doğalgaz alarmı nasıl kapatılır / Gaz alarm cihazı sürekli uyarı veriyor. Ne yapmalıyım? >> Isparta Seçkin Kombi Servisi

Doğalgaz Alarmı Nasıl Kapatılır

doğalgaz alarmı nasıl kapatılır

SEKMA Doğalgaz Alarm Dedektörü Gaz Alarm Cihazı Lpg Alarm Uyandırıcı Doğal Gaz Metal Lpg Alarm Cihazı S092 sekma s092_gaz alar dedektörü

SEKMA Doğalgaz Alarm Dedektörü Gaz Alarm Cihazı Lpg Alarm Uyandırıcı Doğal Gaz Metal Lpg Alarm Cihazı S092

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Açılım Elektrikk

Koleksiyona Ekle

Tahmini Teslimat: 30 gün içinde

78 favori

Hızlı teslimat yapan satıcı var !

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Açılım Elektrikk tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

SAİM ELEKTRİK SAİM YANAR

8.5

merchant-badge-image

11 saat 57 dakika içinde sipariş verirsen en geç yarın kargoda!

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

SEKMA Doğalgaz Alarm Dedektörü Gaz Alarm Cihazı Lpg Alarm Uyandırıcı Doğal Gaz Metal Lpg Alarm Cihazı S092

  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Gaz Dedektörü Nedir?

 

 

Gaz dedektörü, özellikle bazı endüstri alanlarında hayati öneme sahip bir uyarıcı sistem olarak tanımlanmaktadır. Gaz dedektörleri sayesinde özellikle karbondioksit gibi kokusuz ve canlılar için zehirli olan gaz kaçaklarının tespiti sağlanmaktadır. Gaz dedektörleri önemli aygıtlardır, çünkü fark edilmesi zor hatta imkânsız olan gaz kaçakları hayati tehlikelerin meydana gelmesinde başrol oynamaktadır. Ve iyi çalışan bir gaz dedektörünün görevi bu gaz sızıntılarını tespit etmek ve çevresindeki canlıları uyarmaktır. 

Gaz dedektörleri fazlasıyla gelişmiş cihazlar olarak kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Gaz alarm cihazı olarak da isimlendirilmelerinin yanında, birden çok gaz türünü algılayabilme kabiliyeti de göstermektedirler. Gaz kaçaklarının yol açacağı ciddi olayları önleyebilen bu araçlar iş güvenlik aygıtlarının da başında gelmektedir. Yanıcı ve patlayıcı gazların hızlı bir şekilde tespitini sağlamakta ve onlarca kişinin hayatını korumaktadır. Özellikle muhtemel patlayıcı ortamda kullanım için üretilmelerinin yanında ev tipi modelleri ile de doğalgaz sensörü görevini de görmektedir. Herhangi bir konut veya ticari alan için değerli olan kapsamlı özelliklere ve fonksiyonlara sahip birçok farklı sınıfta gaz sensörü olduğunun altı çizilmektedir. 

 

Gaz Dedektörü Özellikleri Nelerdir?

Gaz dedektörü sayesinde gaz kaçakları önlenmekte, hem haneler hem de canlılar korunmaktadır. Çünkü gaz dedektörleri, kullanıcılarına güvenlik sağlayan gelişmiş teknolojik olanaklar sunmaktadır. Üzerinde çeşitli lambaların yer aldığı gaz dedektörleri kaçakları algılamakta ve uyarı sistemlerini hemen devreye geçirmektedir. Eğer gaz dedektörleri LPG algılamaları için mesai yapacaksa mekan içerisinde alt kısımlara doğalgaz ve karbondioksit algılaması için ise yukarı bölümlere takılması gerektiği vurgulanmaktadır. 

Gaz dedektörleri hassas duyarlılık özellikleri sayesinde gaz kaçaklarını hızlı algılar ve taşınabilirlik özelliği sayesinde de dilenen her yere, her odaya takılmaktadır. Ev ortamlarında mutfak ve banyoda tercih edilen bu aygıtlar doğalgaz kullanımının artması ile doğalgaz dedektörü ismi ile başka odalarda da yer bulmaya başladığı söylenmektedir. Alarm ve ses özelliği çeşitli ses ve uyarı sistemi sayesinde güvenliğin kat ve kat korunmasını hedeflemektedir. Gaz dedektörlerinin bir diğer özelliği ise farklı renk ve tasarım sahibi olmanın avantajlarını sunduğu yönünde olmaktadır. Böylece bulundukları ortamlarda göze iyi görünmenin memnuniyetini yaşatmaktadırlar. 

 

Gaz Dedektörü Çeşitleri Nelerdir?

Gaz kaçağı dedektörü çeşitleri incelendiğinde sabit ve taşınabilir özelliklerine sahip iki ana grubu olduğu görülmektedir. Sabit gaz alarmı cihazları gazdan korunmak istenen alanlarda çalıştırılırken, taşınabilir gaz alarm cihazları ise etraflarındaki alanı izleme görevi ile genellikle çalışan personelin kemerine bir klips aracılığıyla takılarak kullanılmaktadır. Sabit gaz dedektörleri içinde yer alan doğalgaz alarm cihazı adından da anlaşılacağı gibi doğal gaz sisteminin olduğu mekânlarda tercihe edilmektedir. Gaz dedektör çeşitlerinden bir diğeri olan katalitik sensör de yanıcı gaz ölçümleri için takılan en bilinen sensör türü olduğu vurgulanmaktadır. Katalitik sensör tarafından ölçülecek olan gaz, alev tutucudan sensör odasına aktarılmaktadır. 

Elektrokimyasal sensör de kimyasal bileşiklere veya iyonlara seçici bir şekilde cevap veren ve konsantrasyona bağlı elektriksel sinyaller oluşturan küçültülmüş aygıtlar olarak tanınmaktadır. İnfrared (ir) sensör yani kızılötesi sensör ise oksijen bulunmadığında ya da yüksek karbondioksit konsantrasyonlarını ölçmek amacı ile yanıcı gaz ölçümleri için görev yapan bir gaz dedektörü olmaktadır. Bunlar dışında fotoiyonizasyon gaz alarm cihazları, termal iletkenli sensör,duman ve karbonmonoksit alarm cihazları da çeşitler arasında yer almaktadır.

 

Gaz Dedektörü Nasıl Çalışır?

Gaz dedektörlerinin çalışma sistemi tamamen gazın algılanmasına bağlı olmaktadır. Gaz kaçağı alarm devresi bu durumda yani gazın duyulması ile hemen devreye girmektedir. En iyi gaz dedektörübelirlenen normal seviye üzerinde gaz varlığını algıladığı takdirde otomatik olarak sinyal aktarmaktadır. Bu sırada gösterge panosunda değerler gözlenmekte ve gaz seviyesi normale indiği takdirde de alarm uyarıyı bitirmekte ve normal çalışma moduna geçiş yapmaktadır. 

 

Gaz Dedektörü Ne İşe Yarar?

Gaz alarm dedektörü üç çeşit gazı algılaması ile tanınmaktadır. Lpg, doğalgaz ve karbonmonoksit algılama görevi bulunan gaz dedektörü, bu gazlardan birinde görülen ani artışları hemen bildirmektedir. Doğalgaz kaçak dedektörü sayesinde doğalgaz patlamaları önlenmekte ve katalitik gaz sensörü ile de LPG dolum merkezleri daha emniyetli bir hal almaktadır. 

 

Gaz Dedektörü Neden Öter?

Her gazın patlama limit değeri farklı olduğu için her gaz türüne göre ayrı üretilen gaz dedektörleri, bulundukları ortamdaki gazların ortam için tespit edilip limit değerinin aşılması durumunda ötmektedir. “Doğalgaz alarmı neden öter?” sorusunun cevabı ise, herhangi bir doğalgaz sızıntısının bilgisini vermek için uyarma amacı ile gaz algılayıcı,görevini yapmaktadır. 


 

Gaz Dedektörü Ötünce Ne Yapılmalı?

“Doğalgaz alarmı ötünce ne yapılmalı?” cevabı için de o ortamda asla çakmak ve kibrit yakılmaması, elektrikli cihazların ve lambaların açılmaması gerektiği vurgulanmaktadır. Hemen sayaç vanasının kapatılması ve kapı zili ile telefonun kullanılmaması, bütün bunların yanında da gaz kaçağı olan ortamda kimsenin kalmaması söylenmektedir. Ortamda imkân var ise kapı ve pencere açılarak havalandırma sağlanması yanında emniyet tedbirleri alındıktan sonra uzak bir yerde 187’e durumun bildirilmesinin altı çizilmektedir.

 

Gaz Dedektörü Nasıl Kapatılır?

Gaz dedektörleri doğalgaz, LPG gibi yanıcı gazların kaçak olduğu zamanlarda kullanıcıları uyarmak amacı ile yapılmış cihazlar oldukları için gaz dedektörünün bulunduğu oda havalandırılarak cihazın alarmı kapatılmaktadır. 

 

Gaz Dedektörlerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Gaz dedektörlerinin kullanım alanlarının başında petro kimya tesisleri, boya ve parlayıcı madde üretim tesisleri, ilaç endüstrisi ile gaz dolum tesisleri gelmektedir. Bunlar ise petrol ve gaz keşfi platformları, üretim platformları, karadaki petrol ve gaz terminalleri, tesis geri dönüşleri ile kapanmaları, LPG depolama alanları, deniz ve kara sondaj platformları, açık deniz üretim platformları şeklinde sıralanmaktadır. Ev tipi doğalgaz kaçak dedektörü ise doğalgaz tesisinin döşeli olduğu her mekânda kullanılmaktadır. 

Gaz dedektörlerinin kullanım alanlarına ek olarak rafineriler ve petrokimya tesisleri, kimyasal tesisler, hem geleneksel hem de yenilenebilir enerji üretim tesisleri, sus arıtma tesisleri, denizcilik, savunma sanayi, kâğıt üretim, matbaacılık, yarı iletken ürünlerin üretim tesislerinde olduğu vurgulanmaktadır. Fotovoltaikler, kapalı alanlar, tüneller ve kapalı otoparklar, bina ve inşaatlar, amonyak soğutma, laboratuar ve medikal sektörü, çelikhaneler, çöp sahasının izlenmesi ve biyogaz üretimi, ziraat ve canlı hayvan, madencilik, ticari binalar ve halka açık tesislerle de bu liste uzamaktadır.  

 

Gaz Alarm Cihazı Kullanılmazsa Ne Olur?

Gaz alarm cihazları eğer kullanılmazsa, herhangi bir gaz kaçağının tehlike yaratmadan önce tespit edilebilmesi imkânsızlaşmaktadır. Biriken doğalgaza bağlı olarak zehirlenme, patlama ya da yangın riskleri artmaktadır. Doğalgaz alarmı erken uyarı sistemi ile bu tip sonuçların önlemini almaktadır. Bu yüzden “doğalgaz alarm cihazi gerekli mi?” sorusunun yanıtı, evet olmaktadır.

 

Gaz Alarm Cihazı Nereye Monte Edilmeli?

Doğal gaz alarmı genellikle kombi gibi doğal gaz kullanılan cihazların yakınında olması tavsiye edilmektedir. Doğal gaz alarmları takılırken dikkat edilmesi gerekilen noktaların başında alarmın tavanda olması durumunda duvar ile arasında 30 cm mesafe olması gerektiği, duvara takılması halinde de tavandan en az 15 cm aşağıda olmasının şartı söylenmektedir.  Kapı ve pencere üzerine denk gelerek takılması özellikle vurgulanmaktadır.  



 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır