nüfus cüzdanı değişimi randevu alma / Kimlik Yenileme Nasıl Yapılır? Randevu Alma ve Ücreti - - Webtekno

Nüfus Cüzdanı Değişimi Randevu Alma

nüfus cüzdanı değişimi randevu alma

Kimlik randevusu N&#;fus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (&#;ipli) birleştirme randevusu

Milyonlarca vatandaş gündemde olan kimlik ve ehliyet birleştirme ile ilgili detayları merak ediyor. Nüfus cüzdanı ve ehliyeti tek karta entegre etmek isteyenler, kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu nasıl ve nereden alınır araştırıyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmişti. Şimdi ise gündemde olan konu bakanlığın 21 Eylül ’de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması.

Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Dünyada ilk ve tek uygulama olan 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan yurttaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay önce çekilmiş olması şart), sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.

*Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir.

*Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

*Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

*Birleştirme işlem için randevu alınır.

*Randevu tarihinde ilgili nüfus müdürlüğüne şahsen gidilerek birleştirme işlemi gerçekleştirilir.

Kimlik randevusu Nüfus işleri Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusuKİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME ADIMLARI

1- ÖNCE RANDEVU ALIN

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya ‘seafoodplus.info’ internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.                                   

2- DEĞİŞİM ÜCRETİNİ YATIRIN

Randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. Değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘seafoodplus.info’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.                                      

3- BU BELGELERİ HAZIRLAYIN

Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:

- Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı)

-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf.

-Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont.

4- YENİSİ 1 GÜNDE ELİNİZDE

Gerekli belgelerle randevunuzu aldığınız gün, nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işleminizi yapıyorsunuz. Yeni kimlik, 1 gün veya en geç 2 gün içinde adresinizde oluyor.                                

5- GEÇERLİLİK SÜRESİNE DİKKAT

Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor.

Kimlik randevusu Nüfus işleri Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusuHazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli ,00 TL'dir.

Kimlik Yenileme Kimlik Yenileme Ücreti, Gerekli Belgeler ve Randevu Alma

Kimlik yenileme, kimlik kartı, kimlik yenileme ücreti konuları internette en çok merak edilen konular arasında. Kimlik yenileme ücreti ne kadar? Kimlik kartı için gerekli belgeler neler? Fotoğraf nasıl olmalı? Kimlik kartı randevusu nasıl alınır? yılına ilişkin kimlik yenileme detaylar..

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Öncelikle kimlik kimlik yenileme ücreti ne kadar? Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtların yılında uygulanacak satış bedelleri yeniden tespit seafoodplus.info kağıdı 25, pasaport , değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 37,50, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 75, sürücü belgeleri , motorlu araç tescil belgesi lira bedelle temin edilebilecek.

KİMLİK KARTI RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?

Kimlik kartı işlemlerinde yığılmaların önüne geçmek için randevu uygulaması getirilmiştir. Kimlik kartı başvurusu için randevular Nüfüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlü’nün seafoodplus.info web portalı üzerinden ya da Alo çağrı merkezinden alınabilmektedir. Kimlik kartı başvuruları yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılmaktadır. Ancak başvuru için randevu konusu önemli.

KİMLİK KARTI ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Kimlik Kartı bedelleri aşağıda yer alan 5 farklı şekilde yatırılabilir.

  •  Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,
  •  Gelir İdaresi Başkanlığına aitseafoodplus.info internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla,
  •  Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından,
  •  seafoodplus.info ve seafoodplus.info internet adresinde belirtilen anlaşmalı bankalardan,
  • PTT Şubelerinden

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Peki, kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler? Gerekli belgeler şöyle:

  • İlk defa kimlik kartı başvurusu, fotoğraflı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belgeler, geçici kimlik belgesi)
  • Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri‘nin sitesinde yaşlara göre de şu bilgilendirme de bulunuluyor:

Yeni doğan kimlik kartı için:

  • Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu
  • Doğum Belgesi
  • Kimlik kart bedeli ücretsizdir.

Yeni Kimlik Kartı almak için, 15 yaşından küçükler için başvuru belgeleri 

  • Nüfus Cüzdanı
  • Banka dekontu
  • Velisi
  • (İsteğe bağlı olarak ) Biyometrik Fotoğraf

Yeni Kimlik Kartı almak için, yaş aralığındakiler için başvuru belgeleri 

  • Nüfus Cüzdanı
  • Banka dekontu
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Velisi

Yeni Kimlik Kartı almak için, 18 yaşından büyükler için başvuru belgeleri

A. Nüfus cüzdanında fotoğraf varsa,

  • Nüfus Cüzdanı
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Banka dekontu

B. Nüfus cüzdanında fotoğraf yoksa,

  • Nüfus Cüzdanı
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Banka dekontu
  • Annesi, Babası, 18 yaşından büyük kardeşlerinden birisi

C. Nüfus Cüzdanı Kayıpsa

  • Fotoğraflı Pasaport veya Sürücü Belgesi veya MEB-ÖSYM Sınav Giriş Belgesi.
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Banka dekontu

KİMLİK KARTI FOTOĞRAFI NASIL OLMALI?

En merak edilen sorulardan biri de kimlik kartı fotoğrafının nasıl olması gerektiği. 15 yaşını tamamlamış olan herkesi kimlik kartında biyometrik fotoğraf kullanılıyor. Ancak 15 yaşını tamamlamamış çocuklarda kimlik kartının seyahat belgesi olarak kullanılabilmesi için fotoğraflı kimlik kartı gerekiyordu. Çekilen fotoğrafların ise şu şartları taşıması gerekli:

  • Fotoğrafın son altı ay içinde, önden ve yüz tamamen görünür şekilde olması gerekli.
  • Fotoğrafta gözlerin, yüz, alın ve çenenin açık olması gerekiyor.
  • Güneş gözlüğü, renkli cam olmamalı.
  • Biyometrik olmayan fotoğraflar, fotokopiyle ya da bilgisayarda çoğaltılan fotoğraflar kabul edilmiyor.
  • Eğer yüz biyometrisiyle ilgili herhangi bir sağlık sorunu varsa bu durum başvuruda kayıt altına alınıyor.

KİMLİK KARTINI KAYBEDEN NE YAPMALI?

Peki kimlik kartını kaybeden ne yapmalı? Bu soruya şu yanıt veriliyor: Kimlik kartını kaybeden kişiler Alo numaralı çağrı merkezi aranarak kartı iptal ettirir ve yeni kimlik için süreç başlatır.

Resimli Anlatım

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

Kimlik randevusu almak artık internet ve telefon üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar, kimlik yenileme, yeni kimlik başvurusu ve e-kimlik randevu alma konularında tam olarak hangi adımları uygulayacağını bilmiyor.

Kimlik(nüfus cüzdanı) yenileme randevusu alabilmek için 3 farklı yöntem bulunmaktadır;

1. Kimlik yenileme veya kimlik başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar "ALO " hattını arayarak, çağrı merkezindeki çalışanlar sayesinde istedikleri nüfus müdürlüklerinden kimlik yenileme ya da kimlik başvuru randevusu alabilirler.

2. Çağrı merkezi dışında diğer bir yöntem ise, internet üzerinden gerçekleştirilen e-kimlik randevu sistemi. Bunun için de "Nüfus Müdürlüğü Randevu" sayfasını ziyaret etmeniz gerekmektedir.

3. Hiçbir randevu işlemini gerçekleştirmeden, direkt olarak nüfus müdürlüğüne de gidilebilir ancak bu işlemler esnasında uzun süre bekleme yaşanabilir. Hatta ve hatta o gün işlem halletme sırası bile gelmeyebilir. Bu yüzden, randevusuz kimlik yenileme işlemini gerçekleştirmenizi önermiyoruz.

İnternet Üzerinden Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

1. Öncelikle randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu sayfasına gitmeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak T.C Kimlik Kartı Başvuru Randevusu alacağınız sayfaya gidin.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

2. Ardından karşısına gelen listeden "TC Kimlik Kartı" seçeneğine tıklayın.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

3. TC Kimlik Kartı seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza bilgilendirme ekranı gelecektir buradaki ekranı dilerseniz okuyarak "Kabul Ediyorum" seçeneğine tıklayın.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

4. Açılan ekranda sizden bilgilerinizi doldurmanız istenmektedir. Burada "Adınız, Soyadınız, TC Numaranız vb" gibi bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra "Devam Et" butonuna tıklayın.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

5. Ardından gelen ekranda kim için randevu almak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Birinci derece akrabalarınız (anne, baba, bekar kardeşler ya da eş ve çocuklar) için de randevu alabilirsiniz. Bu ekranda kimliğini değiştirmek istediğiniz kişiyi seçip "İleri" butonuna basın.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

6. Gelen ekranda pandemi dolayısıyla HES kodunuz istenmektedir. Ekrana HES kodunuzu girip "Kaydet" butonuna tıklayın.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

7. Açılan ekranda ise gün ve saat belirlemeniz gerekmektedir. Fotoğraftaki 1. bölgede kişi seçimi yapıp, 2. bölgede randevu gün ve saatini seçip, üçüncü bölgede bulunan "İleri" butonuna basın ve işlem onaylama ekranına gelin. Bu ekranda sisteme kayıtlı olan telefon numaranıza bir kod gelecek ve bu kodu ekrandaki belirli yere girmeniz gerekiyor. Girdikten sonra "İleri" butonuna tıklayın. Tıkladıktan sonra randevunuzu artık almış bulunuyorsunuz. Ekranda bulunan referans kodunu not almanız da sizin için iyi olacaktır.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

Kimlik - Nüfus Cüzdanı Ücretleri

Her yıl kimlik yenileme işlemlerinin ücretlerinde değişiklikler olmaktadır. yılında kimlik yenileme ücretleri şu şekildedir;

  • Kimlik Yenileme Ücreti: 91,40 TL
  • Kimlik Kayıp Ücreti: ,80 TL
  • Evlilik Nedeniyle Kimlik Değişimi Ücreti: 91,40 TL
  • Eskiyen Kimliği Değiştirme Ücreti: 91,40 TL
  • Yeni Doğan Bebek İçin Kimlik Çıkarma: Ücretsiz (1 Ay İçinde)

Kimlik Yenileme Ücreti Nasıl ve Nereye Yatırılır?

Kimlik yenileme ücreti 5 şekilde yatırılabilir. Bunlar şu şekildedir:

  • Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,
  • Buraya tıklayarak gideceğiniz Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla,
  • Gelir İdarisi Başkanlığına ait web sayfasından,
  • Buraya tıklayarak gideceğiniz randevu sayfasına ait internet adresinde belirtilen anlaşmalı bankalardan
  • PTT Şubelerinden yatırılabilmektedir.

Yeni Kimlik İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kimlik randevu işlemini tamamladıktan sonra, randevu günü ve saatini bekleyin. Peki, yeni kimlik belgeleri nelerdir? Nüfus müdürlüklerine giderken, sizler için aşağıda belirteceğimiz söz konusu evrakları muhakkak tamamlayın.

Yeni kimlik için gerekli evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı (Nüfus cüzdanınızı kaybettiyseniz; pasaport, sürücü belgesi, TSK kimlik kartı, evlilik cüzdanı, avukat kimlik kartı, öğretmen kimliği, hakim-savcı kimliği ve sarı basın kartından bir tanesini kullanabilirsiniz.)
  • 1 adet Biyometrik Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı. Aynı zamanda fotoğraf çektirirken "Biyometrik fotoğraf" yani kimlik için fotoğraf diye belirmeyi unutmayın)

Kimlik Randevu Sorgulama

Randevunuzun kaçta olduğunu unuttuysanız ya da bilgilerini tekrar göz atmak istiyorsanız Randevu Sorgulama ekranını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buraya tıklayarak ilgili sayfaya gidip gerekli yerlere bilgilerinizi doldurduktan sonra randevu bilgilerinizi rahatlıkla görebilirsiniz.

Aynı zamanda bu ekrandan tüm geçmiş randevularınızı da kontrol edebilirsiniz.

×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen seafoodplus.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

seafoodplus.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

 

seafoodplus.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

seafoodplus.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (seafoodplus.info_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için seafoodplus.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

seafoodplus.info Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir