ihtiyaç kredisi değerlendirme süreciniz sonlanmıştır / Acil İhtiyaçlarınız için Anında İhtiyaç Kredisi - Fibabanka

Ihtiyaç Kredisi Değerlendirme Süreciniz Sonlanmıştır

ihtiyaç kredisi değerlendirme süreciniz sonlanmıştır

Bu yazı bir tanıdığının işine yarar mı? facebook’da paylaş

Kredi başvuru süreci bankalarca belli prosedürler ve kriterlerin değerlendirilmesi dahilinde gerçekleştirilir. Bu açıdan kredi başvurunuzun reddedilmesini finansal durumunuzla ilişkilendirip bu doğrultuda önlem almanız doğru olacaktır.

Başvuruda hatalarınız var mı kontrol edin

Kredi başvurunuz reddedilirse yapmanız gerekenler arasında ilk sırada kontrol gelir. Bu nedenle kredi talebinize olumsuz cevap almanız halinde başvuru sırasında herhangi bir hatanız olup olmadığını kontrol edin. Başvuru sırasında sizden kaynaklı herhangi bir bilgi ya da belge eksikliği varsa ve krediniz bu nedenle olumsuz sonuçlanmışsa, eksiklikleri tamamlamanız başvurunuzun seyrini değiştirebilir. Bunun yanı sıra, bu eksikliklerin ortadan kalkması, sonraki kredi başvurularınızı da olumlu etkileyecektir.

Kredi raporunuzu kontrol edin

Bankalar, kredi başvurularını, öncelikli olarak kredi skorunu ve devamında kredi raporunu inceleyerek değerlendirir. Kredi raporu, finansal geçmişinizin analizini sunan bir gösterge olup, kredi ve kredi kartı kullanım geçmişini ve limit doluluk oranını net bir şekilde görmeye olanak verir. Kredi başvurunuz reddedildiyse kredi raporunuzu kontrol edin. Bu sayede bankaların gözünden finansal durumunuzu detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Ayrıca kredi raporunuzu kontrol ederek, risk ve limitlerinizle ilgili sorun oluşturan durumlardan kurtulmak için yeni ödeme ve bütçe kararları alabilirsiniz.

Kredi skorunuzu yükseltin

Bankalar açısından kredi skoru, kişilerin ödeme günü ve düzenini gösteren en önemli kriterlerden biridir. Bu nedenle, kredi başvurularının birçoğu düşük kredi skoru nedeniyle reddedilir. Sizin için de böyle bir durum söz konusu ise, kredi skorunuzu yükseltmek yönünde adımlar atmalısınız. Kredi ya da kredi kart borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız, borçlarınızı yapılandırarak ödemelerinizi rahatlatabilirsiniz. Limitlerinizdeki doluluk oranı fazlaysa, bütçenizi yeniden gözden geçirip, harcamalarınızı azaltarak, kredi skorunuzu yükseltebilirsiniz.

Kredi kartı almayı göz önünde bulundurun

Kredi başvurunuzun reddedilme sebebi gelir ya da risk durumunuzla ilişkiliyse, tekrar başvuru yapmanız durumu değiştirmeyecek, aksine diğer bankaların sizi değerlendirirken fazla başvuru yapmanız sebebiyle olumsuz bakmasına sebep olacaktır. Bu açıdan, farklı alternatifleri değerlendirerek nakit ihtiyacınıza çözüm bulmayı deneyebilirsiniz. Kredi yerine farklı bir kredi kartı almayı seçenekleriniz arasına dahil edebilirsiniz.

Kredi skorunuzu yükseltmek ve başvurularınıza olumlu yanıt almak için, monash.pw’un sunduğu kredi birleştirme, kredi kartı borcu yapılandırma ve kredi kartı borcu taksitlendirme seçenekleri ile borçlarınızı tek bir yerde birleştirebilir, aylık ödemelerinizi daha kolay yapabilirsiniz.

Kredi onay süreci nasıl gerçekleşiyor?

Kredi başvurusu yapmadan önce ilk olarak krediye ihtiyacımızı kontrol ettik, vade ve miktar gibi rakamları belirledik, kredi karşılaştırması yaptık ve en uygun olana başvuruyu gerçekleştirdik. Bu noktadan sonra krediyi onaylayıp onaylamamak bankanın insiyatifinde. Bu onay süreci nasıl ilerliyor gelin birlikte bakalım: 

Kredi değerlendirme süreci

Siz başvuruyu online olarak yaptıysanız bankanın sistemi otomatik olarak sizin bilgilerinizle KKB notunuza ulaşıyor. Puanınız uygunsa sizin ödeyeceğiniz kredi ile gelir düzeyiniz arasında bir hesaplama yapıyor. Ve buna uygun olarak kredinizi onaylayıp onaylamama kararı alıyor.

Mesajla başvuru olduğunda da aynı süreç karşınıza çıkıyor.  Siz kimlik bilgilerinizi iletiyorsunuz ve banka anında Findeks kredi notunuzu kontrol ediyor. Sonra sizin kredibilitenize göre bir sonuç gönderiyor.
Her ikisinde de krediniz onayladığında bunun bir önonay mı yoksa kredi onayı mı olduğuna dikkat edin. Önonay olduğunda bankaya müracaatta tekrar bir kredi onay süreci ile karşılaşabilirsiniz.

Banka şubelerinden yapılan başvurularda ise süreç biraz daha gözleriniz önünde ilerliyor. Yani kredi başvurusu için evrakları doldurduğunuzda ya da TC kimlik numaranızı verdiğinizde bankadaki görevli size kredi çıkıp çıkmayacağını söyleme şansına sahip. Kredi notunun düşük olduğu bazı durumlarda banka şubesi formu doldurup onay için genel müdürlüğe gönderebiliyor. Böyle durumlarda süreç biraz daha uzuyor. 


Bazıları anında kredi veriyor ve banka hesabınıza paranın geçmesini sağlıyor. Bu tarz krediler işleri sizin adınıza kolaylaştırabilir.

Kredi başvurusunun onaylanma sürecinde genelde en çok sorular zaman konusunda. Bazı bankalar az önce belirttiğimiz gibi anında kredi sonucunuzu olumlu ya da olumsuz olarak verebilirken bazılarında bu süreç daha da uzun olabiliyor. Belli bir süre yok, fakat genelde 2 iş günü içerisinde özellikle ihtiyaç kredilerinde size kredi çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz.


Bankaların kredi onaylama ihtimalini nasıl yükseltiriz?

Findeks notu, kredi notu adı verilen bankaların kredi verirken referans aldıkları bir puanlama sistemi var. Bu puanlama sistemine göre en düşük puan 1, en yüksek puan ise Rahat kredi almak için ihtiyacınız olan puan ise ve üstü. 

altında puanlarla kredi başvurusu yaptığınızda da başvurunuzun onaylanma ihtimali var. Yalnız yüksek puanınız olduğunda belgesiz kredi alabilirken düşük puanlı olanlar için süreç biraz daha zahmetli olabilir. Bazen de olumsuz sonuçlanabilir. Bu nedenle kredi başvurusu sonucunun kredi notuyla birebir ilgili olduğunu bilmeli ve kredi puanına gereken özeni göstermeliyiz.


Peki bu kredi puanlama nasıl yapılıyor?

Kredi notunuzun yüksek olması için bundan önce aldığınız kredileri ödeme performansınız, kredi kartı borçlarını ödeme performansınız düzenli olmalı. Yani gecikmeye düşmemelisiniz. Kredi kartının asgari borç miktarını ödemek sizi gecikmeden kurtarır. Tamamını ödeyemeseniz de asgari tutarı ödemeye dikkat edin.


Yine bankalardan aldığınız KMH, kredi kartı gibi ürünlerin limitlerini kullanma düzeyiniz de kredi puanınızda etkili. Eğer hiçbir banka ile bu zamana kadar kredi ilişkisi kurmamışsanız kredi puanınız 0 olur. Bu da kredi kullanmanızı zorlaştırır.

Sizin kredi notunuzun düşük olduğu anlarda bankalar sizden maaş belgesi, kefil ya birikmiş para belgesi isteyebilir. Bunlar kredi notu düşük olduğunda kredi alabilmenin başlıca yollarından bazıları.

Kredinizin neden onaylanmadığını merak ediyorsanız bu yazımıza geçebilirsiniz.

Ziraat Dijital kredi Onay Süreci 

Ziraat Bankası'nın dijital kredi başvuru sistemi, hızlı ve pratik bir şekilde kredi başvurusu yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Başvurunuzu yapmak için sadece 5 dakika sürenizi ayırmanız yeterlidir ve başvurunuz hemen sonuçlanır. Ayrıca, dijital kredi başvurunuzu istediğiniz zaman ve herhangi bir yerden yapabilirsiniz. Bu sayede, banka şubelerinde sıra bekleme zorunluluğu olmadan, zaman ve mekan kısıtlaması olmadan kredi başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Garanti Bankası kredi Onay Süreci

Garanti BBVA Mobil uygulaması için, Kredi Başvurusu'nun sürecini takip etmek için Başvurular menüsüne giderek Kredi Başvuru Takip adımına tıklayabilirsiniz.

Garanti BBVA İnternet Bankacılığı için, Kredi başlığı altındaki Başvurular menüsünde, Devam Eden Kredi Başvuruları bölümünde tüm kanallardan yapmış olduğunuz başvuruların durumunu takip edebilirsiniz.

Vakıf Bank kredi onay süreci

Müşteriler, internet bankacılığı ve VakıfBank Mobil uygulaması üzerinden kullandıkları kredilere ilişkin taksit ödeme, erken kapama, ara ödeme ve cayma gibi işlemleri tüm şubelerde gerçekleştirebileceklerdir. Ayrıca, müşteriler kredi sözleşmeleri ve eklerini çağrı merkezini arayarak adreslerine postalanması talebinde bulunabilirler veya en yakın şubeye başvurarak taleplerini iletebilirler.

QNB Finansbank kredi onay süreci

Kredi başvurularının sonuçlanma süresi, başvurulan kredi türü, tutarı ve kullanılan başvuru kanalına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Değerlendirme süreci, sağlanan bilgiler ve belgeler doğrultusunda en kısa sürede tamamlanacaktır.

Enpara kredi onay süreci

İhtiyaç Kredisi başvuruları genellikle birkaç dakika içinde, en geç 8 iş saati içinde değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. monash.pw müşterisiyseniz, başvurunuz olumlu sonuçlandığında kredinizi hemen kullanabilmek için internet veya cep şubemizden kredi ödeme planınızı ve sözleşmenizi onaylamanız yeterlidir. Dosya masrafı olmadan ve düşük faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

İş Bankası kredi onay süreci

Anında Kredi başvurusunu İşCep, İnternet Şubesi veya Bankamatikler üzerinden yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandığında, çektiğiniz kredi tutarı İş Bankası'ndaki vadesiz hesabınıza hemen aktarılır.

Denizbank kredi onay süreci

SMS atarak cep telefonunuzdan Denizbank'a kısa mesaj göndererek kredi sonucunuzu ve onay durumunu 5 dakika içerisinde öğrenebilirsiniz

ING Bank kredi onay süreci

Kredi başvuru sonucunuz, cep telefonunuza gönderilen SMS ile size bildirilir. Onaylanan ihtiyaç kredinizi istediğiniz ING Şubesinden kullanabilirsiniz.

Şekerbank kredi onay süreci

Şekerbank kredi sonucunuz SMS ile veya mobil bankacılık bildirimi ile sizlere gönderilir.

Yapı Kredi kredi onay süreci

Akıllı Takip sistemi sayesinde, Bireysel İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ve Kredi Kartı başvurularınızın durumunu öğrenmek için yapabileceğiniz yöntemler şunlardır:

İnternet Şubesi: monash.pw adresine girerek internet şubemize ulaşabilirsiniz. Ardından, Başvurular ve Krediler menüsü altında yer alan Başvuru İzleme bölümüne tıklayarak başvurunuzun durumunu takip edebilirsiniz.

SMS: numarasına bir SMS göndererek başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz. Bireysel İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi ve Konut Kredisi başvuruları için bu numaraya SMS göndererek başvuru sonucunuzu takip edebilirsiniz. Kredi Kartı başvuruları için ise başvurunuz olumlu sonuçlandığında size SMS ile bilgilendirme yapılır.

Ayrıca, POS Başvuru durumunuzu da numarasına SMS göndererek takip edebilirsiniz.

Başvurunuzun sonucu hakkında bilgilendirme almak için siz sormadan, biz size SMS ile gönderim yapmaktayız. Ancak başvuru durumunu kendiniz de 'ye SMS göndererek öğrenebilirsiniz.

Destek ProgramıHatalı İşlemDoğru İşlemKOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje teklif çağrısının kapsamı incelenmeden makine-teçhizat, yazılım veya diğer işletme ihtiyaçlarından yola çıkılarak proje hazırlanması.Proje; belirli bir gider ve ihtiyaçtan yola çıkılarak değil, KOSGEB tarafından ilan edilen Proje Teklif Çağrısı okunarak, çağrı kapsamında sunulabilecek projeler ile ilgili çerçeve anlaşıldıktan ve çağrıda açıklanan uygun proje konuları ile işletmenin mevcut durum ve hedeflerinin eşleştiğinden emin olunduktan sonra hazırlanmalıdır.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje amaç ve faaliyetleriyle ilişkisi kurulmayan veya proje için gerekliliği yeterince gerekçelendirilmeyen giderlerin projeye dahil edilmesi.Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan ve gerekçesi açıklanan giderler projeye eklenmeli, bunun dışındaki genel işletme ihtiyaçlarına projede yer verilmemelidir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProjenin faaliyet-zaman planını oluştururken, faaliyet ismi yerine gider ismi yazılması.Proje hazırlanırken faaliyet ismi satırlarına gider ismi yazılmamalıdır. Gider sadece bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için satın alınacak ürün veya hizmetlerin adıdır.
Örnek:
Yanlış proje faaliyet ismi: X tezgahı satın alımı
Doğru proje faaliyet ismi: Talaşlı işleme hattına otomasyon kabiliyeti kazandırılacaktır (bu faaliyet ile ilgili olarak gider adı: X tezgahı satın alımı )KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje bütçesi hazırlanırken giderlerin gruplanarak yazılması.Proje giderleri tanımlanırken, giderlerin / gider özelliklerinin birbirinden ayırt edilmesini ve fiyat takdiri yapılmasını güçleştirecek şekilde gruplama yapılmasından kaçınılmalıdır.
Örnek:
Yanlış gider gösterimi:
X tezgahı ve Y makinesi satın alımı
(iki farklı gider tek satırda gruplanarak belirtilmiş)
Doğru gider gösterimi:
X tezgahı satın alımı
Y makinesi satın alımı
(iki farklı satırda farklı giderler yazılmış)KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje bütçesinde yer alan gidere ilişkin gider ismi ve/veya teknik özelliklerin proforma faturadan farklı yazılması veya gider ismi ve teknik özelliği yerine spesifik marka - model yazılması.Projeye yazılan gider ve teknik özellikler ile proformadaki gider ve teknik özellikler uyumlu olmalı ve gider ismi yerine marka model yazılmamalıdır.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje faaliyet – zaman planındaki takvimlendirmenin zamana fazlasıyla yayılarak izleme yapılamayacak, kilometre taşları ayırt edilemeyecek şekilde faaliyet-zaman planı sunulması.Faaliyet başlangıç ve bitiş tarihlerinde olabilecek muhtemel gecikmeler dikkate alınarak faaliyet - zaman planı oluşturulması mümkündür ancak faaliyetler arasındaki öncül - ardıl ilişkisinin kaybolmasına ve proje ilerleyişi açısından kritik olan faaliyetlerin gerçekleşme zamanının fazlasıyla belirsiz kalmasına neden olacak aşırılıkta "zamana yayma" yapılmamalıdır.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje başvurusunun online başvuru sistemine yüklenmesi ve onaylanması işlemlerinin son günlere bırakılması.Proje teklif çağrısında ilan edilen son başvuru tarihine kadar başvurusunu KOBÄ° Bilgi Sistemi üzerinden onaylamayan işletmelerin projeleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Sistem yoğunluğu nedeniyle problem yaşanmaması için yükleme ve onaylama son günlere bırakılmamalıdır.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje başvuru formunun bölümleri ve eklerinin eksik/hatalı olması ve/veya yeterli düzeyde bilgi içermemesi.KOSGEB tarafından yapılacak değerlendirmeler, Proje Başvuru Formu ve eklerinde bulunan bilgi ve belgeler çerçevesinde yapılacağından, söz konusu bilgi ve belgelerin anlaşılır ve çağrı/mevzuatta belirtilen şekilde sunulması önem arz etmektedir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProjelerin dönemsel izlemeleri sırasında işletme tarafından verilen bilgilerin yüzeysel olması ve harcamaların projeye uyumluluğunu değerlendirme açısından yetersiz olması.Dönemsel izleme raporları destek ödemeleri için temel oluşturduğundan, gerçekleştirilen faaliyet ve giderlerin değerlendirilmesinde ihtiyaç duyulacak bilgilerin detaylı olarak verilmesi gerekmektedir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje uygulama sürecinde KOSGEB’den onay alınmaksızın proje ve kurul kararında tanımlanandan farklı özellikte ürün alınması.Proje uygulama aşamasında kurul kararında yer alan giderlerden farklı özellikte gider gerçekleşecek ise projede revizyon talep edilmesi gerekmektedir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje uygulama sürecinde proje revizyonu ile ilgili şartlar ve süre kısıtlarına dikkat edilmemesi.Proje başladıktan sonra proje/kurul kararında yer alan hususlarda herhangi bir değişiklik yapılmak istenirse mevzuatta belirtilen sınırlar dahilinde ve süreler içerisinde revizyon talep edilmesine dikkat edilmelidir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıBanka aracılığıyla yapılması gereken proje harcamalarının nakit ödeme şeklinde yapılması ve/veya banka aracılığıyla yapılan ödemelerde işletme hesapları yerine ortakların şahsi hesaplarının / kartlarının kullanılması.Destek kapsamındaki giderlere ilişkin bedellerin işletme tarafından proje başlangıç tarihinden itibaren banka aracılığıyla ödenmesi gerekmektedir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje başlamadan önce giderlere ilişkin satın alımların yapılması.Proje başlangıç tarihinden önce gerçekleşen giderler desteklenmemektedir (Proje teklif çağrısına göre destek kapsamında ise, proje hazırlama danışmanlığı ve proje süresi içinde düzenlenen fuarlara ilişkin ödemeler bu kıstasa dahil değildir). Bu nedenle projede belirtilen ve destek talep edilen giderlerin belirtilen istisna hariç olmak üzere proje başlangıç tarihinden sonra yapılması gerekmektedir.KOBÄ°GEL-KOBÄ° Gelişim Destek ProgramıProje sonuç raporlarının gönderim süresine dikkat edilmemesi.Proje sonuç raporu, mevzuatta belirtilen süre (proje süresinin bitiminden sonraki 1 ay içerisinde) sunulmalıdır. Aksi halde; KOBÄ° Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden bir defaya mahsus bildirim yapılacak, bildirimi takiben 15 gün içinde rapor halen sunulmamış olursa projenin başarılı olmadığına karar verilerek bekleyen destek ödemeleri yapılmayacaktır.
  • KKB Kilometre Taşları,

    Kredi Kayıt Bürosu (KKB) 11 Nisan tarihinde kuruldu.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Nisan ayında Kredi Referans Sistemi (KRS) hayata geçirildi.

    17 Aralık tarihinde Bankalar Kanunu’nda yapılan değişiklikle banka, sigorta şirketi ve tüketici finansman şirketleri gibi kurumların yanı sıra BDDK’nın uygun göreceği diğer şirketlerin de KKB’ye üye olabilmesi sağlandı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Nisan ayında Müşteri İtirazları Değerlendirme Sistemi (MİDES), Eylül ayında ise Sahte Bilgi Belge Beyan Başvuru Alarm Sistemi (SABAS) hayata geçirildi. Kasım ayında MİDES, bir müşteri itirazının maksimum iki saat içerisinde yanıtlanabilmesine olanak sağlayan elektronik ortama taşındı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Haziran ayında Kredi Hesap Kayıtları’nın yanı sıra Kredi Başvuru Kayıtları da paylaşıma açıldı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Bilgi Doğrulama Sistemi (BDS) hayata geçirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Bireysel Kredi Notu (BKN) hayata geçirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Haziran ayında Kurumsal Büro Sistemi, üyelerin kullanımına açıldı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    MİDES, Bilgi Doğrulama ve Acil Güncelleme Sistemi tamamen online altyapıya sahip interaktif bilgi paylaşım platformlarına dönüştü.

    Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 9. maddesinde öngörülen düzenleme kapsamında Limit Kontrol Sistemi (LKS) uygulamaya alındı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    İnternet Sahtekârlıkları Alarm Sistemi (IFAS), Şubat ayında hayata geçirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Kurumsal Büro Sistemi’ne İpotekli Gayrimenkuller, İhale Yasaklıları ve Karşılıksız Çek Bilgileri’nin eklenmesiyle veri tabanı zenginleştirildi.

    SABAS’ın teknik altyapısı geliştirilerek KKB sistemiyle entegre çalışmaya başlaması sağlandı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Üyeler ile günlük olarak paylaşılan karşılıksız çek bilgilerini sorgulamaya yönelik “Karşılıksız Çek Sorgulama Sistemi” kuruldu.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Hızlı bir dönüşüm sürecine giren KKB bünyesinde bankalar arası kapalı devre çalışmasının yanı sıra benzer bir faydayı reel sektör için yaratmak üzere harekete geçildi.

    Değişen vizyon ve ihtiyaçlara paralel olarak organizasyon yapısı yenilendi, yeni kurumsal kimlik çalışmaları tamamlandı.

    Risk Merkezi’nin altyapısını hayata geçirmek için somut adımlar atıldı. Risk ve Çek Raporu’nun yanı sıra elektronik ortamda rapor talep ve teslimi süreçlerini sağlayan E-Rapor Sistemi hayata geçirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Elektronik Rapor Sistemi (E-Rapor Sistemi) lansmanı gerçekleştirildi.

    Ticari Kredi Notu (TKN) lansmanı gerçekleştirildi.

    Kredi Notu ve Çek Endeksi, Çek Raporu ve Risk Raporları ile birlikte sunulmaya başlandı.

    KKB üyelerine düzenli olarak e-Bülten gönderimine başlandı.

    Harita Bazlı Raporlama Hizmeti GeoMIS KRS üyesi kurumların hizmetine sunuldu.

    TARDES ve GeoMIS internet siteleri faaliyete geçti.

    Üye kurumların da desteği ile KRM veri kalitesi puanı %80’den %90’a yükseldi.

    Bireysel Kredi Notu (BKN) güçlendirilmiş dördüncü versiyonu ile kullanıma açıldı.

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile KKB arasında imzalanan sözleşmenin ardından Risk Merkezi çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların tüm altyapısı ve operasyonu KKB tarafından üstlenildi.

    monash.pw yenilendi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Findeks markası hayata geçirildi ve monash.pw web sitesi yayına alındı. Findeks basın lansmanı gerçekleştirildi. derece iletişim kampanyası başlatıldı.

    KKB’nin Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ilk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “Hayal Edin Gerçekleştirelim” başlatıldı. monash.pw web sitesi hayata geçirildi.

    GeoMIS Harita Bazlı Raporlama Hizmeti ile “Oracle Innovator Excellence” ödülü kazanıldı.

    Çek Durum Sorgulama hayata geçirildi.

    Hane Halkı Veri Tabanı ve Ticari Sicil Paylaşım Sistemi başladı.

    Krediler Analiz Portalı açıldı.

    Adres İşleme Hizmeti sunuldu.

    Teminat Mektubu Durum Sorgulama (TMDS) hayata geçirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) iş birliği ile Findeks Karekodlu Çek Sistemi uygulamaya alındı.

    Ulusal Sahtecilik Tespit ve Önleme Hizmeti hayata geçirildi.

    Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Faktoring Fatura Havuzu hayata geçirildi.

    Ankara’da hayata geçirilecek Veri Merkezi’nin temeli atıldı.

    Çapraz Çek İlişkileri Sorgulama Uygulaması hizmete sunuldu.

    IBAN Doğrulama Hizmeti hayata geçirildi.

    KRS günlük paylaşım sistemi hizmete sunuldu.

    Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) iş birliği ile araç kiralama sektörüne özel olarak tasarlanan Reel Sektör Kredi Değerlendirme Sistemi hayata geçirildi.

    “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje yarışmasının ikinci dönemi düzenlendi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Karekodlu Çek sayılı Resmi Gazete ile 09 Ağustos tarihinde yasalaştı.

    Ankara’da yer alan KKB Anadolu Veri Merkezi’nin inşaatı ve altyapısı tamamlandı.

    Çek Analiz Portalı devreye alındı.

    LKS MİDES uygulaması hizmete sunuldu.

    KKB Bilinmeyen Numara Hizmeti hayata geçirildi.

    Tahsilat Skorları hizmete alındı.

    Eğilim Skorları hayata geçirildi.

    TKN 2. versiyon hizmete sunuldu.

    IBAN Doğrulama hayata geçirildi.

    Çapraz Çek Sorgulama Hizmeti kullanıma sunuldu.

    Toplam yıllık işlem sayısı 1 milyarı aştı.

    “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje yarışmasının üçüncüsü gerçekleştirildi.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Karekodlu çek uygulaması 1 Ocak itibarıyla zorunlu hale geldi.

    KKB’nin Olağanüstü Durum Merkezi, Ankara’da tamamlanan KKB Anadolu Veri Merkezi’ne taşındı.

    Görme engellilere eğitimde fırsat eşitliği sağlama hedefiyle “Sesli Soru Bankası” projesi KKB çalışanları tarafından hayata geçirildi.

    Mücbir Hal Sorgulama ve BKM Üye İşyeri Ciro Bilgisi Sorgulama hizmetleri hayata geçirildi.

    Münferit Sorgu Raporlamaları hizmete sunuldu.

    Kredi Kullandırımı Anlık Paylaşım Servisi (KAPS) hizmete sunuldu.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Findeks Karekodlu Çek Kayıt Sistemi, 1 Ocak itibarıyla geçerli hale geldi.

    Elektronik Teminat Mektubu projesi hayata geçirildi. İlk elektronik teminat mektubu, 4 Ekim tarihinde düzenlendi.

    Yabancı Para Kredi ve Gelir Sorgulama Sistemi hayata geçirilerek, firmaların döviz cinsinden gelir ve risklerinin anlık olarak izlenebilmesi sağlandı.

    Telekom sektöründeki ödenmemiş fatura bilgileri alınarak finans sektörü ile paylaşılmaya başlanmış olup, Dünya Bankası İş Ortamı Raporu’nda kredi bürosunun kapsamı ve etkinliğine ilişkin notumuzun tam puana yükselmesi sağlandı.

    Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS)’de yer alan bilgiler, MERSİS üzerinden üyeler ile paylaşılmaya başlandı.

    Kurumsal Büro Sistemi’ne leasing ve faktoring şirket bildirimleri de dahil edilerek veri zenginliği sağlandı.

  • KKB Kilometre Taşları,

    Yenilenen Findeks Mobil Uygulaması kullanıcıların hizmetine sunuldu.

    Karekodlu Çek Skoru hayata geçirildi.

    BDDK Ürün ve Hizmet Ücretleri Portali hizmete sunuldu.

    KKB'nin TBB Risk Merkezi adına vekâleten sunduğu "Geçmiş Tarihli KRS Sorgulama" ile "Risk Merkesi Raporu'nın E-devlet Kapısı Üzerinden Sunulması" hizmetleri hayata geçirildi.

    Sardis Ödülleri'nde Karekodlu Çek Sistemi Projesi Altın Sardis, Elektronik Teminat Mektubu Projesi ise Gümüş Sardis'e layık görüldü.

    Sesli Soru Bankası Projesi, TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı'nda Yenilikçilik Ödülü'nün; İstanbul Marketing Awards kapsamında Sosyla Sorumluluk Projeleri İletişim Kategorisinde Gold Ödülü'nün; Sürdülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Şirketler Ödülleri'nde Büyük Ödül'ün sahibi oldu.

  • KKB Kilometre Taşları,

    KKB Ar-Ge Merkezi kuruldu.

    TCKN – GSM doğrulama hizmeti hayata geçirildi.

    Tarım Kredileri Skoru hizmete sunuldu.

    KKB Nova platformu kullanıma sunuldu.

    KKB, Findeks Mobil Projesi ile Gümüş Sardis Ödülü kazandı.

    “Findeks Yenilenen Mobil Uygulama İletişimi” kampanyası, Bronz Effie Ödülü’ne layık görüldü.

    KKB, IDC Türkiye CIO Summit Ödülleri’nde İşin Geleceği-Metrics & KBIs kategorisinde birinci seçildi.

    KKB’nin Dijital Dönüşüm Projesi, IDC DX Awards Ödülleri’nde Digital Trailblazer (Dijital Öncü) kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

  • nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır