dış ticaret bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılır / Dış Ticaret Dikey Geçiş Yapılabilecek Bölümler | Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Dış Ticaret Bölümünden Hangi Bölümlere Geçiş Yapılır

dış ticaret bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılır

Boğaziçi Uluslararası Ticaret mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Boğaziçi Uluslararası Ticaret mezunları ne iş yapar?
  2. Ticaret Lisesinden mezun olunca ne olunur?
  3. Dış Ticaret Bölümü mezunu ne kadar maaş alır?
  4. Kimler uluslararası ilişkiler okumalı?
  5. Uluslararası ilişkiler bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılabilir?
  6. Uluslararası ilişkiler için hangi bölüm?
  7. Uluslararası ilişkiler için hangi diller öğrenilmeli?
  8. Uluslararası ilişkiler bölümünde staj var mı?
  9. Kariyer için hangi dil?
  10. Dış ticaret için hangi dil?
  11. Dış ticaret nasıl bir meslek?
  12. Dış Ticaret 2 yıllık okunur mu?
  13. Işletme mezunu hangi dilleri bilmeli?
  14. Işletme öğrencisi hangi dilleri öğrenmeli?

Boğaziçi Uluslararası Ticaret mezunları ne iş yapar?

Uluslararası Ticaret Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Uluslararası ticaret bölümünden mezun olan kişiler uluslararası taşımacılık ve lojistik firmalarında görev alabilirler. Buralarda lojistik müdürü olarak görev yaparak aynı zamanda şirketlerin finans bölümünde de yer alabilirler.

Ticaret Lisesinden mezun olunca ne olunur?

Dış Ticaret Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.

Dış Ticaret Bölümü mezunu ne kadar maaş alır?

Uluslararası ticaret maaşlar; normal çalışanlar ve uzman çalışanlara göre iki farklı statüye sahiptir. Ortalama bir dış ticaret çalışanı TL maaş alırken, dış ticaret uzmanı ise ortalama olarak TL maaş almaktadır. Dış ticaret uzmanı maaşı normal bir dış ticaret çalışanına göre daha yüksektir.

Kimler uluslararası ilişkiler okumalı?

Uluslararası İlişkiler, siyasete, tarihe ve dış politikaya ilgi duyanlara göre bir bölümdür. Ayrıca yabancı dil bilen ya da öğrenmeye açık olan kişilere göre bir bölümdür. Siyasi konuları sevmeyenlerin okumasını tavsiye etmem. Ama eğer ilginiz varsa, Uluslararası İlişkiler okumak sizin için bir zevk olacaktır.

Uluslararası ilişkiler bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılabilir?

Uluslararası İlişkiler öğrencilerinin ÇAP için başvuru yapabileceği bölümler: İktisat Bölümü, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, ÇEKO, Finansal Ekonometri ve Turizm İşletmeciliğidir.

Uluslararası ilişkiler için hangi bölüm?

Uluslararası İlişkiler, eşit ağırlık kategorisinden tercih edilebilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Uluslararası ilişkiler ismini Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi, Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler gibi birbirinden farklı birçok bölüm adında görmeniz mümkündür.

Uluslararası ilişkiler için hangi diller öğrenilmeli?

FRANSIZCA-İSPANYOLCA-İTALYANCA Fransızca, İngilizce'den önce dünya dili olması ile önemli. Ayrıca diplomatik anlamda Fransızca, İngilizce ile beraber uluslararası organizasyonlarda çalışmak için önkoşul.

Uluslararası ilişkiler bölümünde staj var mı?

Uluslararası ilişkiler bölümünde zorunlu staj bulunmamaktadır.

Kariyer için hangi dil?

Peki yabancı dil bilmenin kariyerinize ne gibi faydaları vardır? Günümüzde bir üniversiteden mezun olan öğrencilerin özgeçmişlerinde olmazsa olmaz gerekliliklerden biri yabancı dil bilgisidir ve çoğu işveren İngilizcenin yanında Mandarin, Japonca, Almanca, Rusça gibi dillerden birini de bilmenizi talep eder.

Dış ticaret için hangi dil?

Dış ticaretin dili İngilizcedir arkadaşlar özellikle Business English katagorisinde ilerlemenizi tavsiye ederim. İlla öğreneceğim diyorsanız (ülkemizin ihracat ve ithalatınız göz önünde bulundurarak söylüyorum) ; Almanca, Rusça yada Arapça.

Dış ticaret nasıl bir meslek?

Gördüğünüz üzere dış ticaret aslında bir sektör değil uzmanlıktır. Yani bilinen anlamda mal ve hizmetin yurtdışı pazarlara nasıl pazarlanacağının, satılacağının ve nakledileceğinin uzmanlığıdır. Dış ticaret sadece teslim şekilleri, ödeme şekilleri, gümrükleme ve lojistik bilmekten ibaret değildir.

Dış Ticaret 2 yıllık okunur mu?

Genellikler üniversitelerde (şu ana kadar aksini göremedim) 2 yıllık olan bölümler dış ticaret, 4 yıllık olan bölümler uluslararası ticaret ve türevleri olarak eğitim vermektedir. Yüksek lisans ve sonrası için hem farklı dallarda devam edebilir hem kendi alanınızda devam edebilirsiniz.

Işletme mezunu hangi dilleri bilmeli?

İngilizcenizi iyi bir hale getirdikten sonra kendinize ikinci bir dil öğrenmeyi telkin etmelisiniz. Özellikle iş dünyasında size fayda sağlayacak bir dil öğrenmek istiyorsanız, sizlere Arapça, Almanca veya Çince öğrenmenizi tavsiye edebilirim.

Işletme öğrencisi hangi dilleri öğrenmeli?

  • Rusca.
  • Arapça.
  • Çince.
  • Fasca.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Dış Ticaret

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Dış Ticaret Önlisans Programı, ithalat ve ihracata dayalı bankacılık, taşımacılık, gümrük gibi dış ticaretle ilgili iş kollarında çalışacak ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mezunlarına kendi işlerini kurabilecek bilgi ve beceriyi kazandırmayı hedefleyen bu programda, dış ticaret işlemleri, gümrükleme, kambiyo mevzuatı gibi dersler yer almaktadır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Dış Ticaret Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUHUKUKUN TEMEL KAVRAMLARIZ
İKTUİKTİSADA GİRİŞZ
MATUGENEL MATEMATİKZ
MUHUGENEL MUHASEBEZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İŞLUİŞLETME FONKSİYONLARIZ
TİCUDIŞ TİCARETE GİRİŞZ
TİCUDIŞ TİCARETTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARIZ
TİCUDIŞ TİCARETTE GİRİŞİMCİLİKZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
LOJUULUSLARARASI LOJİSTİKZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TİCUDIŞ TİCARETİN FİNANSMANI VE TEŞVİKİZ
TİCUGÜMRÜK MEVZUATIZ
TİCUDÜNYA EKONOMİSİZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUTİCARET HUKUKUZ
PZLUULUSLARARASI PAZARLAMAZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TİCUULUSLARARASI TİCARETZ
TİCUİTHALAT VE İHRACAT İŞLEMLERİZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Dış Ticaret Önlisans Programında  AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Dış Ticaret Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Dış Ticaret Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Dış Ticaret Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Dış Ticaret Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.

Güncelleme Tarihi:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir