istanbul life dergisi çağlar ertuğrul / ENT Updates » Makale » Predictors of neck metastasis in early stage oral cavity cancer

Istanbul Life Dergisi Çağlar Ertuğrul

istanbul life dergisi çağlar ertuğrul

YAYINLANDIĞI İLK GÜNDEN İTİBAREN İZLENME REKORLARI KIRAN ‘AFİLİ AŞK’ DİZİSİNİN YILDIZI ÇAĞLAR ERTUĞRUL İLE KİLYOS’TA BULUŞTUK. SÖRF YAPMAYI ÇOK SEVEN OYUNCU İLE RENKLİ KARELERE İMZA ATTIK.

Röportaj: Zeynep GÜLER CEYLAN Fotoğraflar: Ayten ALPÜN StylIng: Kayla MANUKYAN Saç-makyaj: Onur MARANGOZ Fotoğrafçı asistanı: Doruk UĞURLUER Mekan: Plaj SIlver

Son yıllarda beyaz perdenin ve ekranın en yetenekli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor Çağlar Ertuğrul… Kariyer basamaklarını emin adımlarla yavaş yavaş tırmanan, yer aldığı her projede izleyicinin takdirini kazanan genç oyuncu, yeteneği ve ışığıyla fark yaratıyor. İlk olarak ‘Benim için Üzülme’ dizisiyle dikkat çeken Ertuğrul, ardından milyonları sinemada buluşturan ‘Dağ’ serisiyle geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Yıllar içinde birçok projede yer alan genç oyuncu, ‘Biz Size Döneriz’, ‘Fazilet Hanım ve Kızları’, ‘Yanımda Kal’ gibi yapımlarla hayranlarıyla buluştu. Şu sıralar başrolünü Burcu Özberk ile paylaştığı ‘Afili Aşk’ dizisinde Kerem rolüne hayat veriyor. Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren reytinglerde zirveye oturdu. Çağlar Ertuğrul ile çekim için Kilyos’ta Plaj Silver’da buluştuk. Mütevazılığı ve sıcakkanlı tavırlarıyla hepimizin gönlünü bir kez daha fetheden oyuncu ile keyifli bir çekim gerçekleştirdik. Oyunculuktan, hayallerine, İstanbul’dan, yaz planlarına kadar hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorduk. Keyifli okumalar!

‘Afili Aşk’ ilk bölümünden itibaren izleyiciyi yakaladı ve en çok izlenen dizilerden biri oldu. Siz dizinin bu başarısı için neler söylersiniz?

Dizide emeği geçen herkes işini son derece keyifle yapıyor. Herkes projeye inanıp sevince seyirciye de yansıyor tabii. Yönetmenimiz Serdar Gözelekli’ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Ekibin yeteneği ve başarısı onun sayesinde daha da katlanıyor. İyi başlamak önemliydi, umarım ilerleyen bölümlerde de seyirciye keyif vermeye devam ederiz.

Dizideki partneriniz Burcu Özberk, onunla birlikte  çalışmak nasıl, nasıl bir set ortamınız var? 

Kendisi çok yetenekli. Beraber sahnelerimiz gayet rahat ve doğal akıyor. Aslında sadece Burcu değil; diğer bütün oyuncular çok samimi ve yetenekliler. İyi bir cast kurduğumuzu söyleyebilirim.

Diziyi izleyenlerin genel yorumu Yeşilçam tadında olduğu, siz bu yorum için neler söylersiniz? 

Yesilçam klasiklerinin yeri apayrı tabii ki. İzleyiciye dokunan, hayatın içinden hikayeleri var. Bizi de o efsaneleşmis işlere benzetmeleri bana gurur verir. Ne kadar yaz dizisi, romantik komedi formatı da olsa olabildiğince doğal yapmaya çalışıyoruz sahneleri. 

Dizi bir yaz dizisi olarak yola çıktı ama ilgi çok fazla, kış sezonunda da izleyecek miyiz? 

Kesinlikle. Kerem ve Ayşe’nin serüveni mevsimlerle beraber değişecek.

Daha önce verdiğiniz bir röportajınızda “Hiç şöhret arzum olmadı” demiştiniz ama tanınan, ünlü bir oyuncu oldunuz. Şöhret ve ünlü olma kavramlarıyla ilişkiniz nasıl?

Tanınmak ve takdir edilmek güzel duygular. Kariyer planını sadece ünlü olma üzerine kurmak isteyenler olabilir. Ben yaptığım işlerden keyif alıyorum, şöhret aslında işin yan etkisi. Günlük hayatımı olumsuz etkilemediği zamanlarda bir sorun yok. Ama yine de medyatik olmayı sevmiyorum.

Bir süre yurt dışında oyunculuk üzerine eğitim aldınız. Ne gibi katkıları oldu, neden yurt dışını tercih ettiniz?

Yurtiçinde de eğitimler aldım. Farklı disiplinlerde eğitimler almanın her zaman faydası olur. Sonuçta öğrenmenin sonu yok. Metod oyunculuğu ve komedi doğaçlama üzerine eğitim aldım. Tarzını beğendiğim oyuncuların izinden gitmeyi seviyorum. Katıldığım okulların mezunları arasında çok başarılı isimler var. Neden başarılı olduklarını daha iyi anlama firsatım oldu.

Yurt dışında oyunculuk yapmaya dair planlarınız, hedefleriniz var mı?

Evet. Hatta o planların orada kalıcı bir kariyere dönüşmesi için çaba gösteriyorum. 

Oyunculukla ilgili hayallerinizin tam olarak neresindesiniz?

Hayal kurmak bedava. Bulunduğum yerden memnunum ama daha iyileri için de iştahım var. Konforlu alanımdan çıkıp kendimi geliştirmek istiyorum. Aslında dizilere tövbeliydim ama ‘Afili Aşk’ ile komedide kendimi göstermek istedim. Festivallerde yarışacak filmlerde yer almak istiyorum. Tiyatro projemiz vardı dizi yüzünden erteleme kararı aldık. Sinema filmleri ve tiyatro kariyerim açısından beni daha fazla tatmin ediyor.

Bugüne kadar birçok başarılı yapımda yer aldınız ama en çok hangisi sizde iz bıraktı, unutulmaz oldu? 

Canlandırdığım her rolün yeri ayrı. Keyifle oynadığım Ersen var mesela ‘Boynu Bükükler’ dizisinden. Maalesef ömrü kısa olmuştu o dizinin. ‘Dağ’ serisi ilk göz ağrım. ‘Dağ 3’ü iple çekiyorum. Yönetmenimiz Alper Çağlar ile projeleri geliştirme süreci keyifli oluyor.

Kamera arkasının ilginizi çektiğini, yönetmenlik yapmak istediğinizi daha önce sık sık dile getirmiştiniz, bu yönde yeni bir projeniz olacak mı? 

Bir sonraki yaza hazırladığım bir sinema filmi var. Ama şimdilik işin yazarlık kısmı daha uygun benim için. Yönetmenlik için henüz hazır değilim. Başlarda cahil cesaretim vardı. İşlere devam ettikçe saygım ve korkum arttı ama yine de uzun vadeli planlarım arasında yönetmenlik ve yapımcılık var. Sinemaya sürekli film üretmek istiyorum.

Düzenli spor yapan, sörf yapan birisiniz, şehirde sörf için tercih ettiğiniz lokasyonlar var mı?

Maalesef dizi programı arasında spora pek vakit ayıramıyorum. Üst üste sakatlıklar geçirdim, fiziksel olarak aksattı. Fırsatım olduğu zamanlarda sörf için tabii ki Kilyos ve Alaçatı tercihim. Kilyos’ta Plaj Silver hem wind-surf hem de kite-surf için elverişli güzel bir işletme. Onun dışında basketbol takımımız var, yarı profesyonel olarak Şirketler Ligi’nde oynuyoruz.

Şehirde kendinize özel kaçış noktalarınız, gözden ırak yerleriniz var mı? 

Kendi evimin salonu (gülüyor). İstanbul için gözden ırak bir yer bulmak çok kolay değil, gerçi benim de öyle bir ihtiyacım olmuyor. Bazen Beykoz taraflarında, Boğaz gören güzel kafeleri boş yakaladığım zaman oturuyorum manzaraya karşı, çay, kahve keyfi yapıyorum. Kulaklığımı takıp müzik eşliğinde denizi, Boğaz’ı izlemekten keyif alıyorum.

Boş bir gününüzde neler yapmayı seversiniz? 

Krav Maga eğitimleri alıyorum. Aslında pek boş günüm olmuyor. Olduğunda da spora ya da masaja gidiyorum. Çok iyi SPA merkezleri var, oralarda dinlenmeyi ve yenilenmeyi seviyorum.

İstanbul’un size ilham veren yerleri nereler? 

Kesinlikle Boğaz kıyıları. Onun dışında Beşiktaş Çarşısı ya da Bağdat Caddesi’nde kalabalık içerisindeki atmosfer de hoşuma gidiyor. Tarihi binaların ve esnafın olduğu yerlerdeki yaşamın enerjisi çok yüksek oluyor. Turistlerin sevdiği noktalar da genellikle buralar oluyor. Kendi memleketlerinde öyle enerji yakalayabildiklerini sanmıyorum. Kendi kültürümüzün değerini bilip sahip çıkmamız gerek.

İzmirlisiniz ve bildiğim kadarıyla proje olmadığı sürece İstanbul’da değil, İzmir’de  yaşamayı tercih ediyorsunuz. İstanbul çok mu yorucu geliyor İzmir’den sonra? 

Evet, İstanbul ne kadar güzel olsa da yorucu bir şehir. Aksini iddia eden olacağını sanmıyorum. Maalesef İzmir de son zamanlarda kaotik olmaya başladı. Oradan kaçıp Urla’ya yerleştik. Uzun süre ailemi göremediğim zamanlar oluyor, o yüzden onlarla olabildiğince vakit geçirmeye çalışıyorum.

Sosyal medya ile aranız nasıl? 1,5 milyon takipçiniz var, takipçilerinizle yaşadığınız ilginç şeyler oluyor mu? 

Pek hoşuma giden bir mecra değil çünkü bana yapay geliyor ama bizim işimizin olmazsa olmazı. O yüzden aktif olmaya çalışıyorum. Takipçiler interaktif olmamı seviyorlar. Takip ettiğim bazı dünya yıldızları var; onların takipçileriyle olan iletişimlerini örnek almaya çalışıyorum. Ara sıra kendi çapımda yarışma yapıp hediye vermek hoşuma gidiyor. Bazen kendimde bile olmayan fotoğrafları ‘fan’ hesaplarında görüyorum. Onlardan kopya çekiyorum. 

ÇAĞLAR ERTUĞRUL’UN İSTANBUL’U

İstanbul’u hiç görmemiş birine bu şehri anlatacaksınız. En sık kullanacağınız kelimeler ne olurdu?

Trafik, tarih, kültür, miras, Boğaz, Taksim, yemek, tatlı, eğlence, keyif.

Şehirde keşfettiğiniz bir yer var mı?

Galata bölgesinde ara sokaklarda sağlıklı ev yemekleri yapan restoranlar.

İstanbul’da en sevdiğiniz semt?

Beşiktaş.

Şehirde şu ana kadar izlediğiniz en etkileyici konser ya da gösteri hangisiydi?

Eski Kuruçeşme Arena&#;da Jamiraquai konseri çok iyiydi. Ayrıca üç farklı Rock&#;n Coke&#;a katılmıştım. Keşke tekradan yapılsa.

Bu şehirde en çok sevdiğiniz tarihi simge hangisidir?

Dolmabahçe Sarayı&#;nın ihtişamlı kapısı.

Akşam yemeği için tercih edeceğiniz üç yer?

Nişantaşı Spago, Tarabya Big Chef&#;s, Akaretler House of B.

En sevdiğiniz yürüyüş parkuru?

Gidiş dönüş Kuruçeşme&#;den Rumeli Hisarı&#;na sahil yürüyüşü.

Türk kahvesi içilebilecek en iyi adres?

Ortaköy House Café.

Sokaktan ne yemeyi seversiniz?

Islak hamburger.

İstanbul olmasaydı nerede yaşamak isterdiniz?

New York!

Son okuduğunuz kitap?

Oğullar ve Rencide Ruhlar &#; Alper Canıgüz.

Son aldığınız albüm?

Kamikaze –Eminem.

Son gittiğiniz konser?

Two Turkish Tenors.

Son izlediğiniz film?

Detective Pikachu.

istanbullife

yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri

yılının Haziran ayında İstanbul’da üç gün geçiren Japon yazar Kenjirō Tokutomi’nin Türkiye izlenimleri aynı yıl Junrei Kikō adıyla basılan kitapta yer alır. Bu dönemde, Japonya’da yüzyıl sonlarından yüzyılın son çeyreğine kadar yalnızca Avrupalılar tarafından oluşturulmuş bir Türkiye bilgisi birikimi vardır. Avrupa’nın yüzyıllarca savaş ve rekabet içinde oldukları Türkler’i Japonya’ya kendi bakış açılarından tanıtmış olmaları şüphe götürmez. Ne var ki, Tokutomi’nin notlarındaki Türkiye gözlemleri egzotik öğeler barındırmakla birlikte, önyargı ve saptırmalardan uzak olup, dahası Türkiye ile yandaşlık duygusu sergilemektedir.

Kenjir&#; Tokutomi puts his impressions of Turkey regarding his 3 days visit to Istanbul into the book Junrei Kik&#;, which was published the same year. At the beginning of 20th century, considerable Turkish knowledge already existed in Japan. This knowledge was created from the end of 16th century till the late 19th century only by the Europeans. It is beyond doubt that the Europeans created this knowledge considering the wars and opposition with the Turks. Nevertheless; although Tokutomi&#;s notes include exotic subjects, they are away from prejudice and misrepresentations. Moreover, they are full with advocacy.

Tam Metin

___

  • Akşin, Sina (). “I. Meşrutiyet Devri” (Ed. Akşin, Sina, vd.) Türkiye Tarihi 3, Osmanlı Devleti , İstanbul:Cem Yayınları. s
  • Altındal, Meral (). Osmanlıda Kadın, İstanbul:Altın Kitaplar. s
  • Asano, Toshihisa 淺野敏久、Oho, Yukimasa 於保幸正, Kaihotsu,Ichirō 開發一郎, seafoodplus.info al. (). Liberal Arts in the 21st Century/ Different Culture 『21世紀の教養 2 /異文化I・BUNKA』Baifukan 培風館.
  • Beasley, W.G. (). The Japanese Experience, A Short History of Japan, London:University of California Press.
  • Erdemir, Ali Volkan (). The Japanese View of Turkey during the Meiji Era: A Study Focused on Torajirō Yamada, yayımlanmamış doktora tezi, Kyoto Üniversitesi.
  • Erkin, Hüseyin Can (Şubat ).“ ve Yüzyıllarda Japonya’da Türkiye Bilgisinin Oluşumu” Tarih ve Toplum: Sayı ,. s
  • Esenbel, Selçuk (). “A Fin de Siècle Japanese Romantic in Istanbul: The Life of Yamada Torajirō, and His Toruko Gakan”, Bulletin of the School of Oriental and American Studies, University of London, Volume LIX, Part 2. s.
  • Esenbel, Selçuk (Şubat ). “Alacakaranlık Diplomasisi, Japonların Osmanlı İmparatorluğu’na İlgisi” Tarih ve Toplum: Sayı s
  • Esenbel, Selçuk and Inaba, Chiharu (). The Rising Sun and the Turkish Crescent, New Perspectives on the History of Japanese Turkish Relations, Istanbul: Boğaziçi University Press. s
  • Esenbel S., Nakayama K. and U. Rasim, Misawa N. (text writers) (). History of Friendship between Turkey and Japan 『日本―トルコ友好史展、アジアの西と東 を結ぶ19世紀のロマン』Tokyo: organized by Embassy of the Repuplic of Turkey in Japan.
  • Evren, Burçak ve Girgin, Can Dilek (). Yabancı Gezginler ve Osmanlı Kadını, Milliyet Yayınları.
  • Fromm, Erich (). Sevme Sanatı (Çev: Selçuk Budak) Ankara: Öteki Yayınları.
  • Gomi, F. 五味文彦, Takashi, T. 高埜利彦, Toriumi, Y. 鳥海靖編, Ed. vd. (). Shōsets Nihonshi Kenkyū 『詳説日本史研究』(Detaylı Japon Tarihi Kitabı) Tokyo: Yamagawa Press東京:山川出版社.
  • Haviland William A, Prins Harald E.L., Walrath Dana ve McBride Bunny ().Kültürel Antropoloji (Çev. İnan Deniz Erguvan Sarıoğlu) İstanbul: Kaknüs Yayınları.
  • Hoyt, Edwin P. (). Japonya- Asker Bir Ulusun İntiharı (Çev. Şerif Erol), İstanbul: Sabah Kitapları. Japan, An Illustrated Encyclopedia (). Tokyo:Kodansha.
  • Miller, David (). Samurai Warriors, New York:St. Martin’s Press.
  • Misawa, Nobuo三沢伸生().「オスマン朝と日本」“Osmanlı Devleti ve Japonya” エルトゥールル号事件報告書( Ertuğrul Fırkateyni Olayı, Bildiri) s 中央防災会議(Chuo Bousai Kaigi)
  • Nagaba, Hiroshi長場紘().「山田寅次郎の軌跡―日本・トルコ関係史の一面―」“The Life of YAMADA TORAJIRŌ - from the viewpoint of Japanese-Turkish Relations” 上智大学アジア文化研究科The Journal of Sophia Asian Studies、No. 14第14号
  • Nagaba, Hiroshi長場紘(). Kindai Toruko Kenbunroku『近代トルコ見聞録』Tokyo:Keio U.P. 東京: 慶應義塾大学出版会. s
  • Said, Edward W. (). (Çev: Berna Ülner) Şarkiyatçılık, Batı’nın Şark Anlayışları, İstanbul:Metis Yayınları.
  • Tanilli, Server (). Yüzyılların Gerçeği ve Mirası, Cilt: V, Yüzyıl: İlerlemenin Çelişmeleri, İstanbul: Adam Yayınları (orijinali: Schnerb, Robert (), Histoire Générale des Civilisations, tome VI: Le XIXe siècle, 5e éd., Paris, P.U.F.)
  • Tokutomi, Kenjirō 徳富健次郎(). Junrei Kikō 『順禮紀行』Tokyo東京: Keiseisha. 警醒社. s
  • Tuncoku, A. Mete (). Güneşin Doğduğu Adalardan Mektup Var, Bir Türk Öğrencinin Japonya İzlenimleri, Ankara:Türk Japon Üniversiteliler Derneği.
  • Tuncoku, A. Mete (Aralık ). “Truva Atı, Mehter, Keriman Halis ve Japonlar”, Yeniden İmece, Üç Aylık Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür Dergisi. Çanakkale, Sayı: s
  • Uchida, Masami 内田正巳(Eds. vd) (). Nihon Bungakushi『日本文学史』(Japon Edebiyat Tarihi) Tokyo:Shoseki. s.

___

APA ÖZDEMİR V (). yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 9(2), -
Chicago ÖZDEMİR Volkan Ali yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 9, no.2 (): -
MLA ÖZDEMİR Volkan Ali yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol.9, no.2, , ss -
AMA ÖZDEMİR V yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. ; 9(2): -
Vancouver ÖZDEMİR V yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. ; 9(2): -
IEEE ÖZDEMİR V "yüzyıl başında İstanbul'da bir Japon gezgin- Kenjiro Tokutami'nin Türkiye izlenimleri." Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 9, ss - ,

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir