nişantaşı ışık okulları / Işık Üniversitesi

Nişantaşı Işık Okulları

nişantaşı ışık okulları

kaynağı değiştir]

Işık Okulları'nın kuruluşu, Osmanlı Devleti’nin ilk sivil toplum hareketlerinden kabul edilir. İlk Işık Okulu, Mısırlızadelerden Mümeyyiz Tevfik Efendi önderliğinde bir heyetin girişimiyle, 13 Aralık ’te Selanik’in Kâtip Muslihiddin mahallesinde Feyz-i Sıbyan adıyla eğitime başlamıştır.

Selanik'te Şemsi Efendi tarafından yılında kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün. de ilköğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'nde 'Usul-u Cedid' (Yeni Usul) de denilen yeni bir eğitim metodu uygulanmaya başlanmıştı. Balkanlarda yaşayan varlıklı Türk ailelerinin ilgisini çeken bu sistem, kurumsallaşmış ve böylece Mümeyyiz Tevfik Efendi önderliğinde bir heyet Feyz-i Sıbyan Mektebi'ni kurmuştur.

yılında iyice genişleyen eğitim kapasitesiyle okul Feyziye adını aldı ve bu yıllarda okulun mezunları önemli mevkilere geldi. Selanik kökenli birçok İttihat ve Terakki mensubu bu okulda eğitim hayatına başladığı ya da öğretmenlik yaptı.[1] Fevziye Mektebi'nin altıncı müdürü olarak arasında okulu yöneten Cavid Bey, Osmanlı Devleti'nde meşrutiyetin ilanından sonra bu görevinden ayrıldı ve Selanik milletvekili olarak siyasete atıldı.

Balkan Savaşı'nın patlak vermesiyle okul bir süre İstanbul'dan idare edildi. I. Dünya Savaşı başladıktan sonra Selanik’ten İstanbul’a göç eden ailelerin sayısı artması ve Rumeli göçmenlerinin çocukların gittikleri okullarda uyum sorunları yaşaması üzerine ailelerin yoğun talebi sonucu yeni bir Feyziye Mektebi açılması gündeme geldi.[2] İstanbul'da 'te açılmış ılan ve eğitimci Satı Bey’in müdürlüğünü yaptığı Yeni Mektep adlı okul, yürüttüğü modern eğitim programları nedeniyle göçmen aileler arasında ilgi görmekteydi. İstanbulBeyazıt'taki okul, 'de Feyziye Mektebi adını aldı. I. Dünya Savaşı’nın ve Mütareke döneminin olumsuz koşullarına rağmen uyguladığı disiplinli eğitim anlayışı sayesinde tüm ülkede tanındı.[2]

yılında Selanik'teki okulun öğrencileri de Türkiye'ye geld. Bu nedenle Beyazıt binası yetersiz kaldı ve okul Teşvikiye'de Naciye Sultan Yalısı'na taşındı. Okul üstünde bulunduğu araziyi bir süre sonra satın aldı ve 'te okulun ellinci yıl kutlamasında adı Işık Lisesi olarak değiştirildi. yılında vakıflaşma tamamlandı ve Nişantaşı'ndaki araziye ek binalar yapıldı. 'da Ayazağa Kampüsü'nün, 'da Işık Üniversitesinin ve son olarak 'de Erenköy’de ilköğretim kampüsünün açılmasıyla Işık Okulları, bugün yıllık geçmişini arkasına alarak anaokulundan üniversiteye eğitim veren okullarında yedi bine yakın öğrenci ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü eğitim ve öğretim kurumlarından biri haline gelmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi

Nişantaşı Işık Lisesi

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi

İstanbul Avrupa Yakası

İngilizce
Almanca
FransızcaYabancı Dil

Kuruluş Yılı

OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okul şu an bulunduğunuz yere km mesafede. Haritada görün !

Nişantaşı Işık Lisesi
 

Yaklaşık 3, m2 açık alan, toplam 17,m2 lik kapalı alan üzerine kurulu Nişantaşı Kampüsü, FMV Işık Okulları'nın ilk kampüsüdür. Beyazıt'taki okul binası yetersiz kalmaya başladığında Teşvikiye'deki Naciye Sultan Konağı kiralanarak, buraya yerleşilmiştir. Kısa bir süre sonra da bu bina ve arazisi satın alınarak, bir biri ardına yapılan binalarla okul bugünkü şeklini almış ve son derece modern bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Birbirine geçişli 4 binada Işık Lisesi, Işık İlköğretim Okulu ve Işık Anaokulu'nun yanı sıra Feyziye Mektepleri Vakfı İdari Birimleri de yer almaktadır. Muvaffak Benderli Salonu, Sacit Öncel Konferans Salonu, iki kapalı spor salonu, teras katlarında iki açık halı saha, kitap, CD, 82 dergi ve yayın donatılmış bir kütüphane, laboratuvarlar, elektronik derslik (multi-medya) ve Sanat Galerisi kampüs içinde bulunmaktadır.

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi Fiyatları

Kayıt Fiyatı ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Yemek ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KAYIT BİLGİLERİ

Okullarımıza ve özellikle ilköğretim 1.sınıflarına çok yoğun bir talep olduğundan 1. sınıfa öğrenci alımlarında halen anaokullarımız 6 yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerimiz, kesin kayıt yaptırma konusunda öncelikli hakka sahiptirler. Her okulumuzun 1. sınıfa öğrenci alımı ile ilgili kontenjanı belirlenerek bu doğrultuda kontenjan ve öğrenci alımı ile ilgili ilan – duyuru sonrasında, başvuru sırasına göre öğrenci görüşmeleri yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur. 1. sınıf için başvuran öğrencilere psikolojik danışmanlar bireysel öğrenci tanıma görüşmesi ve okul olgunluğu çalışması yapılır. Sonucuna göre kayıt hakkı kazanır. Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Ara sınıflara öğrenci alımlarında düzey belirleme sınavı ve psikolojik danışmanlar tarafından bireysel öğrenci tanıma görüşmesi yapılır.

Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve bir fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından seafoodplus.info tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen evrakların teslimi sırasında tanıma çalışması görüşmesinin tarihi belirlenir ve düzey belirleme sınavına kaydı yapılır. Tüm düzeyler için düzey belirleme sınavı / öğrenci tanıma çalışması görüşmesi makbuz karşılığı TL ile ücretlendirilir. Öğrencinin kayıt hakkı kazanamaması durumunda ücret iadesi yapılmaz. Bu tutar kayıt hakkı kazanan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretlerinden düşülmez. Ara sınıflar için yapılan düzey belirleme sınavı sonuçları okullarımızda ve web sitemizde ilan edilir.

Işık Liseleri hazırlık sınıfına ise 8. Sınıf SBS puanlarına göre(orta öğretim başarı puanı eklenmeden) öğrenci alınacak olup ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

EĞİTİM

Feyziye Mektepleri Vakfı'nın kalite politikası: Ulusal eğitim sistemimizin ilke ve amaçları doğrultusunda çağdaş, evrensel, laik ve bilimsel eğitim sunmak, bu eğitimin sürekliliğini ve gelişimini güvence altına almak, öğrenci, veli ve çalışanlarımızın memnuniyetini sağlamak, kurumumuzun işlevini, güvenilirliğini ve saygınlığını artırmaktır.
 

Bu kalite politikası doğrultusunda gerçekleştirilmesi amaçlanan hedefler:

 

  • Ulusal ve evrensel değerleri kavrayıp benimsemiş, bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donanmış, insan haklarına saygılı, okuyan, sorgulayan, araştıran, yaşam boyu öğrenen, laik ve demokrat, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Atatürkçü gençler yetiştirmektir.
  • Öğrencilerimizin, kendilerini tanımalarına, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak; özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, doğru ve yapıcı iletişim kurabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
  • Öğrencilerimizi, bir üst öğrenim kurumuna ve yetişkinlik yaşamına hazırlamaktır.
  • Öğrencilerimizi; kültür, sanat ve spor etkinliklerinde yetkin ve katılımcı, estetik değerlere ve çevre bilincine sahip, kendi kültürünü özümseyip geliştirebilecek ve farklı kültürlere saygılı yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
  • Öğrencilerimize, anadilini doğru ve güzel bir biçimde kullanma becerisi kazandırmanın yanı sıra, İngilizce ve ikinci yabancı dili de sosyal ve akademik yaşamlarında etkin olarak kullanabilecek düzeyde öğretmektir.
  • Öğrencilerimize, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma becerileri kazandırmaktır.
  • Sunacağımız eğitim kalitesinin, çalışanlarımızın kalitesi ile başladığına inanan bir kurum olarak; nitelikli eleman istihdam etmek, alışanlarımızın gelişmesine olanak tanımak, onların verimliliğini artırmak, yetenek, güç ve yaratıcılığından en üst düzeyde yararlanmaktır.
  • Çalışanlarımız için, işbirliği ve dayanışmanın öne çıktığı bir çalışma ortamı yaratmak; kurumumuzun kuşaklar boyu istenen hizmeti vermesini güvence altına almaktır.
  • Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, öğrencilerimize, insanlarımıza, topluma ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmektir.
  • Çalışanlarımıza ve öğrencilerimize, "Işık kimliği" kazandırmaktır.
  • Eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaktır.

Ort. Sınıf Mevcudu 24

FİZİKSEL İMKANLAR

Bilgisayar Laboratuvarı

Çok Amaçlı Salon

Fen ve İnnovasyon Laboratuvarı

Halı Saha

Kapalı Spor Salonu

Kütüphane

Masa Tenisi

Spor Merkezi

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Bale

Gezi

İngilizce

Kültür/Edebiyat

Müzik

Satranç

Seramik Kulübü

Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Mart ayı yemek listesi için tıklayınız 

Organik Beslenme

BURS KOŞULLARI

Fmv Özel Nişantaşı Işık Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

ADRESİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TELEFONWEB

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

ETİKETLER

 

KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için

OKUL SİZİ ARASIN

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir