kurum tarafından engellenen sitelere girmek / Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri | 2023 - TechMedya

Kurum Tarafından Engellenen Sitelere Girmek

kurum tarafından engellenen sitelere girmek

Programsız

Herhangi bir VPN’e gerek duymadan, yalnızca tarayıcı üzerinden yasaklı sitelere girebileceğiniz en iyi yöntemlerden birisinden bahsedeceğiz. Proxy siteler, yasaklı sitelere girebilmenizi sağlayan sitelerdir ve Chrome üzerinden rahatlıkla açılabilir. Bu anlamda en iyilerinden biri ‘dur. Sitede, girmek istediğiniz bağlantıyı ortadaki boş kısma yapıştırıp sağ taraftaki ‘GO‘ya basarak yasaklı siteye giriş yapabilirsiniz. Dilerseniz bu kısmın hemen solunda bulunan EU server kısmından deneme yoluyla en uygun server’ı seçebilirsiniz. Programsız yasaklı sitelere giriş için en iyi alternatifin Proxy siteler olduğunu söyleyebiliriz.

ProxySite dışında faydalanabileceğiniz pek çok proxy sitesi bulunmaktadır. Bu alternatiflere şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Google Çeviri Kullanarak Yasaklı Sitelere Giriş

Eminim ki çoğunuz bu yöntemi görür görmez şaşırmıştır. Google Çeviri ile yasaklı sitelere gerçekten de giriş yapılabiliyor. Biraz garip gelecek fakat yapmanız gereken tek şey, Google Çeviri‘ye girip normalde çeviri için kelimeleri/cümleleri yazdığınız boşluğa web adresini girmek. Bunu yaptığınızda, sağ tarafta girmek istediğiniz adres tıklanabilir şekilde karşınıza çıkacak. Telefondan ve bilgisayardan yasaklı sitelere giriş için en ideal çözüm olarak bu yöntemi deneyebilirsiniz.

GoodbyeDPI ile Yasaklı Sitelere Giriş

GoodbyeDPI, yasaklı sitelere herhangi bir VPN kurmadan erişmenize olanak tanıyan çözümlerdendir. Teknoloji alanında bilgisi daha fazla olan kullanıcılar için önereceğimiz GoodbyeDPI, hız kaybı yaşamadan engellenmiş tüm sitelere girmenize olanak tanıyor.

Kurulumu ve kullanımı oldukça basit olan GoodbyeDPI’ı indirmek için şuradaki bağlantıya tıklayın. Sıkıştırılmış olarak indirdiğiniz dosyaya çift tık yaptığınızda bir dosya içerisinde bazı ögeler göreceksiniz. Her defasında manuel olarak kurulum yapmadan sistem servisi olarak kullanmak için “2_any_country_dnsredir.cmd” dosyasına sağ tık yaparak yönetici olarak çalıştırın. Buradan –blacklist \”%CD%\blacklist.txt\” yazılı kısmı kaldırıp sizin için hangi parametre uygunsa onu seçin. Ülkemizdeki sansürlerin çoğunu açan parametre “goodbye.exe-3“tür. Eğer çalışmazsa -1 veya -2’yi de kullanabilirsiniz.

Yasaklı sitelere girmek için her defasında 2_any_country_dnsredir.cmd dosyasını sağ tık yaparak çalıştırmalısınız. Sistemden çıkmak için başka hiçbir işlem yapmadan yalnızca cmd dosyasını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer bu teknik detaylar kafanızı karıştırdıysa diğer yöntemlere de göz atabilirsiniz.

Wayback Machine ile Yasaklı Sitelere Giriş

Wayback Machine, internetteki neredeyse tüm web sitelerinin bir kopyasını saklayan ilginç bir hizmettir. Bir web sitesinin birden çok sürümünü kaydeden Wayback Machine’i, bir web sitesinin geçmiş sürümlerine erişmek için kullanabilirsiniz. Kullanıcılar, bu web sitesini yasaklı sitelere giriş için de kullanabilirler. Bu nedenle bazı hizmetler veya web sitelerine girişiniz engellendiğinde Wayback Machine bir tık kadar yakınınızda.

HTTP’yi HTTPS’ye Değiştirerek Yasaklı Sitelere Giriş

Belirli web sitelerinin engelini kaldırmanın en kolay yollarından birisi de HTTPS sürümüne geçmektir. Bunu yapmak için tarayıcınızın URL’sinde bulunan “http://” yerine “https://” koymanız yeterli olacaktır.

HTTPS çoğu web sitesi için standart hale geldiği için bunun kesin bir çözüm olmadığını söylemeliyiz. Ancak iş veya okul ağlarındaki engelleri aşmanızın etkili yollarından birisi olabilir.

Bu gibi durumlarda yöneticiler, ağlarının engellenenler listesine bir site eklerken genellikle (örneğin http://www.yasakli-site.com) URL yapısını kullanırlar. Dolayısıyla yetkili kişiler, size uygun bir geçici çözüm sunan HTTPS varyasyonunu eklemeyi unutmuş olabilirler.

Link Kısaltma Sitesi Kullanarak Yasaklı Sitelere Giriş

TinyURL gibi link kısaltma siteleri, kullanıcılara belirli blokları atlayabilmelerinin başka bir yolunu sunar. Bu hizmetler mevcut bir URL’yi alıp sizi otomatik olarak orijinal web sitesine yönlendiren kısaltılmış bir sürüme çevirir. Bu sayede yöneticiniz tarafından engellenebilecek orijinal URL’ye değil kısaltılmış olan URL’ye bağlanmış oluyorsunuz. Dolayısıyla link kısaltma siteleri, nasıl uygulandıklarına bağlı olarak bazen URL tabanlı engellemeleri aşmanıza yardımcı olabilir.

HTML’den PDF’ye Dönüştürücü Kullanarak Yasaklı Sitelere Giriş

Bu yöntemi yasaklı bir siteye giriş olarak değil de yasaklanan o sitedeki içerikleri PDF formatıyla indirmek için kullanabilirsiniz. Bu ücretsiz araç ile herhangi bir URL’yi alıp bir PDF belgesine dönüştürebilir, metin ve resimleri sitede göründükleri gibi görüntüleyebilirsiniz. Ardından dosyayı indirebilir veya çevrimiçi olarak önizleyebilirsiniz.

Kurulum gerektirmeyen bu yöntemi kullanmak için öncelikle şuradaki siteye gidin. Ardından yasaklı olan sitenin URL’sini ENTER URL yazılı kısmın altına yapıştırın. Sonra da GET PDF diyerek istediğiniz belgelere ulaşın.

Cloudflare WARP ile Yasaklı Sitelere Giriş

Cloudflare, dünya çapında en yaygın ağ koruyu hizmetler sunan çözümlerden bir tanesidir. DNS, güvenlik ve web sitesi için performans artışı gibi çeşitli hizmetlerin yanı sıra, Cloudflare WARP adlı uygulama bir uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamayı kullanarak yasaklı sitelere giriş işlemini basitçe gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle şuradaki bağlantıyı kullanarak uygulamayı kullanmak istediğiniz cihaza yükleyin. Android ve iOS için kullanabileceğiniz gibi Windows ve Mac dışında Linux için de kullanabilirsiniz. Arayüzü, çalışmasını etkinleştirip devre dışı bırakabileceğiniz basit bir araca sahiptir. Masaüstü sürümünde, hizmetin etkin olup olmadığını görsel olarak kontrol etmek ve ayarlara kolayca erişmek için uygulamanın görev çubuğunda bulunan simgesine tıklamanız yeterlidir.

İnternet Ağını Değiştirerek Yasaklı Sitelere Giriş

ISS’leri, genellikle kullanıcılara zaman zaman değişen dinamik bir IP sağlar. Bu da bir web sitesinin IP’nizi engellemiş olmasına sebep olabilir. Bu durumda ISS’yi size başka bir IP adresi atamaya zorlamanız için modeminizi yeniden başlatarak engellenen siteye erişebilirsiniz.

Yasağı atlamanın bir başka basit yolu da ağ yöneticinizin bazı belirli hizmetleri engellediğinde kişisel akıllı telefon ağınızı kullanmaktır. Bu yöntem %100 kusursuz olmasa da iş yerindeki bazı kuralları çiğnemenizin güzel ve yasal alternatiflerindendir.

RSS ile Yasaklı Sitelere Giriş

RSS, web sitelerinin içeriklerini e-posta veya RSS okuyucuları aracılığıyla doğrudan okuyucularına göndermek için kullandıkları dolaylı bir yöntemdir. Yeni bilgilere ulaşmak için web sitesini manuel olarak ziyaret etmek yerine, RSS okuyucu adı verilen özel bir yazılım aracılığıyla doğrudan web sitesine ulaşabilirsiniz.

Engellenen bir web sitesinin RSS beslemesine erişilebilmesi için bu beslemeyi haber okuyucunuza eklemelisiniz. Bir web sitesinin RSS beslemesini, genellikle sitelerin ana sayfasında bulunan RSS simgesi aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. Ayrıca bu RSS beslemesini, sitede bir RSS simgesi bulamamanız halinde manuel olarak da alabilirsiniz. Bunun için atmanız gereken adımlar şunlar:

Sitelerin Yasaklanması, İfade Özgürlüğünü Kısıtlamak mıdır?

Sitelerin yasaklanması, internet kullanıcılarının erişimini kısıtlamak anlamına gelmektedir. Bu işlem bazı durumlarda ifade özgürlüğünü kısıtlamak olarak nitelendirilebilir. İfade özgürlüğü, bireylerin fikirlerini ifade etme ve bilgiye erişme hakkını içerir. İnternet ise farklı görüşlerin, bilgilerin ve ideolojilerin özgürce paylaşılabilmesi için önemli bir araçtır.

Ancak bazı durumlar, web sitelerin yasaklanması için gerekli olabilir. Örneğin, çocuk istismarı veya terör propagandası gibi yasa dışı veya zararlı içeriklerin yayılmasını önlemek için sitelerin yasaklanması gerekebilir. Bu durumlarda yasaklama eylemi, hukuki ve etik normlar çerçevesinde uygulanarak, internet özgürlüğünün korunması ve aynı zamanda toplumun genel güvenliğinin sağlanması amaçlanır.

Öte yandan sitelerin keyfi ve haksız yere yasaklanması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle yasaklama kararlarının gerekçelerinin açıklanması, yasaklamanın kapsamının belirlenmesi ve yasaklama kararlarının hukuki normlara uygunluğunu denetleyecek bağımsız kurumların oluşturulması önem taşımaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yasaklı sitelere girmek suç mu?

Hem evet hem de hayır. Olaya hukuksal açıdan baktığımızda yasaklar, toplumun menfaatini korumak ya da zarar görmesini engellemek amacıyla konulur. Eğer bir siteye giriş yasaklanmışsa, hukuksal anlamda bunun için geçerli sebepler olacağını unutmayın. Bunun yanında yasaklı bir siteye girilirse suç teşkil eder mi? Bunun cevabı, girdiğiniz yasaklı siteye giriş amacınız. Eğer ruhsatsız silah, uyuşturucu veya yaralıyıcı malzemeler satan bir siteye giriş yaparsanız, bu sebeple yargılanırsınız.

Ülkemizde en çok cinsel içerikli sitelere giriş yasaklanmaktadır. Eğer cinsel içerikli bir siteye giriş yaparsanız, bu suç teşkil etmez. Daha doğrusu suç sayılması için yeterli değildir. Fakat bu site üzerinden bir kişinin videosunu ya da fotoğrafını yüklerseniz, bu durumda siteye erişmekten dolayı değil özel hayatı ihlal ettiğiniz için yargılanırsınız.

İnternet servis sağlayıcım (İSS), yasaklı sitelere girdiğimi anlar mı?

Evet, İSS’niz erişmekte olduğunuz web sitelerinin yanı sıra internet etkinliğinizle ilgili diğer bilgileri de görebilir. İnternet etkinliğinizi gizli tutmak istiyorsanız, bağlantınızı şifrelemek ve çevrimiçi etkinliğinizi İSS’nizden gizlemek için bir VPN veya Tor ağı kullanabilirsiniz.

Web sitelerinin yasaklanmasının nedeni var mı?

Evet, var. Bir web sayfasına erişememenizin birçok nedeni olabilir. Aşağıda birçok çözüm yönteminden bahsettik fakat web sitelerinin neden yasaklandığına dair olası sebepleri de açıklayalım:

VPN ile yasaklı sitelere girmek suç mu?

Hayır, bir VPN uygulaması kullanarak ya da VPN’in gömülü olduğu tarayıcıları kullanarak yasaklı sitelere giriş yapmak da suç değildir. VPN, özel bir ağ ile başka bir ülkeden giriş yapıyormuş gibi gösteren bir uygulamadır. Eğer bu durum biraz önce anlattığımız üzere cezai yaptırımlar uygulanacak şekilde suistimal edilirse, kişi bu durumu kötüye kullanmaktan dolayı sorumlu olur.

Chrome, belirli sitelere girmemi engellemiş olabilir mi?

Evet. Bazen Chrome veya kullandığınız herhangi bir tarayıcı, başka bir tarayıcıdan kolayca erişebilmenize rağmen bazı web sitesine erişmenizi kısıtlayabilir. Örneğin Google Chrome tüm web sayfalarını kötü amaçlı bağlantılar veya indirmeler, politika ihlalleri ve herhangi bir yasal sorun açısından kontrol eder. Bu sebeple bilgisayarınız için güvenli olmadığını düşündüğü belirli sitelere erişmenizi engelleyebilir.

Tüm yasaklı siteler zararlı mı?

Hayır, yasaklanan web sitelerinin tümü zararlı değildir. Bazı web siteleri, kritik veya hassas bilgilerin sansürlenmesi gibi siyasi nedenlerle yasaklanmış olabilir.

İlgili Yazılar

Android ve iOS İçin En İyi VPN Önerileri [Ücretsiz]
Windows 11’de VPN Nasıl Kurulur?

Engellenmiş sitelere girme yöntemleri

DUVAR - Girişi engellenmiş sitelere girmek için yaygın olarak kullanılan yöntemleri denerken güvenliği de ön planda tutmaya özen göstermek gerekiyor. Aşağıda sıraladığımız yöntemleri uygularken doğru biçimde ayarladığınızdan, kullandığınız servisin sizden para talep edip etmeyeceğinden ve güvenliğinden emin olmalısınız. Yazıda örneğini verdiğimiz servisler, yaygın olarak dünya çapında ve Türkiye'de kullanılıyorlar ve şu zamana kadar güvenlik anlamında ciddi bir şüphe yaratmadıklarını söyleyebiliriz.

DNS DEĞİŞTİRME

Girişi engellenmiş sitelere erişimin en yaygın kullanılan yöntemi, cihazda kayıtlı durumda olan DNS adresini değiştirmek. Açılımı Domain Name System bu sistem, tarayıcıya yazılan web adresini o sitenin IP'sine yönlendiriyor. DNS adresleri genellikle otomatik olarak tanımlı gelir.

Cihazdaki işletim sistemine göre DNS'in değiştirilme ayarı farklı oluyor. Windows yüklü PC'lerde ve Mac bilgisayarlarda Ağ Ayarları bölümünden DNS kısmına girip burada bulunan alana farklı DNS adresi giriliyor. Yaygın olarak kullanılan Google DNS'leri kullanılabilir. Bu DNS'ler 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklinde oluyor. Google'ın yanı sıra, şu DNS'lerden de seçim yapılabilir:

VPN KULLANMA

Son dönemde engellenen sitelerin önemli bir kısmına DNS değiştirerek girmek de mümkün olmuyor. Bu noktada en etkili yöntem, VPN kullanmak. Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ olarak açılımı yapılan VPN, genelde uzaktan erişim olarak da biliniyor. Yani başlangıçta kullanım amacı engellenmiş sitelere erişmek değildi.

VPN çoğunlukla ücretli sunulan bir servis fakat ücretsiz olarak da yaygın seçenekler bulunuyor. En yaygın ücretsiz VPN servisi ZenMate. Tarayıcıya eklenti olarak yüklenen ZenMate’i mobil cihazlarda da kullanmak mümkün. ZenMate'i kullanmak için bir hesap kaydı oluşturmak gerekiyor. Ücretsiz sınırlı kullanım da sunan fakat ücretli olarak hızlı ve güvenilir bağlantı sağlayan diğer VPN seervisleri şöyle sıralanabilir:

Spotflux Lite

Tunnel Bear

CyberGhost

Private Tunnel

Hotspot Shield

Yukarıdaki VPN hizmetlerinin iOS ve Android için uygulama seçenekleri de bulunuyor. Uygulama mağazasından ismini yazarak indirmek ve kullanmak mümkün.

PROXY SİTELERİ

Pek kullanılmasa ve çok da güvenli bulunmasa da, yönlendirme servisi olarak çalışan Proxy siteleri de bulunuyor. Proxy sitesine girince yapılması gereken tek şey, engellenmiş sitenin adresini kutuya yazmak ve Git düğmesine basmak. Bu site, kullanıcıyı erişmek istediği siteye engeli aşarak götürüyor. Yasaksiz.org yerli bir örnek ve yaygın olarak kullanılan yabancı proxy sitesi olarak vtunnel.com örnek gösterilebilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır