hasan kalyoncu nereli / Hasan Kalyoncu kimdir, aslen nereli? Hasan Kalyoncu ailesi - Internet Haber

Hasan Kalyoncu Nereli

hasan kalyoncu nereli

Hakkımızda

Kalyon, kurulduğu günden bu yana inovasyon ve gelişim temelleri üzerinde hareket etmektedir.


1944 yılında, kurucumuz merhum Mehmet Kalyoncu'nun müteahhitliğe başlamasıyla çıktığımız yolculuğumuzda gerek Türkiye'de gerekse dünyanın farklı ülkelerinde global ölçekli yatırımlarına devam etmektedir. 

Çevreye duyarlılık bilincini yitirmeden, toplumsal gelişime katkıda bulunarak insan hayatını zenginleştirecek projelere imza atmayı hedefleyen Kalyon; bu amaç doğrultusunda çalışanlarına, iş ortaklarına ve dünyaya değer katmayı öncelik belirlemiştir.

İş dünyasında sergilediği yüksek sorumluluk bilincini sosyal projelere de yansıtan Kalyon; insani değerlere ve toplumsal gelişime verdiği önem gereği başta Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kalyon Kültür olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

Orhan Cemal KALYONCU
Yönetim Kurulu Başkanı

"Unutmamak gerekir ki; 

Bugün gözümüze yıkılmaz gibi görünen ağaçlar, dün sadece naif bir tohumdan ibarettiler. Çünkü bir şeyin kudreti ne kadar fazla olursa olsun, asıl önemli olan özünün kuvveti, kaynağının ne kadar sağlam olduğudur. 

Hayatta yapılacak en değerli yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılacak en iyi yatırım ise eğitimdir."

Hasan KALYONCU

Kurucumuz Hasan Kalyoncu;aydın ve vizyon sahibi kişiliği, vicdanlı ve alçak gönüllü mizacı, insani değerleri ve birleştirici vasıflarıyla, kendisini tanıyan ve tanımayan herkese örnek olmuş, saygı ve sevgi görmüştür. Hasan Kalyoncu’nun örnek liderliği, iş arkadaşlarına ve çevresine güç vermiş, katkı sağlamış, yol göstermiştir. 

Bir ömür ülkesi için çalışmış, “Ülkemiz var oldukça biz de varız!” prensibinden ayrılmamış, ülke ekonomisini güçlendirmek için çaba ve gayret göstermiştir. Geleceğe yatırımın insan ile, insana yatırımın ise eğitim ile mümkün olacağı düşüncesiyle Kalyoncu Ailesi Güneydoğu Anadolu’daki ilk vakıf üniversitesi olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile bu vizyonunu hayata geçirmiş, ilim mirasını bizlere emanet etmiştir. Hasan Kalyoncu’nun bu yöndeki hassasiyetini, hayallerini ve heyecanını paylaşıyor, gururla geleceğe taşıyoruz. 

Kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacak olan merhum Hasan Kalyoncu, başardıkları ve bize kattıklarıyla hepimizde derin ve silinemeyecek güzellikte izler bırakarak aramızdan ayrıldı.Geleceğe onun ilkeleri doğrultusunda ve kendimizden emin adımlarla ilerlerken,varlığını yanımızda hissediyor, kendisini saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.

Kalyon Holding Ailesi

Kalyon Holding’in başarı hikayesi 1944 yılında merhum Mehmet Kalyoncu’nun müteahhitliğe adım atmasıyla başladı. Önceliği insana, topluma ve çevreye katkı sağlamak olan Kalyon Holding, uzun vadeli ilke ve hedefler çerçevesinde Türkiye’nin kalkınmasıyla paralel olarak yoluna devam ediyor.  

1974 yılında, Hasan Kalyoncu ve Cemal Kalyoncu kardeşler, babaları Mehmet Kalyoncu’nun izinden devam ederek Kalyon İnşaat’ı kurdu. Bu girişim, kısa sürede çok hızlı yol alarak dünya çapında yüzlerce projeyle ve toplum yararına yapılan büyük yatırımlarla bir dünya markasına dönüştü.

Kalyon Holding; inşaat, yatırım - işletme, gayrimenkul, enerji ve sanayi sektörlerinde 35 bine yakın çalışanı ve 75 yılı aşan birikimiyle, Türkiye Ekonomisinin en önemli oyuncularından biri olarak yolculuğuna devam ediyor. Teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla geleceğin iş modellerini bugünden hayata geçiren Kalyon Holding, iş dünyasına ve gençlere de öncülük ediyor.

Kalyon Holding, aralarında dünyanın tek çatı altındaki en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nın yapımı ve işletmesi, Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin tüm aşamalarını bir araya getiren dünyadaki ilk ve tek fabrikası, dünyanın en büyük altıncı güneş enerjisi santrali, dünyada bir ilk olan KKTC deniz geçişi isale hattı, Avrupa’nın en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, Türkiye’nin ilk metrobüs yol inşaatı, Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış meydanı, Türkiye’nin ilk açık deniz sondaj platformu, Türkiye’nin ilk yüzen sıvılaştırılmış doğalgaz depolama ve gazlaştırma terminali yatırımı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerin de bulunduğu onlarca dev yatırımı hayata geçirdi.

Faaliyet alanlarındaki hızlı büyüme ve başarının yanı sıra sosyal fayda alanında da büyük yatırımlar yapan Kalyon Holding özellikle eğitim, çevre ve kültür-sanat alanında topluma sunduğu katkılarla öne çıkıyor.

Ülkenin gelişimi ve kalkınması için eğitimi en önemli yatırım olarak gören Kalyon Holding, 1998’de Erdem Koleji’ni; 2008 yılında ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni hizmete açtı.

Kültür ve sanat alanında da yatırımlar yaparak toplum yararına faaliyetlerini sürdüren Kalyon Holding, bugünün kültürel üretimini desteklemek üzere, Şişli’deki tarihi Taş Konak’ta 2019 yılında Kalyon Kültür’ü kurdu. ’’Toplumsal buluşma mekânı’ teması ile yola çıkan Kalyon Kültür, sergilere, söyleşilere, müzik dinletilerine ve kültür-sanat alanında pek çok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Kalyon Holding, sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde gerek çevre ve insan gerekse teknoloji, inovasyon ve kaliteli insan kaynağının yetişmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüyor. Kalyon Holding, topluma ve ülkeye kalıcı şekilde değer üretmeye odaklanan bu çalışmalarla orta ve uzun vadede Türkiye’nin gelecek hedeflerini destekleyecek şekilde planlamalar yapmayı sürdürüyor. Buradan hareketle Türkiye’nin tarih, kültür ve çevre değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması misyonuyla kurulan Kalyon Vakfı ise özellikle kültür mirası kapsamında değerlendirilen tarihi eserlerin korunması ve yaşatılması için toplumun beklentileri doğrultusunda, devlet kurumlarının ve sivil toplumun desteğiyle çok sayıda projeyi üstleniyor.

Dünyanın en büyük hava limanının yapımı ve işletmesi

Türkiye’nin ilk entegre ve yerli güneş paneli üretim tesisi

Dünyada bir ilk olan KKTC deniz geçişi isale hattı

Avrupa’nın en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi

Yurtdışında elektrik üreterek Türkiye’ye elektrik ithal eden ilk firma

Türkiye’nin ilk Metrobüs yol inşaatı

Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış meydanı

Toplumuna ve ülkesine her zaman maksimum sosyal fayda sağlamayı hedefleyen Kalyon Holding, kuruluş yıllarından beri eğitim yatırımlarına devam ediyor. Zorlu global rekabet içinde ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaliteli insan kaynağının yetişmesine yardımcı olmak amacı doğrultusunda; 1998 yılında Erdem Koleji, 2008 yılında ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi hayata geçirildi.

Sürdürülebilir kalkınma ilkelerini; bütünsel kalite, çevre ve insan kaynakları yönetim sistemlerinden oluşan iş mükemmelliği modeliyle bütünleştirmeyi hedefleyen Kalyon Holding, kültür-sanat, eğitim, çevre ve spor alanında sunduğu toplumsal hizmetlerle sosyal gelişime desteklerini sürdürüyor.

Mükemmelliğin sırrı, titizlikte saklı. Deneyimin, yenilik ve inovasyonla harmanlandığı şirket yapımızda; güçlü bir organizasyon, verimli ekip çalışması ve güven odaklı yaklaşımımız ile mükemmeli sunmak için her detaya önem veririz.

Dürüst, Adil, Saygılı Olmak

Dürüstlük, adalet ve saygı dünden bugüne işleyişimizin temeli, yolculuğumuzun pusulası oldu. Müşteri, çalışan ve iş ortaklarımızla ilişkilerimizde dürüstlük ve şeffaflığa öncelik veriyor; sosyal, kültürel ve politik değerlere saygı duyuyoruz.

İnsan kaynağımız, bizim en büyük sermayemiz ve üretim kalitemizin belirleyicisidir. Bu bilinçle kaliteli insan gücünü grubumuza kazandırmak, çalışanlarımızın verimliliklerini artırmak, gelişmelerine imkan tanımak ve güçlü iş birliğinin hakim olduğu bir çalışma ortamı sunmak her zaman önceliğimizdir.

Değişen dünyaya ve beklentilere en uygun hizmeti sunabilmek adına; bilgimizi, teknolojilerimizi ve hizmetlerimizi sürekli güncelleriz. Yeni fikirleri ilgiyle karşılar, eski alışkanlıkları sürekli sorgular, değişimden korkmayız.

Güven, bizim işimizde en önemli değer ve kazanılması en zor başarı. Bugüne kadar aldığımız her işi söz verdiğimiz zamanda söz verdiğimiz kalite ile tamamladık. Kalyon markasına duyulan güveni karşılamak için elimizden geleni yaparız.

İçinde yaşadığımız topluma, çevreye ve gelecek kuşaklara daha iyi bir yarın inşa edebilmek için, sürdürülebilirliği iş stratejimizin odağına koyuyor, kaynakların sorumlu kullanımına önem veriyoruz.

Köklerimizi asla unutmaz, içinden yükseldiğimiz topluma sadece ekonomik katkı sağlamanın ötesine geçeriz. Toplumumuza sosyal fayda sağlama hedefinin bir kurum kültürü haline geldiği yapımızda; çağdaş eğitimi, sporu, bilimi ve kültür sanatı her zaman destekler ve yatırımlar yaparız.

Kalyon Kültür kuruldu.

2020

2019

BOTAŞ Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama projesine başlandı.

Azerbaycan'dan Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak TANAP projesine başlandı.

2018

2017

Türkiye'nin ilk rüzgar türbini fabrikası YEKA'nın temeli atıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin sözleşmesi imzalandı.

2016

2013

Tüm etapları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın temeli atıldı.

Dünyada bir ilk olan KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi projesi gerçekleştirildi.

2012

2011

1.300 konut ve sosyal tesisleri içeren Finanskent tamamlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi kuruldu.

2008

2007

Avrupa'nın ileri teknolojili en büyük biyolojik atık su arıtma tesisi, Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı.

Dünyada öncesi veya benzeri olmayan Metrobüs projesi tamamlandı.

2006

2000

Ordu Hidro Elektrik Enerji Santrali faaliyete geçti.

Türkiye’nin ilk enerji ithalatı, Gürcistan'dan gerçekleştirildi.

1998

1989

Kalpen PVC Pencere Sistemleri faaliyete geçti.

Kalyon İnşaat kuruldu.

1974

Hasan Kalyoncu

Hasan Kalyoncu, 1949 yılında Trabzon Çaykara’da doğmuştur. Babası Mehmet Kalyoncu’dur. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde okurken, Milli Türk Talebe Birliğine girdi. Buradaki siyasi Hareketleri Milli Nizam partisinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın dikkatini çekti. Bir Erzurum gezisinde Necmettin Erbakan ile tanıştı. Erbakan’la birlikte birçok temel atma törenlerine gitti. Necmettin Erbakan’ın Hasan Kalyoncu’yu sevmesi üzerine 1972 yılında kurduğu Milli Selamet partisinde birçok görevler verdi. Milli Selamet partisinin 1974 yılında CHP ile koalisyon yapması üzerine Hasan Kalyoncu’nun hem siyasette hem de işadamlığında yıldızı hızlı bir şekilde parladı.

Turgut Özal’la da tanıştığı için onun ANAP partisinin görevde olduğu yıllarda da işleri iyi gitti. Hasan Kalyoncu, hem Milli Selamet partisi, hem de Anavatan partisi döneminde inşaat sektöründe hızlı bir şekilde büyüdü. Daha sonra Hasan Kalyoncu’ya Refah Partisinin iktidar ortağı zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan’da büyük destek verdi.

Hasan Kalyoncu, Ak Partinin kuruluşunda büyük maddi destekler sağlayınca hem Abdullah Gül, hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın en sevdiği işadamlarından biri oldu.

1980 yılında Gaziantep’de Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfını kurdu. 1998 yılında Gaziantep Özel Erdem Okulları'nın açılmasına öncülük eden Kalyoncu, aynı zamanda da Özel Erdem Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Hasan Kalyoncu, üniversiteyi bitirdikten sonra babası Mehmet Kalyoncu'nun askerliğini yaptığı BitlisTatvan'a yerleşti. İnşaat mütahitliğine başladı. 1973 yılında Gaziantep’de bir okul inşaatının ihalesini aldı.

Hasan Kalyoncu, kardeşleriyle birlikte 1974 yılında dört kardeş ortak Kalyon İnşaat'ı kurdu. Orhan Cemal, Ahmet, Turan adında kardeşleri var. Bu ortaklık 12 Eylül 1980’e kadar devam etti. Kardeşlerinden Turan Kalyoncu, Ankara’ya yerleşerek ayrı bir firma kurdu. 1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projeleri gerçekleştiren Kalyon İnşaat, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

1981 yılında İspa A.Ş., inşaat alanında, 1989 yılında, merkezi Gaziantep'te olan, PVC Plastik sanayi alanında faaliyetleri bulunan Kalyon Plastik San. Tic. Ltd. Şti.'ni kurup, sanayi alanında başarılı bir ilerleme göstererek bu şirketi büyük bir şirket haline getirdi. 1992 yılında Ankara'da Pvc alanında ek bir fabrika kurarak plastik sanayinin gelişmesine büyük katkıda bulundu. Aynı yıl, Ankara'da doğalgaz boru üretimine başladı. 1997 yılında, enerji sektöründe Kalen adı altında faaliyet gösteren firmayı kurdu.

2003 yılında İnegöl Gaz Dağıtım Sanayi ve Tic. A.Ş (İNGAZ) firmasını kurarak bu firmayı faaliyete geçirdi.

Hasan Kalyoncu, Nevin Kalyoncu ile evli ve 4 çocuğu vardı. Hasan Kalyoncu'nun oğlu Ömer Faruk Kalyoncu'nun İstanbul'daki nikah töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte nikah şahitliği yaptı. Grand Cevahir Oteli'ndeki bu nikah töreninde, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de aralarında yer aldığı 11 bakan hazır bulunmuştu.

Diğer bir oğlu Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören ile Sarayı'nda düzenlenen törenle 13 Nisan 2019 tarihinde evlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın kıydığı nikahta, çiftin şahitliğini cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yaptı.

Hasan Kalyoncu, 22 Kasım 2008 tarihinde İstanbul'daki işyerinde çalışma bürosunda temelini atmak istediği üniversite projesi üzerine o zamanki İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte otururken, geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, daha sonra kardeşleri tarafından 4 Aralık 2008 tarihinde Gazikent Üniversitesi adıyla Gaziantep’te kuruldu. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı. Sonra okulun adı Hasan Kalyoncu Üniversitesi oldu.

Kalyon İnşaat'ın Projelerinden Bazıları Şöyle:
Taksim yayalaştırma projesi
Metrobüs ulaşım hattı
Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı
Bakırköy Adliyesi Binası
3. havalimanı projesi
Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi
127 km uzunluğunda, 3000mm Türkiye'deki En Büyük Çaplı Çelik Boru İsale Hattı
520 km Çelik Boru İsale Hattı
1000 km Şebeke Hattı
354 km Karayolu İnşaatı
12 km Karayolu Tüneli
18 km 3000 TBM Atık Su Tüneli
12 bin 500 Konut
2.500.000 m2 Bina İnşaatı
10.000 Kişilik Öğrenci Yurdu
1.000 Yataklı Hastane

Kalyon İnşaat'ın 2000'li Yıllardan Sonra Proejeleri :
2001- Ulus-Zincirlikuyu arası bağlantı yolu yapımı
2004- Yeşilvadi konakları
2005- Bakırköy Adalet Binası inşaatı
2006- Kalen Hidroelektrik Santrali inşaati
2007- Ataköy atık su arıtma tesisi inşaatı
2008- Melen İsale Hattı inşaatı
2010- Çanakkale - Ezine Ayvacık Devlet Yolu yapımı
2011- Atık Su Tünel İnşaatı
2012- Mersin Öğrenci Yurdu İnşaatı
2012- KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi
2013- Irak Erbil DUHOK Su Temini projesi
2013- Başakşehir Stadyum İnşaatı
2013- İstanbul Yeni Havalimanı projesi


Kaynak:Biyografi.info

Hasan Kalyoncu kimdir, Hasan Kalyoncu, 1949 yılında Trabzon Çaykara’da doğmuştur. Babası Mehmet Kalyoncu’dur. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.

Erzurum Atatürk Üniversitesinde okurken, Milli Türk Talebe Birliğine girdi. Buradaki siyasi Hareketleri Milli Nizam partisinin kurucusu Necmettin Erbakan‘ın dikkatini çekti. Bir Erzurum gezisinde Necmettin Erbakan ile tanıştı. Erbakan’la birlikte birçok temel atma törenlerine gitti. Necmettin Erbakan’ın Hasan Kalyoncu’yu sevmesi üzerine 1972 yılında kurduğu Milli Selamet partisinde birçok görevler verdi. Milli Selamet partisinin 1974 yılında CHP ile koalisyon yapması üzerine Hasan Kalyoncu’nun hem siyasette hem de işadamlığında yıldızı hızlı bir şekilde parladı.

Turgut Özal‘la da tanıştığı için onun ANAP partisinin görevde olduğu yıllarda da işleri iyi gitti. Hasan Kalyoncu, hem Milli Selamet partisi, hem de Anavatan partisi döneminde inşaat sektöründe hızlı bir şekilde büyüdü. Daha sonra Hasan Kalyoncu’ya Refah Partisinin iktidar ortağı zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan‘da büyük destek verdi.

Hasan Kalyoncu, Ak Partinin kuruluşunda büyük maddi destekler sağlayınca hem Abdullah Gül, hem de Recep Tayyip Erdoğan‘ın en sevdiği işadamlarından biri oldu.

1980 yılında Gaziantep’de Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfını kurdu. 1998 yılında Gaziantep Özel Erdem Okulları’nın açılmasına öncülük eden Kalyoncu, aynı zamanda da Özel Erdem Okulları’nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Hasan Kaet Kalyoncu’nun askerliğini yaptığı BitlisTatvan‘a yerleşti. İnşaat mütahitliğine başladı. 1973 yılında Gaziantep’de bir okul inşaatının ihalesini aldı.

Hasan Kalyoncu, kardeşleriyle birlikte 1974 yılında dört kardeş ortak Kalyon İnşaat’ı kurdu. Orhan Cemal, Ahmet, Turan adında kardeşleri var. Bu ortaklık 12 Eylül 1980’e kadar devam etti. Kardeşlerinden Turan Kalyoncu, Ankara’ya yerleşerek ayrı bir firma kurdu.

1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projeleri gerçekleştiren Kalyon İnşaat, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

1981 yılında İspa A.Ş., inşaat alanında, 1989 yılında, merkezi Gaziantep’te olan, PVC Plastik sanayi alanında faaliyetleri bulunan Kalyon Plastik San. Tic. Ltd. Şti.’ni kurup, sanayi alanında başarılı bir ilerleme göstererek bu şirketi büyük bir şirket haline getirdi. 1992 yılında Ankara‘da Pvc alanında ek bir fabrika kurarak plastik sanayinin gelişmesine büyük katkıda bulundu. Aynı yıl, Ankara’da doğalgaz boru üretimine başladı. 1997 yılında, enerji sektöründe Kalen adı altında faaliyet gösteren firmayı kurdu.

2003 yılında İnegöl Gaz Dağıtım Sanayi ve Tic. A.Ş (İNGAZ) firmasını kurarak bu firmayı faaliyete geçirdi.

Hasan Kalyoncu, Evli ve 4 çocuğu vardı. Hasan Kalyoncu’nun oğlu Ömer Faruk Kalyoncu’nun İstanbul’daki nikah töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte nikah şahitliği yaptı. Grand Cevahir Oteli’ndeki bu nikah töreninde, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül‘ün de aralarında yer aldığı 11 bakan hazır bulunmuştu.

Hasan Kalyoncu, 22 Kasım 2008 tarihinde İstanbul’daki işyerinde çalışma bürosunda temelini atmak istediği üniversite projesi üzerine o zamanki İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte otururken, geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, daha sonra kardeşleri tarafından 4 Aralık 2008 tarihinde Gazikent Üniversitesi adıyla Gaziantep’te kuruldu. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı. Sonra okulun adı Hasan Kalyoncu Üniversitesi oldu.

Kalyon İnşaat’ın Projelerinden Bazıları Şöyle:
Taksim yayalaştırma projesi
Metrobüs ulaşım hattı
Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı
Bakırköy Adliyesi Binası
3. havalimanı projesi
Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi
127 km uzunluğunda, 3000mm Türkiye’deki En Büyük Çaplı Çelik Boru İsale Hattı
520 km Çelik Boru İsale Hattı
1000 km Şebeke Hattı
354 km Karayolu İnşaatı
12 km Karayolu Tüneli
18 km 3000 TBM Atık Su Tüneli
12 bin 500 Konut
2.500.000 m2 Bina İnşaatı
10.000 Kişilik Öğrenci Yurdu
1.000 Yataklı Hastane

Kalyon İnşaat’ın 2000’li Yıllardan Sonra Proejeleri :
2001- Ulus-Zincirlikuyu arası bağlantı yolu yapımı
2004- Yeşilvadi konakları
2005- Bakırköy Adalet Binası inşaatı
2006- Kalen Hidroelektrik Santrali inşaati
2007- Ataköy atık su arıtma tesisi inşaatı
2008- Melen İsale Hattı inşaatı
2010- Çanakkale – Ezine Ayvacık Devlet Yolu yapımı
2011- Atık Su Tünel İnşaatı
2012- Mersin Öğrenci Yurdu İnşaatı
2012- KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi
2013- Irak Erbil DUHOK Su Temini projesi
2013- Başakşehir Stadyum İnşaatı
2013- İstanbul Yeni Havalimanı projesi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır