küçük köpek cinsleri / Dünyanın En Küçük 5 Köpek Cinsi - Pet İhtiyaç Blog

Küçük Köpek Cinsleri

küçük köpek cinsleri

Dünyanın En Küçük 5 Köpek Cinsi

Köpekler, cinslerine göre farklı büyüklere sahiptirler. Boyları rahatlıkla 1 metreyi geçen iri köpek ırklarının yanında evcil kedilerden daha küçük ebatları ile dikkat çeken köpek cinsleri de bulunmaktadır. Boyutları nedeni ile evde beslenmeleri kolay olduğu için tercih edilen bu köpekler, genel olarak gürültücü ve neşeli canlılardır. Dünyanın en minik köpeklerinden bazıları ise şunlardır:

  • Pomeranian
  • Şivava (Chihuahua)
  • Yorkshire Terrier
  • Pug
  • Shih Tzu

küçük köpekler

Pomeranian

Dünyanın en küçük köpek cinsleri arasında sayılan Pomeranian, en fazla 20 santimetre boyuna ulaşabilir. Ağrılığı ancak 3 kilogramı bulabilen bu köpekler, hareketli ve neşeli hayvanlardır. Sahiplerine bağlılıkları ile nam salmış olan Pomeranianlar, çok zeki oldukları için eğitim konusunda zorluk çıkarmazlar. Minik olması bakımlarını kolaylaştırsa da bu köpeklerin tüy bakımları zahmetlidir. Kahverengi ve krem tonlarındaki tüyleri kabarık ve sıktır. Bu tüy yapısı topaklanarak düğüm haline gelmeye çok müsaittir ve Pomeranian cinsi köpeklerin düzenli olarak taranması şarttır. Pomeranian cinsi köpekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog yazımıza göz atabilirsiniz:

Pomeranian Boo Bakımı ve Özellikleri

Chihuahua (Şivava)

20 santimetrenin altındaki yükseklikleri ve ancak 3 kilogramı bulan ağırlıkları ile dünyanın en küçük köpekleri arasında yer alan Şivava (Chihuahua) cinsi, Meksika kökenlidir. Tek bir sahibe bağlanan bu köpekler, boyutlarını hesaba katmadan sahiplerini koruma görevini üstlenirler. Minyon olmaları nedeni ile her türlü ortamda rahatlıkla yaşayabilen Şivavalar, sahiplerinin sevgisini kimseyle paylaşmak istemediklerinden zaman zaman hırçınlaşabilirler. İnatçı karakterleri zekalarının önüne geçebilen sevimli köpekler, Meksika gibi sıcak bir ülkeden geldikleri ve kürklerinde katman bulunmadığı için soğuk hava şartlarına karşı dayanıklı değillerdir. Ortalama ömürleri ise 15 yıldır. Chihuahua cinsi köpekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog yazımıza göz atabilirsiniz:

Chihuahua (Çivava) Özellikleri ve Bakımı

Yorkshire Terrier

Anavatanları İngiltere’de olduğu gibi dünyada da çok popüler olan Yorkshire Terrier cinsi köpekler, 3 kilogramın altında bir ağırlığa ve ancak 18 santimetre yüksekliğe sahip olabilirler. Yorkshirelar, minyatür birer Terrier türüdür ve tüm Terrierler gibi uzun tüyleri bulunur. Çok cesur ve gerektiğinde agresif olabilen bu köpekler, ailelerine çok sadık ve çok korumacıdırlar. Tanımadığı insan ve evcillere karşı mesafeli bir tavır takınsalar da kendilerini güvende hissettiklerinde çok neşeli, hareketli ve oyuncu olabilirler.

dünyanın en küçük köpekleri

Pug

Minicik gövdeleri ile dünya çapında tanınan Pug cinsi köpekler, aynı zamanda dünyanın en eski ırklarından biri olmaları ile ünlüdürler. Çin kökenli olan Puglar, 30 santimetre boyuna sahipken ağırlıkları bu boydaki köpeklerden fazladır. 9 kiloya kadar çıkmaları hareketliliklerinden hiçbir şey eksiltmez. Kırışık yüzleri ile minyatür birer Bulldog gibi gözükseler de yanakları sarkık değildir. Son derece uyumlu ve uysal olan Puglar, diğer evcillerle ve insanlarla iyi anlaşırlar. Bu köpeklerin de Şivavalar gibi katmansız bir kürk yapısı bulunduğundan soğuk ve sıcak havalardan etkilenirler. Ama bu köpeklerin en güzel yanı diğer küçük ırklar gibi fazla havlamamalarıdır. Pug cinsi köpekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog yazımıza göz atabilirsiniz:

Pug Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Shih Tzu

Ortalama 25 santimetrelik boyu ve 5 kilogram ağırlığı ile dünyanın en minyon köpekleri arasında kendine yer bulan Shih Tzu cinsi köpekler, yumuşacık uzun tüylere sahiptirler. Sevecen ve dost canlısı bir karakter yapısı bulunan Shih Tzular, az havladıkları için mükemmel birer aile köpeğidirler. Biraz inatçı olsalar da olumlu eğitim yöntemlerine hızlı şekilde cevap verirler. Ortalama 14 yıl kadar ömürleri olan bu köpeklerin düzenli taranmaya ihtiyaç duymaları dışında bakımları zor değildir. Shih Tzu cinsi köpekler hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog yazımıza göz atabilirsiniz:

Shih Tzu Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı


Bu blog yazımız da ilginizi çekebilir: Dünyanın En Büyük 5 Büyük Köpek Cinsi

Büyümeyen Köpek Cinsleri

Süs köpekleri olarak da halk arasında tanınan büyümeyen köpek cinsleri, tatlığı ve sevimlilikleriyle biz insanlara dost olmayı sürdürür. Minik ve tatlı görünümleriyle gönüllere taht kuran süs köpekleri tam apartman hayatına uygun evcil hayvanlardır. Büyük ırklı köpekler bir yana küçük ırka mensup köpeklerin tatlılığı kolay kolay inkar edilemez.

Büyük ırklardaki tüm özelliğe sahip olan büyümeyen köpek cinsleri tek fark küçük bir cüsseye sahip olmalarıdır. Evinizi paylaşmak istiyor ancak büyüklük bakımından yetersiz kalacağını düşünüyorsanız büyümeyen köpek cinslerini tercih edebilirsiniz.

Küçük ırk köpek sahiplenmeye karar vermek istiyorsanız öncelikle bazı önemli bilgilere sahip olmak isteyebilirsiniz. Köpek sahiplenmeden önce ırkın özelliklerini iyice araştırmalı ailenize ve yaşam tarzınıza uyum sağlayacağından emin olmalısınız.

Büyümeyen köpek cinsleri en büyük avantajlarından birisi de ihtiyaçları ve mutlu olmak için daha az alanlara ihtiyaç olmalarıdır. Bastırılmış enerjiye sahip olan büyümeyen köpek cinsleri egzersize ihtiyaç duyar.

Temel bakım masraflarıyla birlikte az mama tüketen bu cins köpekler oldukça hassastır. Küçük ve yaramaz çocukları olan aileler için büyümeyen köpek cinsleri pek uygun değildir. Sert sevilme, yüksek yerden veya koltuktan düşme gibi durumlarda kolaylıkla yaralanabilirler. Büyümeyen köpek cinsleri kucaklanmayı ve kucakta taşınmayı sevdiklerine dair yanlış bir algı mevcuttur. Hatta bazı büyümeyen köpek cinsleri çok fazla egzersize ihtiyacı olmakla birlikte oldukça enerjiktirler.

Küçük boyutlara sahip büyümeyen köpek cinsleri sahiplenen kişilerde evcil hayvanlarına bebek gibi davranma dürtüleri görülebilir. Ancak bu doğru bir yaklaşım değildir tıpkı diğer köpekler gibi onu eğitmeniz ve yönlendirmeniz gerekir.

Tüm patili dostlarınızın, sahipleri tarafından düzenli olarak veteriner kontrolüne ihtiyacı vardır. Sağlıklı yaşamı içim kaliteli köpek maması tüketmeleri ve egzersizlerinin düzenli olarak yapılması oldukça önemlidir.
Şayet apartmanınızda veya evde bakılabilecek büyümeyen köpek cinsleri beslemek istiyorsanız, tüy dökmeyen cinsleri tercih etmek doğru seçenek olabilir. Tüy dökmeyen ve büyümeyen köpek cinsleri bakımı oldukça kolay ve evde yaşamaya uygun olmaları sebebiyle tercih edilir.

Büyümeyen köpek cinsleri olarak Chihuahua, Shih Tzu, Pomeranian ve Yorkshire Terrier Pomeranian gibi ırklar yer almaktadır. Büyümeyen köpek cinsleri tam anlamıyla yetişkin olana kadar büyümesi daha azdır, lakin günlük egzersiz ihtiyaçları son derece önemlidir. Küçük ırk köpekler, çoğunlukla daha uzun ömürlü olmakla birlikte ve sağlık problemlerine daha az elverişlidir.

Tüy dökmeyen köpek türleri olarak, Bichon Frise, Poodle ve Maltese gibi ırklar bulunmaktadır. Bu ırklar, düzenli bakım isteseler dahi, tüy dökme sorunu pek yoktur. Alerjisi ya da astımı olan insanlar için tercih edilen ırklardır.


Büyümeyen Köpek Cinsleri ve Özellikleri


Şivava
Küçük ve enerjik küçük ırk olan Şivavalar çoğunlukla 2 ila 6 kg aralığındadır. Bakımları oldukça kolaydır ve haftada birkaç kez taramak yeterli olacaktır. Büyümeyen köpek cinsi olan bu ırk, sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için düzenli egzersiz ve yürüyüşleri tamamlanmalıdır.


Papillon
Zarif ve kibar görünüme sahip olan Papillonlar 3 ile 4 kg ağırlığa sahiptirler. Tüyleri düz ve parlaktır, düzenli taranmaları gerekir. Aktif büyümeyen köpek ırkları oldukları için yürüyüş ve koşu gibi ezgersizler sağlıklı yaşamları için önemlidir.


Pomeranian
Küçük ve sevimli bir ırk olan Pomeranianlar yaklaşık ve kg ağırlığında olmaktadır. Tüy bakımı oldukça önemli olan bu ırkın, haftalık olarak taranmaları gerekir. Yüksek enerji yapısı nedeni ile egzersize ve aktif yürüyüşlere ihtiyacı vardır.


Shih-Tzu
Aslan yavrusunu andıran minyatür Shih-Tzu'lar, genel olarak 4 ila 7 kg ağırlığına sahiptirler. Tüyleri ipeksi yumuşaklıkta ve oldukça yoğundur, sık sık taranması gerekir. Aktif olmayan küçük ırklar arasında yer aldıkları için ev içerisinde hareket ve egzersiz sağlanması yeterli olacaktır.


Cavalier King Charles Spaniel
Sadık ve sevgi dolu Cavalier King Charles spanieller, çoğunlukla 5 ve 8 kg ağırlığında olmaktadır. Tüy bakımı gerekli düzen ister ve haftada birkaç kez taranması gerekir. Egzersiz yapmaktan oldukça keyif alan bu ırk sık sık yürüyüşe çıkarılmalıdır.


Dachshund
Oldukça cesur ve eğlenceli olan Dachshundlar, genel olarak 5 ile 10 kg aralığında yer almaktadır. Tüy bakımı haftada birkaç kez olacak şekilde düzenli taranmalıdır. Yürüyüşten ve egzersiz yapmaktan mutlu olan bu ırk düzenli olarak aktiviteleri giderilmelidir.


Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrierlar ortalama 3 kg ağırlığında olup, sevimli ve cana yakın ırklar arasındadır. Haftada birkaç kez taranarak tüy bakımı düzenli olarak yapılması gerekir. Aktif olması nedeni ile günlük egzersizlere ihtiyaç duyar.


Maltese Terrier
Sevimli ve küçük ırk olan Maltese Terrierlar genellikle 2 ve 4 kg ağırlığındadır. Maltese Terrier'ın bakımı zahmetli olsada, sıcakkanlı bir karakteri vardır. Uzun beyaz tüyleri düzenli olarak taranmalı veya tıraş edilmelidir.


Pekingese (Pekinez)
Pekinez ırkları küçük ve güçlü olarak bilinir. Yaklaşık olarak 3 ile 6 kg ağırlığındadır. Oldukça cesur bir kişiliği olan pekinezlerin tüy yapısı uzun ve kalındır. Bu yüzden düzenli bakım isterler.


Chihuahua
Chihuahua dünyanın en küçük köpek ırkları arasında yer almaktadır. 1 ila 3 kg ağırlığında olan bu ırklar, enerjik ve cesur kişiliklere sahiptir. Chihuahuaların bakımı oldukça kolaydır, lakin diğer köpeklere nazaran hassas bir yapıya sahiptir. Genel olarak soğuk havalarda korunması gerekir.


French Bulldog
Bu ırk, genel olarak kulaklarıyla tanınmaktadır ve komik bir yüz ifadesi vardır. Yaklaşık olarak 8 ile 14 kg aralığındadır. Ayrıca oyuncu bir karakteri vardır. French Bulldog'ların bakımı kolay olsada, yüksek sıcaklıktan rahatsız olurlar ve düzenli olarak egzersiz yapmak sağlıkları için önemlidir.


Pug
Karakteristik burun yapısı olan bu ırk cesur kişilikleri ile bilinmektedir. 6 ve 9 kg ağırlığındadır. Çoğunlukla ev veya apartmanda tercih edilir. Pug'ların bakımı kolay olabilir lakin burun delikleri ve kıvrımları solunumu için düzenli olarak temizlenmesi gerekir.


Beagle
Av köpeği olarak yetiştirilen bu ırkın güçlü bir koku alma duyusu vardır. Genellikle 9 ile 18 kg ağırlığındadır. Beagle'ların sosyal bir karakter yapısı vardır ve bakımı düzenli egzersiz yapmayı gerektirir. Tüy yapıları düzenli olarak taranmalıdır.


Brüksel Griffon
Bu ırkın tüy yapısı dalgalıdır ve sevimli yüz ifadeleri ile bilinirler. Ortalama 3 ve 6 kg arasında ağırlıkları vardır. Zeki bir karaktere sahip olan Brüksel Griffon'lar düzenli bakım ister ve günlük egzersiz yapmaları oldukça önemlidir.


Bichon Frise
Küçük beyaz köpek olan Bichon Frise çoğunlukla enerjik, cana yakın ve sevecen yapısı vardır. Genellikle 3 ila 5 kg arasında ağırlıkları olur. Düzenli olarak taranması gerekir.


Japanese Chin (Japon Köpeği)
Japon Köpekleri oldukça zeki, sadık ve koruyucu bir yapıya sahiptir. Ortalama ağırlıkları 2 ile 4 kg arasında değişkenlik gösterirken, düzenli egzersizlere ve tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Ortalama yükseklikleri 20 ve 28 cm arasında farklı olabilmektedir.


Maltipoo
Maltipoo, arkadaş canlısı küçük ırktır. Sevimli ırk olan Maltipoolar genellikle 3 ile 5 kg ağırlığındadır. Düzenli olarak tüy bakımına ihtiyaç duymaktadır.


English Cocker Spaniel
Oldukça oyuncu olan English Cocker Spaniel, enerjik ve cana yakındır. Ortalama 12 ve 16 kg ağırlığındadır. Düzenli olarak tüy bakımı ve egzersizleri yapılması gerekir.


Havanese
Havanese ırkı zeki, sevecen ve bir o kadarda enerjiktir. 3 ila 6 kg arasında değişiklik gösterirler ve düzenli taranmaya ihtiyaç duyarlar.


Dandie Dinmont Terrier
Zeki bir ırk olan Dandie Dinmont Terrierler, koruyucu ve canlı kişiliğe sahiptir. Genellikle 8 ve 11 kg arasında ağırlığındadır. Günlük enerjilerini atabilmeleri için egzersizler ve düzenli tüy bakımı gerekir.


Unutmamanız gereken konu ise, küçük ırk köpeklerin büyük köpeklerden farklı ihtiyaçları bulunmaktadır. Özellikle, bu ırkların köpeklerin ağız yapısı farklı olması nedeni ile küçük ırk köpek mamaları tüketmeleri daha doğru olurken, düzenli egzersiz ihtiyaçları için köpek tasması gerekmektedir.

Vahşi doğadan evcilleşerek insanlarla birlikte yaşamaya başlayan köpekler arasında büyümeyen köpek cinsleri olması şaşırtıcı. Köpekgillerden olup vahşi doğada yaşamına devam edenlerin yanı sıra insanların evde, bahçede, tarlada birlikte yaşadığı köpekler hayatın önemli bir kısmını kaplar. Bazen de bir köpeğe sahip olmak zordur. Zira köpek ebeveynliği sorumluluk sahibi olunmasını gerektirir.

Sahip olduğunuz köpeği sağlıklı ve mutlu tutmakla mükellefsiniz. Tüylerini, derisini korumak, doğru mamayı bilmek, tüy yapısına göre bazı köpeklere banyo yaptırmak, dışarı yürüyüşe çıkarmak, birlikte oyun oynamak gerekir. Ayrıca köpeğin dişlerini fırçalamak, tüylerini taramak da önemlidir. Zira temizlik işlemi köpekler için de gereklidir ve bunu kediler gibi kendilerini yalayarak yapamazlar. Büyümeyen köpek cinsleri hakkında size bildiklerimizi aktarmaya çalıştık;

Fazla Büyümeyen Köpek Cinsleri Örnekleri

Köpek sahibi olmak isteyen insanların, köpek cinslerini araştırırken ilgilerini en çok büyümeyen köpek cinsleri çekmektedir. Küçük köpek türleri hem bakımı hem de taşınmasının kolay olması nedeni ile en çok tercih edilen köpek türleridir. Büyümeyen köpek türleri apartman dairesinde köpek bakmak isteyen insanlar için en uygun köpek cinsleridir.

Pomeranian Boo

Pomeranian Boo, en minik süs köpeği olarak bilinen köpekler arasındadır.  Bakımı oldukça kolaydır ancak tüy bakımının düzenli olması ve dişlerinin sık sık fırçalanması gerekir.  Kraliçe Viktorya İtalya’da tatil yaparken bu köpeğe aşırı ilgi duymasıyla Pomeranian’ın ünü artmaya başladı. Bu köpek cinsinin pek çok tüy rengi bulunur. Ancak bu cins köpeklerin hepsinin temel özelliği güçlü, kalın ve bakımlı tüylere sahip olmalarıdır.

Pomeranian Boo ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın

Poodle Toy

Büyümeyen köpek cinsleri arasında olan Poodle Toy’un boyu 25 ila 26 cm, ağırlısı ise 3 ila 4 kilodur. Kaniş ırkının en küçük cinsidir. Poodle Toy köpek showlarında sergilenmiş olan ilk uzun tüye sahip köpek cinsidir. Tüyleri çok fazla uzayan köpeğin senede en az bir ya da iki kez tıraş edilmesi gerekir.

Chihuahuhua (Şivava)

Meksika kökenli olan köpek 6 kilo ağırlığındadır. Chihuahuhua ya da diğer adıyla Şivava “Dünyanın en küçük köpeği” ünvanını almıştır. Boyuna göre büyük kulakları vardır. Güçlü ve cesur bir köpek türüdür ve dışarı çıkıldığı zaman kucakta taşımamak için erken eğitilmesi gerekir. Kendi cinsleri, diğer cinsler, kediler ve tüm hayvan türleri ile uyumludur.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, enerjik, cesur ve kaşiflik ruhuyla bilinir. Yorkshire Terrier köpek türü, Maltese türü ile karıştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu köpeği sahiplenenlerin dikkat etmesi gereken en önemli şey düzenli olarak günlük egzersiz yaptırmaları gerekir. Dikkat ve ilgi isteyen bir türdür. Uzun zaman yalnız bırakılmamalıdır.

Papillon

Büyümeyen köpek cinsleri içinde bulunan Papillon uzun kuyruğu ve büyük kulakları ile çok sevimlidir. Sıcakkanlı ve insan canlısı bir köpek cinsi olmasına rağmen Papillon bazen son derece agresif olabilir. Bu yüzden çok erken bir dönemde eğitilmelidir. Tüylerinin uzun olması nedeniyle her gün taranması da gerekir.

Dachshund

Sevimliliği ile dikkat çeken bu büyümeyen köpek türü kızılımsı kahverengi, çikolata, siyah ve kızıl renkte olan tüylere sahiptir. Bu köpek türü iyi koku aldığından daha önce av köpekliği yapmıştır. Büyümeyen köpek türleri arasında en çok sahiplenilen köpek türüdür.

Dachshund hakkında bilgi için tıkla

MaltaTeriyeri

Safkan köpek türleri arasında yer alan Malta Teriyeri tüyleri uzun olmasına rağmen az tüy dökmekte olan bir köpek türüdür. Apartmanda beslemeyi düşünenler daha sağlıklı beslemek için erken dönemde tuvalet eğitimi vermelidir. Hassas ve kırılgan bir yapıya sahip olan Malta Teriveri’ye eğitim sırasında sert tutum ve sözlerden kaçınılması gerekir.

Shih&#;Tzu

Büyümeyen köpek cinsleri içinde sevimliliği ile ilgi çeken Shih-Tzu köpek güzellik yarışmalarında sık sık yer alır. Tüy bakımı ve tırnak bakımına özen gösterilerek beslenmesi gerekli olan köpek, uzun zaman hayatınızda kalır. Bu köpekler son derece cesurdur ve sahiplerini kimseyle paylaşmak istemezler.

Cavalier King Charles Spaniel

Bu köpek türü sarkık kulakları, uzun tüyleri ile büyümeyen köpek türleri arasında en çok ilgi gören türdür. Bu köpek türünün bakımı diğer büyümeyen köpek türlerine göre daha kolaydır. Sabırlı bir köpek olan Cavalier King, öğrenmeye son derece açıktır. Çocuklarla arası oldukça iyidir ancak yine de çocuklarla tek başına kalmamalıdır.

French Bulldog

Bu köpek sabırlı, sosyal ve neşeli yapısıyla dikkat çeken bir köpek türüdür. Kedilerle daha iyi anlaşan French Bulldog, yabancılar karşısında nötrdür. Ortalama ömürleri 12 ila 14 yıl arasındadır ve kilo almaya çok müsaittir. Sakin ve sevecen yapısıyla ilgi gören bu köpek cinsi, basık burunları yüzünden nefes konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Bu yüzden uyurken horlarlar.

Pug

Pug süs köpeği olmasına rağmen kalın yapısı ile dikkat çekmektedir. Pug cinsi köpeklerin vücutlarına göre küçük burunları, büyük kafaları ve basık yüzleri vardır. Bu köpeklerin 12 ila 15 yıl kadar ömrü bulunur, genelde koyu renkte tüylere sahiptir. Safkan olan bu köpeklerin kulakları siyahtır. En çok tüy döken köpek türleri arasındadır.

English Cocker

Büyümeyen köpek cinsleri içinde bulunan English Cocker, zeki ve kısa sürede öğrenen, kolay eğitilen köpek cinsleri içindedir. Köpek eve geldiği gibi eğitilmelidir. Koruyucu aşıları bitene dek insanlarla fazla sosyalleşmemelidir. Üzücü bir şeyle yüz yüze gelmemek için çok erken bir zamanda “Dur” komutu öğretilmelidir.

Maltese Terrier

Bu köpek türü oldukça kıskanç olduğundan tüm ilgi ve sevgiyi kendi üzerlerinde toplamak isterler. Eğer küçük bir bebekle yaşaması gerekiyorsa kısıtlanmayı ve ufak alıştırmaları tanıması gerekir. Çok zeki ve kolay öğrenen bu köpek türü çok konuşkan ve ısrarcıdır.

Minyatür Pinscher

Büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan bu köpek, küçük bir dobermana benzer. Sahiplenme duygusu ve cesareti ile hayranlık uyandıran Pinscher, bekçi köpeği olarak kabul görür. Bu cins köpeğin dobermana benzetilmesinin diğer bir nedeni ise atalarının doberman olmasıdır. Görüntü olarak benzerlikleri hayretler uyandırır. Tüy dökme problemi yaşanmaz. Yabancılara sert duruşlar sergiler ama aileye hemen uyum sağlar. Cesaretli ve inatçı bir kişiliğe sahip olan bu köpek türü büyük köpeklere dahi saldırır. Karakteri zor olan bu köpek cinsi sosyalliğe ve dışarıya alıştırılmalıdır.

Beagle

Bu köpek türü avcı ataları nedeniyle avcılık içgüdüsüne sahiptir. Beagle’ler sahibinin komutlarına itaatle uyar, sevecen ve hayat doludur.  Oldukça kararlı ve sakin hayvanlardır. Kısa tüylü oldukları için haftada bir kere tüylerini taramak yeterlidir. Büyümeyen köpekler arasında bakımı en kolay olan türlerdendir.

AffenPinscher

Minik görüntüsü ve tüyleriyle dikkat çeken bu köpek türü meraklı, sevecen ve oyuncu hayvanlardır. Genelde koyu renkte olan tüylere sahip bir köpek türüdür. Boyutuna göre fazla bir cesarete sahiptir. Sahibine karşı korumacı bir özelliğe bulunur. Evde çok havlamaz, çocuklarla iyi geçinir. Ancak olgun yaşlarda sahiplenildiyse çocuklarla yalnız bırakılmamalıdır.

Büyümeyen köpek cinsleri arasında olan bu cinsin vücut ağırlıkları 3 ila 4,5 kilogram arasındadır. Ortalama yaşamları 12 ila 15 yıl arasında olur. Meraklıdır ve yeni yerleri keşfetme konusunda ısrarcıdır. Çok tüylü bir köpek olan bu köpek türleri, haftada 3 ila 4 defa taranmalıdır. Aynı zamanda yüzünde bulunan tüylerde çok hızlı uzamaktadır. Ve zaman zaman yüzünde bulunan bu tüyler kesilmelidir.

En küçük köpek hangisidir?

Köpek cinsleri arasında en küçük boyutlara sahip olan köpek cinsi Chihuahua'dır.

Her köpek büyür mü?

Hayır, küçük ırk köpekler ırksal özellikleri nedeniyle küçük boyutlardadır.

Puanla!

[Toplam: 3 Ortalama: ]

seafoodplus.info'da Tavsiye Edilenler

Editör

İpuçları, bakım , eğitim , ırklar ve hayvanların dünyasıyla ilgili her şey hakkında bir blog.

seafoodplus.info içerikleri sağlık & hastalık kategorilerinde veteriner kontrolünde güncellenip onaylanan yazilardir.

Bu websitesinde yer alan içerikler yazarlarına ve seafoodplus.info&#;a aittir ve her hakkı saklıdır. Blogtaki görsel(ler) veya (uygun olan) görüntüler, seafoodplus.info’dan ve Adobe Stock&#;tan alınan lisanslar uyarınca kullanılmıştır.

İlgili içeriklerin, lisanslı fotoğrafların ve özel tasarımların iznimiz dışında kullanılması, kopyalanması, çoğaltılması, umuma iletilmesi veya dağıtılması mevzuat kapsamında suç teşkil etmekte olup; kullanmak istediğiniz görselde kaynak seafoodplus.info bağlantılı şekilde kaynak belirtilmesi gerekmektedir. Aksi hallerde, kanuna aykırı olarak kullanılan, kopyalanan, çoğaltılan, umuma iletilen veya dağıtılan içeriklere ilişkin olarak her türlü yasal hakkımız saklıdır.

Can dostunuz dostumuzdur. ♥

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir