaçlara başvururlar. Bunlar damla veya tabletler şeklinde alınan ilaçlar olabilir. Kulak iltihabını geçirmek için uygulanacak bu yöntemlerin yanında bazı doğal tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Yukarıda soğan ve sarımsak suyu ile yapılabilecek tedavi yöntemlerinden bahsettik. Bunların haricinde, zeytinyağı iltihaba bağlı ağrının dinmesine yardımcı olabilir.

Kulak iltihabını geçirmenin en önemli yolu, ona karşı önlemler almaktır. Kulağınıza zarar verebilecek ortamlardan kaçınmanız ve doktora başvurmanız, bu etkili önlemler arasındadır. Doktorunuzun size reçete edeceği ilaçları, düzenli olarak kullanmanız, kulak iltihabını engellemenin başlıca yolları arasında yer alır.

Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Kulak iltihabı oluşumu, kendisini bu bölgede ağrı ve ses kayıpları şeklinde gösterir. Bunların yanında başka belirtiler görülebilir. Özellikle çocuklarda görülen bu belirtiler aşağıdaki gibidir.

 - Kulakta ağrı meydana gelmesi. Bu ağrı genellikle yatış pozisyonuna geçildiğinde artış gösterir.

 - Uyumaya geçişte zorluklar yaşanması, kulak iltihaplanmasının önemli belirtileri arasında bulunur.

 - Normalden daha fazla ağlama. Bu belirti genellikle çocuklarda kendini belli eden bir durumdur.

 - Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen bir durumda yaşanan denge kayıplarıdır. Denge bozuklukları, kişide belli problemlere yol açabilir.

 - Baş ağrıları ve kulakta meydana gelen akıntılar, kulak iltihabının önemli belirtileri arasında bulunur.

 - İştahsızlık ve diğer bölgelerde sürekli enfeksiyon problemleri yaşanması, kulak iltihabı sorunları içerisinde bulunur.

Kulak İltihabı İçin Neler Yapılabilir?

Kulak iltihabı belirtileri yetişkin veya çocuklarda görüldüğünde, yani bu durum belirtilerle kendisini gösterdiğinde, panik yapılmaması gerekir. Ardından, Kulak Burun Boğaz doktoruna başvurarak muayene olunması gerekir. Kulak iltihaplanması doktor tarafından teşhis edildikten sonra, uzmanlar ilaç tedavisine başlayabilirler. Doktorun sunacağı ilaç tedavisine riayet edilmeli ve sorun çözülene kadar bu yapılmalıdır.

Kulak iltihaplanması, sıkıntı veren ancak çözümü olan bir rahatsızlık olduğundan, uzmanlar kişinin zaman kaybı yapmaması gerektiğini aktarırlar.

False

Çocukları soğuktan kurtarmak: soğan suyu burun damlası

Rinit veya sıradan insanlar burun akıntısı. - çocuklarda sıklıkla görülen yaygın bir solunum yolu hastalığı. Nazal mukoza zarının bu iltihaplanmasına çeşitli nedenler neden olabilir: alerjiler, virüsler, soğuk algınlığı. Kural olarak, ebeveynler bir çocukta şiddetli bir burun akıntısı fark ettiklerinde, mevcut tüm yollarla savaşmaya başlarlar. Şuruplar ve soğuk haplar, ısınma merhemleri, burun damlaları kullanılır.

Geleneksel tıp, evde riniti tedavi etmenin etkili ama daha güvenli bir yolunu sunar - soğan suyu.

Makalenin içeriği

Soğan suyunun faydalı özellikleri

Soğan, dünyanın birçok ülkesinde popüler bir tıbbi hammaddedir. Üst solunum yolu hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi, kabızlık, cilt hastalıkları, zayıflamış bağışıklık, saçları güçlendirmek, yaraların iyileşmesini hızlandırmak, yanıklar için kullanılması tavsiye edilir.

Bu, özellikle kış-sonbahar döneminde vücudun tüm yıl boyunca ihtiyaç duyduğu iyi bir vitamin ilacıdır. Ampuller çok fazla C vitamini içerir ( g'da normun% 11,1'i). İnfluenza ve enfeksiyonlara karşı iyi korur, bağışıklık sistemini güçlendirir, anti-alerjik etkiye sahiptir ve iltihaplanma sürecini baskılar.

Çocukları soğuktan kurtarmak: soğan suyu burun damlasıDiyetinde taze soğan bulunan kişilerin daha sağlıklı olduğu, kardiyovasküler sistem hastalıklarına yakalanma olasılığının daha düşük olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu, bileşimde bulunan B vitaminlerinin varlığı ile açıklanır, vücudun normal çalışması için önemlidir, kalp kasının düzgün çalışmasını sağlar ve hematopoez süreçlerini normalleştirir.

Askorbik asit ile birlikte B vitaminleri, büyük damarların ve kılcal damarların duvarlarının durumu üzerinde yararlı bir etkiye sahiptir: güçlerini ve elastikiyetlerini arttırırlar, geçirgenliği azaltırlar ve kan kolesterol seviyelerini düzenlerler. Bu, aterosklerozun ve ilgili komplikasyonların - inme, miyokard enfarktüsü, arteriyel anevrizmaların rüptürü - iyi bir şekilde önlenmesini sağlar.

Soğanın insan vücudu ile ilgili en önemli etkilerinden biri sindirim sisteminin çeşitli toksinlerden, ağır metal tuzlarından arındırılmasıdır. Aktif maddeler, diyet lifi, bir dizi işlevi yerine getirir:

Soğan, A vitamini (beta-karoten) kaynağıdır. Bu güçlü antioksidan iltihaplanmayı engeller, yeni hücrelerin oluşumunda önemli rol oynar ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca kansere karşı korur, gözün nemlenmesini sağlar, mukoza zarının kurumasını önler, yağ ve ter bezlerinin düzgün çalışmasını sağlar.

Soğanlar, antiinflamatuar, idrar söktürücü, analjezik, antimikrobiyal etkileri nedeniyle değerlidir. Popüler bir kozmetik üründür. Soğan suyu sebore, kellik durumlarında saç derisini yağlamak, kökleri güçlendirmek ve saç büyümesini etkinleştirmek için kullanılır. Soğan maskeleri ve soğan yutulması cildin durumunu iyileştirir: tazeleyin, tonlayın, kırışıklıkların görünümünü önleyin, çilleri etkisiz hale getirin, yaşlılık lekeleri.

Soğuk algınlığına nasıl yardımcı olur

Çocukları soğuktan kurtarmak: soğan suyu burun damlası

Çocuklar için soğan damlaları, soğan suyunun zengin kimyasal bileşimi ve çok yönlü etkisi ile açıklanan soğuk algınlığı için etkili bir çare.

Soğuk algınlığı için soğan suyu çok çeşitli aktivitelere sahiptir:

Soğanın ilaçlara göre bariz avantajı, düşük maliyeti ve bulunabilirliğidir. Ek olarak, soğan suyu bağımlılık yapmaz, nadiren yan etkilere neden olur ve pratikte kontrendikasyonları yoktur.

Burun tıkanıklığından etki prensibi

Ampuller, virüslerin, bakterilerin, boğmaca patojenlerinin ve Staphylococcus aureus mikroplarının büyümesini ve çoğalmasını engelleyen veya öldüren uçucu maddeler (fitokitler) içerir.

Ek olarak, fitokitler vücuttan ağır metalleri ve toksik maddeleri uzaklaştırır, belirgin tonik özelliklere sahiptir ve bağışıklık sisteminin genel durumu üzerinde yararlı bir etkiye sahiptir.

C vitamini vücudun koruyucu işlevi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir:

Nikotinik asit, burun mukozasındaki kan dolaşımını normalleştirir, kanın viskozitesini ve akışkanlığını düzenler ve kılcal damarların durumunu iyileştirir. Tiamin (B1 vitamini), sinir uçlarının yenilenmesini ve burun mukozasının hasar görmüş epitelini hızlandırır. Soğan suyunda bulunan potasyum ve sodyum, koyulaşan mukusu inceltir ve salınmasını kolaylaştırır, retinol mukoza zarının korunmasını artırır.

Referans için. Soğanların ayrıca nazal mukoza zarlarının salgılama aktivitesi üzerinde belirgin bir etkisi vardır. Uçucu maddeler ve amino asitler, mukoza zarı ile temas ettiklerinde onu tahriş eder, böylece burun boşluğundan mikropların ve virüslerin uzaklaştırılması nedeniyle kirpikli epitelin villuslarının titreşimlerini aktive eder.

Soğan burun damlası nasıl yapılır

Çocukları soğuktan kurtarmak: soğan suyu burun damlası

Ürünün etkinliğinin doğrudan ürünün kalitesine bağlı olduğu gerçeğiyle başlayalım. İdeal olarak, kendi hasadınızın soğanını kullanmak veya nitrat kullanmadan garantili güvenli koşullarda yetiştirmek daha iyidir.

Rinitin tedavisi ve önlenmesi için soğanlı birçok tarif vardır. Taze sebzenin suyu tıbbi hammadde olarak ayrı ayrı veya diğer ürünlerle kombine olarak kullanılır.

Çocuklar için en etkili soğan burun damlaları aşağıda açıklanmıştır. Herhangi bir reçete, semptomların ciddiyeti, soğuk algınlığı nedenleri, çocuğun yaşı ve bileşimin bileşenlerinin bireysel toleransı dikkate alınarak ilgili hekim ile mutabık kalınmalıdır.

Referans için. Yarım orta boy soğan, 50 ml soğan suyu yapmak için yeterlidir.

Su ile

Bu, soğuk algınlığı için evrensel bir çare. Hem çocuklar hem de gençler ve yetişkinler için uygundur. Yemek pişirmek için sadece soğana ihtiyacınız var.

Yemek tarifi:

  1. Soğanın yarısını soyun ve ince ince doğrayın. Bir blenderde doğranabilir veya rendelenebilir.
  2. Yulaf lapası benzeri karışımı birkaç kat katlanmış tülbent içine koyun ve suyunu sıkın.
  3. Soğan suyunu oda sıcaklığında damıtılmış suyla eşit oranlarda karıştırın.

Bal ile

Bal, soğan gibi, bakterisit özelliklere sahiptir. Ayrıca iltihaplanma aktivitesini inhibe eder, mukusu gevşetir ve dışarıya atılmasını kolaylaştırır; yumuşatıcı bir etkiye sahiptir, böylece burun boşluğundaki rahatsızlığı ortadan kaldırır.

Bir çocuk için soğan-bal burun damlası nasıl hazırlanır:

  1. Soyulmuş soğanları bir blenderde doğrayın.
  2. 3 yemek kaşığı bir kaba aktarın. l. soğan yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı ekleyin. l. bal, 50 ml soğutulmuş kaynamış su karıştırın.
  3. Karışımı dakika oda sıcaklığında bırakın.
  4. Filtrelenmiş infüzyon, her burun geçişine, her iki saatte bir damla, ancak günde en fazla beş kez damlatılmalıdır.

Yağ damlaları

Çocukları soğuktan kurtarmak: soğan suyu burun damlası

Bileşimde bitkisel yağ bulunması nedeniyle böyle bir çare daha nazik davranır, mukoza zarını kimyasal faktörlerle tahrişten korur, iyi nemlendirir, burundaki kabukları yumuşatır.

Damla yapmanın tarifi basittir:

  1. Bir orta boy soğanı soyun ve yarım halkalar halinde kesin.
  2. Soğanı seramik bir kaba aktarın, 50 ml bitkisel yağ dökün ve karıştırın. Gece boyunca demlenmeye bırakın.
  3. Sabahları karışımı birkaç kat gazlı bezle süzün. Her bir burun deliğine günde üç kez bir damla damlatılır.

Soğanlı yağ damlası yapmak için başka bir seçenek var. Bir an önce tedaviye başlamak, nefes almayı kolaylaştırmak ve burun tıkanıklığını gidermek için gerekliyse böyle bir reçete ideal olacaktır.

Yemek tarifi:

  1. Orta boy bir soğanı soymadan küçük parçalar halinde kesin ve az miktarda bitkisel yağda kızarana kadar kızartın.
  2. Soğanı temiz bir kaba aktarın, 30 ml ayçiçek yağı ekleyin, hepsini karıştırın. Filtrelenen ürün kullanıma hazırdır.

Sarımsak ve soğan

Sarımsak suyu, antiinflamatuar, antipiretik, antiviral etkilere sahip aktif maddeler içerir. Sarımsak fitokidleri bakterileri öldürür ve büyümesini engeller ve ürünün kendisi soğuğa karşı direnci artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yemek tarifi:

  1. Bir sarımsak presi kullanarak 4 diş sarımsağı soyun ve doğrayın.
  2. Bir karıştırıcıda çeyrek orta boy soğanı öğütün.
  3. Temiz bir kapta soğanı ve sarımsağı karıştırın, 50 ml sıcak bitkisel yağ dökün. Her şeyi karıştırın.
  4. Soğan-sarımsak karışımını kapaksız iki saat ısrar edin.
  5. Süzülen damlalar günde üç defa damla buruna damlatılmalıdır.

Bebekler için

Soğan suyunun mukoza zarı üzerindeki agresif etkisini azaltmak için, soğan önceden pişirilir Tarif, yumuşatıcı ve kaplama maddesi olarak bitkisel yağ içerir.

Soğan, minikler için tarifi bırakır:

  1. Soğanın yarısını yarım halkalar halinde kesin. Kuru bir tavada meyve suyu görünene kadar kızartın.
  2. Soğanı bir kaseye aktarın ve 2 yemek kaşığı dökün. l. zeytin yağı. Aktif bileşenlerin konsantrasyonunu azaltmak için iki saat bekletin.
  3. Filtrelenmiş infüzyon, her bir burun geçişine dönüşümlü olarak günde kez aralıklarla damla damlatılmalıdır.

Ev yapımı soğan damlaları nasıl saklanır

Taze soğan suyu pişirildikten sonraki ilk 12 saat etkilidir. Daha sonra aktif bileşenler buharlaşır ve soğan iyileştirici özelliklerini kaybeder. Bu nedenle her gün taze damlalar hazırlanmalıdır. Bununla birlikte, küçük çocuklar için, kullanmadan önce saat meyve suyunun demlenmesi tavsiye edilir. Bu, hoş olmayan hislerden kaçınmak için ürünün doygunluğunu zayıflatmanıza, mukoza üzerinde daha nazik davranmanıza olanak tanır.

Ürün + 3 + 7⁰⁰ sıcaklıkta serin bir yerde veya hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanmalıdır. İdeal olarak, cam eşya kullanın - kokuları emmez, oksitlenmez.

Çocuklar hangi yaşta soğan suyu ile tedavi edilebilir?

Çocuk altı yaşına geldikten sonra soğuk algınlığı tedavisi için soğan suyu kullanabilirsiniz. Her ne kadar bazı çocuk doktorları, iki yaşından itibaren küçük çocuklar için bu ilacı dikkatli kullanmalarına izin veriliyor.

Bu yaşta soğan suyuna batırılmış pamuk turundaların kullanılması tavsiye edilir. 6 yıl sonra, suyu burnunuza damlatabilirsiniz.

Ayrıca oku:

Pancar suyu soğuk algınlığına ve çocuklar ve yetişkinler için doğal damlaların nasıl hazırlanacağına yardımcı olur mu.

Sinüzitli patateslerin üzerinde nasıl doğru nefes alınır ve bunu yapmak mümkün mü?

Darı ve darı arasındaki fark nedir?

Bir çocuk için burun nasıl düzgün bir şekilde aşılanır

Derhal, çocuklar için burunda bulunan soğan suyunun, birçok kişinin inandığı gibi zararsız bir çare olmadığı ve sağlığa zararlı olabileceği hemen monash.pw almamak ve istenmeyen yan etkilere neden olmamak için, tüm eylemler çocuk doktoru ile koordine edilmelidir. Gerçek şu ki, soğan suyu burun mukozası üzerinde kimyasal etkisi olan birçok amino asit, uçucu madde içerir. Enflamasyonu şiddetlendirebilir veya alerjik ödemlere neden olabilirler.

Konsey. Çocuklar için burunda soğan suyu kullanmadan önce soğuk algınlığının nedenini belirlemek gerekir. Bu, uygun tedaviyi seçmeye ve ilacın kontrolsüz kullanımı ihtiyacını ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

İlk rinit semptomlarında çocuklar için soğan damlası kullanılması tavsiye edilir. Prosedür, her bir burun geçişine dönüşümlü olarak meyve suyu aşılayarak kez yapılmalıdır. Gerekirse 6 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde daha sık kullanıma izin verin. ARVI'yı önlemek için işlem sayısı gün süreyle günde ikiye indirilir.

Burun aşılamadan önce mukus, balgam, patojenik mikrofloranın çıkarılması gerekir. Bu, aktif bileşenlere erişimi açacak ve ilacın etkisini artıracaktır. Bebekler için burun aspiratörü kullanılır; daha büyük çocuklardan keskin bir ekshalasyonla burunlarını temizlemeleri istenir.

Bir çocuk için burun nasıl düzgün bir şekilde aşılanır:

  1. Sırtüstü pozisyonda baş bir tarafa çevrilmiş olarak burnun ucunu hafifçe kaldırın ve bir burun kanalına damla damlatın.
  2. Baş parmağınızla burun deliğini nazal septuma doğru bastırın.
  3. Kafayı saniye bu pozisyonda sabitleyin. Başınızı ters yönde çevirin, benzer şekilde ikinci burun deliğini işleyin.

Başka bir yol da mümkündür: Pamuklu bir yünün üzerine gerekli sayıda damla uygulayın ve burun kanallarını silin. Her burun deliği için yeni bir gazlı bez kullanın.

Tedavi süresi, hastalığın karmaşıklığına, çocuğun bireysel özelliklerine, vücudun tedaviye verdiği yanıta bağlıdır. Ortalama olarak, semptomların şiddetini hafifletmek için 3 ila 5 günlük bir kurs gerekir. Soğan damlalarını kullanmak için özel talimatlara uymak önemlidir. Soğan damlalarının gelişigüzel kullanımı mukozal atrofiye, şişmeye, solunum yetmezliğine, yanma hissine ve kaşıntıya, burun kanamasına ve yanığa neden olabilir.

Tedavi sırasında çocuk burun boşluğunda sürekli ağrı, yanma, kaşıntı, ağrıdan şikayet ederse, ilacı kullanmayı bırakmak ve çocuğun durumunu gözlemlemek gerekir. Soğan damlası kesildikten sonra semptomların devam ettiği durumlarda tıbbi yardım alınmalıdır.

Kontrendikasyonlar

Soğan ile soğuk algınlığı tedavisine başlamadan önce bir çocuk doktoruna veya kulak burun boğaz uzmanına danışmalısınız. Bu yaklaşım, çocuğun sağlığının mümkün olan en iyi şekilde korunmasına, tatmin edici bir sağlık durumunun sağlanmasına ve yan etkilerin ortaya çıkmasının önlenmesine yardımcı olacaktır.

Bir çocukta sümüklü soğan, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi kontrendikasyona sahiptir:

Bu ilginç:

Yüz için maydanozdan buz nasıl yapılır: cildin güzelliği ve sağlığı.

Acı meyveleri ayırt etmek kolay ve basittir - kırmızı biber ve acı biber.

Sonuç

Çocuklar için soğan damlaları oldukça etkilidir ve geniş bir etki yelpazesine sahiptir. Ana işlevleri, enfeksiyonun çoğalmasını ve alt solunum yollarına girmesini önlemek için bakterileri, virüsleri ve mikropları yok etmektir. Ayrıca soğanların antiinflamatuar, vazokonstriktör, immün sistemi uyarıcı etkileri vardır.

Tarif ve uygulama rejimine sıkı sıkıya bağlı kalan çocukların burnundaki soğan suyu genellikle yan etkilere neden olmaz. Bununla birlikte, alerjik reaksiyonlar, kuruluk şeklinde lokal belirtiler, yanma, mukoza zarında tahriş ve sık hapşırma göz ardı monash.pwkasyonları önlemek ve çocuğun sağlığına zarar vermemek için, soğuk algınlığı tedavi yöntemleri, bir çocuk doktorunun zorunlu konsültasyonu ile ayrı ayrı seçilmelidir.

Sin&#;zitten bir haftada kurtulun

Kış aylarında birçok kişinin sorunu olan sinüzit; baş ağrısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı gibi pek çok şikayeti de beraberinde getirir. Burun ve göz çevresindeki kemiklerin içindeki boşlukların iltihaplanmasıyla sinüzitin oluştuğunu söyleyen uzmanlar, hastalığı şöyle tanımlıyor: “Yanak ağrısı, yüzde basınç hissi, öne eğilirken artan yüz veya baş ağrısı, ağız kokusu, öksürük gibi belirtiler gösterir. 

GENİZ AKINTISINI KESER 

Bazen ateş veya mide şikayetleri görülebilir. Kronik sinüzitte, belirtilerin süresi 3 aydan uzundur. Koyu burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, koku alamama ve özellikle geceleri artan öksürük gibi problemler yaratır.” Sinüzit ağrılarını azaltmanın mümkün olduğunu belirten bitkisel tedavi uzmanları, bunun yollarını ise şöyle anlattı: 

ZENCEFİL ÇAYI AĞRIYI DİNDİRİR 

Bir bardak kaynatılmış suya karabaşotu tomurcuklarını koyun ve demlenmeye bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Karabaşotu antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, kısa sürede sinüzit sorununu ortadan kaldıracaktır. Sarımsak, yeşil ve ginseng çayını da karabaşotuyla karıştırarak içebilirsiniz. Öte yandan bir miktar karabaşotu dövülerek toz haline getirildikten sonra elde edilen toz, burun deliğine enfiye gibi çekilir. Bu da sinüsleri rahatlatan bir uygulamadır. Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında, zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınızın ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

SOĞAN VE SARIMSAK KARIŞIMI 

Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyu karıştırılarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.

YEŞİL ÇAYLA BUHAR BANYOSU 

Yeşil çay birçok hastalığa iyi geldiği gibi, sinüzit belirtileri üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Günde 3 bardaktan az olmayacak şekilde yeşil çay içerek veya buhar banyosu yaparak sinüsleri rahatlatabilirsiniz. 

EN ETKİLİ KÜR TARİFİ

Kronik sinüzitin ardındaki temel nedenler; toksinler, sigara, çevre kirliliği, soğuk algınlığı ve alerjidir. Hastalığın yaygın belirtileri yüzde şişlik, hassasiyet ve ağrıdır. Bazı hastalar koku almakta zorlanabilir. Ağız kokusu, yorgunluk, öksürük, ateş ve baş ağrısı hastalığın diğer belirtileridir. Bu tamamen doğal tedaviyi hazırlamak için karaturpa ve elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Karaturpu bir kavanoza koyun, üzerini sirkeyle kaplayın ve oda sıcaklığında arada bir çalkalayarak 10 gün bekletin. 10 günün sonunda, kavanozu açın ve 5 dakika boyunca karışımın kokusunu içinize çekin. Geceleri baş ağrısını geçirmek için, bu karışıma batırdığınız bir bezi alnınıza koyun. 

DİĞER ÖNERİLER 

C vitamini için bolca taze sebze-meyve yiyin. Meyvelerin sadece suyunu içmektense yemeyi tercih edin lÜzümde iltihap önleyici biyoflavonoidler bulunur. Bu nedenle günde bir avuç üzüm sinüzite iyi gelir lKekik, karanfil, tarçın sinüzit iltihaplarının ve buna bağlı ağrıların azalmasında etkilidir lZeytin yaprağı çayı da sinüzit ağrılarını geçirir lBesinle alınan çinko da önemli bir bağışıklık artırıcıdır ve antienflamatuvar (iltihabı azaltarak ağrı kesici) özelliği olabilir. Deniz ürünleri, et, tavuk, süt, yoğurt, fasulye, fıstık ve tam tahıllar tüketin l Kekik çayı içebilirsiniz. İçtiğiniz suyun içine bir dal yeşil karanfil koyabilirsiniz.  

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır