enfluvir nasil yapilir / ENFLUVIR 12 MG/ML ORAL SUSPANSIYON HAZIRLAMAK İÇİN | myHealthbox

Enfluvir Nasil Yapilir

enfluvir nasil yapilir

ENFLUVIR 12 mg/ml oral süspansiyon için toz Nasıl Kullanılır

seafoodplus.infoIR nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz tarafından reçete edilen miktarda süspansiyon kullanmalısınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuz veya eczacınız ile kontrol ediniz.

ENFLUVİR size reçete edildikten sonra en kısa sürede ilacı kullanmaya başlayınız; bu, grip virüsünün vücudunuzda yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olacaktır.

Yaşlılarda kullanımı

• Grip hastalığının tedavisinde kullanımı

Doktorunuz tarafından reçete edilen miktarda oral süspansiyonu çocuğunuza vermelisiniz.

Çocuklarda grip tedavisi için uygulanan ENFLUVİR dozu çocuğun vücut ağırlığıyla orantılıdır (aşağıdaki tabloya bakınız).

• Grip hastalığının önlenmesinde kullanımı

ENFLUVİR aynı zamanda gribi önlemek amacıyla da kullanılabilir.

ENFLUVİR 10 gün boyunca günde bir kez alınmalıdır. En uygunu bu dozu sabah kahvaltısı ile birlikte almaktır.

Çocuklarda gribi önlemek için uygulanan ENFLUVİR dozu çocuğun vücut ağırlığıyla orantılıdır

40 kg' dan ağır ve kapsül yutamayan çocuklar 10 gün boyunca günde 1 kez 75 mg dozunda süspansiyon kullanabilir.

Eğer, ENFLUVİR grip hastalığının önlenmesi için reçete edilmişse, doktorunuz ENFLUVİR almaya devam etmeniz gereken süre hakkında size tavsiyede bulunacaktır.

• Grip hastalığının tedavisinde kullanımı

• 12 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı:

İnfluenza ile enfekte olan 2 yaşın altındaki çocuklarda sınırlı farmakokinetik ve güvenlilik verileri mevcuttur. 1 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde yürütülen çalışmalardan elde edilen verilere ilaveten, bu veriler kullanılarak farmakokinetik modelleme yapılmıştır. Bu sonuçlar, 3 ile 12 aylık bebeklerde günde iki kez 3 mg/kg ve 1 ile 3 aylık bebeklerde günde iki kez 2,5 mg/kg dozun sağladığı maruziyetin, 1 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde görülen klinik olarak etkili maruziyete benzer olduğunu göstermektedir. 1 aylıktan küçük bebeklerde ENFLUVİR kullanımına ilişkin halihazırda mevcut veri bulunmamaktadır.

Aşağıda 1 yaşından küçük bebeklerde gribi tedavi etmek için önerilen ağırlığa göre ayarlanan dozlar verilmektedir.

1 yaşından küçük bebeklere ENFLUVİR uygulaması, bebekte meydana gelebilmesi muhtemel risklere karşı ilaç tedavisinin potansiyel faydası doktor tarafından dikkatlice değerlendirildikten sonra karar verilmelidir.

• Grip hastalığının önlenmesinde kullanımı

• 12 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı:

Doktorunuz tarafından reçete edilen miktarda süspansiyonu çocuğunuza vermelisiniz.

İnfluenza salgını esnasında, 12 aylıktan küçük bebekler için tavsiye edilen günlük önleme dozu, günlük tedavi dozunun yarısı kadardır. Bu, influenzayı önlemek için tedavi dozunun yarısına eşdeğer önleme dozunun klinik olarak etkinliğini gösteren 1 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerdeki klinik verilere dayanmaktadır. 1 aylıktan küçük bebeklerde ENFLUVİR kullanımına ilişkin halihazırda mevcut veri bulunmamaktadır.

Aşağıda 1 yaşından küçük bebeklerde gribi önlemek için önerilen ağırlığa göre ayarlanan dozlar verilmektedir:

1 yaşından küçük bebeklere ENFLUVİR uygulaması, bebekte meydana gelebilmesi muhtemel risklere karşı ilaç tedavisinin potansiyel faydası doktor tarafından dikkatlice değerlendirildikten sonra karar verilmelidir.

Ergenlerde ( yaş) ve yetişkinlerde kullanım:

Oral süspansiyon yetişkinlerde ve ergenlerde kapsül yerine kullanılabilir.

• Grip hastalığının tedavisinde kullanımı

Doktorunuz size genellikle günde iki kere ve beş gün boyunca kullanılmak üzere 75 mg dozunda ENFLUVİR reçete edecektir.

• Grip hastalığının önlenmesinde kullanımı

Doktorunuz size genellikle günde bir kere ve on gün boyunca kullanılmak üzere 75 mg dozunda ENFLUVİR reçete edecektir. Doktorunuz ilacı almaya devam etmeniz gereken süre hakkında size tavsiyede bulunacaktır.

75 mg ENFLUVİR süspansiyon dozunu alabilmek için bir 30 mg'lık doz ve bir 45 mg'lık doz almalısınız.

Kapuk

Şifjo Adaptörü

52 ml

Uygulama yolu ve metodu

Ağızdan kullanılmaktadır. a)Oral süspansiyonun hazırlanışı

Eczacınız Enfluvir oral süspansiyonu size vermeden hemen önce hazırlayabilir. Enfluvir süspansiyonu kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Süspansiyonu yalnızca tedavinizin başlangıcında bir kez hazırlamanız gerekmektedir. Daha sonra her kullanımda şişeyi iyice çalkalamanız ve tavsiye edilen dozu şırıngaya çekerek kullanmanız yeterlidir.

1. Ağzı kapalı şişeye tozlar serbest hale gelinceye kadar birkaç kez hafifçe vurunuz.

2. Ölçülü kabı (ölçülü kap şişenin üzerinde mevcuttur) işaretli noktaya kadar doldurarak, 52 ml içme suyu ölçünüz. Aldığınız önerilen dozdan bağımsız olarak, her zaman 52 ml içme suyu kullanmalısınız.

3. 52 ml içme suyunu şişeye ekleyiniz ve şişenin ağzını kapatarak ağzı kapalı şişeyi 15 saniye iyice çalkalayınız.

4. Şişenin kapağını kaldırınız ve şişe adaptörünü şişenin boyun kısmının içine doğru itiniz.

5. Şırıngayı adaptör deliğinden içeriye itiniz.

b) Oral süspansiyonun ölçülmesi ve bir doz oral süspansiyon verilmesi

Enfluvir oral süspansiyonu kullanmadan önce daima iyice çalkalayınız!

Dok Şırıngası

Piston

ml

-  ml

-  ml

-  ml ml

f1.

-Us Şekil l

Doğru miktarda süspansiyon nasıl ölçülür?

1. Şırıngayı yavaşça süspansiyon ihtiyacınız olan doz çizgisine gelinceye kadar çekiniz. Aşağıdaki tabloya uygun olarak miktarı belirleyiniz.

*Doz hesabına göre 5 ml süspansiyon verilmesi gereken çocuklarda kutu içinde bulunan şurup kaşığı kullanılmalıdır.

2. Şırıngayı yavaşça şişeden uzaklaştırınız.

3. Şırınga pistonunu aşağı doğru iterek süspansiyonu direk ağza veriniz ve ilacı yutunuz. İlacı aldıktan sonra bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

4. Uygulamadan hemen sonra, pistonu doz şırıngasının içinden çıkartınız, her ikisini de su ile iyice yıkayınız.

5. Temizlenmiş şırıngayı tekrar adaptör deliğinden içeri iterek bir sonraki kullanıma hazır halde bekletiniz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği: Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması önerilmektedir. Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa, grip tedavisi için ENFLUVİR kullanmadan önce doz ayarlaması için doktorunuza başvurunuz.

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir doz ayarlaması gerekmemektedir. Karaciğer yetmezliği olan çocuk hastalarla ilgili veri bulunmamaktadır.

Eğer ENFLUVIR' in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ENFLUVIR kullanırsanız

ENFLUVIR' den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

ENFLUVIR'i kullanmayı unuttuysanız

Bir dozu atlarsanız, aklınıza gelir gelmez bu dozu alınız. Ancak dozu atladığınızı bir sonraki dozu alacağınız saate yakın fark ederseniz, atladığınız dozu unutunuz ve bir sonraki dozunuzu zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. ENFLUVİR ile tedavi sonlandırdığındaki oluşabilecek etkiler:

Doktorunuzun tavsiyesinden önce ENFLUVİR kullanmayı bırakırsanız herhangi bir yan etki gözlenmez. Ancak, eğer doktorunuzun tavsiye ettiği tarihten önce ENFLUVİR kullanmayı bırakırsanız, grip belirtileriniz yeniden ortaya çıkabilir.

Grip, Soğuk Algınlığı ve ÖksürükGrip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
Diyabet HastalığıDiyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.

Hamilelikte Grip

Grip nedir?

İnfluenza (grip de denir) ciddi hastalıklara neden olabilecek bir virüstür. Burun akıntısı ve boğaz ağrısından daha fazlası. İnfluenza sizi çok hasta edebilir ve hamilelik sırasında veya hemen sonrasında alırsanız özellikle zararlı olabilir.

Grip nasıl yayılır?

Grip insandan insana kolayca yayılır. Gripli biri öksürdüğünde, hapşırdığında veya konuştuğunda, virüs havada yayılır. İçinde nefes alırsanız veya üzerinde grip virüsü bulunan bir şeye (kapı kolu veya telefon gibi) dokunursanız ve sonra burnunuza, gözlerinize veya ağzınıza dokunursanız, grip bulaşabilir.

Grip hastaları, hastalanmadan önce 1 ila 5 gün arasında, diğerlerine bulaşabilirler. Gripten çok hasta olan insanlar veya küçük çocuklar, özellikle hala semptomları varsa, grip daha uzun süre yayılabilir.

Grip hamileliğinize nasıl zarar verebilir?

Zatürre denilen akciğer enfeksiyonu gibi gripten kaynaklanan sağlık komplikasyonları, özellikle hamileyseniz, ciddi ve hatta ölümcül olabilir. Hamilelik sırasında grip olursanız, diğer yetişkinlerden ciddi komplikasyonlara yakalanma olasılığınız daha yüksektir. Hamile kalmadan önce grip aşısı yaptırmak en iyisidir. Grip aşısı yaptırmak, grip olma, ciddi grip komplikasyonları geçirme ve hastanede tedaviye ihtiyaç duyma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Grip olan hamile kadınların, erken doğum (37 haftalık gebelikten önce gerçekleşen doğum) ve erken doğum (37 haftalık gebelikten önce doğum) almayan kadınlardan daha olasıdır.

Gripten gelen ateş, nöral tüp defektleri ve bebeğinizdeki diğer problemler gibi doğum kusurlarıyla bağlantılı olabilir. Doğum kusuru, doğumda mevcut olan bir sağlık durumudur. Doğum kusurları vücudun bir veya daha fazla bölümünün şeklini veya işlevini değiştirir. Genel sağlıkta, vücudun nasıl geliştiği veya vücudun nasıl çalıştığı konusunda sorunlara neden olabilirler. Nöral tüp defektleri, beynin ve omuriliğin doğum kusurlarıdır.

Grip aşısı sizi gripten korumaya nasıl yardımcı olur?

Grip aşısı, grip geçirmenizi önlemeye yardımcı olan bir aşı içerir. Grip aşısı gribe neden olamaz. Hamilelik sırasında herhangi bir zamanda grip aşısı olmak güvenlidir, ancak grip mevsiminden önce (Ekimden Mayıs’a kadar) yaptırmak en iyisidir. Grip mevsiminde grip olma ihtimaliniz daha yüksek olsa da, yılın herhangi bir zamanında aşı yaptırabilirsiniz .

Birçok farklı grip virüsü var ve bunlar sürekli değişiyor. Her yıl, gelecek grip mevsiminde insanları hasta edecek olan üç veya dört grip virüsüne karşı korunmak için yeni bir grip aşısı yapılır. Grip aşısından korunma sadece bir yıl sürer, bu nedenle her yıl grip aşısı yaptırmak önemlidir. Aşıyı doktorunuza yaptırabilirsiniz ve O yıl içindeki doğru Grip aşısını nereden bulabileceğinizi öğrenmek için  HealthMap Vaccine Finder kullanın.

Hamilelik sırasında grip aşısı olması güvenli midir?

Çoğu hamile kadının grip aşısı yaptırması güvenlidir. Şiddetli alerjiniz varsa veya grip aşısına karşı ciddi bir alerjik reaksiyonunuz varsa doktorunuza bildirin. Grip aşılarına karşı şiddetli alerjik reaksiyonlar nadirdir. Grip aşısı alerjisi konusunda endişeleriniz varsa, sizin için güvenli olduğundan emin olmak için doktorunuzla konuşun.

Bazı grip aşıları yumurta ile yapılır. Yumurta alerjisi olan kadınların çoğu grip aşısı yaptırabilir. Ancak şiddetli yumurta alerjiniz varsa, ciddi alerjileri ve alerjik reaksiyonları nasıl tedavi edeceğini bilen birine tıbbi bir ortamda (doktor ofisi, hastane veya klinik gibi) aşı yaptırın.

Grip belirtileri ve semptomları nelerdir?

Bir durumun belirtileri, döküntü veya öksürük gibi, başkalarının sizin hakkınızda görebileceği veya bildikleri şeylerdir. Semptomlar, boğaz ağrısına sahip olmak veya baş dönmesi hissetmek gibi başkalarının göremediğini hissettiğiniz şeylerdir. Gripin yaygın belirtileri ve semptomları şunları içerir:

Çok yorgun veya uykulu olmak
Öksürük
Ateş ( derece üstü), titreme
Grip olan herkesin ateşi yoktur.
Baş ağrısı veya kas veya vücut ağrıları
Burun akıntısı veya burun tıkanıklığı
Boğaz ağrısı
Kusma veya ishal (çocuklarda daha sık görülür)

Grip semptomları genellikle çabuk ortaya çıkar. Ateş ve diğer semptomların çoğu bir hafta veya daha uzun sürebilir. Ancak çocuklar, 65 yaşından büyükler, hamile kadınlar ve yakın zamanda bebek sahibi kadınlar da dahil olmak üzere bazı insanlar gripten uzun süre hasta olabilirler.

*Bu belirtilerden veya semptomlardan herhangi birine sahipseniz hemen tıbbi yardım alın:

Bebeğinizin daha az hareket ettiğini veya hiç hareket etmediğini hissetmek.
Asetaminofen (Tylenol®) aldıktan sonra düşmeyen yüksek ateş. Doktorunuza danışmadan ilaç almayın.
Göğüste veya karında ağrı veya basınç
Ani baş dönmesi veya karışıklık
Nefes darlığı veya nefes darlığı
Şiddetli veya durmayan kusma
İyi olan ancak daha sonra ateş ve daha kötü öksürük ile geri gelen grip belirtileri veya semptomları&#;.

Grip hamilelik sırasında nasıl tedavi edilir?

Aşı olsanız bile grip olduğunuzu düşünüyorsanız, derhal doktorunuzu arayın. Gripin önlenmesine veya tedavisine yardımcı olmak için antiviral bir ilaç reçete edebilir. Antiviraller virüslerin neden olduğu enfeksiyonları iyileştirebilir. Gripinizi hafifletebilir ve daha hızlı hissetmenize yardımcı olabilirler. Antiviraller ayrıca pnömoni gibi ciddi grip komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Grip için, semptomlardan sonraki 2 gün içinde alırsanız antiviraller en iyi sonucu verir. Antiviral ilaçlarla hızlı tedavi, ciddi grip komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Hamileliğiniz sırasında veya doğumdan sonraki 2 hafta içinde grip olan biriyle yakın temas kurduysanız, doktorunuza bildirin. Grip belirtileriniz veya belirtileriniz olmasa bile, sağlayıcınız grip geçirmenizi ve ciddi komplikasyonlar yaşamanızı önlemek için size antiviral bir ilaçla tedavi etmek isteyebilir.

Amerika Birleşik Devletleri&#;nde, hamile kadınlarda ve yakın zamanda bebek sahibi olan kadınlarda gribi önlemek veya tedavi etmek için üç ilaç onaylanmıştır. Hangisinin sizin için doğru olduğu konusunda doktorunuzla konuşun:

Oseltamivir (marka Tamiflu®) Bu ilaç bir kapsül veya sıvı olarak gelir.
Zanamivir (Relenza® markası). Bu ilaç ağızdan soluduğunuz bir tozdur. Astım gibi solunum problemleri olan kişiler için önerilmez.
Peramivir (Rapivab®). Bu ilaç bir iğne aracılığıyla bir sağlık uzmanı tarafından bir damara (IV olarak da adlandırılır) verilir.

Ateşiniz varsa, en kısa sürede doktorunuzu arayın ve asetaminofen almayı sorun. Gribiniz varsa, bolca dinlenin ve bol miktarda sıvı için. Çok yemek istemeyebilirsiniz. Vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olmak için küçük öğünler yemeyi deneyin.

Gribin yayılmasını nasıl durdurabilirsiniz?

Grip geçirdiğinizde, başkalarına yayabilirsiniz. Yayılmasını önlemek için şunları yapabilirsiniz:

Hasta olduğunuzda evde kalın ve başkalarıyla teması sınırlandırın.
Kimseyi öpmeyin.
Bir dokuya veya kolunuza öksürün veya hapşırın. Kullanılmış mendilleri çöpe atın.
Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmamaya çalışın.
Kimseye dokunmadan önce ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Alkol bazlı el dezenfektanları da kullanabilirsiniz. Ellerinizde kuruması için en az 15 saniye sürecek kadar el dezenfektanı kullanın.
Bulaşıklarınızı ve bulaşıklarınızı yıkamak için sıcak, sabunlu su veya bulaşık makinesi kullanın.
Bulaşıklarınızı, bardaklarınızı, mutfak aletlerinizi veya diş fırçanızı paylaşmayın.

Grip hamilelik sırasında neden bu kadar zararlıdır?

Grip hamilelik sırasında tehlikeli olabilir, çünkü hamilelik bağışıklık sisteminizi, kalbinizi ve akciğerlerinizi etkiler. Bağışıklık sisteminiz vücudunuzun kendisini hastalıklardan ve hastalıklardan korumanın yoludur. Vücudunuz sağlığınıza zarar verebilecek bir virüs gibi bir şey algıladığında, bağışıklık sisteminiz virüsle savaşmak için çok çalışır.

Hamileyken, bağışıklık sisteminiz hastalıklara hamilelikten önceki kadar hızlı yanıt vermez. Vücudunuz hamileliğin iyi olduğunu ve bebeğinizi reddetmemesi gerektiğini bilir. Böylece, vücudunuz doğal olarak bağışıklık sisteminin sizi koruma ve hastalıklara tepki verme yeteneğini azaltır, böylece büyüyen bebeğinizi ağırlayabilir. Ancak düşük bağışıklık sistemi, grip gibi virüslerden daha fazla hastalanmanız anlamına gelir.

Gribin hamilelik sırasında zararlı olabilmesinin bir başka nedeni, akciğerlerinizin özellikle ikinci ve üçüncü trimesterlerde daha fazla oksijene ihtiyaç duymasıdır. Büyüyen göbeğiniz akciğerlerinize baskı uygulayarak daha küçük bir alanda daha fazla çalışmasını sağlar. Kendinizi zaman zaman nefes darlığı hissettiğinizde bile bulabilirsiniz. Hamilelikte size ve bebeğinize kan sağlamakla meşgul olduğu için kalbiniz de çok çalışır .

Bütün bunlar hamilelik sırasında vücudunuzun stresli olduğu anlamına gelir. Vücudunuzdaki bu stres, grip olma olasılığınızı artırabilir. Hamileyseniz veya son iki hafta içinde anne olduysanız gripten kaynaklanan ciddi sağlık sorunlarınız olması diğer kadınlardan daha olasıdır.

, GÖRE,  Son dakika haber

ENFLUVIR 12 mg/ml oral süspansiyon için toz

ENFLUVIR 12 mg/ml oral süspansiyon için toz Nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

Doktorunuz tarafından reçete edilen miktarda süspansiyon kullanmalısınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuz veya eczacınız ile kontrol ediniz.

ENFLUVİR size reçete edildikten sonra en kısa sürede ilacı kullanmaya başlayınız; ideal olanı

grip belirtilerinin başladığı ilk iki gün içerisinde kullanmaya başlamanızdır.

Grip tedavisi için, günde iki doz alınız. Sabahları bir doz ve akşamları bir doz almanız genellikle uygundur. Kısa zamanda daha iyi hissetmeye başlasanız bile 5 günlük tedaviyi tamamlamanız önemlidir.

Gribi önlemek için veya grip olmuş biriyle temasa geçtikten sonra, 10 gün boyunca günde bir doz alınız. En uygunu, bu dozu sabah kahvaltısı ile birlikte almaktır.

Bağışıklık sistemi zayıflamış hastalar ve yaygın grip gibi özel durumlarda, tedavi 6 hafta ila 12

haftaya kadar devam edecektir.

Kapsül kullanmakta zorluk çeken kişileri oral süspansiyonu kullanabilirler. Doktorunuz tarafından size reçete edilen miktarlarda oral süspansiyon kullanmalısınız. Tavsiye edilen doz hastanın vücut ağırlığına dayanmaktadır.

Yetişkinler ve ergenler ( yaşındakiler)

Vücut ağırlığı

Grip hastalığının

tedavisi:

5 gün için doz

Grip hastalığının önlenmesi:

10 gün için doz

40 kg veya üstü

Günde iki kez 75 mg

Günde bir kez 75 mg

75 mg için bir 30 mg’lık doz ve bir 45 mg’lık doz alınabilir.

1 ile 12 yaş arasındaki çocuklar

Vücut ağırlığı

Grip hastalığının

tedavisi:

5 gün için günde iki kez doz

Grip hastalığının önlenmesi:

10 gün için günde bir kez doz

kg

Günde iki kez 30 mg

Günde bir kez 30 mg

15 kg ile 23 kg arası olanlar

Günde iki kez 45 mg

Günde bir kez 45 mg

23 kg ile 40 kg arası olanlar

Günde iki kez 60 mg

Günde bir kez 60 mg

40 kg’dan fazla olanlar

Günde iki kez 75 mg

Günde bir kez 75 mg

75 mg için bir 30 mg’lık doz ve bir 45 mg’lık doz alınabilir.

Grip hastalığının tedavisinde kullanımı

12 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı:

İnfluenza ile enfekte olan 2 yaşın altındaki çocuklarda sınırlı farmakokinetik ve güvenlilik verileri mevcuttur. 1 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde yürütülen çalışmalardan elde edilen verilere ilaveten, bu veriler kullanılarak farmakokinetik modelleme yapılmıştır. Bu sonuçlar, 3 ile 12 aylık bebeklerde günde iki kez 3 mg/kg ve 1 ile 3 aylık bebeklerde günde iki kez 2,5 mg/kg dozun sağladığı maruziyetin, 1 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde görülen klinik olarak etkili maruziyete benzer olduğunu göstermektedir. 1 aylıktan küçük bebeklerde ENFLUVİR kullanımına ilişkin hâlihazırda mevcut veri bulunmamaktadır.

Aşağıda 1 yaşından küçük bebeklerde gribi tedavi etmek için önerilen ağırlığa göre ayarlanan dozlar verilmektedir.

Yaş

5 gün boyunca tavsiye edilen tedavi dozu

3 aylıktan büyük, 12 aylıktan

küçük bebeklerde

Günde iki kez 3 mg/kg

1 aylıktan büyük, 3 aylıktan küçük bebeklerde

Günde iki kez 2,5 mg/kg

1 aylıktan küçük bebeklerde

Günde iki kez 2 mg/kg

1 yaşından küçük bebeklere ENFLUVİR uygulaması, bebekte meydana gelebilmesi muhtemel risklere karşı ilaç tedavisinin potansiyel faydası doktor tarafından dikkatlice değerlendirildikten sonra karar verilmelidir.

Grip hastalığının önlenmesinde kullanımı

12 aylıktan küçük bebeklerde kullanımı:

Doktorunuz tarafından reçete edilen miktarda süspansiyonu çocuğunuza vermelisiniz.

İnfluenza salgını esnasında, 12 aylıktan küçük bebekler için tavsiye edilen günlük önleme dozu, günlük tedavi dozunun yarısı kadardır. Bu, influenzayı önlemek için tedavi dozunun yarısına eşdeğer önleme dozunun klinik olarak etkinliğini gösteren 1 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerdeki klinik verilere dayanmaktadır. 1 aylıktan küçük bebeklerde ENFLUVİR kullanımına ilişkin hâlihazırda mevcut veri bulunmamaktadır.

Aşağıda 1 yaşından küçük bebeklerde gribi önlemek için önerilen ağırlığa göre ayarlanan

dozlar verilmektedir:

Yaş

10 gün boyunca tavsiye edilen önleme dozu

3 aylıktan büyük, 12 aylıktan küçük bebeklerde

Günde bir kez 3 mg/kg

1 aylıktan büyük, 3 aylıktan küçük bebeklerde

Günde bir kez 2,5 mg/kg

1 aylıktan küçük bebeklerde

Günde bir kez 2 mg/kg

1 yaşından küçük bebeklere ENFLUVİR uygulaması, bebekte meydana gelebilmesi muhtemel risklere karşı ilaç tedavisinin potansiyel faydası doktor tarafından dikkatlice değerlendirildikten sonra karar verilmelidir.

Uygulama yolu ve metodu:

Kullanıcı için talimatlar

Oral süspansiyon hazırlanışı: Eczacınız ENFLUVİR oral süspansiyonu size vermeden hemen önce hazırlayabilir. ENFLUVİR süspansiyonu kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

spansiyonu yalnızca tedavinizin başlangıcında bir kez hazırlamanız gerekmektedir. Daha sonra her kullanımda şişeyi iyice çalkalamanız ve tavsiye edilen dozu şırıngaya çekerek kullanmanız yeterlidir.

Süspansiyonu hazırlamak için:

  • ENFLUVİR tozunu içeren şişe
  • Şişe kapağı gerekmektedir.

Bütün bunlar ilaç paketinin içinde sunulmalıdır.

Ölçüm yapmak ve doz verebilmek için:

  • Doz şırıngası (ilaç paketinin içinde) gerekmektedir.

Doğru dozları ölçmek amacıyla her zaman ilacınızla birlikte sunulan doz şırıngasını kullanınız. Doz şırıngası, ml olarak işaretlenmiştir.

3 basamakta süspansiyon hazırlanması:

1.    Şişedeki tozları serbest hale getiriniz.

Ağzı kapalı şişeye tozlar serbest hale gelinceye kadar birkaç kez hafifçe vurunuz.

2.  Şişe üzerindeki işaretli çizginin yaklaşık 2/3’üne denk gelecek kadar içme suyu ekleyiniz ve şişeyi iyice çalkalayınız. Daha sonra şişe üzerinde işaretli çizgiye gelecek kadar (kalan 1/3) daha içme suyu ekleyerek şişeyi yeniden çalkalayınız.

Böylelikle,  ölçüm yapmak ve doz vermek için ENFLUVİR oral süspansiyon şişesini hazırladınız.

4 basamakta ölçüm yapılması ve doz verilmesi:

1.    Şişeyi çalkalayınız:

Ağzı kapalı ENFLUVİR oral süspansiyon şişesini kullanmadan önce iyice çalkalayınız.

Kullanmadan önce her zaman iyice çalkalayınız.

2.    Doz şırıngasını hazırlayınız:

Pakette verilen doz şırıngasını alınız.

Pistonu doz şırıngasının ucuna kadar aşağı itiniz.


Oral süspansiyon şişesinin kapağını çıkartınız.3.   Doz şırıngasını doğru doz ile doldurunuz:

Doz şırıngasının ucunu şişenin içine sokunuz.

Şırıngayı yavaşça ihtiyacınız olan doz çizgisine gelinceye kadar çekiniz.

Şırıngayı yavaşça şişeden çıkarınız.

4.    İlacı veriniz:

Şırınga pistonu aşağı doğru iterek süspansiyonu doğrudan ağıza veriniz. İlacın yutulduğundan emin olunuz. İlacı aldıktan sonra bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Uygulamadan hemen sonra, pistonu doz şırıngasının içinden çıkartınız, her ikisini de akan musluk suyu altında iyice yıkayınız.

Doğru miktarda süspansiyon nasıl ölçülür?

  1. Şırıngayı yavaşça süspansiyon ihtiyacınız olan doz çizgisine gelinceye kadar çekiniz. Aşağıdaki tabloya uygun olarak miktarı belirleyiniz.

ay

kg

6 mg

ml

ay

kg

15 mg

ml

ay

kg

24 mg

ml

kg

30 mg

ml

kg

45 mg

ml

kg

60 mg

5 ml*

*Doz hesabına göre 5 ml süspansiyon verilmesi gereken çocuklarda kutu içinde bulunan şurup kaşığı kullanılmalıdır.

    2. Şırıngayı yavaşça şişeden uzaklaştırınız.

    3. Şırınga pistonunu aşağı doğru iterek süspansiyonu direk ağıza veriniz ve ilacı yutunuz. İlacı aldıktan sonra bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

    4. Uygulamadan hemen sonra, pistonu doz şırıngasının içinden çıkartınız, her ikisini de su ile iyice yıkayınız.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanımı: Güvenlilik ve etkililik verilerinin olmaması nedeniyle, ENFLUVİR 1

yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. ENFLUVİR, sadece, geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla, 1 yaşından küçük çocukların grip tedavisinde kullanılabilir.

1 yaş ve üstü bebekler ile yaş arası çocuklarda kullanımı için yukarıdaki “uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar” bölümüne bakınız.

Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılarda özel bir doz ayarlaması gerekmemektedir.

Özel kullanım durumları:

brek yetmezliği: Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması önerilmektedir. Ciddi

böbrek yetmezliğiniz varsa, grip tedavisi için ENFLUVİR kullanmadan önce doz ayarlaması için doktorunuza başvurunuz.

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir doz ayarlaması gerekmemektedir. Karaciğer yetmezliği olan çocuk hastalarla ilgili veri bulunmamaktadır.

Eğer ENFLUVİR’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ENFLUVİR kullandıysanız:

ENFLUVİR’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

ENFLUVİR kullanmayı kesiniz.

Çoğu doz aşımı durumunda, insanlar herhangi bir yan etki rapor etmemiştir. Yan etkiler raporlandığında, bunlar bölüm 4’te listelendiği gibi normal dozlarda görülen etkilerle benzerdir. ENFLUVİR çocuklara verildiğinde, yetişkin ve ergenlere göre doz aşımı daha sık rapor edilmiştir. Çocuklara sıvı ENFLUVİR hazırlanırken ve ENFLUVİR kapsülü veya sıvı ENFLUVİR’i çocuklara verirken dikkat edilmelidir.

ENFLUVİR’i kullanmayı unutursanız:

Bir dozu atlarsanız, aklınıza gelir gelmez bu dozu alınız. Ancak dozu atladığınızı bir sonraki

dozu alacağınız saate yakın fark ederseniz, atladığınız dozu unutunuz ve bir sonraki dozunuzu zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

ENFLUVİR ile tedavi sonlandırdığındaki oluşabilecek etkiler:

ENFLUVİR kullanmayı bırakırsanız herhangi bir yan etki gözlenmez. Ancak eğer doktorunuzun tavsiye ettiği tarihten önce ENFLUVİR kullanmayı bırakırsanız, grip belirtileriniz yeniden ortaya çıkabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir