kontenjan dolmayan bölümler / Kontenjanlar, Puanlar – Üniversite Adaylarına Bilgi

Kontenjan Dolmayan Bölümler

kontenjan dolmayan bölümler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ikinci yerleştirme sonucunda eğitim, ziraat, mimarlık, mühendislik gibi çok sayıda fakültede birinci sınıfa hiçbir öğrenci kayıt yaptırmadı.

akademik yılında, onlarca fakültede birinci sınıf hiç açılmayacak.

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar’ın haberine göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü için açılan 21 öğrenci kontenjanı, genel yerleştirme ve ek yerleştirme döneminde bir öğrenci bile seçmedi.  akademik yılında bu bölümde birinci sınıf açılmayacak. Bölümün doluluk oranı, resmi kayıtlara ‘yüzde sıfır' olarak geçti.

MEB'in son öğretmen alımında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği'ne kişilik kontenjan ayırması bu öğretmenliğe olan ilgiyi düşürdü. YKS Ek Yerleştirme'de Uludağ Üniversitesi dahi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünün ancak yüzde 78'ini doldurabildi.

Yüzde boş kaldı

Çukurova Üniversitesi'nde aynı bölüm için verilen 21 kontenjana karşın, 5 öğrenci seçti. Ek yerleştirmede 3 öğrenci daha alındı. Bölümün yüzde 'i dolarken, yüzde 'si boş kaldı.

Bitlis Eren Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi Elektronik Mühendisliği'ne 2 yerleştirme sonunda birer öğrenci girdi. Birinci sınıfların yüzde 'i dolarken, yüzde 'si boş kaldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği'ne 11 kontenjan verildi. İlk yerleştirmede yüzde boş kaldı. İkinci yerleştirmede 1 öğrenci yerleşti. Yüzde 91'i boş.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde birinci sınıflara açılan 21 kontenjandan sadece 1'i doldu. Birinci sınıfların yüzde 'si boş kaldı.

Çukorova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, 21 kontenjan açtı. Sadece bir öğrenci girdi. Yüzde 'si boş, eğitim yapılacak.

Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, 31 kontenjana 1 öğrenci girdi. Bu öğrenci şimdi tek başına birinci sınıf okuyacak.

Hiçbir öğrencinin tercih etmediği bölümler

  • Atatürk Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği, 21 kontenjanın 21'i boş.
  • Fırat Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği 21 kontenjanın 21'i boş.
  • Gaziosmanpaşa Üniversitesi Gıda Mühendisliği 16 kontenjanın 16'sı boş.
  • İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 21 kontenjanın 21'i boş.
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Harita Mühendisliği 21 kontenjanın 21'i boş.
  • Tunceli Munzur Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, 21 kontenjanın 21'i boş.
  • Şırnak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü, 21 kontenjanın 21'i boş.

Sadece bir öğrenci tercih etti

  • Namık Kemal Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nin 21'er kişilik kontenjanına birer öğrenci girdi. Üniversitelerin yüzde 'i dolup, yüzde 'si boş kaldı.
  • Kastamonu Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği birinci sınıfa verilen 20 kontenjana 1 öğrenci yerleşti. Kontenjanın yüzde 'i dolarken, yüzde 'si boş kaldı.
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği'ne 31 kontenjan açıldı. 1 öğrenci yerleşti. Doluluk oranı yüzde 'de kalırken, birinci sınıfın yüzde 'i boş kaldı.
  • Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 30 öğrenci kontenjanına 1 öğrenci yerleşti. Doluluk oranı yüzde 'de kalırken, birinci sınıfta bir öğrenci okuyacak.
  • Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümüne 62 kontenjan açıldı. 61 kontenjan boş kalıp, 1 öğrenci yerleşti. Bölümüne yüzde 'sı dolarken, yüzde 'ü boş kaldı.

Mühendisliklerin yüzde 90'ı boş

  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliğine 31 kontenjan açıldı. 5 öğrenci seçti. İkinci yerleştirmede 26 boş kontenjan yine dolmadı. Doluluk oranı yüzde 'de kaldı.
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği yüzde 'si boş kaldı. 41 kişilik kontenjana 5 kişi yerleşti. Bölümün, yüzde 36'sı dolarken, yüzde 64'ü boş.
  • Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 31 kişilik kontenjan açtı. 2 kişi yerleşti. Doluluk oranı yüzde 'de kalırken, yüzde 'i boş.
  • Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, 21 kontenjanı 3 öğrenci yazdı. Yüzde 'ü dolarken, yüzde 'si boş kaldı.
  • Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümünün 52 kontenjandan 50'si boş kaldı. Birinci sınıf yüzde oranında dolarken, bu yıl sadece 2 öğrenci okuyacak.
  • Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği'ne verilen 21 öğrenci kontenjanından 4'ü doldu. Doluluk oranı yüzde 19 olurken, yüzde 81'i boş kaldı.

 (RT)

YKS boş kontenjan ve taban puanları YKS boş kontenjanlara nasıl yerleşilir?

YKS TYT AYT boş kontenjanlar, üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin gündeminde. 26 Ağustos’ta sonlanan YKS kayıtlarının ardından üniversitelerin hiçbir bölümüne yerleşemeyen ve hiç tercih yapmamış olan adaylar için ek tercih dönemi bugün başladı. Ek tercih döneminde üniversitelerin boş kalan kontenjanları ve taban puanları büyük önem teşkil ediyor. Açıkta kalan kontenjanlara yerleşecek olan adaylar ise ek tercih sürecinin başlayacağı tarih ve sıralamalar kritik bir öneme sahip. Peki YKS boş kontenjanlara nasıl yerleşilir? Lisans ve Önlisans taban puanları belli oldu mu? Ek tercihte boş kalan 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümleri hangileri? İşte YKS boş kontenjanlar ve taban puanları listesi

YKS BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

YKS sınavına giren binlerce öğrenci için üniversite yolculuğu başladı. 15 Ağustos’ta açıklanan YKS tercih sonuçları için kayıt süreci ise 26 Ağustos’ta tamamlandı. İlk tercih sonrasında hiçbir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlayacak. Ek tercih hakkına sahip olacak adaylar ÖSYM tarafından yapılacak YKS 2. Ek tercih sürecine ilişkin kılavuzun erişime açılıp açılmadığını merak ediyor. YKS 2. Ek tercih tarihlerinin belli olmasının ardından kılavuzun da erişime açılması bekleniyor. Ek tercih kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte adaylar üniversite boş kontenjanları, taban puanları görüntüleyebilecek. ÖSYM resmi sitesi üzerinden yayımlandı. Kılavuzda lisans ve önlisans programlarının listesi yer alıyor.

YKS Ek Yerleştirme Takvimi'ne göre, ek yerleştirme tercihleri Eylül'de yapılacak.

Ek tercih işlemleri ise bugün itibariyle başladı.

KONTENJANLARIN YÜZDE 99'U DOLDU

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, "YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının % 99’u doldu." İfadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERDE BOŞ KALAN KONTENJAN SAYISI NEDİR?

Bu yıl toplam üniversite kontenjanlarının 1 milyon 22 bin 45 olarak açıklandı. Yerleşen kişi sayısı bin. Yerleşen kişilerin dışında boş kalan bölüm hesaplamasına göre toplamda bin 45 kontenjanın hala açık olduğu öngörülüyor. Boş kontenjan hakkında henüz ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştüğü belirtildi.

Bu sene uygulamaya giren baraj sisteminin kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişiklikler, üniversiteleri daha ulaşılabilir hale getirdi.

ÜNİVERSİTELERE KAÇ KİŞİ YERLEŞTİ?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık bini yerleşti.

HANGİ BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJANLAR KALDI?

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlarda hangi bölümlerin açıkta kaldığı ise adaylar için oldukça önemli. Boş kalan kontenjanlarda istedikleri yere yerleşebilmek için hangi bölümün açıkta kaldığı önemli. Üniversitelerin boş kalan bölümleri ise şu şekilde;

  • Üniversitelerin en fazla boş kalan bölümü mühendislik fakülteleri oldu. Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinde bin sıralama barajı bulunuyor.
  • Yapılan analizlere göre 6 bin İnşaat mühendisi kadrosunun yüzde 'sı doldu.
  • En fazla boş kontenjan Harita Mühendisliği bölümünde görüldü.
  • kontenjanı olan Harita mühendisliğinin yüzde 'i doldu, yüzde 'lik kontenjan ise boşta kaldı.
  • Tüm mühendislik bölümlerine bakıldığında 3 bin civarında boş kontenjan bulunmakta.
  • Mimarlık Fakültelerinde ise kontenjanın yüzde 75'inin dolduğu ve yüzde 25'lik kısmın boş kaldığı görüldü.
  • Yazılım Mühendisliğinde devlet üniversitelerinde tüm kontenjanlar doldu. Özel üniversitelerde ise 16 kontenjan kaldı. KKTC'de ise kontenjan kaldı.
  • Bilgisayar mühendisliğinde ise devlette 19, özel üniversitelerde 5 kontenjan boş kaldı. KKTC'de ise 46 boş kontenjan var.
  • 50 bin başarı sıralaması olan TIP Fakültesi'nde devlet üniversiteleri tamamen doldu. Vakıf üniversitelerinde ise kontenjan boş kaldı.
  • Diş hekimliğinde de devlet tamamen dolarken özel üniversitelerde ise boş kadro kaldı.
  • Hukuk Fakültesine baktığımızda devlet üniversitelerinde kontenjanların tamamen dolduğu görülüyor. Özel üniversitelerde ise boş kontenjan bulunmakta.

2 YILLIK BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJAN VAR MI?

2 yıllık bölümlerde bu yıl oldukça rağbet gördü. Toplamda bin olan kontenjanın büyük bölümü doldu. Devlette önlisans bölümlerinde boş kontenjan kalmadı. Özel üniversitelerde ise sadece boş kontenjan kaldı. KKTC'de ise kontenjan kaldı.

YKS yerleştirmelerinde bu sene doluluk oranı yüzde 99 olurken Açıköğretim fakültelerinde tek bir boş kontenjan bile kalmadı.

YKS TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Hiç bir bölüme yerleşememiş ya da hiç tercih yapmamış olan adaylar ek tercih yapacaklar. YKS taban puanları henüz açıklanmadı. Açıklanması halinde haberimizde yer vereceğiz.

YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BOŞ KONTENJANLARA NASIL YERLEŞİLİR?

Merkezi yerleştirme kapsamında herhangi bir üniversite programına giren öğrenciler, ek yerleştirme için başvuruda bulunmayacaklar. Lisans ve önlisans bölümlerine merkezi yerleştirmede puanlarının gerisinde puana sahip öğrenciler yerleştirilmeyecektir. Net kayıt nihayetinde boşluk olan programlara ön kayıtla öğrenci kabul edilmeyecektir. YKS ek tercihleri ise, okul kayıt tarihi olan Ağustos tarihleri sonrasında yapılması bekleniyor.

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımladı. ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağına ilişkin detaylar paylaşıldı. Söz konusu detaylar ise şu şekilde sıralandı;

  • Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.
  • Yükseköğretim programlarının YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.
  • Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.
  • Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.
  • YKS ek tercihleri geçen yıl Eylül'de alınmıştı. YKS Ek Yerleştirme tercihleri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapılacak.

yılında alınan ek tercihler hakkında şu açıklama yapılmıştı;

"Ek yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır."

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek tercih yapmak isteyen adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

KİMLER EK TERCİH YAPAMAZ?

YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak.

HİÇ TERCİH YAPMAYANLAR EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

YKS ilk tercih dönemini kaçıranlar adaylar Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. tercihlerde ek yerleştirme işlemi yapabilir. Hiç tercih yapmayan adaylar, ek yerleştirmeye başvurabilecekler. Adayların, ek yerleştirme işlemine başvurabilmesi adına hiçbir 2 yıllık ve 4 yıllık bölüme yerleşmemiş olması gerekiyor. Özetle, birinci tercihi yapmayanlar veya kaçıran adaylar, yerleştirmeler için tercih yapabilir.

YKS TYT AYT , , , , ve PUANLA EK TERCİHTE HANGİ BÖLÜMLERİ SEÇEBİLİRİM?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) için , Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için baraj puanı uygulaması geçerli olacak. Fakat bazı bölümler için bu sene taban puanları kalktı. Bu sebeple bu puanlara uygun bölümleri seçebilirsiniz. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az , AYT/YDT puanı en az olan öğrenciler başvuru yapabilecek.

1'inci Ek Yerleştirme nihayetinde açıklanacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu'nun verdiği karara göre bu yıla hususi olarak 'ikinci ek yerleştirme' gerçekleşecek. 2'nci Ek Yerleştirme seviyesinde, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

- PUANLA ALAN 2 YILLIK VE 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

Aşağıda yer alan linke tıklayarak yılına ait - puanla öğrenci alan üniversiteleri öğrenebilirsiniz.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

PUAN ALANLAR TERCİH YAPABİLİR Mİ?

ÖSYM Başkanı Aygün yılında yaptığı açıklamada "YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak. 1'inci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi Temel Yeterlilik Testi (TYT) için , Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için baraj puanı uygulaması geçerli olacak.” dedi.

PUAN ALANLAR İÇİN TERCİH SÜRECİ NASIL OLACAK?

Birinci Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az , AYT/YDT puanı en az olan adaylar başvuru yapabilecek. 1'inci Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu'nun almış olduğu karara göre bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak. 2'nci Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

YILI - PUANLA ALAN ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ?

puanla alan bölümler merak edilirken YKS tercih kılavuzunda taban puanlarının ayrıntıları bulunuyor.

YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacaktır.

Üniversite kayıt süreci sona erdikten sonra ek tercihler başlayacaktır.

Kontenjan dolmamış bölüm ne demek?

İçindekiler:

  1. Kontenjan dolmamış bölüm ne demek?
  2. Bölüm dolmazsa ne olur?
  3. Ikinci öğretim ne demek üniversitede?
  4. Ikinci öğretim saat kaç arası?
  5. Ikinci öğretim ne zaman başlar?
  6. Ikinci öğretim örgün eğitim mi?
  7. Ikinci öğretimin diploma farkı var mı?
  8. I ö ne demek?
  9. I Ö yılında ne demek?

Kontenjan dolmamış bölüm ne demek?

Cevap: Kontenjan dolmamış bölüm demek; o üniversite belli bir sayıda öğrenciyi kabul edeceğini açıklamış ancak bu sayıdan daha az kişi o üniversiteye kayıt yapmış demektir. Örneğin; A üniversitesi'nin Hukuk bölümü 50 öğrencilik kontenjanı var ve 40 kişi kayıt yaptırmış.

Bölüm dolmazsa ne olur?

kontenjan dolmazsa ne olur? diyelimki bölümdeki kontejan 40 kişilik sizde o bölümü tercih eden kişisiniz ve o bölümü toplam 40 kişi tercih etmiş, böyle bi durumda puanınız ne olursa olsun o bölüme yerleşirsiniz. yani ilgili puanı olan bi kişi eğer kontenjan dolmamışsa tıpba bile girebilir.

Ikinci öğretim ne demek üniversitede?

Peki, ikinci öğretim nedir? Bazı yükseköğretim kurumlarında örgün, önlisans ve lisans programlarının bir kısmının eş değeri programlar örgün eğitim saatleri dışındaki zamanlarda (akşam saatlerinde) yürütülmektedir. Bu öğretim ikinci öğretim olarak adlandırılır.

Ikinci öğretim saat kaç arası?

Ancak genellikle

Ikinci öğretim ne zaman başlar?

İşte detaylar Ortak dersler için bazen sabah dersleri verilse de ikinci öğretim öğrencilerinin ders saatleri veya 'dır. Okul ve bölümlere göre değişiklik gösteren bu farklılıklar, çıkış saatlerine de yansıyor. İkinci öğreti öğrencilerinin ders çıkış saatleri 'a kadar uzayabiliyor.

Ikinci öğretim örgün eğitim mi?

Örgün öğretimin bir diğer adı da birinci öğretimdir. Mesai saatleri içerisinde, gündüz kuşağında verilen eğitime birinci öğretim denirken akşam saatlerinde verilen eğitim türüne ikinci öğretim denir. İki öğretim türü arasında ders saatleri dışında ve harç ücreti dışında pek fark bulunmaz.

Ikinci öğretimin diploma farkı var mı?

4- Diploma Farkı İkinci öğretim öğrencileri mezun olduklarında diplomalarında “ikinci öğretim mezunu” tarzı herhangi bir ibare bulunmuyor. Örgün öğretim diplomaları neyse ikinci öğretim öğrencilerinin diplomaları da aynı şekilde verilmekte.

I ö ne demek?

İ. Ö tarih kitaplarında İsa'dan önce ifadesinin kısaltması olarak kullanılır. Bu ifadeye Milattan önceki ce Milattan sonraki tarihlerin ve olayların ayırt edilmesi ve belirtilmesi için ihtiyaç duyulur. Milat, İsa'nın doğumuna tekabül eden tarihtir.

I Ö yılında ne demek?

Cevap: İ. Ö = İsa'dan Önce demektir.

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

YKS EK TERCİH BOŞ KONTENJAN KILAVUZU YAYINLANDI! ÖSYM ile YKS ek tercih boş kontenjanları ve yıllık üniversite taban puanları belli oldu

YKS ek tercih işlemleri, tüm hızıyla devam ediyor. 7 Eylül tarihinde başlayan YKS ek tercihleri, 13 Eylül'de sona erecek. İlk tercihte herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları doğrultusunda tercih işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. Henüz tercih listelerini hazırlamamış olan üniversite adayları ise YKS ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları şeklindeki araştırmalarına devam ediyor. ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu ile YKS ek tercih boş kontenjanları ve 2 - 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları bilgisine bu başlık altından erişebilirsiniz.

YKS EK TERCİH BOŞ KONTENJANLAR KILAVUZU

ÖSYM AİS ile YKS 2. tercihler ile üniversite boş kontenjanları ve taban puanları kılavuzu ile ilgili tüm detaylar şöyle;

YKS EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS ek tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'' Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, Eylül tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 07 Eylül tarihinde saat 'da başlayacak, 13 Eylül tarihinde saat 'da sona erecektir.

YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.''

YKS EK TERCİH TARİHLERİ TAKVİMİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS) ek tercih tarihlerini duyurdu. Açıklamaya göre YKS ek tercih takvimi şöyle belirlendi;

YKS ek yerleştirme tercihleri, 7 Eylül - 13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. YKS ek tercih ücret ödemeleri ise 14 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları, 25 Eylül - 28 Eylül tarihleri arasında; üniversitede ek yerleştirme kayıtları ise 6 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

YKS EK TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI!

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuyla birlikte YKS ek tercih işlemleri başladı. Ek tercih süreci öncesinde gözler YKS ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları tablosuna çevrilmişti.

YKS ek tercih taban puanları ve boş kontenjanları bilgisini içeren YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı.

Ek yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak.

YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişilebilirsiniz.

YKS BOŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların, ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacaktır.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS Ek tercihleri YÖK tarafından duyuruldu. YKS ek tercihleri 7 ile 13 Eylül günleri arasında ÖSYM AİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Adaylar, YKS Ek Yerleştirme tercihlerini T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi 'seafoodplus.info' üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından gerçekleştirecekler.

ARKADAŞINA GÖNDER

YKS EK TERCİH BOŞ KONTENJAN KILAVUZU YAYINLANDI! ÖSYM ile YKS ek tercih boş kontenjanları ve yıllık üniversite taban puanları belli oldu

SON DAKİKA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir