cam müzesi istanbul / Beykoz Cam ve Billur Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler - OGGUSTO

Cam Müzesi Istanbul

cam müzesi istanbul

Be

ykoz Cam ve Billur Müzesi

İnsanlığın en görkemli ve en verimli buluşlarından biri olan camın tarihini 12 bölümde sergilenen bin eserle sanatseverlerin beğenisine sunan Beykoz Cam ve Billur Müzesi, tarih içinde parıltılı bir seyahate çıkarıyor ziyaretçilerini

Toplam dönüm arazide, yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda Türk cam sanatının dünyaya tanıtılması amacıyla kurulan müzede, Selçuklu&#;dan Osmanlı döneminin sonuna kadarki dönemden eser yer alıyor.

Adını Osmanlı dönemindeki Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümayunu&#;ndan alan müzenin bulunduğu yapı, Sultan Abdülaziz tarafından vezirlik görevine getirilen Abraham Paşa tarafından inşa ettirildi. İnşasından sonra günümüze kadar ulaşmayı başaran ahır binası Milli Saraylar tarafından 3 yıl süren restorasyon çalışmasıyla ihya edildi.

Müzede Hangi Ürünler Görülebilir?

Osmanlı sarayları için Avrupa&#;da üretilen eserlerin de sergilendiği müze 12 tematik bölümden oluşuyor. Müzede, &#;ya tarihlenen serbest üfleme tekniğiyle yapılan, mine ve yaldızlarla dekore edilen Kubadabad tabağı dikkati çekiyor.

Modern müzecilik kriterleri göz önünde bulundurulan müzede, Memluk kandilleri, Osmanlı revzenleri, Avrupa camları, cam bahçe, kristal piyano ve Sultan II. Mahmud&#;un renkli camlarla bezeli saltanat arabası da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Nasıl Gidilir?

İstanbul Anadolu yakasında Beykoz İlçesinde bulunan Cam ve Billur Müzesi nerede ve nasıl gidilir?

Beykoz Vapur İskelesine neredeyse yürüme mesafesinde, çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Dilerseniz deniz yolu ile İstanbul’un hemen heryerinden ulaşabilirsiniz. İETT 15F hat numaralı otobüsleri ile ulaşılabilir..

seafoodplus.info+cam+ve+billur+m%C3%BCzesi/data=!4m6!4m5!1m1!4e2!1m2!1m1!1s0x14cacb2eeex47fc58ba6d?sa=X&ved=2ahUKEwjr27LSouT4AhUDg_0HHSnZChwQ9Rd6BAgGEAU

Cam Müzesi Bahçe Bileti

Yaya olarak Cam müzesinin bahçe bölümüne giriş yapmak isterseniz kişi başı 5 ₺ ödemeniz gerekiyor.

Cam Müzesi Sergi Bölümü Giriş Ücreti

Beykoz Cam ve Billur Müzesini ziyaret etmek için gelen konuklar bahçe bölümüne ayrı, müze-sergi bölümüne ayrı ücret öderler. İndirimsiz olarak her iki bölüme giriş yapacak ziyaretçiler toplamda kişi başı 20 ₺ ücret öderler.

Müzenin Bölümleri

seafoodplus.infoçe Bölümü

2.Müze Bölümü

seafoodplus.infolik Eşya Alanı

seafoodplus.info Atölyesi

seafoodplus.info Parkı

6.Kütüphane

Cam müzesinden hediyelik eşya olarak ne alınabilir?

Tamamen el sanatı olan cam ürünlerden oluşan Gaz lambası, kandil, civalı camlar, kolye, bileklik, kalem, çerçeve, bardak, kupa, vazo ve magnet gibi ürünleri hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

Cam atölyesi saat kaça kadar açık?

Gerçek cam ocağının bulunduğu ve çocuklara cam işçiliğinin öğretildiği cam atölyesi müzenin açık olduğu günlerde saat&#;a kadar açıktır

 

 

 

 

Etiketler:#Beykozcammüzesi#Beykozcamvebillur#Beykozcamvebillurmüzesi

Beykoz Cam ve Billur Müzesi

Binanın Tarihçesi

Beykoz Cam ve Billur Müzesi, adını Osmanlı döneminde bu semtte kurulan ve devrinin en önemli cam fabrikası olan Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu’ndan almaktadır. Müzenin tarihî binası, Mısır Hidivi İsmail Paşa’nın kapı kethüdası olan ve Sultan Abdülaziz tarafından vezirliğe kadar yükseltilen Abraham Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Abraham Paşa, yüzyılda Beykoz’da bulunan arazisine köşkler, kuşhaneler, havuzlar, tiyatro binası ve ahır yaptırmıştır. Sözü edilen yapılardan günümüze kalan ahır binası, Millî Saraylar tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. yüzyılın mimari özelliklerini taşıyan U planlı bu taş bina, görkemli yapısıyla özgün müze mekânları sunmaktadır.

 

Geniş bir koruluk içerisinde yer alan Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nin arazisi yaklaşık dönümdür. Müze, egzotik bitkileriyle göz kamaştıran ve farklı türde ağacıyla yeşilin her tonunu barındıran muhteşem güzellikte bir bahçeye sahiptir. Abraham Paşa, Beykoz’daki çiftliğinin bahçesiyle titizlikle ilgilenmiş, o dönemde Osmanlı Devleti’nde bulunmayan bitkiler ve ağaçlar getirip buraya diktirmiştir. Bahçesindeki floranın bu denli çeşitli ve tarihî olması, Beykoz Cam ve Billur Müzesi’ne ayrıca botanik müzesi niteliği de kazandırmaktadır.

 

Türk cam sanatının gelişim evrelerinin izlenebildiği Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nin koleksiyonunda, Türk camlarının yanı sıra Avrupa’da Osmanlı sarayları için üretilmiş eşsiz eserler de bulunmaktadır. Cam sanatının seçkin örneklerinden parça eserin sergilendiği müze, 12 tematik bölümden oluşmaktadır

Beykoz Cam ve Billur Müzesi, ziyaretçilerine incelikli bir gezi imkanı sunuyor

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Beykoz Cam ve Billur Müzesi, zengin koleksiyonunun yanı sıra kütüphane, kafe, atölye, botanik park ve mini hayvanat bahçesiyle dünyanın sayılı örnekleri arasında yer alıyor.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, kapılarını sanatseverlere 15 ay önce açan müze, bu yılın ilk 6 ayında bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Müzenin kısa sürede İstanbul'un uğrak noktalarından biri haline gelmesinde, ağaç türüne ev sahipliği yapan koruluk alanı, kafesi, cam atölyesi ve oyun parkı gibi sosyal donatılar etkili oldu.

Türk cam sanatının ve Avrupa camlarının, yüzyıldan yüzyıla kadar uzanan tarihsel gelişimini sanatseverlerin beğenisine sunan Beykoz Cam ve Billur Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Camın tarihinin 12 farklı bölümde sergilenen nadide eserle anlatıldığı müze, revzenler, kristaller, çeşmibülbüller, Avrupa ve Osmanlı camlarıyla görülmeye değer bir koleksiyonu bünyesinde barındırıyor.

Müze aynı zamanda Avrupa'da Osmanlı sarayları için tasarlanmış yüzlerce ünik objeye ev sahipliği yapması bakımından da bir değer taşıyor.

Beykoz Cam ve Billur Müzesi sadece tarihi binası ve koleksiyonuyla değil bahçesiyle de ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Müze'nin içinde bulunduğu koruluk, asırlık ağaçların yer aldığı yürüyüş yolları ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunuyor. Koruda tavşan, ördek, tavuk ve tavus kuşu gibi birbirinden farklı hayvanlar yaşıyor.

Kendileri için özel olarak tasarlanan kümeslerde barınan ve bahçede özgürce hareket eden hayvanlar, çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Müze'de yer alan cam atölyesi, pazartesi dışında her gün hizmet veriyor. Atölyede cam ustası tarafından çocuklara ve yetişkinlere 'cam boncuk' yapımı öğretiliyor. Atölyenin sonunda ortaya çıkan rengarenk cam boncuklar, bilezik veya kolye haline getirilerek katılımcıya hediye ediliyor.

Beykoz Cam ve Billur Müzesi, kütüphanesi, seçkin lezzetler sunan kafeteryası, hediyelik eşya bölümü, çocukların güvenle vakit geçirebilecekleri doğal malzemelerle oluşturulmuş oyun parkı ve otoparkıyla da ziyaretçilerine incelikli bir gezi imkanı sunuyor.

Müze, Kurban Bayramı'nın ilk günü kapalı, diğer günler ise saatleri arasında ziyarete açık olacak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir