kedi karma aşı sonrası halsizlik / Kedilerde aşı sonrası dikkat edilmesi gerekenler » Petibom

Kedi Karma Aşı Sonrası Halsizlik

kedi karma aşı sonrası halsizlik

Yeni doğan yavrular aşılı veya bağışık olan annenin sütünden aldıkları maternal antikorlar (bağışıklık elemanları) tarafından 6 haftaya kadar korunurlar. Ancak bu yaştan sonra bütün hastalıklara açıktırlar ve bağışıklıkları zayıftır.

Halk arasında sadece önemli aşılarını yaptıralım, bu aşı çok önemli mi? Bizimkisi zaten evden çıkmıyor nereden bulacak hastalığı gibi söylemler kesinlikle yanlıştır. Önemsiz bir aşı yoktur. Bütün aşılar çok önemlidir. Hastanın koşullarına göre önem sıralaması düzenlenebilir. Hasta dışarı çıkmasa da pencereden, kapıdan, ebeveynlerinin ayakkabılarından, kıyafetlerinden hastalığa seafoodplus.info sahiplenildikten sonra 10 gün kadar herhangi bir aşılama yapılmamalıdır. Kuluçka döneminde olan; geldiği yerden veya anneden doğum yoluyla bulaşan bir hastalığı varsa bu süreçte semptom göstermeye başlayacaktır. Hasta bu gözlemlenme sürecini hiçbir hastalık semptomu göstermeden (kusma, ishal, ateş, iştahsızlık, halsizlik, burun akıntısı, öksürük, hapşırık vb.) geçirirse parazit tedavisi de yapıldıktan sonra ilk aşılamaya başlanılabilir.

Viral aşılar halsizlik, iştahsızlık, keyifsizlik, ateş yapabilir. Bu durum için endişelenilmemelidir. Hastaya özellikle de kedilere bu durum için hekiminin bilgisi dahilinde olmayan ilaç verilmemelidir.

İç ve dış parazit ilaçlamaları hastanın ömrünün sonuna kadar 2 ayda 1 kez tekrarlanmalıdır. Ense damlası yazları pire enfestasyonları artacağından ayda 1’e çıkarılabilir.

Hasta yavruyken viral aşılardan köpek için Karma, Corona, Bronchine,; kedi için Karma, Leukemia aşıları 21 gün arayla 2 şer kez yapılır. Daha sonra bu aşılar yılda 1 kez tekrarlanır. Yıllık aşı diye de isimlendirilirler. Köpeklere 6 haftalıkken Puppy DP isimli yavru köpekler için çok yaygın hastalıklar olan Kanlı İshal (Parvoviral Enfeksiyon) ve Gençlik Hastalığı (Distemper)’nı içeren aşı da yapılabilir.

Kuduz aşısı en erken 90 günlük iken yapılır. Bunun dışında köpekler için Lyme, kedi ve köpekler için Mantar aşısı da vardır ve 1 kez tekrarlanırlar. Mantar aşısı mantar hastalığının en yaygın suşlarına karşı koruyuculuk sağlar. Diğer aşılar kadar hayati olmasa da önemli bir aşıdır.

Aşı çok nadir de olsa allerji (anaflaksi) yapabilir. Bu durumda deride kabarcıklar, kızarıklık, gözlerde şişme, soluk borusunda şişme ve daralma, deride lezyonlar, solunum güçlüğü ile karakterizedir. Bu semptomlardan birkaçını gözlemlediğinizde vakit kaybetmeden veteriner hekiminize müdahalenizi yaptırınız.

Aşı döneminde yavru veya erişkin hasta herhangi bir hastalık semptomu gösterdiyse aşının yapılıp yapılmamasına muayene sonrası hekim karar vermelidir.

Aşı programı genellikle şu şekildedir;

Köpekte;

İç ve dış parazit ilaçlamaları

  • Karma-1
  • Corona-1
  • Bronchine-1
  • Karma-2
  • Corona-2
  • Bronchine-2
  • Kuduz (12 haftalık olunca)
  • Lyme
  • Mantar (opsiyonel)

Kedide;

İç ve dış parazit ilaçlamaları

  • Karma-1
  • Leukemia-1
  • Karma-2
  • Leukemia-2
  • Corona-2
  • Bronchine-2
  • Kuduz (12 haftalık olunca)
  • Mantar (opsiyonel)

kedide aşı sonrası halsizlik, topallama, iştahsızlık?

4 aylık kedim bugün karma aşısı oldu ve iç parazit hapı aldı veterinerde. eve geldiğimizde aşırı halsizdi yemek vesaire yemiyordu. saat sonra biraz kendine geldi yemek yedi, su içti. ama topallıyor ve rahat yürüyemiyor. bu tepkiler normal midir? bazı yerlerde normal olduğu yazıyor ancak bunların gençlik hastalığı semptomları olduğunu da okudum. gençlik hastalığının da aşılardan sonra belli olma ihtimali yüksekmiş. bir bilen varsa yazarsa çok sevinicem. 

1. Kediniz daha çok küçük normal olduğunu düşünüyorum. Aşıya göre vücutlarının verdiği tepki değişebiliyor. Yemek yiyip su içtiyse büyük ihtimalle sorun yok demektir. Bugün gözlemleyin içinize sinmezse veterinerinizle görüşün mutlaka. 


2. aşıdan sonra normal. bir gün bekleyin, aynı hareketler devam ediyorsa veterinere gösterin.


3. topallaması normal. 15 gün içinde enteresan şişlikler çıkabilir iğnenin yapıldığı yerde o da iğnedeki ilacın orda toplanması anlamına geliyor. karma aşısı çok ağır bir aşı. gün keyifsiz olabilir ama iyileşir. geçmiş olsun bıdıka



4. çok çok sağolun. bir de kabızlık ve karında şişlik çıktı. umarım yalnızca aşıya karşı tepkilerdir ve en kısa zamanda düzelir.


Kedilerde karma aşı yan etkileri ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kedilerde karma aşı yan etkileri ne kadar sürer?
  2. Kedi karma aşısında ne var?
  3. Kedilerde karma aşı halsizlik yapar mı?
  4. Karma aşı kaç gün arayla yapılır kedi?
  5. Karma aşı sonrası ateş kaç gün sürer kedi?
  6. Karma aşı kaç doz yapılır?
  7. Karma aşı ishal yapar mı?
  8. Evde beslenen kediler neden aşılanmalıdır?
  9. Iç dış parazit aşısı kedi kaç ayda bir?

Kedilerde karma aşı yan etkileri ne kadar sürer?

Aşısonrası genelde saat arasında aşının etkisiyükselir ve Halsizlik görülebilir. Evcil dostlarımız aşısonrası ateş sık sık karşılaşılan bir sorundur. Petlerimizde kusma ,ishal,yemek yemede isteksizlik,ölü gibi yatma eğilimi gösterebilir.

Kedi karma aşısında ne var?

2 aylık yaşa gelen her sağlıklı Minnak kediye mutlaka uygulanması gereken ilk aşıdır. AşıFeline Parvo Virus, Feline HerpesVirus-1, Felin Calici Virus etkenlerini içerir.

Kedilerde karma aşı halsizlik yapar mı?

Kedi karma aşısıiçerisinde inaktif 3 adet virüs bulunmaktadır ve bunlar ilk yapıldığında bağıkşıklık sistemi üzerinde etkisi olmaktadır. Kedi Karma Aşısıyapıldıktan sonra yaklaşık bir günlük halsizlikve biraz ateşinin çıkması normaldir. Bunlar dışında kusma, ishal vb durumlar normal değildir.

Karma aşı kaç gün arayla yapılır kedi?

2. ayını dolduran tüm yavru kedilere uygulanması gereken karma aşıkedilerde sık görülen viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Feline Parvos, Herpes Virüs ve Felin Calici gibi virüs etkenleri içeren karma aşı haftalık dönemde uygulanır ve yaklaşık 2 hafta sonra tekrarlanır.

Karma aşı sonrası ateş kaç gün sürer kedi?

Kedi karma aşısıiçerisinde inaktif 3 adet virüs bulunmaktadır ve bunlar ilk yapıldığında bağıkşıklık sistemi üzerinde etkisi olmaktadır. Kedi Karma Aşısıyapıldıktan sonrayaklaşık bir günlük halsizlik ve biraz ateşinin çıkması normaldir.

Karma aşı kaç doz yapılır?

KARMA AŞI. Karma aşı2 dozuygulanan bir aşıdır. 15'er gün arayla yapılmaktadır.

Karma aşı ishal yapar mı?

Aşıdan Sonra İshalGörülür mü? Aşıdan sonra bebeklerde ishaldurumunun görülmesi çok sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi değildir. Yan etki olarak genellikle bebeklerde ateş, baş ağrısı, uykusuzluk ve huzursuzluk gibi durumlar görülür. İshalhalinin yaşanması ise sadece belirli aşılardan sonra olur.

Evde beslenen kediler neden aşılanmalıdır?

Bazı virüs ve bakteri türleri onlar için hayati bir tehdit yaratabilir. Bunu engellemenin en güvenli yolu kedinizin aşılanmasıdır. Aşı kedinizin öldürücü ve tehlikeli viral hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Aşılama, kedinizin ve sizin sağlığınız için kritik önem taşır.

Iç dış parazit aşısı kedi kaç ayda bir?

1 yaşını doldurmuş kedilerher 3 ayda birkez iç parazit aşısıve dış parazit aşısıvurdurmak zorundadır.Kedilerde parazit aşıuygulaması 3 ayda1 kez düzenli olarak yapılmalıdır. Kedi iç parazitbelirtileri ; İshal. Kanlı dışkı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir