börü nün anlami nedir / BÖRÜ nedir, ne demektir? - BÖRÜ kelimesinin anlamı - Mynet trend

Börü Nün Anlami Nedir

börü nün anlami nedir

Börü ne demek, ne anlama gelir? Börü kelimesinin anlamı..

Börü ne demek, ne anlama gelir? Börü kelimesinin anlamı..

seafoodplus.info

Börü, yılında yayınlanan ve Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan iç ve dış sorunlarının ele alındığı bir dizidir.

Dizinin yayımlanmasıyla sık sık duymaya başladığımız 'börü' kelimesinin anlamı birçok kişi tarafından araştırılıyor.

Börü kelimesinin anlamını merak edenler, internet üzerinden 'Börü ne demek, ne anlama gelir?' sorularının yanıtını arıyor.

Peki, Börü ne demek, ne anlama gelir?  İşte Börü kelimesinin anlamı..

BÖRÜ NE DEMEK, NE ANLAMA GELİR?

Börü kelimesinin eski Türkçe’den gelen bir anlamı bulunmaktadır.

Kurt, yiğit, bahadır ve cesur gibi farklı anlamlara gelen bu kelimenin, mitolojik bir anlamının olduğu anlaşılmaktadır.

Börü kelimesi, sadece hayvan olan kurt için değil, kutsal bir varlık olarak kabul edilen kurt için de kullanılmaktadır.

Türk Edebiyatının ünlü yazarlarından Hüseyin Nihal Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" adlı romanlarında anlattığı Kürşad ve 40 çerisi hikayesindeki savaşçılardan birinin adı Börü'dür.

Türkçe’de birçok farklı anlamı bulunan Börü kelimesi, at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçılar için de kullanılmıştır.

Ayrıca yiğit güreşçileri ve Tanrı Dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrılarını ifade etmek için kullanılmıştır.

Börü ne demek, ne anlama gelir? Börü kelimesinin anlamı..

kürtyiğit

Google News ile Takip Et

Börü ne demek Eski Türklerde Börü nedir

Börü nedir Börü kelime anlamı nedir ve eski Türklerde Börü kelimesi nasıl kullanılırdı merak ediliyor. (TDK) Börü dizisi izleyicisini ekrana kilitledi. Ergenekon Destanı yazıtlarında Börü kelimesi, "Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt" anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Türk Edebiyatı'nın önde gelen yazarlarından olan Hüseyin Nihal Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" adlı romanlarında anlattığı Kürşad ve 40 çerisi hikâyesindeki savaşçılardan birinin adıda Börü'dür. 

 

 

BÖRÜ NE DEMEK?

Börü, eski Türkçe’den gelen sözlük anlamı ile kurt, yiğit, bahadır ve cesur anlamına gelmektedir. Kurt anlamına gelen bu ifade, mitolojik bir ifade de vermektedir. Yalnızca hayan olan kurt değil kutsal bir varlık olarak kabul edilen kurt için de kullanılmaktadır.

Eski Türklerde savaşçı kurt anlamına gelmektedir. Nihal Atsız'ın Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor adlı eserlerinde sık sık bahsettiği, Kürşad'ın 40 çerisinden biri olan kadim Türk savaşçıdır. Türkçe'de bir çok anlam içeren kelimedir. Kimi zaman at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçıları kimi zaman yiğit güreşçileri kimi zaman ise tanrı dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrılarını ifade etmek için kullanılmıştır. Çin kaynaklı Ergenekon destanı yazıtlarında, Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt tanrıyı ifade etmiştir. Türk mitolojisi'ne göre her yüzyılda ya da yarı yüzyılda bir gökten kut getiren gök mavisi büyük kurt anlamına da gelir.

 

BÖRÜ'NÜN TDK ANLAMI

Börü kelimesi Türk Dil Kurumu'nda (TDK) birçok anlama sahip. TDK, Börü kelimesini Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nden kurt olarak kabul ederken, Kişi adları Sözlüğü'ne göre de kurt, yiğit, bahadır, cesur olarak kayıtlara geçirmiş.

 

BÖRÜ DİZİSİNİN KONUSU NE OLACAK?

Tıpkı DAĞ filmlerinde olduğu gibi, gerçek hikayelerden esinlenen, gerçek ekipmanlar ile gerçek mekanlarda çekilen BÖRÜ, özellikle çatışma sahnelerinde kullanılacak görsel efektleriyle dikkat çekecek.

baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. BÖRÜ, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor.

Onlar son kale.

 

Mesut Akusta (İrfan Aladağ karakteri)

Ahu Türkpençe (Asena Tümer karakteri)

Serkan Çayoğlu (Kaya Ülgen karakteri

Murat Arkın (Kemal Boratav karakteri)

Emir Benderlioğlu (Turan Kara karakteri)

Fırat Doğruloğlu (Behçet Orbay karakteri)

Ahmet Pınar (Barbaros Çepni karakteri)

Can Nergis (Tolga Erlik karakteri)

Armağan Oğuz (Ayı Murat karakteri)

Ozan Ağaç (Baran Harput karakteri)

Bedii Akın (Ömer Tunç karakteri)

Gürol Tonbul (Turgut Atalay karakteri)

Tan Altay (Tan Altay karakteri)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir