gelir seviyesi 60 g ne demek / Sosyal Güvenlik Kurumu

Gelir Seviyesi 60 G Ne Demek

gelir seviyesi 60 g ne demek

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları Silinir Mi? / Vedat İlki

 Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.Bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar.

 

Kimi okurumuzda yeni bir kanun yada düzenleme varda biz mi duymadık diyorlar.

 Bu alanda yazmaya başladığımda ben de bir çok konuya şahit oldum.

 

 Ortaya bir iddia atılıyor ,iddiayı atan kişi dahil herkes buna inanıyor.

 

Konuyu ana hatları ile siz okurlarımızla paylaşmıştık.

 

 İşsiz çalışmayan ,işten ayrılan yada zamanında GSS ile ilgili Gelir Testi yaptırmayanlara 2012 yılından itibaren borçlar ortaya çıkmaya başladığında , sağlık hizmeti de alamıyorlardı.

 Testi SYDV yaparken , tahsilatı SGK yapacaktı.

Davul başkasının boynunda ,tokmak bir başkası elinde olduğundan ortaya bir karmaşa çıkıyordu.

2012 -2014 YILLARI ARASINDA GELİR TESTİ YAPTIRMAYANLARA UYGULANAN GSS PRİMİ NEDİR

2012 İlk Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 1773*%12=212,76

2012 İkinci Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 1881*%12=225,72

2013 İlk Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 1957,2*%12=234,86

2013 İkinci Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 2043*%12=245,16

2014 İlk Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 2142*%12=257,04

2014 İkinci Altı Ayı İçin Gelir Testine Tabi Olmayanlar için 2268*%12=272,16

 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan1/10/2014 tarihinden itibaren 31/03/2015 tarihine kadar(6 ay) gelir testine başvuran kişilerin genel sağlık sigortası primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk edecektir.

 Bu süreyi 6 ay kadar uzatmaya Bakanlar Kurulunun yetkisi var.

 

 Önümüzde seçimler olduğundan sürenin uzama ihtimali gündem de yerini tutuyor.

 

 Bizleri takip eden ,danışan okurlarımız SIFIR GSS BORCU ÇIKTI

 

 Reform yasa ile 76 milyon vatandaşımız Sağlık Şemsiyesi altına alınmış.

 

 Gelir Testi uygulaması ile birlikte sağlık paralı hale gelmiştir.

 

 Gelir testi uygulanarak yeşil kart uygulaması da kaldırılmıştır.

 

 Bugünlerde GSS borcu çıkanlar en yakın SYDV müracaat ederek gelir testi yaptırmaları halinde ,belirlenen esaslara göre GSS borçları silindiği gibi ,en az seviyelere de düşebilir.

GSS BORCU OLANLAR

5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan genel sağlık primi alacakları yönünden en geç 30.4.2015 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekmektedir

 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortası prim alacakları için örneği genelge ekinde bulunan ,Ek:10 'da yer alan başvuru formu doldurulmak suretiyle elden veya posta yoluyla ikametgahının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurulacaktır.

 İlk defa gelir testine başvuracak olan genel sağlık sigortalıları ile ilgili yapılacak işlemler

5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tescili yapıldığı halde gelir testine hiç başvurmayan kişilerin, geçici 53. maddenin Resmi Gazete’de yayımlandığı (11.9.2014) tarihi takip eden aybaşından itibaren altı ay içerisinde (31.3.2015 tarihi mesai bitimine kadar ) yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusunda bulunmaları durumunda genel sağlık sigortası tescili, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilecektir.

 10.09.2014 ve öncesinde gelir seviyesi tespit edilmiş genel sağlık sigortalıları ile ilgili yapılacak işlemler

5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu genel sağlık sigortası tescili yapıldığı halde, gelir testi yaptırmak için 28.12.2011 tarihli ve 28156 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Gelir Tespiti, Tescil ve İzleme Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte öngörülen sürenin (60/C-1 için 6 ay, 60/G için 1 ay) dışında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunan kişilerin, tescil başlangıç tarihinden gelir testinin sonuçlandığı tarihe kadar aile içerisindeki kişi başına düşen gelirleri asgari ücretin iki katından fazla olduğu kabul edilmekte ve primleri (60/G-3) seviyesi esas alınarak tahakkuk ettirilmektedir. Gelir testinin sonuçlandığı tarihten sonra ise tespit edilen gelir testi sonucuna göre (C-1), (G-1) (G-2) veya (G-3) gelir seviyesi üzerinden prim tahakkuku yapılmaktadır.

5510 sayılı Kanunun geçici 53. maddesinde, gelir testi sonucuna göre belirlenen gelir seviyesinin tescil başlangıç tarihinden itibaren esas alınacağı öngörüldüğünden, bu nitelikteki kişilerin genel sağlık sigortası primleri, tespit edilen gelir seviyesi esas alınarak tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecektir.

Ayrıca yine anılan geçici 53. madde uyarınca gelir testi sonucunun primi ödenmemiş süreler için uygulanacağı öngörüldüğünden, bu kişilerin tescil işlemleri gelir testi sonucuna göre güncellenecek ancak, 10.9.2014 tarihinden önce ödenen genel sağlık sigortası primlerin iadesi yapılmayacaktır.

6552 sayılı Kanun kapsamında genel sağlık sigortası prim borçlarının yapılandırılması talebinde bulunanlardan daha önce gelir testine müracaat etmeyenlerin mutlaka gelir testine başvuruda bulunması ve tespit edilecek gelir seviyesine göre tahakkuk ettirilecek genel sağlık sigortası prim borcunun yapılandırılması, gelir testi yaptırmak istemeyenlerin ise gelir testine başvurmak istemediğine dair yazılı beyanda bulunmaları gerekmektedir.

 Gelir testi yaptırmak istemeyenlerin yapılandırmaya esas genel sağlık sigortası prim borç tutarları, tescil başlangıç tarihi itibarıyla Kanunun 82. maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının iki katı (60/G-3) üzerinden tahakkuk ettirilen prim tutarları olacaktır. Tescil başlangıç tarihinden itibaren (60/G-3) statüsünden tahakkuk ettirilen genel sağlık sigortası primleri bu statü üzerinden yapılandırılacaktır.

PEŞİN ÖDEME FAİZ YOK

Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan prim borcu hariç diğer borçların bu madde hükümlerine göre hesaplanan tutarının ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödenmesi halinde, bu tutara bu maddenin yayımlandığı tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için herhangi bir faiz uygulanmaz. Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki sigortalılık statüsünden kaynaklanan prim borcu aslının ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödenmesi halinde ödeme tarihine kadar sosyal güvenlik mevzuatına göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammı tahsil edilmez.”

TAKSİTLE ÖDEME VAR

Bu madde hükümlerine göre hesaplanan tutarın taksitle ödenmek istenmesi halinde, ilgili maddelerde yer alan hükümler saklı kalmak şartıyla, borçluların başvuru sırasında altı, dokuz, oniki veya onsekiz eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri şarttır. Tercih edilen taksit süresinden daha uzun bir sürede ödeme yapılamaz.

Taksitle yapılacak ödemelerinde ilgili maddelere göre belirlenen tutar;

1) Altı eşit taksit için (1,05),

2) Dokuz eşit taksit için (1,07),

3) Oniki eşit taksit için (1,10),

4) Onsekiz eşit taksit için (1,15),

katsayısı ile çarpılır ve bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı hesaplanır.

(Kaynak: alitezel.com

Asgari Ücretin 1/3’ne Kadar sorusu özellikle SGK yeşil kart sigortası ve ya engelli, yaşlılık maaşına başvuru yapacaklar tarafından sıklıkla sorulmakta. Genel Sağlık Sigortası kısa ismi ile GSS sigortası 01 Ocak 2012 tarihinden sonra uygulanmaya başlanmış ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar zorunlu olarak bu kapsama alınmıştır. Bu sigorta kolu kapsamında iki çeşit uygulama var. Birincisinde gelir testi başvurunuz yoksa ve ya başvurmak istemiyorsanız SGK 60g kapsamında GSS tescilinizi açar ve bu kapsamda brüt asgari ücretin %3’ü oranında aylık prim ödeyerek sağlıktan yararlanırsınız.

Eğer ben aylık prim ödemek istemiyorum, prim ödemeden ücretsiz sağlıktan yararlanmak istiyorum diyorsanız bu durumda da bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi başvurusu yapmanız gerekiyor.  Gelir testi başvuru sonucu g0 (asgari ücretin 1/3’ne kadar) çıkarsa eski adı ile yeşil kartlı olarak sağlıktan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Peki c-1 gelir testi nedir, gelir testi sonucu g0 (asgari ücretin 1/3’ne kadar) ne anlama gelir ? İşte cevabı.

Gelir testi kaç günde sonuçlanır?

Başvuru sonucunun kaç günde sonuçlanacağı başvuru yapılan vakfın iş yoğunluğuna göre değişmekte. Ortalama olarak 1 hafta ile 10 gün içerisinde sonuçlanmakta. Sonuçlandıktan sonra bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi’nden gelir testi sonucu sorgulaması yapabilirsiniz. Dilerseniz e devlet sisteminde de gelir testi sonucu sorgulama bağlantısı aracılığı ile sorgulama yapabilirsiniz.

Gelir testi başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar nelerdir v.s. gibi başvuruda izlemeniz gereken yol hakkındaki tüm detaylara  gelir testi başvurusu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Gelir testi yaptırdıktan sonra ne yapılacak?

Gelir testi başvurunuz sonuçlandıktan sonra genelde bağlı olunan Sosyal Güvenlik Merkezi sonuca istinaden genel sağlık sigortası tescil bilgilerini düzenler. Ancak çoğu durumda yapılmayabilmekte. E-devletten kontrolü sağladıktan sonra eğer tescil işlemleriniz yapılmadıysa vakit kaybetmeden gerekli tescil için bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi’ne bizzat başvuru yapın.

Genel sağlık sigortası nerede yaptırılır ?

GSS’den yararlanma konusunda iki ayrı yol bulunduğu konusuna yukarıda değinmiştik. Ben yeşil kart istemiyorum hem özel hastanelerden de yararlanmak istiyorum diyorsanız bu da mümkün. İkamet adresinizin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giderek 60g gss kapsamında tescil açtırabilirsiniz. GSS başvurusunda izlenecek yok, genel sağlık sigortası başvurusu için istenen belgeler ve tüm detaylar için  genel sağlık sigortası başvurusu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

G0 nedir?

G0 Sosyal Güvenlik mevzuatı açısından gelir testi sonucu hane halkı net asgari ücretin 1/3’ünün altında belirlenenler için geçerli olan gelir seviyesidir.

G0 (asgari ücretin 1/3’ne kadar) anlamı nedir ?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere sağlık güvencenizin yeşil kart yani 60/c-1 olması ve sağlıktan ücretsiz yararlanabilmeniz için gelir testi sonucunun gelir testi g0 (asgari ücretin 1/3’ne kadar) şeklinde belirlenmesi gerekiyor. Peki gelir testi sonucu 1/3 ne demek?

G0 (asgari ücretin 1/3’ne kadar) 2023

Ücretsiz olarak prim ödemeden sağlık hizmeti alabilmeniz için gelir testi sonucunun kişi başına net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekiyor.

Asgari ücretin 1/3’ü2.835,00 TL
g1 (asgari ücretin 1/3’ünden fazla)300,00 TL
  • 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle net asgari ücretin 1/3’ü 2.835,00 TL olacak.
  • İşte başvuru sonucu hane halkı geliri kişi başı 2.835,00  TL altında olursa ( 2023 yılı için) yeşil kartlı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanırsınız. 
  • SGK yeşil kart sigortası başvurusu yapmak ve gelir testi g0 olanlar olarak sağlıktan prim ödemeden yararlanmak için hemen sgk yeşil kart nasıl alınır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gelir testi 1/3 ne demek 2023 ?

Go asgari ücretin 1/3’ne kadar ne demek sorusunun cevabını yukarıda verdik. Sosyal yardımlardan, engelli maaşından, kömür yardımından kısacası Kaymakamlık tarafından sağlanan tüm yardımlardan yararlanabilmenin temel koşulu gelir testi sonucunun net asgari ücretin 1/3’ünün altında belirlenmesi. Gelir tespit sonucu go için güncel tutar yukarıda belirtilmiştir. Sonuç bu tutarın altında olursa yeşil kart ve diğer sosyal yardımlardan yararlanabilirsiniz.

Gelir testi sonucu g0 ne kadar ödeyeceğim?

Başvuru sonucu g0 gelir testi belirlenenler sigortadan prim ödemeden yararlanırlar. Ancak g0 gelir seviyesi belirlenenlerin o tarihe kadar olan varsa borçları durur ve bu borçlar silinmeyebilir. Gelir testi sonucu asgari ücretin 1/3 belirlenen tarihten önceki borçlar ancak şu şekilde silinebilir;

  • Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından otomatik olarak GSS kapsamına alındıysanız ve size hiç borç bildirilmediyse,
  • Gelir testi sonucu da yeşil kart g0 olarak belirlenirse bu durumda ilk tescil tarihinden itibaren başlatılır ve o tarihten önceki tescil de 60/1(c-1) gelir testine tabi olanlar olarak güncellenerek borçlar silinir.
  • Bu süreçten sonra genel sağlık sigortası ödemeden sağlıktan ücretsiz olarak yararlanırsınız.

Gelir testi sonucu g1 ne demek?

Peki tamam gelir testi sonucu go ne demek onu anladık. Asgari ücretin 1/3’ünden fazla ne demek, bu durumda ne olur. Gelir testi sonucu hane halkı kişi başı geliri net asgari ücretin 1/3’ü üzerinde yani yukarıda belirtilen tutar üzerinde belirlenirse;

  • 60/1(g) gelir testine tabi olanlar kapsamında sigortalı sayılırsınız.
  • Aylık asgari brüt ücretin %3’ü oranında prim ödemesi yaparak sağlıktan yararlanırsınız.

Gelir testi g1 ne kadar öder 2023

Genel sağlık sigortası kapsamında 60g diğer adı ile g1 gelir seviyesinden prim ödeyecekler için 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle en düşük prim tutarı aylık olarak 300,24 TL olacaktır. Eğer bu primi ödeme durumunuz yoksa ve gelir durumunuz yukarıda 2023 yılı için belirlenmiş olan muhtaçlık seviyesinin altında ise o zaman vakit kaybetmeden gelir testi başvurusu yapabilirsiniz.

Gelir seviyesi 60/g-2 ne demek?

G2 gelir seviyesi uygulaması kaldırılmıştır. Şu anda bu seviyeden prim ödemesi yapılmamaktadır. Ancak kısaca tanımlamak gerekirse G2 gelir seviyesine tabi olanlar brüt asgari ücretin %12’si oranında aylık primi ödemekteydiler. Yasal düzenlemeden önce gelir testi sonucu brüt asgari ücretle iki katı arasında olanlar için bu seviyeden prim ödemesi yapılmaktaydı.

Gelir seviyesi 60/g-3 ne demek ?

Genel sağlık sigortasında G3 gelir seviyesine tabi olanlar şunlardır;

  • Mavi kartlı Türk Vatandaşları,
  • Yabancı uyruklu kişiler.
  • G3 gelir seviyesi için ödenecek aylık prim tutarı brüt asgari ücretin iki katının %12’si olarak hesaplanmaktadır.

Asgari ücretli sosyal yardım alabilir mi?

Yeşil kart başvurusu yapan ve aynı zamanda hane halkı kişi başı geliri net asgari ücretin 1/3’ü altında belirlenenler kömür yardımı, pandemi yardımı, çocuk okul yardımı gibi çeşitli yardımlardan yararlanabilirler. Yararlanabileceğiniz yardımlara ilişkin bilgileri bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından öğrenebilirsiniz.

Gelir testi sonucu kaç günde belli olur?

Genel sağlık sigortası kapsamından yararlanmak ya da yeşil kart almak için gelir testi başvurusu yapılması gerekiyor. Peki gelir testi sonucu ne zaman belli olur ? Başvurunun sonuçlanması başvurulan yere göre farklılık göstermektedir. Ortalama sonuçlanma süresi 7-10 gün arasında değişmektedir.

Yeşil kart hangi durumlarda iptal olur ?

Yeşil kart sigortası aşağıda belirtilen durumlarda iptal edilir;

  • Gelir testi güncelleme başvurusu sonucu hane halkı kişi başı geliri net asgari ücretin üçte biri üzerinde belirlenirse,
  • Kişi sigortalı bir işte çalışmaya başlarsa,
  • Bağkurlu ya da başka herhangi bir isteğe bağlı sigorta kolu kapsamında sigortalı olursa,
  • Emekli olursa,
  • Vefat ederse,
  • Yurtdışına kalıcı olarak giderse iptal olur.
Gelir testi asgari ücretin 1 3 ne kadar?

Gelir testi sonucu hane halkının muhtaçlık kriterini sağlayabilmesi için hane halkı kişi başı net gelirin 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 2.835,00 TL altında olması gerekmektedir.

Asgari ücretin yüzde 30 u ne kadar 2023

Yeşil kart, stajyer maaşı ve çoğu sosyal yardım için dikkate alınan asgari ücretin net tutarının %30’u 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 2.835,00 TL olarak belirlenmiştir.

Gelir testi sonucu G0 çıktı ne yapmalıyım?

G0 eski adı ile yeşil kart sigortasıdır. Bu kapsamda aylık prim ödemeden sağlıktan yararlanabilirsiniz. Gelir testi sonucunuz G0 çıktıysa tescili için bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi’ne kimlikle başvurmanız yeterli olacaktır. Çoğu zaman tescil otomatik olarak yapılmaktadır.

Gelir testi yaptırdım şimdi ne olacak?

Gelir testi sonucu net asgari ücretin 1/3’ü altında çıkarsa muhtaçlık kriteri sağlanır. Sosyal yardımlardan hane olarak yararlanma hakkınız olur ve ayrıca sosyal güvenceniz yoksa G0 diğer adı ile yeşil kart kapsamında sigortalı olursunuz.

60 1 g gelir testine tabi olanlar ne demek?

İçindekiler:

  1. 60 1 g gelir testine tabi olanlar ne demek?
  2. 60 g 1 gelir seviyesi ne demek?
  3. Gelir testi 60 g ne demek?
  4. Gelir testi G 0 nedir?
  5. 60 1 c1 gelir testi nedir?
  6. 60 1 C nedir?
  7. Gelir testi sonucu G1 ne demek?
  8. 60 G -( 4 kapsamında genel sağlık sigortalısı nedir?
  9. 60 g 4 kapsamında genel sağlık sigortalısı nedir?
  10. 60 g 2 ne demek?
  11. 60 1 C 1 özel hastaneye gidebilir mi?
  12. 60 a 1 kapsamında sigortalı olanlar kimlerdir?
  13. 60 C 3 ne demek?
  14. 60 1 C trafik cezası nedir?
  15. GSS G1 primi ne kadar 2021?
  16. 60c1 gelir seviyesi nedir?
  17. G 2 gelir seviyesi nedir?

60 1 g gelir testine tabi olanlar ne demek?

Yapılan gelir testisonucuna göre aile içinde kişi başına düşen aylık ortalama gelirleri asgari ücretin üçte birinin altında olanlar, yeşil kartlı (Kanunun 60/c-1alt bendi kapsamında) gibi primi devlet tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden faydalandırılacaklardır.

60 g 1 gelir seviyesi ne demek?

5510 Sayılı yasa gereği 18 yaşını doldurmuş hiçbir sosyal güvence kaydı bulunmayan vatandaşlarımızın sağlık provizyonu 60/g kapsamına düşmektedir. ... Gelir seviyesi G1olan vatandaşlarımız primlerini kendileri ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadır.

Gelir testi 60 g ne demek?

Gelir testisonucu aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden fazla olan kişiler ise kanunun 60/gmaddesi kapsamında tescil edilmek- te ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca tespit edilen gelirdurumuna göre prim ödemektedir.

Gelir testi G 0 nedir?

G0 NEDİR? G0Sosyal Güvenlik mevzuatı açısından gelir testisonucu hane halkı net asgari ücretin 1/3'ünün altında belirlenenler için geçerli olan gelirseviyesidir.

60 1 c1 gelir testi nedir?

Söz konusu 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde, GSS primi ödemeden sağlıktan yararlanacak kişiler sayılmış olup, bunların en başında hane içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanlar gelmektedir.

60 1 C nedir?

Her ay 200 TL prim ödemeleri gerekecek. 9.1 milyon kişinin kullandığı "yeşilkartlı" ifadesi tarih olacak. Yerine 60-C-1ifadesi gelecek. Ne sigorta ne de yeşil kartı olan 1.7 milyon kişiye son çağrı. 1ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmazlar ise aylık gelirinin asgari ücretin iki katı olduğu kabul edilecek.

Gelir testi sonucu G1 ne demek?

G0: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar (primlerini devlet öder / yeşil kart kapsamında). G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. ... G3: Geliri aylık brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar.

60 G -( 4 kapsamında genel sağlık sigortalısı nedir?

Aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarının asgari ücretin üçte biri veya üzerinde olduğu tespit edilenler ise 60/g'li olarak genel sağlık sigortalısısayılacaklar ve gelir durumlarına göre prim ödeyeceklerdir. İşsizlik ödeneğinden yararlandırılan kişi genel sağlık sigortalısısayılmaktadır.

60 g 4 kapsamında genel sağlık sigortalısı nedir?

Aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarının asgari ücretin üçte biri veya üzerinde olduğu tespit edilenler ise 60/g'li olarak genel sağlık sigortalısısayılacaklar ve gelir durumlarına göre prim ödeyeceklerdir. İşsizlik ödeneğinden yararlandırılan kişi genel sağlık sigortalısısayılmaktadır.

60 g 2 ne demek?

G0: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar (primlerini devlet öder / yeşil kart kapsamında). G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar.

60 1 C 1 özel hastaneye gidebilir mi?

Dolayısıyla 60/c-1, 60/c-3 veya 60/c-9 yani yeşil kart kapsamındaki kişiler sadece yukarıda belirtilen hal ve durumlarda ve de sevkli olarak veya 112 ambulansı ile özelhastanelere gidebilecekler, belirtilenler dışında özelhastanelere gitseler dahi alacakları sağlık hizmet bedellerini kendileri ödemek zorunda ...

60 a 1 kapsamında sigortalı olanlar kimlerdir?

60a b c 60a1a 60a2b 60b 60c 61 nedir kimlerdir. Burada Gss kapsamı 60 a-1de yazan a; sigortalıları ssk lıları (c) memurları 60a-2 de geçen b ; bağkurluları temsil eder. 60f ise ssk bağkur ve memur emeklilerini gösterir. SSK lılar bağkurlular ve memurlar işe başlamaları ile GSS li sayılır .

60 C 3 ne demek?

2022 sayılı Kanun hükümlerine göre aylık alan ve yeşil kart kapsamında sağlık yardımlarından faydalanan kişiler, 1/1/2012 tarihi itibariyle Kanunun (60/c-3) alt bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilecektir.

60 1 C trafik cezası nedir?

Taşıt yolu üzerinde yaya ve okul geçitleri ile diğer geçitlerde duraklamak, 60/1-c trafik cezası108 tl idari trafikpara cezasıile cezalandırılmaktadır.

GSS G1 primi ne kadar 2021?

Genel sağlık sigortası primi88.29 liradan 107.32 liraya çıktı. 2020 yılında 88.29 TL olan bu ücret 2021yılı itibariyle 107.32 TL olacak.

60c1 gelir seviyesi nedir?

Söz konusu 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde, GSS primi ödemeden sağlıktan yararlanacak kişiler sayılmış olup, bunların en başında hane içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanlar gelmektedir.

G 2 gelir seviyesi nedir?

G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar.

60/c-1 Nedir, Nelerden Faydalanır? Gelir Testinde 60/c-1'liler Kimlerdir?


60/c-1, GSS prim ödemesi yapmayan kişilerin devlet hastanelerinden faydalanmaları anlamına gelmektedir. 60/c-1 sistemi, mağduriyetlerin önüne geçilmesi açısından devletin sunmuş olduğu faydaların arasında yer almaktadır.

60/c-1 Nedir, Nelerden Faydalanır?

Hane içerisinde kişi başına aylık gelirin brüt asgari ücrete oranının 3/1 az çıkanlar faydalanmaktadır. İhtiyaç sahibi olan kişilere sunulan bu hizmet, çok sayıda sağlık sorunlarının önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır.

Gelir Testinde 60/c-1'liler Kimlerdir?

İhtiyaç sahipleri ve gelir seviyesinin düşük olması halinde, devletin sunmuş olduğu faydaların arasında yer almaktadır. Sağlık masrafları her geçen gün artmasına bağlı olarak, maddi zorluklar çeken ailelerin 60/c-1 testi sonrasında sağlık imkanların ücret yararlanma imkanı sunmaktadır. Gelir testinin yapılması hane gelirin kazanç tespiti ile yapılmaktadır.

60/c-1 Kişilere Sunduğu Faydalar Nelerdir?

Haberin Devamı

Düşük gelirli ailelerin tespitini kolaylaştırır

Ölüm ve ileri seviye hastalıkların oluşumunu engeller

Maddi zorluk çeken ailelere sosyal sorumluluk adına altında yardımlar sunulur

Ülkenin tüm hastalıkları kontrol altına alabilme imkanı sunmaktadır.

Devletlerin hastalıklar ile mücadele etme konusunda avantajlar sunmaktadır. Özellikle söz konusu hastalıklar salgın niteliği taşıyan yayılma riskinin olduğu hastalıklar için önemi yüksektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir